udawanygrek 10.10.10, 14:46 Grześkowiak z Gaulem, Dzakanowskim, Starostą, Taczkowską, Sztyblem, Kondrusiewiczem i Eckardtem powinni pilnować krzyża! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starabydgoszczanka To ci heca! Redaktor Aładowicz ma taakie njusy! 10.10.10, 14:51 Odpowiedz Link Zgłoś
swietakrowka Ekart i Gwincinska -przyjacłmi z tej samej listy 10.10.10, 16:25 W przypadku esbecji młyny historii mieliły stanowczo za wolno, dając poczucie bezpieczeństwa tym, którzy mają na rękach krew swoich współobywateli, a raniąc głęboko tych, którzy oczekiwali sprawiedliwości, kiedy komuna padła. Dzisiaj ta sprawiedliwość nadchodzi. Każdy, kto pracował w aparacie przymusu musi liczyć się z tym, że jego emerytura zostanie dostosowana do wysokości pozostałych obywateli, co jest krokiem sprawiedliwym i przez większość społeczeństwa oczekiwanym. Byli esbecy wciąż funkcjonują w przestrzeni publicznej, działają w parlamencie, samorządzie, bankowości i innych wrażliwych społecznie obszarach. Będąc w personalnej i mentalnej symbiozie z SLD, starają się wpływać na kształt życia publicznego.M.ECARDT SWIETE SŁOWA!!!!Macieju pilnuj sie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zalewczarnych Ludzie uciekają od PO! 10.10.10, 16:54 Tak jak zapowiadałem: kolejni ludzie uciekają od PO. Jeszcze kilka dni temu w gazetach Pawcio chwalił się Krzysztofem Wolsztyńskim, a tu co? Niespodzianka! Wiceprezes Polskiego Związku Lekkiej Atletyki idzie z Dombrowiczem! Odpowiedz Link Zgłoś
swietakrowka Re: Z PIS-u tez uciekaja.Nawet przed sobą.Wstyd! 10.10.10, 17:07 Jakoś wierzyć mi się nie chce, by towarzysze, którzy czerwone legitymacje wypisywali w roku 1969 (średnia wieku klubu lewicy dobrze ponad 60 lat) mieliby coś jeszcze do powiedzenia lub zaoferowania w wieku XXI, nawet na lewicy. Ale w końcu, nie mój czerwony cyrk i nie moje czerwone małpy.M.Eckard o radnych SLD w Sejmiku O SB i ich kolegach Po bez mała 20 latach chichot historii milknie, znikają pogardliwe uśmieszki zadowolonych z życia esbeków, wraca niepokój tym, którzy karierę zawodową budowali na nieszczęściu i niepokoju innych. Następuje długo oczekiwana próba przywrócenia elementarnej sprawiedliwości, pokazania, że historia PRL-u, to także czas tłamszenia, niszczenia i mordowania tych, którzy przedkładali wolność nad zniewolenie i hipokryzję. Tłamsili ich i mordowali właśnie esbecy, dawni koledzy partyjni dzisiejszej lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kuromiot1 no to teraz Platforma ma szansę usunąć Grzeskowiak 10.10.10, 17:27 i resztę zesłanych do PO pracowników ratusza Odpowiedz Link Zgłoś
tam_tam_byd Dombrowicz wyprowadzil prawy prosty 10.10.10, 17:37 Najciekawsza lista do rady miasta. Ruch z Felą Gwincinską pragmatycznie doskonały. Przykrył efekt Jasiakwiecza. Ludzie z różnej bajki na listach bedą ciągnąli głosy lepiej niż opatrzone listy partyjne. Staruszek Dombrowicz ograł młodzieńców Bruskiego i Złotowskiego. PiS już może pakować walizki. Cienkie listy nie wrózą nieczego dobrego. Z jednej strony lista Dombrowicza z ludźmi Radia M z drugiej lista Przełomu Narodowego Bociana tez zwiazana z Radiem M odbiora PiSowi monopol, na który liczyl. Listy PO tez cienkie. Jedynie Jasiakiewicz i Gizinski są rozpoznawalni, reszta do zadufane młokosy. To za mało zeby zaczarować wyborców. Nie myslałem ze Dombrowicz bedzie jeszcze jedna kadencje i to ze swoim klubem 6 radnych. Konkurencje ma cieniutka. Odpowiedz Link Zgłoś
asdeq Re: Dombrowicz wyprowadzil prawy prosty 10.10.10, 18:49 o tak! zaskoczył wszystkich, chłopaczki z PO czy PIS troszkę się zdziwili - z tymi kandydatami, może spokojnie nawet wygrać wybory, bo każdy bydgoszczanin znajdzie coś dla siebie. po co mi partyjniactwo w samorządzie?! głosuję na ludzi Kostka :) Odpowiedz Link Zgłoś
markows1 Re: Dombrowicz wyprowadzil prawy prosty 10.10.10, 19:43 Nie zauważasz na liście Kosta partyjniactwa? Jesteś tak naiwny, żeby nie powiedzieć głupi, że wierzysz w apolityczność Eckardta, Kondrusiewicza, Starosty, Pulchnego, Grześkowiaka, Gwincińskiej i wielu innych? Wszyscy oni prezentują cechę najgorszą w życiu publicznym: partyjniactwo najniższego rzędu, które polega na szukaniu stołka tylko dla siebie. A kiedy już dostaną, co chcą, uciekają w podskokach do innej formacji, albo kreują się apolitycznych. Ta lista to dno, nie daj Boże, żeby ci ludzie rządzili miastem takim jak Bydgoszcz. Chyba, że chcesz dalszej degradacji tego miasta. To masz zapewnione przy tych "apolitycznych" fachowcach, Odpowiedz Link Zgłoś
asdeq Re: Dombrowicz wyprowadzil prawy prosty 10.10.10, 20:07 to, że ktoś ma konkretne poglądy polityczne, to nie znaczy, że uprawia partyjniactwo - co mi po ludziach z partii, którzy nie prezentują sobą nic, poza przynależnością partyjną?! tu masz działaczy, praktycznie każdy z nich ma jakieś osiągnięcia, każdy zrobił coś dla miasta i regionu, wybieram tych ludzi, a nie łosia, który słucha rozkazów od posła/ lub wprost z Warszwy bo zależy mu na partyjne legitymacji, a może niebawem go na posła puszczą? natomiast ci ludzie starują dla idei (oczywiście, że dla stanowisk też - taka praca, co w tym złego?), mają mój głos i mam nadzieję, że wielu wielu bydgoszczan. lista jest bardzo mocna Odpowiedz Link Zgłoś
markows1 Re: Dombrowicz wyprowadzil prawy prosty 10.10.10, 20:24 Osiągnięcia ludzi idei takich jak Pulchny (chyba 10 partii), Baran (pewnie z 7), Eckardt (dawny rzecznik Wileckiego, Giertycha, Hatki i kilku innych), Skutecki czy Taczkowska, o tuzie osiągnięć Kondrusiewiczu nie wspominając, mogę wymienić szybko: ZERO. Wielkie ZERO. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
thomas-3 Re: Dombrowicz wyprowadzil prawy prosty 10.10.10, 20:40 To sa wlasnie ludzie, ktorzy doprowadzili Bydgoszcz do marginalizacji, do upadku a kreowanie przez ciebie tych wlasnie lizusow sprzedajnych Toruniowi zakrawa chyba na kpine. Czy myslisz, ze czlowiek pokroju Dombrowicza, nie potrafiacy rozmawiac z mieszkancami, wchodzacy w konflkty spoleczne z kazdym o wszystko jest wymarzonym kandydatem bydgoszczan?. Moze nam napiszesz, jakie to Bydgoszcz ma osiagniecia na przestrzeni ostatnich la? - to jest pasmo nieustannych upokorzen i porazek i to praktycznie we wszystkich sprawach nurtujacych Bydgoszcz. Gdzie sa te obiecane juz tyle razy inwestycje, nowe miejsca pracy, co stalo sie z utworzona wysilkiem porzednikow Dombrowicza i jej mieszkancow Aklademia Medyczna, jak niszczeje i upada port lotniczy, co jest z szpitalem dzieciecym, lodowiskiem, S5 itp, itp. - to sa dziesiatki spraw, ktore zaniedbal Dombrowicz ze swoja ekipa. Trzeba miec duzo cynizmu i pogardy do jej mieszkancow, azeby w obliczu totalnej krytyki rzadow Dombrowicza, pisac po raz trzeci te same bajki w swoim programie wyborczym i szukac naiwnych, ktorzy w to uwierza. Czas takich ludzi, karierowiczow, przyklejonych do swoich foteli bezpowrotnie juz minal a zamiast prawego prostego otrzyma ten marny prezydent kopa w cztery litery!! asdeq napisał: > > tu masz działaczy, praktycznie każdy z nich ma jakieś osią > gnięcia, każdy zrobił coś dla miasta i regionu. Maja mój głos i mam nadzieję, że wielu wielu bydgoszczan. lista jest bardzo mocna Odpowiedz Link Zgłoś
luik27 Re: Dombrowicz wyprowadzil prawy prosty 10.10.10, 21:37 to wskażcie lepszych kandydatów!!!!!!!!!!!! bo jakoś ich nie widać i nie słychać. krytykować każdy potrafi. wolę takich ludzi jak Eckardt czy Dzakanowski niż Rega czy Jasiakiewicz (to dopiero chorągiewka) Odpowiedz Link Zgłoś
tam_tam_byd Grześkowiak postawił na Dombrowicza 10.10.10, 20:17 Wygrają lepsi. Lista KD jest znacznie mocniejsza niz 4 lata temu kiedy zabraklo mu niewiele (11 proc.). Zakładam ze bedzie miał przynajmniej po jednym radnym z okregu. Startuja jego trzej wiceprezydenci, obecni radni (w tym dawni z PO i SLD), pare dobrych nazwisk zpoza rady. Ta lista bedzie zbierac rozne glosy. PO ma slabe listy, same młodziaki poza w miare silnymi jasiakiewiczem i Gizinskim, reszta cienizna. PiS ma zuzytych radnych, zadnych nowosci, mizeria. SLD podzielona (lista Grazyny Ciemniak) wiec słabo rokuje zwlaszcza ze kojarzeni z leiwca i Jasiakiewicz i gwincinska poszli do konkurencji. Lista Przelomu Nardowego Henryka Bociana to niewiadoma ale ma poparcie glównego ideologa RM prof. Nowaka wiec zamiesza w elektoracie PiS. Reszta nie zaistnieje. Stawiam tak: pierwsze miejsce lista PO (32 proc), drugie Miasto dla Pokoleń (22 proc.), trzecie SLD (21 proc.), czwarte PiS- 16 proc. Reszta bedzie pod progiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gwanonimowy Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 10.10.10, 20:37 Jak byłem w Bydgoszczy, poznałem kilka z tych nazwisk - w szczególności Panią Taczkowską. Zawodowo - całkiem sympatyczna, profesjonalna i miła osoba. Co do PO to najlepiej widać działania partyjne. Przykład? Rozrost w ostatnich 5 latach bydgoskiej WSG dzięki kanclerzowi Sikorze - czyt. sejmik i PO. :) Odpowiedz Link Zgłoś
swietakrowka Re: Taczkowska koleżanka Gwincinskiej 10.10.10, 21:03 Martenki reklamujacy Miasto dla Pokolen .Niezłe jaja .Co sie dzieje z ludzmi ich pogladami Obronczyni medialna wizerunku Ojca. Atak medialny na o. Dyrektora w świetle prawa prasowego www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=5557 A sprawa dotyczyła wypowiedzi Maria Kaczyńska to czarownica, powinna poddać się eutanazji, Lech Kaczyński mnie oszukał, ulega wpływom żydowskim - tak o. Rydzyk mówił na kwietniowym wykładzie w 2007 wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34308,4300292.html We współczesnym świecie dostrzegamy wiele antagonizmów. A przecież dziennikarze mogą sporo zdziałać, by je łagodzić i eliminować. Wykonując swoją pracę, powinni zbliżać ludzi do siebie, prowadzić do jedności. Ich przekazy - niosąc prawdę, a nie kłamstwo, budowanie na miłości, a nie nienawiści - są w stanie stworzyć solidne podwaliny pod rzetelne porozumienie między ludźmi. www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=106915 Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Grześkowiak postawił na Dombrowicza 10.10.10, 20:34 "NA OPUSZCZONYCH OŁTARZACH GNIEŻDŻĄ SIĘ DEMONY" /EJ/, piękne potwierdzenie powyższej refleksji. Rewelacja! Ej, Bydgoszcz, moja Bydgoszcz - dokąd zmierzasz? Warto zaopatrzyć się wykaz wszystkich kandydatów i przeanalizować szacowne życiorysy.Oj są ciekawe, większość jest bardzo ciekawych, np panie Andrzeju B., jak tam matura? Koniecznie nie gubmy list kandydatów, badajmy je też po wyborach. Ciekawostki murowane.Nie ma skutku, bez przyczyny. Najbliższe wybory pokażą ogromnie dużo, odpowiedzą na wiele pytań. "Historia jak idiotka powtarza się nieustannie" /Maria Pawlikowska-Jasnorzewska/ Czy będziemy , my Bydgoszczanie, mądrzy przed kolejną szkodą? ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś
tam_tam_byd Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 10.10.10, 20:54 "Warto zaopatrzyć się wykaz wszystkich kandydatów i przeanalizować szacowne życiorysy.Oj są ciekawe, większość jest bardzo ciekawych." Oj przeanalizujemy. Koniecznie uwielbianych przez p. Adamskiego niektórych kandydatów PiS!!! Oj bedzie ciekawie. A i zapewne zyciorys p. Adamskiego wiele by nam powiedział, prawda p. Adamski? Zapomniał wół jak cielęciem był. Kto mieczem wojuje, od miecza ginie, panie Adamski. Trzeba teraz gorliwym wyznawcą Kosmy Złotowskiego być, PiS na rękach nosić, skoro się jeszcze niedawno życia poza Polską Plus się nie widziało. Walkowiak, Mojzesowicz, Adamski... ile partii zaliiczyli? Ile jeszcze zaliczą? Oj zapomniał wół jak cielęciem był... Nie trzeba nam kaznodziei. Zmień pan trochę styl bo czytac sie juz nie da. Łączy nas Bydgoszcz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 10.10.10, 22:28 Z tym stylem, to masz rację. Będę się starał. Co do życiorysów, też masz rację. Badaj życiorysy wszystkich, MÓJ TEŻ /chętnie pomogę/. Życiorys to najważniejsza kwestia, szczególnie przy wybieraniu przedstawicieli. Zgodzisz się, Anonimie, wstydzący się siebie, swego nazwiska? Przedstaw się, a potem opluwaj. Miej troszeczkę odwagi i honoru. Spójrz w lustereczko, albo ujawnij się bohaterze, to pomożemy Tobie poznać prawdę o Tobie. BADAJ ŻYCIORYSY W PRAWDZIE, nie czyń tak, jak popisałeś się w swych "mądrościach". Przepraszam, będę starał się pracować nad stylem. Masz rację, dzięki. Andrzej Adamski. Odpowiedz Link Zgłoś
katapulta5 Klęska Dombrowicza 10.10.10, 20:59 Widzę u Dombrowicza m.in. pełno obieżyświatów politycznych oraz dużo planktonu. Jestem pewny, że facet nawet nie wejdzie do drugiej tury. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Klęska Dombrowicza 10.10.10, 23:13 Szanujmy prawo. Każdy ma prawo startować, tworzyć komitety, dobierać drużynę. Nie kwestionuję żadnej listy, żadnego kandydata. Zawsze SWÓJ SWOJEGO ZNAJDZIE. Naszym prawem jest znajomość walorów, umiejętności, marki /jak to się mówi o p FG/,a nade wszystko życiorysu, PEŁNEGO ŻYCIORYSU i PRAWDZIWEGO. TO NASZE PRAWO! Powygładzane obrazki z niebieściutkimi oczkami już dosyć uczyniły spustoszenia, dosyć! To nie ton kaznodziejski, to nasze miasto, Bydgoszcz, to my, bydgoszczanie, nasz los. Poruszmy świadomość, roztropność, kierujmy się troską. Jeśli dla dobra "sprawy" mam przestać nudzić, uczynię to. Z uszanowaniem, Andrzej Adamski. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikaeve Kpina-Nowacki 10.10.10, 20:56 Lepiej niech uporzadkuje swoja rodzinę, a pozniej zabiera sie do miasta Odpowiedz Link Zgłoś
swietakrowka Re Pani Taczkowska 10.10.10, 22:34 Znajoma katechetki Teresy T. z Platformy Obywatelskiej . Taczkowska jest Przewodniczacą /ale jaja/ Rady Nadzorczej KPEC-u Dziennikarka ,wykladowczyni PR uczelni Ojca Tadusza wybitna specjalistka energetyki cieplnej. To tylko u Dombrowicza. www.bip.kpec.bydgoszcz.pl/ To ile tam placono za posiedzenie- 2 czy 3 tys zl Nie dziwota ,ze musi kandydowac. Wyliczajac 4 lata - 48 miesiecy nawet po 2 tys to prawie 100 tys. Uszkodzony BIP to specjalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny22 Re: Re Pani Taczkowska 11.10.10, 00:05 Koryto, koryto i jeszcze raz koryto, reszta to puste słowa. Cupiditas mater omnium malorum. Żal mi Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaza12 Gdzie jest konkurencja??śpi jeszcze??........ 11.10.10, 06:12 Ktoś pisze --układy ,ktoś pisze kolesie itp,w myśl powiedzenia każdy orze jak może.Od lat już nawiązuje do myśli ,jak się okazuje ,pustej myśli. Me obawy tak jak już wielokrotnie o tym wspominałem ,nie chcąc być złym prorokiem ,mają wielkie szanse się zrealizować.Rzadko kto podejmował ten temat,przechodząc kolo niego obojętnie ,kwitując to czarnowidztwem gościa który to szuka dziury w całym. I to właśnie już od lat trąbiłem ,że Bydgoszcz jest bez wiarygodnej i skuteczniej przeciwwagi dla ery Dombrowicza.Powiem wprost NIE MA NIKOGO! ,kto by pociągał za sznurek ,sznurek alternatywy ,sensownej alternatywy dla panującego.To co pojawiło się ,ten swoisty folklor ,nie może być skutecznym orężem, aby móc pretendować na fotel prezydenta Bydgoszczy. Czy komuś podoba się czy nie , już nie długo dokona się to , na co Bydgoszczanie pracują już od lat ,swoja małostkowością ,obojętnością ,i zlewaniem ,wszystkiego co mieści się w tych kategoriach.To będzie kolejny gol szczeliny do swojej bramki!! ,gol który sprowadzi Bydgoszcz do rangi nicości w szerokim tego słowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Gdzie jest konkurencja??śpi jeszcze??........ 11.10.10, 08:30 "..ale zawsze wiem, co to jest nadzieja." /St P/ Masz rację, ale co my robimy, my, Ty, ja, wielu podobnie myślących. Gonimy króliczka, on się cieszy, że wszystko jest zgodne z PR, robi swoje, bałamuci bydgoszczan,..., i wygląda, że wszyscy, szczególnie konkurenci na fotel, pomagają temu Panu. Nie lubimy kopać studni przed pożarem. A właściwie, co wielu by robiło z klawiaturą, gdyby było w Bydgoszczy ok? A A Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Re Pani Taczkowska 11.10.10, 08:22 "Żal mi Bydgoszczy" piszesz. Masz rację. Czy jest jakieś wyjście? Tak, świadomy wybór, odrzucenie niewłaściwych kandydatów, znajomość życiorysów. Koryto zawsze było i będzie, tylko czy przy nim będą pasożyty, zależy od naszych kartek wyborczych. ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ. A A Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 I love the girls and the money and the 11.10.10, 21:37 shame of life. I po co było dupę truć PO Panie Grześkowiak? Odpowiedz Link Zgłoś
irizar Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 12.10.10, 00:51 Imponująca lista, zaprawdę. Ciekaw jestem na ile obecność powyższych osób na liście miłościwie nam błaznującego spowodowana jest korzyściami materialnymi czerpanymi przez nie dzięki obecnie zajmowanym intratnym posadkom, a na ile z faktycznej fascynacji jego DOKONANIAMI. Pragnienie utrzymania stołka jest w tych sferach silniejsze przecież niż instynkt samozachowawczy u gryzoni. Ciekawe ile z wymienionych wyżej osób swój podziw dla dokonań ustępującego prezydenta Dombrowicza będzie wyrażało dalej publicznie po przegranych wyborach? Podkreślić warto słowo DOKONANIA. W przypadku człowieka, który miał na to 8 lat nie można już mówić o obietnicach. Obiecywać mogą pozostali kandydaci. Dobrze urzędujący prezydent nie potrzebowałby wcale kampanii wyborczej. Jego dzieła powinny mówić za niego. Z tym jest jednak krucho. Z czym kojarzy mi się Dombrowicz. Z gazetką promującą jego dokonania, ale wydawaną za pieniądze podatników. Ze sprytnym manipulowaniem mediami, tu akurat nie ma się co dziwić - przecież stamtąd się na fotel prezydenta wślizgnął. Nawet rzeczy, które mogłyby go dzisiaj bronić, są niedorobione, nieprzemyślane. Wyspa Młyńska, naprawdę piękny kawałek miasta, na który wydano grube miliony - od połowy tonie w jakimś bagnie, bo teren znalazł się w rękach prywatnego inwestora. Układ drogowy miasta modernizowany jest jakoś tak nieudolnie, że korki rosną w zastraszającym tempie. Nawet największe arterie w mieście nie mają skrzyżowań wielopoziomowych, dlatego wymiana asfaltu na nowy generuje tylko koszty, a nie rozwiązuje żadnego problemu. Być może ma to zmusić bydgoszczan do przesiadki na rowery. Kolejna wielka inwestycja - stadion Zawiszy. 100 milionów PLN wydane dla kilku imprez lekkoatletycznych, na które spędza się dzieci ze szkół nie pytając ich o zdanie. Prezydent nie jest jednak w stanie zbudować silnej drużyny piłkarskiej, żeby regularnie przyciągać tysiące bydgoszczan na trybuny. Żeby inwestycja była oceniona jako jeszcze bardziej sensowna zamknął obecnie stadion na pół roku dla bydgoszczan, gdyż nie jest w stanie poradzić sobie z grupką kilkudziesięciu zakapturzonych bandziorów. 16 miesięcy działalności miejskiej Spółki WKS Zawisza zakończyło się właśnie wnioskiem o upadłość mimo wydania przez Dombrowicza ok 5 milionów zł na tą Spółkę. Lepiej nieco mają się żużlowcy z Polonii, ale tylko niewiele - bo spadli właśnie z Ekstraligi do tej drugiej - podajże ostatniej w przypadku żużla. Mimo sporej frekwencji na żużlowej Polonii fani tego sportu nie doczekali się jednak obiecywanej od lat przebudowy obiektu. Trudno znaleźć sensowne, od początku do końca przemyślane inwestycje prezydenta. Jeden z moich znajomych, zagorzały piewca geniuszu Dombrowicza (nie wiem czy to przypadek, ale zarabia ładną sumkę w ratuszu) zapytany o te sukcesy wymienia jednym tchem właśnie stadion Zawiszy, który uważam za największy pomnik niegospodarności Dombrowicza - wobec braku regularnych ligowych zawodów na poziomie obiektu i na poziomie ósmego w Polsce miasta. Dalej wylicza kilometry zbudowanych dróżek osiedlowych i piękną zieleń miejską. Nie da się tego nie docenić, ale czy to są działania na miarę prezydenta jednego z największych miast w Polsce? Czy za przeproszeniem sołtys Ludowic nie dba o dróżki w swojej wsi i rabatki przed remizą strażacką? Piszę te słowa jak zwykły bydgoszczanin zawiedziony postępującą marginalizacją naszego miasta. Ja się nie znam na polityce, ale co innego dla miasta może oznaczać rządzenie miastem bez zaplecza politycznego? Obawiam się, że w przypadku ponownej wygranej obecnego prezydenta ominie nas właśnie szerokim łukiem strumień pieniędzy dzielonymi przecież często przez polityków związanych z administracją rządową. Dla nich Bydgoszcz z "apolityczną" władzą była i będzie miastem, które zawsze będzie można łatwo zepchnąć niżej w kolejce po kasę. Ta polityczna izolacja Dombrowicza pasuje jak ulał do jego sposobu nadużywania (bo przecież nie sprawowania) władzy. Człowiek, który miał być "każdego dnia dla bydgoszczan" w zasadzie każdego dnia pokazywał jak stawia się ponad nimi, każdego budził sprzeciw swoimi działaniami. Każdego dnia pokazywał, że nie potrafi współpracować. Dlaczego miały teraz współpracować z kimkolwiek na płaszczyźnie politycznej? Proponuję wybrać go nie tylko na prezydenta, ale w ogóle zlikwidować Radę Miejską (przecież i tak jest Dombrowiczowi żaden organ kontrolny nie potrzebny). Proponuję także dać Dombrowiczowi koronę królewską i berło. Wtedy dopiero Bydgoszczy przegoni Wrocław, Poznań, Gdańsk gdzie tam, Warszawę.... Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 12.10.10, 08:43 Pół nocy chyba pisałeś, ale warto było. Dzięki za mądry, głęboki, zatroskany o miejsce naszego życia - Bydgoszcz, głos. Omijam jedynie wycieczkę do Ludowic, przez szacunek dla tej, jak dla każdej, miejscowości. Takich głosów /ludzi, jak Autor-szkoda,że Anonim/ potrzeba Bydgoszczy, bydgoszczanom. Może wyciągniemy wnioski /bez względu na zwycięzców/ i w następnych wyborach zrobimy kilka kroków dla Bydgoszczy, niwelując zaniechania wielu, w tym, ostatnich lat. Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś
irizar Grześkowiak postawił na Dombrowicza 12.10.10, 00:52 P.S. Pan Grześkowiak wart jest swojego szefa. Jako człowiek, który miał kreować bydgoski sport na wizytówkę miasta (słynne Bydgoszcz miastem sportu) sprawił, że zarządzana przez jego człowieka Polonia spadła z hukiem. Stadion nie doczekał się modernizacji, Bydgoszcz straciła GP, a kibice Polonii mówiąc krótko nie stawiają mu pomnika. Jego miejska spółka, gdzie posiada większość udziałów, nie przypomina bynajmniej finansowego Eldorado. Z Zawiszą pan Grześkowiak przez rok negocjował warunki przystąpienia do Spółki. Jak już się zdecydował i zainwestował grube miliony, to doszedł do wniosku, że wynegocjowane przez niego warunki nie pozwalają mu zbudować wielkiej piłki w Bydgoszczy. Jeżeli Dombrowicz z Grześkowiakiem tak inwestują inne publiczne pieniądze jak te w Zawiszę, to nie może dziwić, że to miasto podupada. Z prawdziwą ciekawością będę śledził życiorysy kandydatów z nadzieją, że znajdę nowych ludzi, którzy mogą nadać naszemu miastu prawdziwy impet, jakąś dynamikę, jakąś świeżość. Osiem lat można jakoś wytrzymać, ale dwanaście? Dajcie, proszę, jakąś mocną zmianę w tej sztafecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 12.10.10, 08:51 PS Kandydować ma prawo każdy. To nasze święte prawo, ale ważniejsi są wyborcy i nasze kartki. Oby więcej z nas przyglądało się otaczającej nas rzeczywistości tak jak Pan, szkoda, że Anonim. "..Ale zawsze wiem, co to jest nadzieja." /St P/ Kłaniam się, A A. Odpowiedz Link Zgłoś
irizar Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 12.10.10, 09:33 W dyskusjach na forach internetowych personalia odgrywają drugorzędną role i często prowadzą do wycieczek osobistych, zamiast do wyciągania wniosków. Jestem zwykłym bydgoszczaninem, przerażonym po prostu wizją kolejnej kadencji Dombrowicza. Znam wielu ludzi, którzy myślą podobnie, ale biernie się tej rzeczywistości przyglądają. Wielu zniechęconych wyjeżdża do innych miast. Ja niestety za bardzo kocham to miasto, żeby się stąd ruszać... Niestety bydgoskie media publiczne są mocno zainfekowane przez miłościwie nam błaznującego, dlatego właśnie na forach internetowych mam zamiar szukać obiektywnych informacji o kandydatach. Z ciekawością czekam na prezentację konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 12.10.10, 17:04 Przepraszam, ale personalia zawsze odgrywają zasadniczą rolę, choć rozumiem. Trzeba nam się poznawać, w jedności, szczególnie pro bydgoskiej, siła. Można mieć inny cel, ale nie ma skutków bez przyczyny. Pozdrawiam, Andrzej Adamski. Odpowiedz Link Zgłoś
arte_2 Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 13.10.10, 09:12 Zainteresuj się tym kandydatem: www.rafalbruski.pl/ Ma całkiem sensowny życiorys i według mnie jest to najbardziej sensowna i dająca szansę na wygraną kontrkandydatura aktualnego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 13.10.10, 10:59 To konkurowanie "w rodzinie". Czy wiesz cos o kontrwywiadzie? A A PS Szopiński podał życiorys, tylko zapomniał o najistotniejszych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 13.10.10, 11:07 ababyd napisał: > Szopiński podał życiorys, tylko zapomniał o najistotniejszych sprawach. że nie jest kolegą Kosmy Złotowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 13.10.10, 11:31 "frych..", nie baw się Bydgoszczą. To powazna sprawa. Poczytaj-Facebook. Komu służysz? A A Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Grześkowiak postawił na Dombrowicza 13.10.10, 11:39 Sorry AA tak mi się wymskło, a może są kolegami i będzie koalicja pod hasłem zgoda buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
akuku007 Grześkowiak postawił na Dombrowicza 13.10.10, 10:39 Grześkowiak kalendarium sukcesów: Od grudnia 2005 był dyrektorem bydgoskiego oddziału TVP. W czerwcu 2007, w połowie swej kadencji, zwolniony z tej funkcji przez Zarząd TVP SA. Od 14 maja 2007 do 24 lipca 2007, po powołaniu przez ministra Tomasza Lipca był szefem komitetu organizacyjnego Euro 2012, z której to funkcji został zwolniony pierwszą decyzją nowo powołanej minister sportu Elżbiety Jakubiak. Od października 2007 doradca, potem zastępca prezydenta Dombrowicza, Czerwiec 2008, pomysłodawca zmiany nazwy stadionu bydgoskiego Zawiszy z której wycofał się publicznie dwa lata później Lipiec 2009, pomysłodawca powołania na prezesa WKS Zawisza Michała Glińskiego, którego z wielkim hukiem odwołano w kwietniu 2010 październik 2010 zawieszenie członkostwa w PO i zasilenie szeregów kandydatów w wyborach samorządowych z listy "Miasta dla Pokoleń" Dombrowicza czekamy na kolejne sukcesy panie Grześkowiak! Odpowiedz Link Zgłoś