Dodaj do ulubionych

w Toruniu znów nagonka na nas

IP: *.tvgawex.pl 28.09.04, 16:14
i to zaispirowana przez Wyborczą
trzeba by zadenuncjować Wyborczą, że podżega do waśni etnicznych :)
miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2305801.html
Obserwuj wątek
    • alfa12 Re: w Toruniu znów nagonka na nas 28.09.04, 16:45
      Cóż ad - skończyło się podszywanie pod mojego nicka - możesz sobie wpisywac
      alfa, alfa(Bydgoszcz) itd. Zerem jesteś byłeś i będziesz.

Gość portalu: Alfa napisał(a):

> i to zaispirowana przez Wyborczą
      > trzeba by zadenuncjować Wyborczą, że podżega do waśni etnicznych :)
      > miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2305801.html
      • Gość: maciej Re: w Toruniu znów nagonka na nas IP: 213.77.40.* 28.09.04, 16:56
        Mali ludzie, male sprawy, male umysly. Niech walcza przeciez sa miastem
        wojewodzkim i tv im nalezy sie.Biedni ludzie!
    • Gość: andrew "jątrzący leszek" - czy to poważna choroba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:59
      Drodzy Bydgoszczanie!
      Jestem zbulwersowany tym, co wyrabia niejaki wasz krajanin: alfa-leszek.
      Doprawdy nie wiem, daczego ciągle jacys Bydgoszczanie wchodza na forum
      torunskie i cos zlośliwie pisza.

Ja widze, że nasze posty n.t. TV3, aquaparku, nowego mostu drogowego, promocji
      miasta itp. to dla niego pozywka dla zlośliwosci. Dla nas posiadanie własnego
      ośrodka TV3, w którym nie Bydgoszczanie przygotowują stronnicze (lub żadne)
      materiały o życiu kulturalnym Torunia jest ważne.

Wyśmiewa most - bo w Toruniu, wysmiewa TV3 - bo w Toruniu, wysmiewa TV
      Trwam - bo torunski. Odnosze wrazenie, że jak w Toruniu zacznie budować Bill
      Gates, zacznie wyśmiewac Microsoft. Dodam więcej tematów:
      - pierniki są złe
      - TZMO Bella jest zła
      - obserwatorium astronomiczne - cienizna
      - UMK - tragedia (nie mylić z AB, bo sa lepsi niz Cambridge)
      - festiwale teatralne - dużo, ale beznadzieja...

Daj wam Boze zdrowie i siłę, ale nie podbudowujcie sie wmawianiem Toruniowi
      (podobno nie majacemu ŻADNEGO wpływu na los Bydzi), ze upada.
      Rożne ośmieszające tematy - sprawka wrednego, podszywajacego sie pod innych
      Bydgoszczanina "jątrzącego leszka" - "alfa" - "ja", który wszystkim innym
      zarzucał włąsne wredne praktyki podszywania, łaczył PITA, ad, max w 1 osobę
      (pewnie i mnie to zarzuci) - aż dziw, że nie łaczy prezydenta, posłów i
      naukowców Torunia w 1 osobę.

PRZYKŁADY:
      Gość portalu: Artur-Leszek-gość-alfa-mix-ksero napisał:
      > Zabrali AM teraz chca zabrac telewizje.

Dlaczego Leszek kłamie? Przecież TV3 nikt Bydgoszczy nie zamierza zabierać!
      Prosze pokazac mi jedna wypoiwiedź polityka, radnego, nawet internauty z
      Torunia, który mówi o "zabraniu" Bydgoszczy TV3?
      Torun zabiega o dodatkowe studio TV3, podległe pod oddzial bydgoski. Zwiekszy w
      ten sposób zakres posiadania bydgoskiego oddziału o nowe studio, nie kosztem
      studia w Bydgoszczy! Czyli: wzrasta potencjał instytucji bydgoskiej =
      niedobrze.

Jak AM zabiegało o fuzję z UMK i zwiększył sie potencjał instytucji torunskiej -
      też niedobrze. A przecież nikt nie stracił tej instytucji.
      Czyli wniosek: niezależnie czy zyskuje instytucja z Bydgoszczy czy z Torunia -
      zawsze jest źle? Dlaczego? Czy dlatego że te miasta są blisko i są skazane na
      siebie? Czy może dlatego, ze niektórzy Bydgoszczanie (jątrzący Leszek")
      chceliby mieć studio i uniwerek wyłacznie u siebie?

NOWY FAKT:
      Torun rozbudowuje lotnisko
      KOMENTARZ LESZKA:
      Torun zabiera lotnisko Bydgoszczy.

NOY FAKT:
      Toruń buduje multikino
      KOMENTARZ LESZKA:
      Torun zabiera Bydgoszczy multikino.

A moze wg Leszka (alfa-ksero-gość-artur) jeśli cokolwiek jest w Bydgoszczy, to
      już nie może tego być w Toruniu?

Gość portalu: Leszek napisał:
      > Pocałuj sie w ...ę toruński ośle.

Poetem sie z tego wycofuje. Sam podszywa sie pod nicki innych, a potem innym
      zarzuca takie włąsnie praktyki!!!

BYDGOSZCZANIE!
      LUBIE WAS, ALE ZRÓBCIE Z NIM PORZĄDEK, BO ON SAM WAS OŚMIESZA, A JEGO WRĘCZ
      CHAMSKIE ZAGRANIA (PODSZYWANIE) NIE DAJE WAM DOBREGO ŚWIATŁA.

RYS CHARAKTEROLOGICZNY:

"jątrzący leszek" - przybiera wiele nicków: alfa-artur-leszek-leszek21-ja-gość-
      lolek, czasem ehe-eh-haha-pol, dawniej też mix-ksero-ala i podobno
      również "geniune44". Udowodnił to własną głupią pomyłką, obrażając się 16.09 na
      post (jako "alfa") skierowany do "leszka".
      Wyśmiewa Torun na wszystkich płaszczyznach. Dla niego Torun jest zawsze głupi,
      prymitywny, mały, brudny, brzydki, pełen afer. W każdym wątku na siłę szuka
      torunskich afer, przekrętów, wszystko wyszydza. W Toruniu denerwuje i niszczy
      inicjatywy, wyśmiewa Nowosci, UMK, tworzone TV3. Obraża innych, podszywa sie -
      bezczelnie wymyśla intrygi, jakoby robione przez złośliwych Torunian, a tak
      naprawdę przez niego. Tworzy obraźliwe tematy "skandal w...", "afera w..." - a
      potem je podbija co 2-3 dni. Okłamuje Bydgoszczan na ich forum, pisząc
      np.: "Torun chce zabrać (przenieść) oddział TV3". Czepia sie strony www.torun-
      bydgoszcz.pl - nie widzi w niej chęci pojednania czy nawoływania do dwumiasta,
      lecz "chorobliwą nienawiść do Bydgoszczy". Nienawidzi idei aglomeracji. Niszczy
      wizerunek Torunia i nas. Chce stworzyć stowarzyszenie zwalczające
      jakoby "nieuczciwe działania Torunia wobec Bydgoszczy" i podaje mail:
      zzy@buziaczek.pl - odzew Bydgoszczan prawie zerowy, większośc (radca, lokator,
      maciej) ignoruje go lub odtrąca.

Leszek Z. - niby (jak podaje) 45-letni bydgoski prawnik, po UMK (ukończ. ok.
      1984), mieszka gdzies na Jarach w Bydgoszczy. Ktoś pisał, że na Tetmajera 8,
      ale nie sprawdzone. Jego maile dotąd miały adres "IP.*neoplus.adsi.tpnet.pl".
      Pisze od 8.00 do 24.00, wkleja każdy post po kilka razy na forum B-czy, T-nia i
      B-T.
      Typowy oszołom. Zarzuca innym własne grzechy - łączy Torunian go tropiących
      (max, ad, PIT, ff, mnie) w jedną postać. Na bydgoskim forum traktowany jak
      folklor. Prawdopodobnie jest silnie zakompleksiony, samotny, możliwe że
      bezrobotny, ma problemy z własną osobowością. Bardzo uparty, łatwo wytrącić go
      z równowagi. Jest dośc czujny i zarzuca innym własne cechy. Szybko przechodzi
      od obrony do ataku. Niezły demagog - stara się udowodnić wszystko.
      Prawdopodobnie przeżywa silny kryzys wieku średniego.

NIE DOPUŚĆMY, BY ZACHWAŚCIŁ NAM NASZE FORUM !
      • alfa12 Re: "jątrzący leszek" - czy to poważna choroba? 28.09.04, 17:24
        bredzisz znów swoją metodą kopiuj wklej (ad-edi-andrew i jak tam ci dalej leci).
        • Gość: maciej Re: "jątrzący leszek" - czy to poważna choroba? IP: 213.77.40.* 28.09.04, 17:30
          Takich andrju i omega13 mnostwo tutaj.Taka ich "uroda"!!!
      • alfa12 Re: "jątrzący leszek" - czy to poważna choroba? 28.09.04, 17:29
        Ciekawe że ostanio takie identyczne posty wpisywał edi ? Ile osobowosci masz w
        sobie ?
        • Gość: andrew Re: "jątrzący leszek" - czy to poważna choroba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:32
          To i mi zarzucasz ze jestem ad???
          Skopiowałem część listu kilku osób o czym napisałem.

Lecz się chłopie...
          z wyrazami szacunku.

• Gość: bydziopan andrew - znowu bredzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:53
        Gość portalu: andrew napisał(a):

> Drodzy Bydgoszczanie!
        > Jestem zbulwersowany tym, co wyrabia niejaki wasz krajanin: alfa-leszek.
        > Doprawdy nie wiem, daczego ciągle jacys Bydgoszczanie wchodza na forum
        > torunskie i cos zlośliwie pisza.
        >
        > Ja widze, że nasze posty n.t. TV3, aquaparku, nowego mostu drogowego,
        promocji
        > miasta itp. to dla niego pozywka dla zlośliwosci. Dla nas posiadanie własnego
        > ośrodka TV3, w którym nie Bydgoszczanie przygotowują stronnicze (lub żadne)
        > materiały o życiu kulturalnym Torunia jest ważne.
        >
        > Wyśmiewa most - bo w Toruniu, wysmiewa TV3 - bo w Toruniu, wysmiewa TV
        > Trwam - bo torunski. Odnosze wrazenie, że jak w Toruniu zacznie budować Bill
        > Gates, zacznie wyśmiewac Microsoft. Dodam więcej tematów:
        > - pierniki są złe
        > - TZMO Bella jest zła
        > - obserwatorium astronomiczne - cienizna
        > - UMK - tragedia (nie mylić z AB, bo sa lepsi niz Cambridge)
        > - festiwale teatralne - dużo, ale beznadzieja...
        >
        > Daj wam Boze zdrowie i siłę, ale nie podbudowujcie sie wmawianiem Toruniowi
        > (podobno nie majacemu ŻADNEGO wpływu na los Bydzi), ze upada.
        > Rożne ośmieszające tematy - sprawka wrednego, podszywajacego sie pod innych
        > Bydgoszczanina "jątrzącego leszka" - "alfa" - "ja", który wszystkim innym
        > zarzucał włąsne wredne praktyki podszywania, łaczył PITA, ad, max w 1 osobę
        > (pewnie i mnie to zarzuci) - aż dziw, że nie łaczy prezydenta, posłów i
        > naukowców Torunia w 1 osobę.
        >
        >
        > PRZYKŁADY:
        > Gość portalu: Artur-Leszek-gość-alfa-mix-ksero napisał:
        > > Zabrali AM teraz chca zabrac telewizje.
        >
        > Dlaczego Leszek kłamie? Przecież TV3 nikt Bydgoszczy nie zamierza zabierać!
        > Prosze pokazac mi jedna wypoiwiedź polityka, radnego, nawet internauty z
        > Torunia, który mówi o "zabraniu" Bydgoszczy TV3?
        > Torun zabiega o dodatkowe studio TV3, podległe pod oddzial bydgoski. Zwiekszy
        w
        >
        > ten sposób zakres posiadania bydgoskiego oddziału o nowe studio, nie kosztem
        > studia w Bydgoszczy! Czyli: wzrasta potencjał instytucji bydgoskiej =
        > niedobrze.
        >
        > Jak AM zabiegało o fuzję z UMK i zwiększył sie potencjał instytucji
        torunskiej
        > -
        > też niedobrze. A przecież nikt nie stracił tej instytucji.
        > Czyli wniosek: niezależnie czy zyskuje instytucja z Bydgoszczy czy z Torunia -

> zawsze jest źle? Dlaczego? Czy dlatego że te miasta są blisko i są skazane na
        > siebie? Czy może dlatego, ze niektórzy Bydgoszczanie (jątrzący Leszek")
        > chceliby mieć studio i uniwerek wyłacznie u siebie?
        >
        > NOWY FAKT:
        > Torun rozbudowuje lotnisko
        > KOMENTARZ LESZKA:
        > Torun zabiera lotnisko Bydgoszczy.
        >
        > NOY FAKT:
        > Toruń buduje multikino
        > KOMENTARZ LESZKA:
        > Torun zabiera Bydgoszczy multikino.
        >
        > A moze wg Leszka (alfa-ksero-gość-artur) jeśli cokolwiek jest w Bydgoszczy,
        to
        > już nie może tego być w Toruniu?
        >
        > Gość portalu: Leszek napisał:
        > > Pocałuj sie w ...ę toruński ośle.
        >
        > Poetem sie z tego wycofuje. Sam podszywa sie pod nicki innych, a potem innym
        > zarzuca takie włąsnie praktyki!!!
        >
        > BYDGOSZCZANIE!
        > LUBIE WAS, ALE ZRÓBCIE Z NIM PORZĄDEK, BO ON SAM WAS OŚMIESZA, A JEGO WRĘCZ
        > CHAMSKIE ZAGRANIA (PODSZYWANIE) NIE DAJE WAM DOBREGO ŚWIATŁA.
        >
        >
        > RYS CHARAKTEROLOGICZNY:
        >
        > "jątrzący leszek" - przybiera wiele nicków: alfa-artur-leszek-leszek21-ja-
        gość-
        > lolek, czasem ehe-eh-haha-pol, dawniej też mix-ksero-ala i podobno
        > również "geniune44". Udowodnił to własną głupią pomyłką, obrażając się 16.09
        na
        >
        > post (jako "alfa") skierowany do "leszka".
        > Wyśmiewa Torun na wszystkich płaszczyznach. Dla niego Torun jest zawsze
        głupi,
        > prymitywny, mały, brudny, brzydki, pełen afer. W każdym wątku na siłę szuka
        > torunskich afer, przekrętów, wszystko wyszydza. W Toruniu denerwuje i niszczy
        > inicjatywy, wyśmiewa Nowosci, UMK, tworzone TV3. Obraża innych, podszywa sie -

> bezczelnie wymyśla intrygi, jakoby robione przez złośliwych Torunian, a tak
        > naprawdę przez niego. Tworzy obraźliwe tematy "skandal w...", "afera w..." -
        a
        > potem je podbija co 2-3 dni. Okłamuje Bydgoszczan na ich forum, pisząc
        > np.: "Torun chce zabrać (przenieść) oddział TV3". Czepia sie strony www.torun-
        > bydgoszcz.pl - nie widzi w niej chęci pojednania czy nawoływania do
        dwumiasta,
        > lecz "chorobliwą nienawiść do Bydgoszczy". Nienawidzi idei aglomeracji.
        Niszczy
        >
        > wizerunek Torunia i nas. Chce stworzyć stowarzyszenie zwalczające
        > jakoby "nieuczciwe działania Torunia wobec Bydgoszczy" i podaje mail:
        > zzy@buziaczek.pl - odzew Bydgoszczan prawie zerowy, większośc (radca,
        lokator,
        > maciej) ignoruje go lub odtrąca.
        >
        > Leszek Z. - niby (jak podaje) 45-letni bydgoski prawnik, po UMK (ukończ. ok.
        > 1984), mieszka gdzies na Jarach w Bydgoszczy. Ktoś pisał, że na Tetmajera 8,
        > ale nie sprawdzone. Jego maile dotąd miały adres "IP.*neoplus.adsi.tpnet.pl".
        > Pisze od 8.00 do 24.00, wkleja każdy post po kilka razy na forum B-czy, T-nia
        i
        >
        > B-T.
        > Typowy oszołom. Zarzuca innym własne grzechy - łączy Torunian go tropiących
        > (max, ad, PIT, ff, mnie) w jedną postać. Na bydgoskim forum traktowany jak
        > folklor. Prawdopodobnie jest silnie zakompleksiony, samotny, możliwe że
        > bezrobotny, ma problemy z własną osobowością. Bardzo uparty, łatwo wytrącić
        go
        > z równowagi. Jest dośc czujny i zarzuca innym własne cechy. Szybko przechodzi
        > od obrony do ataku. Niezły demagog - stara się udowodnić wszystko.
        > Prawdopodobnie przeżywa silny kryzys wieku średniego.
        >
        > NIE DOPUŚĆMY, BY ZACHWAŚCIŁ NAM NASZE FORUM

spuszcza się za każdym razem kiedy wkleja powyższe słowa.
        pozdr.
    • Gość: andrew Re: w Toruniu znów nagonka na nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:35
      to jest post, który "leszek" - "alfa" podpisał jako ja "andrew":

Bedzie tor formuly 1 w naszym Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: andrew 28.09.2004 18:26 odpowiedz na list
      zostala wlasnie podpisana wmowa z firma niemiecko-amerykanska "building & C.O"
      na budowe toru pod Toruniem.

jestem zdruzgotany!
      leszek-alfa znow podszywa sie, tym razem pode mnie.
      leszku nie wstyd CI tak bezczelnie podszywac sie pod innych?
      co robic????
    • Gość: E,WaF Re: w Toruniu znów nagonka na nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:44
      Drodzy torunianie!
      Jestem bydgoszczaninem i niczego Wam nie zazdroszczę.Jeżeli macie ochotę i
      możliwości to budujcie sobie co tylko chcecie.Proszę tylko abyście nie
      dyskredytowali i nie deprecjonowali mojego miasta.My z naszymi sprawami też sie
      uporamy,prędzej czy później.Zależy mi na rozwoju Bydgoszczy, tak jak Wam zależy
      na rozwoju Torunia.To normalne i nie ma o co kruszyć kopii.Natomiast muszę
      poruszyć dwie sprawy.Po pierwsze jest normalne,że większe miasto powinno
      otrzymywać więcej pieniędzy, chociażby proporcjonalnie do ilości
      mieszkańców.Przecież Gdańsk dostaje więcej niż Gdynia, Olsztyn więcej niż
      Elbląg,Białystok więcej niż Suwałki,Rzeszów więcej niż Przemyśl itd.Dlatego nie
      mogę zrozumieć,że samorząd wojewódzki faworyzuje Toruń przy dystrybucji
      pieniędzy;dzieje się to kosztem Bydgoszczy.Wiem, że będziecie argumentować, że
      jest to wyrównywanie historycznych krzywd(chodzi o okres PRL-u), ale przecież
      wtedy o podziale pieniędzy decydowała głównie władza centralna, a teraz ponoć
      rządzimy się my sami(przez naszych przedstawicieli).Oprócz tego w PRL-u więcej
      pieniędzy otrzymywały wieksze ośrodki:W-Wa wiecej od Poznania,Poznań wiecej od
      Bydgoszczy, Bydgoszcz więcej od Torunia, Toruń wiecej od Grudziądza, Grudziądz
      więcej od Brodnicy itd.Jestam za tym, aby jeżeli aktualnie Toruń otrzymuje
      więcej pieniędzy np.od Bydgoszczy czy Włocławka( bo są takie potrzeby i jestem
      w stanie to zrozumieć), to w przyszłym roku czy za dwa lata tych pieniędzy
      dostanie mniej, więcej dostaną Bydgoszcz,Włocławek czy inne miasta .Zresztą to
      województwo to nie tylko B.iT.,trzeba dbać też o inne ośrodki, nawet te
      najmniejsze.
      Druga sprawa to prezentowanie informacji o Toruniu w telewizji
      regionalnej.Uważam, że Torunia nie jest wcale tak mało ( na pewno o wiele
      więcej niż Włocławka czy Grudziądza).Na pewno jestem subiektywny, ale dla mnie
      np. spraw o Bydgoszczy jest o wiele za mało, a przede wszystkim nie ma tam
      tematów mnie interesujacych a dotyczacych mojego miasta ( historia,
      architektura,kultura).Generalnie wg mnie poziom TV Bydgoszcz jest średni, ale
      nie uważam aby ta telewizja była tendencyjna.Często oglądam programy
      informacyjne TV Łódź i TV Gdańsk;informacje o Łodzi czy Trójmieście zajmują tam
      około 80-90%czasu antenowego.Szczerze mówiąc to wolę aby był ośrodek TV w
      Toruniu i realizował programy o tym mieście dla torunian, bo może wtedy
      bydgoska TV będzie robiła więcej programów o Bydgoszczy, a na tym najbardziej
      mi zależy.Może wtedy i wilk będzie syty i owca cała.Pozdrawiam.
      • Gość: torunianin Re: w Toruniu znów nagonka na nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:47
        my tez tak chcemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka