Dodaj do ulubionych

Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku

IP: 212.122.214.* 09.09.04, 20:20
Zapalmy świeczkę Adamowi [I]. Poświęcił się słusznej sprawie, walczył o drogi
dla rowerzystów, teraz my walczmy z pijanymi kierowcami!
Adamie, nigdy Cię nie zapomnimy. Niech Twoje odejście nie będzie końcem
walki, musimy teraz zebrać się i stawić opór "promilowym zabójcom".

Rowerzysta ma takie samo prawo do korzystania z drogi, co kierowca samochodu.
Niech prawo (w tej i nie tylko sprawie) będzie egzekwowane... Żądam
maksymalnego wymiaru kary! Niech wreszcie układy nie ratują dupsk urzędników!

Pozdrawiam wszystkich kierowców jednośladów

Maciej
Obserwuj wątek
    • Gość: stachowiakw Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:44
      [!] Koniec pobłażania kierowcom ;[[[[. Spoczywaj w pokoju. Szkoda chłopa ;(
      • Gość: pajace Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: 82.146.225.* 10.09.04, 10:08
        precz z rowerzystami!! na chodniki pajace a nie blokujecie drogi.
        To własnie wy jestescie przycyzna 99,99% wypadkow swoja chwijena jazda wsrod
        samochodow.
    • Gość: SHP Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:01
      :-((((

Gdyby ten pijany frajer gnił dziś w więzieniu za pierwszą stłuczkę, gdyby nie
      doszedł z tamtym kierowcą na ugodę, Adam dziś byłby z nami... :(((
      Jeśli czujecie od kogoś alkohol, jeśli macie w rodzinie alkoholika, który siada
      za kółko, powstrzymujcie go od tego, nawet dzwoniąc na policję... Jeśli
      dopuścicie pijaka na drogę będziecie _współodpowiedzialni_ każdej tragedii,
      jaką spowoduje...

Jak S. nie dostanie maksymalnego wyroku, to przestanę wierzyć w nasz wymiar
      sprawiedliwości...

• trond Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku 09.09.04, 21:28
        z mojej rozmowy z rowerowym roznosicielem pizzy: fajne ubranie.na to
        rozwoziciel : nie widziałem na mieście rowerzysty w takiej kamizelce
        odblaskowej...z mojej rozmowy z klientkami ciuchlandu: fajna kamizelka.o , tu
        ma napis; oświetl się na drodze.na to dziewczyny ( tak na oko
        licealistki ) :eee...to na imprezę...Adamowi nic życia nie wróci. i był
        oświetlony. jednak rowerzyści świecący jak choinki noworoczne w razie wypadku
        będą ciężkim orzechem do zgryzienia dla kierowców zabijaków, a co dopiero
        prowadzących po pijanemu w razie konieczności rozrawy.druga strona medalu jest
        i taka, że ci sami rowerzyści tak samo mocno odblaskowi będą widoczni dla
        ewentualnych świadków swojej brawuruy i niefrasobliwości, gdyby to oni byli
        przyczyną kolizji.jestem za maxymalnym oświetlaniem rowerzystów w dzień i w
        nocy.na temat Adama- nie mam słów, którymi mogę oddać mój żal.
        • ewatu Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku 09.09.04, 21:40
          Nie miałam przyjemności znać Adama.... i niestety juz nigdy go nie poznam przez
          jakiegoś nieodpowiedzialnego pijaka.
          Brak słów na opisanie tej bezsensownej, niepotrzebnej śmierci. Brak słów....

Jako opinia publiczna domagam się surowej kary dla mordercy-to jedyne adekwatne
          określenie dla człowieka który po pijanemu wsiada za kierownice.
        • Gość: Pawel Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: 80.51.182.* 10.09.04, 12:07
          [*]...
      • Gość: speedy kierowca- morderca na wolności, a Obremski siedzi? IP: *.adm.com.pl 10.09.04, 08:22
        Toż to szok! Kierowca ma winę udowodnioną permanentnie, a chodzi sobie po
        wolności i dalej popija i może zabija! A Obremski, który pomału wychodzi z
        dołka i z pewnością okaże się niewinny siedzi na 2 miesiąse?? Prokuratura mówi,
        że musi siedzieć, bo "ewentualna kara dla Macieja O. jest wysoka". A ewentualna
        kara dla mordercy - pijaka na drodze nie jest wysoka???? Moi drodzy, teraz
        dopiero widać nasze ukłądy polityczne (i ile kosztuje ludzkie życie), których
        ofiarą padł Wiceprezydent...Pozdrawiam!
    • Gość: ['] Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.09.04, 21:35
      Nie znałem człowieka, osobiście, ale słyszałeł, że super facet..
      Szkoda.
      [']
      • Gość: Zbyszek Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:42
        Co roku robię 8.000 km na rowerze i często się zastanawiam czy cały dojadę do
        domu, a coraz więcej jeździ palantów samochodami. Mam nadzieję że mnie to nie
        spotka. Jeżeli jakiś kierowca by mnie potrącił i mógł bym jeszcze wstać to bym
        mu napukał.
        Szkoda chłopaka!
    • Gość: M.Hofman Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.04, 22:24
      Kara śmierci , 12 lat to za malo jak dla takiego sk#($*#*na .
      Naprawde nie mam slow gdyz w podobnym wypadku zginal moj przyjaciel.

[*]
    • Gość: ht Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:26
      Kiedy pijani idioci zaczną płacić za swoje wyczyny. Każdy sprawca wypadku po
      pijaku musi dostac rachunek ze szpitala. Nie mam najmniejszej ochoty finansować
      z mojej składki zdrowotnej leczenia ofiar bezmózgowców za kierownicą.
      • trond Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku 09.09.04, 22:30
        jeszcze jedno.oprócz tragedii Adama nie mogę pogodzić się z tym,że najgorszym z
        możliwych zrządzeniem losu- zginął człowiek,który zabiegał o bezpieczeństwo
        rowerzystów.
        • kamehamehaaa Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku 09.09.04, 22:37
          a ja zglosze osobiscie kazdego kierowce, ktory zechce wsiasc przy mnie do
          samochodu po wypiciu wiecej niz 1 piwa (taka jest chyba dopuszczalna dawka) na
          policje. przy tym kierowcy zadzwonie i podam nr jego tablicy rejestracyjnej. jak
          bedzie bystry - nie wsiadzie. jak bedzie glupi - wsiadzie i pojedzie, na
          pierwszym skrzyzowaniu go zlapia.
          znacie mnie i wiecie, ze mam gdzies uklady towarzyskie.
        • Gość: wroclaw Męczennik Adam IP: *.rozanka.wroc.pl 09.09.04, 23:50
          To była męczeńska śmierć - jachał z tyłu by ochraniać pozostałych.
          Następna masa w każdym mieście powinna byc na czarno i bez jakiegokolwiek
          dźwięku w ciszy :(
    • Gość: :( Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.09.04, 22:33
      wspołczyje jego zdiewcwyznie barzdo mi smutno..
    • Gość: wroclaw Pijany kierowca = morderca IP: *.rozanka.wroc.pl 09.09.04, 23:48
      Prawo powinno traktowac pijanego kierowce jako potencjalnego morderce i kazdego
      przylapanego powinno sie karac za probe dokonania zabojstwa.

0 tolerancji!

To moglo spotkac kazdego z nas (rowerzystow)
      • Gość: Adam Weishaupt Re: Pijany kierowca = morderca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 22:03
        A jazdy w stanie odurzenia nie traktuje się tak, jak nieprzestrzegania przepisów i następujące w jego następstwie narażenia zdrowia i zycia osób trzecich? Za to też jest odpowiedni paragraf, tylko egzekwowanie wyroku jest dość niemrawe. Nie jestem zwolennikiem przpełniania więzień, ale sprawnie egzekwowane wysokie grzywny (zawsze można zlicytować dom, samochód i inne mienie ruchome) powinny wybić ludziom z głowy głupie pomysły.
    • Gość: B@rt Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.klik.bydgoszcz.pl 10.09.04, 00:50
      :( [']
    • Gość: B & K Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:06
      , , , ,
      | | | | | | | |
      | | | | | | | |.......... :(
    • shvager Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku 10.09.04, 07:10
      12 lat to za mało za przekreślenia jedną libacją całego życia, za cierpienie
      rodziny, bliskich, przyjaciół. POmyślmy 1000x zanim wsiądziemy do auta NAWET po
      jednym piwie.
      ,
      |'| | | |'|
      | | | | | |
    • Gość: air w. Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:57
      byliśmy na masie dla adama...pełni nadziei na to że wyzdrowieje...teraz
      pozostaje nam tylko zapalić świeczkę ...i pamiętać...mając nadzieję że pijany
      kierowca, który staranował adama dostanie max wymiar kary...a obraz wypadadku,
      który spowodował wburzy głos jego sumienia.....kondolencje dla bliski adama
    • Gość: BonAir Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:04
      [I]
    • Gość: speedy Obremski siedzi za nic, a pijak-morderca na wolnoś IP: *.adm.com.pl 10.09.04, 08:24
      Toż to szok! Kierowca ma winę udowodnioną permanentnie, a chodzi sobie po
      wolności i dalej popija i może zabija! A Obremski, który pomału wychodzi z
      dołka i z pewnością okaże się niewinny siedzi na 2 miesiąse?? Prokuratura mówi,
      że musi siedzieć, bo "ewentualna kara dla Macieja O. jest wysoka". A ewentualna
      kara dla mordercy - pijaka na drodze nie jest wysoka???? Moi drodzy, teraz
      dopiero widać nasze ukłądy polityczne (i ile kosztuje ludzkie życie), których
      ofiarą padł Wiceprezydent...Pozdrawiam!

• lamancza Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku 10.09.04, 10:05
      Jak się nazywa ten s*******n?
      I czemu go nie zlinczowaliście na miejscu???
      Odpoczywaj w pokoju, Adamie...
    • Gość: kierowca precz z rowerzystami!!!!!!! IP: 82.146.225.* 10.09.04, 10:05
      rowerzyści to największe zagrożenie na drodze!!!!!!!!!!
      to oni blokuja drogi, swoja chwiejna jazda na ulicahc powoduja zagrożenia a
      pozniej płaczą ze to wina kierowcy.
      zamiast jechac chodnikiem gdzie nikt nie chodzi to jedzie ta ulica jeszcze sie
      chwieje i blokuje ruch......precz z rowerzystami
      • Gość: Jan Re: precz z rowerzystami!!!!!!! IP: 212.160.211.* 10.09.04, 10:33
        Ty gnoju !
      • Gość: damian Re: precz z rowerzystami!!!!!!! IP: 212.122.214.* 10.09.04, 10:41
        qrwa ale ty koleś jebnięty jesteś!!!!!!!!!!!. to kierowcy jeżdżają tak jakby
        ulica była tylko dla nich.spychacie nas do krawężników zajeżdżacie nam drogę,
        tak że gdyby nie nasz refleks to by nas gineło 10 razy więcej.mijacie nas w
        odległości kilku centymetrów z prędkością dawno przekraczającą dopuszczalną i
        ty śmiesz powiedzieć, że to nasza wina!!!sam uniknąłem śmierci już kilka razy
        dzięki temu, że oglądam się na wszystkie strony w odróżnieniu od was kierowców
        którzy patrzycie tylko czy pas jest wolny. na rondach np.toruńskim nawet na
        przechobniów nie patrzycie.widać wtedy jak sępy kierowcy patrzą w lewą stronę
        na inne samochody myśląc jak tu sie wbić na rondo i być o całe 5 minut szybciej
        w domu,a przechodnie sami muszą uważać żeby jakiś debil któremu śpieszno nie
        wysłał ich do szpitala i to na pasach :(!!! znałem ADAMA i bardziej
        odpowiedzialnego rowerzysty nie wiedziałem.wyobraź sobie lapsie ze tak jak on
        tak i wielu rowerzystów nie jedzie slalomem po ulicy bo potrafimy utrzymac
        równowagę:P tylko niestety jakiś pijak niedość, że zabije człowieka to jeszcze
        zmyśla w pijackim zwidzie coś co by mu może uratowało dupę,że mu niby ktoś mu
        wyjechał proszę cię. niestety kierowcy i nasze prawo nie oszczędzają
        rowerzystów i przechodniów :( w krajach choćby takich jak hollandia,cała
        skandynawia no i innch cywilizowanych krajach rowerzysta ma pierwszeństwo
        zawsze i wszędzie, a w dodatku kierowcy z uśmiechem na twarzy proszą rowerzystę
        o to by pierwszy przejechał. cywilizowany człowiek wie że samochód można
        naprawić za pieniądze,a ludzkiego życia nie!!!! wiec pajacu jak cie spotkam na
        ulicy to sie lepiej nie wychylaj, i lepiej nie pisz już więcej na tym forum.na
        koniec wielki pokłon i szacunek dla ADASIA i oby jego śmierć nie poszła na
        marne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • shvager Re: precz z rowerzystami!!!!!!! 10.09.04, 10:43
        Przymknij się gnojku, nie na temat wyższości kierowców nad rowerzystami, ani
        rowerzystów nad kierowcami jest ten post. Trochę szacunku dla tych, którzy
        odeszli.
        • lusi_fair Re: precz z rowerzystami!!!!!!! 10.09.04, 12:31
          a to ciekawe, kiedys potracil mnie samochod, kiedy jechalam rowerem
          po poboczu....
      • Gość: Voytaz Re: precz z rowerzystami!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 10:52
        Zanim następnym razem coś napiszesz, to wcześniej się nad tym zastanów !!!!!!!!
        Szkoda na ciebie słów !!!!!!!!!!!
        Wyrazy współczucia dla wszystkich bliskich i znajomych Adama
        Cykliści z Bydgoszczy łączą się z wami w bólu
      • Gość: SHP Re: precz z rowerzystami!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:17
        > rowerzyści to największe zagrożenie na drodze!!!!!!!!!!

Zamknij ryja debilu. Zagrożeniem są ci, którzy nie szzanują innych na drodze.
        Boshh, dlaczego w tym kraju mieszkają tacy kretyni...
      • Gość: paweł (maska) Re: precz z rowerzystami!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:49
        co za tępak, gadasz jakbyśmy to my zagrażali kierowcom. niech mi żaden taki nie
        mówi że na pasie nie zmieści się samochód i rowerzysta, a swoją drogą, czemu
        wstydzisz się powiedzieć kim jesteś, to że jesteś kierowcą... to ja moge
        napisać że jestem rowerzystą i moge wszystkich wybluzgać... przecież to głupie
    • Gość: Vee Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:10
      [']
      • Gość: Kiecu Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: *.tvgawex.pl 10.09.04, 11:03
        [i]
    • Gość: Tuba Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: 62.189.219.* 10.09.04, 13:24
      Kara smierci dla zabojcy.
    • defcon5 Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku 10.09.04, 13:29
      Nie znałem Adam zbyt dobrze, ale kilka spotkań z nim uświadomiło mi jakim był
      przemiłym i symapatycznym człowiekiem. Pracuję z mama Adama i nie mogę sobie
      wyobrazić co ona teraz czuje. A te zapijaczone bydle pewnie teraz siedzi sobie
      na tym swoim kierowniczym stołku w LPKiW i zastanawia sie jak spędzi zbliżający
      się weekend. Może pare piwek lub falszeczka z kumplami przy grilu. Wszyscy
      przyjaciele Adama zupełnie inaczej spędzą ten weeeknd, bedą towarzyszyć mu w
      sobotę w jego ostatnim rowerowym "etapie".
    • Gość: Maciej1975 Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: 212.122.207.* 10.09.04, 16:01
      Kierowca ten nazywa sie Janusz Sieheń i od wielu lat byl kierownikiem Parku
      Rozrywki w LPKiW.Pracowalem tam kiedys i widzialem jak na codzien ten facet sie
      zachowuje a zdarzylo mie sie tez odwozic go do domu jak sam nie byl wstanie
      wsiasc za kolko.Widze ze w koncu znalazla sie kryska na matyska ale szkoda ze
      musial zginac czlowiek.Niech spoczywa w pokoju a dla faceta maksymalny wymiar
      kary!
    • Gość: qba Re: Zmarł rowerzysta potrącony w Myślęcinku IP: 81.15.220.* 10.09.04, 19:15
      Składam najszczersze wyrazy współczucia rodzinie i kolegom Adama.Mam
      nadzieje,że sprawa pijanego Janusza S. nie zostanie zatuszowana i dosięgnie go
      reka Temidy.Panie kierowniku jest Pan morderca!Morderca na 4 kolkach!zwyklym
      kolejnym nieodpowiedzialnym kretynem!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka