11.11.12, 14:47
Zainspirowany osobnym wątkiem założonym przez Ababyda pragnę zaapelować do bydgoszczan aby nacisnąć na władze Bydgoszczy aby nowopowstałą trasę uniwerystecką nazwać mostem im. Andrzeja Szwalbego. Nie ma bardziej zasłużonego lokalnego patrioty od niego. Bydgoszcz baaardzo wiele mu zawdzięcza. Odwdzięczmy się mu pośmiertnie.
Naciskamy, postulujemy!!!
Obserwuj wątek
    • naubyd Re: Apel !!! 11.11.12, 14:53
      a co na to pisiory? Chłopie oni żyją jak nekrofile. Karmią się tymi trupami smoleńskimi. Nie odpuszczą.
      • bydofan Re: Apel !!! 11.11.12, 15:05
        naubyd napisał:

> a co na to pisiory? Chłopie oni żyją jak nekrofile. Karmią się tymi trupami smo
        > leńskimi. Nie odpuszczą.

Trzeba im wytłumaczyć, że Bydgoszcz była obojętna Kaczyńskiemu.
        Słyszałem, że rada miasta podjęła jakąś uchwałę (czy coś podobnego) że decyzja o nadaniu trasie im. L. Kaczyńskiego było przedwczesne i podjęte w czasie dużych emocji.
        • bydofan Re: Apel !!! 11.11.12, 15:06
          Bydgoszcz była Kaczyńskiemu obojętna

• naubyd Re: Apel !!! 11.11.12, 15:09
            most miał się jego imieniem nazywać a trasa pozostać Uniwersytecką.

Nie wytłumaczysz im kolego z prostej przyczyny.
            JAK ONI SIĘ WYTŁUMACZĄ PRZED SWOIM GURU? TOŚ JARO IM NIE WYBACZY.
            • bydofan Re: Apel !!! 11.11.12, 19:41
              naubyd napisał:

> most miał się jego imieniem nazywać a trasa pozostać Uniwersytecką.
              >
              > Nie wytłumaczysz im kolego z prostej przyczyny.
              > JAK ONI SIĘ WYTŁUMACZĄ PRZED SWOIM GURU? TOŚ JARO IM NIE WYBACZY.

Dokładnie o takiej nazwie myślę: Trasa Uniwersytecka im. A. Szwalbego. Czy myślisz, że jeśli mieszkańcy będą chcieli taką nazwę to politycy sprzeciwią się? Oni nie są wszechmocni.
              Nawet nie wiedziałem, że kiedyś była propozycja.
    • hassleader Re: Apel !!! 11.11.12, 18:23
      Fakt, nazwa była nadana pospiesznie przez KonDoma, aby sobie ululać kilku wyborców więcej, ale nic mu to nie pomogło, i taki gniot pozostał. Czas to zmienić. Andrzej Szwalbe bardziej zasługuje na swój most. A Kaczyńskiego to niech będzie ten w Toruniu, z pola Zenka na pole Wacka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka