IP: *.tlsa.pl 05.04.02, 12:50
Co sądzicie na temat naturyzmu?
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: Naturyzm IP: *.tlsa.pl 05.04.02, 13:15
      Nikt nie podejmie tematu?
      • Gość: Fore Re: Naturyzm IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 13:35
        Naturyzm OK.
        Plaże naturystyczne OK.
        Pływanie na golasa w morzu OK.
        pzdr:))))))
        • Gość: lolek Re: Naturyzm IP: *.tlsa.pl 05.04.02, 13:41
          Na jakich plażach bywacie?
          • Gość: Fore Re: Naturyzm IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 13:47
            My Fore i Fore bywamy na plażach naturystycznych nad polskim morzem:) czyli
            Bałtykiem:))
            • Gość: lolek Re: Naturyzm IP: *.tlsa.pl 05.04.02, 13:49
              My lolek i lolkowa też a najczęściej na Stogach i w Piaskach a wy?
    • Gość: # Re: Naturyzm IP: 194.204.138.* 05.04.02, 14:06
      • Gość: #kasia zlosliwosc rzeczy martwych (?) IP: 194.204.138.* 05.04.02, 14:08
        generalnie ok...

ale przy calej mojej tolerancji uwazam, ze w pewnych okolicznociach i dla
        niektorych okazow powinien byc zakazany.. czlowiek moze na zawal umrzec czy
        obrzydzic sobie pewne widoki :(((
        • Gość: lolek Re: zlosliwosc rzeczy martwych (?) IP: *.tlsa.pl 05.04.02, 14:14
          Wszystko zależy od tolerancji.
          Ogólnie rzecz biorąc na tych plażach nikt nikomu w drogę nie wchodzi.
          Z moją żonką bywamy często i wiadomo są ludzie bardziej i mniej urodziwi.
          pozdrawiam
        • .sonia. Re: zlosliwosc rzeczy martwych (?) 05.04.02, 14:15
          a czy w związku z tym za piękne wrażenie estetyczne (bo przecież i takie
          bywają) powinni jakąś opłatę może pobierać?:)))
          uwielbiam naturyzm, ale we własnym domu..
          bo tak po prawdzie to na plaży takowej nie byłam:)
          • Gość: lolek Re: zlosliwosc rzeczy martwych (?) IP: *.tlsa.pl 05.04.02, 14:19
            Jest czego żałować.
            Naturyzm w domu ok, ale nic nie zastąpi świeżego powietrza i promieni
            słonecznych padających na niczym nie osłonięte ciało.
          • Gość: #kasia Re: zlosliwosc rzeczy martwych (?) IP: 194.204.138.* 05.04.02, 14:20
            no i tu sie temat kaplikuje..
            wiadomo wszelako, ze kazdy ma swje indywidualne poczucie estetyki.. w dodatku
            jest ono zmienne.. oczywiscie sa jakies tam kanony urody ale raczej niespojne i
            takze ruchome..

chodzi mi o to, ze jak bylam w cieplejszym kraju niz nasz.. na plazy
            przypadkiem. to bywaly ladne okazy i bywaly panie/panowie w wieku grobo powyzej
            sredniej i nie bardzo byl to (dla mnie) estetyczny widok..
            w ogole to skaplikowane..
            • Gość: lolek Re: zlosliwosc rzeczy martwych (?) IP: *.tlsa.pl 05.04.02, 14:25
              #Kasia
              Byłaś kiedyś na nagiej plaży?
              • Gość: #kasia Re: naturyzm i do soni!! IP: 194.204.138.* 05.04.02, 14:28
                czy to juz molestowanie sexualne???

ps. sorrki za prywate.. sonia slonko jezeli zablokowalas mnie jako nadawce to
                nie odpisze Ci na maile!!! bo niby jak? :))

• Gość: lolek Re: naturyzm i do soni!! IP: *.tlsa.pl 05.04.02, 14:31
                  Tylko pytanie.
                  • Gość: #kasia Re: naturyzm i do soni!! IP: 194.204.138.* 05.04.02, 14:36
                    hmmm.. trudno odpowiedziec.. po za tym, ze pytanie oczywiscie tendencyjne..
                    a tak wlasciwie jaki jest temat watku??
                    co sadzimy tak a nie czy bylismy..?
                    :)

wiec przechodzilam obok takiej plazy w kraju cieplejszym niz polska.. wlasnych
                    doswiadczen brak..
                    jezeli chcesz mi pisac o tym, ze to wspaniale uczucie to od razu uprzedzam, ze
                    Ci wierze.. ale moje poczucie estetyki i tak jest jakies takie niedopieszczone
                    w poblizu pan z hmmm obwislymi piersiami...

nie watpie, ze wygrzewanie sie nago na goracym piasku w letnim wiaterku od
                    morza moze byc szalenie interesujace i nowych, milych doznan dostaczac ale i
                    tak powinno byc zabronione dla niektorych..
                    po za tym ludzie sa rozni... i co niektorzy moga korzystac inaczej z takowych
                    plaz..

ps. srednio lubielezec plackiem na plazy.. wlasciwie to nie lubie :)
        • Gość: Plucjusz Re: zlosliwosc rzeczy martwych (?) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 01:44
          Naturyzm nie polega na przygladaniu sie nagosci innych naturystow,
          a wiec czyjes wrazenia estetyczne lub antyestetyczne (a tym bardziej
          erotyczne lub nieerotyczne) sa przykladem calkowitego materii pomieszania.
          Osobiscie bardzo lubie naturyzm i nagosc wiec oddaje im sie zawsze kiedy
          pogoda i okolicznosci przyrody sprzyjaja. Polecam jako odtrutke
          na kwasy codziennosci.
    • arturek26 Re: Naturyzm 08.04.02, 10:35
      Naturyzm jak najbardziej ok. Nie ma nic piekniejszego od calkowitego wyzwolenia
      sie z materialowej okupacji, ktora na co dzien zabezpiecza nasze cialo przed
      drugim czlowiekiem. Nad Baltykiem sda piekne plaze, wspaniali ludzie, czaami
      zdaza sie jakis motloch nie potrafiacy docenic swobody wyboru ale coz. Podobno
      na Bornholmie sa niezle plaze nudystow. Byl ktos?
    • Gość: Lolek Re: Naturyzm IP: 213.77.78.* 08.04.02, 11:32
      Chcialem tylko wyjasnic, ze Lolek, czyli ja przez duze "L" nie interesuje sie
      naturyzmem :), bo widze ze jest tez lolek przez male "L".
      Dziekuje za uwage i zycze milego opalania sie, lolku. Tylko uwazaj, zeby
      Tobie jakies sloneczne plamy od tego opalania nie powyskakiwaly tu i
      owdzie :)
      • reeeyo Re: Naturyzm 08.04.02, 12:47
        Chciałem kiedyś zostać podglądaczem,naprawdę. Ale jak uświadomiłem sobie, że
        tam leżą nie tylko kobiałki... to hmm - zwątpiłem.
        Naturyzm ok., ale nie w tłumie. Bo to sięęę kojarzy :)
    • Gość: lolek Re: Naturyzm IP: *.tlsa.pl 12.04.02, 09:04
      Bywa ktos na Stogach w Gdańsku?
      • Gość: lolek Re: Naturyzm IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 09:14
        Nie ma zwolenników nagiego opalania?
        • ninaa Re: Naturyzm 15.04.02, 14:24
          A nad Koronowskim Zalewem to już nikt gołej dupci nie pokaże ??? Halo !! Bydgoszczanie kochani !!
          O lokalny koloryt zadbajmy !! Co powiecie na public obnażenie się....?? Nagle... Bez skrupułów i
          żenady...?? Sezon blisko..., natłuszczajcie ciałka żywo !! Hi,hi... :-)
          • Gość: lolek Re: Naturyzm IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 15:04
            A gdzie można nad Zalewem Koronowskim poopalać się na golasa?
            • ninaa Re: Naturyzm 15.04.02, 15:51
              Cóż..., odpowiedź jest tylko jedna: wszedzie tam, gdzie bedziesz miał ochotę zdjąć gatki !! :-)))))
              • Gość: lolek Re: Naturyzm IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 15:55
                No cóż ?
                Ja i moja połowa bez problemu.
                Ale ludziska sa dziwni.
    • Gość: lolek Re: Naturyzm IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 16:01
      Ninaa, a może się przyłączysz?
      • ninaa Re: Naturyzm 16.04.02, 08:17
        :-)) .... ba...!!
        • Gość: lolek Re: Naturyzm IP: *.tlsa.pl 16.04.02, 08:23
          ninaa to jak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka