abcon 24.01.14, 10:03 Podobno Gdańsk porozumiał sie z Gdynią w sprawie ZIT-u. Znacie szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasnygwint1 Re: zit w trójmieście 24.01.14, 10:59 Gdańsk liderem zitu bo największy. W skład wchodzą m.in. Gdynia, sopot, rumia,reda, Wejherowo. Ale oni są w zupełnie innym miejscu niz my. Skm w rozbudowie, powstają nowe stacje m.in. lotnisko i obok starówki. Planują przedłużenie obwodnicy na północ od Redy, rozbudowa terminalu o część przylotów, budowane są biurowce klasu A, BPH przeniósł tam centrale. Rozwijają się i pytają mnie, czy prawdą jest że z bydgoskiego lotniska lata tylko jeden samolot dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_ziutek Re: zit w trójmieście 24.01.14, 11:19 A w równorzędnym mieście o tym wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
abcon Re: zit w trójmieście 24.01.14, 15:21 Czy GW o tym wie? Jeżeli wie to może by o tym napisała ? Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: zit w trójmieście 24.01.14, 15:31 abcon napisał: > Czy GW o tym wie? Jeżeli wie to może by o tym napisała ? GW teraz liczy ile mamy w Bydgoszczy sklepów monopolowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin_z_wyzyn Re: zit w trójmieście 24.01.14, 15:53 johnyflaszka napisał: > abcon napisał: > > > Czy GW o tym wie? Jeżeli wie to może by o tym napisała ? > > GW teraz liczy ile mamy w Bydgoszczy sklepów monopolowych. Biorąc pod uwagę,ze za kazdą koncesję U.M bierze kasę juz wiem skąd taka ilość sklepów. Połkniemy Norwegię ! Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin_z_wyzyn Re: zit w trójmieście 24.01.14, 15:55 W poniedziałek jedziemy do 3city to się może czegos dowiem na temat ZITu. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: zit w trójmieście 24.01.14, 16:41 bydgoszczanin_z_wyzyn napisał: > W poniedziałek jedziemy do 3city to się może czegos dowiem na temat ZITu. Spytajcie się przy okazji czy Gdańsk zgodził się na rotację z Sopotem i Gdynią i czy nie liczy się tam ilość mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: zit w trójmieście 24.01.14, 16:44 Zapomniałem dodać, że tam są trzy równorzędne miasta, ciekawe jak się dogadali. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin_z_wyzyn Re: zit w trójmieście 24.01.14, 16:49 johnyflaszka napisał: > Zapomniałem dodać, że tam są trzy równorzędne miasta, ciekawe jak się dogadali. Spytam z pewnowścią i przkażę Ci odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin_z_wyzyn Re: zit w trójmieście 24.01.14, 16:48 johnyflaszka napisał: > bydgoszczanin_z_wyzyn napisał: > > > W poniedziałek jedziemy do 3city to się może czegos dowiem na temat ZITu. > > Spytajcie się przy okazji czy Gdańsk zgodził się na rotację z Sopotem i Gdynią > i czy nie liczy się tam ilość mieszkańców. > Obiceuję ,że spytam Prez.Szczurka jak oni się dogadali z większym. Odpowiedz Link Zgłoś
hassleader Re: zit w trójmieście 25.01.14, 14:17 abcon napisał: > Podobno Gdańsk porozumiał sie z Gdynią w sprawie ZIT-u. Znacie szczegóły? kajdaniarz_z_troluniewa podobno coś wie. Odpowiedz Link Zgłoś
abcon Re: zit w trójmieście 29.01.14, 08:19 Ktoś nam obiecał swieże wiadomości z Trójmiasta!! Podobno Bruski ma kolejne spotkanie z koalicją wrogich Bydgoszczy osób. Ciekawe, czy ludzie prezydenta sprawdzili jak to udało sie załatwic na wybrzeżu - czy przygotował się do rozmów? Odpowiedz Link Zgłoś
jasnygwint1 Re: zit w trójmieście 29.01.14, 15:30 To może ja coś w tym temacie dodam. Obecnie maja ponad 50 projektów m.in. Promenada ze stegny na wschód 12km długości, marina w pucku i wiele innych. Ciekawe jest to, że wiele projektów dotyczy malych miejscowości a nie gdn. U nas to niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
abcon Re: zit w trójmieście 29.01.14, 15:44 Moje pytanie dotyczyło sposobu na rozdział władzy w ZIT. Gdańsk z Gdynią ostro się o to spierały. Podobno się te miasta dogadały. Dobrze by było znać szczegóły. Bydgoszczanin_z_wyzyn obiecał, że zdobędzie te informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: zit w trójmieście 29.01.14, 16:05 Tam się tym nie podniecają bo mały dużemu nie podskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
abcon Re: zit w trójmieście 29.01.14, 19:33 No właśnie o to chodzi. Po raz kolejny mamy być inni niż reszta kraju, bo marszałek jest stronniczy ? Odpowiedz Link Zgłoś