zdrajca1 19.02.13, 07:11 Wybory zweryfikują "złote" myśli rządu.PZPO w Bydgoszczy szans nie ma żadnych.Ciekawe kiedy obudzi się Sikorski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naubyd Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 08:09 No to 2:1 dla Torunia. Marszałek + Zaleski to 2. Jesteśmy ugotowani. I tak nieźle, że jesteśmy wśród tych metropolii. Jednak podział władzy jest dramatycznie nieadekwatny do sytuacji. Ugotowani na całej linii. Będziemy finansować toruńskie inwestycje bo oni już nie mają zdolności kredytowej niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 09:46 naubyd napisał: > I tak nieźle, że jesteśmy wśród tych metropolii o wlasnie! ... i dlatego proponuje ocenic i patrzec na te- jakby nie bylo- w koncu historyczne wydarzenie z tego punktu widzenia sursum corda! :) Odpowiedz Link Zgłoś
von_bromberg Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:01 Na powstanie tej pseudometropoli musi się zgodzić Bydgoszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:03 sugerujesz , ze sie nie zgodzi ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
von_bromberg Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:08 bydgoski_pastuch napisał: > sugerujesz , ze sie nie zgodzi ? :) koryto jest ważne nie tylko dla tych w Warszawie, a raczej radni nie będą mieli co liczyć na reelekcję po tym jak się na tą chucpę zgodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon789 Re: Przylepiło się ... 19.02.13, 14:34 Przylepiło się gó... do Bydgoszczy i krzyczy:" Płyniemy!!!". Czy ma ktoś pomysł na to, aby je odlepić i spuścić z prądem gnojówki, bo sami dobrowolnie nie odczepią się od Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lancer77 Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 08:11 NIE dla łączenia Bydgoszczy z Toruniem Odpowiedz Link Zgłoś
saudarkar Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 08:21 cześć koledzy znad Brdy :))) to nieprawdopodobne, nie wierzę!!! - CZYŻBYM ZNOWU MIAŁ RACJĘ?;DDD hahahahhah poza tym Bdg jest tak samo zadłużona jak Toruń - my w długoletnim planie budżetowym mamy zagwarantowane środki na inwestycje do 2023 roku - ciekaw jestem czy wy również będziecie mieli po wyłożeniu kasy na spalarnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
alushop Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 08:59 Nie posikaj się. B tak samo zadłużone jak T dobre. Dla Twojej informacji T jest najbardziej zadłużonym miastem w kraju. No cóż ostatni niech nie zapomni zgasić światła:) Odpowiedz Link Zgłoś
von_bromberg Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 09:58 saudarkar napisał(a): > Bdg jest tak samo zadłużona jak Toruń No tak, tak samo jak 191 tys.=363 tys., tak ponad 1mld=500 mln - tak liczyć to potrafią tylko w trolluniu Odpowiedz Link Zgłoś
saudarkar Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:00 liczylem wasz dlug ze spalarnia :) a nasz osiaga 800mln. Odpowiedz Link Zgłoś
von_bromberg Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:06 saudarkar napisał(a): > liczylem wasz dlug ze spalarnia :) > a nasz osiaga 800mln. jakby nie liczył 800 nigdy nie będzie równe 500 tak jak toruń nigdy nie będzie metropolią Odpowiedz Link Zgłoś
alushop Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:10 Z tym, że spalarnia przynajmniej wcześniej czy później sama się zwróci. To jet inwestycja, która będzie na siebie zarabiać, nie tak jak wasze pomniki przykładowo most. Poza tym jak na razie jeszcze jej nie ma, a do czasu zanim ją wybudują Toruń zdąży już ze sporą nawiązką przekroczyć 1mld. Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:16 alushop napisał(a): > Z tym, że spalarnia przynajmniej wcześniej czy później sama się zwróci. To jet > inwestycja, która będzie na siebie zarabiać, nie tak jak wasze pomniki przykład > owo most. Zawsze można wprowadzić myto za przejazd przez przeprawę i ze trzy fotoradary i już na siebie zarobi Odpowiedz Link Zgłoś
pracyniemawtoruniu Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:47 saudarkar napisał(a): > liczylem wasz dlug ze spalarnia :) > a nasz osiaga 800mln. osobiście dopilnuję, żeby nikt z Torunia w tej spalarni nie pracował. A jak znadję jakiś samochód z rejestracją CT lub CTR to osobiście się nim zajmę. A uwierz że tam będą dobre zarobki. Przyjedz wieśniaku do Media Markt czy Saturna do Bydgoszczy. 50% załogi to toruniacy zapier..... za 2000zł. Aż tak u Was chu... z pracą? Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:55 pracyniemawtoruniu napisał: > saudarkar napisał(a): > > > liczylem wasz dlug ze spalarnia :) > > a nasz osiaga 800mln. > > osobiście dopilnuję, żeby nikt z Torunia w tej spalarni nie pracował. > A jak znadję jakiś samochód z rejestracją CT lub CTR to osobiście się nim zajmę > . > A uwierz że tam będą dobre zarobki. > > Przyjedz wieśniaku do Media Markt czy Saturna do Bydgoszczy. 50% załogi to toru > niacy zapier..... za 2000zł. > > Aż tak u Was chu... z pracą? Nie zapomniałeś TVB i inne PiKi, lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
pracyniemawtoruniu Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:43 saudarkar napisał(a): > Toruń zebrał poraz kolejny 2x więcej od Bydgoszczy (500tys metropolii) na WOŚP..... tyle samo dawalibyście regionowi samodzielnie rządząc województwem ;];];]] <a href="bydgoszcz.gazeta.pl/ słuchaj wieśniaku, ja np wysłałem 4 smsy z mojego telefonu, a żona 2 smsy. Moja rodzina zrobiła tak samo. I jak to podliczysz? skoro to szło do dużej, wspólnej puli. Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 11:08 pracyniemawtoruniu napisał: > saudarkar napisał(a): > > > Toruń zebrał poraz kolejny 2x więcej od Bydgoszczy (500tys metropolii) na > WOŚP..... > tyle samo dawalibyście regionowi samodzielnie rządząc województwem ;];];]] > <a href="bydgoszcz.gazeta.pl/ Pani posłanka Sobecka się zlitowała i wpłaciła za nich do Owsiaka a resztę pan Karkosik się zlitował i sypnął. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon789 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 14:42 O rety, ale ty przygłup jesteś, jeżeli masz ochotę sponsorować Owsiaka to twoja sprawa, ale nie musisz się z tym tak mocno obnosić i to publicznie za każdym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
komix1 Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 08:21 "Długookresowa Strategia Rozwoju Kraju Polska 2030. Trzecia fala nowoczesności" Hmmm, musiałem przespać chyba dwie poprzednie... Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 08:42 Bez wzgledu na to co mysla ludzie w Bydgoszczy juz od dawna jestesmy predmiesciem bydgoskim w Toruniu...... Torun bez Bydgoszcy niema szans na rozwoj i nie dziwcie sie postawie wladz wojewodztwa torunskiego..... Jedyne wyjscie na zmiany to przeniesienie urzedu wojewodzkiego na polowe drogi miedzy naszymi miastami...Dlaczego nikt na ten temat nie pisze ? Moze sa jakies propozycje ? Oba miasta rozwijaja sie dokladnie w przeciwnych kierunkach.Czy robia to z rozmyslem ? Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 09:40 > Jedyne wyjscie na zmiany to przeniesienie urzedu wojewodzkiego na polowe drogi > miedzy naszymi miastami...Dlaczego nikt na ten temat nie pisze ? Moze sa jakies > propozycje ? toz od dawien dawna :) o tej sprawie juz na forum pisalem. Trzeba bylo uwaznie czytac i oczywiscie , ze masz racje emeryt21- urzad wojewodzki trza jak najszybciej wyprowadzic z Bydgoszczy i lokowac go np w Solcu Kuj. z pewnoscia cale wojewodztwo na tym skorzysta Odpowiedz Link Zgłoś
alushop Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:04 Proponuję też przenieść Urząd Marszałkowski do Solca. Ogarnij się człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:08 alushop napisał(a): > Proponuję też przenieść Urząd Marszałkowski do Solca. > Ogarnij się człowieku. Zgadzam się, weźcie jeszcze ze sobą ojdyra. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:05 bydgoski_pastuch napisał: > > Jedyne wyjscie na zmiany to przeniesienie urzedu wojewodzkiego na polowe > drogi > > miedzy naszymi miastami...Dlaczego nikt na ten temat nie pisze ? Moze sa > jakies > > propozycje ? Tak, zostawcie już Bydgoszczan w spokoju i róbta se mentropolię z Lubiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_fakty strategia rządu którego jutro może nie być 19.02.13, 08:44 mamy rok 2013 w dokumentach pisze się o 2030, takie przyciskanie bydgoszczan do muru może się źle skończyć W KPZK 2030 juz napisano o kształtującym się DUPOLU, cała sprawa zasada się w MRR u Bieńkowskiej, nie będę oceniał tej minister ale słowa same cisną się na usta. Panie Aładowicz znowu Pan mija się z prawdą, STRATEGIA TO DOKUMENT INTENCYJNY TAK JAK KPZK 2030 a ZiTy to tylko gra o 60 mln Strategii w tym kraju było już bardzo wiele i z zasady żadne nie doszły do skutecznej realizacji Dostał Pan prikaz od naczalstwa aby dokopać Bydgoszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
20zielona Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 10:02 Klika rządząca Bydgoszczą ma patent na wygranie wyborów przez wiele lat. Pod hasłem obrony miasta przed krwiożerczym Toruniem. To nic, że w Bydgoszczy panuje bałagan i bezhołowie; to także nic, że miasto przestaje się liczyć w skali kraju. Byle do nich należała władza. No i wyraźnie widać, kto szczuje ludzi przeciw ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 10:12 20zielona napisał(a): To nic, że w Bydgoszczy panuje > bałagan i bezhołowie; to także nic, że miasto przestaje się liczyć w skali kraj > u. Nie tylko miasto województwo też. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i Prez. 19.02.13, 10:31 Mam nadzieję, że nie zgodzą się na żadne dwuwładze i że w razie szantażu natychmiast podadzą to do wiadomości publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 10:38 Myślisz, że pójdą jak barany na rzeź? Niedoczekanie wasze. To się tak nie skończy ponieważ to będzie koniec marzeń o rozwoju naszego miasta i radni doskonale o tym wiedzą. Im tez zależy na władzy tak samo jak Bruskiemu. Nie odpuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
saudarkar Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 10:39 <przytula naubyda> będzie dobrze kolego :) Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 10:49 oj tak, w tych "trudnych" dla naubyda chwilach , obecnie chlop duzo zrozumienia potrzebuje :) wykarzmy wiec troche serca i empatii, nim sie nam wykonczy nerwowo Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 10:50 'wykazmy' rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
saudarkar Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 10:53 hehe mam nadzieje ze kolega pod nickiem "pracy nie ma w Toruniu" wie ze wasz najslawniejszy czlowiek gollob pracuje w torunskiej firmie?:( mam nadzieję również że to on znajdzie dobrzepłatną pracę w spalarni - w koncu do takiej roboty wykorzystuje sie najgorszy element :P Odpowiedz Link Zgłoś
pracyniemawtoruniu Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 10:58 Gollob jeździł w bydgoskiej firmie 15lat. jak tyle samo pojeździ u Was to przyznam Ci rację :) Odpowiedz Link Zgłoś
pracyniemawtoruniu Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 10:56 w 2030r przypomnę że miała być już np Kolej Dużych Prędkości przez Torun. I co z tego wyszło? NIC! to samo spotka wszystkie plany PO, kiedy inna partia dojdzie do władzy. Póki co gdyby nie Bydgoszcz, to bylo by w Toruniu 30% bezrobocia jak w Grudziądzu. I tylko to pokazuje kto jest silny. Sam dziś porysuje kamieniem jeden samochód z rejestracją CT przed moją pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 10:58 hahaha a co to auto wrednego szefa? Zostaw on i tak ma już dość wstydu z takimi blachami jeździć a Ty mu jeszcze rychy chcesz robić? Odpowiedz Link Zgłoś
pracyniemawtoruniu Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:00 Jakiegoś brudasa z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
chton Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:22 pracyniemawtoruniu napisał: > Sam dziś porysuje kamieniem jeden samochód z rejestracją CT przed moją pracą. szczecinblog.pl/wp-content/uploads/2010/09/europejska-stolica-kultury-bygdoszcz.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:29 pracyniemawtoruniu napisał: > w 2030r przypomnę że miała być już np Kolej Dużych Prędkości przez Torun. > > I co z tego wyszło? > > NIC! Wyjdzie wyjdzie nie bó nic bo to chodzi o kolej dużych prędkości ale do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 10:56 Od kiedy Ty taki troskliwy? Nie używasz już tych swoich ulubionych epitetów? Powiem tak - mam głęboko gdzieś co sobie torunianie myślą. Dla mnie ważne jest dobro i pozycja mojego miasta. Wróciła komuna - rozkaz z góry potrafi nawet zmienić bieg rzeki ku chwale klasy robotniczej. I tak ku chwale klasy robotniczej Torunia zmienia się znaczenie statystyk, liczb, zestawień i danych. Arytmetyka nie ma żadnego znaczenia nie mówiąc już o matematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:01 Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:06 jestem ciekaw, czy tego rodzaju epitety nie burza twojego poczucia estetyki Odpowiedz Link Zgłoś
saudarkar Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:07 uważaj przykry człowieczku żeby nie zarysować jakiegoś auta lisingowanego hahaha... bo okaze sie jeszcze że porysujesz auto sąsiadowi ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:35 saudarkar napisał(a): > uważaj przykry człowieczku żeby nie zarysować jakiegoś auta lisingowanego hahah > a... bo okaze sie jeszcze że porysujesz auto sąsiadowi ^_^ Już kupę lat temu premier Mazowiecki powiedział, że trzeba zrobić grubą krechę. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:08 No nieładnie odpisał na mój post. Musi coś go nieźle wnerwiło. Może 20 k torunian w pracy w Bydgoszczy. Może 15 k może 10k. Nie wiem. Ale może to wkurzać przy jednoczesnym lansowaniu równości naszych miast pod względem bezrobocia i gospodarczym Odpowiedz Link Zgłoś
saudarkar Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:10 wy macie jedno wyzej niz my...my jestesmy lepsi w innym i co będziemy się tak licytować jak przedszkolaki? wylewacie te frustracje na forach a potem się dziwicie że wszyscy są przeciwko wam... Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:16 Nie o licytacje chodzi ale o władzę nad naszymi pieniędzmi. Czas zakończyć juz zwyczaj chodzenia na kolanach do marszałka po pieniądze. Dlatego w aglomeracji musi być jeden ośrodek przygotowujący inwestycje w obu i tyle. W przypadku równości równości nie będzie bo będzie 2:1 dla Torunia licząc marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:46 naubyd napisał: Dlatego w aglomeracji > musi być jeden ośrodek przygotowujący inwestycje w obu Musi to na Rusi a u nas tak jak zadecyduje I sekretarz PZPO. Widzę, że marzy ci się duopol. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:24 naubyd napisał: > No nieładnie odpisał na mój post. Musi coś go nieźle wnerwiło. Może 20 k toruni > an w pracy w Bydgoszczy. Może 15 k może 10k. Nie wiem. Ale może to wkurzać przy > jednoczesnym lansowaniu równości naszych miast pod względem bezrobocia i gospo > darczym dobrze Ci 'jazon' kiedys na forum napisal , ze jestes najwiekszym tutaj hipokryta ! Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 13:25 A co miałem napisać że ładnie? Napisałem, że nieładnie napisał. O co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 14:46 poniewaz sadzilem , ze poprosisz jednak bydgoskich forowiczow o jego "wykubelkowanie" , a nie ze bedziesz tlumaczyc mi, ze jakoby kolo sie zdenerowowal i dlatego napisal jak napisal to jak to w koncu jest ? jedne posty wyrzucamy w kosmos , a inne nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 16:48 liczyłem na Ciebie. Każdy powinien dbać o swój interes. Na kubełek kliknąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 17:09 a na tego tez kliknales? Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Czekam na oficjalne stanowisko Rady Miasta i 19.02.13, 11:40 naubyd napisał: Ale może to wkurzać przy > jednoczesnym lansowaniu równości naszych miast pod względem bezrobocia i gospo > darczym No chyba prezydent Zaleski umie liczyć bo powiedział, że to są dwa równorzędne miasta a marszCałek toruński poszedł jeszcze dalej i powiedział nasze jest A a wy jesteście B. Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 11:00 saudarkar napisał(a): > na lotnisku w Bydgoszczy pracowalo jeszcze niedawno tylko pare osob z Torunia : > ) ostatnio ludzie stamtąd uciekają do nas bo pensje słaaabe :/ dobrze przynajm > iej będzie więcej pracy dla bydgoszczan za minimalną krajową ^_^ Ale prezesa jeszcze trzymasz nie? A on też ma tak mało? Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 11:02 saudarkar napisał(a): > bydgoszczanin płacze że komuna powraca ;pp powinieneś się cieszyć ;) w końcu u > was SLD wygrywa w rankingach. A Wunderlich to z jakiej drużyny, nawet jest wicemarszalkiem ale macie tej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 11:05 dodaj do tego prezydenta i syna działacza PZPR ;) No u nich komuna nie rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pracyniemawtoruniu Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 11:06 Porysuje, i pokaże brudasowi z Torunia gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
chton Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 11:19 pracyniemawtoruniu napisał: > Porysuje, i pokaże brudasowi z Torunia gdzie jego miejsce. Ot poziom metropolii bydgoskiej. Prosto ze stadionu zawiszy. Nie zapomnij napisać Bydgoszcz Pany. Odpowiedz Link Zgłoś
irizar w 2030 Plaforma O. będzie przykrym wspomnieniem 19.02.13, 11:12 "Celem nowo przyjętej strategii jest poprawa życia Polaków, która będzie mierzona tempem wzrostu PKB, wzrostem spójności społecznej i terytorialnej i innowacyjności gospodarki." Gdyby celem była faktycznie poprawa życia Polaków mierzona tempem wzrostu PKB, to strategia zrządzania województwo kujawsko-pomorskiego powinna być natychmiast zrewidowana i skorygowana. Obecny model się zupełnie nie sprawdza. W 2009 PKB wykazywało wg GUS największą w całej Polsce recesję. Potrzeba zmian jest pilna. Gdyby celem był wzrost spójności społecznej to nie zmuszano by społeczeństw Bydgoszczy i Torunia do współpracy, co generuje ogromne negatywne emocje. Konsultacje prowadzone w sprawie Zielonej i Białej księgi pokazują to bardzo wyraźnie. Gdyby celem był wzrost spójności społecznej, to nie prowadzono by działań uniemożliwiających integracji Bydgoszczy z otaczającymi ją gminami. Wymuszanie integracja z Toruniem z pominięciem integracji z okolicznymi gminami to tak jakby ktoś integrował się z sąsiadką a zapomniał o integracji z żoną. Gdyby celem była innowacyjna gospodarka, to pierwszych dwóch "falach nowoczesności" mielibyśmy się czym pochwalić oprócz 160 tysięcy bezrobotnych osób w kuj-pomie. Rząd PO wypowiada się o wizji na 2030 rok. W tym roku będziemy o 17 lat starsi i niewielu będzie już (mam nadzieję ) pamiętało co to był Platforma Obywatelska, nie mówiąc już o "genialnych" pomysłach PO. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: w 2030 Plaforma O. będzie przykrym wspomnieni 19.02.13, 11:21 Przypominam, że centrale wszystkich partii są w Toruniu więc nic się nie zmieni. Może działacze jakiejś nowej jednak założą biur w Bydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: w 2030 Plaforma O. będzie przykrym wspomnieni 19.02.13, 13:29 naubyd napisał: > Przypominam, że centrale wszystkich partii są w Toruniu Bo tam Tadzio musi mieć wszystko pod kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 11:24 error CT oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 13:24 Razem? To chyba mają na myśli polityków z obu miast bo oni grają o swój interes czyli o stołki dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cobrabyd Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 13:29 Już widzę toruńską wioskę jako metropolię .... śmiech na sali.A kryteria metropolitarności gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 13:33 cobrabyd napisał(a): > Już widzę toruńską wioskę jako metropolię .... śmiech na sali.A kryteria metrop > olitarności gdzie ? Niemcy wzięli i komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 13:35 cobrabyd napisał(a): > Już widzę toruńską wioskę jako metropolię .... śmiech na sali.A kryteria metrop > olitarności gdzie ? Bydgoszcz ma to nam wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 13:39 cobrabyd napisał(a): > Już widzę toruńską wioskę jako metropolię .... śmiech na sali.A kryteria metrop > olitarności gdzie ? Mamy takich sprawnych polityków, że to się da nagiąć a jak nie to wprowadzimy swoje kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
cobrabyd Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 13:39 Razem, to znaczy tylko podział pieniędzy 2 : 1 dla torunia.I o to przecież chodzi. Zobaczymy ,co zrobią nasze władze miejskie ?Co zrobią dla swoich wyborców ? Może jakiś uczuciowy liścik do warszawskich protoruńskich decydentów ?Życzę powodzenia,napewno nam się uda,tak jak z S5 ,już ją prawie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka1000 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 14:03 zdrajca1 napisała: > Wybory zweryfikują "złote" myśli rządu.PZPO w Bydgoszczy szans nie ma żadnych.C > iekawe kiedy obudzi się Sikorski? Jak mu Donek da po uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
akademol Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 14:12 W kwestii statystyk: 1. Na koniec grudnia bezrobocie w Bydgoszczy 8.5%, w Toruniu 9.5% - nie aż tak duża różnica. Są to oficjalne dane WUP. 2. Osoby, które piszą o tym, że 20 tyś. osób z Torunia pracuje w Bydgoszczy - proszę o link z dokładnymi danymi statystycznymi. 3. S5 - jako Torunianin uważam że powinna powstać - nie jestem z magistratu. 4. - Biała księga - walka stowarzyszenia metropolia bydgoska - nic nie dało, - zielona księga, listy pisane do Warszawy - znowu nic, - Długookresowa Strategia Rozwoju Kraju Polska 2030 - postanowiono, a do kolejnych wyborów zostało tyle czasu, że na tym dokumencie pojawi się wystarczająco dużo pieczątek. 5. Szybkiej kolei nie ma, ale nie ma narazie takiej w Polsce, za to jest autostrada A1 6. W związku z powyższym jak to niektórzy piszą "wioska pod lubiczem" jednak jest w dużo korzystniejszej sytuacji niż "wioska pod osielskiem" (piszę tak w odwecie co do niektórych chamów chociaż sam nie mam nic do Bydgoszczy). Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 14:31 akademol napisał: > 2. Osoby, które piszą o tym, że 20 tyś. osób z Torunia pracuje w Bydgoszczy - p > roszę o link z dokładnymi danymi statystycznymi. Chyba mało znasz Bydgoszcz i rzadko tu jesteś albo wcale. Po dane to musisz iść do marszałka tego się tak nie ogłasza bo to nie jest chluba dla potęgi morskiej, wikipedia też widzisz przekręca albo ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
akademol Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 14:42 tupolej154 napisał: > Chyba mało znasz Bydgoszcz i rzadko tu jesteś albo wcale. > Po dane to musisz iść do marszałka tego się tak nie ogłasza bo to nie jest chlu > ba dla potęgi morskiej, wikipedia też widzisz przekręca albo ukrywa. Skoro piszesz o 20 tysiącach Torunian pracujących w Bydgoszczy to skądś masz te dane - poproszę je tutaj na forum. W Bydgoszczy mieszkałem i pracowałem, a teraz mieszkam i pracuję w Toruniu razem z kolegami, którzy dojeżdżają akurat z Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 14:51 akademol napisał: > Skoro piszesz o 20 tysiącach Torunian pracujących w Bydgoszczy to skądś masz te > dane - poproszę je tutaj na forum sadzisz , ze je potadza ? :) kiedys nawet jeden z bydgoskich forowiczow o nicku arafat stwirdzil , iz te dane mozna o kant d... rozbic , gdyz prawdopodobnie pracujacych w Bydgoszczy torunian jest gdzies ok 5 tys. no ale niech "argumetuja" , posmiejemy sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 16:50 ten który pierwszy to napisał twierdzi, że dostał takie dane z urzędu. Jeśli tak to niech pokaże ten dokument lub mail, Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 17:16 to niech zapoda w koncu jakis dowod , a nie pier.... wciaz jak potluczony :) Odpowiedz Link Zgłoś
borytucholskie Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 20:51 akademol napisał: > 6. W związku z powyższym jak to niektórzy piszą "wioska pod lubiczem" jednak je > st w dużo > korzystniejszej sytuacji niż "wioska pod osielskiem" (piszę tak w odwecie c > o do niektórych > chamów chociaż sam nie mam nic do Bydgoszczy). cytując ten tekst powielasz takie określenia. Czy odwet to Twój sposób na życie?przykre.Gdybyś był obiektywny i bezstronny za jakiego chcesz uchodzić przemilczałbyś te określenia. Może nie jesteś chamem, ale wyrachowanym cynikiem na pewno. Mam do Ciebie i Tobie podobnych propozycję: odczepcie sie od nas i zrozumcie ,że my nie chcemy mieć z Wami już nic wspólnego.Może przelejcie tą swoją "szczerą i bezinteresowną miłość" np na Włocławek albo Grudziądz Odpowiedz Link Zgłoś
metropolia08 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 23:56 Trafione w sedno sprawy. Ja też mam już dosyć tej "szczerej, bezinteresowniej miłości" toruńskich zakłamanych faryzeuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pakeroso Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 14:18 johnyflaszka napisał: > CD to znaczy City Tadeusz. To żeś zabłysnął yntelygencjom :D Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 14:50 Bardzo ważny wątek, okazja do dania świadectwa o Forumowiczach z różnych stron. Poza nielicznymi wyjątkami, Autorów łączy wiele - jakby byli z jednej "metropolii". Widać dosyć dobrze kto jest czyim wrogiem, i to nie koniecznie bydgoszczanie torunian, a torunianie bydgoszczan. Każda nienawiść rodzi nienawiść następną, odwet także /to do szanowanego przeze mnie torunianina/. Czy nam zależy na czymś dobrym? Spór jest rzeczą ludzką, lokalny interes także, powodów do niepokoju mamy wiele, ale są cywilizowane metody, kultura, współpraca, szacunek wzajemny, aby budować normalność w regionie - i to bez dyskryminacji wzajemnej. ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ Andrzej Adamski P.S. Walec toczy się od pomysłu na Polskę pana Kuleszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 14:55 ababyd napisał: > Bardzo ważny wątek, okazja do dania świadectwa o Forumowiczach z różnych stron. > Poza nielicznymi wyjątkami, Autorów łączy wiele - jakby byli z jednej "metropo > lii". masz racje , ja tez zawsze podkreslalem i podkreslam , ze bydgoszcznie dla mnie to jak siostry i bracia :) tak jak bysmy niemal od jednej matki mleko pili :) pogodzmy sie wiec , co ? taka moja prosba Odpowiedz Link Zgłoś
pastuch_torunski Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 15:20 Ależ teraz wymyślił,pastuch. Ani ja nie jestem twoim bratem, ani ty moją siostrą. Czy ty nie widzisz swojego trolluńskiego jadu, jaki cały czas wydobywa ci się z gęby. Trudno godzić się z toruńskimi faryzeuszami, którzy tak pięknie mówią ci prosto w oczy, a za plecami wydy... cię bez mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 16:54 Już to zrobili. Konsultacje sracje, listy rady miasta, prezydenta, oraganizacji a jak było w białej tak jest w zielonej i do tego śmiechy w kuluarach. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 17:15 przepraszam bardzo, ale czy owe konsultacje byly prowadzone z Toruniem? ps.. z Toruniem to pewnie juz niebawem sie odbeda , troche cierpliwosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 16:52 co proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 17:12 jesli pogodzic sie nie mozemy, to moze chociaz jakis rozejm? przykladowo: przez najblizszy miesiac siedzimy na swoich kurnikach, tj. bydgoskie trolle u siebie na forum, a my u siebie, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
bydofan Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 15:33 ababyd napisał: > Spór jest rzeczą ludzką, lokalny interes także, powodów do niepokoju mamy wiele > , ale są cywilizowane metody, kultura, współpraca, szacunek wzajemny, aby budow > ać normalność w regionie - i to bez dyskryminacji wzajemnej. > ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ > Andrzej Adamski Panie Andrzeju co Pan mówi??? Przecież cywilizowane metody zawodzą na całej linii. Cywilizowany sposób to rozmowa ze społeczeństwem, liczenie się z jego zdaniem. Niestety ani rząd ani urząd marszałkowski ( umyślnie z małej litery ) nie czynią tego co należałoby zrobić w cywilizowany sposób. A jak nie można w cywilizowany sposób to w jaki. Niekiedy tak się nie da i wtedy... Czy mówiłbyś o cywilizowanym sposobie rozwiązywania konfliktu w Bydgoszczy 03.09.1939r? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 20:38 "bydofanie" szanowny, rozumiem zjawisko pt "dzień gniewu". Wiem, że najczęściej takie wydarzenia wywołuje się celowo, przez "specjalistów". Cywilizowane metody to świadomość obywatelska, świadomość wyborcza, to mechanizmy funkcjonowania władzy na wszystkich poziomach - od rady osiedla do prezydenta. Co my robimy? Czy znamy naszych kandydatów, ich drogi życiowe, ich programy? Czy wyciągamy wnioski, rozliczamy ich? Technika kreatorów wyborczych jest ciągle taka sama, to co się dzieje i nie dzieje jest przedmiotem ich pilnowania. Przed wyborami ładne obrazki, trochę picowania i jest! Przy stole chętnie podzielę się moimi refleksjami - zachęcam. Skuteczność jest zapewniona, a jak jest już przegięcie to trzeba 1956, 1970,.., 1980 - proszę sprawdzić życiowe drogi liderów z Gdańska, Szczecina, Jastrzębia i rolników. Klucz jest jeden - ciągle podnosić świadomość, stawiać na ludzi właściwych, kampania wyborcza zaczyna się dzień po ślubowaniu wybrańców. Co tu gadać, mnie za to ględzenie wyśmiewa się, poniża, opluwa, oczernia, pomawia, wdeptuje w błoto, przypisuje się jakieś interesy,... . Rozumiem wrogów normalności. Pozdrawiam, ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ, AA. P.S. Przegiołeś odnosząc się do 1939. Odpowiedz Link Zgłoś
bydofan Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 21.02.13, 08:09 Ababydzie odnosząc się do 1939r. umyślnie przegiąłem bo uważam, że przykład krańcowego zła jest to tak jakby spojrzeć na mniejsze zło przez mikroskop. Chodzi mi w rzeczywistości o to, że pewnych konfliktów się nie da inaczej rozwiązać a przynajmniej ja już w to nie wierzę. Marszałek toruński pokazuje, że nikt nie w UM nie liczy się z Bydgoszczą. Co może zmienić jakiś apel do niego albo choćby protest na fb? Podajesz sposób na lepszy wybór kandydatów. Ale to jest sposób utopijny bo po pierwsze kto ma czas na ślęczenie nad broszurami i śledzenie kto jest kim i jak postępował w przeszłości? Inna sprawa to uczciwość relacji. papier przyjmie wszystko , tv również powie wszystko więc niby w jaki sposób mam to sprawdzić? I wreszcie jakie normy moralne mam zastosować? Kto był w solidarności ten dobry a kto nie ten be? Solidarność dziś to wielki egoista walczący o swoje interesy na koszt społeczeństwa. Bliska mi osoba jest pracownikiem w szkole, na zapleczu. Dziś są 3 etaty ale od września ma być jeden. Wśród tych trzech osób jeden jest ważnym członkiem solidarności. Jak myślisz kto jest do odstrzału a kto pozostanie? Komuniści mieli większy autorytet moralny w społeczństwie niż zawzięte, pełne nienawiści solidaruchy. Dziś sztandarem solidarności mogę sobie buty wytrzeć tyle on dla mnie dziś znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 21.02.13, 13:56 No cóż, pozdrawiam. Moglibyśmy porozmawiać, ale...? Posłuchaj A. Krzysztoń "Jest inny świat" - to tylko ku refleksji. Z życzliwością, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 16:52 Widzisz przecież jak ta cywilizowana dyskusja wygląda na szczeblu na którym się decyduje wszystko. Żadne dosłownie żadne zdanie i opinia przedstawicieli władz i organizacji bydgoskich nie zostały wzięte pod uwagę, za to widzimisie wydajemisię że to są równożedne miasta wzięła górę. Odpowiedz Link Zgłoś
bydofan Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 21.02.13, 08:12 naubyd napisał: > Widzisz przecież jak ta cywilizowana dyskusja wygląda na szczeblu na którym się > decyduje wszystko. Żadne dosłownie żadne zdanie i opinia przedstawicieli władz > i organizacji bydgoskich nie zostały wzięte pod uwagę, za to widzimisie wydaje > misię że to są równożedne miasta wzięła górę. I w dodatku jedyne prawdziwie samorządne (bezinteresowne działanie na rzecz lokalnej społeczności) zostało pogardzone na rzecz politykierii. Odpowiedz Link Zgłoś
stapor1 Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 15:22 Drodzy BYDGOSZCZANIE !!!! Nie dajmy sie prowokować przez wszelkiej "masci" antybydgoskich oszołomów i pismaków z aladowiczem na czele. Nie dyskutujmy na forum o sprawach ważnych dla naszego miasta bo to jest tylko żer dla torunskich gó...jadów , pospolitych przygłupów i chorych z nienawisci do BYDGOSZCZY i jej mieszkanców psycholi. To nie jest ich wina , oni juz z mlekiem matki wypili nienawisc do nas - bydgoszczan a do tego są szczuci przez elite torunskich kacyków i efekty widzimy na naszym forum. To są takie małe torunskie psy co chcą głosno ujadac ale tylko przy swojej budzie. Odpowiedz Link Zgłoś
akademol Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 15:25 stapor1 napisał: > Drodzy BYDGOSZCZANIE !!!! > Nie dajmy sie prowokować przez wszelkiej "masci" > antybydgoskich oszołomów i pismaków z aladowiczem > na czele. Nie dyskutujmy na forum o sprawach ważnych > dla naszego miasta bo to jest tylko żer dla torunskich > gó...jadów , pospolitych przygłupów i chorych z nienawisci > do BYDGOSZCZY i jej mieszkanców psycholi. Już dobrze, popij tabletkę i się połóż spać. Cały się trzęsiesz Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 22:20 Poczułeś się obrażony? Na tego nie kliknąłem. Ci którzy prowokują i piszą bydłoszcz itp to są gównjady i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny22 Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 15:31 Z najwyższym trudem wstrzymuję się, aby publicznie nie używać brzydkich słów na określenie tego co wyprawia polski nierząd. Odpowiedz Link Zgłoś
pastuch_torunski Re: Przylepiło się ... 19.02.13, 15:35 Cosik ci się pokręciło w tej małej niedorozwiniętej główce, radzę mniej chipsów żreć. Toruński to może być Urząd Miasta, a sejmik jest całego województwa. Ja wiem, że obecnie opanowaliście całkowicie wojewódzkie władze samorządowe, i w swojej bucie i pyszności uzurupujecie już sobie prawo do wszystkiego, ale nic nie trwa wiecznie, i na trolluńskich oszołomów przyjdzie kres. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Przylepiło się ... 19.02.13, 17:18 pastuch_torunski napisał (...) to juz teraz nie piszesz jako 'buttheadslayer' ? Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Przylepiło się ... 19.02.13, 18:21 bydgoski_pastuch napisał: > pastuch_torunski napisał > > (...) > Patrz, bracia się spiknęli. Pastuszkowie przybywacie... Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: Przylepiło się ... 19.02.13, 19:38 ok , swoj swego zawsze znajdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny22 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 15:41 Miało być "rząd". Odpowiedz Link Zgłoś
bydgostianin Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już po... 19.02.13, 16:49 KAł napisał bzdury - swoje pobożne życzenia; niedoczekanie jego i jego kolesi z T. Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny22 Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 17:05 Ładny skrót i najczęściej pasuje do zawartości. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Bydgoszcz i Toruń jednak razem? Rząd nas już 19.02.13, 18:35 bydgostianin napisał: > KAł napisał bzdury Niezłą ksywkę sobie dał, chyba po to żeby był lepiej rozpoznawalny. Odpowiedz Link Zgłoś