Gość: Alfa IP: *.tvgawex.pl 28.09.04, 16:14 i to zaispirowana przez Wyborczą trzeba by zadenuncjować Wyborczą, że podżega do waśni etnicznych :) miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2305801.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfa12 Re: w Toruniu znów nagonka na nas 28.09.04, 16:45 Cóż ad - skończyło się podszywanie pod mojego nicka - możesz sobie wpisywac alfa, alfa(Bydgoszcz) itd. Zerem jesteś byłeś i będziesz. Gość portalu: Alfa napisał(a): > i to zaispirowana przez Wyborczą > trzeba by zadenuncjować Wyborczą, że podżega do waśni etnicznych :) > miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2305801.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: w Toruniu znów nagonka na nas IP: 213.77.40.* 28.09.04, 16:56 Mali ludzie, male sprawy, male umysly. Niech walcza przeciez sa miastem wojewodzkim i tv im nalezy sie.Biedni ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew "jątrzący leszek" - czy to poważna choroba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:59 Drodzy Bydgoszczanie! Jestem zbulwersowany tym, co wyrabia niejaki wasz krajanin: alfa-leszek. Doprawdy nie wiem, daczego ciągle jacys Bydgoszczanie wchodza na forum torunskie i cos zlośliwie pisza. Ja widze, że nasze posty n.t. TV3, aquaparku, nowego mostu drogowego, promocji miasta itp. to dla niego pozywka dla zlośliwosci. Dla nas posiadanie własnego ośrodka TV3, w którym nie Bydgoszczanie przygotowują stronnicze (lub żadne) materiały o życiu kulturalnym Torunia jest ważne. Wyśmiewa most - bo w Toruniu, wysmiewa TV3 - bo w Toruniu, wysmiewa TV Trwam - bo torunski. Odnosze wrazenie, że jak w Toruniu zacznie budować Bill Gates, zacznie wyśmiewac Microsoft. Dodam więcej tematów: - pierniki są złe - TZMO Bella jest zła - obserwatorium astronomiczne - cienizna - UMK - tragedia (nie mylić z AB, bo sa lepsi niz Cambridge) - festiwale teatralne - dużo, ale beznadzieja... Daj wam Boze zdrowie i siłę, ale nie podbudowujcie sie wmawianiem Toruniowi (podobno nie majacemu ŻADNEGO wpływu na los Bydzi), ze upada. Rożne ośmieszające tematy - sprawka wrednego, podszywajacego sie pod innych Bydgoszczanina "jątrzącego leszka" - "alfa" - "ja", który wszystkim innym zarzucał włąsne wredne praktyki podszywania, łaczył PITA, ad, max w 1 osobę (pewnie i mnie to zarzuci) - aż dziw, że nie łaczy prezydenta, posłów i naukowców Torunia w 1 osobę. PRZYKŁADY: Gość portalu: Artur-Leszek-gość-alfa-mix-ksero napisał: > Zabrali AM teraz chca zabrac telewizje. Dlaczego Leszek kłamie? Przecież TV3 nikt Bydgoszczy nie zamierza zabierać! Prosze pokazac mi jedna wypoiwiedź polityka, radnego, nawet internauty z Torunia, który mówi o "zabraniu" Bydgoszczy TV3? Torun zabiega o dodatkowe studio TV3, podległe pod oddzial bydgoski. Zwiekszy w ten sposób zakres posiadania bydgoskiego oddziału o nowe studio, nie kosztem studia w Bydgoszczy! Czyli: wzrasta potencjał instytucji bydgoskiej = niedobrze. Jak AM zabiegało o fuzję z UMK i zwiększył sie potencjał instytucji torunskiej - też niedobrze. A przecież nikt nie stracił tej instytucji. Czyli wniosek: niezależnie czy zyskuje instytucja z Bydgoszczy czy z Torunia - zawsze jest źle? Dlaczego? Czy dlatego że te miasta są blisko i są skazane na siebie? Czy może dlatego, ze niektórzy Bydgoszczanie (jątrzący Leszek") chceliby mieć studio i uniwerek wyłacznie u siebie? NOWY FAKT: Torun rozbudowuje lotnisko KOMENTARZ LESZKA: Torun zabiera lotnisko Bydgoszczy. NOY FAKT: Toruń buduje multikino KOMENTARZ LESZKA: Torun zabiera Bydgoszczy multikino. A moze wg Leszka (alfa-ksero-gość-artur) jeśli cokolwiek jest w Bydgoszczy, to już nie może tego być w Toruniu? Gość portalu: Leszek napisał: > Pocałuj sie w ...ę toruński ośle. Poetem sie z tego wycofuje. Sam podszywa sie pod nicki innych, a potem innym zarzuca takie włąsnie praktyki!!! BYDGOSZCZANIE! LUBIE WAS, ALE ZRÓBCIE Z NIM PORZĄDEK, BO ON SAM WAS OŚMIESZA, A JEGO WRĘCZ CHAMSKIE ZAGRANIA (PODSZYWANIE) NIE DAJE WAM DOBREGO ŚWIATŁA. RYS CHARAKTEROLOGICZNY: "jątrzący leszek" - przybiera wiele nicków: alfa-artur-leszek-leszek21-ja-gość- lolek, czasem ehe-eh-haha-pol, dawniej też mix-ksero-ala i podobno również "geniune44". Udowodnił to własną głupią pomyłką, obrażając się 16.09 na post (jako "alfa") skierowany do "leszka". Wyśmiewa Torun na wszystkich płaszczyznach. Dla niego Torun jest zawsze głupi, prymitywny, mały, brudny, brzydki, pełen afer. W każdym wątku na siłę szuka torunskich afer, przekrętów, wszystko wyszydza. W Toruniu denerwuje i niszczy inicjatywy, wyśmiewa Nowosci, UMK, tworzone TV3. Obraża innych, podszywa sie - bezczelnie wymyśla intrygi, jakoby robione przez złośliwych Torunian, a tak naprawdę przez niego. Tworzy obraźliwe tematy "skandal w...", "afera w..." - a potem je podbija co 2-3 dni. Okłamuje Bydgoszczan na ich forum, pisząc np.: "Torun chce zabrać (przenieść) oddział TV3". Czepia sie strony www.torun- bydgoszcz.pl - nie widzi w niej chęci pojednania czy nawoływania do dwumiasta, lecz "chorobliwą nienawiść do Bydgoszczy". Nienawidzi idei aglomeracji. Niszczy wizerunek Torunia i nas. Chce stworzyć stowarzyszenie zwalczające jakoby "nieuczciwe działania Torunia wobec Bydgoszczy" i podaje mail: zzy@buziaczek.pl - odzew Bydgoszczan prawie zerowy, większośc (radca, lokator, maciej) ignoruje go lub odtrąca. Leszek Z. - niby (jak podaje) 45-letni bydgoski prawnik, po UMK (ukończ. ok. 1984), mieszka gdzies na Jarach w Bydgoszczy. Ktoś pisał, że na Tetmajera 8, ale nie sprawdzone. Jego maile dotąd miały adres "IP.*neoplus.adsi.tpnet.pl". Pisze od 8.00 do 24.00, wkleja każdy post po kilka razy na forum B-czy, T-nia i B-T. Typowy oszołom. Zarzuca innym własne grzechy - łączy Torunian go tropiących (max, ad, PIT, ff, mnie) w jedną postać. Na bydgoskim forum traktowany jak folklor. Prawdopodobnie jest silnie zakompleksiony, samotny, możliwe że bezrobotny, ma problemy z własną osobowością. Bardzo uparty, łatwo wytrącić go z równowagi. Jest dośc czujny i zarzuca innym własne cechy. Szybko przechodzi od obrony do ataku. Niezły demagog - stara się udowodnić wszystko. Prawdopodobnie przeżywa silny kryzys wieku średniego. NIE DOPUŚĆMY, BY ZACHWAŚCIŁ NAM NASZE FORUM ! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa12 Re: "jątrzący leszek" - czy to poważna choroba? 28.09.04, 17:24 bredzisz znów swoją metodą kopiuj wklej (ad-edi-andrew i jak tam ci dalej leci). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: "jątrzący leszek" - czy to poważna choroba? IP: 213.77.40.* 28.09.04, 17:30 Takich andrju i omega13 mnostwo tutaj.Taka ich "uroda"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa12 Re: "jątrzący leszek" - czy to poważna choroba? 28.09.04, 17:29 Ciekawe że ostanio takie identyczne posty wpisywał edi ? Ile osobowosci masz w sobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: "jątrzący leszek" - czy to poważna choroba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:32 To i mi zarzucasz ze jestem ad??? Skopiowałem część listu kilku osób o czym napisałem. Lecz się chłopie... z wyrazami szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydziopan andrew - znowu bredzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:53 Gość portalu: andrew napisał(a): > Drodzy Bydgoszczanie! > Jestem zbulwersowany tym, co wyrabia niejaki wasz krajanin: alfa-leszek. > Doprawdy nie wiem, daczego ciągle jacys Bydgoszczanie wchodza na forum > torunskie i cos zlośliwie pisza. > > Ja widze, że nasze posty n.t. TV3, aquaparku, nowego mostu drogowego, promocji > miasta itp. to dla niego pozywka dla zlośliwosci. Dla nas posiadanie własnego > ośrodka TV3, w którym nie Bydgoszczanie przygotowują stronnicze (lub żadne) > materiały o życiu kulturalnym Torunia jest ważne. > > Wyśmiewa most - bo w Toruniu, wysmiewa TV3 - bo w Toruniu, wysmiewa TV > Trwam - bo torunski. Odnosze wrazenie, że jak w Toruniu zacznie budować Bill > Gates, zacznie wyśmiewac Microsoft. Dodam więcej tematów: > - pierniki są złe > - TZMO Bella jest zła > - obserwatorium astronomiczne - cienizna > - UMK - tragedia (nie mylić z AB, bo sa lepsi niz Cambridge) > - festiwale teatralne - dużo, ale beznadzieja... > > Daj wam Boze zdrowie i siłę, ale nie podbudowujcie sie wmawianiem Toruniowi > (podobno nie majacemu ŻADNEGO wpływu na los Bydzi), ze upada. > Rożne ośmieszające tematy - sprawka wrednego, podszywajacego sie pod innych > Bydgoszczanina "jątrzącego leszka" - "alfa" - "ja", który wszystkim innym > zarzucał włąsne wredne praktyki podszywania, łaczył PITA, ad, max w 1 osobę > (pewnie i mnie to zarzuci) - aż dziw, że nie łaczy prezydenta, posłów i > naukowców Torunia w 1 osobę. > > > PRZYKŁADY: > Gość portalu: Artur-Leszek-gość-alfa-mix-ksero napisał: > > Zabrali AM teraz chca zabrac telewizje. > > Dlaczego Leszek kłamie? Przecież TV3 nikt Bydgoszczy nie zamierza zabierać! > Prosze pokazac mi jedna wypoiwiedź polityka, radnego, nawet internauty z > Torunia, który mówi o "zabraniu" Bydgoszczy TV3? > Torun zabiega o dodatkowe studio TV3, podległe pod oddzial bydgoski. Zwiekszy w > > ten sposób zakres posiadania bydgoskiego oddziału o nowe studio, nie kosztem > studia w Bydgoszczy! Czyli: wzrasta potencjał instytucji bydgoskiej = > niedobrze. > > Jak AM zabiegało o fuzję z UMK i zwiększył sie potencjał instytucji torunskiej > - > też niedobrze. A przecież nikt nie stracił tej instytucji. > Czyli wniosek: niezależnie czy zyskuje instytucja z Bydgoszczy czy z Torunia - > zawsze jest źle? Dlaczego? Czy dlatego że te miasta są blisko i są skazane na > siebie? Czy może dlatego, ze niektórzy Bydgoszczanie (jątrzący Leszek") > chceliby mieć studio i uniwerek wyłacznie u siebie? > > NOWY FAKT: > Torun rozbudowuje lotnisko > KOMENTARZ LESZKA: > Torun zabiera lotnisko Bydgoszczy. > > NOY FAKT: > Toruń buduje multikino > KOMENTARZ LESZKA: > Torun zabiera Bydgoszczy multikino. > > A moze wg Leszka (alfa-ksero-gość-artur) jeśli cokolwiek jest w Bydgoszczy, to > już nie może tego być w Toruniu? > > Gość portalu: Leszek napisał: > > Pocałuj sie w ...ę toruński ośle. > > Poetem sie z tego wycofuje. Sam podszywa sie pod nicki innych, a potem innym > zarzuca takie włąsnie praktyki!!! > > BYDGOSZCZANIE! > LUBIE WAS, ALE ZRÓBCIE Z NIM PORZĄDEK, BO ON SAM WAS OŚMIESZA, A JEGO WRĘCZ > CHAMSKIE ZAGRANIA (PODSZYWANIE) NIE DAJE WAM DOBREGO ŚWIATŁA. > > > RYS CHARAKTEROLOGICZNY: > > "jątrzący leszek" - przybiera wiele nicków: alfa-artur-leszek-leszek21-ja- gość- > lolek, czasem ehe-eh-haha-pol, dawniej też mix-ksero-ala i podobno > również "geniune44". Udowodnił to własną głupią pomyłką, obrażając się 16.09 na > > post (jako "alfa") skierowany do "leszka". > Wyśmiewa Torun na wszystkich płaszczyznach. Dla niego Torun jest zawsze głupi, > prymitywny, mały, brudny, brzydki, pełen afer. W każdym wątku na siłę szuka > torunskich afer, przekrętów, wszystko wyszydza. W Toruniu denerwuje i niszczy > inicjatywy, wyśmiewa Nowosci, UMK, tworzone TV3. Obraża innych, podszywa sie - > bezczelnie wymyśla intrygi, jakoby robione przez złośliwych Torunian, a tak > naprawdę przez niego. Tworzy obraźliwe tematy "skandal w...", "afera w..." - a > potem je podbija co 2-3 dni. Okłamuje Bydgoszczan na ich forum, pisząc > np.: "Torun chce zabrać (przenieść) oddział TV3". Czepia sie strony www.torun- > bydgoszcz.pl - nie widzi w niej chęci pojednania czy nawoływania do dwumiasta, > lecz "chorobliwą nienawiść do Bydgoszczy". Nienawidzi idei aglomeracji. Niszczy > > wizerunek Torunia i nas. Chce stworzyć stowarzyszenie zwalczające > jakoby "nieuczciwe działania Torunia wobec Bydgoszczy" i podaje mail: > zzy@buziaczek.pl - odzew Bydgoszczan prawie zerowy, większośc (radca, lokator, > maciej) ignoruje go lub odtrąca. > > Leszek Z. - niby (jak podaje) 45-letni bydgoski prawnik, po UMK (ukończ. ok. > 1984), mieszka gdzies na Jarach w Bydgoszczy. Ktoś pisał, że na Tetmajera 8, > ale nie sprawdzone. Jego maile dotąd miały adres "IP.*neoplus.adsi.tpnet.pl". > Pisze od 8.00 do 24.00, wkleja każdy post po kilka razy na forum B-czy, T-nia i > > B-T. > Typowy oszołom. Zarzuca innym własne grzechy - łączy Torunian go tropiących > (max, ad, PIT, ff, mnie) w jedną postać. Na bydgoskim forum traktowany jak > folklor. Prawdopodobnie jest silnie zakompleksiony, samotny, możliwe że > bezrobotny, ma problemy z własną osobowością. Bardzo uparty, łatwo wytrącić go > z równowagi. Jest dośc czujny i zarzuca innym własne cechy. Szybko przechodzi > od obrony do ataku. Niezły demagog - stara się udowodnić wszystko. > Prawdopodobnie przeżywa silny kryzys wieku średniego. > > NIE DOPUŚĆMY, BY ZACHWAŚCIŁ NAM NASZE FORUM spuszcza się za każdym razem kiedy wkleja powyższe słowa. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: w Toruniu znów nagonka na nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:35 to jest post, który "leszek" - "alfa" podpisał jako ja "andrew": Bedzie tor formuly 1 w naszym Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: andrew 28.09.2004 18:26 odpowiedz na list zostala wlasnie podpisana wmowa z firma niemiecko-amerykanska "building & C.O" na budowe toru pod Toruniem. *** *** *** jestem zdruzgotany! leszek-alfa znow podszywa sie, tym razem pode mnie. leszku nie wstyd CI tak bezczelnie podszywac sie pod innych? co robic???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E,WaF Re: w Toruniu znów nagonka na nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:44 Drodzy torunianie! Jestem bydgoszczaninem i niczego Wam nie zazdroszczę.Jeżeli macie ochotę i możliwości to budujcie sobie co tylko chcecie.Proszę tylko abyście nie dyskredytowali i nie deprecjonowali mojego miasta.My z naszymi sprawami też sie uporamy,prędzej czy później.Zależy mi na rozwoju Bydgoszczy, tak jak Wam zależy na rozwoju Torunia.To normalne i nie ma o co kruszyć kopii.Natomiast muszę poruszyć dwie sprawy.Po pierwsze jest normalne,że większe miasto powinno otrzymywać więcej pieniędzy, chociażby proporcjonalnie do ilości mieszkańców.Przecież Gdańsk dostaje więcej niż Gdynia, Olsztyn więcej niż Elbląg,Białystok więcej niż Suwałki,Rzeszów więcej niż Przemyśl itd.Dlatego nie mogę zrozumieć,że samorząd wojewódzki faworyzuje Toruń przy dystrybucji pieniędzy;dzieje się to kosztem Bydgoszczy.Wiem, że będziecie argumentować, że jest to wyrównywanie historycznych krzywd(chodzi o okres PRL-u), ale przecież wtedy o podziale pieniędzy decydowała głównie władza centralna, a teraz ponoć rządzimy się my sami(przez naszych przedstawicieli).Oprócz tego w PRL-u więcej pieniędzy otrzymywały wieksze ośrodki:W-Wa wiecej od Poznania,Poznań wiecej od Bydgoszczy, Bydgoszcz więcej od Torunia, Toruń wiecej od Grudziądza, Grudziądz więcej od Brodnicy itd.Jestam za tym, aby jeżeli aktualnie Toruń otrzymuje więcej pieniędzy np.od Bydgoszczy czy Włocławka( bo są takie potrzeby i jestem w stanie to zrozumieć), to w przyszłym roku czy za dwa lata tych pieniędzy dostanie mniej, więcej dostaną Bydgoszcz,Włocławek czy inne miasta .Zresztą to województwo to nie tylko B.iT.,trzeba dbać też o inne ośrodki, nawet te najmniejsze. Druga sprawa to prezentowanie informacji o Toruniu w telewizji regionalnej.Uważam, że Torunia nie jest wcale tak mało ( na pewno o wiele więcej niż Włocławka czy Grudziądza).Na pewno jestem subiektywny, ale dla mnie np. spraw o Bydgoszczy jest o wiele za mało, a przede wszystkim nie ma tam tematów mnie interesujacych a dotyczacych mojego miasta ( historia, architektura,kultura).Generalnie wg mnie poziom TV Bydgoszcz jest średni, ale nie uważam aby ta telewizja była tendencyjna.Często oglądam programy informacyjne TV Łódź i TV Gdańsk;informacje o Łodzi czy Trójmieście zajmują tam około 80-90%czasu antenowego.Szczerze mówiąc to wolę aby był ośrodek TV w Toruniu i realizował programy o tym mieście dla torunian, bo może wtedy bydgoska TV będzie robiła więcej programów o Bydgoszczy, a na tym najbardziej mi zależy.Może wtedy i wilk będzie syty i owca cała.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianin Re: w Toruniu znów nagonka na nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:47 my tez tak chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś