Dodaj do ulubionych

Bartodzieje!! :)

IP: 212.122.214.* 11.07.04, 00:53
Ludzie z tego pieknego osiedla piszcie!! :>
Obserwuj wątek
    • Gość: Eli Re: Bartodzieje!! :) IP: 80.51.234.* 18.08.04, 12:53
      Mieszkałam kiedyś na Bielawkach, miałam wielu znajomych na Bartodziejach.
      Pozdrawiam
      • Gość: kala85 Re: Bartodzieje!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 10:40
        Mieszkam na bartodziejach od urodzenia!! :DD Sympatyczne osiedle,a ludzie
        jeszcze lepsi:). Pozdrawiam wszytskich mieszkancow:]
        • Gość: Aga71 Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.08.04, 23:23
          mieszkałam na Bartodziejach 18 lat
          teraz mieszkam na Błoniu
          i...cały czas kombinuje aby sie przeprowadzic na Bartodzieje..mam sentyment doo
          Glinianki:), Bartosza:), Rancza Bartek.....
          ech, kiedy to bylo:)

• Gość: przywiązana Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.09.05, 23:58
            Znam Cię i też mieszkam na Bartodziejach
            • Gość: Aga71 Re: Bartodzieje!! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 16:02
              znasz mnie?...hmmmmmm;))) a kim jesteś???
              pozdrawiam
              Aga
              • Gość: Przywiązana Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.09.05, 22:09
                jestem tajemniczą mamą Twojej przyjaciółki, Twoja podstawowka 14;wych. Wachowski; oj znam Wasze wygłupy,a lubisz landryny????????
                • Gość: sentymentalna Re: Bartodzieje!! :) IP: 212.122.214.* 17.09.05, 00:15
                  ja też cię znam.... i wspominam po dziś dzień:)
                  • Gość: Aga71 Re: Bartodzieje!! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:51
                    do Przywiązanej:
                    Landryny, hmm no pewnie ze lubie:))
                    wygłupy,.... najbardziej pamietam wypady na korty i jak to pewnej sympatycznej
                    Pani podrzucałam moja małą siostrę:))
                    i słomkowy kapelusz i laczki "drewniaki"-tej Pani ma się rozumieć:;)
                    I takie "coś" w szkatułce, ale o tym....sza;-)
                    • Gość: Przywiązana Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.09.05, 21:51
                      No, no,czego ja się dowiaduję, ale nie do końca; a siostra ma w dalszym ciągu ząbki jak perełki? Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.Czy mam się już rozglądać za lokum na Bartodziejach? Ps.jakas sentymentalna nam tu wchodzi.....
    • Gość: ewa Re: Bartodzieje!! :) IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 10:07
      .. do 1989 tez mieszkalam na Bartodziejach (Kijowska13) ..... do dzisiaj mile
      wspominam glinianke (latem-"basen", zima-lodowisko !!!), korty tennisowe,
      infrastruktura nie tylko, handlowa - super !!! no i calkiem spokojna i
      bezpieczna dzielnica
      ... a dzisiaj? nie wiem? !!!...
      • Gość: Rafal G Re: Bartodzieje!! :) IP: *.246.198.27.tisdip.tiscali.de 28.08.04, 17:17
        Heyka!!!Kiedys tez mialem zaszczyt mieszkac na tym "pieknym" osiedlu!!!
        Mieszkalem na M C Sklod. 35!!!Mile wspominam te czasy!!Chetnie tam wracam,
        pomimo tego, ze sie bardzo tam zmienilo, a spacer po zachodzie slonca nie
        nalezy do bezpiecznych przyjemnosci
        • Gość: kala85 Re: Bartodzieje!! :) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 23:24
          Rafal G. Ja nadal mieszkam na sklod. 35:)
          • Gość: Rafal G Re: Bartodzieje!! :) IP: *.246.184.231.tisdip.tiscali.de 14.09.04, 19:42
            Moi rodzice tam tez caly czas mieszkaja. Ja wyprowadzilem sie 14lat temu i
            nieczesto wracam w "te strony"!!pozdrawiam!!
            • Gość: Ruda Re: Bartodzieje!! :) IP: *.gdlett01.fl.comcast.net 03.01.06, 04:37
              spacerki z Gracja heheheh
    • airbart Re: Bartodzieje!! :) 05.09.04, 19:27
      OSIEDLE JAK OSIEDLE DO DUPY..........:):):)
      • Gość: chudy Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.09.05, 22:58
        to Twój problem,
    • Gość: Anka Re: Bartodzieje!! :) IP: 217.97.147.* 14.09.05, 14:51
      Wróciłam na Bartodzieje po ponad 20 latach kilka dni temu. Osiedle jest super:)
      Pozdrawiam wszystkich bartdoziejaków!
    • Gość: cykada Re: Bartodzieje!! :) IP: *.37.249.50.ptr.us.xo.net 14.09.05, 18:46
      Mieszkalam przez wiekszosc mojego zycia (na Sklodowskiej 66), od trzech lat
      jestem daaaleko, daaaleko. Super czasy.
      • Gość: Gaba Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.09.05, 22:52
        tam ,dokąd przybyłaś na pewno jest ładnie, może nie tak jak na Bartodziejach,ach te wspomnienia, ale nie tęsknij za mocno, bo będzie Ci smutno;dużo się tutaj zmienia, moze jest bardziej kolorowo, Balaton jakby wypiękniał i największym chyba fenomenem jest liczba nowopowstałych aptek-13;może jakbyś chciała jakieś zdjęcia z Bydgoszczy to chętnie Ci prześlę na wskazany adres internetowy,serdecznie pozdrawiam
    • Gość: podglądaczka Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.09.05, 22:13
      Michu,gdzie sie podziałes ? w oknach ciemno? Nie mów, że zmieniłeś dzielnicę, pozdrawiam
      • Gość: asia Re: Bartodzieje!! :) IP: 83.238.70.* 22.09.05, 20:59
        A czy jest ktoś z M. Curie Skłodowskiej 48?
    • Gość: Rafal B. Re: Bartodzieje!! :) IP: 62.225.190.* 11.10.05, 11:36
      Siemka wszystkim!! Tez mieszkalem na Bartodziejach, chociaz to juz bardzo
      odlegle czasy. Rodzony w jedynce (teraz Jurasza) najpierw mieszkalem w
      mrowkowcu, ale nie nad balatonem tylko po drugies stronie C.S. kurcze
      niepamietam numeru bloku:)) Potem Sklodowskiej 35. RAFAL G. POZDRAWIAM CIE!!!
      Mysle ze wiesz kto pisze?? Naprawde niezapomniane czasy. W dordze do szkoly na
      Kijowskiej te stare, czesciowo opuszczone domy. Mecze w noge za blokiem Nr.37 i
      oczywiscie zimowe wojny na sniezki z ulicami Morska i Koszalinska. Ach to byly
      czasy. Do dzis mieszka moj tato na Bartodziejach, ale przy ranczu Bartek. Na
      moim bylym podworku niebylem od kiedy sie wyprowadzilem, a byl to gdzies 84
      rok, jesli sie niemyle.
      • leon1972 Re: Bartodzieje!! :) 22.06.06, 23:04
        >Potem Sklodowskiej 35. RAFAL G. POZDRAWIAM CIE!!!
        chodzi ci o rafala z 5-tej klatki?
        >Mecze w noge za blokiem Nr.37
        no to ze mna tez ;-)
        • Gość: Rafal G. Re: Bartodzieje!! :) IP: *.euryza.de / 62.8.199.* 23.06.06, 05:47
          tak, to ten Rafal z 5-tej klatki! ale po nicku"leon1972" nie moge sie niestety
          domyslec o kogo chodzi. pozdrawiam
          • leon1972 Re: Bartodzieje!! :) 01.07.06, 00:37
            he he, bo leon to nick, pewnie nie pamietasz darek z 2giej klatki, 2gie pietro
            • iwona1959 Re: Bartodzieje!! :) 03.07.06, 19:21
              A dlaczego nie zglasza sie nikt z bloku 25? Mieszkalam tam do 1982, potem
              dostalam mieszkanie sluzbowe ze szkoly, w ktorej uczylam po ukonczeniu studiow
              i wyprowadzilam sie na gleboka prowincje. Przed 17 laty losy rzucily mnie
              baaaaaaardzo daleko, ale w mrowkowcu mieszkaja jeszcze moi rodzice.
              Balaton wspominam bardzo cieplo. To tam wlasnie po raz pierwszy pocalowal mnie
              moj pierwszy chlopak ;-)Dla jasnosci: za maz wyszlam za innego.
              Serdecznie pozdrawiam wszystkich Bartodziejakow! Iwona
              • Gość: alabart Re: Bartodzieje!! :) IP: *.hsd1.il.comcast.net 31.10.06, 02:25
                hej hej blok 25! taki duzy blok a tak nas malo na tym forum!!! ja tez tam
                mieszkalam cale zycie.... ach te czasy i tez pierwszy raz pocalowalam sie nad
                Balatonem z chlopakiem z 29. Dodam, ze bylo to krotkie szalenstwo i cale
                szczescie. Teraz mieszkam daleko i rzadko odwiedzam Bartodzieje.
                Ala
            • leon1972 Re: Bartodzieje!! :) 04.07.06, 07:19
              leon1972 napisał:

> he he, bo leon to nick, pewnie nie pamietasz darek z 2giej klatki, 2gie pietro
              blok c.sklodowskiej 37
              • Gość: Rafal B. Re: Bartodzieje!! :) IP: 62.225.190.* 16.08.06, 11:17
                Kurcze 2 klatka, 2 pietro jakos niekojaze, sorry. Z moja pamiecia tez niejest
                chyba z roku na rok lepiej. Co prawda pare ludzi jeszcze mi swita w glowie z
                pierwszej i drugiej klatki bloku nr.37 ale jakos zaden Darek mi nieprzychodzi
                na mysl he-he. Nieszkodzi wazne ze jestes.:)))) Niemam w sumie pojecia czy i
                kto jeszcze wogole mieszka na "naszym" podworku z tamtych lat??
    • falkasia Re: Bartodzieje!! :) 26.01.06, 15:20
      hehe xD ja tez mieszkam na bartodziejach xD od urodzenia, czyli 16 lat.
      Skłodowskiej 37.
      • Gość: Przemo Re: Bartodzieje!! :) IP: *.dbln.cable.ntl.com 03.02.06, 16:04
        Cykado! Ja też z Curie 66 !!!
        • Gość: cykada Re: Bartodzieje!! :) IP: *.hsd1.md.comcast.net 04.02.06, 13:42
          Tak? A na ktorej stronie masz klatke, od podworka, czy od Baltyckiej? I ile
          masz latek, bo jak mniej niz 27 to pewnie i tak sie nie znamy:)
          • Gość: Przemo Re: Bartodzieje!! :) IP: 89.101.13.* 20.10.06, 12:50
            Cykado,

No mam zdecydowanie więcej niż 27, klatkę od Bałtyckiej
            i od dobrych kilku lat już mnie tam na stałę nie ma;(
      • Gość: B.M. Re: Bartodzieje!! :) C.S. IP: *.chello.pl 29.08.06, 00:18
        Też kilka lat temu mieszkałam na Curie 37...
        druga klatka...od Morskiej
        pozdrawiam ludzi z Bartodziej(-ów)
    • ruda962 Re: Bartodzieje!! :) 31.10.06, 07:05
      pamietam z tych galeriowcow Monike Wojciech ,Jagienke /nazwiska nie pamietam/,
      Marka Piotrowskiego. Wydaje mi sie ze to bylo sto lat temu :)
      • Gość: Przemo Gdzie jest Cykada ??? IP: 89.101.13.* 31.10.06, 20:05
        Cykado,

Wciąż czekam i przypominam:
        No mam zdecydowanie więcej niż 27, klatkę od Bałtyckiej
        i od dobrych kilku lat już mnie tam na stałę nie ma;(
        • Gość: Cykada Re: Gdzie jest Cykada ??? IP: 68.163.81.* 13.11.06, 18:36
          Mnie tam juz tez od ladnych paru latek nie ma, ale lat mam nie az tak
          zdecydowanie wiecej niz 27:) No i klatke mialam od podworka, a z tego co
          pamietam my ze strony podworka nie kolegowlismy sie z tymi od Baltyckiej:)
          • Gość: Przemo Re: Gdzie jest Cykada ??? IP: 86.43.69.* 23.11.06, 13:16
            Nie kolegowalismy sie? No wiesz?
            Czesto bywalem w tamtych rejonach, bo na przeciwko w 68 tez mialem kumpli.
            A co pamietam, to nie lada wyczynem bylo przejscie piwnica przez caly blok 66.
            Potem zalozyli jakies kraty i juz niestety. A tak dla uscislenia informacji
            jestem z '77. Wiec tak duzo ponad 27 tez nie mam;)

Pozdro.
            • Gość: Cykada Re: Gdzie jest Cykada ??? IP: *.hsd1.md.comcast.net 23.11.06, 16:05
              Hmmm no to moze sie faktycznie kolegowalismy bo ja tez jestem z 77'. I nawet
              pamietam jak te kraty zalozyli:)
              A nie studiowales czasem w BYdgoszczy na ATR?
              • Gość: Przemo Re: Gdzie jest Cykada ??? IP: 86.43.69.* 24.11.06, 11:59
                Studiowalem przez (wstyd sie przyznac) 1 semestr budownictwo.
                Niestety matematyka mnie wykonczyla.
                Z kolejnych informacji:
                - na poczatku byla SP14 - gdzie pewno tez chodzilas?
                - potem IV LO
                - potem wspomniana ATR
                - jeszcze WSP
                - i na koncu UAM
                • Gość: Cykada Re: Gdzie jest Cykada ??? IP: *.hsd1.md.comcast.net 24.11.06, 23:20
                  No to przeciez my sie znamy:) Z budownictwa na ATR:) Matma z Gafka, co to za
                  cudowny facet byl (jest?) Ja to budownictwo skonczylam, pacuje zreszta "w
                  zawodzie", ale jestem dosc daleko od Polski. A do podstawowki to chodzilam do
                  SP59. A ty gdzie teraz jestes i co ciekawego porabiasz? Pamietasz jeszcze kogos
                  z tego budownictwa?:)
                  Monika G.
    • Gość: Morska górą! Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.12.06, 09:39
      Działo się dużo.
      1. Zabawa w przewodnika i ducha w piwnicach.
      2. Wypady na żwirownię pod lasem, kiedyś była tam plaża.
      3. Bieganie po budowach i opuszczonych domach, za blokiem nr 6, kamienica u
      Wolaka, Sp 32, pływanie tratwami.
      4. Plażowanie na balatonie.
      5. Wojny z Koszalińską i Skłodowską na kamienie.
      6. Miasteczko drewniane na Psim Polu.
      7. Hokej na parkingach, nartki z poręczy na górkach.
      8. Piłka nożna wszędzie.
      9. Jazda na windach.
      10. Zdjęcia piłkarzy od dziadka.
      • Gość: Rafal G. Re: Bartodzieje!! :) IP: *.adsl.alicedsl.de 08.12.06, 10:09
        wszystko sie zgadza!! Pamietam jak by to bylo wczoraj! mieszkalem na Sklod.35
        od samego poczatku, takze wszystko o czym piszesz nie jest mi absolutnie obce!
        p.s.
        te wojny na gliniane kulki i steropianowe tarcze(kradzione z magazynów
        budowlanych-tam gdzie dzisiaj sa korty i silownia) i tak zawsze wygrywala
        Sklodowska!
        pozdrawiam
        • Gość: Morska Górą! Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.12.06, 10:38
          Drzycimski rysował nam portrety. Pamiętacie?
          • Gość: Rafal.G Re: Bartodzieje!! :) IP: 62.8.199.* 14.12.06, 11:23
            ..no!!! pamietamy!!! ja nawet mialem jeansowa kurtke "Iron Maiden" jego
            autorstwa!!
      • Gość: Koszalinska Pany Re: Bartodzieje!! :) IP: 212.2.100.* 09.05.07, 13:38
        ta zwirownia to nazywala sie Sahara, a wojny byly na psim Polu i nie mozna
        zapomniec Rancho Bartek
    • Gość: Przemo Ja tez daleko IP: 86.43.69.* 08.12.06, 12:21
      Czesc Monia!!!

A tak cos czulem, ze to mozesz byc Ty;)
      Ja jak juz wiesz budownictaw nie skonczylem. Skonczylem za to cos podobnego (bo
      tez na B), czyli biologie. No i potem wyjechale do Irlandii i siedze tu juz
      (dopiero) 1,5 roku. Robie jako kierowca autobusu i nie jest najgorzej.
      A z ATRu to kiedys spotkalem Pawla (ten co na Jagiellonskiej mieszkal) i to
      chyba wszystko. No i Olke jeszcze chyba tez.
      A co u Ciebie? Sto lat Cie nie widzialem!
      • Gość: Cykad Re: Ja tez daleko IP: 68.163.81.* 08.12.06, 18:33
        • Gość: Cykada Re: Ja tez daleko IP: 68.163.81.* 08.12.06, 18:43
          Ups, za wczesnie sie wyslalo.....No czesc!
          Sluchaj no to ja teraz nie wiem czy z Ola sie w Polsce jeszcze widziales, czy
          juz w Irlandii, bo ona tez tam teraz mieszka! A Pawel siedzi w Anglii. Mowie Ci
          prawie wszyscy gdzies powyjezdzali, co z reszta pewnie sam dobrze wiesz po
          swoich znajomych. Ja jestem w Stanach wiec juz w ogole mi daleko, zadroszcze,
          bo wy mozecie sobie przynajmniej raz na jakis czas "do domu" pojechac, a mi jak
          sie uda raz na rok to jest dobrze:(
          • Gość: Przemo Re: Ja tez daleko IP: 83.71.44.* 09.12.06, 23:08
            Nie masz co zazdroscic, bo ja do domu zjezdzam dwa razy do roku (Wielkanoc i
            Boze Narodzenie). Samo zycie, niestety. Olke to kupe czasu temu jeszcze w kraju
            widzialem. Teraz jeszcze ostatni weekend tu spedzam i wyginam w czwartek do
            chaty! Hurrraaa! Pozdrowka z lotniska w Dublinie. Czekam wlasnie na klientow i
            wracam do Galway.
            • Gość: Cykada Re: Ja tez daleko IP: 68.163.81.* 15.12.06, 18:24
              Sluchaj Ola jest tak jak ty w Dublinie. Skrobnij do mnie maila na gazete -
              podam jej namiary to sie spotkacie.....Wesolych Swiat tymczasem:)
              • Gość: Przemo Re: Ja tez daleko IP: *.tvgawex.pl 17.12.06, 13:30
                No ja Monia mieszkam koło Galway - z drugiej strony wyspy - bliżej Ciebie;). A w Dublinie jestem tylko na lotnisku na chwilkę. Taka praca. Pozdrówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka