Dodaj do ulubionych

brzydki bilbord

IP: 213.77.18.* 23.03.02, 11:09
reklama bre banku
reklama dwoch bre bankow
w lusterku
po co to?

moze ławeczki na rzeką za te pieniądze zrobić?

Obserwuj wątek
    • Gość: fin Re: brzydki bilbord IP: *.atr.bydgoszcz.pl 23.03.02, 12:09
      Gość portalu: zyguś napisał(a):
      > reklama bre banku reklama dwoch bre bankow w lusterku po co to?
      > moze ławeczki na rzeką za te pieniądze zrobić?

Mi ten bilbord się podoba. Kolorystycznie jest znakomity. I łączy elementy "starej" Bydgoszczy (Fara, pałacyk Loyda)
      z elementami "nowej" (stylizowane na spichrze budynki BRE).
      Nie jestem fachowcem od reklamy i nie wiem, czy akurat taka forma promacji będzie skuteczna. Ale jedno jest pewne:
      Bydgoszczy promocja jest absolutnie niezbędna.
      Pozdr

• Gość: MONK Re: brzydki bilbord IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 12:14
        Plakat jest ok - dobra kolorystyka - kazda forma promocji przyniesie wiecej
        pozytku niz bzdurne stawianie laweczek nad rzeka.
        • Gość: np Re: brzydki bilbord IP: 213.77.18.* 23.03.02, 12:28

> kazda forma promocji przyniesie wiecej
          > pozytku niz bzdurne stawianie laweczek nad rzeka.

tak sądzisz?
          naprawdę?
          a głupia forma promocji?
          też?

To ja wolę ławeczki nad rezczką....
          naprawdę.

pamiętasz Konstrukcję w Procesie ktora była w Bydgoszczy latem 2000?
          pamietasz ich bilbordy?
          nie, bo były słabe.....

a co użyc na plakacik?
          niewiele juz zostało w miescie pieknego
          wiele sie spaliło, (www.stara.bydzia.pl)
          ale matko, nie lustrzane odbicie budynku banku nad rzeczką
          w fotoszpie zrobione,
          to zupełne pierdoły przecie....
          niech ten plakacik wymodzi ktos po ASP z pomysłami może ... co?

• Gość: MONK Re: brzydki bilbord IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 14:24
            Nie kloce sie - stara Bydgoszcz byla piekna - szczegolnie spalony teatr czy
            kamienice na Mostowej schodzace prawie do Brdy - mam cala ksiazke starch zdjec
            Bydgoszczy.
            Z drugiej strony to przeszlosc. Budynki BRE staja sie powoli wizytowka miasta
            a Brda na tym odcinku jest super - chodzi o to, ze to miejsce Bydgoszczy staje
            sie rozpoznawalne w kraju ze wzgledu na ciekawa architekture (zreszta
            nawiazujaca do historii). Nie wazne jaka technika retuszowano zdjecie - efekt
            jest super (trzeba pamietac ze to zdjecie idzie na bilboard a nie do muzeum).
            • Gość: atomski Re: brzydki bilbord IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 00:09
              To zdjecie to popelina .Juz to napisałem w innym wątku billboardowym.
              Do tego kłamstwo -bo fotorealistyczne . Ktos się może dac nabrać i szukac w
              Bydgoszczy czterech spichrzy BRE Banku .Sztuka tez żadna .I też juz napisałem
              dlaczego .FUJ !!!!

p.s. Daje o sobie wyraźnie brak wyzszej uczelni o profilu artystycznym .Czy
              wszyscy w tym miescie maja gust tokarza ????
              (przepraszam tokarza )
              • Gość: fin Re: brzydki bilbord IP: *.atr.bydgoszcz.pl 24.03.02, 07:48
                Gość portalu: atomski napisał(a):
                > Do tego kłamstwo -bo fotorealistyczne . Ktos się może dac nabrać i szukac w
                > Bydgoszczy czterech spichrzy BRE Banku.

Atomski, bez przesady. Na pierwszy rzut oka widać, że rzeka, płynąca srodkiem została
                potraktowana jak lustro, srodek symetrii w którym odbija się jedna strona bilbordu. Myslisz, że ktos
                będzie szukał również drugiej Fary i drugiego pałacyku Loyda? Daj spokój, kto się na to nabierze,
                z pewnoscią nikt powyżej wieku przedzszkolaka.

> Sztuka tez żadna.

To nie ma być sztuka, to ma być bilbord reklamowy. To ma się podobać masowemu odbiorcy,
                być zauważane na ulicy. A na ulicach, nawet w Warszawie czy Krakowie profesorowie sztuk
                pięknych, o wysublimowanych gustach stanowią zdecydowaną mniejszosć.
                Czy jest robione w fotoszopie? Nie wiem, dla mnie nie ma to znaczenia, wręcz przeciwnie,
                uważam, że jesli to samo można zrobić przy pomocy prostego narzędzia, to po co silić się na
                używanie skomplikowanego. Widzicie jakies niedoróbki techniczne na tym bilbordzie?
                Pomysł Atomskiego z "wątku bilbordowego" (widok z Mostu Bernardyńskiego w kierunku
                zachodnim) także mógłby być niezły, ale to by trzeba tam stanąć i ocenić, czy cos tam nie razi
                (jesli mówimy o obrazie w pełni realistycznym).
                Pozdr

• Gość: sz Re: brzydki bilbord IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 18:26
                ja uwazam że autor tego plakatu _ montażu w Photoszopie

NIE SKONCZYŁ WYŻSZEJ SZKOLY PLASTYCZNEJ

jeżeli jednak sjkończył - to nędzie się wstydził podpisać nazwiskiem z racji
                odwalania popelinki (wiadomo klient któren zamawia towar bywa często tępawy)

Prosze autora montażu foty na bilbord o slowo prawdy....

są wyższe studia plastyczne?

co?

• Gość: Julik Re: brzydki bilbord IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 04:30
      Mnie sie ten bilboard nie podoba i uprzejmie prosze o wydawanie pieniedzy
      miejskich z wiekszym rozmysłem!
      Tyle pieknych miejsc w Bydzi, a tu reklama BRE banku po cichu przenika, prawda
      ze spichrze bankowe ładne, ale choc usunicie logo banku z plakatu.
      Co za syf!
      • Gość: MONK Re: brzydki bilbord IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 18:43
        Jeszcze raz - TO NIE JEST ZDJECIE DO MUZEUM TYLKO NA BILLBOARD - a w tym
        gatunku trzyma odpowiedni poziom.
        • Gość: atomski Re: brzydki bilboard IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 19:00
          fin:
          "To nie ma być sztuka, to ma być bilbord reklamowy. To ma się podobać masowemu
          odbiorcy, być zauważane na ulicy. A na ulicach, nawet w Warszawie czy Krakowie
          profesorowie sztuk pięknych, o wysublimowanych gustach stanowią zdecydowaną
          mniejszosć.
          Czy jest robione w fotoszopie? Nie wiem, dla mnie nie ma to znaczenia, wręcz
          przeciwnie, uważam, że jesli to samo można zrobić przy pomocy prostego
          narzędzia, to po co silić się na używanie skomplikowanego. Widzicie jakies
          niedoróbki techniczne na tym bilbordzie?"

Zupełnie się nie zrozumieliśmy :)))
          Ja nie uważam ,ze to MA BYĆ SZTUKA !!
          Chodzi o to ,ze to żadna sztuka zrobić taki efekt w programie komputerowym.
          Do tego -przez to ,ze jest realistyczne ,nie przetworzone i "uartystycznione" -
          jest totalnym nieporozumieniem. Tam nie ma czterech spichrzy . A na zdjęciu są
          cztery !!!!!
          To zdjęcie jest więc zwykłym kłamstwem.
          Poza tym ,czy to reklama spichrzy (w liczbie podwojonej),czy miasta ?????

fin:
          "Pomysł Atomskiego z "wątku bilbordowego" (widok z Mostu Bernardyńskiego w
          kierunku zachodnim) także mógłby być niezły, ale to by trzeba tam stanąć i
          ocenić, czy cos tam nie razi (jesli mówimy o obrazie w pełni realistycznym).
          Pozdr"

Sprawdzałem wielokrotnie ,gdy pokazywałem z tego miejsca nasze miasto moim
          znajomym z Polski .
          Napisałem ,co przeszkadza -Opera . Dodałbym do tego wymianę połowy
          nieświecących sie żarówek na lampach wzdłuż Brdy .I juz mamy zdjęcie cud -miód.

• Gość: MONK Re: brzydki bilboard IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 19:05
            Co z tego ze spichrze sa 4? Ta reklama operuje lustrzanym odbiciem, ktore jest
            widoczne na pierwszy rzut oka - niczego nie zaciera.
            Swoja droga kiedy budowano spichrze tez podnosily sie glosy krytykujace odejcie
            od dotychczasowego stylu zabudowy Starego Portu. Tymaczasem projekt nawiazywal
            do tradycji z tym ze malo kto to wtedy widzial. Podobnie jest z tym billboardem
            • Gość: atomski Re: brzydki bilboard IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 19:58
              Wręcz przeciwnie . Na pierwszy rzut oka to wygląda jakby były cztery . Trzeba
              się przyjrzeć ,by zrozumiec ,ze to pic na wodę -fotomontaż :)))))))
              • Gość: MONK Re: brzydki bilboard IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 20:21
                Moi znajomi spoza Bydgoszczy od razu sie zorietowali
                • Gość: atomski Re: brzydki bilboard IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 00:41
                  moi nie :)))))))))
                  moich jest czterech :))))))))
                  • Gość: fin Re: brzydki bilboard IP: *.atr.bydgoszcz.pl 25.03.02, 07:47
                    Gość portalu: atomski napisał(a):
                    > moi nie :)))))))))
                    > moich jest czterech :))))))))

A ja do znajomych MONKA dorzucam moich znajomych. I co ? ;)))))))))

Atomski, przecież tą symetrię od razu widać. A jesli nawet ktos jej nie zauważy i przyjedzie do
                    Bydgoszczy zeby zobaczyć te cztery spichrze, dwie Fary i dwa pałacyki rozmieszczone po
                    przeciwnych stronach rzeki, która wypływa z Filharmonii (no nie stary, kto z Twoich znajomych to
                    łyknie). I pochodzi po miescie, to co prawda tego widoku nie znajdzie, ale zwiedzi całe miasto.
                    I o to chodzi. ;)))
                    Pozdr
          • edina źle widzicie!!! ;)) 25.03.02, 08:35
            > Do tego -przez to ,ze jest realistyczne ,nie przetworzone i "uartystycznione" -
            > jest totalnym nieporozumieniem. Tam nie ma czterech spichrzy . A na zdjęciu są
            > cztery !!!!!

uprzejmie chcialam zauwazyc ze źle widzicie - ich jest OSIEM !!!! ;))))))))))
            • Gość: MONK Re: źle widzicie!!! ;)) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 11:02
              Najbardzie to podoba mi sie nieistniejacy juz teatr. ktory stal przy ulicy
              Focha - fajnie by bylo gdyby nasze wladz pomyslaly kiedys o rekonstrukcji tego
              budynku (oczywiscie nie moglby to byc raczej teatr - w naszych realiach pewnie
              jakies centrum handlowe). Co myslicie o tej ideii (bo projektem to ciezko
              nazwac)
              • Gość: atomski Re: źle widzicie!!! ;)) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 00:23
                Załóżmy ,ze fin i monk macie rację ,że widać (choć pałacyk Loyda to
                cień ,widać zarys wieży ,tak naprawde to za spichrzami jest ciemno ,tylko
                troche podświetlonej fary , my wiemy ,ze to są dwie fary ,bo szukamy znajomych
                kształtów. tymczasem na pierwszym planie podswietlony pomarańczowy spichrz x
                2 . dwie ,przyciągające wzrok pomarańczowe plamy na ciemnym błekitnym .Nikt
                idący chodnikiem ,rzucający krótkim spojrzeniem jakim darzy się zwykle
                reklamy ,czy jadący samochodem nie pozna ,ze tam z tyłu ,po środku ,to jedna
                fara x2 :)). )
                ...ale OK . Byc może jak bedzie to wielki format i bedzie nieco jaśniejszy
                niż moja "reprodukcja" wszystko będzie widac jak na dłoni .
                Wszystko ?
                No własnie ,co bedzie widać i po co ? Co miał w takim razie autor na mysli ?
                Nie wiem jak bedzie wyglądała kompozycja tekstu ,ale póki co kompozycja
                billboardu też jest dość dziwna .Pusty środek . (chyba ,ze bedzie jasniej i
                będzie widać coś po srodku ,albo będzie tu tekst ,choć myslę ,ze raczej na
                wodzie )
                Co kierowało autorem i dlaczego zdjęcie podoba się finowi i Monkowi ???
                Bo ma ładne kolory ? Bo to co ładne jest podwojone i przez to było czym
                zdjęcie zapchać (choć moim zdaniem drugi brzeg jest równie ciekawy)Bydgoszcz
                jest dwa razy ładniejsza ?? :)))) To czemu nie osiem ?
                Oj kłamczuszki :))))))))

• Gość: MONK Re: źle widzicie!!! ;)) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 14:34
                  Obie strony Brdy sa ladne i nie mam nic przeciwko takiemu ujeciu. Nie znaczy to
                  ze proponowany prijekt jest zly - tym bardziej ze nowe spichrze sa kojarzone z
                  Bydgoszcza - ich podkreslenie jako wizytowki nie zaszkodzi. Zreszra kto o
                  zdrowych zmyslach przyjechalby do Bydgoszczy szukac czterech spichrzy??? A
                  nawet jesli juz przyjedzie to przynajmniej zobaczy ladny drugi brzeg- nic mu
                  sie wielkiego nie stanie.
                  Billboard ma zwracac na siebie uwage - nawet jezeli ludzie beda sie zastanawiac
                  nad iloscia spichrzy to przynajmniej nie przejda obojetnie- to sie liczy. Mam
                  obawy tylko co do hasla i jego kolorysyki.
    • Gość: mag Re: brzydki bilbord IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 18:23
      Chyba będziemy mieli dużo rozczarowanych turystów.
      No bo co będzie, jak ktoś przyjedzie do Bydgoszczy i będzie szukał widoku z
      bilbordu (zakładając, że jest małointeligentny).
      Rozczaruje się i to nie tylko brakiem widoku z bilbordu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka