Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 17:51 dobra wrozba dla p.andrzeja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
letalin Re: Le Pper -> Le Pen 23.04.02, 08:50 Tylko nie rozumiem dlaczego ludzie uważają Leppera za prawicowego ekstremistę? Może mi ktoś wytłumaczy? Dla mnie to lewus pierwszej wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
ochman Re: Le Pper -> Le Pen 23.04.02, 15:49 letalin napisał(a): > Tylko nie rozumiem dlaczego ludzie uważają Leppera za > prawicowego ekstremistę? Może mi ktoś wytłumaczy? Dla > mnie to lewus pierwszej wielkości. u nas prawica i lewica niczym sie nie roznia, wiec nazywanie sie jednym czy drugim to kwestia wygody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: Le Pper -> Le Pen IP: *.atr.bydgoszcz.pl 23.04.02, 19:30 ochman napisał(a): > u nas prawica i lewica niczym sie nie roznia, wiec > nazywanie sie jednym czy drugim to kwestia wygody No, to trochę przesadziłes Ochman. Różnią się chociażby tym, że każda chce posadzić innych ludzi na stolkach :))) A poważnie: u nas tak się dziwnie składa, że wyznacznikiem, kogo Polacy klasyfikują do prawicy a kogo do lewicy nie są jego poglądy na gospodarkę i sprawy społeczne, ale jego stosunek do koscioła. To stawia Leppera na prawicy (i nic poza tym). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Le Pper -> Le Pen 24.04.02, 15:42 Przy czym ten stosunek do Kościoła nie musi być prawdziwy, a wystarczy, że będzie tylko publicznie wyrażany: uczestnictwo w Mszy (najlepiej przed kamerami), znak krzyża - też w miejscu publicznym itp. itd. A Lepper ze względu na wyznawaną zasadę - cel uświęca środki - jest, jak wielu, wielu, wielu innych tzw. polityków, po prostu bolszewikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ochman Re: Le Pper -> Le Pen 24.04.02, 16:11 tu by sie mozna zajac cala powierzchownoscia kosciola rzymskokatolickiego , ktory zdaje sie skupiac na, za przeproszeniem: wciskaniu koralikow Murzynom. Kosciol interesuje sie bardziej obrzedami, kadzidlami i zloceniami niz przekazem jaki niesie (plus oczywiscie polski kosciol interesuje sie polityka). Dlatego chyba wart jest swoich najzagorzalszych wyznawcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: Le Pper -> Le Pen IP: *.atr.bydgoszcz.pl 26.04.02, 09:53 ochman napisał(a): > Kosciol interesuje sie bardziej obrzedami, kadzidlami i zloceniami niz przekazem > jaki niesie (plus oczywiscie polski kosciol interesuje sie polityka). Tak, wlasnie "obrzędani". W związku z tym przypomniala mi sie jedna historia (w pelni prawdziwa) Oleksy, jako że pochodzi gdzies z okolic Nowego Sącza, jak każdy z tych okolic jest głęboko wierzącm katolikiem. Kiedy był już sekretarzem wojewódzkim PZPR, znajomy biskup zapytał go: "Jak taki wierzący człowiek jak pan może należeć do PZPR? Wierzy pan w ten cały socjalizm?". Na to Oleksy: "U nas w PZPR jest tak samo jak u Was w kosciele. Wcale nie trzeba wierzyć, wystarczy być posłusznym i odprawiać obrzedy". Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: Le Pper -> Le Pen IP: *.atr.bydgoszcz.pl 26.04.02, 11:15 Nieco nie na temat, ale skoro tytul jest jaki jest to czy przypadkiem ktos tutaj nie powinien podpisywac sie "Le Talin" (abstrahujac od pogladow politycznych)? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
letalin Re: Le Pper -> Le Pen 28.04.02, 23:10 Gość portalu: Baton napisał(a): > Nieco nie na temat, ale skoro tytul jest jaki jest > to czy przypadkiem ktos tutaj nie powinien podpisywac sie > "Le Talin" (abstrahujac od pogladow politycznych)? ;-))) Ubyło by grozy w moim niku tkwiącej... Odpowiedz Link Zgłoś