wentyl77 21.04.13, 01:32 Z całym szacunkiem, ale przy zjeździe trasa będzie prowadziła do ul. Moniuszki, a nie do Skłodowskiej-Curie. Tą nazwę ulica ma dopiero od wysokości Sportowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wierny_nie_poddany Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 21.04.13, 07:56 Nie wiem, czy to najlepszy wybór, ale bardzo cieszy, że: 1. nie polityk z pierszych stron gazet; 2. potrafił poświęcić stołek i kasę dla Polskości; 3. potrafił pracować i zapracować; 4. stąd z Pomorza; 5. nieposągowy ideał Młodzi ludzie ze Szkoły Podstawowej im. Jana Czochralskiego w Kcyni Zawalczcie, pokażcie co potraficie Odpowiedz Link Zgłoś
ax222 Re: Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan 21.04.13, 10:18 Jak z Kcyni, to nie "stąd z Pomorza". Odpowiedz Link Zgłoś
red.bmx Re: Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan 21.04.13, 13:16 : > Jak z Kcyni, to nie "stąd z Pomorza". Dla bydgoszczan to nawet Bydgoszcz leży na Pomorzu. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan 21.04.13, 13:47 red.bmx napisał: > : > > > Jak z Kcyni, to nie "stąd z Pomorza". > > Dla bydgoszczan to nawet Bydgoszcz leży na Pomorzu. Kiedyś to była stolica Pomorza a teraz krainy się pozmieniały teraz gdzie indziej jest potęga morska i wszystko jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ax222 Re: Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan 21.04.13, 23:17 > Kiedyś to była stolica Pomorza a teraz krainy się pozmieniały teraz gdzie indzi > ej jest potęga morska i wszystko jest inaczej. NIGDY to nie była stolica Pomorza. Że w durny sposób zachowano nazwę województwa pomorskiego z siedzibą w Bydgoszczy w latach 1945-50 to nie znaczy niczego poza tym, że komuniści byli w tej kwestii kretynami. Bydgoszcz leży na Kujawach i jest ich największym miastem. Kcynia leży zaś na wielkopolskich Pałukach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylocik Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 21.04.13, 10:08 popieram taką inicjatywę - most łączya nie dzieli otwarty umysł; promocja regionu i polskości wszystkie argumenty za takim patronem zróbmy wszystko byle tylko patron był zaprzeczeniem zła! Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Most Uniwersytecki 21.04.13, 14:41 Czy ten most nie może się nazywać zwyczajnie Uniwersytecki od nazwy trasy? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_ziutek Re: Most Uniwersytecki 21.04.13, 18:24 intervention napisał: > Czy ten most nie może się nazywać zwyczajnie Uniwersytecki od nazwy trasy? A jak uniwersytet przeniosą do Torunia to co wtedy, ja byłbym ostrożny z tą nazwą. Niech lepiej stolica zadecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
alfred_prawdomowny Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 21.04.13, 19:32 Jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
babb Re: Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan 21.04.13, 21:58 rowniez ja Odpowiedz Link Zgłoś
whopper Moja Propozycja: Most Pierdoly Saskiej 21.04.13, 19:46 W ten oto prosty sposób uhonorujemy wszystkich tych, którzy uwazaja ze most trzeba wogole nazwac... Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczakk Ozjasz Szechter. 21.04.13, 22:14 Ciekawa propozycja, powinna spełnić oczekiwania GW Odpowiedz Link Zgłoś
ubujan Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 22.04.13, 07:28 Jestem absolutnie za tą propozycją, nie doceniamy prawdziwych naukowców. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin35 Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 22.04.13, 12:59 Zaciekawiła mnie postać Jana Czochralskiego, rzeczywiście z pewnością wybitny naukowiec ale z informacji zawartych w internecie nie wynika żeby poza tym, że urodził się w Kcyni miał jakiekolwiek zasługi dla Bydgoszczy, tak więc nie jest to dobra kandydatura. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek56 Nowa propozycja w sprawie mostu. Patronem Jan C... 22.04.13, 15:12 Sz.p.Chrostowski.Pisze Pan,że w Bydgoszczy ani w Kcyni nie ma ulicy J.Czochralskiego.Otóż chcę Pana poinformować że w Kcyni jest Plac prof.Jana Czochralskiego.Czy to za mało jak na taką Kcynkę? Odpowiedz Link Zgłoś
mostczochralskiego Prosimy o wsparcie i rozpowszechnienie 25.04.13, 20:34 Prosimy o wsparcie i rozpowszechnienie: www.facebook.com/mostczochralskiego Odpowiedz Link Zgłoś