Dodaj do ulubionych

Blaszane garaże muszą zniknąć. Tak postanowili ...

27.02.13, 17:31
"Najpierw trzeba wybudować nam garaże wielopoziomowe"

No pewnie, bo miasto pieniądze na takie inwestycje to z zaskórniaków weźmie. Przypomnę, że wielopoziomowy parking przy Urzędzie Miasta ma kosztować ot, drobnostka, 23 miliony złotych...
Obserwuj wątek
    • dziwny22 Blaszane garaże muszą zniknąć. Tak postanowili ... 27.02.13, 18:04
      I znowu k...a szantaż Toruniem. Czy to się kiedyś skończy? Kiedy wreszcie to g....o odklei sie od bydgoszczan?
    • ax222 Blaszane garaże muszą zniknąć. Tak postanowili ... 27.02.13, 18:17
      No, w końcu ktoś napisał uczciwie, o co mu chodzi

"- Czy chcieliby państwo parkować samochód kilometr od miejsca zamieszkania? - pytał występujący w imieniu mieszkańców Andrzej Gośka. -

chodzi o to, aby wjechać w miarę możliwosci do mieszkania, a jeśli się nie da - najdalej 2 m od okna.

Najpierw trzeba wybudować nam garaże"

Socjalizm pełną gębą. Daj, bo mi potrzeba!
      Nieważne, że są ważniejsze wydatki.

• toxicwaltz Kilometr od bloku to niedaleko. 27.02.13, 19:05
        10-15 minut pieszo.
    • toxicwaltz To się nazywa roszczeniowość. 27.02.13, 19:04
      Znajomy ma garaż 1,5km od domu. Mówi, że przynajmniej ma spacer, jak chce jechać samochodem i nie jeździ samochodem do sklepu oddalonego o 300m.
      • jann133 Re: To się nazywa roszczeniowość. 28.02.13, 15:42
        Dlaczego wszyscy się uparli na remont tej ruiny i robienie utrudnień dla okolicznych mieszkańców i klientów /dojazd/.
        Przecież jest wystawiony w wyprzedaży budynek administracyjny Ciech/Zachemu - gotowy do eksploatacji, z wyposażeniem, siecią informatyczną.Dobry dojazd - pętla tramwajowa i autobusowa, duży parking.Społeczność Wyżyn poprze, NFZ zaoszczędzi i będzie miał na radiografię.
        • tupolej154 Re: To się nazywa roszczeniowość. 28.02.13, 16:17
          No dobra, a co z tą szpetną blachą?
          • jann133 Re: To się nazywa roszczeniowość. 28.02.13, 18:38
            A widziałeś te garaże?
            Wcześniej ktoś powiedział : "Wiem, że nic nie wiem".
        • toffikus Re: To się nazywa roszczeniowość. 30.03.13, 13:14
          dlatego w tym miejscu na Wyżynach ma być ta siedziba NFZ-u właśnie dlatego że trzeba remontować bo w końcu swoi ludzie mający firmy budowlane muszą na tym zarobić, nie chodzi w końcu o to by zaoszczędzić państwowe pieniądze ale by wydać maksymalnie tak wy swoi ludzie zarobili na tym (firmy budowalno-remontowe) bo wiadomo że zlecający te prace tym firmą weźmie w łapę proste jak drut
    • hassleader Blaszane garaże muszą zniknąć. Tak postanowili ... 01.03.13, 04:28
      "wkrótce nastąpią zmiany organizacyjne w tej instytucji, zlikwidowana zostanie centrala funduszu i powstanie 16 samodzielnych jednostek. Trudno przewidzieć jednoznacznie, czy na pewno kujawsko-pomorski NFZ trafi do Bydgoszczy."

I wszystko jasne. Znowu cień marszCałka legnie na decyzjach. Czy tego gościa nie można wyeliminować podczas podejmowania decyzji w mieście Bydgoszcz? Bo dotychczasowe jedynie działają na naszą szkodę.

Cały tekst: bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,13473079,Blaszane_garaze_musza_zniknac__Tak_postanowili_radni.html#ixzz2MFs354FU
      "
      • belphegor-pisu Re: Blaszane garaże muszą zniknąć. Tak postanowil 04.04.13, 08:20
        Znowu tutaj? Niedawno się zarzekałeś, że na tym forum jako hassleader nie wystąpisz. Kłamać to ty zawsze potrafiłeś.
    • 1avalon Parking 01.03.13, 15:55
      Nie wiem co za kretyn wymyslił parkingi wielopoziomowe i nie interesuje mnie to.

Problemem jest natomiast fakt, ze zlikwiduja jedyne miejsca parkingowe w tej części osiedla. I wcale nie chodzi tu o 54 miejsca tylko o ponad 120 miejsc na ulicy plus garaże. Obecnie samochody stoją powciskane w każde wolne miejsce, również na trawnikach, wokół śmietników i samego pawilonu który chce kupić kasa chorych czy jak tam sie to nazywa. Tych miejsc juz nie bedzie. W pobliskich 6 blokach jest 440 mieszkań których mieszkańcy posiadają przynajmniej 300 samochodów. Jest też przedszkole pod które codziennie podjeżdzają samochody oraz coniedzielna "giełda" - dziadostwo na Glinkach - na które zjeżdza się pół powiatu i zajmuje miejsca do parkowania kilometr wokół.

Mam gdzieś ich miejsca pod garaże obok slams-baraków na Solnej w perspektywie następnych 10 lat.
      Ani ja ani żona nie potrzebujemy garazu. Wolałbym parking strzeżony. Są w okolicy dwa - na Kragujewca i Białogardzkiej - oba od dawna pełne. Tam nie ma miejsc. Nie ma żadnych innych parkingów.

Musimy mieć dwa samochody - ja mam do pracy 150 km a żona 50 km. Wy tu sobie piszecie o podjeżdzaniu pod jakiś sklep 300 metrów? Na zakupy raz w miesiącu jadę samochodem lub po prostu kupujemy w Poznaniu i Toruniu. Polska to chyba jedyny kraj w Europie, gdzie nie ma pracy w rozsądnej odległosci od domu i nie ma miejsc do zaparkowania w okolicy swojego miejsca zamieszkania. Nie wystarcza, że do pracy jade wąska dróżką, tzw. DK5 dwie godziny? Latem dwie godziny, zimą czasami cztery... Mam jeszcze łazić przez pół miasta po samochód?
      Urzędnicy mówia o 300 miejscach do parkowania w okolicy? To ja sie pytam gdzie? Pytam się kiedy? Za ile lat się za to zabiora? 5, 10, 20? Jak juz wszyscy z tej dziury się wyprowadzą bo tu nawet parkować i mieszkać nie wolno?
      • hassleader Re: Parking 03.03.13, 00:30
        Bo to jest właśnie polityka naszych rajców z Ratusza, aby móc ściągać opłaty za parkowanie wszędzie tam, gdzie to możliwe. Błędna polityka, bo ich fiskalizm obróci się przeciwko nim. Już niedługo.
      • toffikus Re: Parking 30.03.13, 13:22
        a niech likwidują te garaże, a niech likwidują tym samym miejsca parkingowe, masz samochód twój problem z miejscem do parkowania, kupując samochód nikt Ci nie gwarantował miejsca parkingowego pod domem no wybacz...
        i zgadzam się z ta opcja oddalenia miejsc parkingowych i garaży od bloków/domów bo to przegięcie robić przez te samochody taki syf pod blokami i na osiedlu...
    • 1avalon [...] 02.04.13, 08:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • andy_gryg Blaszane garaże muszą zniknąć. Tak postanowili ... 03.04.13, 20:34
      jak sie likwiduje garaze, to powinno sie zapewnic tym ludziom jakies inne miejsca, zeby mieli gdzie trzymac swoje auta. w przeciwnym razie, to zasmiecimy swoja przestrzen ogromna iloscia aut. przeciez mozna stworzyc jakies miejsca parkingowe, albo zbudowac jakies parkingi czy tereny pod budowe garazy. a oni podejmuja jedynie decyzje krotkoterminowe, a potem jak sie zlikowiduje takie miejsca, to sie okaze ze pojawia sie kolejny problem, bo ludzie bede aprkowac gdzie popadnie...
      • ax222 Re: Blaszane garaże muszą zniknąć. Tak postanowil 04.04.13, 07:10
        > jak sie likwiduje garaze, to powinno sie zapewnic tym ludziom jakies inne miejs
        > ca, zeby mieli gdzie trzymac swoje auta.

A ktoś im kiedykolwiek gwarantował jakiekolwiek miejsce?

Równie dobrze mogę żądać budowy przez miasto toru crossowego, bo odpowiednią maszynę posiadam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka