Dodaj do ulubionych

Nie wygląda to dobrze

11.11.14, 10:32
Pismo "Wspólnota", zajmujące się samorządem, opublikowało ranking dotyczący kadencji 2010-2014. Bydgoszcz wypadła słabo, nawet bardzo słabo, tj. zajęła ostatnie miejsce wśród 18 tzw. miast wojewódzkich. Zresztą tak jak po wcześniejszej kadencji.
Czy wśród obecnych kandydatów jest ktoś, kto mógłby wydźwignąć Bydgoszcz na wyższą pozycję? Czy jest szansa, by miasto pięło się w górę? Czy w końcu ktoś zacznie wydobywać z Bydgoszczy potencjał, który posiada?
To miasto może być nie tylko piękne, ale równie prężne. Potrzebni są tylko odpowiedni ludzie. A z tym zdaje się jest - póki co - największy kłopot.
Poniżej lektury pod rozwagę:
www.wspolnota.org.pl/fileadmin/pliki/Robert_Wierzbicki/Nr_22_Ranking_-_sukces_mijajacej_kadencji.pdf
wiadomosci.onet.pl/rzeszow/ranking-prezydentow-miast-warszawa-spadla-z-podium/96xpr
Obserwuj wątek
    • johnyflaszka Re: Nie wygląda to dobrze 11.11.14, 10:51
      Skomplikowana ordynacja wyborcza powoduje, że o wyniku wyborów decyduje ten co układa listy wyborcze.
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Nie wygląda to dobrze , dlaczego? 11.11.14, 11:13
        Bo ci który rzadzą maja w dupie interes mieszkanców,patrzą tylko i wyłacznie na czubek własnego nosa.
        W bydgoszczy nie było i nie ma dotad prezydenta,który by zajął się przedsiębiorcami i tworzeniem nowych miesc pracy. Bruski udowodnił jak głęboko to mu leży bo nie kiwnął nawet palcem kiedy rozwalano Zachem. Z innymi zakadami byo podobnie. Szkoda tylko ,ze w miejsce nierentownych i likwidowanych zakładów nie postarał sie,aby powstało coś nowego.
        Nigdy nie słyszałem,aby bruski kiedykolwiek zorganizował spotkanie z przedsiębiorcami, zaoferował im jakąkowiek pomoc nie wspominając juz o tym,aby razem podyskutować co zrobić ,aby wyjśc z tej matni. Dlaczego nie zaprosił ludzi ktorzy mają ciekawe pomysły z zakresu nowych technologii? Akurat na ten obszar zawsze były pieniadze. Jak sie nie zna to mógłł wyznaczyc kogoś innego na te rozmowy.......

Pan prezydent bruski miał to w dupie bo interesowao go wszystkko tylko nie to.
        • antyarek Re: Nie wygląda to dobrze , dlaczego? 11.11.14, 18:05
          Bydgoszczy i Brudki barania łako. Dobrze wiesz o czym piszę. Ten nawyk identyfikuje cie od dawna.
        • belphegor-pisu Re: Nie wygląda to dobrze , dlaczego? 17.11.14, 23:17
          Tak jak bym czytał hassleadera.
          • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Nie wygląda to dobrze , dlaczego? 18.11.14, 17:44
            belphegor-pisu napisał:

> Tak jak bym czytał hassleadera.

Koleś/cienias chwilowo zabanowany, więc nie jest brany pod uwagę
            • hassleader Re: Nie wygląda to dobrze , dlaczego? 23.11.14, 01:33
              No bo zbanowali mnie za wykazanie zbyt wysokiego poziomu inteligencji do odpowiadania na debilne wypowiedzi na forum. I dopuścili mnie warunkowo, jeśli się zniżę do poziomu trollów, a to może być zbyt trudne dla mnie. Ale spróbuję, chociaż ciężko będzie, bo nie mam skur....ńskiego charakteru, ale mam dobrych nauczycieli, takich jak brzydgoszczanin_z_nizin_intelektu i belfegor_wpisdu, którzy pokazują, jak powinno się wypowiadać na forach internetowych. Dodatkowym atutem jest umiejętność donosicielstwa, ale tego trzeba się nauczyć w dzieciństwie. To już nie dla mnie.
      • 12komar Re: Nie wygląda to dobrze 12.11.14, 09:35
        Nie wiem Johny czy samo ułożenie list decyduje o wyniku. Raczej decydują tu preferencje wyborców, a te są takie: bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,16950952,Sondaz__Wyborczej___PO_wygrywa_wybory_do_rady_miasta.html#LokBydTxt
        Gdyby preferencje były inne, mieszanie na listach nic by nie dało.
        • johnyflaszka Re: Nie wygląda to dobrze 12.11.14, 10:09
          12komar napisał(a):

> Nie wiem Johny czy samo ułożenie list decyduje o wyniku.

To dlaczego wszyscy biją się o jedynki na liście Bo jedynka wchodzi zawsze chyba, że partia ogólnie nie osiągnie 5% to nikt z listy nie wchodzi tak mamy przy ordynacji proporcjonalnej my swoim głosem nie wskazujemy nazwisko tylko listę czyli partię.

Np. Gruszka poz. 10 powiedz kiedy ma szanse wejść do Sejmiku przy pięciu mandatach które mamy dane.
          "Nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchani."
          FELIKS DZIERŻYŃSKI
          • johnyflaszka Re: Nie wygląda to dobrze 12.11.14, 10:19
            Jeżeli Gruszka zdobędzie dużo głosów to jedynie może poprawić konto procentowe swojej partii i partia zdobędzie więcej mandatów.
            • 12komar Re: Nie wygląda to dobrze 12.11.14, 10:54
              Nie całkiem tak. Jeśli powiedzmy Gruszka zdobędzie 4 wynik spośród kandydatów z jego listy, a z tej listy (ze względu na procent zdobytych przez nią głosów) będzie wchodziło 5 osób, to Gruszka wejdzie, bez wzlgędu na to na którym miejscu był na liście. Inaczej mówiąc, jeśli spośród wchodzącej z listy piątki najwięcej głosów zdobędą osoby z poz. 2, 4, 5, 7 i 10, to oni wchodzą, reszta (w tym jedynka) nie.
              Były na naszym podwórki przypadki, gdy jedynka nie wchodziła.
    • johnyflaszka Re: Nie wygląda to dobrze 11.11.14, 11:10
      Kto nam umieścił na Bydgoskiej liście PO pana Hartwicha na pozycji 2 a Bydgoszczanina Pawłowicza na pozycji 4? Czy to już nie jest manipulacja?
      • frych47 Re: Nie wygląda to dobrze 11.11.14, 11:19
        Jaką mamy bydgoską PO to widać na liście do Sejmiku, niby lista bydgoska a pierwszy bydgoszczanin na pozycji 3 M.Świątkowski
        • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Nie wygląda to dobrze 11.11.14, 11:28
          frych47 napisał:

> Jaką mamy bydgoską PO to widać na liście do Sejmiku, niby lista bydgoska a pier
          > wszy bydgoszczanin na pozycji 3 M.Świątkowski
          >

No,ale to przeciez jasne,ze na llistach nie mogą w żadnym wypadku znależć się osoby przypadkowe tylko takie które pasują do reszty zespołu. Jesli program partii kkierowany przez pana Marszałka jest jasno wytyczony to w żadnym wypadku nie mozna do nego dopuszczać ludzi o innych,cakowicie odmiennych pogladach, takich jak np. cyprys czy szalony romek.
          • frych47 Re: Nie wygląda to dobrze 11.11.14, 12:31
            Partie to mamy w Sejmie a my mamy teraz wybory samorządowe i głosujemy na osoby lub komitety wyborcze.
            • frych47 Re: Nie wygląda to dobrze 11.11.14, 12:32
              Tak jak w Toruniu nie na PO tylko na komitet Czas Gospodarzy.
          • antyarek Re: Nie wygląda to dobrze 11.11.14, 18:07
            Cyprys i Romek to nie twój chłopek. Pisze się z wielkiej litery w przeciwieństwie do "marszałek". Jesteś zwykła toruńską gnidą.
    • frych47 Re: Nie wygląda to dobrze 11.11.14, 12:34
      A my mamy prawo głosować na komitet SMB
    • semeon Re: Nie wygląda to dobrze 11.11.14, 23:32
      Dopóki nie pozbędziemy się pasożytów z Torunia to nie mamy szans. Oni dzielą regionalną i unijną kasę i największe kwoty, kosztem całego regionu, przyznają sami sobie. Tylko rozwód administracyjny z tymi megalomanami może nas zaprowadzić na ścieżkę wzrostu i poprawy pozycji.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2014/11/rowerowa-brzoza-na-rajdzie-11112014.html
      • zintegrowany31 Re: Nie wygląda to dobrze 12.11.14, 06:37
        semeon napisał:

Tylko rozwód administracyjny z tymi megalomanami może nas zaprowadz
        > ić na ścieżkę wzrostu i poprawy pozycji.
        >
        >
        Ale bez pytania mieszkańców łączą nas na siłę w różne ZITy
        Dlatego jak nie wiemy na kogo głosować lepiej sobie odpuśćmy bo tylko pogorszymy dla miasta.
        • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Cała Bydgoszcz glosuje na PO 12.11.14, 08:25
          Możecie sobie pisac co chcecie,a nasza partia i tak zwycięży w cuglach. Zaden chłopczyk z SMB czy z SLD nam nie podstoczy wyzej jak do paznokcia od małego paluszka u lewj nogi.
          • frych47 POmyłka 12.11.14, 08:56
            U nas nie ma PO wynieśli się do stolicy Rulewskie, Olszewskie, Sikorskie, Piotrowskie.
            To nie są wybory na partie, partie mamy w Sejmie
            Teraz SMB mówi , że przyszedł czas gospodarzy.
    • ababyd Re: Nie wygląda to dobrze 13.11.14, 19:09
      "Mruczenie Greków"!
      Nie szukajmy musztardy po obiedzie. Zobaczymy jaką linię wybiorą bydgoszczanie?
      Bardzo jestem ciekawy któremu z "wypełniaczy" uda się uzyskać ratuszowy wynik?
      Na, różnych listach /oprócz jednej/, są bardzo interesujące przykłady osobowości. Warto jeszcze zreflektować, aby wynik był najmniej niekorzystny.
      Tyle lat tłukliśmy na forum te tematy - aż forum zlikwidowano /to moja ocena/, tyle emocji, awantur, ożywczych myśli. Choć zostałem wdeptany w błoto, zostaję przy swoim: nazwiska - prawdziwe, drogi życiowe - prawdziwe, jasny cel, rozliczanie. Chyba, że cel jest inny?
      Przyglądam się temu wszystkiemu od wnętrza, z roli "wypełniacza" - dziękuję za zaproszenie mnie na listę.
      ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
      Andrzej Adamski
      • 12komar Re: Nie wygląda to dobrze 13.11.14, 20:28
        Panie Andrzeju, oby to tyło "mruczenie Greków" i "musztarda po obiedzie", ale zagwarantuje Pan, że nie będzie to również "pieśń przyszłości"? Sondaże to sygnał ostrzegawczy.
        Wybory (które to już z kolei?) powinny nas uczyć wyciągać wnioski. Powinny...
        • ababyd Re: Nie wygląda to dobrze 13.11.14, 21:53
          Wnioski? Klasyka, reżyseria wypróbowana trwa.
          Następne wybory samorządowe przypadną na jesień AD 2018, w setną rocznicę odzyskania niepodległości. One mogłyby przynieść dobre rezultaty jeśli wysnujemy wnioski, jeśli zaczniemy pracować na ich wynik pierwszego dnia po ślubowaniu "efektów" 16 XI br.
          Czy my wiemy czego chcemy? Miejmy nadzieję.
          ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
          Pozdrawiam Pana, zbieram myśli, lada dzień - wieczór coś wydukam.
          Serdecznie pozdrawiam, życzę najlepiej, kłaniam się umierającemu forum - widać, że silne bo trwa w konwulsjach i trwa. Może odrodzi się?
          AA
    • ababyd Re: Nie wygląda to dobrze 14.11.14, 16:25
      Drogi "komarze", jak piszesz, na forum także "nie wygląda to dobrze".
      Klasyka! Bydgoska klasyka, ku uciesze pewnych grupek.
      AA
      • 12komar Re: Nie wygląda to dobrze 14.11.14, 23:37
        Nawiązując do kilku ostatnich Pańskich wypowiedzi...
        Widzi Pan, Panie Andrzeju, przy okazji dzisiejszego meczu z Gruzją (4:0!) naszła mnie taka myśl, że może w piłce znów zaczynamy umieć wygrywać, ale w sprawach o których tu piszemy, wciąż strzelamy sobie samobóje. Dlaczego? Głównie z lenistwa. Po co biegać na drugą stronę boiska, skoro można strzelić do własnej bramki. Z tego łatwo korzystają (wykorzystują) politycy, którzy np. pod to nasze lenistwo układają własne listy partyjne. Szukanie kogoś niszowego, ale wartościowego, to trud, wysiłek, a po co go podejmować, skoro można łatwo. Ot wystarczy postawić krzyżyk przy pierwszym (niestety, nie lepszym). Tak wygrywają nie ci, którzy są potrzebni miastu/regionowi/Polsce, ale ci, którzy są potrzebni partii.
        Ale nie ma co się zniechęcać - dokonywanie wyborów świadomych, to cecha dojrzałości, do której my ciągle zmierzamy. Przynajmniej taką nam nadzieję (mój Boże, oby to była prawda...).
        Pozdrawiam
    • zintegrowany31 Re: Nie wygląda to dobrze 16.11.14, 19:03
      Na godz. 17.30 frekwencja dla miasta Bydgoszczy 29%, nie wygląda to dobrze.
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Nie wygląda to dobrze 16.11.14, 19:21
        zintegrowany31 napisał(a):

> Na godz. 17.30 frekwencja dla miasta Bydgoszczy 29%, nie wygląda to dobrze.

nasz prezydent Dombrowicz juz wygrał :)
    • 12komar Re: Nie wygląda to dobrze 18.11.14, 17:34
      Takie małe spostrzeżenie: w rankingu "Wspólnoty", o którym mowa w pierwszym poście, dotyczącym kadencji 2010-2014, Bydgoszcz zajęła ostatnie 18 miejsce. W rankingu dotyczącym wcześniejszej kadencji (2006-2010) Bydgoszcz również była ostatnia.
      Jedna kadencja była kadencją prez. Bruskiego, wcześniejsza - Dombrowicza. Teraz obydwaj panowie są w finale - jeden z nich zostanie ponownie prezydentem.
      Nie wiem co o tym sądzą bydgoszczanie, ale według mnie nie wygląda to dobrze.
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Nie wygląda to dobrze 18.11.14, 17:43
        No to fakl,ale to jednak p.Dombrowicz zaczął tyle projektów,którymi dzisiaj sie chęłpi bruski, a on kłamcaniczego nie zbudował i juz nie zbuduje bo ci z PISu zagłosuja przeciwko bruskiemu, ja osobiscie tez !
      • ababyd Re: Nie wygląda to dobrze 18.11.14, 22:36
        "Wgliszkowa klasyka"!
        W drugiej turze "deszcz i rynna", ale trzeba iść, wyważyć sprawę, rozważyć kryteria, i recenzować kadencje.
        Takie wyniki, szczególnie prezydenckie, jak wszystko w naszej drogiej Bydgoszczy - także jak FORUM.
        Wnioski, proszę o refleksję. Popatrzcie za miedzę - trochę lekcji do podpatrzenia.
        Za cztery lata, jesienią, przypada 100.Niepodległej! Czy zmądrzejemy?
        ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
        Andrzej Adamski
    • semeon Re: Nie wygląda to dobrze 18.11.14, 17:45
      Jak sobie bydgoszczanie pościelili tak też się wyśpią.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2014/11/polskie-klimaty-11.html
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Nie wygląda to dobrze 18.11.14, 20:21
        semeon napisał:

> Jak sobie bydgoszczanie pościelili tak też się wyśpią.
        >
        > dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2014/11/polskie-klimaty-11.html
        Towarzyszu andrzeju jak tam wasz cypisek ? :))))))))))))))))))))))))))))))))))) ponad 2% :)
      • belphegor-pisu Re: Nie wygląda to dobrze 18.11.14, 21:42
        Kliknąłem na twój link i ukazało się coś szkopskiego:

dziwnabydgoszcz.blogspot.de/2014/11/polskie-klimaty-11.html
        Jesteś Niemcem z dziada-pradziada ? Imię masz typowo niemieckie: THOMAS. Jest jakiś polski odpowiednik twego imienia ?
        • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Nie wygląda to dobrze 18.11.14, 21:48
          belphegor-pisu napisał:

> Kliknąłem na twój link i ukazało się coś szkopskiego:
          >
          > dziwnabydgoszcz.blogspot.de/2014/11/polskie-klimaty-11.html
          > Jesteś Niemcem z dziada-pradziada ? Imię masz typowo niemieckie: THOMAS. Jest j
          > akiś polski odpowiednik twego imienia ?

Rozumiem,ze piszesz do towarzysza semeona?
          • hassleader Re: Nie wygląda to dobrze 21.11.14, 01:57
            belphegor-pisu napisał:

> Kliknąłem na twój link i ukazało się coś szkopskiego:
            >
            > dziwnabydgoszcz.blogspot.de/2014/11/polskie-klimaty-11.html
            > Jesteś Niemcem z dziada-pradziada ? Imię masz typowo niemieckie: THOMAS. Jest j
            > akiś polski odpowiednik twego imienia ?

Rozumiem,ze piszesz do towarzysza semeona?
            Nie, do ciebie to pisał, ignorancie.

A tak ciężko dojść do wniosku, że blogspot jest domeną zarejestrowaną w Niemczech (twojej ojczyźnie, belfegoś) i ma dodatkowe domeny krajowe różnych państw. To samo jest z Allegro czy eBay i jakoś nie narzekasz na to, dzidziuś. Słodki, naiwny pieszczoszek od Stasi. Tej od niewiedzącyych, co mówią. I co robią.
            • belphegor-pisu O co biega ? 22.11.14, 23:41
              To przecież na domenie de masz dwa swoje blogi.
              • hassleader Re: O co biega ? 23.11.14, 00:56
                Ja nie mam żadnego, ale dalej goń zajączka. A jak wytłumaczysz fakt, że są zamieszczone posty dwóch trollów jeden za drugim, popierających tę samą opcję, w odstępach 4 minut? Znowu telepatia? Ogarnij się, dzidziuś i zdejmij pieluchę. Świat dorosłych jest bardziej skomplikowany, niż wizyta w w Lidlu. Czy w Marburku, bo tam i tak żyjesz na socjalu przecież.
                • belphegor-pisu Re: O co biega ? 23.11.14, 01:05
                  Rafciu, dzięki za wPiS. Ja niestety mam tylko ten nick. Myślisz, że mam zdolność biolokacji jak posłowie PiSu ?
                  • hassleader Re: O co biega ? 23.11.14, 01:44
                    Ależ nie, hansik. Of course, masz zdolności telepatyczne, bo wiesz, kiedy zastosować jeden z poniższych nicków:
                    bydgoszczanin_z_wyzyn
                    belphegor_pisu
                    tadziu_raczka
                    trollletni
                    fryzjer_lysych
                    tuborg_tyski
                    kosmaty_len
                    brygadzista-lotny
                    bydgoski_pastuch
                    czlowiek_z_bydgoszczy
                    bydgoszczanin_z_wyzyn
                    bydgoszczanin_z_lesnej.
                    Żal mi .upę ściska, że masz tylko jeden nick. Może sobie pożyczysz jakiś z powyższych? Tym bardziej, że znasz hasło? Dawaj, dzidziuś, nie krępuj się.
    • johnyflaszka Re: Nie wygląda to dobrze 22.11.14, 11:28
      Im dłużej trwa liczenie głosów tym bardziej róznią się wyniki od sondażowych.
      • belphegor-pisu Sondaż jest tylko sondażem 22.11.14, 12:50
        Sondaż – badanie opinii publicznej, rodzaj badań statystycznych mający na celu określenie preferencji danej grupy ludności.

Sondaż nie daje pełnego obrazu, a jedynie przybliżony wynik. Stanowi jednak silny wyznacznik trendu. Stosowany jest w wielu dziedzinach, m.in. w handlu do badania preferencji konsumentów, w okresie poprzedzającym wybory (sondaż wyborczy).

Prawidłowo przeprowadzony sondaż powinien uwzględniać różne grupy społeczne, wiekowe i zawodowe. W Polsce badaniem opinii publicznej i przeprowadzaniem sondaży zajmuje się wiele wyspecjalizowanych firm, m.in. Centrum Badania Opinii Społecznej (CBOS), Ośrodek Badania Opinii Publicznej (OBOP), PBS, GfK Polonia.

pl.wikipedia.org/wiki/Sonda%C5%BC
        • johnyflaszka Re: Sondaż jest tylko sondażem 22.11.14, 13:11
          Ale grupa badawcza IPSOS nie będzie sobie chciała psuć marki.
        • hassleader Re: Sondaż jest tylko sondażem 22.11.14, 22:43
          Ależ ty jesteś naiwny, dzidziuś. Wierzysz jeszcze w garbate aniołki? Że twoi kolesie robią to uczciwie? Ale donosić to potrafisz, nie? Żenada.
          • belphegor-pisu Re: Sondaż jest tylko sondażem 22.11.14, 23:47
            Wszystko u ciebie Rafciu jest żenada, na każdym portaliku to powtarzasz
            • hassleader Re: Sondaż jest tylko sondażem 23.11.14, 01:02
              Nie jestem Rafcio, ale BYDGOSZCZANIN z dziada pradziada. Jak tam u ciebie? Arbeitslosengeld wpłynął na konto? Chyba tak, bo nie skarżysz się dzisiaj na wszystkich forach. Spojrzałeś już dzisiaj w lustro? I co tam zobaczyłeś?
              Nie odpowiadaj, chcę w nocy spokojnie spać.
              • belphegor-pisu Re: Sondaż jest tylko sondażem 23.11.14, 01:07
                Taki ty bydgoszczanin jak z koziej d...y torba podróżna. A propos lustra: widzę mojego Nikona F4S w twoich łapach.
                • hassleader Re: Sondaż jest tylko sondażem 23.11.14, 02:58
                  Oo, wpłynął zasiłek dla emerytów na konto? Masz , Jasiu możliwość wykazać się swoim dążeniem do donosicielstwa, czym żyjesz.. I nie donoś więcej, bo pleśnią zajeżdża, dzidziuś.
                  • szwederowski_melepeta Puk, puk 23.11.14, 16:18
                    Misiowie puszyści, to jest wątek o rankingu miast wojewódzkich!
                    Dlaczego śmiecicie?
                    • belphegor-pisu Re: Puk, puk 23.11.14, 16:30
                      Uważaj co piszesz, bo cię semeon na swoim blogu dziwnabydgoszcz.blogspot.de zruga.

forum.gazeta.pl/forum/w,54,155546263,155621846,Re_Druga_tura_Bruski_vs_Dombrowicz.html
                      Jemu w tej dziurze Velbert wydaje się, że ty i ja, to jedna i ta sama osoba.
                    • hassleader Re: Puk, puk 23.11.14, 17:18
                      A co ty na temat rankingu miast wojewódzkich napisałeś, że się wcinasz?
                      • belphegor-pisu Re: Puk, puk 23.11.14, 20:09
                        rafciu, nie na temat PiSzesz. Ja już ci gdzie indziej napisałem: w liście do Gaucka podaj numer sprawy śledztwa, które prowadzą niemce dlaczego STASI cię śledziło.
                        • hassleader Re: Puk, puk 23.11.14, 20:35
                          Jakoś mam na to wybite, wysokoudekorowany przez Bronka obcokrajowcu. Kto to jest Gałck? Jakiś twój współpracownik?
              • belphegor-pisu Re: Sondaż jest tylko sondażem 23.11.14, 16:27
                Niby poszedłeś spać, a twoje wPiSy pojawiały się do rana. Kosma Leń-Złotowski zlecił dodatkowe nadgodziny?
                • hassleader Re: Sondaż jest tylko sondażem 23.11.14, 16:32
                  Nie. Angela Merkel.
                  • belphegor-pisu Re: Sondaż jest tylko sondażem 23.11.14, 16:37
                    Gauck ci już odpowiedział?
                    • hassleader Re: Sondaż jest tylko sondażem 23.11.14, 17:19
                      A kto to jest Gauck? Jakiś twój przełożony?
                      • belphegor-pisu Re: Sondaż jest tylko sondażem 23.11.14, 20:05
                        Powinnieś w liście do Gaucka podać numer sprawy, pod którym niemce prowadzą śledztwo dlaczego STASI cię śledziło.
                        • hassleader Re: Sondaż jest tylko sondażem 23.11.14, 20:40
                          Ale jedynie TY mnie śledzisz, multinikowy donosicielu. Donieś gdzieś, to poczujesz się lepiej, jasiu-hasiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka