speedwaynews 31.01.12, 08:32 Coś czuję , że współczynnik niepełnosprawnych zwiększy się 100%, karty będą wydawane na nieżyjące babcie, dziadków i ciocie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tylko_fakty Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 31.01.12, 08:37 anty motywacja, na zakupy do centrum i wydać dodatkową kasę aby dowiedzieć się ,że i tak nic nie ma. Powinny powstać nowe i tanie wielopoziomowe parkingi (tylko nie ten bunkier Pod Blankami). Odpowiedz Link Zgłoś
adams1985 Zero ekonomicznego myslenia. 31.01.12, 08:44 Dziwnie dziala nasze miasto: Zwlaszcza dzial finansowy. Na calym swiecie firmy zachecaja do zakupu abonamentu na dluzszy okres dajac bonus cenowy. I tak: - abonament miesięczny ważny na określony pojazd w miesiącu kalendarzowym - 150 zł OK - abonament kwartalny - 400 zł 3x150 =450 pln JEST BONUS 50 PL - abonament półroczny - 800 zł 6x150= 900pln Jest bonus lub 2 x kwartal(400) = BRAK BONUSU - abonament roczny - 1700 zł 12x150= 1800 jest bonus 100 lub 2 x pol roku = BRAK BONUSA. CENA 1450 za rok Odpowiedz Link Zgłoś
adams1985 Zero ekonomicznego myslenia. 31.01.12, 08:44 Dziwnie dziala nasze miasto: Zwlaszcza dzial finansowy. Na calym swiecie firmy zachecaja do zakupu abonamentu na dluzszy okres dajac bonus cenowy. I tak: - abonament miesięczny ważny na określony pojazd w miesiącu kalendarzowym - 150 zł OK - abonament kwartalny - 400 zł 3x150 =450 pln JEST BONUS 50 PL - abonament półroczny - 800 zł 6x150= 900pln Jest bonus lub 2 x kwartal(400) = BRAK BONUSU - abonament roczny - 1700 zł 12x150= 1800 jest bonus 100 lub 2 x pol roku = BRAK BONUSA. CENA 1450 za rok Odpowiedz Link Zgłoś
noname62 Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 31.01.12, 08:46 A jakimż to cudem uchowała się Wyspa Młyńska? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 31.01.12, 09:10 noname62 napisała: > A jakimż to cudem uchowała się Wyspa Młyńska? Bardzo dobre pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kondorx Bo na Wyspie Młyńskiej parkują pracownicy ratusza. 31.01.12, 09:25 Ot i cala tajemnica. Sobie nie robi się kuku! Odpowiedz Link Zgłoś
balarok Re: Bo na Wyspie Młyńskiej parkują pracownicy rat 31.01.12, 10:13 Starostwo przy dworcu wydzieliło sobie miejsca parkingowe w postaci bramek . Przed prokuraturą podobnie - przykłady można mnożyć ... koperty . Wyspa Młyńska bezpłatny parking dla mniejszych urzędników , ważniejsi parkują bezpłatnie przed ratuszem . Musi też być coś dla plebsu - parkometry . Odpowiedz Link Zgłoś
nixodus Re: Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 31.01.12, 08:50 Jaszcze, żeby jakieś nowe parkingi zrobili, a tu zwykły skok na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
farcry555 Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 31.01.12, 09:17 Super! słuszną linię ma nasza partia - że zacytuję klasyka. Mamy najdroższą wodę, nie mamy nawet obwodnicy i Bydzia staje się największym, prowincjonalnym miastem, śmieci też pewnie będą najdroższe. Mam na szczęście blisko do pracy i zostawiam samochód w garażu. Na razie, po podwyżkach widzę, że parkingi są zapełnione w mniej niż połowie. Mam nadzieję, że różne cwaniaczki-właściciele tudzież dzierżawcy parkingów, mocno się na tej podwyżce przejadą . Odpowiedz Link Zgłoś
maszkarony Skandal ! 31.01.12, 09:29 W normalnych miastach daje się ulgę kierowcom, którzy mieszkają w strefie płatnego parkowania. Masakra. POpaprańcy rządzący Bydgoszczą zmuszają człowieka do kombinowania. Frajer tylko zapłaci abonament za niestrzeżony parking. W jaki sposób władze chcą przywrócić życie ulic Dworcowej i Długiej ? Statystyczny Kowalski oleje piękną zrobioną ulice i pojedzie do hangaru typu Tesco i Real. Tam parking jest darmowy. Może te parkingi opodatkować ? Nie będę płacił ciołkom, nawet wtedy gdy strefę płatnego parkowania rozszerzą sobie do Borów Tucholskich. To nasze miasto. W miejscach do tego przeznaczonych mam prawo parkować za darmo. PO, gdzie Wasze liberalne na gospodarkę poglądy ? Tylko opodatkować ? Tego komuna nawet nie robiła. Bydgoszcz powinna budować parkingi płatne podziemne lub wielopoziomowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Skandal ! 31.01.12, 09:47 maszkarony napisał: > W normalnych miastach daje się ulgę kierowcom, którzy mieszkają w strefie płatn > ego parkowania. W Bydgoszczy też. > W jaki sposób władze chcą przywrócić życie ulic Dworcowej i Długiej ? Statystyczny Kowals > ki oleje piękną zrobioną ulice i pojedzie do hangaru typu Tesco i Real. W całym kraju to działa, tylko Bydgoszcz jest taka specjalna. > Tam parking jest darmowy. Może te parkingi opodatkować ? Są opodatkowane. >W miejscach do tego przeznaczonych mam prawo parkować za darmo. Tak, I teraz cię zdziwię: strefa płatnego parkowaniannie należy do miejsc przeznaczonych do darmowego parkowania, w odróżnieniu od np. parkingu pod Łuczniczką. >Bydgoszcz powinna budować parkingi płatne podziemne lub wielopoziomowe. Za co? Odpowiedz Link Zgłoś
ax222 Re: Skandal ! 01.02.12, 06:57 > W normalnych miastach daje się ulgę kierowcom, którzy mieszkają w strefie płatn > ego parkowania. Ja wiem, czy to normalne? Obiektywnie rzecz biorąc korzystanie z samochodu jest bardziej uzasadnione w przypadku mieszkańca Sicienka czy Ciela, niż bydgoszczanina ze Śródmieścia, który wszystko, co potrzebne do życia ma pod nosem. > Nie będę płacił ciołkom, nawe > t wtedy gdy strefę płatnego parkowania rozszerzą sobie do Borów Tucholskich. To > nasze miasto. W miejscach do tego przeznaczonych mam prawo parkować za darmo. I nie tylko ty. Tyle tylko, że skutek będzie taki, że nigdzie nie zaparkujesz. I co ty na to? > Bydgoszcz powinna budować parkingi płatne podziemne lub wi > elopoziomowe. Dziwne, za strefę nie chcesz płacić, a sugerujesz, że zapłacisz za płatny parking. W przeciwnym wypadku - po co o tym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dan1-000 narzekanie, narzekanie, narzekanie 31.01.12, 09:51 Nic nie osiągniemy wkurzając się na władze miasta i zapewniając, że będziemy o tym pamiętać przy następnych wyborach. A poźniej, z różnych powodów optyka nam się zmieni. Trzeba coś robić już dziś, niech władza sobie nie myśli, że da radę wcisnąć nam co tylko chce. Sam zamierzam to robić i proponuję wszystkim by dołączyli się do pomysłu. Radni, posłowie to nasi pracownicy. Rozliczajmy ich! Chodźmy na sesje Rady Miasta, odwiedzajmy posłów w ich biurach, piszmy do Prezydenta Miasta (prezydent@um.bydgoszcz.pl). Zadawajmy pytania i żądajmy odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
kosskoss Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 31.01.12, 10:36 mi osobiście pasuje wzrost składki (i tak za mały, powinno być 5zł za pół godziny). jak mam za czymś jechać na stare miasto to jestem chory, bo już widzę krążenie w bezskutecznym poszukiwaniu wolnego miejsca parkingowego. zresztą mam już parę stałych miejsc, gdzie nie ma jeszcze takiego tłoku, ale potem dygam z kartonami przez kilometr do samochodu. jestem jeszcze młody, dam radę, ale starszym to współczuję. oczywiście zmuszeni (praca, dom) do parkowania w strefie powinni mieć parkowanie za friko, reszta zaporowe ceny. argument, że miasto się wyludnia jest z czapy. już dawno nie chodzę po zakupy do miasta, nie mam zamiaru dygać kilometry od sklepu do sklepu, wolę mieć wszystko na miejscu w jakimś CH. Odpowiedz Link Zgłoś
ax222 Re: Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 01.02.12, 06:59 > oczywiście zmuszeni (praca, dom) do parkowania w strefie powin > ni mieć parkowanie za friko, reszta zaporowe ceny. To teraz jeszcze uzasadnij, dlaczego mieszkaniec strefy ma parkować za friko, a matka dojeżdżająca z dzieckiem do przychodni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
domatorka41 Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 31.01.12, 12:26 Może jeszcze Miasto wprowadzi podatek od liczby płatków sniegu spadających w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 31.01.12, 12:42 speedwaynews napisał: > Coś czuję , że współczynnik niepełnosprawnych zwiększy się 100%, karty będą wyd > awane na nieżyjące babcie, dziadków i ciocie... Karty niepełnosprawnych idą do weryfikacji i będą przypisane do samochodu... Odpowiedz Link Zgłoś
buraczyk Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 31.01.12, 13:30 Teraz zamiast pozostawić samochód pod dworcem i dalej jechac koleją pojade do celu samochodem bo po kupieniu dodatkowo biletu parkingowego podróż pociągiem stanie sie nie opłacalna. Kolej straci wzrosną korki i ilosc spalin w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
lancer77 Re: Strefa płatnego parkowania rośnie i drożeje 31.01.12, 17:19 buraczyk napisał: > Teraz zamiast pozostawić samochód pod dworcem i dalej jechac koleją pojade do c > elu samochodem bo po kupieniu dodatkowo biletu parkingowego podróż pociągiem st > anie sie nie opłacalna. Kolej straci wzrosną korki i ilosc spalin w powietrzu. Od jesieni będziesz mógł jechać tramwajem - same korzyści! - zamiast wydać ~5 zł na paliwo i kilkanaście złotych na parking, wydasz tylko 3,20 na bilet - nikt Ci nie ukradnie auta - ograniczysz korki i ilość spalin Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert_3 Ciekawe ilu klientów stracą sklepy w centrum 31.01.12, 15:00 Bez sensu będzie w ogóle tam jechać, skoro nawet na chwilę nie można stanąć. Paliwo drogie, parkowanie drogie, ubezpieczenia drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
lancer77 Re: Ciekawe ilu klientów stracą sklepy w centrum 31.01.12, 17:21 gilbert_3 napisał: > Bez sensu będzie w ogóle tam jechać, skoro nawet na chwilę nie można stanąć. Pa > liwo drogie, parkowanie drogie, ubezpieczenia drogie... Po "jechać", a przed "skoro" zapomniałeś słowa "samochodem". Wiadomo, lepiej jeździć komunikacją publiczną - taniej i mniej problemów :) Odpowiedz Link Zgłoś