Dodaj do ulubionych

Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagować

12.07.11, 07:12
Ma się zatrzymać i trąbić aż zlokalizuje go patrol Policji??
A to w klaksonie, po naciśnięciu go , jest nadajnik GPS który daje SOS i wtedy Policja wie że trzeba lokalizować pojazd????
hahahahah..

Piotrek, siedzisz w ratuszu weź tam pogadaj z prezydentem żeby to inaczej było, bo ja nic nie kumam z tym klaksonem.

Bo co będzie jak autobus kierowca zatrzyma autobus na przystanku na Fordońskiej, tam przy ciemnym lesie zbiry się wkurzą za to i wyciągną go z szoferki która w żaden sposób przed nimi nie jest zabezpieczona i mu natłuką?
dla przykładu, autobusów 69 w jednym kierunku, w ciągu 30 minut przejeżdża chyba z 4.A ile radiowozów w tym czasie przejeżdża Fordońską?
1 na 30 minut?
Obserwuj wątek
    • arek_bdg Re: Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagowa 12.07.11, 07:52
      A mi się wydaje, że chodzi im o element przestraszenia, zwrócenia na nich uwagi publicznej, która będzie mogła sporządzić rysopisy. A Ci najwyżej rozwalą drzwi i wysiądą. Po za tym kierowca ma stały kontakt z dyżurką, która zapewne wezwie patrol.

A straż miejska to tylko pasożyty podatników !!
      • volvo7000 Re: Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagowa 12.07.11, 21:55
        arek_bdg napisał:
        > Po za tym kierowca ma stały kontakt z dyżurką, która zapewne wezwie patrol.

Coś Ci dzwoni ale nie wiesz w którym kościele...
        1. Nie z dyżurką tylko z dyżurnym (centralą) ruchu
        2. Nie mają, tzn. nie wszyscy, np. kierowcy PKS-u nie mają (linie 51, 58, 76, 80, 84)

Wszystkiemu winny jest brak centrali i nadzoru ruchu w ZDMIKP.
    • farcry555 Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagować 12.07.11, 07:54
      Żeby wprowadzić tak oczywiste postępowanie kierowcy musiało najpierw dojść do napadu na policjantkę ? Wcześniej kierowca nie musiał reagować na wandali? Dlaczego w Polsce reaguje się dopiero jak coś się stanie ?
    • klonus-8 Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagować 12.07.11, 07:59
      Dziwić się, że ludzie nie chcieli interweniować, skoro straż miejska nie chciała?
      Trzeba bardziej restrykcyjnego prawa (swego czsau na rynku stał pręgież i porządek dało się uzyskać), sprawniejszych organów ale i większego kolektywizmu w społeczeństwie.
      Pani Patrycjo, szybkiego powrotu do zdrowia.
      • frych47 Re: Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagowa 12.07.11, 08:14
        Służby porządkowe ludziom każą reagować a ciekawe czy tacy bandziory mają ważny bilet przejazdu bo kierowcy i kanary też boją się takich sprawdzać.
    • vettinarri Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagować 12.07.11, 08:36
      Mi to rozwiązanie też nie wydaje się najszczęśliwsze... ale lepsze takie działanie niż żadne. Nie wierzę tez, że chuligani po prostu nie otworzą sobie drzwi i nie wysiądą (albo jak to się mów wysiądą z drzwiami). Dla mnie lepszym rozwiązaniem byłoby wyznaczenie dyżurnych posterunków w całym mieści i w przypadku podobnej sytuacji jak miała miejsce w piątek autobus po prostu nie zatrzymuje się nigdzie tylko zmienia trasę do najbliższego posterunku a tam czeka już policja. Kosztami tak jak w propozycji ratusza proponuje obciążyć sprawców.
    • softina Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagować 12.07.11, 08:37
      "Wzmożone patrole", "mapa zagrożeń" , słyszę to już 20 lat a nie zmieniło się nic :( A klakson ,to tylko chyba urzędnicy mogą wymyślić :) Oj fantaści :) A na 112 lub 997 czasami się dzwoni i po 5 min, żeby raczono odebrać. Biedni strażnicy - nie widzieli machającej kobiety, czyżby koniec zmiany był? Wtedy niewiele widać :)
    • bydgoszczak40 Prosta sprawa 12.07.11, 08:57
      przy 4-5 wiekszych rondach po 21 na ktorych jedzie wiekszosc autobusów powinny byc stale patrole aby kierowca wiedzial odrazu ze tam bedzie patrol . A po 22 na wislanej to juz podstawa tam najwiecej jezdzi pijanej i awanturujacej sie mlodziezy ostatnimi kursami 70,72,74,93 wracajacej z klubow i dyskotek ( nie mowie ze wszyscy ale zawsze znajdzie sie jakas podpita nieprzyjemna grupka).
    • newsnews Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagować 12.07.11, 10:01
      Rozwiązać Straż Miejską - tę bandę darmozjadów - a pieniądze przeznaczyć na monitoring, policję, zapewnienie bezpieczeństwa w mieście. Ostatnio widziałem dwóch dzielnych kafarów, jak na Mostowej spisywali dziadka sprzedającego chabry... tzn. jeden spisywał, a drugi go ubezpieczał, bo wiadomo, że atak chabrami może być zabójczy. Parę dni wcześniej na Międzywodziu banda gó...arzy darła ryje i rzucała mięsem, jakieś starsze nieciekawe towarzycho obalało piwko z puszek i też rzucało mięsem, a w tym czasie dzielni wojacy czaili się na rogu Jezuickiej i Ku Młynom, i na Wyspę jakoś nie zdążyli dotrzeć. Rozwiązać Straż Miejską! Albo co najmniej zreorganizować.
      • harry.b4 Re: Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagowa 12.07.11, 11:08
        Tak się składa ze monitoring w tym miescie obsluguje miedzy innymi straż miejska, wiec zastanowilbym sie nad jej rozwiazywaniem, ale jakby nowy komendant btw. byly policjant, ukrócil rozpasle praktyki swoich mundurowych to od razu byloby widac poprawe, pytanie tylko czy bedzie mial ochote strofować swoich bylych kolegów z policji, którzy czesto tam koncza swoje oszolamiajace kariery lub dorabiaja do swoich wysokich emerytur policyjnych wspomagani przez wszelkiej maści cwaniaków ktorzy zostali straznikami, zeby sie nie przepracowac i miec zus zaplacony, bo w wolnym czasie prowadza prywatne firmy, a do roboty przychodza odpoczac w wygodnym samochodowym fotelu. Czy Pan Komendat moze dalej pozwoli nic nie robic, tudzież robić wielkie g..., czy może zabierze sie za to nic nierobienie? To jest dobre pytanie od jego zwierzchnika Pana Bruskiego!!
        Pozdrawiam
    • frych47 Re: Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagowa 12.07.11, 10:32
      W Bydgoszczy mamy dużo Policjantów najwięcej brakuje w Toruniu bo chociaż jest mniej mieszkańców ale trzeba pilnować starówki.
      www.tvp.pl/bydgoszcz/aktualnosci/kryminalne/nowi-policjanci-zlozyli-slubowanie/4871565
    • l.adams Tak,Ja pomoge a jutro sad ich wypusci 12.07.11, 10:40
      i na dodatek oskarza jeszcze mnie ze ich pobilem.To jest Polska szanowni obywatele-tutaj prawa ma bandzior,kibol i reszta tych prymitywow. Do Policji nie mam nic,bo co oni moga? Mogliby duzo,ale paragrafy itd. Policjant bedzie narazal swoje zycie a sad i tak go wypusci.Sami Panstwo widzicie ze szczyl poczul smrod przy du....ie i sam poddal sie smiesznej karze. Wiedza ze jak okarza skruche to sad da im tak kare jaka da.Normalnie smieja sie w twarz naszemu "wymiarowi sprawiedliwosci" - zgodnie z prawem.
    • farcry555 Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagować 12.07.11, 11:42
      Nie przepadam za Strażą Miejską i dlatego bym prosił szanownych dziennikarzy, żeby zainteresowali się ewentualnymi konsekwencjami dla tych funkcjonariuszy SM, którzy nie udzielili policjantce pomocy.
    • admo1306 Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagować 12.07.11, 13:22
      Tak z tą strażą jest śmiesznie. Wypasione chłopy wałęsające się po ulicach ślepi i głusi. Sam byłem świadkiem jak kobieta prosiła o interwencję bo ją okradli, fukcjonariusz odpowiedzał jej, że oni muszą interweniować bo zgłoszono, że ktoś na ulicy myje samochód. W innym dniu byłem na Wyspie Młyńskiej i widziałem myjącego samochód pod budynkiem muzeum i jadący patrol i nic. To od czego oni są? Przyłączam się do głosu o rozwiązanie tych formacji i stworzenie czegoś na miarę potrzeb i godnego zaufania i akceptacji społeczeństwa.
      • frych47 Re: Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagowa 12.07.11, 14:20
        admo1306 napisał:

> Tak z tą strażą jest śmiesznie. Wypasione chłopy wałęsające się po ulicach ślep
        > i i głusi. To od czego oni są?
        > Przyłączam się do głosu o rozwiązanie tych formacji i stworzenie czegoś na mia
        > rę potrzeb i godnego zaufania i akceptacji społeczeństwa.

W Ameryce to mają szeryfa Jacka Norrisa on ze wszystkimi robi porządek.
    • angrusz1 To poczucie 12.07.11, 14:23
      bezkarności daje takie skutki .
      To poczucie chuligani już wynoszą ze szkoły .
      Tak od ... a niech będzie, że od ćwierćwiecza ( czyli czasu usunięcia matematyki z matury ) oświatą rządzą tzw postępacy - czyli mieszania lewaka i liberała .
      To oni kiedyś uznali , że tzw łapy to agresja a nie skuteczna i sprawiedliwa kara dla chuligana szkolnego .
      No i od wtedy chuligaństwo zaczęło rosnąć , bo czuło się bezkarne i teraz ludzie boją się reagować , bo sami mogą stracić .
      Pora tych postępaków odsunąć od władzy .
      • frych47 Re: To poczucie 12.07.11, 14:36
        A kto promuje modę dresowo kapturową.
    • justanotherguy Zmienić kabinę kierowcy 12.07.11, 15:01
      Jestem kierowca autobusu w Anglii. Tutaj kabina daję większe poczucie bezpieczeństwa kierowcy w razie takich sytuacji - jest solidnie obudowana grubymi plastikowymi szybami osadzonymi w stalowych ramach. W Polsce bałbym się użyć klaksonu jako alarmu, bez problemu można zaatakować kierowcę np. nożem.
      Mamy też specjlne alarmy, jest to duży czerwony przycisk uruchamiany kolanem (już dwa razy uruchomiłem go przypadkowo) - załacza się ciagły klakson.
    • dibis Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagować 12.07.11, 16:02
      Kierowca ma się narażać bandziorom, a tymczasem Straż Miejska ma wszystko w nosie! Gdzie ma uciec kierowca i czym się bronić po włączeniu klaksonu? Już widzę, jak chwilę później, jeden z bandziorów okłada kierowcę, a inni rozrywają drzwi, zeby zwiać!!! Ukarani będą pasażerowie, bo uszkodzony autobus dalej nie pojedzie.
    • roman_ Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagować 12.07.11, 21:31
      No cóż , jeżeli policjantka nie mogła liczyć na swoich kolegów to my mamy na nich liczyć? Bo chyba gdyby mogła liczyć na szybką interwencje to zadzwoniłaby po swoich kolegów a nie rzucała się z gołymi rekami na czterech pijanych facetów. Nich się policja nie ośmiesza.
      Ja im nie ufam . Wystarczy raz zadzwonić po nich. Jak słyszę ten leniwy ton dyżurnych to źle się robi. Potem głupie pytania zmierzające chyba do tego abym zrezygnował ze zgłoszenia. Kto ich rozlicza z czasu podjęcia interwencji? Czy istnieje w ogóle takie pojecie jak czas podjęcia interwencji po ich wezwaniu ? Od tego zacznijmy. Jeżeli ta policjantka mogłaby liczyć na swoich kolegów w ciągu 3-5 minut to by po nich zadzwoniła .
    • volvo7000 Re: Bandzior w autobusie? Kierowca musi zareagowa 12.07.11, 22:01
      Najbardziej zastanawia mnie jedno:
      widziałem już kilkanaście interwencji policji (z różnych powodów), i NA SYGNALE przyjeżdżali tylko do wypadków. Dlaczego do pobicia nie przyjeżdżają alarmowo w ciągu kilku minut, tylko trzeba na nich czekać minut kilkadziesiąt??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka