Dodaj do ulubionych

Weterynarz w Inowrocławiu

17.03.11, 19:54
Bardzo proszę polećcie mi dobrego,sprawdzonego weterynarza w Inowrocławiu.Takiego,który ma dobre podejście do zwierząt i nie naciąga na niepotrzebne koszty,który naprawdę zna się na tym co robi,a jeśli ma co do jakiegos przypadku wątpliwości to nie obawia się powiedzieć,że skonsultuje to z innym lekarzem lub sprawdzi,doczyta itd.
Krótko mówiąc zależy mi na kims kto zna się na swojej robocie ,zna najnowsze leki ,nie stosuje metod leczenia jak za króla ćwieczka.
Obserwuj wątek
    • zupa775 Re: Weterynarz w Inowrocławiu 17.03.11, 21:42
      Proszę znaleźć w necie Fundacja Kocia Dolina ani współpracują z najlepszymi ( nie oznacza drogich) może polecą fajnego veta.
      • motylek-28 Re: Weterynarz w Inowrocławiu 28.03.11, 14:28
        nie wiem jak się nazywa klinika ale szczerze polecam- klinika po prawej stronie w drodze z ina do bydgoszczy, kawałek za skrzyżowaniem na pakość..
        • k1234561 Re: Weterynarz w Inowrocławiu 29.03.11, 16:15
          A,to już wiem vetino.Przychodnia taka od zawsze.Pamiętam ,że jeszcze jako dziecko chodziłam tam z tatą i naszymi psami do szczepienia.
          Jednak mi chodziło o podanie nazwiska konkretnego,dobrego weterynarza.W takich klinikach zwykle jest ich kilku i nie wiadomo na kogo człowiek trafi.A mi zależy,żeby to był ktos naprawde godny polecenia,taki pasjonat swojego zawodu,a nie przyjmujący zwierzęta za karę,odbębniający wizytę i nastawiony na wyciągnięcie od właściciela tyle pieniędzy ile się da.
    • minas_anor Re: Weterynarz w Inowrocławiu 31.03.11, 23:08
      Ja mogę polecić Cztery Łapy na Jagiellońskiej. Prowadzi ją trójka weterynarzy. Panie są od małych zwierząt + pielęgnacja psów (strzyżenie), pan też od gospodarczych. Bardzo mili ludzie, z odpowiednim podejściem do zwierząt. Współpracują też z Kocią Doliną. Moja kota złamała łapę, gips był kładziony późnym wieczorem, kota przywieziono mi do domu o 23 (fakt - mieszkam na tej samej ulicy), ale nie byłoby problemu, żeby została na noc. Mają odpowiednie zaplecze "operacyjne", wykonują badania krwi i moczu, więc nie trzeba jeździć po jakiś innych placówkach (z wyjątkiem rentgena). Dodatkowo sklepik, więc można przy okazji zrobić zakupy. Cena za gips i narkozę była znośna, za zastrzyki przeciwbólowe w kolejnych 2 dniach także. Teraz jak chodzę na kontrolę (gips kota ma do 22 kwietnia) to nie płacę. Z czystym sumieniem polecam :)
      • minas_anor Re: Weterynarz w Inowrocławiu 31.03.11, 23:08
        ps. ceny w sklepiku też ok :)
        • k1234561 Re: Weterynarz w Inowrocławiu 01.04.11, 21:09
          Bardzo dziękuję.A czy jakaś lub jakiś konkretny pan/pani doktor jest godny uwagi,czy obojętnie na kogo się trafi,bo wszyscy są mili,sympatyczni i profesjonalni?
          • minas_anor Re: Weterynarz w Inowrocławiu 02.04.11, 22:56
            Ja akurat chodzę "na dzień" i trafiam na jedną albo na drugą Panią. Karta pacjenta :) jest w komputerze. I nie mogę powiedzieć złego słowa o żadnej z nich. Ale tylko jedna zajmuje się strzyżeniem psów, bodajże Pani Agnieszka. W razie wątpliwości konsultują się między sobą - co trzy głowy to nie jedna :) (bo zazwyczaj jedna osoba jest na dyżurze). Fajne jest też to, że małżeństwo weterynarzy mieszka nad lecznicą, więc jak coś niedobrego się dzieje ze zwierzakiem (np. w nocy, po jakimś zabiegu), to można podjechać i bez problemu się zajmą. Ja kiedyś z drugą kotą podjechałam na antybiotyk o 22 w niedzielę i kota nie była jedynym pacjentem. Chcę powiedzieć, że nie "zlewają", bo niedziela wieczór itd.
            A można wiedzieć po co pytasz?
            • k1234561 Re: Weterynarz w Inowrocławiu 10.04.11, 21:58
              Dziękuję za te namiary na "4 łapy".Pytam, bo mam kota brytyjczyka,ma teraz 10 miesięcy i od czasu do czasu muszę go odrobaczyć,zrobić mu ogólny przegląd,no i (odpukać) jeśli kot zachoruje chciałabym udać się do sprawdzonego,polecanego weterynarza,który nie olewa swej roboty i nie naciąga na zbędne koszty,kiedy wiadomo np.,że leczenie na dłuższą metę nie ma sensu tudzież wynajduje na siłę choroby,aby tylko człowiek latał co drugi dzień do lecznicy.
              Kiedy jeszcze kilka lat temu miałam 2 psy,które kiedy się zestarzały zaczęły zapadać na zdrowiu,to inowrocławscy weterynarze na siłę przeciągali leczenie aby tylko wyciągnąć od nas jak najwięcej kasy.Potem dopiero po latach dowiedziałam się,od kuzyna męża,który jest weterynarzem,że takie przypadłośći jakie miały moje psy,niestety kończą się śmiercią psa,a wykonywane zabiegi tylko sztucznie przedłużają życie zwierzaka i rozkładają w czasie jego cierpienia,ale biznes jest biznes,nie ma zmiłuj.
              • minas_anor Re: Weterynarz w Inowrocławiu 15.04.11, 23:08
                To rzeczywiście masz niezbyt miłe doświadczenia :( Najlepiej będzie jak sama sprawdzisz. Przy Twoich doświadczeniach powinnaś się zorientować czy naciągają czy nie. Według mnie i mojego doświadczenia nie. Byłam świadkiem jednej sytuacji, która mnie w tym utwierdziła. Jak chcesz mogę opisać na priva.
                • k1234561 Re: Weterynarz w Inowrocławiu 20.04.11, 10:29
                  Dziękuję raz jeszcze.Na pewno skorzystam z tej polecanej przez Ciebie lecznicy.Dobrze,że mam jakiś punkt zaczepienia.
                  Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka