Dodaj do ulubionych

Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co?

20.08.11, 16:17
Dzięki temu Jasiakiewicz tylko zyska dodatkowych kilka punktów!!
Bydgoszczanie, teraz widzicie ze nie warto głosować na Platformę, partię antybydgoską. Tusk, wystawiając Kobiaka, za namową toruńskich polityków, usiłuje nas pozbawić swojego reprezentanta w senacie.
Obserwuj wątek
    • xsawery555 Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 16:19
      I masz ci babo placek. Naraził się Lenzowi i już go nie ma w partii. I po co było grypsować na Lenza? Po co było nalatywać na trolluń?
      • gulfer Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 21:02
        za kilka słów prawdy .... . Ale to w Bydzi liczy się to na plus , głos mój i moich znajomych ma Pan zapewniony ...... . A do sejmu głosiki na Palikota...........
    • sandokanstanu1 Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 16:24
      Panie Tusk- przegięliście, spadochroniarzy mamy dość w Bydgoszczy!!!!!!Jasiakiewicz wygra, a wasz tucholski pupilek polegnie!!!!!!!!Amen!!!!
    • dibis Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. 20.08.11, 16:26
      No to platformersy stracili całkowicie twarz! Dupowkręty całbecko-trolluńskie pokazały, kim są i dlaczego Bydgoszczanie uważają ich za szkodników dla miasta. Czyżby nie w smak im było, że Jasiakiewicz otwarcie chce bronić Bydgoszczy przed piernikowo-rydzykowym trolluniem?
      • jachta100 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. 20.08.11, 17:04
        Każdego spadochroniarza z SLD spotka taki los.Cecha partii wodzowskiej.PiS jest taki sam.To ten zepsuty gnijący korzeń polskiej pseudo demokracji.Tylko ruch Palikota i jego program Nowoczesna Polska-Nowoczesne Państwo spowoduje odwrót od neoliberalizmu Tuska i nic nierobienia dla dobra Polski i Polaków.Nie gódżmy się na nieudolne rządy.Tylko nowi są reformowalni.Czas tych polityków już minął.Nowe rozdanie przed nami.Nie zmarnujmy szansy!!!
        • frych47 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. 20.08.11, 17:10
          jachta100 napisał:

> Tylko ruch Palikota i jego program Nowoczesna Polska-Nowoczesne Państwo spowoduje odwrót od
          > neoliberalizmu Tuska i nic nierobienia dla dobra Polski i Polaków.Nie gódżmy s
          > ię na nieudolne rządy.Tylko nowi są reformowalni.Czas tych polityków już minął.
          > Nowe rozdanie przed nami.Nie zmarnujmy szansy!!!

Ruch skupiający ludzi o odmiennych orientacjach seksualnych.
          • newsnews Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. 22.08.11, 10:32
            frych47 napisał:

> jachta100 napisał:
            >
            > > Tylko ruch Palikota i jego program Nowoczesna Polska-Nowoczesne Państwo
            >
            > Ruch skupiający ludzi o odmiennych orientacjach seksualnych.

Nie bój się, na pewno nie jesteś w ich typie, nic ci nie zrobią. :-)))
        • zawszelokomotywa Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. 21.08.11, 07:28
          jachta100 napisał:

> Każdego spadochroniarza z SLD spotka taki los.Cecha partii wodzowskiej.PiS jest
          > taki sam.To ten zepsuty gnijący korzeń polskiej pseudo demokracji.Tylko ruch P
          > alikota i jego program Nowoczesna Polska-Nowoczesne Państwo spowoduje odwrót od
          > neoliberalizmu Tuska i nic nierobienia dla dobra Polski i Polaków.Nie gódżmy s
          > ię na nieudolne rządy.Tylko nowi są reformowalni.Czas tych polityków już minął.
          > Nowe rozdanie przed nami.Nie zmarnujmy szansy!!!
          Zrobię dokładnie to samo i mam nadzieję, że podobnie myślących bydgoszczan będzie dużo więcej.
        • newsnews Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. 22.08.11, 10:32
          jachta100 napisał:

> Tylko ruch P
          > alikota i jego program Nowoczesna Polska-Nowoczesne Państwo spowoduje odwrót od
          > neoliberalizmu Tuska i nic nierobienia dla dobra Polski i Polaków.

To ta pseudopartyjka z poparciem w okolicach błędu statystycznego?
          • frych47 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. 22.08.11, 11:00
            newsnews napisał:

> To ta pseudopartyjka z poparciem w okolicach błędu statystycznego?

Obyś się nie zdziwił.
            • newsnews Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. 25.08.11, 12:49
              frych47 napisał:

> newsnews napisał:
              >
              > > To ta pseudopartyjka z poparciem w okolicach błędu statystycznego?
              >
              > Obyś się nie zdziwił.

No fakt, widziałem listę ich kandydatów, z Michnikiem i Kwaśniewskim nie mają możliwości nie wygrać...
      • dziwny22 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. 21.08.11, 01:51
        dibis napisał:

> No to platformersy stracili całkowicie twarz!

Fakt. Pokazali, że za parę słów krytyki wobec toruńskich samodzierżawców kara jest tylko jedna - wywalenie z tego towarzystwa wzajemnej adoracji wrogiego wszystkiemu co bydgoskie. Mam nadzieję, że ta bezczelność i pewność siebie ich zgubi.
    • inoslawek82 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 16:39
      To nie PO jest antybydgoska, a Tusk jest antybydgoski. Pewnie swego czasu, jako kibic Lechii dostał manto w Bydgoszczy od kibiców Zawiszy, a że jest pamiętliwy, to się teraz mści.
      • frych47 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 16:48
        inoslawek82 napisał:

> To nie PO jest antybydgoska, a Tusk jest antybydgoski. Pewnie swego czasu, jako
        > kibic Lechii dostał manto w Bydgoszczy od kibiców Zawiszy, a że jest pamiętliw
        > y, to się teraz mści.

To może się zgadzać bo Bydgoszcz zawsze omija z daleka i jak tu wpadnie to króciutko i ucieka.
        • solipiwo Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 16:51
          Wyrzucili,wyrzucili........ a plama w życiorysie członkostwa w partii nieudaczników i notorycznych kłamców zostanie do końca życia. Warto było?
          • frych47 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 16:57
            solipiwo napisał:

> Wyrzucili,wyrzucili........ a plama w życiorysie członkostwa w partii nieudaczn
            > ików i notorycznych kłamców zostanie do końca życia. Warto było?

Ale podobno ciche poparcie bydgoskiego PO ma.
    • uwoj.bydgoszcz Więc będzie można bez wstrętu na niego oddać głos 20.08.11, 16:49
      :) . Mam nadzieję, że nowy rzecznik spali się ze wstydu, pokrętnie tłumacząc decyzje swoich partyjnych bonzów w kontekście przyszłości Bydgoszczy. Ciekawe jak będzie lawirował pomiędzy interesem wyborców a poleceniami pana premiera. No i też czekam z niecierpliwością na wynik wyborczy POsłów "bydgoskich", myślę że bydgoszczanie odpowiednio im POdziękują za POselskie dokonania w kończącej się kadencji.
      • aureolka123 Re: Więc będzie można bez wstrętu na niego oddać 20.08.11, 17:04
        PO sama osłabia swoją pozycję takimi decyzjami. Zajadłość i zawziętość, czy nawet głupota Lenza spowodują, że z okręgu bydgoskiego PO nie będzie miała swojego senatora. Nie trzeba być zbytnio rozgarniętym, żeby wiedzieć, że kandytat Lenza, Pan Kobiak nie ma szans. Ja sobie nie mogę jakoś tego wyobrazić, aby ktoś z Bydgoszczy na niego głosował, chyba jedynie Tuchola i okolice. Nawet Dombrowicz zdobędzie od niego więcej głosów. A Jasiakiewicz po wygraniu wyborów zawsze mógłby być odwieszony. Dziwię się Tuskowi, że tak daje się manewrować Lenzowi.
        • frych47 Re: Więc będzie można bez wstrętu na niego oddać 20.08.11, 17:14
          aureolka123 napisała:

> A Jasiakiewicz po wygraniu wyborów zawsze mó
          > głby być odwieszony. Dziwię się Tuskowi, że tak daje się manewrować Lenzowi.

Musi mieć ciche poparcie PO bo jednak funkcji Przewodniczącego Rady Miasta go nie pozbawiono.
    • heniekstar patrzący realnie, szlachetny maly co chce rządzić 20.08.11, 16:53
      hahahahahaha

ściema PO tak?

Panie Jasiakiewicz masz pan wygraną zapewnioną.
    • zboon było SLD, PSL, PO, to teraz PiS? 20.08.11, 17:10
      Jasiakiewicz jest niezniszczalny :) po III wojnie światowej będą tylko karaluchy i on.
    • obiektywny_bdg PO znów strzela sobie w kolano 20.08.11, 17:16
      koniec z moją sympatią dla PO, a dla człowieka Tucholi i Torunia czyli nijakiego kobiaka mówię stanowcze NIE! Jasiakiewicza nie mogła spotkać lepsza promocja, który oczywiście ma mój głos i całej mojej rodziny.
    • konkretyprosze karierowicz 20.08.11, 17:21
      SLD, PSL, PO brakuje jeszcze pis....i ten pan będzie jak nijaki Riszaarrrr Czarnecki...jak chorągiewka....
      Przewodniczący Rady Miasta Bydgoszczy widać traktuje swoje stanowisko jako odskocznię do senatu....nie on pierwszy i nie ostatni
      ciekawe ile poparcia by dostał nie będąc na tym stanowisku co jest obecnie?
      • rolo0 Re: karierowicz 20.08.11, 17:37
        Nie martw się, z PISem już też rozmawiał, rok temu.
        • solipiwo Re: karierowicz 20.08.11, 17:55
          Widać z Partią Marginalizacji Bydgoszczy jaką stworzyli nasi reprezentanci różnych barw jest Jasiakiewiczowi nie po drodze.
          Lokalni politycy ugrupowań które wymieniliście nie muszą zmieniać partii.
          Uwielbienie stóp prezesa i trzymanie pionu wystarczy do spokojnego i długiego życia za nasze pieniądze .
          • rolo0 Re: karierowicz 20.08.11, 20:09
            W życiu nigdy nie mów nigdy. Historia kołem się toczy, może zawsze powrócić do korzeni i powtórzyć całą drogę jeszcze raz.
            Tylko jak mawia jeden z zacnych forumowiczów - szkoda Bydgoszczy
    • volvo7000 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 17:24
      Jasiak to człowiek chorągiewka.
      Może teraz do PJN-u dołączy, albo Ruchu Palikota...
      • brods Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 23:55
        do volvo7000 z szrotu - ty zawsze pie...sz jak potłuczony kostuś , a to Bruski stoi tobie w gardełku .... , a to Jasiakiewicz który odpuśćił ..... by ludowickie gówienko spłyneło do kanału historii. Czego ty chcesz ? , powrotu toruńskich troli ........
        • volvo7000 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 21.08.11, 11:22
          brods a Ty jak zwykle merytorycznie poprawny..
    • parkietukrol ciekawe za co? 20.08.11, 17:47
      Jak mogli go wyrzucić za startowanie z innego komitetu, jak Jasiakiewicz się nawet jako kandydat jeszcze nie zarejestrował. Coś mi tu śmierdzi jakiś szwindel Lenza i Całbeckiego.
    • gossam.2 Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 18:00
      Mimo, iz w wyborach do sejmu zaglosuje na PO ,w wyborach do senatu zaglosuje na Jasiakiewicza.Dlaczego ponad 380 tys miasto nie moze wystawiac swojego reprezentanta tylko zawsze ma jakis spadachroniarzy.To ,ze tak sie stalo to wina Lenza i lobby torunskiego.Ta decyzja premier dolal tylko oliwy do bydgosko-torunskich animozji
      • bydgoszczanin3 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 19:42
        Ja to samo.
    • urzednik-1 CZY WY macie 20.08.11, 18:10
      choć trochę instynku politycznego?
      Pan Jasiakiewicz miał wystartować w zeszłorocznych wyborach na prezydenta Bydgoszczy. Bydgoskie partie wiedziały, że ma szansę wygrać z Dombrowiczem. PO koniecznie widziało jednak Bruskiego na fotelu. Romek nie wystartował w zamian za inny fotel: przewodniczącego oraz kartę kandydata do senatu. A że się nie udało (nie dotrzymano umowy), to już mu PO do niczego nie jest potrzebne, tak samo jak marna dieta przewodniczącego. To co się dzieję, jest tylko konsekwentną walką plityczną o ... no właśnie Bydgoszcz czy może władzę? W każdym razie jedno trzeba przyznać, że jest politykiem z górnej półki, ale czy dobrym kandydatem do senatu, wg mnie nie.
    • bydzi Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 18:35
      Czy nie ma w Bydgoszczy młodych ludzi na ktorych można postawić w polityce? 35-40 lat?
      To na nich powinniśmy stawiać. Starzy politykierzy się nie sprawdzili więc trzeba ich wymienić.
      Nie wiem co widzicie w Jasiakiewiczu, to wypalony polityk, sam kiedyś przyznał że ma dość.
      Senat to miejsce dla emerytów. Urząd miasta też wymaga zmian. Bydgoszcz potrzebuje świeżej krwi.
      • frych47 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 18:43
        bydzi napisała:

> Czy nie ma w Bydgoszczy młodych ludzi na ktorych można postawić w polityce? 35-
        > 40 lat?
        > To na nich powinniśmy stawiać. Starzy politykierzy się nie sprawdzili więc trze
        > ba ich wymienić.
        > Nie wiem co widzicie w Jasiakiewiczu, to wypalony polityk, sam kiedyś przyznał
        > że ma dość.
        > Senat to miejsce dla emerytów. Urząd miasta też wymaga zmian. Bydgoszcz potrzeb
        > uje świeżej krwi.

Torun jest w lepszej sytuacji bo ma UMK, która produkuje polityków na morgi.
    • bemadal Jasiakiewicz nie sPOdobał się 20.08.11, 19:45
      Tuskowi - to tylko dobrze o nim świadczy! Jedyny POrządny w PO-wskiej sekcie się znalazł. I chwała mu za to.

9 pazdziernika wyrzuć Tuska do śmietnika!
    • kondorx Jasiakiewicz nie byłby gorszy od tych, którzy nas 20.08.11, 20:37
      reprezentowali i reprezentują w Sejmie i Senacie. Owszem, też zabiegałby o swoje interesy, ale na pewno mniej niż młodzi, którzy z polityki chcą sobie zrobić sposób na długie szczęśliwe życie. Młodzi to mogą w Sejmie ponosić papiery za starymi wyżeraczami. Nie łudźmy się w klubach wszystko jest podzielone - kto, co, kiedy i jak. Młodzi tam nie mają nic do powiedzenia. A Jasiakiewicz trochę jednak działał na różnych poziomach. Ma jakąś wiedzę i doświadczenie o tym, jak funkcjonuje ten cały cyrk.
      Ale co się martwić. I tak zagłosujemy na złotoustych obiecujących nam gruszki na wierzbach, albo na obiecujących nam sprawiedliwą zemstę za wszelkie zapomnienia, zaniechania i niegodziwości. I tak zagłosujemy przeciwko sobie i swoim interesom - na gęby, garnitury, hasełka, obietnice ,których nikt nie jest w stanie i nie zamierza spełnić. Bo my lubimy być mamieni. Więc mamy to, co mamy. I tak, jakoś nie najgorzej.
    • b212121 Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 20:46
      O co chodzi ? Pana Nikt zastąpil pan Nikt. Cala Platforma to ludzie bezideowi, gumowi, giętcy, byle tylko do koryta !
    • somekindofhope Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 21:43
      I czym to taki Tusk się różni od Kaczyńskiego ? Niczym. I jeden i drugi są dyktatorami w swoich partiach, w których nikt nic nie ma do powiedzenia. Te partie to są chore twory, maszynki do bezmyślnego głosowania według widzimisię lidera, a Sejm to miejsce rozstawiania przez 4 wodzów partyjnych wszystkich swoich "żołnierzyków" po kątach. Pier-dolę taką demokrację 4 dyktatorów partyjnych i armii miernot intelektualnych na ich usługach.
    • bigcharles Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 21:45
      I tak idę na Jasiakiewicza...
    • aaron_agorenstein Nie wiedział głupi, że gang wymaga dyscypliny 20.08.11, 22:21
      Jeśli gangster zawiesza członkostwo w gangu, to się go odstrzeliwuje. Porządek musi być.
      • sakral Re: Nie wiedział głupi, że gang wymaga dyscypliny 21.08.11, 00:05
        sadysta
    • panna0 Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 20.08.11, 23:27
      Panie Jasiakiewicz ma Pan möj i mojej rodziny glos w wyborach !!!
      Na PO juz nigdy nie zaglosuje. Przegonic z Bydgoszczy Sikorskiego
      i Olszewskiego i innych im podobnych i bedzie czystsze powietrze
      w naszym miescie !!!!
    • bwddd Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 21.08.11, 04:21
      Zdecydowanie oddam głos na Jasiakiewicza, jedyny, który chociaż wspomniał o marginalizowaniu naszego miasta przez inne, mniejsze za Wisłą. Bydgoszczanie! nie pozwólmy bay nasze miasto w dalszym ciągu było dyskredytowane. Nie pałam sympatią do pana Jasiakiewicza, nie jestem z PISu, ale zdecydowanie opowiadam się przeciwko temu, co robi rządząca partia w stosunku do naszego miasta oraz przeciwko władzom samorządowym w osobie p. Całbeckiego. Nie rozumiem dlaczego jesteśmy obojętni na to, że jesteśmy okradani przez dwa razy mniejszy Toruń. Ich miasto jest połączone z autostradą, budują drugi most za ponad miliard złotych, a nam dali ochłapy w postaci trasy uniwersyteckiej. 360 tys. ludzi płaci podatki, a korzysta na tym Toruń.
    • zawszelokomotywa Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 21.08.11, 07:21
      Też tak zrobię i mam nadzieję, że będzie nas dużo, dużo więcej.
    • wir62 Re: Platforma wyrzuciła Jasiakiewicza. Za co? 21.08.11, 08:37
      Z przykrością stwierdzam,że od dziś PO,nie dostanie już nigdy mojego głosu.Teraz jak na dłoni jasno widzimy ile ma do powiedzenia Olszewski.Zdecydowanie zagłosuje na Jasiakiewicza a do Sejmu przeciw Platformie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka