Dodaj do ulubionych

Co na to Kowalski: Biskup Jan Tyrawa śpi

29.09.12, 14:40
Jaki cel ma Kowalski? Jaką rolę spełnia? Czy teraz otrzymał zadanie specjalne? Czy czas na wypełnienie swej misji? Czy pali się Jemu grunt w GW?
Redaktorze, zachęcam do włączania RM o godz 15.oo - godzina Miłosierdzia Bożego - dla każdego z nas.
Andrzej Adamski
Obserwuj wątek
    • ethanak Re: Co na to Kowalski 29.09.12, 14:58
      Jaki cel ma sugerowanie, że demokratycznie w wolnych wyborach władze to rządy autorytarne? Jaki cel ma podburzanie ludzi przeciw demokratycznemu rządowi? Jak cel ma sugerowanie, że katastrofa lotnicza była zamachem? Ja wiem - niszczenie wolnego społeczeństwa i oddanie Polski we władanie dyktatora na prochach. Przejrzyj pan na oczy wreszcie Panie Andrzeju!
      • zupa775 Re: Co na to Kowalski 29.09.12, 15:19
        ethank masz rację ale kościół sam sobie strzela samobója im bardziej polityczny tym mniej wiernych, pamiętam lata początek 90 po transformacji pełne kościoły ludzie stali na zewnątrz a teraz na sumie wolne miejsca w ławkach. Sam jestem praktykującym, katolikiem, ale wierzę w Boga a nie w kler pokolenie moherowych beretów odejdzie narybku mało i dojdzie jak na zachodzie - puste kościoły albo będą sprzedawać. Tam też jest polityka walka o wpływy i kalkulacja co się opłaca.....Może dożyję następnych 20 lat i zobaczę jaki będzie kościół w 2030 roku.
      • dziwny22 Re: Co na to Kowalski 29.09.12, 15:34
        ethanak napisał:

> Jaki cel ma sugerowanie, że demokratycznie w wolnych wyborach władze to rządy a
        > utorytarne? Jaki cel ma podburzanie ludzi przeciw demokratycznemu rządowi?

A dlaczego ta władza nie realizuje tego co zapowiadała w kampanii wyborczej i za czym ludzie głosowali czyli JOW, likwidacji senatu, krusu, zmniejszaniem obciążeń podatkowych, redukcją klasy urzędniczej, zmniejszeniem bezrobocia i wielu, wielu innych obietnic, a realizuje to czego w kampani nie przedstawiała czyli zmiana wieku emerytalnego, podwyższanie podaków, zwiększanie liczby urzędnikow i tak dalej. I co ? Obywatele nie mają prawa się upomnieć o to co im przyrzekano, a nie jest realizowane? Nie jestem zwolennikiem RM i wiem, że dzisiejsza manifestacja nic nie da, ale może będzie chociaż początkiem prawdziwych zmian w naszym państwie.
        • pogotowie_ortograficzne Re: Co na to Kowalski 29.09.12, 18:55
          dziwny22 napisał:

> w kampani <
          Winno być: w kampanii.

• zupa775 Re: Co na to Kowalski 30.09.12, 10:41
          dziwny22 obiecali 1 milion za kadencję (4 lata) mieszkań dotrzymali??? rządzili 3 lata to gdzie te 666000 mieszkań każda partia czy Polska czy na Świecie daje kiełbasę wyborczą tylko zamiast farszu to papier toaletowy, i mniej demagogi tym lepiej za PRL straszyli złym zachodem i zgniłym dolarem a teraz próbują skłócać ludzi...
      • alfred_prawdomowny Re: Co na to Kowalski 29.09.12, 18:27
        Co jest naciekawsze w tym wszystkim to fakt nazwy tego marszu "Obudź się Polsko". Taki sam ... a poczytajcie sami:
        bogdan.wordpress.com/2011/01/11/obudzcie-sie/
    • dziwny22 Co na to Kowalski: Biskup Jan Tyrawa śpi 29.09.12, 15:27
      Co do ornatu, Smoleńska czy Katynia nie będę się wypowiadał. Każdy widzi i czuje inaczej, kierując się tym co na nim wywiera największe wrażenie, a przeżywa tak jak każą mu wartości, ktorymi sie w życiu kieruje. Lecz co do odwróconej demokracji to pan Kowalski kolejny raz pojechał ostro po bandzie. Tyle tylko, że tym dotyczy to wartości fundamentalnych, zasadniczych i takie uproszczenie najlepiej świadczy o autorze artykułu i jego intencjach. Boże broń nas przed takimi przyjaciółmi, przed wrogami sami się obronimy.
    • kondorx "... żeby demokracja na ustach niektórych 29.09.12, 17:58
      polityków zamieniła się w prawdziwą...". Hmmm, dziwne życzenie przedstawiciela środowiska RM. Po pierwsze, to co na ustach zamienia się w niezbyt sympatyczną realność, szczególnie po przejściu drogi od ust do jelita grubego. Po drugie, dlaczegóż to na ustach niektórych polityków? Czytelna sugestia, że mnie i mojego środowiska pojęcie "demokracja" nie dotyczy.
      Jest się czego bać!
      • t.king media 29.09.12, 19:51
        ja to się zastanawiam jakbyście postrzegali rzeczywistość,gdybyście o tym nie usłyszeli/przeczytali w mediach ....a co najgorsze ta hołota jest inteligencją,
        gdyby nie II wojna światowa byście dzisiaj na bosaka biegali po ściernisku !
    • malgorzata-4 Co na to Kowalski: Biskup Jan Tyrawa śpi 29.09.12, 20:42
      Napisaliście pełen nienawiści i pogardy artykuł godny pewnej znanej w 1939 roku gazety niemieckiej - zaczynam rozumieć dlaczego tracicie czytelników.
      Wstyd!!!
      • ax222 Re: Co na to Kowalski: Biskup Jan Tyrawa śpi 29.09.12, 21:29
        Jaki wstyd? Kościół jest katolicki a nie narodowy i wszelkie flagi, Katynie i inne polskie wymysły powinny być ze świątyń wyrzucone raz na zawsze. Już teraz wystrój polskich kościołów szokuje wiernych katolickich zza granicy. Dla Boga nie ma narodowości, zbyt wielu w Polsce o tym zapomniało.
    • obi-1 Co na to Kowalski: Biskup Jan Tyrawa śpi 30.09.12, 14:58
      Całe szczęście że się obudziłem i wyzwoliłem z okowów nałożonych na mnie przez funkcjonariuszy żydowskiego przybłędy.
    • mozilla.org Re: Co na to Kowalski: Biskup Jan Tyrawa śpi 01.10.12, 08:37
      ababyd napisał:

> Jaki cel ma Kowalski? Jaką rolę spełnia? Czy teraz otrzymał zadanie specjalne?

Nie warto doszukiwać się drugiego dna tam, gdzie go nie ma. Nie każdy lubi małych, zawistnych, obłudnych kłamczuszków. Dla mnie ten ornat to przejaw głupoty i całkowitego zepsucia moralnego; podobnie jak transparenty na sobotniej manifestacji "KGB+PO=ZAMACH" lub wymachiwanie gwiazdą Dawida jako komentarz do działań rządu (żyd=największe zło).
    • prezes_na_dopalaczach Re: Co na to Kowalski: Biskup Jan Tyrawa śpi 04.05.13, 20:21
      Ubral sie Tyrwa w ornat i ogonem kreci.
    • clarissa.vaughan Re: Co na to Kowalski: Biskup Jan Tyrawa śpi 07.05.13, 17:02
      ababyd napisał:

> Jaki cel ma Kowalski? Jaką rolę spełnia? Czy teraz otrzymał zadanie specjalne?
      > Czy czas na wypełnienie swej misji? Czy pali się Jemu grunt w GW?
      > Redaktorze, zachęcam do włączania RM o godz 15.oo - godzina Miłosierdzia Bożego
      > - dla każdego z nas.
      > Andrzej Adamski
      Jaką role spełnia ababyd pisząc na forach GW a nie GP?Całbecki kazał?
    • kucyk_trojanski Wesoly AA 07.05.13, 17:54
      ababyd napisał:

> Czy czas na wypełnienie swej misji? Czy pali się Jemu grunt w GW?

Jaki cel ma Tyrawa?Jaka role spelnia?Czy teraz otrzymal zadanie specjalne?
      Czy czas na wypelnienie swej misji?
      Czy pali mu sie grunt w Watykanie? - Tam jest silne odchudzanie...

Chcialem pokazac do jakich absurdow mozna dojsc piszac niedorzecznosci i glupoty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka