Dodaj do ulubionych

Technikum Elektryczne

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 07:58
Heja ludziska!
Czy pamiętacie czasy Szczuraszka, Kostrzewskiego i innych,
pamiętacie jak Murarz przychodził do Bumika i wyciągał go na herbatkę albo
świętą trójcę: Sobieska, Wiśnia i ta trzecia - pedagog, co wódeczkę
w gabinecie pociągały, podzielcie się swoimi wspomnieniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaza Re: Technikum Elektryczne IP: *.ic.net.pl 16.07.01, 08:09
      Tak pamiętam . A Einsteina Klepczarka , Albina Zielińskiego (podobno działa w
      jakiejś parti) pamiętacie ?. Klepczarek to był dopiero "model". Fruwające
      zeszyty , Zbliżanie się do ściany w celu nasłuchu "fal" pecik wypalany tuż
      przed wejściem do klasy , poczym lekko przygaszony trafiał do kieszeni
      marynarki, no i te wiecznie zakrapiane oczęta .A Szczurek ,jest znany chyba nie
      tylko uczniom elektryka . Jestem absolwentem z lat 80-tych.
      • Gość: egon Re: Technikum Elektryczne IP: 213.77.40.* 03.10.01, 09:11
        To o czym wspominacie to jakiś archaik, teraz w szkole jest wiele świetnych
        lasencji( nauczycielek). Aż miło popatrzeć na nie. Tylko te pokemony z
        gimnazjum nam przeszkadzają.
    • Gość: Zeef Re: Technikum Elektryczne IP: *.bsb.com.pl 22.11.01, 10:05
      Ja pamiętam Klepczarka jak kiedyś zasnął na lekcji. No i jego kultowy worek.
      Ale trzeba mu oddać: był nezły, potrafił wyciągać pierwiastki 3 stopnia w
      pamięci!

Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie maturzystów z 1989.
    • Gość: SEBAZAX Re: Technikum Elektryczne IP: *.atr.bydgoszcz.pl 11.09.02, 07:45
      Szczuraszka nie pamietam, ale Kostrzewski i Wiśnia to moi byli wychowawcy.
      No i oczywiscie Sobieska dochodzi do tego klanu jako osoba zaprzyjazniona z
      klasą.

Wiśnia + Matma = ????

Ta kobieta chyba się pomyliła z powolaniem
      • Gość: Runi Re: Technikum Elektryczne IP: *.multipc.com.pl / 192.168.1.* 17.10.02, 22:03
        To były czasy Szczurek, Kostrzewski, Hys, był też jakiś czas taki gościu od
        fizyki Kur- agent nie do podrobienia totalny Einstain zwariowany facet, Albin
        Zieliński fajnie uczył, a uszatek Sadek .. . Nie wszystkich i wszystko się
        pamięta, a szkoda.
        • Gość: Pamell Re: Technikum Elektryczne IP: *.telsten.com / 10.21.1.* 16.11.02, 14:01
          A pzmietacie "Wożną" - Rudniewską od fizy ?
          Albo czasy gdy elektryk był na Konarskiego ?
          • Gość: T Re: Technikum Elektryczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:55
            jesteś z Konarskiego?????????? T
        • Gość: juras Re: Technikum Elektryczne IP: 213.77.40.* 24.02.03, 09:15
          Gość portalu: Runi napisał(a):

> To były czasy Szczurek, Kostrzewski, Hys, był też jakiś czas taki gościu od
          > fizyki Kur- agent nie do podrobienia totalny Einstain zwariowany facet, Albin
          > Zieliński fajnie uczył, a uszatek Sadek .. . Nie wszystkich i wszystko się
          > pamięta, a szkoda.
          A moze pamietacie tego erotomana z elektryka nijakiego Czecha S. ktory to co
          ciekawsze nauczycielki podszczypywał, to byl dopiero asior. Lekcje u niego byly
          super bo rzadko na nich bywal, bo zawsze mial cos do zalatwienia i wychodzil!
          Pozdrawiam wszystkich matura 1988
    • Gość: Waluś Re: Technikum Elektryczne IP: *.um.bydgoszcz.pl / 10.0.5.* 05.12.02, 14:23
      Boże chyba jestem dinozaurem w tym towarzystwie, ale czasy elektryka na
      Konarskiego wspominam z łezką w oku. (matura 1982)Stan wojenny, wycieczki do
      siedziby Solidarności wizyta Wałęsy (obecnie ul. Stary Port). Wydarzenia
      marcowe, z okien wrzeszczeliśmy na zomowców wychodzących z siedziby Urzędu
      Wojewódzkiego na Konarskiego. Jesteśmy chyba jedynym rocznikiem w histori,
      który nie miał studniówki(godzina milicyjna). Obrona pracy dyplomowej i wielkie
      chlanie do rana (patrz godzina policyjna) w internacie szkoły drzewnej na
      Toruńskiej.
      Niezapomniany Łangol od maszyn Hys -pracownia elektryczna, Lubik -historia,
      Wiśnia -Matema (fajna laska wtedy ciekawe jak teraz wygląda), Kostrzewski -
      pracownia elektryczna, Łopatka- maszyny, Chmielewski -podstawy elektrotechniki,
      Aleksandrowicz-chemia, niestety tylko tylu pamiętam. Spotykam wielu nieznanych
      wcześniej ludzi, którzy kończyli tą szkołę (pracują np. w Straży Miejskiej)i
      mogę powiedzieć, że od razu zawiązuje się jakaś nić sympatii, jest to bardzo
      miłe. Waluś 1982 V Ta
      • Gość: T Re: Technikum Elektryczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:53
        do dinozaurów nie tylko ty się zaliczasz, ale wspomnienia tamtych lat sa ciagle
        żywe.miło powspominać tamte czasy.T
    • Gość: Krzych Re: Technikum Elektryczne IP: *.nas2.new-york2.ny.us.da.qwest.net 07.12.02, 01:48
      A czy pamietacie zakreconego Grabowskiego ktoremu po wodeczce ciezko skladalo
      sie uklady elektryczne i robil jakies male spinolki albo Zaorskiego ktory
      przybywal na swoim wspanialym rrumaku typu "koza" w ulubionym sweterku
      ewentualnie w bluzie pe psi (pepsi) ? :)

Pozdrawiam Krzysztof
      • Gość: lebioda Re: Technikum Elektryczne IP: 195.117.239.* 31.01.03, 16:41
        Nigdy nie zapomnę Mariusza Zaorskiego z jednej studniówki. Po godz. 12
        zaprzyjaźnił się z chyba wszystkimi uczniami. Ja pamiętam tą szkołe z trochę
        innej perspektywy. Do dziś łezka mi się kręci na wspomnienie tych lat.

Pozdrawiam wszystkich.
        Coś się tam zmieniło ostatnio?
      • Gość: artur Re: Technikum Elektryczne IP: 212.160.204.* 16.09.03, 07:20
        Pamiętam
        Z zaorskim zamiast chodzić na elektrotechnikę graliśmy w piłę. Może nie
        uwieżycie ale ten asior przyszedł na naszą studniówkę w garniaku i białych
        sofiksach. Jeśli ktoś pamięta jego góralski sweterek i dżinsową kutkę to wie
        jaki to był widok.
        A pamiętacie Bohma!!! Razem z Murkiem na ryby jeżdzili i w kantorku wf dysputy
        prowadzili. Pisałem u niego pracę - Świetny facet.
        Byłem w klasie u Przeczeskiej. Pamiętam kobiete, która zamiast szminki w
        torebce nosiła miernik - Miszewska czy Michalska.
        Stocki, Hys, Langowski, Kostrzewski, Biegańska (oh no), No i niezapomniany
        Kattani od PKM- potem ożenił się z Polonistką. Tych czasów nie zapomina się.
        Acha i jeszcze Piosik -no comments.
        Pozdrawiam wszystkich a w szczególności klasę T-a Matura 1996r
        • Gość: Wojtek Re: Technikum Elektryczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 08:38
          Czesc Arti !!

Pewnie ze pamietam tych asow.Pamietasz maszynke Bohma i ten jego paluch oraz
          nasza "podniete w tym momencie" heh.Z Langowski, Hys, Kattani to byli goscie z
          ktorymi mozna sie bylo dogadac.A Piosik (czosnkowiec) mial pracowac w Kolejowie
          ale go pogonili.Osobiscie widzialem jak sie zajaral jego kaszlak to byl widok
          (jaja na calej lini frontu).
          Pozdrowienia dla calej TA '96 Wojtek. wojtek@zsk.bydgoszcz.pl
      • Gość: Baltar Re: Technikum Elektryczne IP: 195.116.219.* 28.10.04, 13:50
        Zaorski to całą zime w bezrękawniku i w sandałach przechodził ;)
        Pozdrowienia
        Robert TB 93'
    • Gość: Miłosz Re: Technikum Elektryczne IP: *.rambler.bydgoszcz.pl 14.12.02, 01:35
      Kto wie co się dzieje z pierwszą klasą ,,maturalną" z roku 79 ? To były
      asiory ! Na maturze z maty w brydza grali !Podobno są tam udane małżeństwa !!
      Ziółko,Hamot,Kwasek,piłkarz Duchała i inni co z nimi się dzieje? amoże
      wyemigrowali za Ocean ! To w ich stylu !!!
      • Gość: uczen Re: Technikum Elektryczne IP: *.bydgoszcz.leased.ids.pl 21.01.03, 13:47
        Dlaczego nikt nie pisze z elektryka, czyżby nie znali internetu
        • Gość: Maat Re: Technikum Elektryczne IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 22.05.04, 20:27
          Witam. Trochę późno znalazłem forum, ale lepiej późno niż wcale.Szkoły już nie
          ma a wspomnienia żyją. Chodziłem do TME (wydz.el.)w latach 1963/68,początkowo
          pod opieką Flora a od 3 klasy Zosi Starkowskiej.Przyborski robił obławy na
          palaczy ( odzywka "i znowuś") a następnie z nich robił "przyjaciół",którzy na
          każdej lekcji mieli prawo odpowiadać z całości materiału pt.Urządzenia
          elektryczne.Poza tym Sandał, Lantrop,cała plejada gwiazd. Było OK.Może z
          tamtych czasów ktoś się odezwie.
    • Gość: lebioda Re: Technikum Elektryczne IP: 195.117.239.* 31.01.03, 16:45
      Ja pamiętam Elektryk z lat 1996 - 2002. Wspaniałe czasy, nie było jeszcze
      gimnazjum, święty spokój, moja pierwsza praca :).

pozdrawiam
    • Gość: Mrozik Re: Technikum Elektryczne IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 20:12
      Ja chodzilem do elektryka przez ostatnich 5 lat.W maju 2002 mialem mature,ktora
      zdalem (nie koniecznie uczciwie:))W elektryku spedzilem 5 niezwykle szalonych
      lat.To co tam sie dzialo nie sposob jest opisac.Najpierw przez 3 pierwsze lata
      chodzilem do jednej klasy z czescia bydgoskiego kryminalu :-))Ucieczki z
      wszystkich lekcji byly na porzadku dziennym.Nie szedles na wagary?Momentalnie
      po lekcjach zostales katowany.Byly to ciezkie lata ale milo je wspominam.Ile to
      razy po przegranym meczu kosza czy pilki noznej byly gonitwy po calym Bloniu za
      wygrana druzyna, i nie wazne czy to byla 1 czy 5 klasa,dostawali
      wszyscy.Dyrektorka uznala nas za najgorsza klase w historii ZSE.Cotygodniowe
      zebrania byly na porzadku dziennym(lecz przychodzili na nie tylko nauczyciele,
      rodzicow brak)Raz jeden koles od nas z klasy napisal na stole cos na jedna
      pania nauczycielke,ta sie skapnela i zrobila sprawdzian,z ktorego wszyscy
      dostali 1.Jak myslicie co stalo sie z tym kolesiem?Najpierw musial zmienic
      klase,ale to nic nie dalo i niestety musial zmienic szkole.Chlopacy nie raz go
      lali po lekcjach, oberwalo mu sie tez pare razy na miescie.Po 3 latach
      rozwiazali nasza klase.Mielismy losowanie no i trafilem...na jeszcze wiekszych
      swirow (pozdrowienia dla Grocha)Atmosfera byla ogolnie o wiele inna w tej
      klasie, do ktorej trafilem (nikt sie nie bil).Bilismy rekordy w ilu wejdziemy
      do malucha,Ibizy itp.W maluchu bylismy w 7,a w Ibizie w 12 i zrobilismy rundke
      wokol cmentarza,a tydzien przed matura trzech z mojej klasy rozbijaja sie
      maluchem pod szkola(80km/h na recznym)maja dachowanie i zatrzymuja sie na
      plocie od cmentarza.Wypadek bardzo groznie wygladal ale w sumie nic sie nie
      stalo.Raz po naszej lekcji Frydryszka odwiozla karetka i tydzien go nie bylo w
      szkole.To tyle co do wspomnien.Teraz nauczyciele.
      Od PO pan Gedowski.Do dzis lezka sie w oku kreci jak przypomne sobie jak
      latalismy z noszami i maskami P.GAZ w upale na oczach calej szkoly :-)))To bylo
      cos,a jak przypomne sobie tego oplutego manekina,na ktorym cwiczylismy sztuczne
      oddychanie usta-usta to mi sie niedobrze robi.
      Raz na rysunku technicznym u pana Krukowskiego w 1 klasie ,kupilismy pol chleba
      obralismy go ze skory i polozylismy jaka gabke.Smiechu nie bylo konca:-)))
      Od maty pani Wisniewska(lub Wiszniewska) do konca nikt nie wiedzial jak ona sie
      nazywa.Jak ktos wyzej wspomnial ona chyba pomylia sie z powolaniem bo maty to
      ona wogole mnie nie nauczyla.Zawsze jak ktos czegos nie umial to krzyczala,ze
      ten ktos ma isc do piekarni chleb piec:))
      Polski do najpierw pani Krukowska,a pozniej Majewska.Ta pierwsza kosa,ale
      pozniej lepiej bylo przygotowywac sie do matury,ta druga fajna laska :-))
      Pracownia z Zaorem w 5 klasie to najlepszy przedmiot.6 godzin internetu non
      stop.Bralem swoj dysk i zgrywalem mp3,a sprawozdania kopiowalem z dysku,a jak
      nie bylo kabelka to mielismy swoj z domu.
      Dobra to narazie tyle co do wspomnien.Jeszcze pozniej cos napisze.Aha chce
      jeszcze wspomniec,ze mam kasete video trwajaca 5 godzin z nagraniami z
      elektryka.Jakby to zobaczyl jakis nauczyciel lub ktos z MEN'u co tam sie dzialo
      to napewno zamkneliby elektryka.

• Gość: lisek Re: Technikum Elektryczne IP: 213.77.40.* 05.03.03, 12:52
        Ale Mrozik z Ciebie to kawal dupka, tak pluc w gniazdo z ktorego wyszedles. Jak
        byles taki orzel intelektualny to trzeba bylo sie przeniesc do innej szkoly. Ja
        te szkole wspominam bardzo sympatycznie. A w takiej szkole znajda sie zawsze
        jakies gnidy!!!
    • Gość: Mrozik Re: Technikum Elektryczne IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 13:33
      Lisek o co Ci chodzi?Jak sobie przypominam temat brzmi "Szkolne wspomniena"wiec
      opisalem moje wspomnienia z elektryka.Przezylem tam 5 wspanialych lat i jest
      dobrze:0
      Pozdrawiam absolwentow 2002.
    • Gość: Tomek Re: Technikum Elektryczne IP: *.atr.bydgoszcz.pl 21.03.03, 12:34
      Witam - pozdrawiam rocznik 1992-1997.
      Ponieważ wspominamy naszą cudowną szkółkę- może podzielimy się jakimiś
      zdjęciami z wycieczek, studniówek. Na pewno coś macie zeskanowanego na stronce
      WWW. Miło będzie popatrzeć na twarzyczki naszych starych nauczycieli.
      Pozdrawiam Wszystkich elektryków - a szczególnie rocznik 1997 klasę 5Tc, której
      wychowawcą była Pani Grazyna (Gabryś) Krukowska.
      Pozdrowienia dla nauczycieli.
      • Gość: Tomek Re: Technikum Elektryczne Klasa p.Koperskiej IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 17:35
        Pozdrawiam absolwentów 86/89 Klasę Pani Koperskiej.Fajna klasa zgrana
        matematyki uczył p.Rybka (świetny matematyk po latach naprawdę to
        doceniam).Ciekawe czy pani Koperska jeszcze uczy w tej szkole? Jeżeli tak to
        dajcie znać.
        • Gość: Mrozik Re: Technikum Elektryczne Klasa p.Koperskiej IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 20:31
          Pani Koperska uczy jeszcze,byla moja wychowawczynia przez 3 lata.
    • Gość: Nahy Re: Technikum Elektryczne IP: *.dsl.telesp.net.br 31.03.03, 18:30
      Widzę, ze wiara z Elektryka jakoś się trzyma! Żyjecie, to już sukces ;))) Żart
      oczywiście. Z gwardii nauczycieli utkwił mi w pamieci ... Ha .. Ygrek ...
      eS ... Czyli Hys. Jego tajemnicze wejściówki, sprawdziany na które tylko on
      znał odpowiedź!
      ale asem nad asy był ... Drzycim! ten miał mistrza, potrafł przegadać sześć
      godzin, jak to do niego Szwagier przyjechał i oglądali brzydkie filmy o ...
      karate! Spoko też była Sobieska, wystarczyło spyać "czy oglądała pani
      wczorajszy mecz" i już było po rusku!
      Ogólnie w Elektryku był spokój, pozdrawiam wszystkich absolwentów!
      Acha! chodziłem do klasy gdzie ... bła jedna dziewczyna, i to taka za którą
      cała szkoła się oglądała! Pozdrowienia dla Eli.
      • Gość: Jarek Re: Technikum Elektryczne IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 00:54
        CZesc Najlepiej i tak wpominam Frydryszka tam to dopiero była jazda,troche mi
        go było zal ale coz "life is brutal"(elektryk go zabije-juz 2 zawały mial na
        lekcji).Kokot troche kosiła ale nauczyła.pamietam ta Ele na 4 dziewczyny w
        szkole tylko ona była fajna.A Krzysztofa Filipa pamietacie ten od angola co
        caly czas morde darł przy czytaniu tekstów,1 rok tylko był,cos slyszalem ze
        samobójstwo popełnil ale nie wiem czy to prawda.w Elektryku przezylem najlepsze
        lata.

POZDRAWIAM Vta
        • Gość: KjtheDJ Re: Technikum Elektryczne IP: *.qc.sympatico.ca 20.04.03, 01:12
          haha, goscia od Angola (choc byl krotko) nie mozna zapomniec. Kawal
          wariata :)) Mial duzo ambicji, chcial nas czegos nauczyc (na poczatku) ale
          debiut w elektryku go wykonczyl psychicznie :( Nie zapomne jak kumpla pytal
          przez godzine o definicje slowa " fakt, co to jest fakt? "... Frydryszek :)))
          chyba kazda klasa go gnebila :( biedny Heniu, strasznie przezywal wejscie
          naszej klasy, laweczki i krzeselka wszedzie fruwaly:) Nic tylko wspanaile
          wspomnienia !!! :)))) pozdrawiam 5Ta (95-00)
      • Gość: wojtek Re: Technikum Elektryczne IP: *.ab-byd.edu.pl 21.05.03, 10:09
        cześć nahy to były pięne dni......
        a kto pamięta ultra prawicowego pana klugiewicza - co za persona inkwizycja
        miał na drugie imię
        fakt zajęcia z prof. drzycimskim były niesamowite - miał facet gadanego coś mi
        się kręci po głowie historia o popiersiu sobieskiego...... pamiętasz ;-))
        kurde jak ten czas leci :(
      • Gość: T Re: Technikum Elektryczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:59
        jaki jestes rocznik????????? T
    • Gość: ???? Re: Technikum Elektryczne IP: *.ofek.com.pl 15.04.03, 19:56
      i do gory
      • Gość: Picia Re: Technikum Elektryczne IP: 213.77.6.* 29.05.03, 11:31
        a kto pamięta Kapelę od fizyki?
      • Gość: xyz Re: Technikum Elektryczne IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 00:17
        Gość portalu: ???? napisał(a):
        pozdrawiam wszystkich z ZSE
        > i do gory
      • Gość: ja Re: Technikum Elektryczne IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 01:31
        Gość portalu: nie wiem
        Witam wszystkich elektryków!!!. Ja również uczęszczałem do tej szkoły. Były to
        naprawdę niezapomniane chwile. Dużo dobrych kumpli, zgrana klasa, dużo śmiechu,
        wygłupów, czasami wagary, wspólne wypady w piątki (do miasta do medyka, clanu,
        savoya czy bogarta gdzie sie robiło jazde:)) no i mało nauki. Każdy robił zwałe
        i kombinował jak tu zaliczyć przy nie dużym wysiłku. Czasami szło się za kogoś
        do tablicy odpowiadać lub pisać sprawdzian. Najlepiej wspominam poczciwego
        Henia czyli H. Frydryszka. Każdy robił jazde u niego, ale żal mi go bo w
        porządku z niego facet (życzliwy i przyjazny dla ludzi), a przez nasze wygłupy
        miał już 2 zawały. Dobrze wspominam i darze szacunkiem J. Kokot – jest to
        nauczyciel z powołania. Zależy Jej żeby każdy nawet słabi z maty czaili o co
        chodzi w pierwiastkach, logarytmach itp. Wymaga dużo ale nauczyła mnie
        matematyki (przydało się to na maturze i na studiach). Nasza klasa na pisemnej
        macie była the best nawet „bum” czyli Bejm nas pochwalił. Na maturze
        zawiedliśmy sie u kasi majewskiej. Na lekcjach za bardzo nie chciało się jej
        uczyć wolała chodzić gdzieś na pogaduszki lub na ploty, a na maturze coś ją
        walnęło i oblała z 9 osób. (Także przyszli maturzyści uważajcie na maturze na
        majewską!!)A pamięta ktoś Filipa- od angielskiego? W naszej klasie chodziła
        legenda o jego obciętym palcu (jak ktoś się przyjrzał to zauważył brak
        jednego), że mafia w Stanach mu obcięła i musiał spierniczać do Polski.
        Pamiętam też jego system oceniania. Miałem trzy „excellenty” i jeden „good” i
        dostałem 2 na koniec (fuksiarz ze mnie bo ponad 20 osób z klasy miało lody na
        półrocze). Pamiętam też maszynkę do losowania u Bejma. A kto ją jeszcze
        pamięta? Poza tym dobrze wspominam H. Wójciaka(historia i WOS) Marka Tomasza
        (maszyny) Drzycima (PTKM) Gerarda (elektronika)i innych. Jak mówiłem wcześniej
        czasy elektryka to naprawdę jeden z najlepszych okresów mojego życia.
        Pozdrawiam wszystkich z byłej klasy 5ta gdzie wychowawcą był A. Kostrzewski.
        Pozdrawiam też tych, którzy odpadli gdzieś na półmetku i nie chodzili z nami
        do końca, a zwłaszcza Wąsika i „makarene”- Adama z Osowej.

> i do gory
        • Gość: Jarek K Re: Technikum Elektryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 23:49
          ktos TY "ja" do jednej klasy chodzilismy
    • Gość: Tomek F. Re: Technikum Elektryczne IP: *.bsb.com.pl 18.09.03, 10:43
      Tak.. Okres mojej edukacji, który najmilej wspominam. Chodziłem do szkoły
      zawodowej (86-89) jak i do technikum(89-92). Za czasów zawodówki to faktycznie
      najbardziej pamiętani są: Szczurek, Sadowski, Stocki, Drzycimski, Kurdelski...
      Czasy jak dla mnie beztroskie(3 dni nauki, 2 dni praktyki zawodowej
      ze "Spirytusem"). Właśnie to praktyki były wyjątkowe. Co roku a nawet co
      miesiąc w innym miejscu. Czasy w technikum to bardziej zgrane towarzystwo.
      Liczne wycieczki (raz nawet do Słowacji). Nauczyciele których pamiętam to
      Miszewska(wychowawczyni), Hys, Wiśniewska, Bohm(Bejm), Sobieska, Hinz,
      Kostrzewski...
      Pamiętam też gościa który uczył nas teorii obwodów, gzie na jego wykłady
      jeżdziliśmy do ATR-u. W technikum chodziłem do klacy ..c , choć ręki nie dam
      sobie uciąć.
      Pozdrawiam
      Tomasz Figas
      • Gość: Au Re: Technikum Elektryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 22:18
        Kapela to faktycznie miala zryty beret.
        ale za to Łopatka, Stocki, Drzycimski, Sadowski, Kostrzewski the Best
        Ile tej gorzały ze Stockim i Sadowskim wypilismy na wycieczka do dawnych krajow
        RWPG tego nikt nie pamieta...
        • maaat3 Re: Technikum Elektryczne 10.06.04, 21:07
          Gość portalu: Au napisał(a):

> Kapela to faktycznie miala zryty beret.
          > ale za to Łopatka, Stocki, Drzycimski, Sadowski, Kostrzewski the Best
          > Ile tej gorzały ze Stockim i Sadowskim wypilismy na wycieczka do dawnych
          krajow
          >
          > RWPG tego nikt nie pamieta...
          .......................................
          Z A. Kostrzewskim chodziłem do Tech.Mech Elektr.(była ul Świerczewskiego 37,
          bylismy od początku do matury w jednej klasie.To już historia.Gość był OK i jak
          czytam, później też.Wiadomo szkoła z klasą.
      • Gość: jpater Re: Technikum Elektryczne IP: 212.160.204.* 09.06.04, 13:17
        Cześć Tomasz. Podobno założyłeś stronę naszej klasy. Podaj adres. Kiedy znowu
        pijemy???.
    • Gość: dielektryk Re: Technikum Elektryczne IP: *.tvgawex.pl 01.11.04, 19:42
      elek..... rUllEzzzzzz hohoho

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka