29.01.14, 11:19
"Genialne"!
Forum w konwulsjach umiera, a tu rok wyborczy.
Przetrącono - przemyślanie - pewne środowisko, które - mimo, delikatnie mówiąc, różnych form wyrazu, było /było, jest?/ zatroskane o królewską Bydgoszcz. No cóż, klasyka likwidacji "niebezpieczeństw".
Czy zastanawiamy się nad kryteriami dla nominowania kandydatów?
Wiem, że wielu rozdających, za wszelką cenę, pragnie utrzymać wypróbowane "technologie", ale warto odnieść się do sportowych zasad nominowania - KRYTERIA.
ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
W najlepszych intencjach dla naszego miasta, Andrzej Adamski.
Obserwuj wątek
    • frych47 Re: Forum 29.01.14, 12:17
      To liderzy partyjni tworzą listy, my jesteśmy potrzebni do ich zatwierdzenia, tak jest w ordynacjach większościowych, że wskazujesz partię, osoba jest na drugim planie
    • 12komar Re: Forum 29.01.14, 13:04
      Ech, Panie Andrzeju, obumieranie forum martwi mnie nie mniej, niż Pana. Choć, na Boga, sam nie wiem dlaczego, wszak mieszkam z dala od Waszego Miasta. Nie ma dyskusji "na tematy", jedynie od czasu do czasu jakieś personalne wycieczki. Dekadencja, Panie, dekadencja.
      A tu, jak Pan zauważył - rok wyborczy. A więc teoretycznie na forum powinno być jak w ulu. Boć to tuż tuż zapadną ważne decyzje na kolejne 4 lata. Trza by coś robić, a na pewno wszczynać dyskusję. A tu nic, nuuuda, ciiiszaa, pociąg do Koluszek...
      Trzeba by było budzić się ze snu zimowego...
    • ka_zet Re: Forum 29.01.14, 14:55
      ababyd napisał:

> "Genialne"!
      > Forum w konwulsjach umiera, a tu rok wyborczy.
      > Przetrącono - przemyślanie - pewne środowisko,

Och, jeśli nawet przemyślanie w kontekście wyborczym (wątpię), to nie dodawajmy sobie - wszędzie odczepiono fora od artykułów na rzecz komentarzy pod tekstem, których nie lubię. Nikt nie zrobił tego specjalnie Bydgoszczy.
      • bydofan Re: Forum 29.01.14, 15:38
        Ka_zet -to byłaby wręcz wspaniała informacja gdyby to chodziło tylko o Bydgoszcz. Mam podejrzenie, że władza- ta na samej górze posługuje się GW dla celów wyborczych i nakazano odgórnie uniemożliwić/ utrudnić wymiany poglądów całemu społeczeństwu. Być może taką maja strategię wyborczą. Mam nadzieję, że się mylę a decyzje GW są niezależne bo to byłoby podcinanie skrzydeł demokracji.
    • dlugi0330 Re: Forum 29.01.14, 16:21
      Zgadzam się z bydofanem. Wyborcza jest partyjnym organem PO, tak jak kiedyś Trybuna Ludu - PZPR, a współcześnie Gazeta Polska organem PIS, czy nasz Dziennik organem Rydzyka. Komentarze pod artykułami opisującymi działalność polityków PO, np Bruskiego są z reguły niekorzystne dla tych polityków. Dlatego zamieszcza się kolejne internetowe wersje artykułów, żeby spuścić do kibla negatywne komentarze przy poprzednim.
      Przykre, że kazet zamiast wpływać na swych mocodawców, by zmienili system i uatrakcyjnili forum, woli pierdzieć w krzesło i śmiecić.
      • pan_ziutek Re: Forum 29.01.14, 17:02
        Sorry, taką mamy demokrację.
    • semeon Re: Forum 29.01.14, 19:14
      Skoro na forum jest tak mało postów i tak niewiele dyskusji to pewnie dlatego, że ci którzy kiedyś tutaj pisywali (a forum ma już kilkanaście lat) nie za bardzo widzą sens dalszego pisania tutaj. A dlaczego? Należałoby ich o to zapytać. Powodów jest wiele i także o wielu z nich już ostatnimi czasy sporo pisaliśmy. Nie ma co ich w kółko powtarzać. Jedno jest pewne - to jest forum prywatne, działające przy prywatnej Gazecie i na pewno muszą, przynajmniej w ogólnej linii, zamieszczane tutaj teksty korelować z liną wytyczaną przez właścicieli Gazety. Takie działanie jest naturalne i logiczne. Jednak zawsze chodzi o wytyczenie granic tego co jest naruszeniem interesu wydawcy, a co jest cenzurą. Do tego musimy dodać perfidne metody jakimi posługują się niektórzy dyskutanci.

Moim zdaniem o wiele korzystniejsze jest dla GW maksymalne ograniczanie wszelakiej ingerencji we formy i treści zamieszczane na forum i maksymalne przestrzeganie zasad jakie na początku zostały ustalone - netykieta. Często wspomniane ingerencje realizowane są metodami niezauważalnymi przez wielu uczestników forum.

Dziękujemy GW za możliwość wypowiadanie się w tym miejscu i prosimy o taką moderację forum, aby chamstwo, złośliwości, kłamstwo, insynuacje, prowokacje i inne tego typu działania były bezwzględnie eliminowane.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2014/01/mozna-i-tak-ludzie-juz-mieszkaja.html
      • hassleader Re: Forum 02.02.14, 15:28
        Sprawa jest bardzo prosta. Po prostu płatny prowokator, osranin_z_ku...dołka ma za zadanie opluwać każdego, który ma inne zdanie niż on, czyli nie zgadza się z dalszym okradaniem Bydgoszczy przez toruńskich polityków. Jak masz inne zdanie to możesz być pewnym, że ten gnojek cię zjedzie w iście chamskim stylu. I to cała tajemnica umierania forum.
    • ababyd Re: Forum 30.01.14, 09:16
      Dać się wykrzyczeć, wyszumieć, upuścić emocje. Potem skłócić, rozprowadzić, zniechęcić. Na końcu, wyciszyć, uśpić i zastosować wypróbowaną technologię, aby doprowadzić do nieświadomych wyborów, rozczarowania, niezadowolenia, emocji, zniechęcenia, uśpienia,...... .
      Tylko Bydgoszczy żal!
      W najczystszych intencjach, AA.

ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
      • naubyd Re: Forum 30.01.14, 11:46
        Nawet nie wiesz do ilu grup to się odnosi. dodałbym jeszcze zamiatanie pod dywan i branie na wstrzymanie licząc na zapomnienie.
        • ababyd Re: Forum 30.01.14, 12:30
          Dlatego, szanowny "naubydzie" kryteria i praca nad świadomymi decyzjami wyborczymi.
          Im szybciej się zacznie, tym prędzej będziemy zmierzali ku normalności.
          Popatrz ile lat mamy w d.... - nie mówię, że nic dobrego się nie stało, nie mówię, że wszyscy Wybrańcy byli i są źli. Bydgoszcz zmienia się, choć niepotrzebnie w męczarniach, w marnotrawstwie, w braku gospodarności, bez estetyki,.. , bez drużyny.
          Znam wielu wspaniałych ludzi, przy różnego rodzaju lejcach, znam kapitalne osoby odepchnięte, ileż jest osób doświadczonych - mądrych, młodych dzielnych - wszyscy z wielkim sercem dla Bydgoszczy.
          Bydgoszcz to poważna sprawa - kryteria i będzie krok w stronę pomyślności królewskiego miasta.
          ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
          AA
          • naubyd Re: Forum 30.01.14, 15:49
            e no tak patrzę teraz na pewną tablicę z Nowej Ery o scenie politycznej II RP. Było jeszcze gorzej. Niestety chyba w Polsce nigdy nie dożyjemy takiego konsensusu jaki miał miejsce w Niemczech. Dopóki debile będa gadać o genderach a nie o ważnych dla kraju sprawach dopóty tak własnie będzie. Chciałem wczoraj posłuchać rozmowy w TVN24 Księdza Sowy i tej nawiedzonej posłanki. Niestety nie było mi dane. Dlaczego. Bo babol zaszczekał dosłownie cały program i księżulo biedny mógł powiedziec jedynie kilkadziesiąt zdań. Dopóki będziemy mieli takich posłów osłów to tak będzie. To dotyczy też rady miasta z tablicami na moście i innymi duperelami. Ja straciłem nadzieję. Chciałbym tylko, żeby moje miasto miało siłę odzyskać pozycję w kraju jaką miało jeszcze 20 lat temu.
            • frych47 Re: Forum 30.01.14, 16:09
              naubyd napisał:

Chciałbym tylko, żeby moje miasto miało sił
              > ę odzyskać pozycję w kraju jaką miało jeszcze 20 lat temu.

To się nie da bo na razie rydzyki mają silne poparcie w Warszawie.
            • ababyd Re: Forum 30.01.14, 17:02
              "naubydzie", wiele jest ważnych spraw, jak w każdym domu.
              No i forma "naubydzie" - proszę.
              Nadziei, AA.
    • ababyd Re: Forum 30.01.14, 16:58
      Panowie, proszę nie spychać tematu na fałszywe tory /może to Wasz cel? - nie uwierzę/.
      Kryteria, jak w sporcie!
      AA
    • kucyk_trojanski Re: Forum 02.02.14, 11:57
      " Pewne srodowisko" (jakie?),"wielu rozdajacych" (kto?),"klasyka likwidacji", i takie tam banialuki - belkot nie uzdrowi forum
      • naubyd Re: Forum 02.02.14, 12:01
        dopiero to zuważyłeś? Dobry chłop z tego Andrzeja i zapewne szczerze zatroskany o Bydgoszcz ale gada jak biskup albo polityk. Bla bla bla.
    • ababyd Re: Forum 02.02.14, 13:33
      Chciałbym - o co często prosiłem - wyczytać Wasze konstruktywne propozycje.
      Gdyby ktoś chciał czytać z uwagą, mógłby moich zauważyć więcej jak kilka - zresztą zawsze dostawałem za nie od Was po głowie.
      Czas już uciekł, a układacze zacierają ręce.
      Pozdrawiam, AA.
      • naubyd Re: Forum 02.02.14, 17:28
        Bo dzięki Twojej miłości do ludzi, którzy układają się z marszałkiem nasze miasto znaczy coraz mniej. Tu trzeba radykalnych działań. Bez układów. ZITy osobno, Walka o pozycję marszałka. To jest konkret a nie jakieś tam "określone osoby" etc.
        • zoominer Re: Forum 02.02.14, 20:05
          Mam konstruktywną propozycję - rozwód czym prędzej, aby za 20 lat nikt nie powiedział że 20 lat temu to jeszcze nie było tak źle.
          Proszę AA o zaprzestanie wypominania Bydgoszczy na każdym kroku tego niezbyt fajnego króla.
          • johnyflaszka Re: Forum 03.02.14, 05:49
            zoominer napisał:

> Proszę AA o zaprzestanie wypominania Bydgoszczy na każdym kroku tego niezbyt fa
            > jnego króla.

Liczy się teraz bo za sześć lat skończą nam się środki unijne i wtedy zostanie nam tylko historia jak dawaliśmy się golić w zitach, bitach i innych spółkach.
    • ababyd Re: Forum 03.02.14, 10:07
      Zgoda - wzajemne uszanowanie, partnerstwo - buduje, zawsze buduje.
      Rozwód - jakikolwiek - jest zawsze nieszczęściem.
      Pozdrawiam, AA.
      • tupolej154 Re: Forum 03.02.14, 10:21
        ababyd napisał:

> Rozwód - jakikolwiek - jest zawsze nieszczęściem.
        > Pozdrawiam, AA.

Jaki rozwód? A kto nas połączył?
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Forum 03.02.14, 10:37
        ababyd napisał:

> Zgoda - wzajemne uszanowanie, partnerstwo - buduje, zawsze buduje.
        > Rozwód - jakikolwiek - jest zawsze nieszczęściem.
        > Pozdrawiam, AA.

Widzisz Andrzeju,
        próbuję to tlumaczyć,ale część z tu piszących ma tak zakute łby,że prózny mój trud. Ty ludziom mózg zastąpiły inwektywy. Z żalem się czyta kiedy ktos próbuje wyciagać reke do pojednania,a ten drugi zaczyną w kazdej sytuacji kąsać.
        Zgoda zawsze budowała, niezgoda zawsze przynosiła dramaty.

Proponuję nie zwracać uwagi na szczekające pieski,a karawana niech idzie dalej :)
        Milego dnia Tobie .
        • syn_biskupa Re: Forum 03.02.14, 10:49
          Panie Adams, to wygląda tak, sąsiad ci włazi do chałupy z brudnymi busiorami a ty masz się zgodzić aby on z tobą mieszkał bo zgoda buduje, pomyśl trochę zanim coś napiszesz
    • ababyd Re: Forum 05.02.14, 22:11
      Grzegorz Kaczmarek mówi dzisiaj w gw, "..nie udało się wykształcić w mieście elit.."
      Ja mówię, że nie chciano, przetrącano osobowości, windowano nie takich.
      ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
      Andrzej Adamski
      • zdrajca1 Re: Forum 05.02.14, 23:53
        Fakt. Łza się w oku kręci jak ukręcono sprzedaż działki pod Geanta.To były elity. Nie to co dzisiaj. Spartolili nawierzchnię Trasy Uniwersyteckiej i jeszcze ją za darmo naprawią-bo muszą.20 lat temu nikt nic nie musiał i z rozpaczy przed muszeniem wyjechał do Torunia- "pracować".
      • semeon Re: Forum 06.02.14, 00:03
        Moja reakcja na tekst pana Kaczmarka poniżej (zamieściłem ją pod artykułem w GW, a tutaj kopiuję)

Za każdym razem, gdy słucham lub czytam teksty tego "naukowca" to się okropnie irytuję. Chciałbym powiedzieć - temu panu już dziękujemy. Czas, aby na dobre pojechał rowerem do swojego umiłowanego grodu zwanego potęgą morską i tam pozostał. Tam ma elity i wszystko o czym marzy i wszystko co mu do życia potrzebne.

To układ polityczny niszczy Bydgoszcz. To głupkowata niby dwu-władza w tym chorym regionie. To umiejscowienie ośrodka decyzyjnego w mieście o połowę mniejszym niż Bydgoszcz jest powodem wielu negatywnych zjawisk dotyczących zresztą całego województwa. To co mówi ten pan może i ma jakieś znaczenie, lecz znaj proporcjum mocium panie.
        Rozumiem krytykę, rozumiem analizy, rozumiem dyskusje nawet bardzo kontrowersyjne, ale nie cierpię faktu, że ten gość zawsze i wszędzie musi przypinać bydgoszczanom jakieś brzydkie łatki. Niech od jutra zacznie to czynić w Toruniu. A GW też w końcu mogłaby znaleźć sobie innego dyżurnego socjologa.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2014/02/przeczytane-w-sieci-1.html
        • ababyd Re: Forum 06.02.14, 09:46
          Szanowny "semeonie", wiesz zapewne, że nie jestem entuzjastą Twych sposobów myślenia, ale wczytuję się w Twe opinie, przemyśliwam , bardzo sobie je cenię, nawet nieraz podzielam. Nie jestem także entuzjastą poglądów Grzegorza Kaczmarka, lecz także lubię się w nie zagłębić. Tym razem cieszę się z Jego refleksji, idąc dalej - uważam, że w Bydgoszczy nie chciano prawdziwych elit. Można by wiele przykładów.
          Prawdą jest, że nie należy uogólniać, a wyjątki potwierdzają regułę - patrz Andrzej Szwalbe.
          Szkoda, że widzisz tylko jedną przyczynę kłopotów Bydgoszczy - otwórz oczy "semeonie". Bydgoszcz ma klucz do swej i regionalnej pomyślności, tylko głęboko zakopała powierzone "talenty". Bydgoska drużyna potrzebna na gwałt!
          ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
          AA
          • frych47 Re: Forum 06.02.14, 09:59
            ababyd napisał:

> Szkoda, że widzisz tylko jedną przyczynę kłopotów Bydgoszczy - otwórz oczy "sem
            > eonie". Bydgoszcz ma klucz do swej i regionalnej pomyślności, tylko głęboko zak
            > opała powierzone "talenty".

Ten klucz i te talenty to szukaj w Toruniu.

Bydgoska drużyna potrzebna na gwałt!

Przecież mamy Zawiszę
      • frych47 Re: Forum 06.02.14, 05:41
        ababyd napisał:

> Grzegorz Kaczmarek mówi dzisiaj w gw, "..nie udało się wykształcić w mieście el
        > it.."
        > Ja mówię, że nie chciano, przetrącano osobowości, windowano nie takich.
        > ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
        > Andrzej Adamski

I tu się z panem Andrzejem całkowicie zgadzam.
        • ababyd Re: Forum 06.02.14, 09:47
          Niebywałe!
          Pozdrawiam, AA.
    • pan_ziutek Re: Forum 06.02.14, 05:38
      Kaczmarek to drugi taki bydgoszczanin z wyżyn co chce pouczać mieszkańców naszego miasta co jest dla nas najlepsze.
    • frych47 Re: Forum 06.02.14, 05:55
      wszystkie fora padają bo wolą fejsa tam można swój tekst edytować, kasować oraz można wstawiać zdjęcia.
      • hassleader Re: Forum 07.02.14, 03:12
        frych47 napisał:

> wszystkie fora padają bo wolą fejsa tam można swój tekst edytować, kasować oraz
        > można wstawiać zdjęcia.

Fakt, edycja by sie przydała, ale z wyszczególnieniem zmian. Niewątpliwie ożywiłoby to forum. Już widzę te "przeprosiny" :)
        Kasowanie to nie do końca, bo za dużo by znikało postów krzykaczy, na które odpowiedzi by pozostawały.
        A zdjęcia? No co ty? Dla GW to jeszcze matrix.
        Nawet linka nie wstawisz z podglądem.
        Ale mogło być nieźle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka