Gość: Pontus IP: 81.210.119.* 30.04.04, 00:50 To przyjemne uczucie. Miasto B. wraca tam, gdzie zawsze było. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zinekk Re: Bydgoszcz 30.04.04, 01:07 Tez sie ciesze. Dziwnie mam. Cikawe czy sie wzrusze Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: Bydgoszcz 30.04.04, 01:16 A lubienie polityki,czy tez nielubienie w tym wypadku nie ma znaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: Bydgoszcz 30.04.04, 09:18 Gość portalu: Pontus napisał(a): > To przyjemne uczucie. Miasto B. wraca tam, gdzie zawsze było. tzn gdzie wraca? Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: Bydgoszcz 30.04.04, 10:18 no nie wiesz? teraz bedziemy europejczykami. dotad bylismy azjatami najprawdopodobniej, lub australijczykami, co jeszcze pewniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: Bydgoszcz 30.04.04, 14:24 ja przewiduję dzisiaj ostatnie wielkie słowiańskie picie w wolnej Polsce... potem to juz tylko po europejsku bedzie można, tzn po germańsku, bo własnie bydgoszcz wraca pod tamtą jurysdykcję...ale może nie powiniem narzekać? w końcu to prusacy bydgoszcz pchnęli w rozwoju cywilizacyjnym, więc moze potrzebujemy pruskiego bata nad naszymi polskimi karkami? herbertowska kwestia smaku... ja dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: Bydgoszcz 30.04.04, 14:57 Kwestia gustu-ja zawsze pije po słowiansku. Wejscie do UE nic nie zmieni w moim piciu. Zgadzam sie ze wszelkie Szwabskopodobne reklamy zalały obraz TV. Kolorowe pisemka tez szwabskopodobne. Jesli bedziemy pamietali o swoim rodowodzie wszystko bedzie oks. Wszystko oceni historia. Ja ciesze sie z naszego wejscia do UE. Dam przykład: kiszenie sie we własnym sosie nas nie rozwinie.Jak z dobrym studentem. Jesli zalicza tylko semestry,nie podpatrujac innych,nie biorac udziału w licznych kursach,warsztatach, konkursach-nie rozwija sie dobrze.Mało tego ,uwstecznia sie. Nie ma odniesienia jacy sa inni,co inni potrafia. Mam nadzieje ze Unijne prawo z czasem zlikwiduje ten koszmarek polski i w Polsce zacznie sie dziac praworzadnie,z godnymi płacami z szacunkiem do pracy- jakkolwiek by skromna nie była. Nie wierze w natychmiastowe zatrudnianie Polaków. Ale moze moje dziecko bedzie miało lepiej.Mało tego-jestem o tym przekonany.Nie oczekuje cudów,ale dobrze sie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: Bydgoszcz 30.04.04, 15:25 zinekk napisał: > Kwestia gustu-ja zawsze pije po słowiansku. Wejscie do UE nic nie zmieni w moim > > piciu. Zgadzam sie ze wszelkie Szwabskopodobne reklamy zalały obraz TV. > Kolorowe pisemka tez szwabskopodobne. Jesli bedziemy pamietali o swoim > rodowodzie wszystko bedzie oks. hmmm, to przykre co mówisz o pamietaniu o rodowodzie...dlaczego mam tylko pamietać o rodowodzie a nie cieszyć się i podkreślać swą polskość? rodowód wspominac tylkow Rocie? to ma być nasza pamięć? ja dziękuję > > Wszystko oceni historia. Ja ciesze sie z naszego wejscia do UE. > Dam przykład: kiszenie sie we własnym sosie nas nie rozwinie.Jak z dobrym > studentem. Jesli zalicza tylko semestry,nie podpatrujac innych,nie biorac > udziału w licznych kursach,warsztatach, konkursach-nie rozwija sie dobrze.Mało > tego ,uwstecznia sie. Nie ma odniesienia jacy sa inni,co inni potrafia. generanie masz rację ,tylko co ma z tym wspólnego Unia? szwajcaraia czy norwegia tez sie kisi we własnym sosoie zgodnie z tym co mówisz.... > > Mam nadzieje ze Unijne prawo z czasem zlikwiduje ten koszmarek polski i w > Polsce zacznie sie dziac praworzadnie,z godnymi płacami z szacunkiem do pracy- > jakkolwiek by skromna nie była. na to bym aż tak nie liczył, sami musimy to zmienić > Nie wierze w natychmiastowe zatrudnianie Polaków. Ale moze moje dziecko bedzie > miało lepiej.Mało tego-jestem o tym przekonany.Nie oczekuje cudów,ale dobrze > sie stało. nie wiem czy nasze dzieci będą miały lepiej, napewno inaczej...tylko co to znowu ma wspólnego z Unią? Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: Bydgoszcz 30.04.04, 15:31 Do tej pory tez nie pokazywalismy swej odmiennosci.A teraz wsród krajów bedziemy zmuszeni sie z czyms pokazac. Polska zawsze kopiowała zachód.Teraz by zyskac bedzie musiała pokazac wreszcie swa słowianskosc i odmiennosc. Drazni mnie ciagłe nazywanie cukierni staropolska,a nic za tym nie idzie. Wreszcie trzeba bedzie uruchomic swoja historie i zwyczaje a nie o tym pier...ić, bo na razie tylko pier...imy. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: Bydgoszcz 04.05.04, 11:48 santiago78 napisał: > hmmm, to przykre co mówisz o pamietaniu o rodowodzie...dlaczego mam tylko > pamietać o rodowodzie a nie cieszyć się i podkreślać swą polskość? > rodowód wspominac tylkow Rocie? to ma być nasza pamięć? ja dziękuję a w jaki sposob chcialbys demonstrowac swoja polskosc? > generanie masz rację ,tylko co ma z tym wspólnego Unia? szwajcaraia czy > norwegia tez sie kisi we własnym sosoie zgodnie z tym co mówisz.... no tak wlasnie taka szwajcaria to doscc cienko sie kisi w swoim sosie, starsi szwajcarzy emigruja do krajow ue, inwestuja tam, pracuja... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Bydgoszcz 30.04.04, 15:02 o tak bardzo przyjemne i bardzo patriotyczne..Tu LPR ma ok 20% paparcia co mnie bardzo cieszy szkoda tylko że się rozpadła na dwa ugrupowania. podzielila sie dokladnie na pół..10% dla każdej z nich...razem dałoby nam więcej mandató a SLD nie mialaby w radzie miejskiej więskszości Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Bydgoszcz wita oszołoma z RM 30.04.04, 15:20 widzę, ze masz niezłą orientację co sie dzieje w naszym bydgoskim grajdołku.... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Bydgoszcz wita oszołoma z RM 30.04.04, 17:54 santiago78 napisał: > widzę, ze masz niezłą orientację co sie dzieje w naszym bydgoskim grajdołku.... -Tak bo prezes z Inowrocławia jest częstym gościem w Poznaniu podobnie jak radni LPR z Bydgoszczy i to od nich te informacje..ja osobiście wywalałem zna zbity pysk z Wszechpolaków tego gościa co narkotymaki handlował..jak mu tam było na imię bo już nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Bydgoszcz wita oszołoma z RM 04.05.04, 11:38 czy mozliwe jest iz widzialem tego co to handlowal dragami w towarzystwie jednego z bydgoskich radnych LPR kolo ratusza jakies 2-3 tyg temu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: Bydgoszcz wita oszołoma z RM 04.05.04, 12:06 on podobno NAPRAWDE nie handlowal dragami, mowil mi o tym jego bliski znajomy Odpowiedz Link Zgłoś