Dodaj do ulubionych

Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C...

21.04.13, 01:32
Z całym szacunkiem, ale przy zjeździe trasa będzie prowadziła do ul. Moniuszki, a nie do Skłodowskiej-Curie. Tą nazwę ulica ma dopiero od wysokości Sportowej.
Obserwuj wątek
    • wierny_nie_poddany Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 21.04.13, 07:56
      Nie wiem, czy to najlepszy wybór, ale bardzo cieszy, że:
      1. nie polityk z pierszych stron gazet;
      2. potrafił poświęcić stołek i kasę dla Polskości;
      3. potrafił pracować i zapracować;
      4. stąd z Pomorza;
      5. nieposągowy ideał
      Młodzi ludzie ze Szkoły Podstawowej im. Jana Czochralskiego w Kcyni
      Zawalczcie, pokażcie co potraficie

• ax222 Re: Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan 21.04.13, 10:18
        Jak z Kcyni, to nie "stąd z Pomorza".
        • red.bmx Re: Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan 21.04.13, 13:16
          :

> Jak z Kcyni, to nie "stąd z Pomorza".

Dla bydgoszczan to nawet Bydgoszcz leży na Pomorzu.
          • johnyflaszka Re: Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan 21.04.13, 13:47
            red.bmx napisał:

> :
            >
            > > Jak z Kcyni, to nie "stąd z Pomorza".
            >
            > Dla bydgoszczan to nawet Bydgoszcz leży na Pomorzu.

Kiedyś to była stolica Pomorza a teraz krainy się pozmieniały teraz gdzie indziej jest potęga morska i wszystko jest inaczej.
            • ax222 Re: Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan 21.04.13, 23:17
              > Kiedyś to była stolica Pomorza a teraz krainy się pozmieniały teraz gdzie indzi
              > ej jest potęga morska i wszystko jest inaczej.

NIGDY to nie była stolica Pomorza.
              Że w durny sposób zachowano nazwę województwa pomorskiego z siedzibą w Bydgoszczy w latach 1945-50 to nie znaczy niczego poza tym, że komuniści byli w tej kwestii kretynami.

Bydgoszcz leży na Kujawach i jest ich największym miastem. Kcynia leży zaś na wielkopolskich Pałukach.
    • kaczylocik Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 21.04.13, 10:08
      popieram taką inicjatywę - most łączya nie dzieli
      otwarty umysł;
      promocja regionu i polskości
      wszystkie argumenty za takim patronem
      zróbmy wszystko byle tylko patron był zaprzeczeniem zła!
    • intervention Most Uniwersytecki 21.04.13, 14:41
      Czy ten most nie może się nazywać zwyczajnie Uniwersytecki od nazwy trasy?
      • pan_ziutek Re: Most Uniwersytecki 21.04.13, 18:24
        intervention napisał:

> Czy ten most nie może się nazywać zwyczajnie Uniwersytecki od nazwy trasy?

A jak uniwersytet przeniosą do Torunia to co wtedy, ja byłbym ostrożny z tą nazwą.
        Niech lepiej stolica zadecyduje.
    • alfred_prawdomowny Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 21.04.13, 19:32
      Jestem za!
      • babb Re: Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan 21.04.13, 21:58
        rowniez ja
    • whopper Moja Propozycja: Most Pierdoly Saskiej 21.04.13, 19:46
      W ten oto prosty sposób uhonorujemy wszystkich tych, którzy uwazaja ze most trzeba wogole nazwac...
    • bydgoszczakk Ozjasz Szechter. 21.04.13, 22:14
      Ciekawa propozycja, powinna spełnić oczekiwania GW
    • ubujan Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 22.04.13, 07:28
      Jestem absolutnie za tą propozycją, nie doceniamy prawdziwych naukowców.
    • bydgoszczanin35 Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 22.04.13, 12:59
      Zaciekawiła mnie postać Jana Czochralskiego, rzeczywiście z pewnością wybitny naukowiec ale z informacji zawartych w internecie nie wynika żeby poza tym, że urodził się w Kcyni miał jakiekolwiek zasługi dla Bydgoszczy, tak więc nie jest to dobra kandydatura.
    • tadek56 Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 22.04.13, 15:12
      Sz.p.Chrostowski.Pisze Pan,że w Bydgoszczy ani w Kcyni nie ma ulicy J.Czochralskiego.Otóż chcę Pana poinformować że w Kcyni jest Plac prof.Jana Czochralskiego.Czy to za mało jak na taką Kcynkę?
    • mostczochralskiego Prosimy o wsparcie i rozpowszechnienie 25.04.13, 20:34
      Prosimy o wsparcie i rozpowszechnienie:
      www.facebook.com/mostczochralskiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka