Dodaj do ulubionych

Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie?

03.08.11, 00:25
Nie rozumiem. Jeżeli kupię mieszkanie to dlaczego mam płacić czynsz?
Obserwuj wątek
    • adams1985 Artykuł sponsorowany? 03.08.11, 07:50
      Ogarnijcie się!! Bez przesady, za kilka dni napiszecie może o otwartym osiedlu w Lisiej kicie?
    • borba_1 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 08:30
      Mieszkania nie idą dlatego ten artykuł powstał.
      Spieszcie się nasi klienci bo i dla was zabraknie.
      Żenada.

Mieszkania na ty zadupiu i w tak gęstej zabudowie ( blok przy bloku ) są warte nie więcej niż 3000 zł za metr.
    • otto87 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 09:28
      Za każde mieszkanie płaci się czynsz. Jeśli nie chcesz płacić czynszu, to kup sobie dom. Wtedy będziesz płacić jakieś 600 zł rocznie.
      • frych47 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 09:35
        Woda, ścieki, śmieci, energia elektryczna i cieplna wszędzie kosztują to też jest czynsz plus TV, internet i komórki.
    • znadbrdy Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 10:01
      To nie żaden artykuł, ale ordynarna kryptoreklama. Ręce opadają, dzisiejsze standardy dziennikarstwa przypominają dziewiętnastowieczną gospodarkę kolonialną.
    • otto87 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 10:40
      Zauważyliście, że artykuł jest na stronie Fordon.Gazeta.pl? Kilka miesięcy temu powstały portale dzielnicowe, które (jak sądzę) mają pisać o wszystkim, co się dzieje w danej części miasta. Poza tym jeśli to jest kryptoreklama, to informacje o budowie stadionów lub autostrad też nimi są... Zauważyliście, że bloki są budowane przez FSM, a nie jakąś firmę prywatną? Radzę zapoznać się z definicją kryptoreklamy.
    • dychtrojber Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 10:48
      Ordynarna,chamska reklama pod plaszczykiem artykułu.
      Jeżeli podawanie specyfikacji mieszkań,ceny -zachwalanie towaru to nie reklama to co nią jest?
      • otto87 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 11:03
        Podawanie specyfikacji i ceny nie jest reklamą, jest informacją. Idąc Twoim tokiem myślenia, wszystkie portale o nowych technologiach są pełne kryptoreklamy, bo przecież podają specyfikację i ceny komputerów itd.
        Gdzie mieszkania są zachwalane?
        • dychtrojber Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 11:58
          Chyba czegoś nie rozumiesz. W artykule nie ma informacji o nowych technologiach w budownictwie.
          Wejdż na strony agencji mieszkaniowych - znajdziesz tysiące takich "artykułów"
          jak ten ,tylko bez nic nie znaczacych wtrętów, które maja stworzyć wrażenie że jest to coś więcej niż reklama.
          Jeżeli w artykule o Stadionie Narodowym będzie 90 procent o dostawcy stali i cenach na zbrojenie , i inne jego towary to co to będzie? Link do spółdzieni- sprzedajacego to już oczywisty dowód .
          Jak ktoś w reklamie jak tutaj pisze ,że towar rożchodzi się jak ciepłe bułeczki to nie jest zachwalanie?
          .Szkoda tylko że GW traktuje swoich czytelników jak idiotów. Na tym kończę,
          • otto87 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 12:52
            A pokusiłeś się o to, żeby wejść w ten link? Tam jest tylko dokument w PDF-ie z listą mieszkań. To wszystko.
            Cyt: "Jeżeli w artykule o Stadionie Narodowym będzie 90 procent o dostawcy stali i cenach na zbrojenie , i inne jego towary to co to będzie?" - a tutaj jest coś takiego? Naprawdę podanie metrażu i ceny mieszkań uważasz za reklamę?
            Cyt: "Chyba czegoś nie rozumiesz. W artykule nie ma informacji o nowych technologiach w budownictwie."? A to, to już nie wiem, czego się tyczy. Jeśli chodzi o mój wcześniejszy argument o portalach z nowymi technologiami, to mi chodziło o teksty np. o nowym laptopie lub karcie graficznej. Idąc Twoim tokiem myślenia, to są one kryptoreklamą.
            Dla mnie to jest tylko informacja. I naprawdę nie sądzę, żeby redakcja GW cokolwiek z tego miała... Wszędzie doszukujecie się taniej sensacji. Polacy to strasznie dziwny naród... uwielbiają walczyć sami ze sobą i niszczyć się nawzajem.
    • tedek1 Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 14:00
      Fajnie ze Gazeta publikuje takie informacje. Dzieki temu wiemy co sie dzieje w dzielnicy. Co do samego osiedla i kosztow czynszu to chyba Pan Sokół się pomylił - czynsz wynosi w lokalu 3 pokojowym o pow. ok. 65 m2 około 400 zł bez mediow (samo zarzadzanie, dzialalnosc FSM, eksploatacja i konserwacja) i ciągle idzie do góry. FSM to najdrozsza S-dzielnia w Bydgoszczy a mam porownanie z innymi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka