Dodaj do ulubionych

Białe Błota i Osielsko

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:17
Czy kiedyś te gminy zostaną włączone w granice Bydgoszczy?
Obserwuj wątek
    • Gość: bydziak Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:11
      Oczywiście, tak samo jak Fordon :) To tylko kwestia czasu :)
      • Gość: Yaraz Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:54
        Wielka Bydgoszcz rulezzzzzz:)
        • Gość: ad Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:55
          nie ma szans teraz gminy nie oddaja tak łatwo swych terenów, z których zyją,
          jakw czasach dominacji PZPR.
          • Gość: PIT Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:09
            Nie i dobrze. Gminy lepiej dbają o lokalną infrastrukturę niż duże miasto.
            Porównajmy zapuszczone Łęgnowo np z Osielskiem.
            • Gość: PIT Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:11
              Natomiast spokojnie można przyjąć że mieszkańcy Osielska i Białych Błót są
              potencjalnymi mieszkańcami Bydgoszczy, lecz nie wliczanymi oficjalnie do
              statystyk. Bliżej z tych gmin do centrum Bydgoszczy, niż np z Fordonu.
              • Gość: hugon Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 15:03
                bo fordon to w ogole wiocha jest :D
                • Gość: leszek Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 15:16
                  po co Białym Błotom czy Osielsku - Bydgoszcz?

Jak ona nie potrafi zbudować uniwersytetu, utrzymać jedynego klubu sportowego
                  Zawiszy, utrzymać A. Medycznej, która chce uciec do Torunia, uciekaja
                  inwestorzy zagraniczni (AT&T, Canpac, Unilever, CocaCola), krajowi wszyscy
                  padają (Romet, Foton, Fapo, Żegluga). Miasto przeżywa stagnację, młodzi
                  uciekają - od paru lat zmniejsza się ilośc mieszkańców! (było 380, jest 365
                  tys.). Czy wiecie, że mniejszy Torun buduje WIECEJ mieszkań niż Bydgoszcz? A
                  ich TBS-y mniej więcej 5x więcej, niż nasze bydgoskie?

W takich warunkach i przy takich perspektywach żadna gmina nie bedzie chciała
                  przyłączyć się do nas.
                  • Gość: istra Re: Białe Błota i Osielsko IP: 212.122.206.* 05.09.04, 12:11
                    Liczba mieszkańców zmniejsza się właśnie dlatego - że ludzie wyprowadzają się
                    Białych Błot, Łochowa, Osielska itd itp - widać zę nie jesteś z Bydgoszczy bo
                    tego nie wiesz.
                • Gość: aha Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 03.09.04, 21:19
                  w pewnym sensie masz rację.To wiocha-sypialnia i do centrum daleko.Młodzież
                  nie ma co ze sobą zrobić w wolne dni, ani też dorośli.Pozostaje odwiedzanie
                  marketów i spacer po osiedlu.Siedzenie pod parasolka ze szklanką piwa to nie
                  wszystko.Żadnych festynów,czy innych tego typu imprez.Pozdrawiam Osielsko-mam
                  tam bratanicę.
    • Gość: [B]B Re: Białe Błota i Osielsko IP: 200.55.128.* 03.09.04, 21:21
      To Osielsko wchlonie Bydgoszcz
      BzT
      • grom3 Re: Białe Błota i Osielsko 03.09.04, 21:44
        Czy moze mi ktos powiedziec gdzie jest Osielsko zapomnialem to nie wstyd sie
        spytac,nie ma mnie juz 24 lata w Bydgoszczy wiem gdzie Biale Blota Legnowo
        Borowno Rynkowo Pawlowek Osowa GOra ale zapomnialem na drodze do ktorego miasta
        lezy Osielsko
        • Gość: hugon Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 22:32
          zaraz za Myslecinkiem, na wylocie na Gdansk :)
          • Gość: Szef Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 22:37
            Bydgoszcz panuje:]
            • grom3 Re: Białe Błota i Osielsko 04.09.04, 13:14
              Bardzo dziekuje za informacje teraz wiem gdzie jest Osielsko Pozdrawiam z kraju
              indian Kanady
    • voytecq Re: Białe Błota i Osielsko 05.09.04, 12:18
      Bydgoskie ręce precz od Osielska!!!
      Mieszkam w nim od czterech lat i nie chcę by wielkie miasto położyło na nas
      swoje włochate łapska.
      Po pierwsze Osielsko jest w setce najbogatszych gmin w Polsce. W tej chwili
      pieniądze z podatków wędrują do kasy gminnej. Po przyłączeniu do Bydgoszczy
      powędrują do współnego mieszka, a wrócą do nas ochłapy.
      Po drugie wiecie ile czekałem w urzędzie gminnym żeby zarejestrować samochód?
      Wogóle nie czeałem, wszedłem z marszu. A ile bym czekał w urzędzie miejskim w
      Bydzi? Wolę nie myśleć.
      Osielsko rulez!!!
      • Gość: leszek Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 18:25
        dlaczego Torun potrafi zdobywać pieniadze na autostrady, obwodnicę południową,
        wymianę autobusów i tramwajów, budowę dróg, ISPA (2x większe od bydgoskich),
        środki na UNESCO, dlaczego przyciąga inne uczelnie, młodych ludzi, budowę
        domów, mieszkań TBS?

Dlaczego Białe Błota nie chcą się łaczyć z Bydgoszzczą?
        Dlaczego UMK wyraźnie mówi, że nie chce fuzji z AB?
        Dlaczego upada Zawisza?
        Dlaczego opera nie jest skończona od 40 lat?
        Dlaczego nie ma uniwersytetu od 10 lat?

Po co Osielsku i Białym Błotom miasto Bydgoszcz?
    • Gość: [B]B Forum Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 16:33
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20312
      BzW
    • Gość: bydgoszczanin Re: Białe Błota i Osielsko IP: 212.122.214.* 06.09.04, 23:51
      oczywiście istnieje mozliwość połączenie w pesrpektywie przynajmniej części
      tych gmin z miastem ale to juz nie tak łatwo! faktem jest że osielsko i białe
      błota "upasły" się na sąsiedztwie z bydzią ale żyjemy w kapitalixmie i nic to
      nie oznacza!/ jaskrawym jest tu przykład portu lotniczego i żądań podnoszonych
      przez gminę białe błota co do nazwy portu - choć nie włożyły przysłowiowej
      złotówki do budowy terminala - to maja jeden ważki argument sam terminal lezy
      na ich gruncie!/ a sprawa dotyczy zaledwie kilkuset metrów kwadratowych
      powierzchni! ale jakiej łakomej! chcąc rzeczywiście dołączyć te zamożne gminy
      trzeba niestety będzie zachęcic je odpowiednią ofertą inaczej raczej będzie
      trudno powiekszyć teren miasta. po za tym jest jeszcze wiele obszarów do
      zagospodarowania w obrębie bydzi!
      • Gość: waca Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:48
        ja bym znacznie bardziej wolał, żeby Bydgoszcz poszłą w stronę Ostromecka i
        Czarnowa, w perspektywie - Torunia. I gmina chętna (Zławieś Wielka) i
        dwumiasto jakby zaczyna nam sie zapełniać....
        • Gość: omega Re: Białe Błota i Osielsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:32
          To jest doba myśl - jeżeli gmina jest zainteresowana to dlaczego jeszcze nic w
          tym kierunku nie zrobiono?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka