Dodaj do ulubionych

"Współczesna" ! ! !

IP: *.com.pl 17.08.01, 13:51
Mocno zaniepokoiła mnie informacja, przeczytana w dzisiejszym wydaniu "Expresu
bydgoskiego", o przeprowadzce chyba najstarszej księgarni w
Bydgoszczy "Współczesna". Władze miasta nie patrzą na to iż ta księgarnia jest
też symbolem Bydgoszczy, to tu najczęściej odbywają się spotkania ze znanymi
pisarzami. Dlaczego więc wyrzuca się księgarnie, która wrosła na stałe w
krajobraz ulicy Gdańskiej i Bydgoszcz, można by powiedziec na peryferie
śródmieścia ulicę Długą i to w dodatku do dwóch oddalonych od siebie lokali.
Widzę, że nasze "kochane" władze, które mają oczywiste powiązania z ADM`em,
myślą tylko i wyłącznie o własnej kieszeni.
Wkurza mnie to!
Jak długo jeszcze my mieszkańcy Bydgoszczy mamy patrzeć na niszczenie bądź co
bądź kawałka historii naszego miasta. Najpierw poroniony pomysł z
przemeblowaniem Starego Rynku, parking pod Starym Rynkiem a teraz kolej na
wyrzucenie "Współczesnej" !!!
To niedługo przyjdzie czas na Hotel Pod Orłem, przecież też zajmuje bardzo
interesujący lokal !!!
Obserwuj wątek
    • chewie I dobrze! 17.08.01, 16:52
      wpolczesna byla kiedys moja ulubiona ksiegarnia, ale juz nia nie jest. Po zmniejszeniu powierzchni,
      ograniczeniu oferty nie pozostalo tam nic co mogloby mnie przyciagnaqc, bo chyba nie ten
      nieprzyjemny facet sprzedajacy na parterze.... (patrz watek o najlepszej ekspedientce)...

wspolczesna nie powinna zajmowac takiego lokalu, gdy lepsza oferte mozna znalesc w wiekszosci
      ksiegarn osiedlowych... sentymenty nie maja tu nic do rzeczy...

duzo lepsza jest ksiegarnia na rynku, a od jakiegos czasu rowniez ta przy cepelii, sporo tam sie
      poprawilo,
      • krotoss Re: I dobrze! 17.08.01, 17:04
        No tak ksiegarnia podupadla a teraz jeszcze ja wykopia z siezdiby to moze
        bedzie gorzej ale moze wcale tak nie byc-moze zaczna sie zmieniac na nowym
        miejscu.Swoja droga ciekawe co tam teraz po ksiegarni zrobia?

KroTosS

Ps.Chewie niezle sie usmialem czytajac jak polecasz tekst o sprzedawcy-
        mezczyznie w watku "najlepsza(najladniejsza?)ekspedientka" :))) ale watek znam
        to rozumiem tylko jak ktos nie zna to moze sie niezle usmiac ;)
        • chewie Re: I dobrze! 17.08.01, 17:08
          ;-)

ach ci bydgoscy forumowicze..., tyle postow, watkow i wszystkie na pamiec ;-)

a tak serio: krotoss, jak tam html? uplotles juz cos?

pozdrawiam

chewie
          • krotoss Re: I dobrze! 17.08.01, 17:15
            No znam tylko czesc ;))) W HTML robie postepy, latwo mi wchodzi, zalozylem
            zeszycik i tam zapisuje sobie znaczniki itd.Stronke narazie robie taka testowa
            na swoim twardym zeby zobaczyc kod w akcji :))) i ze efektow jestem bardzo
            zadowolony :).Zle mysli mam tylko z powodu tego iz nikt nic nie sugeruje z
            czlonkow NETBiT''u co do wygladu stronki tylko Pontus obiecal tekst fajny>a ja
            przeciez stronki sam nie stworze bo to ma byc www NETBiT''u a nie moja.Ale mysle
            ze sie zmieni-najwyzej wypuszcze taka surowa i bede czekal na sugestie czy
            jakos... zobaczymy jak sie to rozwinie.

Pozdrawiam

KroTosS

Ps.Posciagalem troche programikow, dodatkow itp. tylko ze np Pajaczek i
            Dreamweaver sa ograniczne :(((
            • chewie Re: I dobrze! 17.08.01, 17:33
              znam adresy gdzie lezy DW4FULL, jak chcesz to ci wysle na mejla....
              • krotoss Do Chewie!!! 17.08.01, 19:16
                Bardzo chetnie skorzystam-moja skrzynka e-mail czeka ;)))

Pozdrawiam

KroTosS

Ps.Przepraszam ze tak dlugo ale nie samym kompem czlowiek zyje ;)
    • Gość: Arek31 Re: IP: 200.100.100.* 20.08.01, 07:52
      Pomimo, iż jestem napływowym Bydgoszczaninem, to "Współczesna" była dla mnie symbolem tego miasta. Ulica Gdańska bez "Współczesnej" nie będzie już tš samš Gdańskš. Dzieje "Współczesnej" na przełomie kilku ostatnich lat, sš dokładnym odzwierciedleniem sytuacji w naszym chorym kraju. Krótko po upadku "Współczesnej" jej losy podzieli również nasz kraj. Przepraszam za czarne wizje, ale tak tak to widzę!
      • Gość: fin Re: IP: *.atr.bydgoszcz.pl 22.08.01, 12:18
        Gość portalu: Arek31 napisał(a):
        > Pomimo, iż jestem napływowym Bydgoszczaninem, to "Współczesna" była dla mnie sy
        > mbolem tego miasta.

Ostatnimi czasy "Współczesna" bardzo obniżyła loty. Ale cóż, każda instytucja przeżywa lepsze i gorsze okresy.I
        W pelni zgadzam się z Tobą Arek, że był to jeden z symboli Bydgoszczy. I moim zdaniem miastu powinno zależeć na
        na tej księgarni.
        A to, co przyczytałem we wczorajszej "Pomorskiej" wprawiło mnie w wielkie zdumienie.
        Otóż rzecznik prasowy ADM twierdzi, że ADM musi być uczciwy wobec innych najemców i nie może dać
        Współczesnej lepszych warunków. Lepiej zapłaci jakas francuska firma perfumeryjna, i ona przejmie lokal.
        ADM podlega miastu, czy takie postępowanie swiadczy, że ratusz nie będzie sprzyjał przybytkom kultury (a takim
        niewątpliwie jest księgarnia) tylko temu, kto da więcej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka