Gość: Powiatowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:17 Czy kiedyś te gminy zostaną włączone w granice Bydgoszczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bydziak Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:11 Oczywiście, tak samo jak Fordon :) To tylko kwestia czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:54 Wielka Bydgoszcz rulezzzzzz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:55 nie ma szans teraz gminy nie oddaja tak łatwo swych terenów, z których zyją, jakw czasach dominacji PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:09 Nie i dobrze. Gminy lepiej dbają o lokalną infrastrukturę niż duże miasto. Porównajmy zapuszczone Łęgnowo np z Osielskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:11 Natomiast spokojnie można przyjąć że mieszkańcy Osielska i Białych Błót są potencjalnymi mieszkańcami Bydgoszczy, lecz nie wliczanymi oficjalnie do statystyk. Bliżej z tych gmin do centrum Bydgoszczy, niż np z Fordonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugon Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 15:03 bo fordon to w ogole wiocha jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 15:16 po co Białym Błotom czy Osielsku - Bydgoszcz? Jak ona nie potrafi zbudować uniwersytetu, utrzymać jedynego klubu sportowego Zawiszy, utrzymać A. Medycznej, która chce uciec do Torunia, uciekaja inwestorzy zagraniczni (AT&T, Canpac, Unilever, CocaCola), krajowi wszyscy padają (Romet, Foton, Fapo, Żegluga). Miasto przeżywa stagnację, młodzi uciekają - od paru lat zmniejsza się ilośc mieszkańców! (było 380, jest 365 tys.). Czy wiecie, że mniejszy Torun buduje WIECEJ mieszkań niż Bydgoszcz? A ich TBS-y mniej więcej 5x więcej, niż nasze bydgoskie? W takich warunkach i przy takich perspektywach żadna gmina nie bedzie chciała przyłączyć się do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istra Re: Białe Błota i Osielsko IP: 212.122.206.* 05.09.04, 12:11 Liczba mieszkańców zmniejsza się właśnie dlatego - że ludzie wyprowadzają się Białych Błot, Łochowa, Osielska itd itp - widać zę nie jesteś z Bydgoszczy bo tego nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 03.09.04, 21:19 w pewnym sensie masz rację.To wiocha-sypialnia i do centrum daleko.Młodzież nie ma co ze sobą zrobić w wolne dni, ani też dorośli.Pozostaje odwiedzanie marketów i spacer po osiedlu.Siedzenie pod parasolka ze szklanką piwa to nie wszystko.Żadnych festynów,czy innych tego typu imprez.Pozdrawiam Osielsko-mam tam bratanicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: Białe Błota i Osielsko IP: 200.55.128.* 03.09.04, 21:21 To Osielsko wchlonie Bydgoszcz BzT Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Białe Błota i Osielsko 03.09.04, 21:44 Czy moze mi ktos powiedziec gdzie jest Osielsko zapomnialem to nie wstyd sie spytac,nie ma mnie juz 24 lata w Bydgoszczy wiem gdzie Biale Blota Legnowo Borowno Rynkowo Pawlowek Osowa GOra ale zapomnialem na drodze do ktorego miasta lezy Osielsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugon Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 22:32 zaraz za Myslecinkiem, na wylocie na Gdansk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 22:37 Bydgoszcz panuje:] Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Białe Błota i Osielsko 04.09.04, 13:14 Bardzo dziekuje za informacje teraz wiem gdzie jest Osielsko Pozdrawiam z kraju indian Kanady Odpowiedz Link Zgłoś
voytecq Re: Białe Błota i Osielsko 05.09.04, 12:18 Bydgoskie ręce precz od Osielska!!! Mieszkam w nim od czterech lat i nie chcę by wielkie miasto położyło na nas swoje włochate łapska. Po pierwsze Osielsko jest w setce najbogatszych gmin w Polsce. W tej chwili pieniądze z podatków wędrują do kasy gminnej. Po przyłączeniu do Bydgoszczy powędrują do współnego mieszka, a wrócą do nas ochłapy. Po drugie wiecie ile czekałem w urzędzie gminnym żeby zarejestrować samochód? Wogóle nie czeałem, wszedłem z marszu. A ile bym czekał w urzędzie miejskim w Bydzi? Wolę nie myśleć. Osielsko rulez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 18:25 dlaczego Torun potrafi zdobywać pieniadze na autostrady, obwodnicę południową, wymianę autobusów i tramwajów, budowę dróg, ISPA (2x większe od bydgoskich), środki na UNESCO, dlaczego przyciąga inne uczelnie, młodych ludzi, budowę domów, mieszkań TBS? Dlaczego Białe Błota nie chcą się łaczyć z Bydgoszzczą? Dlaczego UMK wyraźnie mówi, że nie chce fuzji z AB? Dlaczego upada Zawisza? Dlaczego opera nie jest skończona od 40 lat? Dlaczego nie ma uniwersytetu od 10 lat? Po co Osielsku i Białym Błotom miasto Bydgoszcz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Forum Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 16:33 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20312 BzW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: Białe Błota i Osielsko IP: 212.122.214.* 06.09.04, 23:51 oczywiście istnieje mozliwość połączenie w pesrpektywie przynajmniej części tych gmin z miastem ale to juz nie tak łatwo! faktem jest że osielsko i białe błota "upasły" się na sąsiedztwie z bydzią ale żyjemy w kapitalixmie i nic to nie oznacza!/ jaskrawym jest tu przykład portu lotniczego i żądań podnoszonych przez gminę białe błota co do nazwy portu - choć nie włożyły przysłowiowej złotówki do budowy terminala - to maja jeden ważki argument sam terminal lezy na ich gruncie!/ a sprawa dotyczy zaledwie kilkuset metrów kwadratowych powierzchni! ale jakiej łakomej! chcąc rzeczywiście dołączyć te zamożne gminy trzeba niestety będzie zachęcic je odpowiednią ofertą inaczej raczej będzie trudno powiekszyć teren miasta. po za tym jest jeszcze wiele obszarów do zagospodarowania w obrębie bydzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waca Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:48 ja bym znacznie bardziej wolał, żeby Bydgoszcz poszłą w stronę Ostromecka i Czarnowa, w perspektywie - Torunia. I gmina chętna (Zławieś Wielka) i dwumiasto jakby zaczyna nam sie zapełniać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:32 To jest doba myśl - jeżeli gmina jest zainteresowana to dlaczego jeszcze nic w tym kierunku nie zrobiono? Odpowiedz Link Zgłoś