Dodaj do ulubionych

czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się?

31.08.04, 20:17
może w tym albo w przyszłym tygodniu...chcę zwiedzić wasze miasto..co warto u
was zwiedzić?..i czy prawdą jest ze bardzo nie lubicie Torunia i Torunian?
Obserwuj wątek
    • czwarty.wymiar Porzygać się można! 31.08.04, 20:24
      nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:

> czy prawdą jest ze bardzo nie lubicie Torunia i Torunian?

Spadaj ćwoku - ile razy można?! I, kur*a, po co?!
      • koszalek_opalek Re: Porzygać się można! 31.08.04, 20:35
        Czwarty Wymiarze!! A gdzie staropolska gościnnośc? :)))))))))))
        • czwarty.wymiar Re: Porzygać się można! 31.08.04, 20:37
          koszalek_opalek napisał:

> Czwarty Wymiarze!! A gdzie staropolska gościnnośc? :)))))))))))

Umarła śmiercią (nie)naturalną? ;)
          • Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:28
            w bydgoszczy nic ciekawego nie ma.jedz do torunia,ktory bardzo lubimy.
            • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:30
              Gość portalu: Marian napisał(a):

> w bydgoszczy nic ciekawego nie ma.jedz do torunia,ktory bardzo lubimy.

-Mówisz poważnie?? lubisz Toruń?? to skąd się wzieła opinia ze Bydgoszcz i Toruń sie nie lubią?
              • koszalek_opalek Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:31

> Gość portalu: Marian napisał(a):
                >
                > > w bydgoszczy nic ciekawego nie ma.jedz do torunia,ktory bardzo lubimy.
                >
                > -Mówisz poważnie?? lubisz Toruń?? to skąd się wzieła opinia ze Bydgoszcz i
                Toru
                Z KOSMOSU :)))))
                > ń sie nie lubią?
                • koszalek_opalek Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:32
                  Z KOSMOSU :)))))))))
              • czwarty.wymiar Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:32

> [...]skąd się wzieła opinia ze Bydgoszcz i Toruń sie nie lubią?

Z kosmosu! To przecież oczywiste.
                • koszalek_opalek Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:33
                  Byłem pierwszy, tylko mi się kursor przestawił :)))))))
                  • czwarty.wymiar cUDA! ;-) 31.08.04, 21:34
                    Ciekawe, że to samo pomyśleliśmy praktycznie w tym samym czasie...
                    • koszalek_opalek Re: cUDA! ;-) 31.08.04, 21:37
                      To chyba sprawka piątego wymiaru :))) albo szóstego:)))))
                  • nowy.oszolom.z.radia.maryja cieszę się ze te dwa miasta juz ze sobą nie walczą 31.08.04, 21:36
                    Myślę ze spora w tym zasługa w złagodzeniu antagonizmu bydgosko toruńskiego ma Radio Maryja..(sprzeciwiło się przyłączeniu Kujaw do woj Pomorskiego w stolicy w Gdańsku)
                    • koszalek_opalek Re: cieszę się ze te dwa miasta juz ze sobą nie w 31.08.04, 21:40
                      Mam inne zdanie na ten temat (chodziło sie na szkolenia z asertywności:)
                      ale GIVE PEACE A CHANCE !!!
              • Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:41
                Toru
                > ń sie nie lubią?

od kibicow zuzla?
                a tak powaznie, to bydgoszcz lokowana przez polskiego krola kazimierza
                wielkiego powstala wlasnie po to by dokopac "niemieckiemu" wowczas toruniowi :-
                )
                • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:45
                  widać że nie wszyscy jeszcze złożyli broń...czego zadzrościsz Toruniowi?
                  • Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:51
                    dróg,sa jeszcze bardziej dziurawe jak u nas,a uklad komunikacyjny jeszcze
                    bardziej posrany :-)
                    i zazdroszcze wybitnego hasla na rogatkach: "GOTYK NA DOTYK"
                    jest niemal tak glupie jak haslo promujace bydgoszcz:"BYDGOSZCZ ODKRYJ MNIE"

i znowu powaznie: czego tu zazdroscic? to i to zascianek,a dystans do innych
                    miast z pierwszej 7 w Polsce coraz wiekszy.rywalizacja i animozje wcale nie
                    wplywaja na nasze miasta tworczo- tylko destrukcyjnie. jedno drugiego ciagnie
                    na dno,a nie motywuje do wiekszego wysilku.
                    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Porzygać się można! 31.08.04, 22:04
                      ja już byłem kilka razy w Toruniu i bardzo mi sie podobało nigdy nie byłem
                      natomiast w Bydgoszczy..już sobie trochę o waszym mieście poczytałem...po
                      prostu los sprawił że ulokował dwa osrodki miejskie z silnymi aspiracjami obok
                      siebie..to wcale nie musi być przekleństwem...patrz Gdańsk Gdynia tam są dwa
                      miasta o podobnej wielkości a jednak miedzy nimi żadnych animozji nie ma
                      • santiago78 Re: Porzygać się można! 31.08.04, 23:46

> ja już byłem kilka razy w Toruniu i bardzo mi sie podobało nigdy nie byłem
                        > natomiast w Bydgoszczy..już sobie trochę o waszym mieście poczytałem...po
                        > prostu los sprawił że ulokował dwa osrodki miejskie z silnymi aspiracjami
                        obok
                        > siebie..to wcale nie musi być przekleństwem...patrz Gdańsk Gdynia tam są dwa
                        > miasta o podobnej wielkości a jednak miedzy nimi żadnych animozji nie ma

Toruń ma kompleks mnijeszego miatsa i na każdym ktoku to podkreśla swą agresją
                        wobec Bydgoszczy z jednej strony a pychą z drugiej....
                        ja generalnie mam to gdzieś, jedyne co mnie drażni to włąśnie ta pycha i to
                        węszenie przez Toruń antytoruńskich spisków w Bydgoszczy...
                        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Porzygać się można! 01.09.04, 10:47
                          Torunianie twierdza dokładnie to samo o was...
                          • Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:54
                            nie moga tak twierdzic poniewaz mieszkaja w dwa razy mniejszym miescie od
                            Bydgoszczy.
                            no i chyba masz odpowiedz :-)
                            • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Porzygać się można! 01.09.04, 16:49
                              a co ma tu liczba do rzeczy? jeśli nawet tzn że masz kompleksy wobec Chińczykow
                              • Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:54
                                nowy.oszolom.z.r.maryja napisał:

> a co ma tu liczba do rzeczy? jeśli nawet tzn że masz kompleksy wobec Chińczyko
                                > w

ojej.no chodzi o to ,ze torunianie nie moga twierdzic tego samego onas bo
                                fizycznie to bydgoszcz jest wieksza od torunia,nie odwrotnie,czyli torunianie
                                nie maja prawa tak mowic :-)
                                • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Porzygać się można! 01.09.04, 22:10
                                  i o co ten cały spór? a ja myslałem że to coś bardziej powaznego...
                                  www.torun-bydgoszcz.pl/
                        • Gość: edi Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:56
                          A co mnie drażni w Bydgoszczanach, to poczucie ginantomanii, jesli nie wsparte
                          rzeczywistymi argumentami, to ciagłymi próbami wsparcia swej wielkości przez
                          instytucje od 50 lat wywożone z Torunia przez cały PRL
                          (patrz: www.torun-bydgoszcz.pl)

Bydgoszczanom wydaje sę niemozliwe, że jakaś uczelnia może być lepsza od ich
                          uczelni, starówka ciekawsza, a życie kulturalne bardziej bogate niż w
                          Brzydgoszczy.

Nie wierzą, gdy mówi im się, ze w Toruniu buduje sie wiecej nieszkań, jest
                          dodatnie saldo migracji (odwrotnie niz w Bydzi), sa wieksze przedmieścia i
                          porównując proporcjonalnie do ilosci mieszkańców - więcej inwestorów
                          zagranicznych czy firm polskich z górnej półki (=najlepszych).

Po prostu: tyle lat im wmawiano, że wszystko bydgoskie jest THE BEST, że nie
                          moze byc inaczej. A mają silne wsparcie w postaci mediów u siebie, zwłaszcza
                          TV3, które moze kreować dowolny wizerunek każdego miasta. Z czego od lat
                          korzysta, kosztem dziennikarskiej uczciwości i kosztem pogarszania relacji B-T.
                          • Gość: Marian cz1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:16
                            A co mnie drażni w Bydgoszczanach, to poczucie ginantomanii

-to sie nazywa miec miec ambicje,bydgoszczanie swietnie wiedza gdzie jest ich
                            miejsce w szeregu :-)
                            ta ambicja i rownanie do lepszych,a nie do torunia tak bardzo boli torunian,bo
                            torunską skalą porownawczą, do ktorej sie porownuja jest w 100% Bydgoszcz.
                            klapki na oczach,stad potem wszystko drazni,zawisc,zazdrosc.

ostanio przeczytalem wasza balwochwalcza strategie rozwoju.
                            gdzie sie dalo nawiazanie do bydgoszczy,a gdzie sie nie dalo-od tylu.
                            i tak np w raporcie owym przecyztalem ze miasto Torun ma najwiekszy przyrost w
                            wojewodztwie,a wstetna Bydgoszcz ujemny i radocha :-)
                            pare stron dalej mowa o gminach i tutaj z zalem zauwazono ze najwiekszy jest
                            rozwoj gmin sasiadujacych z Bydgoszcza. koniec.kropka.zero wnioskow.

ha ha ha, a jaki z tego wniosek niekorzystny plynie dla Torunia,o ktorym
                            zapomniano wspomniec w raporcie?
                            Taki,że Bydgoszcz ma na tyle bogatych mieszkancow,ze wynosza sie MASOWO poza
                            obręb miasta.
                            Tymczasem do Torunia naplywa biedota z okolicznych wsi :-)
                            ksztalci sie i z braku zajecia wypieprza na zachod,czy nawet na koncu do
                            Bydgoszczy w ktorej to spora czesc mieszkancow grodu kopernika znalazla sobie
                            prace :-)
                            • Gość: Marian zajawka cz2. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:20
                              by cie edi pocieszyc,spolecznesto bydgoskie jest nadal na tyle biedne,a moze
                              specyficznie ciagnace na wies,ze nie powstal w bydgoszczy jeszcze ani jeden
                              apartamentowiec z prawdziwego zdarzenia,tak jak ma to miejsce w stolicy,czy
                              o tutaj, 130 km stad -w Poznaniu.
                              • Gość: Marian cz2. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:36
                                "Po prostu: tyle lat im wmawiano, że wszystko bydgoskie jest THE BEST, że nie
                                moze byc inaczej. A mają silne wsparcie w postaci mediów u siebie, zwłaszcza
                                TV3, które moze kreować dowolny wizerunek każdego miasta. Z czego od lat
                                korzysta, kosztem dziennikarskiej uczciwości i kosztem pogarszania relacji B-T"

a jak tam u was z bezrobociem w toruniu?
                                a gdyby wywalic wszystkich torunian pracujacych w bydgoszczy to jak by było?
                                przekroczyloby 20%?
                                :-)

koniec żartów.

nie nie nie.to nie tak,ze the best. w polowie lat 90 tych-juz pisalem-
                                rzeczywiscie w wielu dziedzianch miasto bylo nadspodziewanie wysoko.mnostwo
                                inwetycji,banki.teraz bydgoszcz wyraznie slabnie,niema sie czym chwalic.
                                spada w wiekszosci rankingow.
                                jest to olbrzymi powod do zmartwienia i tylko glupek moze sie pocieszac
                                i dowartosciowywac,ze i tak jest lepiej jak w toruniu (gorzej jak nie jest).

w kazdym razie przypomnialem sobie jeszcze,ze przeciez w czasie olimpiady,kiedy
                                tylko trafilem na lekkaatletyke, pan komentator mowil: ta pani skoczyla na
                                mityngu w bydgoszczy w tym roku tyle i tyle,tamten pan przebiegl w tym roku
                                w bydgoszczy w czasie takim i takim i jest faworytem.
                                ku memu zdziwieniu okazuje sie,ze nasz zupelnie nie gigantyczny stadion Zawiszy
                                rzeczywiscie pretenduje do miana najwaznieszego obiektu lekkoatletycznego
                                w Polsce!

jest to o tyle zabawne,ze Hala Łuczniczki stoi w zasadzie pusta :-)
                          • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Porzygać się można! 01.09.04, 16:50
                            czyli Bydgoszczanie są lokalnymi patriotami..co w tym złego?
                            • santiago78 nju osozłomie, założ tabliczkę na szyję 01.09.04, 20:25
                              albo opaskę to cię rozpoznamy w Bydzi...
                              ode mnie masz Kujawiaka w imię bydgoskiej gościnnosci...
                            • Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:48
                              nowy.oszolom.z.r.maryja napisał:

> czyli Bydgoszczanie są lokalnymi patriotami..co w tym złego?

no torunianie tez :-)
                              pretensjonalnymi.

• nowy.oszolom.z.r.maryja kto tu jest bardziej pretensjonalny? 01.09.04, 22:04
                                ..."Mentalność mieszkańców (Bydgoszcy i Torunia) też się różni. Torunianie są
                                bardziej samodzielni, kreatywni, często postępują małymi kroczkami.
                                Bydgoszczanie mają duże poczucie siły, wrażenie „ogromu” Bydgoszczy, nie
                                postępują samodzielnie, lecz oczekują wsparcia urzędu"
                                "Mentalność mieszkańców nadal jest różna. Torunianie są bardziej samodzielni,
                                kreatywni, lepiej wykształceni, często postępują małymi kroczkami.
                                Bydgoszczanie mają duże poczucie siły, wrażenie „ogromu” Bydgoszczy, nie
                                postępują samodzielnie, lecz oczekują wsparcia urzędu."

www.torun-bydgoszcz.pl/
                                • Gość: Stefan Re: kto tu jest bardziej pretensjonalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:14
                                  Nic dodać nic ująć - nie zdziwiłbym się gdyby owa strona była dofinansowywna
                                  lub wspierana w inny sposób przez Urząd Marszałkowski.
                                  Mali podli ludzie, z małego podłego miasta.
                                • Gość: Marian Re: kto tu jest bardziej pretensjonalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:41
                                  > www.torun-bydgoszcz.pl/

ta strona to smiech.moge takie dobrac rankingi, ze sie okaze,ze torun to wies
                                  bez soltysa.
                                  jakis napalony torunianin ja splodzil,a w jej obiektywizm,wiec wartosc
                                  spostrzezen i ocen wierza tylko torunianie :-)
                                  czytam:

"Zniekształcenia w mediach, najczęściej bydgoskich i tworzenie sztucznego
                                  obrazu: Bydgoszcz – gigantyczna ilość inicjatyw, windowanie najmniejszych
                                  imprez do roli regionalnych wydarzeń oraz pobłażliwość dla afer, Toruń –
                                  generalnie odwrotnie (dokładny opis na podstronie „przeszkadza w budowie
                                  aglomeracji”).
                                  Próby przechwytywania instytucji toruńskich dla Bydgoszczy, w ramach
                                  inspirowanych przez siebie reorganizacji, usprawniania działania itp. (dokładny
                                  opis na podstronie „przeszkadza w budowie aglomeracji”).

7. Krążą niepotwierdzone, a nawet dementowane przez wojewodę plotki o planach
                                  przeniesienia do Bydgoszczy toruńskiego posterunku Straży Granicznej czy
                                  siedziby Wojewódzkiej Komendy Straży Pożarnej. Miejmy nadzieję, że tym razem
                                  okażą się one jedynie plotkami.

8. Próby tworzenia uniwersytetu w Bydgoszczy, co jedynie osłabi istniejący,
                                  silny uniwersytet toruński. Chcąc rozwijać naukę w Bydgoszczy, należałoby
                                  tworzyć instytucje o nowych funkcjach, nie odbierające siły istniejącym. Dobrym
                                  pomysłem jest tworzenie w Bydgoszczy politechniki (na bazie ATR), która byłaby
                                  pierwszą w regionie. Dzisiaj przyszli inżynierowie muszą się wybierać do
                                  Poznania czy Łodzi, gdzie często zostają. W efekcie region traci, zamiast
                                  zyskiwać."

-nie chce mi sie czytac tej zenady. nie dobrnalem dalej wiec nie wiem,czy
                                  przejeciecie przez UMK naszej AM to bydgoski kon trojanski sluzacy pognebieniu
                                  uciesnionego narodu torunskiego.
                                  • Gość: Marian o kuffa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:51
                                    ale jajka,rzucilem jeszcze okiem nizej,a oni warunki stawiaja :-)

"Wariant optymistyczny regionu 2014

d) infrastruktura: Port Lotniczy na bydgoskim Błoniu nosi nazwę „Bydgoszcz-
                                    Toruń”. W zamian Toruń rezygnuje z rozbudowy własnego portu pasażerskiego, a
                                    Bydgoszcz przenosi do Torunia wszystkie imprezy i fundusze związane ze sportami
                                    lotniczymi na toruńskim lotnisku Aeroklubu."

-no to super jaja sa! zbudowalismy sobie terminal miedzynarodowy i w ramach
                                    przyjazni musimy go nazwac bydgoszcz-Torun i jeszcze oddac aeroklub :-)
                                    nie no zaprawde,przeswietnych tam maja komikow.

a propos terminalu w toruniu, to wlasciwszym byloby slowo budowa jak rozbudowa
                                    :-), poza tym szanse na budowe kolezkowie juz definitywnie przespali :-)

• Gość: Marian Re: o kuffa do potegi !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:12
                                      a te mapke to pacjent sobie sam narysowal kredkami swiecowymi:
                                      www.torun-bydgoszcz.pl/www/duze/088_przedTBbezrobocie.jpg
                                      dowod:
                                      www.bip.pup.bydgoszcz.pl/?cid=76 gdzie pisza,ze bydgoszcz ma w czerwcu
                                      11,8% bezrobotnych

www.torun.pl/portal/index.php?strona=mi_koscioly (smieszny link-
                                      traktuje o bezrobociu,a w nazwie koscioly) gdzie pisza,ze torun radosnie
                                      uzyskal w czercu poziom 14,1% !!!!!!!!!!!!!!!!!!

• grom3 Oszolom Zapraszam 02.09.04, 00:36
                                        Oszolom zapraszam do Bydgoszczy chciaz tam mnie nie ma co warto
                                        zwiedzac.Kosciol Farny Stary Rynek Bydgoska Wenecje Waly Jagielonskie ,jak
                                        znajdziesz chwile czasu odwiedz moja byla parafie Najswietrzego Serca Pana
                                        Jezusa przy Placu Piastowskim.Pozniej mi napisz czy sie moj Kosciol podobal
                                        • komando_moherowych_beretow Oszolom Zapraszam 02.09.04, 00:38
                                          Oszołom,
                                          Wy se ten Toruń wasz wpierw otynkujcie, potem pogadamy.
                                          • grom3 Ku Pamieci Pomordowanych 02.09.04, 04:42
                                            Jak bedziesz Oszolom w Bydgoszczy schyl glowe na Starym Rynku ku pamieci
                                            pomordowanych Bydgoszczan oraz odwiedz doline smierci pod Fordonem.Te dwa
                                            miejsca dadza tobie odpowiedz na wiele rzeczy ktore moze sa dla ciebie
                                            niezrozumiale.Bydgoszcz i jej mieszkancy byli pierwszymi ofiarami drugiej wojny
                                            swiatowej,nigdy przed hitlerowskim najezdza nie schylilismy glowy i nigdy nie
                                            schylimy przed zadnym barbarzynca obojetnie jak jemu bedzie na imie.
                                          • Gość: Marian Re: Oszolom Zapraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 08:18
                                            komando_moherowych_beretow napisała:

> Oszołom,
                                            > Wy se ten Toruń wasz wpierw otynkujcie, potem pogadamy.

jakby otynkowali gotyk na dotyk to dopiero byliby slawni :-)
                                • Gość: Obiektywny Re: kto tu jest bardziej pretensjonalny? IP: 80.51.243.* 10.09.04, 02:31
                                  Mogę ci jedynie odpowiedzieć, że jesteś głupi jak but, skoro takie debilne
                                  argumenty przedstawiasz. Przeczytaj uważnie jeszcze raz to co napisałeś, i
                                  jeżeli masz choć trochę rozumu, zrozumiesz jaki debilny post napisałeś. A
                                  podobno tak jak twierdzisz w Toruniu są tacy wykształceni ludzie. Śmieszny
                                  jesteś pajacu.
                          • Gość: Handlowiec Re: Porzygać się można! IP: 80.51.243.* 10.09.04, 02:21
                            I widzisz kmiocie tu się mylisz. Myślisz,że firmy zagraniczne to jakieś ułomy,
                            że liczyć nie potrafią. W biznesie liczy się przede wszystkim siła nabywcza, a
                            ta w Bydgoszczy, czy ci się to podoba czy nie, obecnie jest dwa razy większa
                            niż w Toruniu. Więc nie pierdol farmazonów, że firmy zagraniczne inwestują
                            chętniej w Toruniu niż w Bydgoszczy, bo w rzeczywistości jest zupełnie
                            odwrotnie. Sam pamiętam nie tak odległe czasy, gdy w Bydgoszczy było już z 10
                            zagranicznych stacji benzynowych, a w Toruniu tylko CPN i jakieś inne barachło,
                            które notabene już wymarło. Tak samo jest z marketami. To tylko wasza urojona
                            gigantomania nie pozwala wam odnaleźć się w ponurej rzeczywistości.
              • lusi_fair Re: Porzygać się można! 07.09.04, 15:17

> Gość portalu: Marian napisał(a):
                >
                > > w bydgoszczy nic ciekawego nie ma.jedz do torunia,ktory bardzo lubimy.
                >
                Toru
                > ń sie nie lubią?

Bo Toruń ma aspiracje...:)
                Tylko za krótkie nóżki.
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 02.09.04, 18:52
      Co do wojny to wszyscy Polacy niezal od miejsca zamieszkania ucierpieli...a
      Bydgoszcz napewno odwiedzę
      • grom3 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 03.09.04, 10:17
        Oszolom nie wiem z jakiej przyjezdzasz pipidowki,radzil bym tobie dobrze
        wyczyscic buty Bydgoszcz jest czystym miastem.Mozesz miec problemy z chodzeniem
        po ulicach poniewaz mamy ladne chodniki.Ludzie sa bardzo przyjazni tylko nie
        lubia cwaniakow,utarlo sie powiedzenie Warszawiaka poznasz po tym ze ma czysty
        kolniezyk od koszuli i dziury w skarpetach.
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 03.09.04, 18:30
          teraz mieszkam w Poznaniu a Poznań to też czyste miasto...no wkażdym bądź razie
          jest czystsze od Warszawy
          • Gość: Marian Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:00
            srodmiescie bydgoszczy przypomina raczej tor przeszkod-niestety.
            raz,ze psie kupy.dwa,ze plyty chodnikowe powywracane.
            trzy ulice i trzy place,to wszystko co w nasyzm miescie jest czyste i rowne :-)

btw. czy oszolom radia maryja nie byl tez z poznania?
            • grom3 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 03.09.04, 21:39
              Marian mieszkajac w Wiedniu codziennie robilem slalom gigant tyle bylo na
              chodnikach psich odchodow.Teraz w Toronto sa takie kocie lby na ulicach ze
              szkoda gadac,jazda samochodem przypomina rolakoster.Poprzednia rada miasta
              nakradla niewasko burmistrzem byl zyd to juz wiecej tobie nie musze mowic.Bylem
              w Bydgoszczy bardzo mi sie podobalo zazdroszcze wam filharmoni,tutaj ktos z
              radia dal mi bilety do Royal Alexander Teater,poszedlem z zona w przerwie
              ucieklismy juz dawno w takiej spelunie nie siedzialem,Tutaj sa tylko ladnie
              brzmiaco nazwy jak wejdziesz do srodka speluna.Szkoda ze nie moglem wejsc do
              teatru w Bydgoszczy byl zamkniety bylem w Lipcu.Tak ze Marian w Bydgoszczy nie
              jest zle,jak chcesz na karuzele zapraszam do Toronto powoze ciebie troche
              samochodem bedziesz mial rolakoster za darmo.
            • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 08:30
              a no był..ja jestem z Wagrowca ale mam rodzinę w Poznaniu i studiuję w Poznaniu
              • Gość: Marian Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 09:44

> a no był..ja jestem z Wagrowca ale mam rodzinę w Poznaniu i studiuję w
                Poznaniu

chyba jakos niedobrze skonczyl-obilo mi sie uszy-kontynuujesz jego robote?
                :-)
                nieeee,wyglada,ze jestes apolityczny,przynajmniej tutaj.
                • Gość: Marian Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 09:48
                  w kazdym razie warto np. trafic w Bydgoszczy w okolice Łuczniczki,zobaczyć o
                  zmierzchaniu Bazylike, idąc pieszo od Łuczniczki przez Sielankę.Wejdz w
                  polmroku i popatrz wgórę. gdy bedzie sloneczny dzien nic nie zobaczysz :-)
                  • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 11:57
                    słyszałem ze u was są zabytkowe spichrze...
                • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 11:57
                  mój kolega po prostu dostał lepszą pracę...
                  • santiago78 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 21:52
                    a jak szukasz mocnych wrażeń to przespaceruj się wieczorem albo nocą po
                    Londynku......
                    • milongaa Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 22:14
                      Ty, santiago za co tak bardzo oszoloma nie lubisz??? :-)
                      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 22:25
                        pewnie za miłość do ojczyzny
                        • santiago78 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 05.09.04, 21:26

> pewnie za miłość do ojczyzny

nie wiem jaką masz miłość do ojczyzny, nie wiem jakie cię łączą relację z
                          naszym czcigodnym padre...

a moja propozycja spaceru po Londynku wynika tylko i wyłącznie z checi pomocy w
                          poznaniu wszystkich uroków miasta przez ciebie oszołomie...nie ma w tym nic
                          personalengo (choc może powinno ? :-)))

w sobotnie popołudnie polecam jedank spacer po oklicach filharmonii -
                          padarewskiego, mickieiwcza sielnka itp... byłem tam wczoraj...za każdym razem
                          jak tamtedy przechodzę bardziej mi się Bydgoszcz podoba...
                          inne moje osobiste sugestię to wyprawa na rolkach albo rowerem po myslecinku...
                      • grom3 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 23:52
                        Santiago nie lubi oszoloma bo kocha inaczej Rydzyka
                        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 05.09.04, 12:44
                          on jest poprostu zazdrosnyy że mam u ojca dyrektora większe względy
                          • Gość: Marian Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:35
                            mozesz jeszcze zajrzec do hali luczniczka.najwiekszej i najnowoczesniejszej w
                            Polsce przechowalni powietrza :-)

szkoda,ze krzeselka sa na w wiekszosci na stale. mozna by bylo otworzyc ich
                            wypozyczalnie na wesela.
                            • grom3 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 05.09.04, 18:14
                              Brat mi wspominal o hali Luczniczki bedac w Bydgoszczy nie mialem szczescia jej
                              widziec ,wozili mnie wszedzie ale tam nie zawiezli mam troche zal.Czy nie
                              mozecie ruszyc glowami jak ja uzytkowac i zarabiac pieniadze,gdy przyjade w
                              przyszlym roku zobacze ja i pomysle co by mozna w niej zrobic.Czy by mogly tam
                              sie odbywac wystepy gwiazd estrady,rozmawialem juz 2 razy z Tina Turner bym
                              chcial zorganizowac koncert dobroczynny dla dziecinnego szpitala w Bydgoszczy.
                            • milongaa Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 05.09.04, 18:16
                              Gość portalu: Marian napisał(a):

> mozesz jeszcze zajrzec do hali luczniczka.najwiekszej i najnowoczesniejszej w
                              > Polsce przechowalni powietrza :-)
                              >
                              > szkoda,ze krzeselka sa na w wiekszosci na stale. mozna by bylo otworzyc ich
                              > wypozyczalnie na wesela.

:-))))))))))))))))))))))))
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wtorek) 06.09.04, 18:46
      na 99%
      • grom3 Re: przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wt 06.09.04, 22:46
        nowy oszolom odmow dzisiaj w radio Maryja rozaniec za pomyslnosc swojej
        podrozy.witac ciebie beda chlebem i sola w ratuszu miejskim,czy zamierzasz sie
        spotkac z Bp Tyrawa.Dlaczego sie pytam poniewaz jak Glemp i inni biskupi
        odwiedzaja Toronto Kardynal Ambrozic zawsze wyjezdza nie ma dla nich czasu.
      • santiago78 Re: przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wt 06.09.04, 23:08

> na 99%

prywatnie czy słuzbowo?
        • grom3 Re: przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wt 06.09.04, 23:11
          Mysle ze przyjezdza sluzbowo wynika to z tresci postow,ma za zadanie sprawdzic
          ile mozna wydoic dla kosciola z Bydgoszczan.
          • santiago78 Re: przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wt 06.09.04, 23:29
            grom3 napisał:

> Mysle ze przyjezdza sluzbowo wynika to z tresci postow,ma za zadanie
            sprawdzic
            > ile mozna wydoic dla kosciola z Bydgoszczan.

hmmm
            jeżeli z Bydgoszczan dla bydgsokiego Kościoła to w czym problem?>
            • grom3 Re: przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wt 07.09.04, 03:09
              Przyjezdza z krucjata aby jak najwiecej przechwycic dla radia Maryja w Toruniu.
              • grom3 WITAMY WITAMY WITAMY 07.09.04, 13:15
                WITAMY WITAMY WITAMY oszoloma z radia Maryja ty bedziesz w Bydgoszczy a ja w
                sadzie w Toronto dzisiaj kompromitowal Zakon Oblaicki i Kardynala
                Glempa.Chwalic Boga wczoraj dostalem czesc akt a rano w sadzie reszte dostarczy
                mi kurier,taine akta koscielne.Sa to akta milionowych nadurzyc,wielebne
                duszyczki myslaly ze wyroluja Polonie Kanadyjska na miliony dolarow.
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Byłem u was! 07.09.04, 21:45
      a wrażenia opisałem tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=15570050
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja niebawem odwiedzę was ponownie... 10.09.04, 16:40
      • grom3 Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 12.09.04, 04:18
        Czy dostales zaproszenie od biskupa Tyrawy.
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 12.09.04, 14:09
          ale nie wybieram sie do biskupa tylko do pracy...będę nadzorował prace
          budowlane u ojca w firmie oraz dbał o zaopatrzenie w towar...
          • grom3 Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 13.09.04, 13:14
            Jestem zdziwiony ze nie odwiedzisz biskupa Tyrawy moze by dal tobie wskazowki
            co masz pisac w obronie skorumpowanych ksiezy.
            • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 13.09.04, 17:23
              ja nie jestem rzecznikiem episkopatu! no co ty!
              • Gość: rynkowo Re: niebawem odwiedzę was ponownie... IP: *.proxy.aol.com 13.09.04, 17:41
                gromy i oszolomy a co z zawisza,to ona was potrzebuje z idealnym poparciem
                zlotych mysli.zwazywszy,ze polityka i religia nie sa wam obce,to co dopiero
                sport,z ktorym na pewno sobie wysmienicie poradzicie.kibice beda wdzieczni.
                • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 14.09.04, 16:54
                  ??????
                  • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 14.09.04, 18:55
                    będę u was już jutro...
    • Gość: torunianka Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? IP: *.petrus.com.pl 13.01.05, 21:49
      tak, przyjeżdżaj!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka