Dodaj do ulubionych

Nowa inwestycja STBS-u

24.05.05, 14:12
Zaraz, zaraz, czy mi się coś poplątało ? Czy chcecie zburzyć ten piękny,
przedwojenny budynek z cegły w komplecie z bramą wjazdową i podworkiem? To
był napewno jakiś zakład, kawałek zabudowy widać od ul.Boh,Warszawy za (od
niedawna) sklepem ogrodniczym. Czy to o ten kwartał chodzi ? Chcecie to
zburzyć ?
Oczy przecieram ze zdumienia, nie mogę w to uwierzyć, mam nadzieję, że sie
mylę. Zostawicie "Kosmos" a to zburzycie ?!
Muszę wejść na "sedinę" i sprawdzić czy ktoś wie co tam kiedyś było. Czy ktoś
wie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaro Re: Nowa inwestycja STBS-u IP: *.fnet.pl 24.05.05, 21:35
      To raczej nie jest ten kwartał - wyraźnie napisali o kwartale pry zbiegu
      Strzeleckiej i 5. Lipca (a zatem na samej górce), a nie przy zbiegu 5. Lipca i
      Bohaterów :)
    • Gość: male Re: Nowa inwestycja STBS-u IP: *.devs.futuro.pl 25.05.05, 21:53
      Jak można się "załapać" na takie mieszkanie? Jakieś limity dochodów są? Jak
      długo się czeka? Będę wdzięczna za wszelkie info...
      • Gość: XXL Re: Nowa inwestycja STBS-u IP: *.ksiazat.v.pl 26.05.05, 00:00
        Masz wszystko na tej stroncę
        www.stbs.pl/
        • Gość: male Re: Nowa inwestycja STBS-u IP: *.devs.futuro.pl 26.05.05, 12:27
          thx ale tam już byłam wcześniej... chodziło mi o jakieś info od osób które
          znają sprawę od strony praktycznej :)
          • Gość: XXL Re: Nowa inwestycja STBS-u IP: *.ksiazat.v.pl 26.05.05, 14:17
            Od strony praktycznej to musisz zmieścic się w widełkach (dochód na członka
            rodziny) tak jak podane na stronce.
            Składasz wniosek i czekasz.
            Jak mieszkasz w mieszkaniu kwaterunkowym to oddajesz go do UM.
            Wpłacasz kaucję i w rozliczeniu możesz zrealizować książeczkę mieszkaniową
            jeżeli takową posiadasz.
            Jeżeli nie mieszkasz w mieszkaniu kwaterunkowy kaucja będzie około 3 razy
            większa.
            To wszystko jest zresztą na stronce włącznie z tabelami widełek.
            Czas załatwiania od miesiąca do trzech jak obiekt do zasiedlenia jest gotowy .
            Mieszkanie wynajmujesz i nie jesteś włascicielem (póki co )bo słyszałem że
            mieszkania w STBS mają być sprzedawane, budują już nawet stronkę na ten temat.
            Moi znajomi bez rzadnych protekcji 3 lata temu załatwili sprawę zasiedlenia w
            jeden miesiąc.
            Powodzenia
            • Gość: Ula Re: Nowa inwestycja STBS-u IP: *.devs.futuro.pl 26.05.05, 21:49
              thx
              Niestety nie znalazłam tam "widełek" dochodów jedynie takie coś "Jednakże osoby
              ubiegające się o mieszkanie z zasobów Spółki, tj. PRZYSZLI NAJEMCY wskazani
              przez PARTYCYPANTA powinni spełniać niżej określone warunki:
              -brak tytułu prawnego do innego lokalu mieszkalnego na terenie Gminy Szczecin,
              -wykazać się określoną wysokością dochodów w gospodarstwie domowym, jednakże
              nie przekraczającą górnych progów dochodowych określonych ustawowo."

Dobrze się domyślam, że sa to takie dochody jak dla ubiegających się o
              mieszkania socjalne?
              • Gość: XXL Re: Nowa inwestycja STBS-u IP: *.ksiazat.v.pl 26.05.05, 21:56
                STBS to nie są mieszkania socialne, to są mieszkania dla średnio zarabiających,
                a widełki są sam oglądałem :)
                • Gość: XXL Re: Nowa inwestycja STBS-u IP: *.ksiazat.v.pl 26.05.05, 21:59
                  w tej chwili ta strona jest poprawiana gdzie są widełki średnich dochodów na
                  osobę ale można zadzwonić:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka