jusiadyk
24.01.11, 08:51
Dostałam informację i serdecznie chciałam Wam polecić spektakl dla najmłodszych dzieci w naszym teatrze. Byłam na tym i uważam, że idealnym odbiorcą tego przedstawienia jest dziecko przynajmniej sprawnie raczkujące gdzieś tak do 3 roku życia. Ale ja np oprócz malucha wzięłam ze sobą też 6-latka bo nie miałam co z nim zrobić i też mu się podobało. A w ogóle to fantastycznie, że nasz rodzimy teatr w naszym mieście coraz bardziej otwiera się na dzieci, nawet tak małe.
A więc tutaj wklejam szczegóły i opis:
MLEKO - spektakl dla najmłodszych widzów
28 stycznia (piątek), g. 17.00
29 stycznia (sobota0 g. 16.00
30 stycznia (niedziela) g. 12.00 i 16.00
Jak kropla deszczu może stać się perłą? Co w teatrze mogą przeżyć dzieci mające niewiele ponad rok?
Po raz pierwszy zapraszamy do naszego Teatru rodziców z najmłodszymi najmłodszymi dziećmi na opowieść splecioną ze słów, dźwięków i obrazów. Spektakl Mleko, bazujący na klasycznej perskiej opowieści, staje sie okazją do pierwszej opowieści o cudowności świata i naszej w nim obecnosci.
Spotkanie aktorów z najmłodszymi jest dla obu stron wielką przygodą i próbą znalezienia porozumienia. W trakcie tego przedstwaienia obie strony wiele sie od siebie nawzajem dowiedzą.
Suzanne Osten [od 35 lat Dyrektor Teatru Unga Klara w Sztokholmie; zajmująca się m. in. reżyserią spektakli dla niemowląt] powiedziała: Jeśli można mówić do dziecka trzymiesięcznego
i rozśmieszyć je, to można też stworzyć interesujące dla dziecka przedstawienie.
Spektakl jest przeznaczony dla dzieci do lat dwóch.
bilety w cenie: 20 zl dla doroslego, 15 zł dla dziecka
pomóż Kubusiowi www.dzieciom.pl/modules.php?name=Lista&show=3867