nowy.oszolom.z.radia.maryja 31.08.04, 20:17 może w tym albo w przyszłym tygodniu...chcę zwiedzić wasze miasto..co warto u was zwiedzić?..i czy prawdą jest ze bardzo nie lubicie Torunia i Torunian? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czwarty.wymiar Porzygać się można! 31.08.04, 20:24 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: > czy prawdą jest ze bardzo nie lubicie Torunia i Torunian? Spadaj ćwoku - ile razy można?! I, kur*a, po co?! Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: Porzygać się można! 31.08.04, 20:35 Czwarty Wymiarze!! A gdzie staropolska gościnnośc? :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Porzygać się można! 31.08.04, 20:37 koszalek_opalek napisał: > Czwarty Wymiarze!! A gdzie staropolska gościnnośc? :))))))))))) Umarła śmiercią (nie)naturalną? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:28 w bydgoszczy nic ciekawego nie ma.jedz do torunia,ktory bardzo lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:30 Gość portalu: Marian napisał(a): > w bydgoszczy nic ciekawego nie ma.jedz do torunia,ktory bardzo lubimy. -Mówisz poważnie?? lubisz Toruń?? to skąd się wzieła opinia ze Bydgoszcz i Toruń sie nie lubią? Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:31 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: Marian napisał(a): > > > w bydgoszczy nic ciekawego nie ma.jedz do torunia,ktory bardzo lubimy. > > -Mówisz poważnie?? lubisz Toruń?? to skąd się wzieła opinia ze Bydgoszcz i Toru Z KOSMOSU :))))) > ń sie nie lubią? Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:32 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: > [...]skąd się wzieła opinia ze Bydgoszcz i Toruń sie nie lubią? Z kosmosu! To przecież oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:33 Byłem pierwszy, tylko mi się kursor przestawił :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar cUDA! ;-) 31.08.04, 21:34 Ciekawe, że to samo pomyśleliśmy praktycznie w tym samym czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: cUDA! ;-) 31.08.04, 21:37 To chyba sprawka piątego wymiaru :))) albo szóstego:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja cieszę się ze te dwa miasta juz ze sobą nie walczą 31.08.04, 21:36 Myślę ze spora w tym zasługa w złagodzeniu antagonizmu bydgosko toruńskiego ma Radio Maryja..(sprzeciwiło się przyłączeniu Kujaw do woj Pomorskiego w stolicy w Gdańsku) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: cieszę się ze te dwa miasta juz ze sobą nie w 31.08.04, 21:40 Mam inne zdanie na ten temat (chodziło sie na szkolenia z asertywności:) ale GIVE PEACE A CHANCE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:41 > -Mówisz poważnie?? lubisz Toruń?? to skąd się wzieła opinia ze Bydgoszcz i Toru > ń sie nie lubią? od kibicow zuzla? a tak powaznie, to bydgoszcz lokowana przez polskiego krola kazimierza wielkiego powstala wlasnie po to by dokopac "niemieckiemu" wowczas toruniowi :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Porzygać się można! 31.08.04, 21:45 widać że nie wszyscy jeszcze złożyli broń...czego zadzrościsz Toruniowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:51 dróg,sa jeszcze bardziej dziurawe jak u nas,a uklad komunikacyjny jeszcze bardziej posrany :-) i zazdroszcze wybitnego hasla na rogatkach: "GOTYK NA DOTYK" jest niemal tak glupie jak haslo promujace bydgoszcz:"BYDGOSZCZ ODKRYJ MNIE" i znowu powaznie: czego tu zazdroscic? to i to zascianek,a dystans do innych miast z pierwszej 7 w Polsce coraz wiekszy.rywalizacja i animozje wcale nie wplywaja na nasze miasta tworczo- tylko destrukcyjnie. jedno drugiego ciagnie na dno,a nie motywuje do wiekszego wysilku. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Porzygać się można! 31.08.04, 22:04 ja już byłem kilka razy w Toruniu i bardzo mi sie podobało nigdy nie byłem natomiast w Bydgoszczy..już sobie trochę o waszym mieście poczytałem...po prostu los sprawił że ulokował dwa osrodki miejskie z silnymi aspiracjami obok siebie..to wcale nie musi być przekleństwem...patrz Gdańsk Gdynia tam są dwa miasta o podobnej wielkości a jednak miedzy nimi żadnych animozji nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: Porzygać się można! 31.08.04, 23:46 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: > ja już byłem kilka razy w Toruniu i bardzo mi sie podobało nigdy nie byłem > natomiast w Bydgoszczy..już sobie trochę o waszym mieście poczytałem...po > prostu los sprawił że ulokował dwa osrodki miejskie z silnymi aspiracjami obok > siebie..to wcale nie musi być przekleństwem...patrz Gdańsk Gdynia tam są dwa > miasta o podobnej wielkości a jednak miedzy nimi żadnych animozji nie ma Toruń ma kompleks mnijeszego miatsa i na każdym ktoku to podkreśla swą agresją wobec Bydgoszczy z jednej strony a pychą z drugiej.... ja generalnie mam to gdzieś, jedyne co mnie drażni to włąśnie ta pycha i to węszenie przez Toruń antytoruńskich spisków w Bydgoszczy... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Porzygać się można! 01.09.04, 10:47 Torunianie twierdza dokładnie to samo o was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:54 nie moga tak twierdzic poniewaz mieszkaja w dwa razy mniejszym miescie od Bydgoszczy. no i chyba masz odpowiedz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Porzygać się można! 01.09.04, 16:49 a co ma tu liczba do rzeczy? jeśli nawet tzn że masz kompleksy wobec Chińczykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:54 nowy.oszolom.z.r.maryja napisał: > a co ma tu liczba do rzeczy? jeśli nawet tzn że masz kompleksy wobec Chińczyko > w ojej.no chodzi o to ,ze torunianie nie moga twierdzic tego samego onas bo fizycznie to bydgoszcz jest wieksza od torunia,nie odwrotnie,czyli torunianie nie maja prawa tak mowic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Porzygać się można! 01.09.04, 22:10 i o co ten cały spór? a ja myslałem że to coś bardziej powaznego... www.torun-bydgoszcz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:56 A co mnie drażni w Bydgoszczanach, to poczucie ginantomanii, jesli nie wsparte rzeczywistymi argumentami, to ciagłymi próbami wsparcia swej wielkości przez instytucje od 50 lat wywożone z Torunia przez cały PRL (patrz: www.torun-bydgoszcz.pl) Bydgoszczanom wydaje sę niemozliwe, że jakaś uczelnia może być lepsza od ich uczelni, starówka ciekawsza, a życie kulturalne bardziej bogate niż w Brzydgoszczy. Nie wierzą, gdy mówi im się, ze w Toruniu buduje sie wiecej nieszkań, jest dodatnie saldo migracji (odwrotnie niz w Bydzi), sa wieksze przedmieścia i porównując proporcjonalnie do ilosci mieszkańców - więcej inwestorów zagranicznych czy firm polskich z górnej półki (=najlepszych). Po prostu: tyle lat im wmawiano, że wszystko bydgoskie jest THE BEST, że nie moze byc inaczej. A mają silne wsparcie w postaci mediów u siebie, zwłaszcza TV3, które moze kreować dowolny wizerunek każdego miasta. Z czego od lat korzysta, kosztem dziennikarskiej uczciwości i kosztem pogarszania relacji B-T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian cz1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:16 A co mnie drażni w Bydgoszczanach, to poczucie ginantomanii -to sie nazywa miec miec ambicje,bydgoszczanie swietnie wiedza gdzie jest ich miejsce w szeregu :-) ta ambicja i rownanie do lepszych,a nie do torunia tak bardzo boli torunian,bo torunską skalą porownawczą, do ktorej sie porownuja jest w 100% Bydgoszcz. klapki na oczach,stad potem wszystko drazni,zawisc,zazdrosc. ostanio przeczytalem wasza balwochwalcza strategie rozwoju. gdzie sie dalo nawiazanie do bydgoszczy,a gdzie sie nie dalo-od tylu. i tak np w raporcie owym przecyztalem ze miasto Torun ma najwiekszy przyrost w wojewodztwie,a wstetna Bydgoszcz ujemny i radocha :-) pare stron dalej mowa o gminach i tutaj z zalem zauwazono ze najwiekszy jest rozwoj gmin sasiadujacych z Bydgoszcza. koniec.kropka.zero wnioskow. ha ha ha, a jaki z tego wniosek niekorzystny plynie dla Torunia,o ktorym zapomniano wspomniec w raporcie? Taki,że Bydgoszcz ma na tyle bogatych mieszkancow,ze wynosza sie MASOWO poza obręb miasta. Tymczasem do Torunia naplywa biedota z okolicznych wsi :-) ksztalci sie i z braku zajecia wypieprza na zachod,czy nawet na koncu do Bydgoszczy w ktorej to spora czesc mieszkancow grodu kopernika znalazla sobie prace :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian zajawka cz2. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:20 by cie edi pocieszyc,spolecznesto bydgoskie jest nadal na tyle biedne,a moze specyficznie ciagnace na wies,ze nie powstal w bydgoszczy jeszcze ani jeden apartamentowiec z prawdziwego zdarzenia,tak jak ma to miejsce w stolicy,czy o tutaj, 130 km stad -w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian cz2. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:36 "Po prostu: tyle lat im wmawiano, że wszystko bydgoskie jest THE BEST, że nie moze byc inaczej. A mają silne wsparcie w postaci mediów u siebie, zwłaszcza TV3, które moze kreować dowolny wizerunek każdego miasta. Z czego od lat korzysta, kosztem dziennikarskiej uczciwości i kosztem pogarszania relacji B-T" a jak tam u was z bezrobociem w toruniu? a gdyby wywalic wszystkich torunian pracujacych w bydgoszczy to jak by było? przekroczyloby 20%? :-) koniec żartów. nie nie nie.to nie tak,ze the best. w polowie lat 90 tych-juz pisalem- rzeczywiscie w wielu dziedzianch miasto bylo nadspodziewanie wysoko.mnostwo inwetycji,banki.teraz bydgoszcz wyraznie slabnie,niema sie czym chwalic. spada w wiekszosci rankingow. jest to olbrzymi powod do zmartwienia i tylko glupek moze sie pocieszac i dowartosciowywac,ze i tak jest lepiej jak w toruniu (gorzej jak nie jest). w kazdym razie przypomnialem sobie jeszcze,ze przeciez w czasie olimpiady,kiedy tylko trafilem na lekkaatletyke, pan komentator mowil: ta pani skoczyla na mityngu w bydgoszczy w tym roku tyle i tyle,tamten pan przebiegl w tym roku w bydgoszczy w czasie takim i takim i jest faworytem. ku memu zdziwieniu okazuje sie,ze nasz zupelnie nie gigantyczny stadion Zawiszy rzeczywiscie pretenduje do miana najwaznieszego obiektu lekkoatletycznego w Polsce! jest to o tyle zabawne,ze Hala Łuczniczki stoi w zasadzie pusta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Porzygać się można! 01.09.04, 16:50 czyli Bydgoszczanie są lokalnymi patriotami..co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 nju osozłomie, założ tabliczkę na szyję 01.09.04, 20:25 albo opaskę to cię rozpoznamy w Bydzi... ode mnie masz Kujawiaka w imię bydgoskiej gościnnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Porzygać się można! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:48 nowy.oszolom.z.r.maryja napisał: > czyli Bydgoszczanie są lokalnymi patriotami..co w tym złego? no torunianie tez :-) pretensjonalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.r.maryja kto tu jest bardziej pretensjonalny? 01.09.04, 22:04 ..."Mentalność mieszkańców (Bydgoszcy i Torunia) też się różni. Torunianie są bardziej samodzielni, kreatywni, często postępują małymi kroczkami. Bydgoszczanie mają duże poczucie siły, wrażenie „ogromu” Bydgoszczy, nie postępują samodzielnie, lecz oczekują wsparcia urzędu" "Mentalność mieszkańców nadal jest różna. Torunianie są bardziej samodzielni, kreatywni, lepiej wykształceni, często postępują małymi kroczkami. Bydgoszczanie mają duże poczucie siły, wrażenie „ogromu” Bydgoszczy, nie postępują samodzielnie, lecz oczekują wsparcia urzędu." www.torun-bydgoszcz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: kto tu jest bardziej pretensjonalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:14 Nic dodać nic ująć - nie zdziwiłbym się gdyby owa strona była dofinansowywna lub wspierana w inny sposób przez Urząd Marszałkowski. Mali podli ludzie, z małego podłego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: kto tu jest bardziej pretensjonalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:41 > www.torun-bydgoszcz.pl/ ta strona to smiech.moge takie dobrac rankingi, ze sie okaze,ze torun to wies bez soltysa. jakis napalony torunianin ja splodzil,a w jej obiektywizm,wiec wartosc spostrzezen i ocen wierza tylko torunianie :-) czytam: "Zniekształcenia w mediach, najczęściej bydgoskich i tworzenie sztucznego obrazu: Bydgoszcz – gigantyczna ilość inicjatyw, windowanie najmniejszych imprez do roli regionalnych wydarzeń oraz pobłażliwość dla afer, Toruń – generalnie odwrotnie (dokładny opis na podstronie „przeszkadza w budowie aglomeracji”). Próby przechwytywania instytucji toruńskich dla Bydgoszczy, w ramach inspirowanych przez siebie reorganizacji, usprawniania działania itp. (dokładny opis na podstronie „przeszkadza w budowie aglomeracji”). 7. Krążą niepotwierdzone, a nawet dementowane przez wojewodę plotki o planach przeniesienia do Bydgoszczy toruńskiego posterunku Straży Granicznej czy siedziby Wojewódzkiej Komendy Straży Pożarnej. Miejmy nadzieję, że tym razem okażą się one jedynie plotkami. 8. Próby tworzenia uniwersytetu w Bydgoszczy, co jedynie osłabi istniejący, silny uniwersytet toruński. Chcąc rozwijać naukę w Bydgoszczy, należałoby tworzyć instytucje o nowych funkcjach, nie odbierające siły istniejącym. Dobrym pomysłem jest tworzenie w Bydgoszczy politechniki (na bazie ATR), która byłaby pierwszą w regionie. Dzisiaj przyszli inżynierowie muszą się wybierać do Poznania czy Łodzi, gdzie często zostają. W efekcie region traci, zamiast zyskiwać." -nie chce mi sie czytac tej zenady. nie dobrnalem dalej wiec nie wiem,czy przejeciecie przez UMK naszej AM to bydgoski kon trojanski sluzacy pognebieniu uciesnionego narodu torunskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian o kuffa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:51 ale jajka,rzucilem jeszcze okiem nizej,a oni warunki stawiaja :-) "Wariant optymistyczny regionu 2014 d) infrastruktura: Port Lotniczy na bydgoskim Błoniu nosi nazwę „Bydgoszcz- Toruń”. W zamian Toruń rezygnuje z rozbudowy własnego portu pasażerskiego, a Bydgoszcz przenosi do Torunia wszystkie imprezy i fundusze związane ze sportami lotniczymi na toruńskim lotnisku Aeroklubu." -no to super jaja sa! zbudowalismy sobie terminal miedzynarodowy i w ramach przyjazni musimy go nazwac bydgoszcz-Torun i jeszcze oddac aeroklub :-) nie no zaprawde,przeswietnych tam maja komikow. a propos terminalu w toruniu, to wlasciwszym byloby slowo budowa jak rozbudowa :-), poza tym szanse na budowe kolezkowie juz definitywnie przespali :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: o kuffa do potegi !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:12 a te mapke to pacjent sobie sam narysowal kredkami swiecowymi: www.torun-bydgoszcz.pl/www/duze/088_przedTBbezrobocie.jpg dowod: www.bip.pup.bydgoszcz.pl/?cid=76 gdzie pisza,ze bydgoszcz ma w czerwcu 11,8% bezrobotnych www.torun.pl/portal/index.php?strona=mi_koscioly (smieszny link- traktuje o bezrobociu,a w nazwie koscioly) gdzie pisza,ze torun radosnie uzyskal w czercu poziom 14,1% !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Oszolom Zapraszam 02.09.04, 00:36 Oszolom zapraszam do Bydgoszczy chciaz tam mnie nie ma co warto zwiedzac.Kosciol Farny Stary Rynek Bydgoska Wenecje Waly Jagielonskie ,jak znajdziesz chwile czasu odwiedz moja byla parafie Najswietrzego Serca Pana Jezusa przy Placu Piastowskim.Pozniej mi napisz czy sie moj Kosciol podobal Odpowiedz Link Zgłoś
komando_moherowych_beretow Oszolom Zapraszam 02.09.04, 00:38 Oszołom, Wy se ten Toruń wasz wpierw otynkujcie, potem pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Ku Pamieci Pomordowanych 02.09.04, 04:42 Jak bedziesz Oszolom w Bydgoszczy schyl glowe na Starym Rynku ku pamieci pomordowanych Bydgoszczan oraz odwiedz doline smierci pod Fordonem.Te dwa miejsca dadza tobie odpowiedz na wiele rzeczy ktore moze sa dla ciebie niezrozumiale.Bydgoszcz i jej mieszkancy byli pierwszymi ofiarami drugiej wojny swiatowej,nigdy przed hitlerowskim najezdza nie schylilismy glowy i nigdy nie schylimy przed zadnym barbarzynca obojetnie jak jemu bedzie na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Oszolom Zapraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 08:18 komando_moherowych_beretow napisała: > Oszołom, > Wy se ten Toruń wasz wpierw otynkujcie, potem pogadamy. jakby otynkowali gotyk na dotyk to dopiero byliby slawni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: kto tu jest bardziej pretensjonalny? IP: 80.51.243.* 10.09.04, 02:31 Mogę ci jedynie odpowiedzieć, że jesteś głupi jak but, skoro takie debilne argumenty przedstawiasz. Przeczytaj uważnie jeszcze raz to co napisałeś, i jeżeli masz choć trochę rozumu, zrozumiesz jaki debilny post napisałeś. A podobno tak jak twierdzisz w Toruniu są tacy wykształceni ludzie. Śmieszny jesteś pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Handlowiec Re: Porzygać się można! IP: 80.51.243.* 10.09.04, 02:21 I widzisz kmiocie tu się mylisz. Myślisz,że firmy zagraniczne to jakieś ułomy, że liczyć nie potrafią. W biznesie liczy się przede wszystkim siła nabywcza, a ta w Bydgoszczy, czy ci się to podoba czy nie, obecnie jest dwa razy większa niż w Toruniu. Więc nie pierdol farmazonów, że firmy zagraniczne inwestują chętniej w Toruniu niż w Bydgoszczy, bo w rzeczywistości jest zupełnie odwrotnie. Sam pamiętam nie tak odległe czasy, gdy w Bydgoszczy było już z 10 zagranicznych stacji benzynowych, a w Toruniu tylko CPN i jakieś inne barachło, które notabene już wymarło. Tak samo jest z marketami. To tylko wasza urojona gigantomania nie pozwala wam odnaleźć się w ponurej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
lusi_fair Re: Porzygać się można! 07.09.04, 15:17 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: Marian napisał(a): > > > w bydgoszczy nic ciekawego nie ma.jedz do torunia,ktory bardzo lubimy. > > -Mówisz poważnie?? lubisz Toruń?? to skąd się wzieła opinia ze Bydgoszcz i Toru > ń sie nie lubią? Bo Toruń ma aspiracje...:) Tylko za krótkie nóżki. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 02.09.04, 18:52 Co do wojny to wszyscy Polacy niezal od miejsca zamieszkania ucierpieli...a Bydgoszcz napewno odwiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 03.09.04, 10:17 Oszolom nie wiem z jakiej przyjezdzasz pipidowki,radzil bym tobie dobrze wyczyscic buty Bydgoszcz jest czystym miastem.Mozesz miec problemy z chodzeniem po ulicach poniewaz mamy ladne chodniki.Ludzie sa bardzo przyjazni tylko nie lubia cwaniakow,utarlo sie powiedzenie Warszawiaka poznasz po tym ze ma czysty kolniezyk od koszuli i dziury w skarpetach. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 03.09.04, 18:30 teraz mieszkam w Poznaniu a Poznań to też czyste miasto...no wkażdym bądź razie jest czystsze od Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:00 srodmiescie bydgoszczy przypomina raczej tor przeszkod-niestety. raz,ze psie kupy.dwa,ze plyty chodnikowe powywracane. trzy ulice i trzy place,to wszystko co w nasyzm miescie jest czyste i rowne :-) btw. czy oszolom radia maryja nie byl tez z poznania? Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 03.09.04, 21:39 Marian mieszkajac w Wiedniu codziennie robilem slalom gigant tyle bylo na chodnikach psich odchodow.Teraz w Toronto sa takie kocie lby na ulicach ze szkoda gadac,jazda samochodem przypomina rolakoster.Poprzednia rada miasta nakradla niewasko burmistrzem byl zyd to juz wiecej tobie nie musze mowic.Bylem w Bydgoszczy bardzo mi sie podobalo zazdroszcze wam filharmoni,tutaj ktos z radia dal mi bilety do Royal Alexander Teater,poszedlem z zona w przerwie ucieklismy juz dawno w takiej spelunie nie siedzialem,Tutaj sa tylko ladnie brzmiaco nazwy jak wejdziesz do srodka speluna.Szkoda ze nie moglem wejsc do teatru w Bydgoszczy byl zamkniety bylem w Lipcu.Tak ze Marian w Bydgoszczy nie jest zle,jak chcesz na karuzele zapraszam do Toronto powoze ciebie troche samochodem bedziesz mial rolakoster za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 08:30 a no był..ja jestem z Wagrowca ale mam rodzinę w Poznaniu i studiuję w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 09:44 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: > a no był..ja jestem z Wagrowca ale mam rodzinę w Poznaniu i studiuję w Poznaniu chyba jakos niedobrze skonczyl-obilo mi sie uszy-kontynuujesz jego robote? :-) nieeee,wyglada,ze jestes apolityczny,przynajmniej tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 09:48 w kazdym razie warto np. trafic w Bydgoszczy w okolice Łuczniczki,zobaczyć o zmierzchaniu Bazylike, idąc pieszo od Łuczniczki przez Sielankę.Wejdz w polmroku i popatrz wgórę. gdy bedzie sloneczny dzien nic nie zobaczysz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 11:57 słyszałem ze u was są zabytkowe spichrze... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 11:57 mój kolega po prostu dostał lepszą pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 21:52 a jak szukasz mocnych wrażeń to przespaceruj się wieczorem albo nocą po Londynku...... Odpowiedz Link Zgłoś
milongaa Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 22:14 Ty, santiago za co tak bardzo oszoloma nie lubisz??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 22:25 pewnie za miłość do ojczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 05.09.04, 21:26 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: > pewnie za miłość do ojczyzny nie wiem jaką masz miłość do ojczyzny, nie wiem jakie cię łączą relację z naszym czcigodnym padre... a moja propozycja spaceru po Londynku wynika tylko i wyłącznie z checi pomocy w poznaniu wszystkich uroków miasta przez ciebie oszołomie...nie ma w tym nic personalengo (choc może powinno ? :-))) w sobotnie popołudnie polecam jedank spacer po oklicach filharmonii - padarewskiego, mickieiwcza sielnka itp... byłem tam wczoraj...za każdym razem jak tamtedy przechodzę bardziej mi się Bydgoszcz podoba... inne moje osobiste sugestię to wyprawa na rolkach albo rowerem po myslecinku... Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 04.09.04, 23:52 Santiago nie lubi oszoloma bo kocha inaczej Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 05.09.04, 12:44 on jest poprostu zazdrosnyy że mam u ojca dyrektora większe względy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:35 mozesz jeszcze zajrzec do hali luczniczka.najwiekszej i najnowoczesniejszej w Polsce przechowalni powietrza :-) szkoda,ze krzeselka sa na w wiekszosci na stale. mozna by bylo otworzyc ich wypozyczalnie na wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 05.09.04, 18:14 Brat mi wspominal o hali Luczniczki bedac w Bydgoszczy nie mialem szczescia jej widziec ,wozili mnie wszedzie ale tam nie zawiezli mam troche zal.Czy nie mozecie ruszyc glowami jak ja uzytkowac i zarabiac pieniadze,gdy przyjade w przyszlym roku zobacze ja i pomysle co by mozna w niej zrobic.Czy by mogly tam sie odbywac wystepy gwiazd estrady,rozmawialem juz 2 razy z Tina Turner bym chcial zorganizowac koncert dobroczynny dla dziecinnego szpitala w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
milongaa Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? 05.09.04, 18:16 Gość portalu: Marian napisał(a): > mozesz jeszcze zajrzec do hali luczniczka.najwiekszej i najnowoczesniejszej w > Polsce przechowalni powietrza :-) > > szkoda,ze krzeselka sa na w wiekszosci na stale. mozna by bylo otworzyc ich > wypozyczalnie na wesela. :-)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wtorek) 06.09.04, 18:46 na 99% Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wt 06.09.04, 22:46 nowy oszolom odmow dzisiaj w radio Maryja rozaniec za pomyslnosc swojej podrozy.witac ciebie beda chlebem i sola w ratuszu miejskim,czy zamierzasz sie spotkac z Bp Tyrawa.Dlaczego sie pytam poniewaz jak Glemp i inni biskupi odwiedzaja Toronto Kardynal Ambrozic zawsze wyjezdza nie ma dla nich czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wt 06.09.04, 23:08 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: > na 99% prywatnie czy słuzbowo? Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wt 06.09.04, 23:11 Mysle ze przyjezdza sluzbowo wynika to z tresci postow,ma za zadanie sprawdzic ile mozna wydoic dla kosciola z Bydgoszczan. Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wt 06.09.04, 23:29 grom3 napisał: > Mysle ze przyjezdza sluzbowo wynika to z tresci postow,ma za zadanie sprawdzic > ile mozna wydoic dla kosciola z Bydgoszczan. hmmm jeżeli z Bydgoszczan dla bydgsokiego Kościoła to w czym problem?> Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: przyjeżdzam do was już jutro !!! (czyli we wt 07.09.04, 03:09 Przyjezdza z krucjata aby jak najwiecej przechwycic dla radia Maryja w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 WITAMY WITAMY WITAMY 07.09.04, 13:15 WITAMY WITAMY WITAMY oszoloma z radia Maryja ty bedziesz w Bydgoszczy a ja w sadzie w Toronto dzisiaj kompromitowal Zakon Oblaicki i Kardynala Glempa.Chwalic Boga wczoraj dostalem czesc akt a rano w sadzie reszte dostarczy mi kurier,taine akta koscielne.Sa to akta milionowych nadurzyc,wielebne duszyczki myslaly ze wyroluja Polonie Kanadyjska na miliony dolarow. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Byłem u was! 07.09.04, 21:45 a wrażenia opisałem tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=15570050 Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 12.09.04, 04:18 Czy dostales zaproszenie od biskupa Tyrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 12.09.04, 14:09 ale nie wybieram sie do biskupa tylko do pracy...będę nadzorował prace budowlane u ojca w firmie oraz dbał o zaopatrzenie w towar... Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 13.09.04, 13:14 Jestem zdziwiony ze nie odwiedzisz biskupa Tyrawy moze by dal tobie wskazowki co masz pisac w obronie skorumpowanych ksiezy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 13.09.04, 17:23 ja nie jestem rzecznikiem episkopatu! no co ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynkowo Re: niebawem odwiedzę was ponownie... IP: *.proxy.aol.com 13.09.04, 17:41 gromy i oszolomy a co z zawisza,to ona was potrzebuje z idealnym poparciem zlotych mysli.zwazywszy,ze polityka i religia nie sa wam obce,to co dopiero sport,z ktorym na pewno sobie wysmienicie poradzicie.kibice beda wdzieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 14.09.04, 16:54 ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: niebawem odwiedzę was ponownie... 14.09.04, 18:55 będę u was już jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: czołem! niebawem was odwiedzę..cieszycie się? IP: *.petrus.com.pl 13.01.05, 21:49 tak, przyjeżdżaj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś