l_jane 07.09.04, 22:04 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2272547.html Kto pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gall Re: "Złe wychowanie" Almadovara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:00 Ja odpadam, mimo czerpania przyjemności z oglądactwa filmów P.A., to na ten jednak mnie nie ciągnie. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Re: "Złe wychowanie" Almadovara 08.09.04, 16:56 Pierwszy film Almadovara, który nie traktuje o kobietach. Może być ciekawie ;) Jak wzystko dobrze pójdzie - będę pierwsza. Pozdrawiam, Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu Re: "Złe wychowanie" Almadovara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:46 l_jane napisała: > Pierwszy film Almadovara, który nie traktuje o kobietach. czy aby napewno nie? pozdrawiam, Déjà vu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: "Złe wychowanie" Almadovara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:01 l_jane napisała: > Pierwszy film Almadovara, który nie traktuje o kobietach. > Może być ciekawie ;) > Jak wzystko dobrze pójdzie - będę pierwsza. lubie filmy o kobietach. ale nie o wulgarnych,prostackich babochłopach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu Re: "Złe wychowanie" Almadovara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:45 Bylam, widzialam... i mnie nic nie wykroczylo, jak to ujal S.Chruszcz, poza dobry smak, ze nie wspomne o rzekomym przeczeniu sztuce (co autor tego stwierdzenia mial konkretnie na mysli chyba nigdy nie pojme). Widac sa ludzie, ktorzy dostrzegaja tylko to co chca, co im wszedzie sola w oku stoi i nawet nie probuja spojrzec w glab, czy w bok a o istnieniu gory nawet nie slyszeli. Film dobry, tak jak rezyser ;))) Swietnie prowadzona kamera, nienachalne tempo i pustawa sala kinowa...Szkoda, bo warto ten film zobaczyc. A zatem uklony i polecam! Déjà vu Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Re: "Złe wychowanie" Almadovara 09.09.04, 16:12 Ojro ;) No to jestem druga. Film trudny dla rodzimej mentalności - niewątpliwie stanowi wyzwanie. Warto jednak dotrwać do końca. Chruszczow wiedział, co mówi - z JEGO punktu widzenia. Oczywiście można zobaczyć tylko kontrowersyją "otoczkę" tego filmu, ale jeśli zadamy sobie tyle trudu, by wniknąć w głąb, w perfekcyjność Almadovarowego umysłu... nie pożałujemy. Wiesz, co mnie uderzyło, Ojro? - to, że film ten ukazuje Miłość, prawdziwą Miłość (nie poddającą się upływowi czasu) Miłość, w którą w TAKIEJ formie rzadko kto jest w stanie uwierzyć - dla wielu z nas po prostu taka niezrozumiałą i "inna". Te listy pisane przez Ignasia... Piękny film z pewnością warty polecenia, ale... nie każdemu niestety. Ludziom o otwartych umysłach... polecam serdecznie! Ojro, pozdrawiam z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Ale numer ;) 09.09.04, 21:08 Deja vu, to oczywiście był post kierowany do Ciebie ;) Pozdrawiam obie Panie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu Re: Ale numer ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:57 l_jane napisała: > Deja vu, to oczywiście był post kierowany do Ciebie ;) > > Pozdrawiam obie Panie he, he a juz sie zaczelam za siebie ogladac czy ktos za mna nie stoi ;))) i Tobie pozdro l_jane! Déjà vu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: Ale numer ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:03 Gość portalu: Déjà vu napisał(a): > l_jane napisała: > > > Deja vu, to oczywiście był post kierowany do Ciebie ;) > > > > Pozdrawiam obie Panie > > he, he a juz sie zaczelam za siebie ogladac czy ktos za mna nie stoi ;))) > i Tobie pozdro l_jane! > Déjà vu i co? stal ktos? kiedy? ja stalam w srode, chociaz byl jeszcze wtorek ... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu Re: Ale numer ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 20:21 Gość portalu: €uro napisał(a): > Gość portalu: Déjà vu napisał(a): > > > l_jane napisała: > > > > > Deja vu, to oczywiście był post kierowany do Ciebie ;) > > > > > > Pozdrawiam obie Panie > > > > he, he a juz sie zaczelam za siebie ogladac czy ktos za mna nie stoi ;))) > > i Tobie pozdro l_jane! > > Déjà vu > > i co? stal ktos? kiedy? > ja stalam w srode, chociaz byl jeszcze wtorek ... ;-)) a i owszem stalo - moje alter ego! pogadalismy sobie i poszlo tam, gdzie mnie mnie czasu nie staracza ...a chcialoby sie, oj tak ;( poczekam. pewnie zjawi sie niebawem i znowu sobie pogadamy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu Re: "Złe wychowanie" Almadovara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:10 Nie odebralam tego jako Milosc raczej byla to dla mnie Namietnosc. Czasem byla zdeklarowana, czasem skrywana przez lata, fizyczna, czasem zrodzona z potrzeby zaspokojenia zadz stala sie srodkiem do realizacji celow i marzen, rodzajem transakcji, czasem sposobem na zycie lecz w kazdym przypadku nosila namacalne pietno przeszlosci... uklony, Déjà vu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: "Złe wychowanie" Almadovara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:58 l_jane napisała: > Ojro ;) > No to jestem druga. > Film trudny dla rodzimej mentalności - niewątpliwie stanowi wyzwanie. Warto > jednak dotrwać do końca. Chruszczow wiedział, co mówi - z JEGO punktu widzenia. > > Oczywiście można zobaczyć tylko kontrowersyją "otoczkę" tego filmu, ale jeśli > zadamy sobie tyle trudu, by wniknąć w głąb, w perfekcyjność Almadovarowego > umysłu... nie pożałujemy. > Wiesz, co mnie uderzyło, Ojro? - to, że film ten ukazuje Miłość, prawdziwą > Miłość (nie poddającą się upływowi czasu) Miłość, w którą w TAKIEJ formie > rzadko kto jest w stanie uwierzyć - dla wielu z nas po prostu taka > niezrozumiałą i "inna". Te listy pisane przez Ignasia... > Piękny film z pewnością warty polecenia, ale... nie każdemu niestety. > Ludziom o otwartych umysłach... polecam serdecznie! > > Ojro, pozdrawiam z Polski Jane, film obejrzalam, chyba jako ostatnia ;-), ale dopiero teraz mialam taka mozliwosc. Film dobry, niepospolity, warty obejrzenia, pozostawia wrazenia. Wiem, ze nie pisalas tego do mnie, jednak chetnie odpisuje, nawet jako intruz, czy persona non grata ;PP Pozdrawiam, rowniez z Polski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: "Złe wychowanie" Almadovara IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 09.09.04, 21:32 serwisy.gazeta.pl/film/0,57764.html Fotki, zwiastuny (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: "Złe wychowanie" Almadovara IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.09.04, 22:14 co do mentalnosci Polakow.. zmienila sie na tyle, ze nie ma pielgrzymek z transparentami i zadaniami coby film zdjac z afiszow [a pamietam takowe bodajze na okolicznosc filmu Ksiadz] nie zmienila sie jednak na tyle, zeby na sali nie zabraklo paru osob ktore wybitnie przeszkadzaly innym, smialy sie nerwowo, glosno komentowaly, rozmawialy, kilkakrotnie wychodzily i powracaly do sali.. co do uczuc; to byla namietnosc, nie milosc, film byl bardzo nienachalny, spokojny.. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Re: "Złe wychowanie" Almadovara 19.09.04, 21:21 W którym miejscu kończy się namiętność a zaczyna miłość... ? Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: "Złe wychowanie" Almadovara 20.09.04, 12:35 dużo do dodanie nie mam. Jak dla mnie i miłość i namiętność.Wielki ukłon dla Almodovara. Przy okazji zwróciliście uwagę na zdjęcia - przesycone kolorem? Gorące ale nie jaskrawe. Ps. film na pewno nie jest przeznaczony dla niedojrzałych mężczyzn, którzy muszą/chcą udowodnić swoją "męskość" i przez brak komentarzy typu "to jest be/fuj" być posądzonym o sympatię do tego, co "niemęskie" = gejowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Re: "Złe wychowanie" Almadovara 20.09.04, 16:26 basia napisała: > dużo do dodanie nie mam. Jak dla mnie i miłość i namiętność.Wielki ukłon dla > Almodovara. Hmmm Nie mogę się nie zgodzić ;) Pozdrawiam, miła Koleżankę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu swoja droga... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 20:24 ciekawe czy panowie film widzieli a jeszcze ciekawsze co sadza, bo tu jakos cichawo z ich strony intrygujace to ;))) uklony, Déjà vu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Mała prowokacja IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 20.09.04, 20:28 Gość portalu: Déjà vu napisał(a): > ciekawe czy panowie film widzieli a jeszcze ciekawsze co sadza, bo tu jakos > cichawo z ich strony > intrygujace to ;))) > uklony, > Déjà vu A ja się tego spodziewałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu Re: Mała prowokacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:29 Gość portalu: LJane napisał(a): > Gość portalu: Déjà vu napisał(a): > > > ciekawe czy panowie film widzieli a jeszcze ciekawsze co sadza, bo tu jak > os > > cichawo z ich strony > > intrygujace to ;))) > > uklony, > > Déjà vu > > A ja się tego spodziewałam ;) ot, ciekawostka i godne uwagi oraz zastanowienia glebszego nieco... czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Re: "Złe wychowanie" Almadovara 05.10.04, 17:31 W październikowej Olivii "Drżące ciało" Almodovara na płycie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "Złe wychowanie" Almadovara IP: 217.97.147.* 07.10.04, 09:06 Oddałem się już aktowi konsumpcji, ze smakiem. To jużbodajże 4 film A. w gazetach, dzięki czemu robi się mały zbiorek. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Re: "Złe wychowanie" Almadovara 07.10.04, 13:23 "Zbieractwo", widzę, przekazane w genach, Gall. Pozdrawiam i... też zbieram ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Re: "Złe wychowanie" Almadovara 06.11.04, 10:36 Bylam, widzialam - odnotowane. Wiecej chyba pisac nie musze, bo wrazeniami sie nie podziele, a sa niesamowite (jak z kazdym Jego filmem). Odpowiedz Link Zgłoś