dziwny22 03.08.11, 00:25 Nie rozumiem. Jeżeli kupię mieszkanie to dlaczego mam płacić czynsz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adams1985 Artykuł sponsorowany? 03.08.11, 07:50 Ogarnijcie się!! Bez przesady, za kilka dni napiszecie może o otwartym osiedlu w Lisiej kicie? Odpowiedz Link Zgłoś
borba_1 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 08:30 Mieszkania nie idą dlatego ten artykuł powstał. Spieszcie się nasi klienci bo i dla was zabraknie. Żenada. Mieszkania na ty zadupiu i w tak gęstej zabudowie ( blok przy bloku ) są warte nie więcej niż 3000 zł za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
otto87 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 09:28 Za każde mieszkanie płaci się czynsz. Jeśli nie chcesz płacić czynszu, to kup sobie dom. Wtedy będziesz płacić jakieś 600 zł rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 09:35 Woda, ścieki, śmieci, energia elektryczna i cieplna wszędzie kosztują to też jest czynsz plus TV, internet i komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
znadbrdy Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 10:01 To nie żaden artykuł, ale ordynarna kryptoreklama. Ręce opadają, dzisiejsze standardy dziennikarstwa przypominają dziewiętnastowieczną gospodarkę kolonialną. Odpowiedz Link Zgłoś
otto87 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 10:40 Zauważyliście, że artykuł jest na stronie Fordon.Gazeta.pl? Kilka miesięcy temu powstały portale dzielnicowe, które (jak sądzę) mają pisać o wszystkim, co się dzieje w danej części miasta. Poza tym jeśli to jest kryptoreklama, to informacje o budowie stadionów lub autostrad też nimi są... Zauważyliście, że bloki są budowane przez FSM, a nie jakąś firmę prywatną? Radzę zapoznać się z definicją kryptoreklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dychtrojber Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 10:48 Ordynarna,chamska reklama pod plaszczykiem artykułu. Jeżeli podawanie specyfikacji mieszkań,ceny -zachwalanie towaru to nie reklama to co nią jest? Odpowiedz Link Zgłoś
otto87 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 11:03 Podawanie specyfikacji i ceny nie jest reklamą, jest informacją. Idąc Twoim tokiem myślenia, wszystkie portale o nowych technologiach są pełne kryptoreklamy, bo przecież podają specyfikację i ceny komputerów itd. Gdzie mieszkania są zachwalane? Odpowiedz Link Zgłoś
dychtrojber Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 11:58 Chyba czegoś nie rozumiesz. W artykule nie ma informacji o nowych technologiach w budownictwie. Wejdż na strony agencji mieszkaniowych - znajdziesz tysiące takich "artykułów" jak ten ,tylko bez nic nie znaczacych wtrętów, które maja stworzyć wrażenie że jest to coś więcej niż reklama. Jeżeli w artykule o Stadionie Narodowym będzie 90 procent o dostawcy stali i cenach na zbrojenie , i inne jego towary to co to będzie? Link do spółdzieni- sprzedajacego to już oczywisty dowód . Jak ktoś w reklamie jak tutaj pisze ,że towar rożchodzi się jak ciepłe bułeczki to nie jest zachwalanie? .Szkoda tylko że GW traktuje swoich czytelników jak idiotów. Na tym kończę, Odpowiedz Link Zgłoś
otto87 Re: Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 12:52 A pokusiłeś się o to, żeby wejść w ten link? Tam jest tylko dokument w PDF-ie z listą mieszkań. To wszystko. Cyt: "Jeżeli w artykule o Stadionie Narodowym będzie 90 procent o dostawcy stali i cenach na zbrojenie , i inne jego towary to co to będzie?" - a tutaj jest coś takiego? Naprawdę podanie metrażu i ceny mieszkań uważasz za reklamę? Cyt: "Chyba czegoś nie rozumiesz. W artykule nie ma informacji o nowych technologiach w budownictwie."? A to, to już nie wiem, czego się tyczy. Jeśli chodzi o mój wcześniejszy argument o portalach z nowymi technologiami, to mi chodziło o teksty np. o nowym laptopie lub karcie graficznej. Idąc Twoim tokiem myślenia, to są one kryptoreklamą. Dla mnie to jest tylko informacja. I naprawdę nie sądzę, żeby redakcja GW cokolwiek z tego miała... Wszędzie doszukujecie się taniej sensacji. Polacy to strasznie dziwny naród... uwielbiają walczyć sami ze sobą i niszczyć się nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
tedek1 Planujesz kupno mieszkania? Może w Fordonie? 03.08.11, 14:00 Fajnie ze Gazeta publikuje takie informacje. Dzieki temu wiemy co sie dzieje w dzielnicy. Co do samego osiedla i kosztow czynszu to chyba Pan Sokół się pomylił - czynsz wynosi w lokalu 3 pokojowym o pow. ok. 65 m2 około 400 zł bez mediow (samo zarzadzanie, dzialalnosc FSM, eksploatacja i konserwacja) i ciągle idzie do góry. FSM to najdrozsza S-dzielnia w Bydgoszczy a mam porownanie z innymi. Odpowiedz Link Zgłoś