jaziun 23.11.10, 16:49 Znowu czcigodna Bydgoszcz zostanie poszkodowana i otrzyma "zaledwie" 1,5 mld zł dofinansowania a Toruń "aż" 900 milionów! Podpisał toruńczyk, wierny Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neronek1 Dlaczego Całbecki z Tornia miałbyć z Bydgoszczy 23.11.10, 18:56 znowu bez zmian Bydgoszcz dołuje Toruń tryumfuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
asdeq Re: Platforma wygrała, Całbecki zostaje 23.11.10, 19:31 brawo bydgoszczaki, dalej glosujcie na PO, ktore was robi w konia. Całbecki 40 tys głosów od Trounia - o czymś to świadczy! a wy bydgoszczaki znowu na prowincji heheehe Odpowiedz Link Zgłoś
model.testowy Kpiny i skandal! 23.11.10, 20:16 Jeżeli Całbecki znowu, po raz trzeci, dostanie stanowisko marszałka, będzie to skandal i kpienie z mieszkańców Bydgoszczy! Niestety na bydgoskich polityków PO nie ma co liczyć (np., że wyrażą głośny sprzeciw), bo już 4 lata tamu pokazali na co ich w tym temacie stać - na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek95 Re: Kpiny i skandal! 23.11.10, 20:29 po raz trzeci ???!!! a mamy rok 2014 ? Odpowiedz Link Zgłoś
model.testowy Re: Kpiny i skandal! 23.11.10, 20:38 Fakt, trochę namieszałem. Chodziło mi o to, że przed Całbeckim marszałkiem województwa też był człowiek Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
bidia Znowu Całbecki będzie grabił 23.11.10, 23:51 wszystko do Torunia za ostatnie lata ładnie to jest pokazane tu: www.forum.bydgoszcz.pl/viewtopic.php?t=2541 Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek2010 Re: Znowu Całbecki będzie grabił 24.11.10, 08:27 Na forum do którego podałeś odnośnik jest obraz wszystkich dotacji nie tylko tych marszałkowskich. Nie jest winą marszałka województwa, że w Bydgoszczy mieliście niewydolną ekipę w pozyskiwaniu funduszy. Z Urzędu Marszałkowskiego w Toruniu wypłynęło dla Bydgoszczy, dokładnie: 1.660.916.287 zł a dla Torunia: 999.879.304. Takie są fakty. A Wy ich nie znając tworzycie stereotyp to co toruńskie to złe. A dostaliście o wiele więcej. Nie wspomnę o Grudziądzu i Włocławku. Mogą mieć żal, bo rzeczywiście dostali mało kasy. Ale Bydgoszczy chociaż by się weszło w dupę to i tak będzie obrażona. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Znowu Całbecki będzie grabił 24.11.10, 09:28 Jeszcze się nowy sejmik nie zebrał a już wiadomo kto marszałkiem, co to za demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek2010 Re: Znowu Całbecki będzie grabił 24.11.10, 09:49 Nie wiadomo. To tylko spekulacje dziennikarskie i podpuszczanie bydgoszczan do ataków na Urząd Marszałkowski w Toruniu. A fakt, że spekulacje są trafne to swoją drogą. Ale chyba logiczne, że marszałkiem będzie ten co ma najwięcej głosów i spore doświadczenie niż świerzyna w sejmiku, która prowadzi na co dzień sklep. jaziun podał ogólne dane co do podziału funduszy, ja je sprecyzowałem nagle brak komentarzu o niegospodarności, niesprawiedliwego podziału pieniędzy, należy zmienić wątek. Co tym razem się nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
patrz_realniej wiecznie nienażarte bydgoszczaki 24.11.10, 15:04 nie obnażaj tak bezlitośnie mitów, że to Toruń rąbie cała kasę, a bydgoszcz to tylko na paczkę husteczek dostaje, bo tutejsze tumany nie beda miały argumentów do kwiczenia i wypisywania demagogicznych hasełek. Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: wiecznie nienażarte bydgoszczaki 25.11.10, 04:05 patrz_realniej napisała: > nie obnażaj tak bezlitośnie mitów, że to Toruń rąbie cała kasę, a bydgoszcz to > tylko na paczkę husteczek dostaje, bo tutejsze tumany nie beda miały argumentów > do kwiczenia i wypisywania demagogicznych hasełek. Odpowiem ci, trollu: S.P.I.E.R... (chciałbyś) dzieliłeś swoje życie - nie wyżywaj się w sieci. Dbaj o chomika, bo to jedyna istota, której się wydaje, że cię kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
patrz_realniej Re: wiecznie nienażarte bydgoszczaki 25.11.10, 11:55 osiołki bydgoskie, skad tyle piany w waszych pyskach? dlaczego tak nerwowo reagujecie na fakty o podziale kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
bederyk Re: wiecznie nienażarte bydgoszczaki 26.11.10, 14:44 Areczku, czas na leki, na leki, a nie na gospodarza. Odpowiedz Link Zgłoś
irizar Re: Znowu Całbecki będzie grabił 24.11.10, 17:48 Kwiatku. Możesz podać źródło? Druga kwestia. Zauważ na wyniki wyborów do sejmiku w poszczególnych okręgach. Toruń 80% (4 z 5 mandatów) dla PO. Bydgoszcz 50% (3/6), okręg 3 - 60% (3/5), okręg 2 - 33 % (2/6), okręg 5 - 40 % (2/5), okręg 6 - 33 % (2/6). Czy dalej od Torunia tym zadowolenie z władzy PO i Marszałka Całbeckiego mniejsze. Wyraźnie najlepszy wynik PO w Toruniu świadczy o tym, że tam podział środków i troska Marszałka o Toruń nie budzi większych wątpliwości. W innych regionach budzi wątpliwości. Czy radni z regionu będą tacy skłonni do poparcia Całbeckiego i dalszej jego władzy? Zobaczymy. Dla mnie jeżeli bydgoscy radni PO poprą wybór Całbeckiego na Marszałka to są skreśleni. Takiego sposobu sprawowania władzy nie można akceptować. Najpierw radny jest bydgoszczaninem, a dopiero później członkiem PO. Nie może być tak, że ludzie się procesują z Marszałkiem o pozyskanie informacji. Osobiści uważam, że Marszałkiem powinien zostać kto spoza Torunia i spoza Bydgoszczy. Może taka osoba miałaby większą troskę o region jako całość? Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Znowu Całbecki będzie grabił 24.11.10, 17:59 Zastanawiające jest, że miasto prawie o połowę mniejsze ma tylko o jeden mandat mniej do sejmiku a w ogóle PO nie ma większości w sejmiku, pozostałe partie mogły by utworzyć koalicję i same rządzić, PO - 16 reszta - 17. Także nie musi być marszałek z PO bo PO nie ma większości w sejmiku. Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlowski Re: Znowu Całbecki będzie grabił 25.11.10, 00:48 frych47 napisał: > Zastanawiające jest, że miasto prawie o połowę mniejsze ma tylko o jeden mandat > mniej do sejmiku a w ogóle PO nie ma większości w sejmiku, pozostałe partie mo > gły by utworzyć koalicję i same rządzić, PO - 16 reszta - 17. Także nie musi by > ć marszałek z PO bo PO nie ma większości w sejmiku. Mieszasz - okręg 1 to wyłącznie miasto Bydgoszcz, okręg 4 to Toruń z powiatem plus powiat chełmiński. Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: Znowu Całbecki będzie grabił 25.11.10, 04:01 kwiatek2010 napisała: > Na forum do którego podałeś odnośnik jest obraz wszystkich dotacji nie tylko ty > ch marszałkowskich. Nie jest winą marszałka województwa, że w Bydgoszczy mieli > ście niewydolną ekipę w pozyskiwaniu funduszy. Z Urzędu Marszałkowskiego w Toru > niu wypłynęło dla Bydgoszczy, dokładnie: 1.660.916.287 zł a dla Torunia: 999.87 > 9.304. Takie są fakty. A Wy ich nie znając tworzycie stereotyp to co toruńskie > to złe. A dostaliście o wiele więcej. Nie wspomnę o Grudziądzu i Włocławku. Mog > ą mieć żal, bo rzeczywiście dostali mało kasy. Ale Bydgoszczy chociaż by się we > szło w dupę to i tak będzie obrażona. Pozdrawiam. Źródło poproszę, bo nie wiem, gdzie szukać potwierdzenia tych liczb. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Platforma wygrała, Całbecki zostaje 24.11.10, 09:44 Widać jaka słaba jest bydgoska PO bo z Pawłem Olszewskim już nikt się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
obi-1 Platforma wygrała, Całbecki zostaje 24.11.10, 12:17 Dylemat przed drugą turę w Bydgoszczy,wybrać nieudolnego KonDoma czy aparatczyka PO.Bydgoszcz nie ma szczęścia do kompetentnych gospodarzy do tego jeszcze Sejmik.Nie trzeba było walczyć o Województwo tylko przyłączyć się do Poznania tam mają chociaż zaradnych polityków i nie maja garba w postaci Rydzyk City. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Platforma wygrała, Całbecki zostaje 24.11.10, 12:28 obi-1 napisał: > Nie trzeba było walczyć o Województwo tylko przyłączyć się do Poznania tam > mają chociaż zaradnych polityków i nie maja garba w postaci Rydzyk City. Na to by w Toruniu nie poszli bo kogo by cykali, czy Gdańsk by się dał tak jak Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek2010 Platforma wygrała, Całbecki zostaje 24.11.10, 12:52 No jak widać można dać na papierze kwoty rozdanych pieniędzy, ale jakbyście nie zwracali w ogóle uwagi. Bynajmniej wiadomo teraz, że jest to kompleks i nic po za tym. Plączą bo w stolicy województwa zabrakło jednego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
patrz_realniej wiecznie nienażarta bydgoszcz 24.11.10, 15:15 nasza regionalna utrzymanka i powiatowa stolyca znad Brdy musi miec wszystko pod sobą. Jak nie ma to zaraz widzi spiski i słyszy głosy, że ktos ja okrada. Racja, to najwzyklejszy kompleks. Odpowiedz Link Zgłoś
thomas-3 Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 24.11.10, 15:49 Zamiast na wszystkich bydgoskich forach pod coraz to innymi nickami, bic piane i podszczekiwac jak kopniety w d... ratlerek, zajmil sie lepiej problemami swojego grajdolka. Ja rozumiem, ze najlepiej wylewac swoje frustracje na bydgoskich forach, tylko przy odrobinie oleju w twojej lepetynie, moze bys doszedl do wniosku, ze to podszczuwanie sprawia wrecz odwrotny skutek. Zatem przenies sie z powrotem do stolicy mocherowej, pepka swiata, najwiekszego portu morskiego, stolicy kultury swiatowej i sprobuj uprzatnac wasza torunska starowke z zalegajacych wszedzie psich odchodow, co z pewnoscia wplynie na twoj rozwoj umyslowy. Poszol von kundlu!! Odpowiedz Link Zgłoś
patrz_realniej Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 24.11.10, 16:54 tutejszy tumanie, gdybyś w pustym łbie mial choć kropelke oleju, to może ktokolwiek zwróciłby uwagę na twoje popiskiwanie. a tak to tylko jesteś kolejny zakompleksionym brudzacy monitor. Odpowiedz Link Zgłoś
bederyk Areczku nie podniecaj się 24.11.10, 22:14 i nie jątrz babbiczku. Zanmy ciebie osiołku. Słyszałem, że ktoś do ciebie się wybiera, aby w pikselach uwiecznic twoją gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 25.11.10, 04:25 Twoje za to popiskiwanie daje nam, bydgoszczanom, pojęcie jakim partnerem jest toruniewko z tobą i tobie podobnymi fiutami. Odpowiedz Link Zgłoś
patrz_realniej Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 25.11.10, 13:00 o 4:25 normalni ludzie sypiają, tylko internotowi frustraci wylewają swoje żale. Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 25.11.10, 18:38 O 13 normalni ludzie pracują, a nie siedzą na forach na koszt pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_twojego_pana Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 26.11.10, 10:01 żeby siedział na koszt prywatnego pracodawcy to ok, kasa pracodawcy i jego sprawa, areczek jest jednak typowym regionalnym utrzymankiem - pttk finansowane jest z pieniędzy publicznych więc areczek wypróżnia się na forach za moje i Twoje pieniądze. Skoro jest jednak Naszym utrzymankiem to nie widzę przeciwwksazań żebyśmy nie mieli co do niego wymagań :) arek cioto, przestań się opie...ć w końcu i do roboty, za co cię utrzymuję? I grzeczniej utrzymanku wobec swoich panów chlebodawców chamie ! Odpowiedz Link Zgłoś
patrz_realniej Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 26.11.10, 13:38 taki zakompleksiony parobas jak ty nie byłby w stanie pracowac u mnie nawet na etacie oddzwiernego, w pas sie gościom kłaniajacego. Dlatego prostaku przez resztę zycia bedziesz zbierał puszki. Odpowiedz Link Zgłoś
bederyk Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 26.11.10, 14:46 Tobie się coś w tym łbie pier... oddzwierny w PTTK? Marzenia chłopcze! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_twojego_pana Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 26.11.10, 14:58 ja też nie chciałbym ciebie nawet do sprzątania kibla ale co z tego? Marzenia o tym że miałbym cię o coś prosić zostaw dla siebie, na razie to ja finansuję ze swoich podatków twój etacik utrzymanku więc znaj swoje miejsce i zachowuj się jak na porządnego utrzymanka przystało! Odpowiedz Link Zgłoś
patrz_realniej Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 26.11.10, 13:34 u mnie pracuja inni, ja to nadzoruję. Ale takie popychadło jak ty, faktycznie powinno zabrac sie za uczciwa prace, póki ja jeszcze ma w mieścinie o wysokim bezrobociu. Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: wiecznie szczekajacy troll torunski 30.11.10, 23:28 patrz_realniej napisała: > u mnie pracuja inni, ja to nadzoruję. Nosisz worek z kupami, które inni wyzbierali? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek2010 Platforma wygrała, Całbecki zostaje 24.11.10, 19:09 frych wyobraź sobie prawice rządząca z lewicą z dodatkiem pslu? ponadto 18 radnych to świeżyny w sejmiku, bez doświadczenia. aktualny rząd jest najlepszą perspektywą dla regionu i weźcie sobie ten budynek do siebie nad Brdę, może wam wtedy przejdzie kompleksik. co do pana wyżej, przydałoby się trochę kultury w wypowiedzi? bo forum służy do jakieś dyskusji, polemiki a nie do wyzwisk. nie masz nic do powiedzenia to "paszoł won kundlu". informacje podane wyżej przeze mnie pochodzą z kujawsko-pomorskie.pl od marszałka - frych z ekipą stwierdzi, że błędne i zakłamane ? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Platforma wygrała, Całbecki zostaje 24.11.10, 19:23 Radni PSL raczej dostaną polecenie partyjne z Warszawy aby tworzyć koalicję z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
irizar Re: Platforma wygrała, Całbecki zostaje 24.11.10, 22:48 A możesz kwiatku podać linka? Wielu ludzi naszukało się już informacji o podziale środków wojewódzkich, a ty tak sobie podajesz kwotę co do złotówki? Prawdopodobnie kontekst tej informacji powie nam wiele. Atmosfera spisku panująca wokół podziału środków wojewódzkich nie służy dialogowi. Uważam, że to duży błąd Marszałka. Może ty jesteś w stanie rzucić trochę światła na tą sprawę...Będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny22 Platforma wygrała, Całbecki zostaje 25.11.10, 00:46 ten Lenz to by się lepiej nie ośmieszał, gdyby bydgoski marszałek przydzielał bydgoszczanom kilkakrotnie więcej kasy niż torunianom to dostałby w Bydgoszczy 150 tysięcy glosów. Jak tego "lider" nie rozumie to co to za lider? WSTYD dla PO. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Platforma wygrała, Całbecki zostaje 25.11.10, 01:16 Fakt, torunianie, pod przywództwem marszałka całbeckiego są na szczycie swojej potęgi, ale pewno nie wiedzą co powiedział jeden z najmądrzejszych ludzi wszechczasów: "Szczyt potegi jest początkiem końca". Oby ten nastapił jak najszybciej, czego im, wierząc mądrym ludziom, serdecznie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek2010 Platforma wygrała, Całbecki zostaje 25.11.10, 08:41 www.kujawsko-pomorskie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=16889&Itemid=1 Bydgoszcz ponad 1,6 mld zł, Toruń 900 mln zł Do niektórych nie dociera, dlaczego? Chyba lepiej im wychodzi podszczekiwanie niż rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
patrz_realniej [...] 25.11.10, 11:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patrz_realniej mnie tniesz, a bydgoskie kwiatki dalej wiszą 25.11.10, 12:06 zluzuj troche nożyczki, bo nie było tam nic do wycięcia. Te 2 pajace wiecznie kłamią i bluzgają bo na nic rzeczowego ich nie stać . Takie to kozaki internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: mnie tniesz, a bydgoskie kwiatki dalej wiszą 25.11.10, 18:50 patrz_realniej napisała: > zluzuj troche nożyczki, bo nie było tam nic do wycięcia. > Te 2 pajace wiecznie kłamią i bluzgają bo na nic rzeczowego ich nie stać . > Takie to kozaki internetu. Jak ci cos nie pasi to pisz maile do premiera a nie produkuj swoich uwag rodem z Rydzykowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jaziun Re: mnie tniesz, a bydgoskie kwiatki dalej wiszą 26.11.10, 07:30 tylko pyskowanie Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Platforma wygrała, Całbecki zostaje 26.11.10, 09:11 Na niespełna rok przed wyborami parlamentarnymi PSL nie garnie się do koalicji z PO w sejmiku, wygląda na to, że kandydatura Piotra Całbeckiego pasuje tylko toruńskiej PO a to trochę za mało aby zostać marszałkiem. Pozostałe ugrupowania nie są widocznie zadowolone z dotychczasowego podziału środków regionalnych przez obecnego marszałka. PSL raczej chce wyjść z koalicji rządowej i przy rządzie mniejszościowym (same PO) szykują nam się wcześniejsze wybory, chyba na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Platforma wygrała, Całbecki zostaje 26.11.10, 18:13 Niech platforma zaproponuje nowemu sejmikowi na marszałka kogoś z Bydgoszczy lub z Włocławka to koalicja od razu powstanie a tak widać, że są jakieś opory. Odpowiedz Link Zgłoś
t_rex77 Re: Platforma wygrała, Całbecki zostaje 27.11.10, 23:26 Jakim trzeba być żałosnym i smutnym człowiekiem ,żeby sobie samemu na forum odpowiadać...bydgoski szowinistyczny frustracie... Odpowiedz Link Zgłoś