Dodaj do ulubionych

THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY

13.03.02, 14:13
Możemy pozwolić sobie na ocenę szanownego grona pedagogicznego II Liceum
Ogólnokształcącego w Bydgoszczy. Dla mnie THE BEST jest ZIMNA!!!! A Twoje
notowania jakie są?????
Obserwuj wątek
    • Gość: nudel Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.BI1.srv.t-online.de 14.03.02, 08:44
      Czy juz nie potrafimy po polsku?
      • misiu11 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY 14.03.02, 11:12
        Gość portalu: nudel napisał(a):

> Czy juz nie potrafimy po polsku?

Zimna jest profesorem j. angielskiego dlatego taki początek wątku!!!!
        • Gość: a Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.inet.dkfz-heidelberg.de 14.03.02, 16:44
          skonczylam II LO w 1995 roku kto to jest Zimna? dla mnie najlepsza -
          najbardziej ludzka, choc siekiera, to Marinow
          • Gość: Daniel Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 10.40.129.* 15.03.02, 15:19
            Ja bylem w klasie Marinow i duzo jej zawdzieczam.Mature zdalem w 1998 roku. Za serce i podejscie
            wychowawcze glosuje na Elzbiete Marinow.
            • Gość: Milka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.02, 22:21
              Kazimierz Bannach!!!!!!!!!
              • blondynka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY 16.03.02, 01:54
                Znajomi z klasy pewnie się zdziwią, ale głosuję na prof. Wojtkiewicz.

Matura rocznik 1992.
                • Gość: 123 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.stacje.agora.pl 20.08.02, 16:37
                  Znajomi sie nie dziwia i tez glosuja na porf. Wojtkiewicz. A dorzucam jeszcze
                  p. Urbanczyk (od matmy, za niekonwencjonalne podejscie do procesu nauczania). I
                  p. Szymanska, za natchnienie, nieziemskosc i inne tam takie uniesienia.

Rocznik ten sam co Blondynka. Klasa zreszta tez.
              • Gość: Daniel Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 10.40.129.* 30.04.02, 15:22
                Miłka z Kapuscisk? Matura 1998, klasa �e�. Co u Ciebie słychać?
                Daniel.Groszewski@poznan.agora.pl
              • Gość: Joanna Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.s634.tnt4.lnhva.md.dialup.rcn.com 12.05.02, 05:12
                Bannach moze i niesamowicie irytowal swoimi "metodami" nauczania, ale wlasnie
                dzieki tym niekonwencjonalnym metodom nauczylam sie myslec logicznie i im
                zawdzieczam moj kierunek studiow - informatyke.
                ps. Milka z kap? 4e 1998? tu asia p napisz do mnie joanna_jp@hotmail.com
                • Gość: atra1 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.01.03, 15:51
                  Miłka? Joanna? NIeśmiertelna klasa "E" pod skrzydłami Prof. Banacha? Baby, tu
                  Maria L. Co słychać? Co u reszty towarzystwa? Dajcie znac. Paa
                  • Gość: Ewa Szeniawska Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.gda.pl 24.04.04, 21:30
                    Asia (Maryś?) & s-ka!? Może wracacie czasami do tego forum... Mój email:
                    sensibilis@wp.pl Pozdr4All. No i Bannach rulezz ;)
              • Gość: Jolanta Kujawa Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: AUPOZA* / 203.10.111.* 04.12.02, 01:43
                Bannach? On tam jeszcze straszy?
                • Gość: Jolanta Kujawa Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: AUPOZA* / 203.10.111.* 04.12.02, 02:06
                  Matura 1982
                  Prosze o kontakt .
                  Najbardziej cenie prof. Wozniak, za kulture, tolerancyjnosc, partenrstwo i szacunek wobec Nas uczniow i niekonwencjonale ( jak na owe czasy),
                  interesujace lekcje historii.
                  Natomist najnizej w hiererhii nauczyciela i czlowieka typuje Bannacha - psychiczne znecanie sie, wykorzystywanie swoje oczywistej przewagi
                  intelektualnej, gnebienie i ponizanie w oczach innych kolegow, dolowanie to jego metody nauczania. W normalym swiecie, gdzie i uczen i nauczyciel
                  maja rowne prawa jego kariera, nie trwalaby dlug
                  • Gość: Milka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.02, 17:31
                    Gość portalu: Jolanta Kujawa napisał(a):

> Natomist najnizej w hiererhii nauczyciela i czlowieka typuje Bannacha -
                    psychi
                    > czne znecanie sie, wykorzystywanie swoje oczywistej przewagi
                    > intelektualnej, gnebienie i ponizanie w oczach innych kolegow, dolowanie to
                    je
                    > go metody nauczania. W normalym swiecie, gdzie i uczen i nauczyciel
                    > maja rowne prawa jego kariera, nie trwalaby dlug

Dlatego moj typ na Bannacha byl zlosliwoscia. Do dzis na samo wspomnienie o nim
                    dostaje dreszczy.

Milka
                    Matura 1981
                  • Gość: Beata Kujawa Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 212.160.117.* 16.06.03, 16:30
                    Hej Jola,
                    czyżby to "Ta Jola", moja kuzynka, która uciakła od tego Ogólniaka najdalej jak
                    mogła :)
                    • Gość: tia Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.deec.uc.pt / localhost 14.08.03, 07:34
                      Gość portalu: Beata Kujawa napisał(a):

> Hej Jola,
                      > czyżby to "Ta Jola", moja kuzynka, która uciakła od tego Ogólniaka najdalej
                      jak
                      >
                      > mogła :)

tia
                  • Gość: Maturzystka'04 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 20:18
                    Jako tegoroczna maturzystka i wychowanka pani W. nie moglam sie powstrzymac
                    zeby czegos nie napisac!! Trudno mi uwierzyc ze Wera byla kiedys tolerancyjna i
                    szanowala swoich uczniow!! To jest moja zmora - 4 lata musialam sie z nia
                    uzerac!! Reasumujac "czas na emeryture pani W."!!! Nawet najgorszemu wrogowi
                    nie zyczylabym zeby Wera zostala jego wychowawczynia, mam nadzieje ze na 4d
                    2004 zakonczy swoja kariere.
              • Gość: Ewa Sz.(kl.e,'98) Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.visp.energis.pl 29.09.03, 14:26
                Zgadzam się Miłka! Nasz kochany prof. Bannach!!!
          • Gość: AJL Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 217.97.147.* 13.08.03, 08:42
            Dzięki postawie Marinow zdawałem maturę z rosyjskiego, zamiast u koszmarnej B.
            Sz. z ang.
            Pozdrawiam
            AJL
    • Gość: jb Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.zachem.com.pl 18.03.02, 11:47
      za niekonwencjonalność (w szerokim tego słowa znaczeniu) - PIXI, za
      profesjonalizm Siudzińska
      • Gość: jarosz Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 19:48
        czy pixi to babka od chemii
        matura 1989
        • Gość: Arleta Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 212.244.196.* 22.05.02, 08:23
          Ależ oczywiście!
          • Gość: Waldek Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.ipt.aol.com 09.08.03, 09:11
            Gość portalu: Arleta napisał(a):

> Ależ oczywiście!

hmmm, znałem kiedyś Arletę z dwójki. bywałem z nią na herbatce w Medyku
            Kiedy zdawałas maturę?
            • Gość: Arleta Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.rambler.bydgoszcz.pl 13.08.03, 14:55
              Waldku, to na pewno nie ze mną.
              A tak poza tym, to obecnie mam okazjonalny dostęp do internetu, więc stałym
              gościem Forum niestety nie jestem.
        • Gość: zośka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 62.148.92.* 10.02.04, 11:53
          Hej Adam to Ty? Pozdrowionka zosia
      • Gość: 1974 THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.amb.bydgoszcz.pl 31.07.02, 15:48
        A oto moje noty...dla kazdego cos milego:
        Pixi za oryginalnosc i ogolny powod do radosci
        Siudzinska za zimne poty
        Szymanska za ostre podejscie i humorzastosc
        Kolutkiewicz za wiedze i sposoby gnebienia
        Wozniak za mala iloscie sprawdzianow
        Fela za uwielbienie do wycieczek
        Kudyga-Nowak za brak umiejetnosci przekazywania wiedzy

Pozdrawiam rocznik 74 i nie tylko
        • Gość: Ewa Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.staszew.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 11:59
          Nareszcie ktoś z mego rocznika!!!!!Ja glosuję za PIXI i p. prof. Ptasznik!!!
          Pozdrowienia.
    • Gość: JAr Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 22.05.02, 15:22
      Zimna byla w porzadku do poki nie zaczela przedrzezniac nazwisk. A wlasciwie
      byla roztrzepana i nic sie na tych lekcjach nie staralem. Siudy nie lubilem bo
      za byle gowno mozna bylo dostac lacza, a u Niedzwieckiej mozna bylo gadac pol
      godziny a ona sie pytala czy jest sie przygotowanym. Moj kolega mial zagrozenie
      z ruska a mial 3 i 3-. Giemza byl tez wporzo:)
    • Gość: MW Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 09:53
      Rafał Kur! Człowiek niesamowity, niekonwencjonalny, o b. ciekawym podejściu do
      ucznia: Chcesz - to sie ucz ja Ci wiedze przekażę i odpowiem na wszystkie
      pytania; Chcesz olewać to olewaj, ja ci kłopotów robić nie będę i dopa bedziesz
      miał. Tylko przez to pan Rafał jest traktowany w szkole trochę z góry i nikt
      nie liczy się z jego zdaniem, a szkoda... A jeszcze inni niektórzy wtykają mu
      szpilki. To nie ludzie, to wilki!!
    • Gość: walerek Re: MARINOW kobieta z kompleksami! IP: *.bydgoszcz.leased.ids.pl 06.06.02, 10:25
      misiu11 napisał(a):

> Możemy pozwolić sobie na ocenę szanownego grona pedagogicznego II Liceum
      > Ogólnokształcącego w Bydgoszczy. Dla mnie THE BEST jest ZIMNA!!!! A Twoje
      > notowania jakie są?????

Misiaczku i owszem, ale jest taka jedna która nie jest the best. Nazywa się
      Marinow - straszna jędza!!!
      • Gość: m Re: MARINOW kobieta z kompleksami! IP: *.inet.dkfz-heidelberg.de 07.06.02, 14:05
        widocznie bylas/es w stosunku do niej nie za bardzo w porzadku, bo marinow to
        jedyny ludzki czlowiek w tym grobowcu
        • misiu11 Re: MARINOW kobieta z kompleksami! 12.06.02, 09:11
          Gość portalu: m napisał(a):

> widocznie bylas/es w stosunku do niej nie za bardzo w porzadku, bo marinow to
          > jedyny ludzki czlowiek w tym grobowcu

Może to było bardzo dawno temu!
          • Gość: m Re: MARINOW kobieta z kompleksami! IP: *.inet.dkfz-heidelberg.de 12.06.02, 10:25
            5 lat to chyba nie prehistoria
    • Gość: michek Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 11:04
      Ze starej kadry JJamiołkowski człowiek wszechstronny, o szerokich
      zainteresowaniach - świetny fizyk, matematyk, siatkarz, a obecnie prawnik.
      Szkoda że juz nie uczy.
      Z nowej kadry - zasadniczo wszyscy do luftu niewydarzeni tacy jak p Jułkowska,
      Kmieć, Sobczak, Szura. Wszystko to jeszcze zbyt jałowe. Ale może gospodarz
      Kujawski wykreuje w swojej stajni nowe autorytety.
    • Gość: krzyś Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY- deluga IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 21:57
      Stanisława D.
    • Gość: Cassi Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.08.02, 23:38
      Nie wiem, jak mogliście ominąć tak nizwykłą i niesamowitą osobę jak prof.
      Urbańczyk. Matematyka z nią była i jest po prostu nie do zapomnienia. Jednak
      mimo wszystko najlepszym belfrem w II jest prof. Nakielska i myślę, że każdy
      kto miał z Nią lekcję przyłączy się do tej oceny. Cassi, matura 2000.
      • Gość: mac911 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.cable.mindspring.com 06.08.03, 05:37
        Gość portalu: Cassi napisał(a):

> Nie wiem, jak mogliście ominąć tak nizwykłą i niesamowitą osobę jak prof.
        > Urbańczyk. Matematyka z nią była i jest po prostu nie do zapomnienia. Jednak
        > mimo wszystko najlepszym belfrem w II jest prof. Nakielska i myślę, że każdy
        > kto miał z Nią lekcję przyłączy się do tej oceny. Cassi, matura 2000.

Z jakiej klasy byles/las??Ja bylem z D
    • Gość: miXer Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 18:30
      a Tokarczyk? nieszkodliwa i sympatyczna na pierwszej lekcji gadalismy o
      skonstruowaniu bomby by wysadzic konkurencyjna IV czy I
      • Gość: Asia Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 15:34
        Tokarczyk jest w porzadku, tylko za duzo sobie ludzie pozwalaja na jej
        lekcjach, a potem sie biedaczka stresuje, ze wszyscy ja olewaja...
    • Gość: pumra Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.phil.uni-jena.de 26.11.02, 15:54
      Moje typy to
      - Iwona Rostankowska - wsrod 'humanistow' ze swieca szukac tak konkretnej osoby
      - Marek Krol - za wspaniale teksty: 'Nie swiruj jarzabka' itp
      - Anna Urbanczyk - znakomite 'tlo' zajec i roznorodnosc pozamatematycznych
      tematow, ktore z lubi roztrzasac
      • Gość: Ewa Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 62.244.143.* 05.12.02, 18:25
        A dlaczego nikt nie wspomina prof. Kondek? Ona była najlepsza!Matura rok 1992.
        • Gość: alien's tattoo Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.hipernet.ras.pl 17.01.03, 23:43
          Stasia Deluga i Ania Urbańczyk nie do zapomnienia in plus! Teraz in minus - z
          nowszych nabytków do kitu Sobczak-ta od bilogii. Nakielska też furory nie
          robiła. Cassi - byłaś w jej klasie matura 2000?
      • Gość: mac911 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.cable.mindspring.com 06.08.03, 05:41
        Gość portalu: pumra napisał(a):
        > - Marek Krol - za wspaniale teksty: 'Nie swiruj jarzabka' itp

A slyszales/las "jestes cieki ja dupa weza" i "no to odpoczywamy w jumpingu"
        albo "nie wiesz jak to zrobic?nie widziales tego w TV?"
        Swietny facet no chyba ze ktos mu podpadl to mial juz przerypane... pozdraiwiam
        • Gość: belf Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 217.11.134.* 14.08.03, 07:49
          Gość portalu: mac911 napisał(a):

> Gość portalu: pumra napisał(a):
          > > - Marek Krol - za wspaniale teksty: 'Nie swiruj jarzabka' itp
          >
          > A slyszales/las "jestes cieki ja dupa weza" i "no to odpoczywamy w jumpingu"
          > albo "nie wiesz jak to zrobic?nie widziales tego w TV?"
          > Swietny facet no chyba ze ktos mu podpadl to mial juz przerypane...
          pozdraiwiam

pozdrawiam rowniez
    • soltera70 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY 23.01.03, 12:20
      A czy nikt nie pamięta już "wspaniałej" prof. Remblewskiej!!!
      • Gość: waldek Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.hartford-03rh15rt.ct.dial-access.att.net 06.08.03, 08:59
        soltera70 napisała:

> A czy nikt nie pamięta już "wspaniałej" prof. Remblewskiej!!!

Remblewską pamiętam aż za dobrze. Była moją wychowawczynia. Bardzo sie
        ucieszyłem, jak usłyszałem, że wylądowała w szpitalu do wariatów. Mam
        nadzieję, ze się troche do tego przyczyniłem. Słodki smak zemsty :)))))

Ale najlepszy byl Klesa ;) Wojtek, kochamy Cie, Edgar, Sławek i Waldek

Cenilem też Szczerbana mimo, ze mnie nidgy nie uczył fizyki.
    • Gość: Gosik Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.chello.pl 28.01.03, 14:25
      Ja głosuję na Siudzińską - była moją wychowawczynią. Były miedzy nami lepsze i
      gorsze chwile, ale w sumie OK. Miło wspominam tez Woźniakową - vicedyrektor.
      Natomiast najgorzej wspominam panią Puls od historii - szczególnie za dziwne
      zachowanie na maturze. Ach i jeszcze w pierwszej klasie muzyka była z pania z
      biblioteki (nie pamietam nazwiska) - k o s z m a r - wtedy dowiedzieliśmy się,
      że to właśnie muzyka jest najwazniejszym przedmiotem.
      • Gość: Megi Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 23:10
        Najfajniejszy jest Giemza-wlasciwie nie ma o co sie do niego przyczepic
        Dlaczego nikt nie wspomina Reginy Kasprzyk-I wuefistka, ktora nie uwaza ze jej
        przedmiot jest najwazniejszy na swiecie! Najgorsze noty dla Rommelowej-nudziary
        i Golimowskiej
        • Gość: gulek Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 213.77.40.* 25.02.03, 10:02
          Giemza jest super, smierdzi czosnkiem, jak masz do niego pytanie i to konkretne
          to zbywa Ciebie zupełnie czymś innym. Co u nas sie dzieje z zakresu
          informatyki, praktycznie nic, gsdyby nie te podarowane komputery to bylibysmy
          skansenem informatycznym. Najlepsza to byla ostatnia pompa, same ochy i achy, a
          jak to wyglada to kazdy dobrze wie. Jest grupa super nauczycieli, ale jest
          wielu takich ktorzy juz dawno powinni odejsc. Sa starzy skostniali nic z siebie
          nie daja!!! Dla mnie i tak najlepsza jest prof. Raczyńska!!!
          • Gość: cyba ci sie po... Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 15:10
            Chyba Rakowska? Nie, no ona to w ogóle nie jest stara
            • Gość: miraculix Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.04, 23:02
              ;-)))
      • Gość: uczeń Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 213.77.40.* 18.11.03, 00:04
        Gosik ta pani z koszmar z biblioteki to Ludomira Jończyk - strasznie
        nawiedzona, też z nią mam.

Pozdrowienia!
    • Gość: mic1996 PIXI !!! IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 28.01.03, 22:45
      Pixi!Pixi!Pixi!Pixi!Pixi!Pixi!Pixi!Pixi!Pixi!Pixi!Pixi!Pixi!
    • Gość: wiśnia Niedźwiedzka, Rakowska, Pelczarski, Kondek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.03, 14:16
      Ta Czwórka sprawiła, że wspominam czasy liceum. To czy dobrze czy źle - nie ma
      znaczenia - oni psrawili, że dwójka jest dla mnie niezapomniana.
      • Gość: Lena Re: Niedźwiedzka, Rakowska, Pelczarski, Kondek IP: 195.245.213.* 22.08.03, 12:24
        Dla mnie też ten zestaw jest niezapomniany. Każda z wymienionych osób jest
        postacią sama w sobie. To prawdziwe osobowości - nieco szalone i zafiksowane na
        swoich pasjach - ale to właśnie ta pasja wyróżniała ich z tłumu nijakich
        belfrów. Patrząc na szkołę z perspektywy czasu wiem, jak wiele od nich dostałam
        i za to wszystko bardzo dziękuję!!!! Do powyższego grona dopisałabym jeszcze
        profesor Kasprzyk od WF - nauczyła mnie pokonywać własną słabość i czerpać
        radość z wysiłku fizycznego (co w moim wypadku wymagało ogromnego zachodu).
        Tylko dzięki temu nie zgnuśniałam, do dzisiaj uprawiam sport i starzeję się
        przez to co najmniej dwa razy wolniej niż rówieśnicy. Dziękuje.....
      • tara6 Re: Niedźwiedzka, Rakowska, Pelczarski, Kondek 22.08.03, 16:11
        A czymze wyroznial sie Pelczarski?

Nauczyciel z niego byl kiepski, zapamietalam tylko jego obcisle sweterki.

• Gość: Jack.K Re: Niedźwiedzka, Rakowska, Pelczarski, Kondek IP: *.tvgawex.pl 23.06.04, 23:53
        Miło wspominam to Liceum,ale także wydawaną gazetkę:"JACUSIA"oraz prężnie
        działający RADIOWĘZEŁ.A również wspaniałą "Henię"od Niemca no i
        WF.Gościniaka.Było Superancko !!Nie zapomnę tych czasów do końca życia.
        • Gość: am Re: Niedźwiedzka, Rakowska, Pelczarski, Kondek IP: *.visp.energis.pl 25.06.04, 19:19
          no wlasnie, a teraz ani radiowezla, ani gazetki... a nauczyciele jeszcze
          wszystko utrudniaja
    • Gość: ABS Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 217.97.147.* 13.08.03, 08:52

Uważam, że za mało miejsca poświęciliście FELI. Ile to było z nią zabawy. Aż na
      samo wspomnienie pucha mi sięotwiera.

A pamiętcie WT z Raczkiem lub Kuliberdą. Niesamowite przeżycia.

I niech nikt nie świruje, że przed polskim z Remblewską nie był poddenerwowany.
      To była siekiera (no chyba, że akurat jakiegoś chłopa poderwała, to wówczas
      chłopacy mieli odpuszczenie).

Siudzińska - świetnie uczyla matematyki, lecz pedagog z niej był mizerny (jak
      się nie było wybrańcem).

Wielu chłopaków dużo zawdzięcza Gościniakowi - nawet najwięksi słabeusze po
      kilku drogach krzyżowych wdrapywali się po linie.
      Pozdrawiam
      ABS
    • Gość: Grabol Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydg.pdi.net 27.08.03, 15:52

> Możemy pozwolić sobie na ocenę szanownego grona pedagogicznego II Liceum
      > Ogólnokształcącego w Bydgoszczy. Dla mnie THE BEST jest ZIMNA!!!! A Twoje
      > notowania jakie są?????

Trafilem tu przez przypadek, ale ..

Z całą pewnościa prof. Siudzińska /Matematyka/ na profesjonalizm, zaangażowanie
      itp, itd
      Na tym samym poziomie: prof. Woźniak (J. polski - v-ce dyrektor)
      Poza tym JJ (JJemiołkowski), Fela, Król
      Pani Niedzwieckiej dziekuję że nauczyła mnie za młodu, że Życie nie jest
      sprawiedliwe :P

Ogolnie pozdrawiam wszystkich!
      Grzegorz Grabowski matura 1996

Ps. I jeszcze dyr Kujawski z którym przez całą moją samorządową kadencję
      trzymałem sztame, za co niektórzy nauczyciele przestali mnie lubic.
      • Gość: Gosik Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.chello.pl 01.09.03, 18:18
        Czy to Ty - Grabol z IV a, z +/- środkowej ławki w rzędzie pod ścianą???
        Gosik
        • Gość: Grabol Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydg.pdi.net 03.09.03, 10:47
          Hmm, jakos tak raczej pod koniec, niz srodek. Ale to JA :P
          Pozdrawiam
          e-mail: grabol@irc.pl
          • Gość: Mac1980 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 62.244.137.* 18.09.03, 21:01
            Moim zdaniem Ptasznik, i Wojtek od WT, sorry zapomniałem w tej chwili nazwiska.
            • Gość: zonc Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.awacom.pl 18.09.03, 21:43
              no no ciekawych rzaczy się dowiaduje... ;-) ciekawe ile belfrów to czyta... a
              mi się narazie podoba...

• Gość: €uropejka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 11:19

Najlepszymi nauczycielami, za moich czasow, byli:
                Drygalska, Ptasznik, Urbanska, Pixi, Lozinska,
                Do najgorszych zaliczylabym dwie:
                Kondek i Wojtkiewicz (obie czerwone do granic
                mozliwosci!!!), tylko, ze Wojtkiewicz miala glowe,
                a Kondek ani wiedzy, ani inteligencji, ot, typowy
                przyklad kariery przy pomocy partii!!!
                Do najwiekszych oryginalow nalezal nauczyciel biologii
                Zduniak (az mi ciarki po plecach przechodza!), ktory
                grzebal w nosie, robil kulke i w nas strzelal!!
                okropne!

• Gość: ewa Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 13:25
                  Pani Ptasznik super! PIXI niesamowita. Pozdrawiam.
                  • Gość: €uropejka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 13:45
                    Gość portalu: ewa napisał(a):

> Pani Ptasznik super! PIXI niesamowita. Pozdrawiam.

Ewa, a jak wlasciwie Pixi sie nazywala, pamietasz?
                    pozdrawiam
                    • Gość: Mac1980 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 62.244.137.* 19.09.03, 18:49
                      Wulkowicz? Ale mogę się mylić.Jest ktoś "MATURA 1980" klasa 4c?
                      • Gość: €uropejka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 20:08
                        Gość portalu: Mac1980 napisał(a):

> Wulkowicz? Ale mogę się mylić.Jest ktoś "MATURA 1980" klasa 4c?

Tak, Wulkowicz!
                        Dzieki
                        Miales(-as) moze fizyke z Drygalska?
                        • Gość: Mac1980 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 62.244.137.* 19.09.03, 22:17
                          Nie, Fizykę prowadziła Nowak. A wychowawcą był Kaziu Banach. Dołował że hej.
                          • milana2 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY 20.09.03, 00:54
                            Gość portalu: Mac1980 napisał(a):

> Nie, Fizykę prowadziła Nowak. A wychowawcą był Kaziu Banach. Dołował że hej.

O, to ja pamietam wasza klase! Jestem z rocznika 81.
                            Kazio, to jeszcze do dzis sni mi sie po nocach. Tez mielismy z nim matme.
                            A pamietacie polonistke Gertrudzie Hyrczak? Ona wyszla pozniej za maz i nie
                            wiem, czy to juz bylo jej nazwisko po mezu, czy panienskie.
                            Skubana, lubila przesiadywac w tej winiarni w piwnicy gdzies przy Starym Rynku.
                            Zapomnialam, jak ta ulica sie nazywala:-((((

Pozdrawiam serdecznie
                            • Gość: Mac1980 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 62.244.137.* 20.09.03, 13:26
                              Z PIXI był śmieszny moment. Czegoś szukała w tej wielkiej katedrze przy tablicy
                              i nie było jej widać. Ktoś wszedł i spytał nas w klasie " PIXI jest tu
                              gdzieś?", a z głębi katedry okrzyk "Tutaj jestem!!".
                              Z Hyrczak to mieliśmy "polaka" w I klasie, fajnie się grało w szachy. U
                              Ptasznik nie dało rady.
                              A ta winiarnia to "Piwniczna" przy Jezuickiej.
                              • Gość: Mac1980 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 62.244.137.* 27.09.03, 15:10
                                I co, brak koncepcji? Czy pamięć zawodzi?
                                • milana2 Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY 29.09.03, 01:54
                                  Raczej to drugie. Zapomnialam nazwisk polowy naszych nauczycieli.
                                  Np. pani od wuefu.
                                  • Gość: ewa Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 17:36
                                    Oj ta nasza pamięć!! Dziury w niej ogromne. Jestem z rocznika 1974 i pamiętam
                                    bardzo niewiele nazwisk: PIXI, p. Ptasznik(nota bene wiele jej
                                    zawdzięczam),p.Wojtkiewicz, p.Szamotulski(rusycysta, miałam z nim równiez
                                    zajęcia na WSP)i oczywiście mój wychowawca p. Ryszard Szczerban.
                                    Pozdrawiam wszystkich związanych z Kopernikiem. Ewa
                • Gość: Gall Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 18:21
                  Hej Ojro
                  Nie darzę sympatią Wojtkiewiczowej, ale czerwona to ona z pewnością nie była.
                  Coś chyba pomyliłaś.
                  Pozdrawiam
                  Gall
                  • Gość: €uropejka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 19:02
                    Gość portalu: Gall napisał(a):

> Hej Ojro
                    > Nie darzę sympatią Wojtkiewiczowej, ale czerwona to ona z pewnością nie była.
                    > Coś chyba pomyliłaś.
                    > Pozdrawiam
                    > Gall

Oj, Gall to malo o niej wiesz!
                    Moze umiejetnie zmienila fronty,
                    ale na pewno byla tzw. przekonana
                    mocno komunistka i aktywna dzialaczka
                    partii.
                    pozdrawiam Cie tez
                    Ojro
                    • Gość: Gall Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 217.97.147.* 01.10.03, 10:23

Za moich czasów to była największa propagatorka solidarności i wolnej,
                      anytczerwonej myśli w Dwójce (obok Remblewskiej). Ale zaciekwiłaś mnie i ustalę
                      tą kwestię w pokoleniu wyżej.

A co do Kądkowej, to pewnie nie wiesz, ale jak tylko utworzono liceum
                      katolickie to zarówno ona, jak i Remblewska tam się zaciągnęły. Niezły ubaw co.

Pozdrawiam
                      Gall
                      • Gość: €uropejka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 13:47

>
                        > Za moich czasów to była największa propagatorka solidarności i wolnej,
                        > anytczerwonej myśli w Dwójce (obok Remblewskiej). Ale zaciekwiłaś mnie i
                        ustalę
                        >
                        > tą kwestię w pokoleniu wyżej.
                        >
                        > A co do Kądkowej, to pewnie nie wiesz, ale jak tylko utworzono liceum
                        > katolickie to zarówno ona, jak i Remblewska tam się zaciągnęły. Niezły ubaw
                        co.
                        >
                        > Pozdrawiam
                        > Gall

Gall, kurcze, ale mnie zaszokowales - Kadkowa i szkola katolicka, no nie!
                        Nie cierpie takich janusowych osob! Ona czula sie silna, bo jej maz tez byl
                        partyjna szycha, czerwienszej nie bylo w II-ce. Wojtkiewiczowa byla komunistka
                        z przekonania, ale Kondkowa z wyrachowania. Ja z nia na szczescie nie mialam
                        polskiego, ale szczegolow o niej dowiedzialam sie od mojej wychowawczyni, juz
                        po skonczeniu szkoly.
                        Z kim miales j.polski i kto byl dyrektorem za twoich czasow?

pozdrawiam Cie
                        • Gość: €uropejka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 13:48

Gall, mam nadzieje, ze zonc nas tutaj nie dorwie :))
                          • Gość: Gall Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 18:06
                            Zonc teraz to chyba zakuwa, żeby mu belfry z dwójki nie zaszły za skórę, choć
                            to pono teraz inna szkoła.

A Lisiczka tego wątku chyba nie odwiedzi, bo ona siódemkowa bestyjka.

Co do polskiego to miałem z Remblewską. Kurcze pieczone, to była baba. Jak by
                            stres przemieniono na energię, to przed jej lekcjami chyba by pół Bydgoszczy
                            byłoby zaopatrzone w prąd. Ale mimo jej paskudnego charakteru, to obecnie
                            wspominam ją z rozrzewnieniem i sympatią. Dzięki niej jest między innymi co
                            wspominać.

A co do dyrektora, to była pewna kołomyja i nie pamiętam ;-)

Pozdrawiam
                            Gall
                            • Gość: gut Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.sbi.com 01.10.03, 19:31
                              oj tak remble to pamietam !!! teraz jest co wspominac ! tylko ze pani
                              remblewska byla jaka byla - nie byla jednak doskonala ! co roku jej lekcje
                              wygladaly tak samo, te same notatki, taki sam plan lekcji. gucio jak to na
                              gucia cwaniak - lenia przystalo, mial juz zeszyciki na caly roczek przygotowane
                              ( gucia wielka milosc byla dwa lata starsza i chodzila do IIIc sylwia - oh te
                              czrne oczy !!! przyp. aut. ) i pani rembla nie byla wstanie zadnym pytaniem
                              zaskoczyc. hmmm wiec czemu zawsze musialem na koniec roku zaliczac polaka ????
                              pozdrowionka,
                              gucio
                              • Gość: Gall Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 08:11
                                A widzisz Guciu.
                                Ja zeszytu nie miałem, ale system rozpracowałem i spokojniutko bez problemów
                                wiodło mni się na polskim (choć parę razy niezły opieprz dostałem).

Tym niemniej fajnie się teraz wspomina, jak chłopy jak drągi przy tej mikrusce
                                stojąc drżały, co uczciwie przyznając czynił również niechłopjakdrąg, lecz
                                niżej podpisany

Pozdrawiam
                                Gall
                                • Gość: Goska Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 66.17.171.* 05.10.03, 06:25
                                  Wojtkiewicz to za Solidarnoscia poszlaby w ogien za moich czasow. A jesli
                                  chodzi o Pixi- to czy ktos pamieta skad sie wzielo to przezwisko?
                                  Slyszeliscie, ze ponoc zatrula sie grzybami i juz jej z nami nie ma na tym
                                  swiecie?! Czy ktos pamieta nawiedzona Szmelcer od angola? Dla mnie najlepsza
                                  byla Szymanska, mimo wielu dziwactw.
                                  • Gość: Gall Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 08:36
                                    Pamiętam tą "wspaniałą" anglistkę, niestety.
                                    30 zdań do tłumaczenia na tablicy i całkowity brak konwersacji.
                                    Pamiętam, cholerka.
                                    Pozdrawiam
                                    Gall
                    • Gość: Gall Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 08:37
                      Ojro
                      Staram się być słowny.
                      Sprawdziłem.
                      Miałaś rację.
                      Pani W. doskonale się "przorientowała".
                      Pozdrawiam
                      Gall
                      • Gość: €uropejka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.03, 20:25

> Ojro
                        > Staram się być słowny.
                        > Sprawdziłem.
                        > Miałaś rację.
                        > Pani W. doskonale się "przorientowała".
                        > Pozdrawiam
                        > Gall

Dzieki Gall, ze dotrzymales slowa :)
                        Ty jednak jestes solidna firma;)
                        Pamietam, ze wkurzala mnie ta jej
                        partyjno-rozanielona postawa!
                        Mialam z nia zajecia i czasami
                        gadala lepiej niz sam Lenin :)))
                        Nie cierpie ludzi, ktorzy tak
                        diametralnie potrafia sie "zmienic",
                        swiadczy to o braku charakteru, wyrafinowaniu
                        i wielu innych pejoratywach osobowosci
                        pozdrawiam i sie nie przepracowuj :))
                        • Gość: gut Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.nyc.rr.com 22.10.03, 07:10
                          ojro ale wyszrajbowalem tobie posta !
                          sprawdz plis skrzynie !
                          caluje wszedzie,
                          gucio
                          • Gość: magda Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 5.5D* / *.wp.shawcable.net 28.11.03, 05:21
                            Ciekawe czy to ten Gucio czy nie tan. A tak na marginesie to po jakiemu to jest
                            napisane?
                            • Gość: gut Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.nyc.rr.com 23.12.03, 07:07
                              Gość portalu: magda napisał(a):

> Ciekawe czy to ten Gucio czy nie tan. A tak na marginesie to po jakiemu to
                              jest
                              >
                              > napisane?

tak madzia to ten sam gucio ...
    • Gość: Kanadyjka prof. Remblewska IP: *.ibs.nrc.ca 22.12.03, 21:36
      Wszyscy sie jej bali, nie ulega watpliwosci, kazdego by zalamala. Byla to
      jedyna w swoim rodzaju babka, z klasa, z wiedza, z wyczuciem. Wymagala, ale tez
      umiala nauczyc. Moim zdaniem nejlepsza nauczycielka IILO
      • Gość: gut Re: prof. Remblewska IP: *.nyc.rr.com 23.12.03, 07:09
        Gość portalu: Kanadyjka napisał(a):

> Wszyscy sie jej bali, nie ulega watpliwosci, kazdego by zalamala. Byla to
        > jedyna w swoim rodzaju babka, z klasa, z wiedza, z wyczuciem. Wymagala, ale
        tez
        >
        > umiala nauczyc. Moim zdaniem nejlepsza nauczycielka IILO

byla z niej kosa, ale mozna bylo ja rozpracowac ... mi sie to udalo
        • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.03, 19:48
          Gość portalu: gut napisał(a):
          > byla z niej kosa, ale mozna bylo ja rozpracowac ... mi sie to udalo <

a jak ja rozpracowales, Gucio?;)
          no, zdradz....
          • Gość: gut Re: prof. Remblewska IP: *.nyc.rr.com 24.12.03, 01:58
            Gość portalu: €uropejka napisał(a):

> Gość portalu: gut napisał(a):
            > > byla z niej kosa, ale mozna bylo ja rozpracowac ... mi sie to udalo <
            >
            >
            > a jak ja rozpracowales, Gucio?;)
            > no, zdradz....

ojro moja wielka miloscia ze szkolnych lat byla sylwia z 3c i ona miala z
            rembla od samego poczatku. sylusia dawala mi zeszyciki a pani profesor co roku
            dyktowala kropka w kropke to samo dyktowala i co roku z tego samego pytala.
            pzreczytalem sobie pzred lekcja o czym beda zajecia i juz ! pani ula pytala a
            gucio znal odpowiedzi i jakos przezylem. jak juz gall anonim napisal latwo
            bylo rozpracowac jej system pytania, wiec dalem rade ...
            ps
            ojro juz czekam na opowiesci z pobytu w bydzi i moze jakies dydzital fotos ???
            • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.03, 09:12
              > ojro moja wielka miloscia ze szkolnych lat byla sylwia z 3c i ona miala z
              > rembla od samego poczatku. sylusia dawala mi zeszyciki a pani profesor co
              roku
              > dyktowala kropka w kropke to samo dyktowala i co roku z tego samego pytala.
              > pzreczytalem sobie pzred lekcja o czym beda zajecia i juz ! pani ula pytala a
              > gucio znal odpowiedzi i jakos przezylem. jak juz gall anonim napisal latwo
              > bylo rozpracowac jej system pytania, wiec dalem rade ...
              > ps
              > ojro juz czekam na opowiesci z pobytu w bydzi i moze jakies dydzital fotos ???

Gucio, napisze po swietach. W bydzi bylo swietnie, jednak
              jakies 100 km za Monachium przypomnialo mi sie, ze nie
              wzielam aparatu fotograficznego, wiec nie mam zadnych
              zdjec, buuuu:((((
      • Gość: Gall Re: prof. Remblewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 08:54
        Kosa to fakt (zwłaszca dla facetów). Faktem też jest, że można było ją
        rozpracować jeśli chodzi o termin pytania.

Uważam też, że nie było dobrej proporcji: własny wysiłek - wymagania. Pamiętam
        to dyktowanie, które na początku każdej epoki trzeba było w ostrym tempie
        wpisywać w zeszycie (jak się go miało), a co bez problemu można było sobie
        skserować w książkach (np. w "Okresach literackich"), ponieważ pani R.
        dyktowała to co prawda z własnych notatek, lecz sama to wcześniej przepisała z
        tych książek.

Ale jak miała dobry humor, to była w porządku. Niestety były to tylko chwile.

Pozdrawiam
        Gall
        • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.03, 19:57

> Kosa to fakt (zwłaszca dla facetów). Faktem też jest, że można było ją
          > rozpracować jeśli chodzi o termin pytania.
          >
          > Uważam też, że nie było dobrej proporcji: własny wysiłek - wymagania.
          Pamiętam
          > to dyktowanie, które na początku każdej epoki trzeba było w ostrym tempie
          > wpisywać w zeszycie (jak się go miało), a co bez problemu można było sobie
          > skserować w książkach (np. w "Okresach literackich"), ponieważ pani R.
          > dyktowała to co prawda z własnych notatek, lecz sama to wcześniej przepisała
          z
          > tych książek.
          >
          > Ale jak miała dobry humor, to była w porządku. Niestety były to tylko chwile.
          >
          > Pozdrawiam
          > Gall

Gall, ja mialam wspaniala polonistke - Ela Urbanska, byla tez sliczna,
          ciekawa kobieta, pamietam jak potrafila opowiadac, az sie chcialo
          siedziec na polskim; moje zamilowanie do literatury zawdzieczam
          w jakiejs czastce na pewno jej:)
          Mialam tez jeden rok polski z Ptasznikowa i nie bylo zle, tez wspominam
          ja mile (u obu pan mialam dobre stopnie)
          Na szczescie nie doswiadczylam zajec z Kondkowa.
          Gall, z kim miales fizyke? A chemie? (moze Pixi?);)
          pozdrawiam
          • Gość: gut Re: prof. Remblewska IP: *.nyc.rr.com 24.12.03, 02:30

> Gall, ja mialam wspaniala polonistke - Ela Urbanska, byla tez sliczna,
            > ciekawa kobieta, pamietam jak potrafila opowiadac, az sie chcialo
            > siedziec na polskim; moje zamilowanie do literatury zawdzieczam
            > w jakiejs czastce na pewno jej:)
            > Mialam tez jeden rok polski z Ptasznikowa i nie bylo zle, tez wspominam
            > ja mile (u obu pan mialam dobre stopnie)
            > Na szczescie nie doswiadczylam zajec z Kondkowa.
            > Gall, z kim miales fizyke? A chemie? (moze Pixi?);)
            > pozdrawiam

ojro oj ela urbanska byla fajna a jak gucia lubila !!! za 5 latek bankowo
            musimy wpasc do II na kolejna rocznice !!! ... a moze i gall wpadnie ???
            pozdrawiam wszystkich,
            gucio
            • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.03, 09:06
              > ojro oj ela urbanska byla fajna a jak gucia lubila !!! za 5 latek bankowo
              > musimy wpasc do II na kolejna rocznice !!! ... a moze i gall wpadnie ???
              > pozdrawiam wszystkich,
              > gucio

Gucio, mam lepszy pomysl: pojdziemy we troje tzn. Ty, Gall i ja
              jako rodzice zonca na wywiadowke i zobaczymy jakie postepy robi
              w nauce;) Zonc sie na pewno ucieszy:]
              pozdrowionka

P.S. Bedziesz mial okazje pogadac z Fela, bo Zonc ma z nia
              gere:))
              • Gość: gut Re: prof. Remblewska IP: *.ssmb.com 24.12.03, 19:04

> Gucio, mam lepszy pomysl: pojdziemy we troje tzn. Ty, Gall i ja
                > jako rodzice zonca na wywiadowke i zobaczymy jakie postepy robi
                > w nauce;) Zonc sie na pewno ucieszy:]
                > pozdrowionka
                >
                > P.S. Bedziesz mial okazje pogadac z Fela, bo Zonc ma z nia
                > gere:))

ojro grajmy w to ! oj fele zobacze jak fajnie - tylko zebym sie nie zakochal na
                stare lata.

ps
                wesolych swiat i dziekuje za karte ! a dostals moja paulanera ??? miala byc
                typowo swiateczna ale mysle ze beczka paulanera bije wszystko !!!
                gucio
                • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.03, 11:14

> Gość portalu: €uropejka napisał(a):
                  >
                  > > Gucio, mam lepszy pomysl: pojdziemy we troje tzn. Ty, Gall i ja
                  > > jako rodzice zonca na wywiadowke i zobaczymy jakie postepy robi
                  > > w nauce;) Zonc sie na pewno ucieszy:]
                  > > pozdrowionka
                  > >
                  > > P.S. Bedziesz mial okazje pogadac z Fela, bo Zonc ma z nia
                  > > gere:))
                  >
                  > ojro grajmy w to ! oj fele zobacze jak fajnie - tylko zebym sie nie zakochal
                  na stare lata. <

Gucio, teraz wszystko wylazlo na jaw: pewnie przez cale
                  lata w II-ce kochales sie w Feli na zaboj, a ze stara
                  milosc nie rdzewieje, lepiej uwazaj ;)
                  Ile lat miales polski z Ela Urbanska?
                  Ciekawa jestem z kim Gall mial polski, moze tu zajrzy?
                  (jak akurat zaglada - to pozdrowionka, Gall:))
                  >
                  > ps
                  > wesolych swiat i dziekuje za karte ! a dostals moja paulanera ??? miala byc
                  > typowo swiateczna ale mysle ze beczka paulanera bije wszystko !!!
                  > gucio
                  kartka jest swietna, dzieki, bardzo sie ucieszylam, a zyczenia...
                  jakie mile, ojejku :))
                  Wrocilam rozleniwiona z Austrii, nakarmiona jak ges, jeszcze
                  ciasteczek dostalam na droge, eh, trzeba zaczac diete, ale....
                  we wtorek jade znow do Austrii;)
                  pozdrowioneczka
                  Ojro
                  • Gość: gut Re: prof. Remblewska IP: *.nyc.rr.com 29.12.03, 06:47

> gucio
                    > kartka jest swietna, dzieki, bardzo sie ucieszylam, a zyczenia...
                    > jakie mile, ojejku :))
                    > Wrocilam rozleniwiona z Austrii, nakarmiona jak ges, jeszcze
                    > ciasteczek dostalam na droge, eh, trzeba zaczac diete, ale....
                    > we wtorek jade znow do Austrii;)
                    > pozdrowioneczka
                    > Ojro

ojrus danke za emaila, ja odpisze bald tylko jestem troche polamany fizycznie
                    i psychicznie nie najlepiej sie czuje, ale daje rade wiec bez zadnej zorgi !!!
                    a z ta fela to bez przesady, wtedy kochalem sie w sylwii z III c -
                    rozszezoengo niemca - wiadomo ...
                    caluski,
                    gucio
                    • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.03, 22:53
                      Gut napisal:
                      > ojrus danke za emaila, ja odpisze bald tylko jestem troche polamany fizycznie
                      > i psychicznie nie najlepiej sie czuje, ale daje rade wiec bez zadnej
                      zorgi !!!

oj, Gucio, nie martw mnie, co sie stalo?:(
                      Jesli mozesz i chcesz napisz maila, ok?

> a z ta fela to bez przesady, wtedy kochalem sie w sylwii z III c -
                      > rozszezoengo niemca - wiadomo ...
                      > caluski,
                      > gucio

Do Austrii jednak nie pojechalam, nie zdaze przed
                      Sylwestrem, pojade dopiero 2 albo 3 stycznia.
                      Trzymaj sie dzielnie:)
                      pozdrawiam
                  • Gość: Gall Re: prof. Remblewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 10:23
                    Właśnie zaglądam, dziękuję.
                    Ja miałem z Remblewską.
                    Co do wypadu, to pomysł niezwykle atrakcyjny, aczkolwiek czasochłonny. Jakbym
                    tam poszedł, a byłaby starsza gwardia, to pewnie dłużej bym posiedział. No ale
                    w końcu chodzi o dobro Zonca.

Pozdrawiam
                    Gall
                    • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.03, 23:07

> Właśnie zaglądam, dziękuję.
                      > Ja miałem z Remblewską.

przez 4 lata miales z nia polski?
                      Jaka ona jest? Chyba was troche gnebila, bo Twoj
                      polski jest, mowiac ogolnie - ladny:)

> Co do wypadu, to pomysł niezwykle atrakcyjny, aczkolwiek czasochłonny. Jakbym
                      > tam poszedł, a byłaby starsza gwardia, to pewnie dłużej bym posiedział. No
                      ale w końcu chodzi o dobro Zonca.
                      >
                      > Pozdrawiam
                      > Gall
                      Pewnie, trzeba pomagac mlodszemu koledze, a jak bedzie
                      bunczuczny, to nawet przez kolano przelozyc, dla jego
                      dobra, oczywiscie;)
                      Gall, zagladasz czasami do 2-ki?
                      Mam nadzieje, ze podczas nastepnego zjazdu absolwentow
                      spotkamy sie Ty, Gucio i ja i pojdziemy sobie na dobre
                      pierogi, albo serniczek:))
                      Ty jestes najblizej i pilnujesz naszej szkoly, wiec gdyby
                      organizowali jakis zjazd, daj znac, bo na Zonca nie licze,
                      bedzie sie bal, ze mu narobimy obciachu, haha:))
                      pozdrawiam
                      • Gość: zonc Re: prof. Remblewska IP: *.awacom.pl 30.12.03, 23:27
                        obciach?? Jakby moja Frauka zobaczyła z jaką poliglotką się zadaje to zaraz by
                        mnie polubiła ;-) Gall taki wyrosły mężczyzna też by się przypodobał ;-) same
                        zalety... czego się wstydzić walutko ;-)
                        • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.04, 19:05
                          Gość portalu: zonc napisał(a):

> obciach?? Jakby moja Frauka zobaczyła z jaką poliglotką się zadaje to zaraz
                          by
                          > mnie polubiła ;-) Gall taki wyrosły mężczyzna też by się przypodobał ;-) same
                          > zalety... czego się wstydzić walutko ;-)

o, o, o, o, o, o, jak schlebiac umie!, a co naprawde mysli.....
                          lepiej nie pytam ;P
                      • Gość: zonc do tej szkoły chodzą też dziecii... IP: *.awacom.pl 30.12.03, 23:32
                        ...innych forumowiczów, czemu do mnie hcecie iść, co wam zrobiłem ;p

;-)
                        • Gość: €uropejka Re: do tej szkoły chodzą też dziecii... IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.04, 19:02

> ...innych forumowiczów, czemu do mnie hcecie iść, co wam zrobiłem ;p
                          >
                          za jednym zamachem mozemy tez isc na wywiadowke do Milaka :PPP
                      • Gość: Gall Re: prof. Remblewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 09:47
                        Jaka ona jest? Chyba was troche gnebila, bo Twoj
                        polski jest, mowiac ogolnie - ladny:)

A dziękuję (w tym momencie pięć razy zamrugalem powiekami). A co do
                        Remblewskiej, to chodzą plotki (no dobra poplotkuję), ze na jakiś czas
                        wylądowała w psychiatryku. Nie wiem jednak, czy to prawda (słyszałem to od
                        kilku osób, ale nie były one pewne). Jeżeli nie, to w takim razie jest to
                        złośliwa plotka, a jednak znacząca. Ja osobiście nie narzekałem, bo choć nie
                        byłem pupilkiem, to też nie wywoływałem negatywnych reakcji u p. profesor (choć
                        raz taki dostałem opieprz , że do dzisiaj pamiętam. Jednak suma sumarum wyszło
                        mi to na dobre).

Jednak mój polski to właśnie w dwójce się wykończył, a może to później w pracy.
                        A to jest swoją drogą bardzo ciekawe, bo jak porównam swój styl i sposób
                        pisania w 7-8 klasie, to wypada zdecydowanie na niekorzyść stanu obecnego.

Pewnie, trzeba pomagac mlodszemu koledze, a jak bedzie
                        bunczuczny, to nawet przez kolano przelozyc, dla jego
                        dobra, oczywiscie;)

Gall, zagladasz czasami do 2-ki?
                        Staram się nie, bo nauczycieli jest już niewielu, z tych których pamiętam. A
                        gdybym miał zajrzeć do tych co zostali, to i tak cały dzień z głowy. A
                        musiałbym zajrzeć do szerszej grupy, bo chyba udzielałem się na wszystkich
                        frontach (co bardzo mile wspominam) i tak mi już to chuba zostało.

Mam nadzieje, ze podczas nastepnego zjazdu absolwentow
                        spotkamy sie Ty, Gucio i ja i pojdziemy sobie na dobre
                        pierogi, albo serniczek:))Ty jestes najblizej i pilnujesz naszej szkoly, wiec
                        gdyby organizowali jakis zjazd, daj znac, bo na Zonca nie licze, bedzie sie
                        bal, ze mu narobimy obciachu, haha:))

Tym razem to chyba się wybiorę i na pewno dam znać, bo informacje do mnie
                        szybko docierają. Ostatnio to już miałem dosyć. Tak się złożyło, że co sobotę
                        miałem imprezę, a na końcu wychodził właśnie bal w dwójce. Nie miałem już siły.

Pozdrawiam
                        Gall
                        • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.04, 18:54

> Jaka ona jest? Chyba was troche gnebila, bo Twoj
                          > polski jest, mowiac ogolnie - ladny:)
                          >
                          > A dziękuję (w tym momencie pięć razy zamrugalem powiekami).

hahaha, ale fajnie to napisales, bardzo obrazowo:))

>
                          A co doRemblewskiej, to chodzą plotki (no dobra poplotkuję), ze na jakiś czas
                          > wylądowała w psychiatryku. Nie wiem jednak, czy to prawda (słyszałem to od
                          > kilku osób, ale nie były one pewne). Jeżeli nie, to w takim razie jest to
                          > złośliwa plotka, a jednak znacząca. Ja osobiście nie narzekałem, bo choć nie
                          > byłem pupilkiem, to też nie wywoływałem negatywnych reakcji u p. profesor
                          (choć
                          >
                          > raz taki dostałem opieprz , że do dzisiaj pamiętam. Jednak suma sumarum
                          wyszło
                          > mi to na dobre).

Widac Gall, ze porzadni z Ciebie ludzie, ale pewnie nie dlatego,
                          ze raz dostales slowne ciegi, tylko to sprawa charakteru i kultury,
                          ktore z Ciebie "wylaza" na forum, oczywiscie w sensie pozytywnym,
                          ale tego i tak nie trzeba mowic, sam wiesz i nie bede zanudzac :)
                          Ciekawa jestem, czy za Twoich czasow dzialal radiowezel?
                          Za moich mielismy w czasie przerw najlepszy hard rock, pamietam
                          ze szczegolnie wkurzalo to nauczyciela od biologii (Zduniak), ktory
                          zawsze mowil, ze jest panem na swojej lekcji i jesli nie skonczyl
                          wykladu a zaczela sie muzyka (glosniki byly tez w klasach), ustawial sobie
                          piramidke ze stolu, krzesla i co tam mial pod reka, wdrapywal sie tam
                          chwiejnym krokiem (pamietasz wysokie sufity?), wyrywal glosnik ze sciany,
                          schodzil na dol z dyndajacymi jeszcze kablami, poprawial wlosy, koszule
                          i mowil usmiechajac sie chytrze: ja jestem panem na swojej lekcji.
                          My tak sie go balismy, ze siedzielismy jak trusie i gryzlismy sie, by bron
                          Boze sie nie usmiechnac...:))
                          O panu Zduniaku to mozna historie opowiadac....
                          Jak pisalismy sprawdzian, to mu sie nudzilo, wiec siedzial, dlubal w nosie,
                          cos tam w koncu wykopal, obejrzal, zaczal kulac, turlac miedzy palcami,
                          a jak utoczyl odpowiednio spojna kulke to pstrykal nia w nas....:(((

>
                          > Jednak mój polski to właśnie w dwójce się wykończył, a może to później w
                          pracy.

Jak to?! To wczesniej musiales byc niezrownanym mistrzem, o Gallu!;)

>
                          > A to jest swoją drogą bardzo ciekawe, bo jak porównam swój styl i sposób
                          > pisania w 7-8 klasie, to wypada zdecydowanie na niekorzyść stanu obecnego.

No, nie badz taki skromny, piszesz bardzo fajnie :)
                          U mnie wszystko zalezy od weny w danej chwili, czasami pisze lekko,
                          niemal ciurkiem, innym razem nie potrafie wydusic z siebie zdania,
                          wychodza same pokraki; ja do pisania musze miec tzw. nastroj.
                          Ty zawsze piszesz ladnie, ciekawie; pamietam, ze uwage na Ciebie
                          zwrocilam jak napisales ten tekst o wskazowkach dot. higieny , chyba dla
                          pan domu - pamietam, jak sie zdrowo wtedy usmialam:))

>
                          > Gall, zagladasz czasami do 2-ki?
                          > Staram się nie, bo nauczycieli jest już niewielu, z tych których pamiętam. A
                          > gdybym miał zajrzeć do tych co zostali, to i tak cały dzień z głowy. A
                          > musiałbym zajrzeć do szerszej grupy, bo chyba udzielałem się na wszystkich
                          > frontach (co bardzo mile wspominam) i tak mi już to chuba zostało.

Ty spoleczniku ;)

>
                          > Tym razem to chyba się wybiorę i na pewno dam znać, bo informacje do mnie
                          > szybko docierają. Ostatnio to już miałem dosyć. Tak się złożyło, że co sobotę
                          > miałem imprezę, a na końcu wychodził właśnie bal w dwójce. Nie miałem już
                          siły.

Ja bardzo chcialam jechac na ten zjazd, ale nie chcialo mi sie jechac
                          samej, a moi znajomi nie mogli, jednak nastepnego zjazdu na pewno
                          nie opuszcze.
                          >
                          > Pozdrawiam
                          > Gall
                          Pozdrawiam serdecznie
                          • Gość: Gall Re: prof. Remblewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 10:27

> Ciekawa jestem, czy za Twoich czasow dzialal radiowezel?

Za moich czasów działało wszystko, w tym radiowęzeł ;-)
                            O jego jakości nie będę wspominał, bo odnosi się do niego stwierdzenie "Ty
                            społeczniku".

Pozdrawiam
                            Gall
                            • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.04, 10:15

>
                              > > Ciekawa jestem, czy za Twoich czasow dzialal radiowezel?
                              >
                              > Za moich czasów działało wszystko, w tym radiowęzeł ;-)
                              > O jego jakości nie będę wspominał, bo odnosi się do niego stwierdzenie "Ty
                              > społeczniku".
                              >
                              > Pozdrawiam
                              > Gall
                              >
                              Co wszystko?! ;P
                              Gall, radiowezel byl nadal na poddaszu, czy w innym miejscu?
                              Jak byles takim spolecznikiem, to powiedz jeszcze jaka muzyka
                              raczyles zestresowanych uczniow?;)
                              pozdrowionka
                              • Gość: Gall varia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 11:32
                                Wszystko to: samorząd, koła zainteresowań, sklepik, radiowęzeł, sks-y,
                                odwiedziny z zagranicy (zachodniej) itd
                                Miejsce od wieków to same, a muzyka - rozmaita, rozmaitsza, i najrozmajtsza.
                                Pozdrawiam
                                Gall
                  • Gość: zonc Re: prof. Remblewska IP: *.awacom.pl 30.12.03, 23:30
                    Felicja Tobolska do tej pory uczy geografi, nawet waszego zonczka... (wszelkie
                    informacje na temat nauczycieli udzielam poufnie ;-) buaha
                    • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.04, 19:00

> Felicja Tobolska do tej pory uczy geografi, nawet waszego zonczka...
                      (wszelkie
                      > informacje na temat nauczycieli udzielam poufnie ;-) buaha

haha, nie martw sie Zonc, wyrzucisz z siebie wszelkie bolaczki
                      i uzyjesz sobie do woli za pare lat :))
                      A narazie......sio, do ksiazek i grzecznie, ladnie sie uczyc,
                      bo wisimy nad Toba w trojke zjednoczeni w Damoklesa ;P
                      Jakby co, to przyjdziemy na wywiadowke :D
                      • Gość: zjk Re: prof. Remblewska IP: *.gda.pl 01.01.04, 21:08
                        Z którego roku maturalnego jesteście? Kilkoro z Was prowadzi dosyć ożywioną
                        korespondencję. Starałem się "spotkać" kogoś z moich rówieśników (klasa C,
                        matura 1973). Niestety, wszyscy milczą.

Waszych nauczycieli nie pamiętam (z moich: "Babcia" Pastuszewka - j.
                        rosyjski, "Stacha" Stanisława Butkiewiczowa - matematyka, Kazio Hoffman -
                        fizyka, "Chemik" Wiesław Woźniak - chemia, "Amela" Jadwiga Bucholc - j.
                        angielski.

Pozdrwaim.

Zbyszek
                        • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.04, 10:35
                          Gość portalu: zjk napisał(a):

> Z którego roku maturalnego jesteście? Kilkoro z Was prowadzi dosyć ożywioną
                          > korespondencję. Starałem się "spotkać" kogoś z moich rówieśników (klasa C,
                          > matura 1973). Niestety, wszyscy milczą.
                          >
                          > Waszych nauczycieli nie pamiętam (z moich: "Babcia" Pastuszewka - j.
                          > rosyjski, "Stacha" Stanisława Butkiewiczowa - matematyka, Kazio Hoffman -
                          > fizyka, "Chemik" Wiesław Woźniak - chemia, "Amela" Jadwiga Bucholc - j.
                          > angielski.
                          >
                          > Pozdrwaim.
                          >
                          > Zbyszek

Zbyszku, prowadzimy ozywiona rozmowe, bo znamy sie z forum
                          bydgoskiego, a kazdy z nas robil mature w innych latach
                          (pozniej od Ciebie), jednak mamy paru wspolnych nauczycieli.
                          Z Twoich belfrow jedynie chyba Kazio Hoffman uczyl tez pozniej,
                          ja jednak nie mialam z nim fizyki.
                          Moze jeszcze ktos sie pojawi z Twojej klasy, dodam, ze ja z mojej
                          tez jeszcze tu nikogo nie spotkalam :))
                          pozdrowienia
                          • Gość: zjk Re: prof. Remblewska IP: 213.134.154.* 08.01.04, 23:01
                            Wnioskuję z tego, że jestem już jakby z innej epoki. Coś pomiędzy rybą
                            dwudyszną i krokodylem (jakkolwiek dosyć odległe od siebie systematycznie, ale
                            równie stare i odporne na ewolucję). Trudno. Wielkiego Wybuchu nie pamiętam,
                            ale trylobity w gronie nauczycielskim oraz amonity i blemnity wśród kolegów z
                            klasy powinieniem.

Tak, czy inaczej pozdrawiam Was i żywię nadzieję, że w końcu jakieś skamieliny
                            z przełomu triasu i jury się odezwą.

Pozdrawiam i życzę pomyślności w Nowym Roku.

Zbyszek
                      • Gość: gut Re: prof. Remblewska IP: 5.1.* / 199.67.140.* 02.01.04, 00:26

> Gość portalu: zonc napisał(a):
                        >
                        > > Felicja Tobolska do tej pory uczy geografi, nawet waszego zonczka...
                        > (wszelkie
                        > > informacje na temat nauczycieli udzielam poufnie ;-) buaha
                        >
                        > haha, nie martw sie Zonc, wyrzucisz z siebie wszelkie bolaczki
                        > i uzyjesz sobie do woli za pare lat :))
                        > A narazie......sio, do ksiazek i grzecznie, ladnie sie uczyc,
                        > bo wisimy nad Toba w trojke zjednoczeni w Damoklesa ;P
                        > Jakby co, to przyjdziemy na wywiadowke :D

dokladnie ojro ! tak trzymac, niech gulczasty sie pilnie uczy ze swoich
                        zonkowych czytanek bo jak dostanie f, to wujek gucio go przez kolano przelozy i
                        natrzaska na goly tylek !

ps

ojrus alles gutas w nowym jarze i postaram sie za pare dni odpisac, a jesli nie
                        to wiem ze wybaczysz, bo znasz gucia jaki to on jest ...
                        • Gość: €uropejka Re: prof. Remblewska IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.04, 10:26

> dokladnie ojro ! tak trzymac, niech gulczasty sie pilnie uczy ze swoich
                          > zonkowych czytanek bo jak dostanie f, to wujek gucio go przez kolano przelozy
                          i natrzaska na goly tylek !

Ty, Gucio, uwazaj, wiesz jaki jest Zonc, nie daje sobie w kasze
                          dmuchac ;)
                          Jak bedzie przynosil nam wstyd, to ja bede mu przemawiac do rozsadku,
                          Gall bedzie trzymal, a Ty mu wtluczesz - sorry, ze wypadlo na Ciebie,
                          ale mieszkasz najdalej i zonkowa reka Cie nie siegnie :))
                          >
                          > ps
                          >
                          > ojrus alles gutas w nowym jarze i postaram sie za pare dni odpisac, a jesli
                          nie to wiem ze wybaczysz, bo znasz gucia jaki to on jest ...

dziekuje za zyczenia, a ja zycze Tobie alles euro przez caly rok;)
                          Gucio, tylko spokojnie, odpisuj jak masz czas, bo sie jeszcze jakich
                          wrzodow nabawisz;)
                    • Gość: Gall Re: prof. Remblewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 10:21
                      Zoncik, a jeśli Ci to poprawi humor, to zastanów się jak Fela wyglądałaby na
                      rowerze. My mieliśmy na ten temat wiele koncepcji.
                      Pozdrawiam
                      Gall
                      • Gość: jurek Re: prof. Remblewska IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 09.04.04, 00:48
                        Ale dryf !!!Miało być o najlepszych belfrach a poszło w jakimś takim kierunku.
                        Kto pamięta takie "modele" jak: E.Drews,prof.Pohl?
                        • Gość: zjk Re: prof. Remblewska IP: *.gda.pl 09.04.04, 16:51
                          Ja pamiętam. Matura 1973, klasa C. Z Drewsem nie miałem zajęć, bo miał fizykę z
                          klasami równoległymi. Z nami przez pierwszy rok miała chyba Pixi, a potem Kazio
                          Hoffmann.

Pohla pamiętam doskonale, bo miałem z nim PO przez jakiś czas (potem był
                          niejaki Midor - niech Mu życie lekkim będzie). Z Pohlem pamietam jakąś scysję o
                          papierosy. Jakkolwiek paliłem od pierwszej licealnej, ale zawsze w domu, bo mi
                          pozwalano, i nigdy w szkole. Pohl próbował mi wmówić, że na przerwie poszedłem
                          na szluga i zaczęła się jakaś dziwna wymiana zdań, którą On zakończył
                          niebezpiecznym stwierdzeniem: "z tego wynika, że ktoś z nas jest głupi, ja albo
                          ty". Na co ja odpowiedziałem prosto "Ja? NIE." Klasa pamięta to do dziś i co
                          spotkanie na x-leciu, to to wspominają.

Było jeszcze kilka innych osób na swój sposób ciekawych Amela, Babcia
                          Pastuszewska, Tamara (nie pomnę nazwiska). Tamara kiedyś wybawiła mnie z
                          kłopotu, bo do szkoły po raz któryś przyszedłem w grubym zółto-brązowym golfie
                          bez tarczy oczywiście i dyr. Kur (senior) wezwał mnie do siebie i walnął wobec
                          jakichś nauczycieli mówkę jak to się nieodpowiednio ubieram. Nagle do gabinetu
                          Kura wpadła Tamara i od progu "....... (tu było moje nazwisko), nareszcie masz
                          sweter w którym dobrze wyglądasz". Kur kazał mi natychmiast wyjść i wrócić do
                          klasy. To było gdzieś w roku 1970 lub 1971.

No i chyba jedyny w szkole przypadek bójki z nauczycielem. Tym nauczycielem był
                          niejaki Kęsik - polonista, który uczył krótko w zastępstwie naszej polonistki i
                          na stałe uczył chyba w liceum pielęgniarskim. Najlepsze było to, że po tym
                          wszystkim nie wyleciałem z tej szkoły. Stanęła za mną nasza wychowawczyni -
                          Butkiewiczowa znana jako Stacha. Cześć Jej pamięci.

Pozdrawiam.

Zbyszek

• Gość: zośka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: 62.148.92.* 10.02.04, 11:51
      Witajcie, szukam kogoś z klasy z roszerzonym francuskim (od Raszki) i maturą w
      1996. piszcie zszprenger@apsys.pl
    • Gość: lisiczka Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 21:53
      Prof. Zawadzka!!!!!!!!!!!!!!!!! Za jej przebojowe "serty sri" (33):)
    • Gość: miraculix Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.04, 22:50
      Proponuje, zeby ten tytul przyznac mojemu najulubienszemu nauczycielowi II LO,
      panu Jozefowi Raczkowskiemu od WT. Ani przed nim, ani po nim juz sie przeciez
      drugi taki hit tej szkole nie przytrafil...
      • Gość: zjk Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.gda.pl 29.04.04, 23:18
        Chyba jednak - porozmawiaj z tymi, którzy mieli zajęcia z WT z Wojtkiem Klessą.
        Trzeba gwoli sprawiedliwości też porozmawiać z Nim, bo i On o klasie C z lat
        1969-1973 mógłby coś powiedzieć i nie byłyby to miłe słowa.

Z dzisiejszej perspektywy byliśmy okrutni (innego słowa nie znajduję).

Pozdrawiam

Zbyszek (klasa C, matura 1973)
      • Gość: Gall Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 10:12
        Taaaa, oryginał z niego był niezły.
        Pozdrawiam
        Gall
        • Gość: miraculix Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.04, 00:50
          Nie znam ani pani Zimnej-Nowak, ani pani Nakielskiej-Kowalskiej (co to za
          dziwna moda na podwojne nazwiska???), dlatego nic nie moge na ich temat
          powiedziec. Co do pana Wojtka Klessy - naturalnie byl O.K.!
          Ale Raczkowski to byl absolutny TOP (kogos takiego nie spotkalem ani przedtem,
          ani pozniej). 2 godziny w tygodniu z Jozefem wystarczyly, zeby czlowiek nie
          uwazal ani Laskowika, ani Kaczmarka za zabawnych.
          Dowcipy z kabaretow poszly w zapomnienie, a cytaty z Raczkowskiego pamietam do
          dzisiaj (eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee aaaaaaaaaaaaa eeeeeeeeeeeee - mmmmmmmmmmmm
          aaaaaaa wyyyyyyyyyyyyyy jaaaaaaaaaaak zwyyyyyyykleeeeeeeeeeee tyyyyyylkoooooooo
          zniiiiiiszczyyyyyyyliiiiiiscieeeeeeee
          maaaaaaaaaaateeeeeeeriiiiiiiiaaaaaaal ...) itp...
          JOZEF NA PREZYDENTA !!!
          • Gość: JackK Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.tvgawex.pl 24.06.04, 00:17
            Ja też za jego czasów pamiętam kiedy to powiedział cytuję:"......co ty
            Krzysztof sieeedzisz jak ta kupa gnoja......A najlepsze były lekcje
            majsterkowania,szlifowania pilnikami desek lub nawijania filmu na Projektor
            przez całą godzinę,a wszyscy truchleli kto następny i czy nie dostanie
            Dziennikiem przez łeb prawda???He he !!
    • Gość: Aleksandra Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 11:59
      Zdecydowanie głosuję(jeśli wybory nadal aktualne) na Hanię Zimną-Nowak! TO
      najukochańszy belfer pod słońcem i osoba która sprawia że nadal chętnie
      odwiedzam 2 LO.
      • Gość: jurek Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 18.06.04, 19:40
        Goraco popieram tę kandydaturę!
        Z czystym sumieniem moge powiedzieć ze w dzisiejszych czasach bardzo rzadko
        spotyka sie ludzi tak zaangażowanych. Wprost pasjonat pracy lubiąca to co robi
        i lubiąca młodych ludzi, których uczy.
        Hania jest "the best".Mogę tak powiedzieć bo....
    • Gość: Enehy THE BEST BELFER: NAKIELA IP: 81.15.221.* 01.05.04, 11:45
      Anna Nakielska-Kowalska. Wielki człowiek i nauczyciel z powołania. Chyba nikt
      nie zrobił dla mnie tyle dobrego co Ona. Matura 2002
    • Gość: miraculix Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 01:51
      Tempo dyskusji na tym forum jest wprost zastraszajace...
    • Gość: miraculix Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 00:58
      A tak serio, to sa moze jeszcze wsrod uczestnikow tego forum osoby, ktore
      pamietaja nauczyciela biologii, pana Lapinskiego...
      Wkazdym razie to moj tip na najlepszego nauczyciela, jaki sie tej szkole
      kiedykolwiek przydarzyl. Dlaczego?
      1. Calkowicie bezstronny
      2. Calkowity brak zainteresowania robieniem kariery
      3. Nie majacy zadnych "ulubiencow" i "nielubianych"
      4. Absolutnie sprawiedliwy
      5. Problemy (jezeli byly) zalatwial w kregu zainteresowanych bez obnoszenia sie
      z nimi po calej szkole
      6. Wykladal na bardzo przyzwoitym poziomie
      7. Nie stawial nigdy zadnego ucznia w sytuacji "tumana wobec mentora"
      8. Nie prowadzil zadnych zakulisowych rozgrywek ani nie dawal sie w takowe
      wciagnac, co w czasach komuny i "panowania" dyrektora Woloszyka bylo absolutnym
      wyjatkiem
      Ale moze ktos z tych, ktorzy go znali jest innego zdania...
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka