Gość: eryk IP: *.tvgawex.pl 30.08.04, 22:34 Mam pytanie czy jeżeli mam dwa mieszkania i przebywam raz w jednym raz w drugim to musze placic dwa razy abonament. Moze ktoś zna podstawe prawną (Dz.U.) regulujący to zagadnienie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Qwert Re: Pocztowcy będą kontrolować mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:54 Dlaczego mam płacić za to, że posiadam radio lub telewizor? To jest w tym momencie podatek od wzbogazenia. Raz za odbiornik zapłaciłem. Proponuje jeszcze wprowadzić opłatę za posiadanie lodówki i pralki!!!Płacę za telewizję cyfrową wysoki abonament. Niech TVP, albo się dogada z telewizjami cyfrowymi w sprawie należności, albo niech zakaże nadawania sygnału. W tym momencie będzie to najkorzystniejsze dla wszystkich stron. Swoją drogą TVP ma podobne wplywy z reklam jak telewizje komercyjne, a te przecież nie pobierają abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatNIKT Re: Pocztowcy będą kontrolować mieszkania IP: *.amb.bydgoszcz.pl 31.08.04, 07:10 Zapraszam kontrolerów do mnie ;-) Mój doberman nie może się już doczekać... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 a co z radiem w walkmanie? 31.08.04, 09:05 jaki adres lokalizacji wpiszą kontrolery w przypadku walkmana, którego słucham w pracy gdy podłącze go do komputera? ?? nie dam sobie wmowić, ze używam mojej wieży do słuchania radia; nie moja wina, ze producnet je wmontował...radia slucham tylko przez net; za TV place kupę kasy operatorowi kablówki, nich od niego ściągają a generalnie mama zawsze mówiła bym obcych ludzi nie wpuszczał do domu... więc nie muszą sie fatygować do mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pocztowcy będą kontrolować mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 09:35 a jeśli mam telewizor w domu w którym nie mam anteny wieć nie mogę odbierać ani radia ani tv a sprzętu używam do video czy kina domowego to co wtedy przeciez mogę mieć 5 telewizorów które będzie stało w szafie...co będzie z kontrolami, każdy łotr może dostać się do mnie do mieszkania piszecie ze nie trzeba go wpuszczać to jak ma mu udowodnić ze nie mam tv albo anteny? mieszkam sama i nie bede narażać się na dodatkowe niebezpieczeństwo w postaci nieuczciwych ludzi którzy chętnie wykorzystają ten przepis i wyłudzą kase od starszych ludzi albo nie wieadomo co gdy wejda do domu.....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawa wyobraznia P..oczkowcy będą kontrol.lować tele widzow IP: 82.160.68.* 31.08.04, 22:56 totalitarny przekret plac za posiadanie temu co go ogladasz za to ze on ma gdzies to co ty o nim myslisz kiedy on nadaje... a za komfort na czym ogladasz ...szumy odbicia i mono... kolor na panelu za firanka na scianie kto znajdze... jak bedzie dygital naziemny to nikt nie znajdzie anteny ani kablowki... jak ktos mieszka w duzym domu kto mu sprawdzi salony ..listonosz ? jak ktos pracuje 24h a tv jest od swieta ? co zrobi biedny..skaza go na izolacje ? Odpowiedz Link Zgłoś
happyman4 Re: Pocztowcy będą kontrolować mieszkania 01.09.04, 04:25 Postaram sie nikogo tu nie obrazic...choc trudno bedzie. Caly ten pomysl jest kompletnym kretynizmem, okradaniem ludzi, zwyklym swinstwem. W Stanach Zjednoczonychludzie maja po kilka lub kilkanascie odbiornikow radiowych i telewizyjnych w domu(tak, tak...nawet tyle)i nikomu w najdziwniejszym widzie poalkoholowym lub innym nie przyszloby do glowy okladac tych odbiornikow haraczami. Ludzie po prostu przestaliby je kupowac w sklepach. Czyli przstaliby lozyc na gospodarke.....moze ktos ruszy w koncu glowa w naszej kochanej Ojczyznie...:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 dom wariatów 01.09.04, 15:44 happyman4 napisał: > Postaram sie nikogo tu nie obrazic...choc trudno bedzie. Caly ten pomysl jest > kompletnym kretynizmem, okradaniem ludzi, zwyklym swinstwem. W Stanach > Zjednoczonychludzie maja po kilka lub kilkanascie odbiornikow radiowych i > telewizyjnych w domu(tak, tak...nawet tyle)i nikomu w najdziwniejszym widzie > poalkoholowym lub innym nie przyszloby do glowy okladac tych odbiornikow > haraczami. Ludzie po prostu przestaliby je kupowac w sklepach. Czyli przstaliby > > lozyc na gospodarke.....moze ktos ruszy w koncu glowa w naszej kochanej > Ojczyznie...:(((( oczywiście , że zwyczajny kretynizm - czy decydentów stać na coś normalnego . dom wariatów . Odpowiedz Link Zgłoś