Dodaj do ulubionych

demokracja wygrala

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 00:07
czy ktos jeszcze procz demokracji wygral?, nie wiem

wiekszoscia glosow krzyzak zostaje
a poniewaz nie potrafie udawac, ze pada kiedy ktos pluje ja nie zostaje
(radco mozesz wracac)

zycze powodzenia
Obserwuj wątek
    • radca Re: DEMOKRACJA wygrala 10.03.02, 00:28
      Trudno mi zajac jeszcze jednoznaczne stanowisko o ocene.Jak mozna sie tylko
      domyslec,z krotkiej wzmianki -DEMOKRACJA jednak zwyciezyla w NETBICIE ?
      Jakby nie bylo,powinnismy uszanowac zasady DEMOKRACJI.

Ted napisal -cytuje ; " (radco mozesz wracac) "

Moja odpowiedz Tedzie : WRACAM .

WRACAM -poniewaz widze,ze istnieje ogromna WOLA DEMOKRACJI oraz POTRZEBA
      BUDOWANIA NOWEGO i LEPSZEGO NETBITU.Fundamenty sa SOLIDNE,wiele DOSWIADCZEN
      oraz nauki na BLEDACH.

Istnieje WOLA ; ZGODY, PRZYJAZNI I WSPOLPRACY.

pozdrawiam bardzo serdecznie
      radca
      • Gość: Krzyzak Re: DEMOKRACJA wygrala IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 00:30
        radca napisał(a):

> Trudno mi zajac jeszcze jednoznaczne stanowisko o ocene.Jak mozna sie tylko
        > domyslec,z krotkiej wzmianki -DEMOKRACJA jednak zwyciezyla w NETBICIE ?
        > Jakby nie bylo,powinnismy uszanowac zasady DEMOKRACJI.
        >
        > Ted napisal -cytuje ; " (radco mozesz wracac) "
        >
        > Moja odpowiedz Tedzie : WRACAM .
        >
        > WRACAM -poniewaz widze,ze istnieje ogromna WOLA DEMOKRACJI oraz POTRZEBA
        > BUDOWANIA NOWEGO i LEPSZEGO NETBITU.Fundamenty sa SOLIDNE,wiele DOSWIADCZEN
        > oraz nauki na BLEDACH.
        >
        > Istnieje WOLA ; ZGODY, PRZYJAZNI I WSPOLPRACY.
        >
        > pozdrawiam bardzo serdecznie
        > radca

Nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze.
        Pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie.
        Krzyzak
    • Gość: Krzyzak Re: demokracja wygrala IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 00:28
      Gość portalu: Ted® napisał(a):

> czy ktos jeszcze procz demokracji wygral?, nie wiem
      >
      > wiekszoscia glosow krzyzak zostaje
      > a poniewaz nie potrafie udawac, ze pada kiedy ktos pluje ja nie zostaje
      > (radco mozesz wracac)
      >
      > zycze powodzenia

Ted wyreczyłes mnie!Chciałem własnie prosić ,abys sam zrezygnował.Dziekuje Ci.
      Postaramy sie godnie Ciebe zastapić.
      Życze wielu sukcesów.
      +
      • radca Re: demokracja wygrala 10.03.02, 00:34
        Jak tylko bede mogl w czyms POMOC ? - uczynie to z WIELKA PRZYJEMNOSCIA.
        Ten REGION moze stac sie naprawde ATRAKCYJNYM i CIEKAWYM Regionem.

radca
        • Gość: Krzyżak Re: demokracja wygrala IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 00:50
          Myślę radco,ze musimy sie teraz zastanowić w spokoju od czego powinniśmy zacząc
          odbudowę netbitu.Bardzo sie cieszę ,że chcesz to uczynic razem z nami.Myślę ,że
          po tych trudnych tygodniach wielu forumowiczów w spokoju przemysli swoje
          czasami pod presją podejmowane decyzje i również nam pomoże.
          Pozdrawiam
          +
      • Gość: Ted® Re: demokracja wygrala IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 11:16
        Gość portalu: Krzyzak napisał(a):

> Gość portalu: Ted® napisał(a):
        >
        > > czy ktos jeszcze procz demokracji wygral?, nie wiem
        > >
        > > wiekszoscia glosow krzyzak zostaje
        > > a poniewaz nie potrafie udawac, ze pada kiedy ktos pluje ja nie zostaje
        > > (radco mozesz wracac)
        > >
        > > zycze powodzenia
        >
        > Ted wyreczyłes mnie!Chciałem własnie prosić ,abys sam zrezygnował.Dziekuje Ci.
        > Postaramy sie godnie Ciebe zastapić.
        > Życze wielu sukcesów.
        > +

ha ha, wyborne
        zastanawialem sie jak gosc ktory chorobliwie nie cierpi wszystkiego co bydgoskie
        mogl zapisac sie do towarzystwa przyjazni
        myslalem "zdolny manipulator", zapisal sie aby rozwalic netbit od srodka i prawie
        mu sie to udalo
        a tu taka niespodzianka, ty jestes tylko zwyklym tchorzem ktoremu wystarczylo
        odwagi zeby poszczekac przez plot ale zabraklo aby spojrzec ludziom w twarz

wiec ja ci rowniez dziekuje, bo jesli mialem przez chwile watpliwosci czy odejsc
        twoja buta je rozwiala
        • Gość: krzyzak Re: demokracja wygrala IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 14:15

>
          > a tu taka niespodzianka, ty jestes tylko zwyklym tchorzem ktoremu wystarczylo
          > odwagi zeby poszczekac przez plot ale zabraklo aby spojrzec ludziom w twarz
          >
          > wiec ja ci rowniez dziekuje, bo jesli mialem przez chwile watpliwosci czy odejs
          > c
          > twoja buta je rozwiala

Rozumiem,że to gorycz porazki przemawia przez Ciebie!Wybaczam.Wybaczam zarówno
          ten post jak i poprzednie.

A swoja droga spodziewałem sie czegos w lepszym stylu,a nie tylko prostacie
          obrzucenie kogos błotem na odchodne.Jaki człowiek taki styl jak mówia w Grecji!

Jeszcze raz pozdrawiam.
          • Gość: Ted® Re: demokracja wygrala IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 16:10
            Gość portalu: krzyzak napisał(a):

>
            > >
            > > a tu taka niespodzianka, ty jestes tylko zwyklym tchorzem ktoremu wystarcz
            > ylo
            > > odwagi zeby poszczekac przez plot ale zabraklo aby spojrzec ludziom w twar
            > z
            > >
            > > wiec ja ci rowniez dziekuje, bo jesli mialem przez chwile watpliwosci czy
            > odejs
            > > c
            > > twoja buta je rozwiala
            >
            > Rozumiem,że to gorycz porazki przemawia przez Ciebie!Wybaczam.Wybaczam zarówno
            > ten post jak i poprzednie.
            >
            > A swoja droga spodziewałem sie czegos w lepszym stylu,a nie tylko prostacie
            > obrzucenie kogos błotem na odchodne.Jaki człowiek taki styl jak mówia w Grecji!
            >
            > Jeszcze raz pozdrawiam.

ales mi dowalil

jesli traktujesz to w kategorii porazki i zwyciestwa to przegral netbit nie ja
            ale tobie chyba wszystko jedno

i aby cie duma nie rozsadzila ze "zwyciestwa" to informuje ze na spotkaniu
            dostales jeden glos (od swego adwokata krotossa)
            zaiste porazajace "zwyciestwo", i domysl sie teraz dlaczego dalem ci "wygrac"
            • krotoss Re: demokracja wygrala 10.03.02, 16:15

> i aby cie duma nie rozsadzila ze "zwyciestwa" to informuje ze na spotkaniu
              > dostales jeden glos (od swego adwokata krotossa)

przepraszam Ted® nie byl okreslany status "glosowania" wiec moze nie bylo
              jawne, to dla czego ujawniasz jego wyniki? ;o)))

KroTosS
              • Gość: Ted® Re: demokracja wygrala IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 16:36
                krotoss napisał(a):

>
                > > i aby cie duma nie rozsadzila ze "zwyciestwa" to informuje ze na spotkaniu
                >
                > > dostales jeden glos (od swego adwokata krotossa)
                >
                > przepraszam Ted® nie byl okreslany status "glosowania" wiec moze nie bylo
                > jawne, to dla czego ujawniasz jego wyniki? ;o)))
                >
                > KroTosS

czyzbys sugerowal ze glosowales za pozostawieniem krzyzaka ze strachu a wszyscy
                pozostali powinni sie zatroszczyc o waznosc paszportu
                jesli tak jest to bardzo prosze daj znac, na czas odnowienia paszportu poszukam
                azylu wewnetrzego
                • krotoss Re: demokracja wygrala 10.03.02, 17:15
                  Nic nie! sugerowalem tam-czysta tresc w prostej formie bez podtekstow. A
                  zasugeruje Ci teraz cos>to mial byc joke only joke, szkoda, ze mnie opacznie
                  zrozumiales, ale biorac pod uwage gesta atmosfere w tym watku rozumiem to.
                  Chcialem troche rozrzedzic powietrze ale widze, ze wyszlo odwrotnie -__-

KroTosS
                  • Gość: Ted® Re: demokracja wygrala IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 17:38
                    krotoss napisał(a):

> Nic nie! sugerowalem tam-czysta tresc w prostej formie bez podtekstow. A
                    > zasugeruje Ci teraz cos>to mial byc joke only joke, szkoda, ze mnie opacznie
                    >
                    > zrozumiales, ale biorac pod uwage gesta atmosfere w tym watku rozumiem to.
                    > Chcialem troche rozrzedzic powietrze ale widze, ze wyszlo odwrotnie -__-
                    >
                    > KroTosS

to mial byc joke only joke, (mam nadzieje ;)
            • Gość: Krzyżak Re: demokracja wygrala IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 19:30

> ales mi dowalil
              >
              > jesli traktujesz to w kategorii porazki i zwyciestwa to przegral netbit nie ja
              > ale tobie chyba wszystko jedno
              >
              > zaiste porazajace "zwyciestwo", i domysl sie teraz dlaczego dalem ci "wygrac"

Nie chcę z Toba polemizowac,dla mnie nie liczy sie jakies zywciestwo czy
              porazka.To nie mecz sportowy.Zalezy mi, jak równiez innym netbitowcom ,aby
              przyjażn b-t przetrwała, a nie zalezna była od czyjegoś widzimisię czy
              towarzyskich humorów . Mysle ,że wiele jest do zdrobienia po Waszym manifescie i
              dlatego mysle tylko o odbudowie tego co zostało zepsute ,a nie o potyczkach z
              Toba.
              Z szacunkiem
              +
              • Gość: scoopa Do Krzyżaka i Radcy!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 19:39
                ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ahh....

jakie filary??
                znowu maci chore ambicje by z netbitu uzadzic swoja wlasna mala partie
                polityczna....w jaki sposob??
                Moze przy waszej pomocy...??? Krzyzaka ktory probowal wszysto rozwalic czy moze
                ciebie radco....ktry jest na tyle tchorzliwy zeby pojawic sie na spotkaniu i
                pokazac swoje prawdziwe ja...

moze ty jestes kims z samoobrony ktory proboje spelnic swe chore ambicje i
                mazenia odnosnie jakiegos stowarzyszenia....tak bardzo chcialbys zostac
                szefem...to zatrudnij sie w mcdonaldzie moze szybko awansujesz!!!

pozdrawiam Teda....(sluszna decyzja)
                • radca Re: Do Scoopa od radcy 10.03.02, 19:53
                  Gość portalu: scoopa napisał(a):

> ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ahh....
                  >
                  > jakie filary??
                  > znowu maci chore ambicje by z netbitu uzadzic swoja wlasna mala partie
                  > polityczna....w jaki sposob??
                  > Moze przy waszej pomocy...??? Krzyzaka ktory probowal wszysto rozwalic czy moze
                  >
                  > ciebie radco....ktry jest na tyle tchorzliwy zeby pojawic sie na spotkaniu i
                  > pokazac swoje prawdziwe ja...
                  >
                  > moze ty jestes kims z samoobrony ktory proboje spelnic swe chore ambicje i
                  > mazenia odnosnie jakiegos stowarzyszenia....tak bardzo chcialbys zostac
                  > szefem...to zatrudnij sie w mcdonaldzie moze szybko awansujesz!!!
                  >
                  > pozdrawiam Teda....(sluszna decyzja)

Mylisz sie Scoopa i to bardzo :)

Jesli chcesz sie przekonac,ze NIE JESTEM KIMS Z SAMOOBONY ?
                  zajrzyj na strone :

www.wkuw.w.pl
                  www.wksuw.w.pl

W MENU -kliknij na "SPOSTRZEZENIA i OPINIE"

Tam mnie znajdziesz i zorientujesz sie,ze nie miales racji.
                  Nie musze zakladac "malej partii" -jak podejrzewasz.Naleze do UNII WOLNOSCI
                  w Bydgoszczy i jestem Jej CZLONKIEM.

Jestem rowniez do " WIRTUALNEGO KOLA SYMPATYKOW UNII WOLNOSCI "

pozdrawiam Cie serdecznie Scoopa
                  oraz mysle,ze po obejrzeniu tej strony internetowej-zmienisz swe zdanie o mnie.

radca
                  • radca Re: Do Scoopa od radcy 10.03.02, 20:00
                    W poprzednim poscie wkradl sie blad :

" Jestem rowniez do " WIRTUALNEGO KOLA SYMPATYKOW UNII WOLNOSCI "

mialo byc : Jestem rowniez czlonkiem -
                    " WIRTUALNEGO KOLA SYMPATYKOW UNII WOLNOSCI "

pozdrawiam
                    radca
            • debett Re: demokracja wygrala 11.03.02, 12:33

> Gość portalu: krzyzak napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Ted® napisał(a):
              > >
              > > >
              > > > a tu taka niespodzianka, ty jestes tylko zwyklym tchorzem ktoremu wys
              > tarcz
              > > ylo
              > > > odwagi zeby poszczekac przez plot ale zabraklo aby spojrzec ludziom w
              > twar
              > > z
              > > >
              > > > wiec ja ci rowniez dziekuje, bo jesli mialem przez chwile watpliwosci
              > czy
              > > odejs
              > > > c
              > > > twoja buta je rozwiala
              > >
              > > Rozumiem,że to gorycz porazki przemawia przez Ciebie!Wybaczam.Wybaczam zar
              > ówno
              > > ten post jak i poprzednie.
              > >
              > > A swoja droga spodziewałem sie czegos w lepszym stylu,a nie tylko prostaci
              > e
              > > obrzucenie kogos błotem na odchodne.Jaki człowiek taki styl jak mówia w Gr
              > ecji!
              > >
              > > Jeszcze raz pozdrawiam.
              >
              > ales mi dowalil
              >
              > jesli traktujesz to w kategorii porazki i zwyciestwa to przegral netbit nie ja
              > ale tobie chyba wszystko jedno
              >
              > zaiste porazajace "zwyciestwo", i domysl sie teraz dlaczego dalem ci "wygrac"

Ted, czy w takim razie mój głos nie był brany pod uwagę?

• rhemek Re: demokracja wygrala 11.03.02, 18:39
      No i jak zwylke w polsce. Jezeli nawet w tak malym zwartym gronie zdarzyl sie taki rozlam, to co bedzie dalej???
      Ted i Krzyzak, sprobujcie raz jeszcze sie pogodzic.
      Blagam!!!!!!!1
      Rhemek
      • radca Re: demokracja wygrala 11.03.02, 18:46
        rhemek napisał(a):

> No i jak zwylke w polsce. Jezeli nawet w tak malym zwartym gronie zdarzyl sie t
        > aki rozlam, to co bedzie dalej???
        > Ted i Krzyzak, sprobujcie raz jeszcze sie pogodzic.
        > Blagam!!!!!!!1
        > Rhemek

Ja rowniez namawiam i blagam; POGODZCIE SIE !!!

radca
    • Gość: Krzyżak Re: demokracja wygrala IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 20:47
      Ted!
      Przepraszam Cie bardzo serdecznie jezeli poczułes sie moimi postami urażony.
      +
      • .tomcio. Re: demokracja wygrala 12.03.02, 22:04
        Gość portalu: Krzyżak napisał(a):

> Ted!
        > Przepraszam Cie bardzo serdecznie jezeli poczułes sie moimi postami urażony.
        > +

No i co Ty na to Tedziu. Daj się przeprosić.

Tomcio
        • Gość: Fore Że kto wygrał?? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 12:40
          Ludzie, a co Wy zrobiliście konkretnego dla regionu toruńsko - bydgoskiego??????
          Była jakaś konkretna inicjatywa?????
          czy tylko spotkania jak za dawnych sarmackich lat - kłótliwe, czepialstwo,
          osobiste wycieczki?
          Naprawde, jak na sejmikach:(
          Co zrobiliście dla NetBitu????
          Prezesi, manifesty, głosowania, przydługie pyskówki na forum.
          Żałosne

• Gość: Wian Re: Że kto wygrał?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 14:17
            • Gość: Wian Re: Że kto wygrał?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 14:27
              Całkowicie zgadzam się z Tobą Fore. Manifest był szczególnym brakiem dyplomacji
              ze strony ogłaszjących go.Problemy dotyczące członków tegoż stowarzyszenia winno
              się rozpatrywać właśnie na tych spotkaniach zapijanych piwkiem . Czy osoby
              zaglądające tylko na forum powinny być świadkami niezgody jaka panuje
              wewnątrz "partii"?
              Pozostaje tylko ogolny niesmak.Pozdrawiam.

• Gość: SDB Re: Że kto wygrał?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 18:57
            Gość portalu: Fore napisał(a):

> Ludzie, a co Wy zrobiliście konkretnego dla regionu toruńsko - bydgoskiego?????
            > ?
            > Była jakaś konkretna inicjatywa?????
            > czy tylko spotkania jak za dawnych sarmackich lat - kłótliwe, czepialstwo,
            > osobiste wycieczki?
            > Naprawde, jak na sejmikach:(
            > Co zrobiliście dla NetBitu????
            > Prezesi, manifesty, głosowania, przydługie pyskówki na forum.
            > Żałosne
            >
            >

• Gość: SDB Re: Że kto wygrał??yyy zaraz IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 08:53
              Gość portalu: SDB napisał(a):

> Gość portalu: Fore napisał(a):
              >
              > > Ludzie, a co Wy zrobiliście konkretnego dla regionu toruńsko - bydgoskiego
              > ?????

A co mielismy zrobic? zbudowac kolej czy lotnisko?

> > Była jakaś konkretna inicjatywa?????
              > > czy tylko spotkania jak za dawnych sarmackich lat - kłótliwe, czepialstwo,

Konczylo sie zawsze na pomyslach, aleale jakis czas realizowalismy
              program "Poznajmy nasze miasta" wiec nie jest tak zle

> > Naprawde, jak na sejmikach:(

Tak.

> > Co zrobiliście dla NetBitu????

NetBit to my wiec co moglismy dla siebie zrobic? przestac sie zrec- nie wyszlo?

> > Prezesi, manifesty, głosowania, przydługie pyskówki na forum.
              > > Żałosne

Tak.
              • Gość: Fore Re: Że kto wygrał??yyy zaraz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 09:15

> Gość portalu: SDB napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Fore napisał(a):
                > >
                > > > Ludzie, a co Wy zrobiliście konkretnego dla regionu toruńsko - bydgos
                > kiego
                > > ?????
                >
                > A co mielismy zrobic? zbudowac kolej czy lotnisko?
                Nie od razu lotnisko, jakaś mała kolejka z drezyną by się przydałą:))
                Poważnie: nie wiem: zorganizować wystawę fotograficzną:" Toruń - I Bydgoszcz" -
                podobieństwa i różnice" - to na szybko taki może nie za bardzo wydarzony pomysł,
                ale przede wszystkim powinno się zastanowić nad takimi pomysłami, bardziej
                realnym,i i konkretnymi niż dyskusje kto i dlaczego coś powiedział.
                Przygotować liste inicjatyw/ akcji , które wpłynęły by na polepszenie stosunków
                między dwoma miastami i wypromowały region w Polsce - np. degustacja toruńskich
                pierników na Starym Rynku w Bydgoszczy, Bydgoszczanie i Torunianie pikietujący
                urząd wojewody w celu przedstawienia projektu połączenia komunikacyjnego B i T ,
                wystawa prac malarskich dzieci z B i T szkół: "Dlaczego żużel nas łączy";))itp -
                nie wiem, o tym, czy miały by być to inicjatywy bardziej na poważnie, czy z
                humorem i o kształcie tych inicjatyw trzeba by było rozmawiać.

>
                > Konczylo sie zawsze na pomyslach, aleale jakis czas realizowalismy
                > program "Poznajmy nasze miasta" wiec nie jest tak zle
                No właśnie, a ja nic o tych pomysłach nie wiem. Moze z mojej winy. A moze nie

> > > Co zrobiliście dla NetBitu????
                >
                > NetBit to my wiec co moglismy dla siebie zrobic? przestac sie zrec- nie wyszlo?
                NetBit to Wy (a może i MY - skoro jakiś czas temu wpisałam sie na listę:)) i IDEA.
                Ludzie+ abstrakcja, którą się powinno w dobrym celu urealnić.
                Ufff
                Pozdrawiam
                Fore
                >

• Gość: SDB Re: Że kto wygrał??yyy zaraz IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 09:29

> Gość portalu: SDB napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: SDB napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: Fore napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Ludzie, a co Wy zrobiliście konkretnego dla regionu toruńsko - b
                  > ydgos
                  > > kiego
                  > > > ?????
                  > >
                  > > A co mielismy zrobic? zbudowac kolej czy lotnisko?
                  > Nie od razu lotnisko, jakaś mała kolejka z drezyną by się przydałą:))
                  > Poważnie: nie wiem: zorganizować wystawę fotograficzną:" Toruń - I Bydgoszcz" -
                  >
                  > podobieństwa i różnice" - to na szybko taki może nie za bardzo wydarzony pomysł
                  > ,
                  > ale przede wszystkim powinno się zastanowić nad takimi pomysłami, bardziej
                  > realnym,i i konkretnymi niż dyskusje kto i dlaczego coś powiedział.
                  > Przygotować liste inicjatyw/ akcji , które wpłynęły by na polepszenie stosunków
                  >
                  > między dwoma miastami i wypromowały region w Polsce - np. degustacja toruńskich
                  >
                  > pierników na Starym Rynku w Bydgoszczy, Bydgoszczanie i Torunianie pikietujący
                  > urząd wojewody w celu przedstawienia projektu połączenia komunikacyjnego B i T
                  > ,
                  > wystawa prac malarskich dzieci z B i T szkół: "Dlaczego żużel nas łączy";))itp
                  > -
                  > nie wiem, o tym, czy miały by być to inicjatywy bardziej na poważnie, czy z
                  > humorem i o kształcie tych inicjatyw trzeba by było rozmawiać.

Hej Fore dlaczego nie zapisalas sie wczesniej i nic nie mowilas o swoich
                  pomyslach? Jezeli chodzi o prace artystyczne o B i T to nas uprzedzili. Gdzies
                  tak pod koniec listopada w obu miastach odbyla sie wystawa pt. "Apator kocha
                  Polonie" (mmmm jak ladnie) ale chyba nikt z nas na nia nie dotarl :( ech co tu
                  jeszcze ci powiedziec? nie wiem my mozemy sie pochwalic tym ze bydgoszczanie
                  zwiedzili torunskie forty :) (a to ci dopiero bylo) i torunskie planetarium
                  • Gość: Fore Re: Że kto wygrał??yyy zaraz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 09:50

> Hej Fore dlaczego nie zapisalas sie wczesniej i nic nie mowilas o swoich
                    > pomyslach?
                    Za późno zaczełam sie na przypatrywać NetBit'owi.
                    > Jezeli chodzi o prace artystyczne o B i T to nas uprzedzili. Gdzies
                    > tak pod koniec listopada w obu miastach odbyla sie wystawa pt. "Apator kocha
                    > Polonie" (mmmm jak ladnie) ale chyba nikt z nas na nia nie dotarl :( ech co tu
                    > jeszcze ci powiedziec? nie wiem my mozemy sie pochwalic tym ze bydgoszczanie
                    > zwiedzili torunskie forty :) (a to ci dopiero bylo) i torunskie planetarium
                    Hmmm, w palenatrium kiedyś byłam:)) ale te forty??????
                    To znaczy,n że gdzies kiedyś była forteca????

• Gość: SDB Re: Że kto wygrał??yyy zaraz IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 15:46

> ale te forty??????
                      > To znaczy,n że gdzies kiedyś była forteca????

Oczywiscie- w XIX Prusak wybudowal dookola Torunia okolo 20 no takich jakby
                      fortec ktore sprawily ze Torun mial status twierdzy. Jednak nie byly one nigdy
                      wykorzystane zgodnie z przeznaczeniem(tzn nie bylo wojny obronnej czy jaktam to
                      zwał) bo za kazdym razem okupant uciekal zanim doszlo do walk. Ale forty zostaly
                      i fajnie sie po nich chodzi :)
                      • sator_arepo Dla Fore: podbudowa teoretyczna :) 14.03.02, 16:43
                        Oto parę najporęczniejszych wyjasnień:

www.mars.slupsk.pl/fort/tt_1910.htm

www.mars.slupsk.pl/fort/grafika/tt/tt_1877_a.gif

www.mars.slupsk.pl/fort/grafika/tt/tt_1877_b.gif

www.mars.slupsk.pl/fort/tt_foto.htm

i przede wszystkim:
                        www.mars.slupsk.pl/fort/tt_start.htm

Pozdrowienia :)
                        • Gość: SDB Re: Dla Fore: podbudowa teoretyczna :) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 21:49
                          Wspaniale!!! a zwlaszcza ze na koncu jest zdjecie wejscia do fortu IV!!! :)
                          • Gość: atomski Re: Dla Fore: podbudowa teoretyczna :) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 22:53
                            ...przez to żarcie sie niemal dogoniliśmy Łódź :))))))

a tak powaznie ,Fore ,jak pyskówki były za długie ,to trzeba było sobie
                            darować ,i pójsć na kremówke- nie czytac z rumieńcem na twarzy ,tak jak 90 %
                            znudzonaego forum :))))))))))))
                            • radca Re: Dla Fore: podbudowa teoretyczna :) 14.03.02, 22:57
                              Czesc atomski,co tak malo zagladasz na forum ? Pracus z Ciebie :)))

pozdrawiam Cie
                              radca
    • Gość: Fore Kremówki i forty IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 13:08
      Bardzo dziękuje kolegom za wyjasnienia co do fortów, przyznam, że nie
      wiedziałam - w ten weekend na pewno zajrze pod wskazane linki.
      Śle serdeczne pozdrowienia
      Co do pójścia na kremówkę - osobiście nie przepadam za kremówkami, wolę
      szarlotki:)))))I marcepany:)))
      A poza tym szczerze mówiąc nie śledziłam tych "dyskusji" specjalnie uważnie, a
      te, które przeczytałam, faktycznie wywołały u mnie rumieniec. Zażenowania.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka