IP: 81.210.119.* 30.04.04, 00:50
To przyjemne uczucie. Miasto B. wraca tam, gdzie zawsze było.
Obserwuj wątek
    • zinekk Re: Bydgoszcz 30.04.04, 01:07
      Tez sie ciesze. Dziwnie mam. Cikawe czy sie wzrusze
      • zinekk Re: Bydgoszcz 30.04.04, 01:16
        A lubienie polityki,czy tez nielubienie w tym wypadku nie ma znaczenia:)
    • madziara_pl Re: Bydgoszcz 30.04.04, 09:18
      Gość portalu: Pontus napisał(a):

> To przyjemne uczucie. Miasto B. wraca tam, gdzie zawsze było.

tzn gdzie wraca?
      • vviosna Re: Bydgoszcz 30.04.04, 10:18
        no nie wiesz? teraz bedziemy europejczykami. dotad bylismy azjatami
        najprawdopodobniej, lub australijczykami, co jeszcze pewniejsze :)
        • madziara_pl Re: Bydgoszcz 30.04.04, 10:25
          stad te stepy akermańskie!
          • santiago78 Re: Bydgoszcz 30.04.04, 14:24
            ja przewiduję dzisiaj ostatnie wielkie słowiańskie picie w wolnej Polsce...
            potem to juz tylko po europejsku bedzie można, tzn po germańsku, bo własnie
            bydgoszcz wraca pod tamtą jurysdykcję...ale może nie powiniem narzekać? w końcu
            to prusacy bydgoszcz pchnęli w rozwoju cywilizacyjnym, więc moze potrzebujemy
            pruskiego bata nad naszymi polskimi karkami?
            herbertowska kwestia smaku...

ja dziękuję...
            • zinekk Re: Bydgoszcz 30.04.04, 14:57
              Kwestia gustu-ja zawsze pije po słowiansku. Wejscie do UE nic nie zmieni w moim
              piciu. Zgadzam sie ze wszelkie Szwabskopodobne reklamy zalały obraz TV.
              Kolorowe pisemka tez szwabskopodobne. Jesli bedziemy pamietali o swoim
              rodowodzie wszystko bedzie oks.

Wszystko oceni historia. Ja ciesze sie z naszego wejscia do UE.
              Dam przykład: kiszenie sie we własnym sosie nas nie rozwinie.Jak z dobrym
              studentem. Jesli zalicza tylko semestry,nie podpatrujac innych,nie biorac
              udziału w licznych kursach,warsztatach, konkursach-nie rozwija sie dobrze.Mało
              tego ,uwstecznia sie. Nie ma odniesienia jacy sa inni,co inni potrafia.

Mam nadzieje ze Unijne prawo z czasem zlikwiduje ten koszmarek polski i w
              Polsce zacznie sie dziac praworzadnie,z godnymi płacami z szacunkiem do pracy-
              jakkolwiek by skromna nie była.

Nie wierze w natychmiastowe zatrudnianie Polaków. Ale moze moje dziecko bedzie
              miało lepiej.Mało tego-jestem o tym przekonany.Nie oczekuje cudów,ale dobrze
              sie stało.
              • santiago78 Re: Bydgoszcz 30.04.04, 15:25
                zinekk napisał:

> Kwestia gustu-ja zawsze pije po słowiansku. Wejscie do UE nic nie zmieni w
                moim
                >
                > piciu. Zgadzam sie ze wszelkie Szwabskopodobne reklamy zalały obraz TV.
                > Kolorowe pisemka tez szwabskopodobne. Jesli bedziemy pamietali o swoim
                > rodowodzie wszystko bedzie oks.
                hmmm, to przykre co mówisz o pamietaniu o rodowodzie...dlaczego mam tylko
                pamietać o rodowodzie a nie cieszyć się i podkreślać swą polskość?
                rodowód wspominac tylkow Rocie? to ma być nasza pamięć? ja dziękuję

>
                > Wszystko oceni historia. Ja ciesze sie z naszego wejscia do UE.
                > Dam przykład: kiszenie sie we własnym sosie nas nie rozwinie.Jak z dobrym
                > studentem. Jesli zalicza tylko semestry,nie podpatrujac innych,nie biorac
                > udziału w licznych kursach,warsztatach, konkursach-nie rozwija sie
                dobrze.Mało
                > tego ,uwstecznia sie. Nie ma odniesienia jacy sa inni,co inni potrafia.

generanie masz rację ,tylko co ma z tym wspólnego Unia? szwajcaraia czy
                norwegia tez sie kisi we własnym sosoie zgodnie z tym co mówisz....

>
                > Mam nadzieje ze Unijne prawo z czasem zlikwiduje ten koszmarek polski i w
                > Polsce zacznie sie dziac praworzadnie,z godnymi płacami z szacunkiem do pracy-
                > jakkolwiek by skromna nie była.

na to bym aż tak nie liczył, sami musimy to zmienić

> Nie wierze w natychmiastowe zatrudnianie Polaków. Ale moze moje dziecko
                bedzie
                > miało lepiej.Mało tego-jestem o tym przekonany.Nie oczekuje cudów,ale dobrze
                > sie stało.

nie wiem czy nasze dzieci będą miały lepiej, napewno inaczej...tylko co to
                znowu ma wspólnego z Unią?
                • zinekk Re: Bydgoszcz 30.04.04, 15:31
                  Do tej pory tez nie pokazywalismy swej odmiennosci.A teraz wsród krajów
                  bedziemy zmuszeni sie z czyms pokazac. Polska zawsze kopiowała zachód.Teraz by
                  zyskac bedzie musiała pokazac wreszcie swa słowianskosc i odmiennosc. Drazni
                  mnie ciagłe nazywanie cukierni staropolska,a nic za tym nie idzie. Wreszcie
                  trzeba bedzie uruchomic swoja historie i zwyczaje a nie o tym pier...ić, bo na
                  razie tylko pier...imy.
                • vviosna Re: Bydgoszcz 04.05.04, 11:48
                  santiago78 napisał:
                  > hmmm, to przykre co mówisz o pamietaniu o rodowodzie...dlaczego mam tylko
                  > pamietać o rodowodzie a nie cieszyć się i podkreślać swą polskość?
                  > rodowód wspominac tylkow Rocie? to ma być nasza pamięć? ja dziękuję

a w jaki sposob chcialbys demonstrowac swoja polskosc?

> generanie masz rację ,tylko co ma z tym wspólnego Unia? szwajcaraia czy
                  > norwegia tez sie kisi we własnym sosoie zgodnie z tym co mówisz....

no tak wlasnie taka szwajcaria to doscc cienko sie kisi w swoim sosie, starsi
                  szwajcarzy emigruja do krajow ue, inwestuja tam, pracuja...
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Bydgoszcz 30.04.04, 15:02
      o tak bardzo przyjemne i bardzo patriotyczne..Tu LPR ma ok 20% paparcia co mnie
      bardzo cieszy szkoda tylko że się rozpadła na dwa ugrupowania. podzielila sie
      dokladnie na pół..10% dla każdej z nich...razem dałoby nam więcej mandató a
      SLD nie mialaby w radzie miejskiej więskszości
      • santiago78 Bydgoszcz wita oszołoma z RM 30.04.04, 15:20
        widzę, ze masz niezłą orientację co sie dzieje w naszym bydgoskim grajdołku....
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Bydgoszcz wita oszołoma z RM 30.04.04, 17:54
          santiago78 napisał:

> widzę, ze masz niezłą orientację co sie dzieje w naszym bydgoskim
          grajdołku....

-Tak bo prezes z Inowrocławia jest częstym gościem w Poznaniu podobnie jak
          radni LPR z Bydgoszczy i to od nich te informacje..ja osobiście wywalałem zna
          zbity pysk z Wszechpolaków tego gościa co narkotymaki handlował..jak mu tam
          było na imię bo już nie pamiętam
          • ivica Re: Bydgoszcz wita oszołoma z RM 04.05.04, 11:38
            czy mozliwe jest iz widzialem tego co to handlowal dragami w towarzystwie jednego z bydgoskich radnych LPR kolo ratusza jakies 2-3 tyg temu ??
            • vviosna Re: Bydgoszcz wita oszołoma z RM 04.05.04, 12:06
              on podobno NAPRAWDE nie handlowal dragami, mowil mi o tym jego bliski znajomy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka