Gość: anna32 Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: 10.10.65.* 04.07.01, 20:28 maestro napisał(a): > Czy ktos wie,kiedy odbedzie sie zjazd absolwentow ? CZY naprawde nikt nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.dplanet.ch 08.07.01, 03:54 Z francuskim nie mam juz klopotow (nauczyli mnie w wyzszej uczelni :). A Antczakowa 'brala' wszystko, od kazdego chetnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: 10.10.65.* 11.07.01, 19:17 Czy ktos pamieta Sucha od polskiego.Opowiadania trzeba bylo pisac,cytujac jej slowa.Jesli bylo inaczej<czytaj wlasnymi slowami>,biada smialkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szumek Re: hej, ludzie z 4 LO IP: 213.77.18.* 14.07.01, 12:49 pamietam Sautera robiliśmy razem w ciemni fotograficznej u mistrza Jana Głodka było cudownie Wilczek też tam zachodził! Kto Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skiba Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 20:54 Pamiętam jak w ciemni fotograficznej Mistrz Jan Głodek ładował koreks (na 5 filmów )w odbyt Sautera i Szambka i pewnego jesiennego wieczora obrzezał gilotyną do zdjęć fiuta Dziamdziakowi - właścicielowi sieci sklepów z odzieżą antypotną dla alpinistów i onanistów (Świstak ).Pamiętam Jak waliłem Skonieczną na zapleczu ( Właściwie to już zalatywało od niej trumną)i weszła Antczakowa z Sawilską i chciały dołączyć się do nas.Poszedłem po Adriana i razem zruchaliśmy wszystkie a potem wzieliśmy sobie do dzioba nawzajem.Była super zabawa. Do dziś wspominam mile 4LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuczun Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 21:03 Drogie dzieci na miłość boską bójcie się boga . a propos wycieczek to była wspaniała lekcja odpowiedzialności, miłości do natury i przyjaźni. A Marcinek Sałaterek zawsze mi dziękował i dopytywał się o następny rajd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymszel Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 08:45 SKIBA?! Pneumoniuszu! Prawdę miała matka Twa Safona! Co robisz obecnie? Masz jaki mail Lalok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: hej, ludzie z 4 LO IP: 10.10.65.* 15.07.01, 18:37 Gość portalu: skiba napisał(a): > Pamiętam jak w ciemni fotograficznej Mistrz Jan Głodek ładował koreks (na 5 > filmów )w odbyt Sautera i Szambka i pewnego jesiennego wieczora obrzezał > gilotyną do zdjęć fiuta Dziamdziakowi - właścicielowi sieci sklepów z odzieżą > antypotną dla alpinistów i onanistów (Świstak ).Pamiętam Jak waliłem Skonieczną > > na zapleczu ( Właściwie to już zalatywało od niej trumną)i weszła Antczakowa z > Sawilską i chciały dołączyć się do nas.Poszedłem po Adriana i razem zruchaliśmy > > wszystkie a potem wzieliśmy sobie do dzioba nawzajem.Była super zabawa. Do dziś > > wspominam mile 4LO. Po takim tekscie wstyd mi ,ze chodzilam do czworki.Az sie niedobrze robi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.sympatico.ca 16.07.01, 02:09 > Po takim tekscie wstyd mi ,ze chodzilam do czworki.Az sie niedobrze robi . Nie przejmuj sie, goscio po prostu wyzywa sie. To sie nazywa schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szumszel Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.atr.bydgoszcz.pl 16.07.01, 09:47 słodka moja! a czytałaś te posty wcześniejsze? ONI TO PISALI NA POWAŻNIE a nijaki Skiba z NICH szydzi idealnie bo to buraki jakieś bo to normalna szkoła była PS koledzy skończyli 4 Lo i na człowieka wrośli, mamy dzisiaj ponad 30 lat, rozne wyższe studia, nawet robebrane doktoraty, ale przecież nie pomogą doktoraty kiedy człowiek chamowaty ;-) prawdak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.sympatico.ca 16.07.01, 11:33 Ciekawy sposob szydzenia jak na kogos z doktoratem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.atr.bydgoszcz.pl 16.07.01, 12:38 a Ty masz doktorat? wiesz ja znam paru doktorów (ba! nawet profesorów), których tzw. wiedza o świecie teraz, o literaturze, o sztuce czyli wiedza o tym co tak zwany inteligent musi wiedzieć jest naprawdę mizerna. Dlatego nadal świetnie broni się teza, że "PRPFESOREM SIĘ BYWA" Naprawdę nie wystarczy mieć jakiś tam podstawowy dorobek z jakiejś tam wąskiej dziedziny alby usprawiedliwić stosunek lenny na lini profesor (lub doktor) v.s zwykły magister (albo podstawowicz) Czy takie wyjasnienie Cie satysfakcjonuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.sympatico.ca 16.07.01, 21:33 Nie bardzo lapie czy Ty bronisz takiej postawy czy tylko przedstawiasz fakty. Bo ze tak jest to sie zgadzam. Ale wcale to nie znaczy, ze tak byc powinno. Cham pozostanie chamem bez wzgledu na tytul przed jego nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydg.pdi.net 17.07.01, 20:51 Gość portalu: skiba napisał(a): > Pamiętam jak w ciemni fotograficznej Mistrz Jan Głodek ładował koreks (na 5 > filmów )w odbyt Sautera i Szambka i pewnego jesiennego wieczora obrzezał > gilotyną do zdjęć fiuta Dziamdziakowi - właścicielowi sieci sklepów z odzieżą > antypotną dla alpinistów i onanistów (Świstak ).Pamiętam Jak waliłem Skonieczną > > na zapleczu ( Właściwie to już zalatywało od niej trumną)i weszła Antczakowa z > Sawilską i chciały dołączyć się do nas.Poszedłem po Adriana i razem zruchaliśmy > > wszystkie a potem wzieliśmy sobie do dzioba nawzajem.Była super zabawa. Do dziś > > wspominam mile 4LO. Takie klimaty wspomina się mile zaświadczam że to wszystko prawda stałem pod drzwiami i podsłuchwałem była niezła jazda. Oj Skiba Skiba co teraz porabiasz czekam kiedy Cię ty mój rumaczku - ruchaczku spotkam na ulic i wejdziemy do najbliższej kamienicy Lolek Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: top 10 06.08.01, 20:20 Ha, ha ha!!!! CHODZE do 4. prof.P. na nas tez mowil "torby od sera"...Swoja drogo , to o co mu chodzi...? Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: hej ,ludzie z 4 LO 06.08.01, 20:25 Wszyscy tak czarno wspominaja to LO... Dlaczego? CO oni z wami w tej szkole robili? Teraz nie jest tak zle... ale jednak ciesze sie, ze szkolki "koczanej" przez jakis czas nie musze na oczy ogladac. a tak na ps, to czy jest na forum ktos, kto teraz chodzi do 4?(oczywiscie nie w wakacje tylko in general) Odpowiedz Link Zgłoś
.tomcio. Re: hej ,ludzie z 4 LO 28.10.01, 06:58 Dawno nikt nie pisał w wątku o 4. Czy już nie pamięta o tej szkole. Kiedy będzie jakieś spotkanie absolwentów - apel do obecnych uczniów tej szkoły - zorganizujcie coś. Dajcie jakąś propozycję w szkole. Chyba ktoś mógłby się tym zająć. Tomcio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _k2 Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.sp-oswiata.com.pl 03.11.01, 12:24 IV to najlepsze 4 lata w moim życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.agora.pl 01.12.02, 20:56 Gość portalu: _k2 napisał(a): > IV to najlepsze 4 lata w moim życiu! wlaśnie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: hej ,ludzie z 4 LO 06.08.01, 22:10 A poza tym chce zauwazyc, ze 4 jest jednym z najlepszych liceow!!!!!!!!!!!! Widac to chociazby w rankingach w Wyborczej.O. Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: hej ,ludzie z 4 LO 07.08.01, 19:07 Czy wszyscy ludzi z 4 sa na wakacjach??? Odpowiedz Link Zgłoś
leni Re: hej ,ludzie z 4 LO 08.08.01, 15:23 Matura `92. Pamietacie prof. Zamorska, jak ze slodkim usmiechem zachecala do odpowiedzi: "No, Lesiu, chodz!". po czym stawiala pale????????????? A moze ktos jest tu z TEJ klasy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: hej ,ludzie z 4 LO 22.08.01, 18:31 He, he, he... co prawda nie jestem z Twojego rocznika, ale dolaczam sie do usmiechu wywolanego wspomnieniem prof zza morza... Czy wam tez kojazyla sie ona z Kleopatra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzech Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 01:11 .weronika. napisał(a): > He, he, he... > co prawda nie jestem z Twojego rocznika, ale dolaczam sie do usmiechu > wywolanego wspomnieniem prof zza morza... Czy wam tez kojazyla sie ona z > Kleopatra? Zamorska Kleopatrą!? Z takim zadkiem ? Zadek zadkiem, ale to uczciwa kobieta była. (jest?) Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: hej ,ludzie z 4 LO 02.09.01, 00:03 mialam na mysli jej fryzure i ramiona, sztywne jak u Sfinksa... Uczciwa?? Z ktorej strony?? Moze i uczciwa, ale na pewno nie-sprawiedliwa. Wiec chyba tez nie uczciwa.... a zreszta kto ja tam wie... Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: hej ,ludzie z 4 LO 08.09.01, 15:23 A teraz juz obciela wlosy i stracila swoj image kleopatry. Ona chyba jest najmniej przeze mnie lubiana nauczycielka... przez nia znienawidzilam chemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.09.01, 21:43 Myszkowski to jedyny facet który zasługuje na miano profesora.Tylko on ze swoją pedantycznością umiał nas czegoś nauczyć ,niekoniecznie odnosnie polskiego.Moja klas akurat miała luzy ,bo wszyscy dbaliśmy o kwiatki w jego klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bnf.fr 13.11.01, 18:20 O rany! Tadeusz Kuczun...To przez - czy dzieki? niemu - mieszkam teraz w Paryzu. Choc w pierwszej klasie - czyli w okolicach 1980 - absolutnie sie na to nie zapowiadalo - nic nie kumalem!!! Czy on jeszcze uczy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bnf.fr 13.11.01, 18:24 Busse to byl gigant!!! dusza, przynajmniej...prawie nie bylo go widac zza kierownicy dumnie prowadzonej syrenki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: 10.10.65.* 30.01.02, 22:04 anna32 napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.proxy.aol.com 02.03.02, 23:23 dzieki za mile wspomnienia po 20 latach. bylem w kl. 4 b. obecnie mieszkam w berlinie. czy mamy w planach jakies spotkanko, maturzystow stanu wojennego. pozdrawiam piotr geise Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wo_alka Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 18.03.02, 16:46 Gość portalu: grzegorz napisał(a): > dzieki za mile wspomnienia po 20 latach. > bylem w kl. 4 b. obecnie mieszkam w berlinie. > czy mamy w planach jakies spotkanko, maturzystow stanu wojennego. > pozdrawiam piotr geise Przeczytałam Piotrze pilnie te wspomnienia i włosy mi dęba stanęły. Mam nadzieję, że to tylko fantazje ludzi troche od nas młodszych, czyli jak ich tam nazywamy "biednych dzieci bogatych rodziców". To nie może byc prawda. Ja też znałam wielu z tych nauczycieli. Owszem niektórzy to niezłe dziwolągi i świrusy, ale żeby aż tak. Nam też odwalało, ale oni wszystkim są zfrustrowani i całkiem na nie. I na nieszczęście będą wychowywać bezstresowo, albo już wychowują, swoje pociechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 18.03.02, 16:30 Ciekawe jakie jeszcze masz fantazje, bo te bzdury, które wypisujesz niewątpliwie świadczą o bujności twoich przeżyć, ale pewnie przed lustrem z fiutem w dłłoni, albo w kibelku z jakimś tam czasopismem. Lubisz sobie dodawac, ale nie martw się, współczesna psychologia czeka na takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tania Re: top 10 IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 18.03.02, 16:54 Gość portalu: andry27 napisał(a): > 1 Rękasowa stara obrzydliwa alkoholiczka. Próbowała mnie udupić ale zdałem > komisa za co miałem ja pocałować w rękę wg pani dyr w podzięce. Chyba bym do > dzisiaj rzygał a to juz prawie 10 lat temu > 2. Saternus -"nauczycielka języka rosyjskiego z powołania" > 3. Dyrektor -Pan G. na dwa tyg. przed maturą musiałem z kolega przyjść z > mamusia do budy. Za rzekomy hazard -grałem z kolegą na pieniadzę w oczko w > czasie okienka- na pieniądze (bardzo drobne rownowartość paczki fajek) Z > lenistwa nie kupiliśmy zapałek, a Pan G. nie lubił leni. > 4. Busse - efendi. > 5 Poschmann -zrozumiałem go po latach (trochę) Nie lubię sera po dzis dzień - > pewnie przez to że byłem torbą od sera Szybko ci idzie ocenianie innych,. Ciekawe jaki sam jesteś ideał. Też byłam w Tym LO i jakoś na ludzi wyszłam. A wspomnienia jak wspomnienia, po prostu są i tyle. Straszne z was życiowe narzekadła i we wszystkich widzicie coś złego. Może by tak o sobie ... Odpowiedz Link Zgłoś