Dodaj do ulubionych

Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem?

13.03.02, 23:20
Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? bujac w oblokach, miec marzenia i
nie bac sie marzyc, biegac w myslach gdzies po lakach, siedziec na plazy i
patrzec na niebieskie morze.....
Pozdrawiam od rozmazonego Kapitana Zbika
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: sinuhe Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 00:35
      trist napisał(a):

> Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem?

Można, a nawet trzeba, żeby nie zwariować.
      • trist Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? 14.03.02, 08:17
        Zgadzam sie i dodam ze marzenia sa lekarstwem na codzienne zycie:-)
        Pozdrawiam Kapitana Zbika gdzie sie pan znow podziewa?
        Pozdrawiam
    • basia! Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? 14.03.02, 08:23
      Nieszczęśliwy ten,który marzyć nie potrafi:)
      • trist Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? 14.03.02, 08:25
        Basiu o czym marzysz?
        zapytal trist proszony przez Kapitana Zbika:-)
        Pozdrawiam
        • ewka2001 Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? 14.03.02, 08:51
          W dzisiejszych czasach , żeby nie zwariować - jak ktoś już to zauważył - trzeba
          być romantykiem , troche dzieckim i szaleńcem.
          A romantyzm jest zawsze w modzie. KAŻDA, panowie kobieta złapie sie na lep
          romantycznego rycerza.
        • basia! Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? 14.03.02, 09:37
          Nie mogę Ci powiedzieć,bo zapeszę i się nie spełni;)
    • Gość: SDB Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 09:01
      Mozna, ale trzeba liczyc sie z tym ze bedzie sie nazywanym "frajerem" niestety
    • Gość: Fore Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 09:03
      trist napisał(a):

> Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? bujac w oblokach, miec marzenia i
      >
      > nie bac sie marzyc, biegac w myslach gdzies po lakach, siedziec na plazy i
      > patrzec na niebieskie morze.....
      > Pozdrawiam od rozmazonego Kapitana Zbika
      > Pozdrawiam

Ty Trist piszesz o jakimś melancholiku - motylu a nie romantyku:)))
      Jakiś zen połączony z New Age:)))
      A gdzie tajemniczość, ciemne spojrzenie, bunt, ukochana w niewoli i te inne
      patriotyzmy???
      Gdzie WALKA , Trist ?!!!Z kim/czym /kolwiek??
      Ciach , trach
      Gdzie miecze?
      Gdzie konie?
      Gdzie step akermański(polecam Halamę)
      Gdzie jest ten cholerny Akerman?
      Itd

• trist Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? 14.03.02, 09:25
        Nie nie, i jeszecze raz nie:-)
        To nie jest melancholizm to raczej poszukiwanie czegos wymarzonego, to raczej
        pragnienia, nic nie majace wspolnego z romantyzmem opisanym w twoich
        przykladach, dosc mam patriotyzmow, dosc rycerskich zbroji, uwolnionych
        dziewic, pokonanych smokow... dosc,
        Teraz nadchodzi nowy czas nowych romantykow, ktorzy sa zwyczajni, ktorzy na
        codzien zyja w szarym bezbarwnym zyciu, i ktorzy marza o chwili samotnosci na
        piasku swojej widzianej w snach plazy. Nie maja ochoty tam byc z kims jeszcze
        chca byc sami, chca widziec niebo na ktorym ciemne chmury z jednej strony
        walcza ze sloncem z drugiej, taka granica swiatow....
        Poadrawienia od Kapitna Zbika dla Fore:-)
        Pozdrawiam
        • Gość: Fore Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 09:43
          trist napisał(a):

> Nie nie, i jeszecze raz nie:-)
          > To nie jest melancholizm to raczej poszukiwanie czegos wymarzonego, to raczej
          > pragnienia, nic nie majace wspolnego z romantyzmem opisanym w twoich
          > przykladach
          Eeeee tam, moja św. pamięci Babcia powiedziałaby, ze niebieskich marcepanów Tobie
          sie zachciało:-))))))))))))

> Teraz nadchodzi nowy czas nowych romantykow, ktorzy sa zwyczajni, ktorzy na
          > codzien zyja w szarym bezbarwnym zyciu, i ktorzy marza o chwili samotnosci na
          > piasku swojej widzianej w snach plazy.
          >Nie maja ochoty tam byc z kims jeszcze

To nie romantycy, to pustelnicy:)))), Diogenesy jakieś w beczkach:)))
          > chca byc sami, chca widziec niebo na ktorym ciemne chmury z jednej strony
          > walcza ze sloncem z drugiej, taka granica swiatow....

Drzwi percepcji Wam się marzą , obywatelu Trist???!!!
          Tu nie Jim Morrison czy inny Manzarek!!
          :))))
          > Poadrawienia od Kapitna Zbika dla Fore:-)
          Dygam wdzięcznie, śląc uśmiech:)
          > Pozdrawiam

• basia! Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? 14.03.02, 09:38
        Gość portalu: Fore napisał(a):

>
        > Ty Trist piszesz o jakimś melancholiku - motylu a nie romantyku:)))
        > Jakiś zen połączony z New Age:)))
        > A gdzie tajemniczość, ciemne spojrzenie, bunt, ukochana w niewoli i te inne
        > patriotyzmy???
        > Gdzie WALKA , Trist ?!!!Z kim/czym /kolwiek??
        > Ciach , trach
        > Gdzie miecze?
        > Gdzie konie?
        > Gdzie step akermański(polecam Halamę)
        > Gdzie jest ten cholerny Akerman?
        > Itd

O tym też można pomarzyć:)
        • Gość: lokator Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.bsb.com.pl 14.03.02, 10:01
          Można być, bo to nie jest przestępstwo zagrożone karą z kodeksu karnego. Ale
          ten nasz poprzedni romantyzm (za cara, za Mickiewicza i Słowackiego) to on był
          taki trochę bezmyślny przynajmniej jeżeli chodzi o warstwę niepodległościową.
          Uczucia do kobiety tak, miłośc, wzruszenia, tęskne spojrzenia :) OK, ale
          powstania to już raczej nie - najlepszym dowodem jest to, że wszystki były
          przegrane.
          ------------------------------------------------------------------------------
          Dzisiejszy romantyk ma kobietę w niewoli - zatrzymaną przez straż miejską za
          złe parkowanie. Walczy w nocy, siłuje się i w ostatnim zrywie powala parkometr.
          Jest ścigany, ucieka. Póżniej nad Brdą wyznaje ukochanej miłość i wręcza jej na
          jej dowód rolkę niwydrukowanych biletów z parkometru. Jej ojciec - pracownik
          Biura Obsługi Płatnego Parkowania nie pozwala spotykać się zakochanym...
          ------------------------------------------------------------------------------
          A może ja jestem walnięty?
          • Gość: Fore Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 10:13
            Gość portalu: lokator napisał(a):

> A może ja jestem walnięty?

Hmm, ciężkie doświadczenia widać.
            Co Freud mówił o parkometrach???
            • Gość: lokator Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.bsb.com.pl 14.03.02, 11:19
              To nie Freud, to bodajże Newton. Akcja równa jest reakcji, czy jakoś tak.
              Innymi słowy: uderz głową w parkometr, a on nabije Ci guza, proporcjonalnie
              dużego do pracy wykonanej przy uderzeniu.
              Walenie głową w parkometr nie jest może logiczne, ale, kto wie, może dość
              romantyczne. Ale to wszystko teoria. Jeżeli nabijam sobie guza, to tylko o zbyt
              niską futrynę. A parkometrów nie lubię i już.
          • Gość: sun Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 14.03.02, 13:22
            Panie lokator bardzo mi sie podoba pana romantyk walczacy z parkomatem. i nie jest pan wcale walniety. Taka jest prawda.W dzisiejszych czasach trudno o romantyzm. Np mój mšż jest przykładowym typem antyromantyka i jest mu z tym bardzo dobrze. A żona co robi - oglada telenowele. I po woli zapomina jak to jest byc z romantykiem. Dziewczyny i tu do was apel. Patrzcie czy wasz przyszły( na wieki wieków) jest romantykiem, bo jesli nie to współczuje. Chyba nie chcecie zeby wam przed snem mówił do ucha o fakturach i pieniadzach!!!!!!
          • Gość: sun Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 14.03.02, 13:25
            A jeszcze jedno może napiszecie panowie co rasowy romantyk powinien robic i co mówić. Jak taki wyglada i gdzie go mozna spotkać.
    • polynomial Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? 14.03.02, 13:28
      He, he a ja już "fruwam" dawno. Okąd się obroniłem powiedziałem sobie, że nic
      od siebie. Po ryju można dostać i tyle... Albo mam pecha...
      "Dał nam przykład Terry Giliam w ` Brasil` jak poprawnie marzyć mamy!"
      Jak idę sobie z żonką na spacer, na "koło Szybowników" w Fordonie, zawsze
      kieruję wzrok na wschód, w stronę Ostromecka. Za Wisłą widać tam dziki bór.
      Prawdziwa "terra incognita", "hic sunt leones".

Best regrds
      Polynomial
      • ewka2001 Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? 14.03.02, 14:17
        .................

Dzisiejszy romantyk ma kobietę w niewoli - zatrzymaną przez
        straż miejską za
        złe parkowanie. Walczy w nocy, siłuje się i w ostatnim
        zrywie powala parkometr.
        Jest ścigany, ucieka. Póżniej nad Brdą wyznaje ukochanej
        miłość i wręcza jej na
        jej dowód rolkę niwydrukowanych biletów z parkometru. Jej
        ojciec - pracownik
        Biura Obsługi Płatnego Parkowania nie pozwala spotykać się
        zakochanym..............

Jednakże ich miłośc jest zdolna przetrwać wszystko - nawet Strefę Płatnego
        Parkowania i rządy lewicy.
        Ukochany przywdziewa zbroje i obwołuje się Don Kichotem z Bydzi. Najpierw na
        swej wysłużonej chabecie marki Romet taranuje znienawidzone parkomaty.
        Kiedy już wszystkie smoki zostają pokonane, wyrusza w strone ratusza aby tam
        dochodzić swych praw......
        • Gość: lokator Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.bsb.com.pl 14.03.02, 14:38
          Zły król, tyran Duży Romek posyła naprzeciw swe otumanione zastępy wojów,
          odzianych w czarne zbroje (anilana, czy coś w tym rodzaju). Jednak duch walki
          nie gości w ich duszach. Pierzchają w popłochu droga przed oblicze Dużego Romka
          stoi otworem.
          • ewka2001 Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? 14.03.02, 14:47
            ..... Powoli, slizgając się w swoich wysłużonych adidasach (kupionych okazyjnie
            na rynku od przybyszy zza Buga ) po marmurowych posadzkach siedziby tyrana,
            zbliża się dzielny rycerz do celu swej wizyty.
            Jest już bardzo blisko. Kroczy dostojnie. Jeszcze probuje zatrzymać go piękna,
            długonoga niewiasta krzycząc coś niezrozumiałego. Ale Rycerz ma przed oczami
            jedynie obraz swojej ukochanej. Białka jego oczu błyskaja dziko gdy staje przed
            obliczem tyrana.............
            • Gość: lokator Re: Czy w obecnych czasach mozna byc romantykiem? IP: *.bsb.com.pl 14.03.02, 15:09
              - Romek?
              - Jasiu?
              - Kopę lat chłopie!
              - Coś ty porabiał przez ten czas?
              - Zaraz, zaraz... To twoja robota..
              - To ty tu chcesz posiać zamęt łobuzie!
              - A masz, Romek, a masz draniu za moją krzywdę!
              - Czekaj Jasiu, ja ci pokażę! Ja cię urządzę wichrzycielu!
              Walka trwała długo i obfitowała w soczyste kopniaki. Duży Romek stał na
              straconej pozycji, bowiem sprawiedliwość społeczna i dziejowa nia były po jego
              stronie (choć do tej pory tak mu się wydawało). Duży Romek padł. A zakochani
              żyli długo i szczęśliwie. A ich syn to nawet posłem został. Na Starym Rynku
              postawiono zaś pomnik na cześć rycerza - przełamany na pół parkometr z brązu. A
              sługi demona CoolAra odeszły hen w niesławie....
    • Gość: #kasia joke IP: 194.204.138.* 14.03.02, 15:14
      www.ohmygoodness.com/cgi-bin/m/www_f/Cards/naughty/Animated/touchthis.gif

w ten sposob koncza faceci ktorzy NIE sa romantyczni :))
      • Gość: lokator Re: joke IP: *.bsb.com.pl 14.03.02, 15:22
        Skąd ty to wynajdujesz? :)))))))))))))))))))))))
        • Gość: #kasia Re: joke IP: 194.204.138.* 14.03.02, 15:27
          przecie jest adres:
          www.ohmygoodness.com

milej zabawy :))
          • Gość: ewka2001 Re: joke IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 15:36
            I like it.... Kapitalne !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka