madziara_pl 25.10.04, 14:37 www.anniescostumes.com/newbornanim.htm zamawiam słonia! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziara_pl nie zapomnijcie tez o psie.. 25.10.04, 14:52 spoiledrottendoggies.com/costumes.htm kurde.musze miec psa. musze miec strój Buzza.. - to te skrzydełka :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:53 Przenoszenie tego idiotycznego zwyczaju do Polski jest pozbawione sensu. Pozostańmy przy pełnym refleksji i zadumy status quo. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 25.10.04, 14:55 spoiledrottendoggies.com/costumes.htm ale psa mozna przebrac. Goofy rulez :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 25.10.04, 17:14 zabawne!teqila!;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 25.10.04, 15:57 Chciałbym przebrać się za Madziarę. Brakuje mi tylko jednego drobiazgu. Obrazu wzorca. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 25.10.04, 17:20 Madziara jest tylko jedna tak samo jak matka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madziafaka Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 25.10.04, 20:14 >Chciałbym przebrać się za Madziarę. Brakuje mi tylko jednego drobiazgu. Obrazu wzorca. Drogi lokatorze, (choć może powinnam nayzwać Cię dla lepszego kontaktu, dajmy na to, Jackiem)? Przebierać się nie musisz - twe odzienie dnia powszedniego spełnia także rolę przebrania! I to jakiego! Pierrrrrrwszoklaśnego! Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 26.10.04, 14:23 lokator napisał: > Chciałbym przebrać się za Madziarę. Brakuje mi tylko jednego drobiazgu. > Obrazu wzorca. eeeeeee, haloween polega na tym, ze sie przebieramy za potwory, a tu by bylo, ze wilk za owce ;)) o wiele straszniej by wygladala madziara jako lokator hihhi tylko skad by wziela tak ogromny kostium? ;))) btw - moj typ - baby dragon z linka - miodzio! a do Galla - przebieranki na halloween, spiewanie piosenek, konkursy, ciasteczka, wydrazone dynie - ja to przezywalam od malenkiego - doskonaly pomysl i zabawa dla dzieciakow, nie zamiast, ale oprocz grabienia grobow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iv Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 18:06 lokator napisał: > Chciałbym przebrać się za Madziarę. Brakuje mi tylko jednego drobiazgu. > Obrazu wzorca. Cożeś sie dziewczyne czepił?Masz coś do niej to napisz. Przebierz się palancie za terroryste Osame.Wzorzec znajdziesz w prasie.Szmata na czache i mozesz dzieci straszyć.I nie zapomnij domalować pisdakiem wąsy na gebę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann3 Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:37 nieeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 26.10.04, 14:09 A pewnie!! Przebrania dla dzieci zorganizowane. Domu ustrojony (cala sobota zajeta;-))) ) Dynia kupiona!! bedziemy wycinac w piatek;-)) Cukierki tez sa dla dzieci co przyjda w niedziele.... Boze, zeby juz tylko przestali z tymi fajerwerkami;-(( spac nie mozna, a do halloween pare dni zostalo..... Odpowiedz Link Zgłoś
charlesbabbage Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 26.10.04, 14:32 Moje pole cale usiane dyniami, strojow mi wystarczy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 HALLOWEEN nie jest świętem Polaków 26.10.04, 14:37 w stanach mają Memorial Day i nie robią z tego dnia jaj . natomiast oprócz czczących Haloween i Memorial Day , ten dzień jest szczególnie czczony przez wyzanwaców szatana . Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: HALLOWEEN nie jest świętem Polaków 26.10.04, 14:53 Jak slusznie zauwazyles w USA i Canadzie, 1 listopada jest dniem jak inne. Memorial day jest pozniej. Tak wiec wydzwiek tego "swieta" jest tez inny. Przenoszenie go na polski grunt w przeddzien 1 listopada, to bezmyslne papugowanie czegos, czego sie nie rozumie. Pomijam juz, ze to tradycja celtycka i ma sens tylko w kregu krajow angielskojezycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
radca jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac .... 26.10.04, 15:04 tanczyc i wyglupiac - gdy SMUTEK i ZAL przepelnia serce ? Dzien 1 listopada - jest dniem szczegolnym, dniem zadumy i refleksji. Przypomina nam tez,ze zycie nasze jest kruche i jak ta iskierka - moze w kazdej chwili zgasnac. Laczymy sie duchowo ze zmarlymi - zalujac jednoczesnie ,ze tak wiele moglismy dla nich zrobic za zycia jeszcze - lecz nie zdazylismy. radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 15:25 Durny zwyczaj, durnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 15:52 genuine44 napisał: > Durny zwyczaj, durnych ludzi. - tak - Drogi Genuine i ja tak uwazam glupie wybryki i wyglupy , a nie wezma tego pod uwage - ze byc moze nie tak daleko od ich zabawy - siedza osoby i placza wyobrazam sobie w tym dniu - siedzace w kaciku dzieci z mokrymi powiekami, ktore stracily matke lub ojca wyobrazam sobie praktycznie kazdego - kto tylko kochal kogos bliskiego,a teraz siedzi i wie , ze juz nigdy Go nie zobaczy pozostaje tylko modlitwa i zapalenie znicza radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziara_pl Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.10.04, 15:54 >>ze juz nigdy Go nie zobaczy wszystko kwestia WIARY :) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 15:55 > wszystko kwestia WIARY :) Raczej bezmyslnosci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 15:56 chyba lepiej wierzyc niz ryczec :) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 16:21 madziara_pl napisała: > chyba lepiej wierzyc niz ryczec :) Wiara w co? Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 16:25 wiara w życie przede wszystkim niektorzy zbytnio pochlonieci sa mysleniem o smierci i zapominaja o zywych.... Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 16:31 > wiara w życie przede wszystkim > niektorzy zbytnio pochlonieci sa mysleniem o smierci i zapominaja o zywych.... A moze niektorzy nie mysla ani o jednych ani o drugich. Gdybys sie przebierala i latala po ulicach np. w noc Kupaly, nie powiedzialbym nic. "Swietowanie" nie swojego zwyczaju w przeddzien 1 listopada jest durne. I zadne tlumaczenia o koniecznosci myslenia o zywych tego nie zmienia. O ile sie nie myle 1 listopada jest tylko raz w roku. Robic z niego szopke ? Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 16:39 Genuine44 mowisz, ze jest to "Durny zwyczaj, durnych ludzi". Czyli Irlandczycy sa dla Ciebie durni, bo taki maja zwyczaj? Czy przez analogie: Irlanczycy powinni myslec tak samo o Polakach? Czasami 1 Listopada jest dla niektorych Polakow JEDYNYM dniem, gdy ida na cmentarz - a nie powinni czcic swych zmarlych czesciej. W Dublinie bedzie zabawa - Madziara przyjezdzaj wysle sie po dary razem z moim dziecmi, ktorymi wg tradycji durni Irlanczycy obdarowuja blokajace sie dusze zmarlych, ktore pukaja do drzwi domostw.... Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 16:45 > Genuine44 mowisz, ze jest to "Durny zwyczaj, durnych ludzi". Czyli Irlandczycy > sa dla Ciebie durni, Radze czytac uwaznie. Jest to durny zwyczaj w POLSCE. Irlandia mnie nie obchodzi i nie wyrazam zdania na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 19:01 oj widze, ze tu walka miedzypokolenowa ma miejsce: starsi bronia tradycji (ktorej mlodzi nie chca obalac), przy okazji stara sie przyblokowac nowosci no, gieniu, starzejesz sie nie ty wybierasz, kto jakie swieto swietuje i swietowac bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl to na tyle 26.10.04, 19:05 well, nie idzie mi o to żeby dosłownie swietowac Halloween ale żeby poznawac obca kulture i jej zwyczaje - Halloween ma to do siebie że mozna zrobic to w swietny sposob - przezyc to samemu a nie tylko wyczytac z ksiazek hawk! Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 19:11 > nie ty wybierasz, kto jakie swieto swietuje i swietowac bedzie > Nie wysilaj sie durna quci. Nie ty wybierasz co inni mysla o tobie. :) Nawet przez moment nie pomyslalem, ze bedziesz myslec inaczej. Durnota jest trudno usuwalna. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 19:16 i co, moze mi zagrozisz, ze sie zabijesz, jak sie z toba nie zgodze? marny, godny pozalowania czlowieczku. gardzimy toba. gardzimy tez tym, ze tak nienawidzisz anglojezycznych krajow - coz na to wplynelo? lata spedzone w kanadzie? nie zaaklimatyxzowales sie? szkoda, ale nie przelewaj tych frustracji i zgorzknienia na nas Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 choroba jakaś 26.10.04, 19:22 vviosna napisała: > i co, moze mi zagrozisz, ze sie zabijesz, jak sie z toba nie zgodze? marny, > godny pozalowania czlowieczku. gardzimy toba. gardzimy tez tym, ze tak > nienawidzisz anglojezycznych krajow - coz na to wplynelo? lata spedzone w > kanadzie? nie zaaklimatyxzowales sie? > szkoda, ale nie przelewaj tych frustracji i zgorzknienia na nas a co to ma wspólnego z poznaniem innej kultury fakt rażącego nieuszanowania wlasnej kultury . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: choroba jakaś 26.10.04, 19:24 świetowanie halloween (zazwyczaj w szkole na lekcji angielskiego!!!!) nie wyklucza zadumy dzien później! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 co ty pieprzysz 26.10.04, 19:41 madziara_pl napisała: > świetowanie halloween (zazwyczaj w szkole na lekcji angielskiego!!!!) nie > wyklucza zadumy dzien później! co ty pieprzysz i co się tłumaczysz - napisałaś o przebieraniu i zabawach , teraz sama widzisz , że większej głupoty nie możnabyło palnąć , więc o ... o lekcjach angielskiego i obyczajach . Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: choroba jakaś 26.10.04, 20:03 daty swiat sie nie pokrywaja jesli ktos ma ochote w swieto zmarlych isc chlac do knajpy - jego sprawa, i nie tobie ani genuine to oceniac tak samo jak durnota nie jest swietowanie haloween, a tak twierdzi g44 tylko dlatego, ze haloween nie jest polskim swietem naprawde lepiej jest swietowac noc kupaly, gdzie cala wioska pieprzyla sie z kim popadnie po lasach? Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: choroba jakaś 26.10.04, 20:12 > daty swiat sie nie pokrywaja > jesli ktos ma ochote w swieto zmarlych isc chlac do knajpy - jego sprawa, i nie > tobie ani genuine to oceniac > tak samo jak durnota nie jest swietowanie haloween, a tak twierdzi g44 tylko > dlatego, ze haloween nie jest polskim swietem > > naprawde lepiej jest swietowac noc kupaly, gdzie cala wioska pieprzyla sie z ki > m > popadnie po lasach? Wlasnie pokazujesz, ze mam racje. To "swieto" durnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iv Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 19:48 "gardzimy" ?? czyzby schizofremia ?? to by wiele tlumaczylo... Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 20:11 Gość portalu: iv napisał(a): > "gardzimy" ?? czyzby schizofreMMMMMMia ?? to by wiele tlumaczylo.. to alibi to do mnie? idz wyliz kibel w ratuszu, co tu robisz? nadgodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iv Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:29 a jak tam nożki?? masz juz zylaki od stania w Geancie jako hostessa. Cos nisko upadla niedoszla dziennikarko i z bozej laski nauczycielko Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 20:07 > i co, moze mi zagrozisz, ze sie zabijesz, jak sie z toba nie zgodze? Hihi, glupiutka dziweczko. :) Nie przeceniasz siebie przypadkiem? > godny pozalowania czlowieczku. gardzimy toba. Mozesz NAM wytlumaczyc skad u ciebie ciagle ta liczba mnoga? >gardzimy tez tym, ze tak > nienawidzisz anglojezycznych krajow Ciekawe gdzies to wyczytala? Ta nienawisc do anglojezycznych krajow? Brak bezrozumnego otumanienia nie oznacza nienawisci. >- coz na to wplynelo? lata spedzone w > kanadzie? nie zaaklimatyxzowales sie? Hmmm, dlaczego tak sadzisz? > szkoda, ale nie przelewaj tych frustracji i zgorzknienia na nas Znowu Was? Dziewczyno, nie denerwuj sie tak. Szkodzi urodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 20:15 no to teraz opowiedz nam, jak twoja mamuska latala po nauczycielach 4lo i ryczala ze jej synus popelni samobojstwo, jak go nie przepuszcza do nastepej klasy gardziy toba - ci wszyscy, ktorzy spedzali ciezkie godziny nad ksiazka, ktorzy mieli na tyle honoru i pracowitosci, zeby samodzielnie i z godnoscia wy[racowac swoje oceny Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 20:21 vviosna napisała: > no to teraz opowiedz nam, jak twoja mamuska latala po nauczycielach 4lo i > ryczala ze jej synus popelni samobojstwo, jak go nie przepuszcza do nastepej kl > asy > gardziy toba - ci wszyscy, ktorzy spedzali ciezkie godziny nad ksiazka, ktorzy > mieli na tyle honoru i pracowitosci, zeby samodzielnie i z godnoscia wy [racowac > swoje oceny > następny przejaw kultury - kopletny brak kultury chce innych jej uczyć - ba chce uczyć o innych kulturach . szczyny . zwyczajny odruch matki . ty zapewne rżnęłaś i mozolnie tworzyłaś podkłady by z honorem i godnoscią zapracować na swoje oceny . Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 20:25 normalny odruch matki? jakim trzeba byc czlowiekiem, zeby doprowadzic matke obietnicami samobojstwa do akiego stanu, zeby begala z placzem do nauczycieli i upokarzajac sie blagala ich o zaliczenia dla nastoletniego synalka - lenia i tepaka? a ja zapewne bylam jedna z lepszych uczennic w klasie - a wszystkie oceny byly wypracowane samodzielnie zeby to sie sciagac dalo.... ech... u ewci na przyklad - zero szans, no nie, Madziu? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 20:27 inteligentne bestyje jestesmy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 20:31 ano ;))) i zajelysmy ich miejsce, hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 27.10.04, 01:09 madziara_pl napisała: > inteligentne bestyje jestesmy :)))))) > O tak, to widac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 20:23 vviosna napisała: > no to teraz opowiedz nam, jak twoja mamuska latala po nauczycielach 4lo i > ryczala ze jej synus popelni samobojstwo, jak go nie przepuszcza do nastepej kl > asy > eee tam, a moze chcial sie zabic bo halloween nie mieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iv Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:31 ewidentny przyklad rozdwojenia jazni. za_pol_roku_bede_magistrem zwariowala Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 27.10.04, 00:51 Gość portalu: iv napisał(a): > ewidentny przyklad rozdwojenia jazni. za_pol_roku_bede_magistrem zwariowala Zwariowala? Nie zawsze byla taka. (Po podobno Tatusiu) :) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 [...] 27.10.04, 00:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 27.10.04, 07:19 niezaleznie jakie glupoty tu napiszesz - sa one jeno beklotem zlego ucznia, ktory byl zagrozony z wielu przedmiotow, ktory kadre pedagogow uwaza za winna swych szkolnych - i nie tylko - niepowodzen. ktory nieuczciwie ukonczyl liceum i niezasluzenie otrzymal swiadectwo dojrzalosci. wszelkie tu nazywania mnie tu dziweczka itp to zwykla zemsta na rodzinie osob, ktore wstawialy ci kilkanascie lat tewmu dwojki do dziennika. tyle nie moja wina, ze sie nie uczyles czy tez byles za glupi, zeby sie wyciagnac na wyzsze oceny. jest wielu bylych uczniow tej szkoly, ktorzy doskonale pamietaja twoje zmagania ze szkola. krazyly nawet anegdoty: najgorsze piec lat j.m. - pierwsza klasa lo ;)) tak samo nauczycele nie mieli o tobie dobrego zdania.i idziesz taki przez to zycie nie za swoje, tylko za wyproszeone. palasz checia zemsty, ktorzy dac ci nie chcieli za darmo i tyle. gardzimy toba - ale to juz powiedzuialam a wiem o tobie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 dobrze zrozumiałem ? 27.10.04, 08:47 vviosna napisała: > niezasluzenie otrzymal swiadectwo dojrzalosci. wszelkie tu nazywania mnie tu > dziweczka itp to zwykla zemsta na rodzinie osob, ktore wstawialy ci kilkanascie > lat tewmu dwojki do dziennika. to jedna rodzina wystawiała dwójki a inni nie ?- to mogłoby wiele tłumaczyć . wyraźnie się z genuine44 nie lubicie od szkolnej ławki . czy osoby wystawiające te mierne oceny to grono znajomych lub twoje grono rodzinne ? ktoś z grona tych osób wystawiających złe oceny , starał się przeszkodzić genuine44 w uzyskaniu wykształcenia ? jaki jest cel szkoły średniej ? przygotować ewnetualnie do kontynuowania kształcenia - czy genuine44 nie był przygotowany do dalszego kształcenia na uczelni , czy te dówjk to były tylko subiektywne oceny kilku nauczycieli szkoły ? czy uczelnia , którą genuine44 skończył popełniła błąd , czy ci nauczycile szkoły średniej wystawiali niewłaściwą ocenę? Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: dobrze zrozumiałem ? 27.10.04, 09:43 tak, u6, to wszystko byl spisek nauczycieli przeciwko biednemu genuine bo nauczyciele zawsze spiskuja przeciwko uczniom, ktorzy przeciez siedza pilnie w wieczory i ranki i ucza sie pilnie ze szkolnej czytanki Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 twoje nieudolne tłumaczenia tłumaczą wszystko 27.10.04, 11:09 vviosna napisała: > tak, u6, to wszystko byl spisek nauczycieli przeciwko biednemu genuine > bo nauczyciele zawsze spiskuja przeciwko uczniom, ktorzy przeciez siedza pilnie > > w wieczory i ranki i ucza sie pilnie ze szkolnej czytanki > postawilem konkretne pytania , a ty nieudolnie zmieniasz temat . generalizujesz mówiąc w imieniu nuaczycieli . ja pytałem się konkretnie o przypadek , o którym się tak rozpisujesz i konkretnych nauczycieli nauczycieli . o ogólnym "spisku" nie można mowić w tym przypadku , natomiast można próbować zdyskredydować rozmówcę zamiast podać konkretną odpowiedź na konkretne pytanie . Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: twoje nieudolne tłumaczenia tłumaczą wszystko 29.10.04, 03:02 > postawilem konkretne pytania , a ty nieudolnie zmieniasz temat . > generalizujesz mówiąc w imieniu nuaczycieli . ja pytałem się konkretnie > o przypadek , o którym się tak rozpisujesz i konkretnych nauczycieli > nauczycieli . Nie doczekasz sie odpowiedzi. Dlaczego? Bo wiosenka jest pomiotem antytradycji nauczycielskiej. :) Ojciec (a raczej tkzw. ojciec) byl konfidentem, teraz coreczka weszy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 [...] 29.10.04, 02:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ted.allrightsreserved Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 29.10.04, 06:21 genuine44 napisał: {...} twoj post dowodzi, ze nauczyciele byli jednak zbyt lagodni, bo zdaje sie w koncu jakies szkoly skonczyles wyksztalcony(?) obszczymurek to jednak kleska edukacyjna. znam przyklady wielu osob, pochodzacych ze srodowisk patologicznych, ktorym szkola pomogla 'wyjsc na ludzi'. w twoim przypadku sie nie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 obszczymurek wyszedł na ludzi 29.10.04, 08:56 ted.allrightsreserved napisał: > genuine44 napisał: {...} > > twoj post dowodzi, ze nauczyciele byli jednak zbyt lagodni, bo zdaje sie w konc > u > jakies szkoly skonczyles > wyksztalcony(?) obszczymurek to jednak kleska edukacyjna. znam przyklady wielu > osob, pochodzacych ze srodowisk patologicznych, ktorym szkola pomogla 'wyjsc na > ludzi'. w twoim przypadku sie nie udalo. > > pkt widzenia zależy od pktu odniesienia . co znaczy "wyjść na ludzi" ? albo "obszczymurek" ? nie chcę generalizować , lecz mam wrażnie , że większość szczała pod murkami włącznie z tymi co "wyszli na ludzi ". dopiero po latach pobytu w stanach i konfrontacji z kolegami , co "wyszli na ludzi " , zdałem sobie sprawę , że wielu z nich ciągle "szcza pod murkami" . sprawa dotyczy złej koncepcji "uszanowania" obcych tradycji , a nie tego , kto z tych co "wyszli na ludzi" szczali pod murkami . chociaż może i masz rację ? może jest w tym jakaś analogia - 'wyszli na ludzi i szczają pod murkami' - to mozna interpretować , że nie widzą wpływu swoich prymitywnych poczynań ? nie czują smrodu moczu w środowisku , którym mocz oddają ? nie interesuje ich dyskomfort pozostałych z powodu tego smrodu ? tak to chciałeś interpretować ? Odpowiedz Link Zgłoś
ted.allrightsreserved Re: obszczymurek wyszedł na ludzi 29.10.04, 12:21 unsatisfied6 napisał: > nie interesuje ich dyskomfort pozostałych z powodu > tego smrodu ? > tak to chciałeś interpretować ? mniej wiecej. okreslenie 'obszczymurek' to patent g44, ktory pozwolilem sobie zastosowac wobec niego samego. wyzszy poziom wyksztalcenia znamionuje ludzi inteligentniejszych (statystycznie), a to w moim, byc moze naiwnym przekonaniu, powinno isc w parze z wyzszym poziomem dyskusji. o wyzszej kulturze osobistej nie wspominajac. admin chyba nie ocenil zbyt wysoko kultury wypowiedzi g44, bo post zniknal nadspodziewanie szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: obszczymurek wyszedł na ludzi 29.10.04, 13:35 Odpowiadasz na : ted.allrightsreserved napisał: > unsatisfied6 napisał: > > nie interesuje ich dyskomfort pozostałych z powodu > > tego smrodu ? > > tak to chciałeś interpretować ? > > mniej wiecej. okreslenie 'obszczymurek' to patent g44, ktory pozwolilem sobie > zastosowac wobec niego samego. > wyzszy poziom wyksztalcenia znamionuje ludzi inteligentniejszych > (statystycznie), a to w moim, byc moze naiwnym przekonaniu, powinno isc w parze > z wyzszym poziomem dyskusji. o wyzszej kulturze osobistej nie wspominajac. > admin chyba nie ocenil zbyt wysoko kultury wypowiedzi g44, bo post zniknal > nadspodziewanie szybko. ja jednak szanuję w g44 fakt,że walczy o polskość naszych polskich ziem i o zachowanie polskich tradycji na polskich ziemiach.jest to dowód patriotyzmu g44.walczy również o zachowanie polskości w polskich szkołach i polskiego obyczaju na lekcjach.chociaż wątek dotyczy angielskiego obyczaju w angielskich szkołach na lekcjach angielskiego-jednak g44 zachowuje czujność i polskość na polskim terytorium.to świadczy tylko i wyłącznie o jego wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: obszczymurek wyszedł na ludzi 29.10.04, 13:50 ted.allrightsreserved napisał: a to w moim, byc moze naiwnym przekonaniu, powinno isc w parze > z wyzszym poziomem dyskusji. sus Minervam docet Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: obszczymurek wyszedł na ludzi 29.10.04, 13:58 sus Minervam docet osobiście lubię jaja na miękko lub wręcz po wiedeńsku- niezależnie od tego czy są mądrzejsze od kury czy nie.;)p.s.miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: obszczymurek wyszedł na ludzi 29.10.04, 14:04 trond napisał: > sus Minervam docet > > osobiście lubię jaja na miękko lub wręcz po wiedeńsku- niezależnie od tego czy > są mądrzejsze od kury czy nie.;)p.s.miłego weekendu. na tym forum jest zadje sie smakoszka jajecznicy z dużą ilością...boczku:) również miłego weekendu, wydużonego o dobe plus godzina:) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: obszczymurek wyszedł na ludzi 29.10.04, 14:14 incognitto napisał: > trond napisał: > > > sus Minervam docet > > > > osobiście lubię jaja na miękko lub wręcz po wiedeńsku- niezależnie od teg > o > czy > > są mądrzejsze od kury czy nie.;)p.s.miłego weekendu. > > na tym forum jest zadje sie smakoszka jajecznicy z dużą ilością...boczku:) > > również miłego weekendu, wydużonego o dobe plus godzina:) nie cierpię tych zmian godzin.mam nadzieję,że lubisz dobre,po wiedeńsku!z boczkiem też nie pogardzę.p.s.z tą cytrynką do herbaty to żeby potem nie było.po prostu spróbuj. ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: obszczymurek wyszedł na ludzi 30.10.04, 00:39 incognitto napisał: > ted.allrightsreserved napisał: > > a to w moim, byc moze naiwnym przekonaniu, powinno isc w parze > > z wyzszym poziomem dyskusji. > > > sus Minervam docet z ta lacina wygladasz jak asinus ad lyram Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: obszczymurek wyszedł na ludzi 30.10.04, 00:48 vviosna napisała: > incognitto napisał: > > > ted.allrightsreserved napisał: > > > > a to w moim, byc moze naiwnym przekonaniu, powinno isc w parze > > > z wyzszym poziomem dyskusji. > > > > > > sus Minervam docet > > z ta lacina wygladasz jak asinus ad lyram przejdźmy do ab ovo 1 listopad po polsku, jaja po wiedeńsku. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 admin nie jest dla mnie wyrocznią 29.10.04, 14:22 ted.allrightsreserved napisał: > unsatisfied6 napisał: > > nie interesuje ich dyskomfort pozostałych z powodu > > tego smrodu ? > > tak to chciałeś interpretować ? > > mniej wiecej. okreslenie 'obszczymurek' to patent g44, ktory pozwolilem sobie > zastosowac wobec niego samego. > wyzszy poziom wyksztalcenia znamionuje ludzi inteligentniejszych > (statystycznie), a to w moim, byc moze naiwnym przekonaniu, powinno isc w parze > z wyzszym poziomem dyskusji. o wyzszej kulturze osobistej nie wspominajac. kultura powinna iść w parze z inteligencją - może i słuszne . nie idzie zatem - też słuszna uwaga . gdy kultury uczy się od braku szacunku do własnej , to zapewne anie brak kultury anie brak inteligencji - poziom dyskusji jest miernikiem inteligencji ? > admin chyba nie ocenil zbyt wysoko kultury wypowiedzi g44, bo post zniknal > nadspodziewanie szybko. > admin wcale nie zareagowł( i wątpię by kiedykolwiek zareagował w przysłości ) na brak kultury i inteligencji w poszanowaniu kultury narodu - dlaczego admin miałby być dla mnie autorytatywną wyrocznią ? nie jest . nie mam powodów , by nie szanować genuine44 . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 można być większym sku..synem ? 29.10.04, 14:28 ted.allrightsreserved napisał: > genuine44 napisał: {...} > > twoj post dowodzi, ze nauczyciele byli jednak zbyt lagodni, bo zdaje sie w konc > u > jakies szkoly skonczyles > wyksztalcony(?) obszczymurek to jednak kleska edukacyjna. znam przyklady wielu > osob, pochodzacych ze srodowisk patologicznych, ktorym szkola pomogla 'wyjsc na > ludzi'. w twoim przypadku sie nie udalo. > > o to cię nie podejrzewałem ARYSTOKRATO Z KRWI I KOSCI - ty nie masz zielonego pojęcia o kulturze , myslisz ją z kulturalnym wykształconym chamstwem . Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: można być większym sku..synem ? 29.10.04, 14:35 unsatisfied6 napisał: > ted.allrightsreserved napisał: > > > genuine44 napisał: {...} > > > > twoj post dowodzi, ze nauczyciele byli jednak zbyt lagodni, bo zdaje sie > w > konc > > u > > jakies szkoly skonczyles > > wyksztalcony(?) obszczymurek to jednak kleska edukacyjna. znam przyklady > wielu > > osob, pochodzacych ze srodowisk patologicznych, ktorym szkola pomogla 'wy > jsc > na > > ludzi'. w twoim przypadku sie nie udalo. > > > > > o to cię nie podejrzewałem ARYSTOKRATO Z KRWI I KOSCI - ty nie masz zielonego > pojęcia o kulturze , myslisz ją z kulturalnym wykształconym chamstwem . moze sie nie pomylileś, moze po prostu pewna panienka inteligentna, kobieca, porzadna, kulturalna, madra ale.. INACZEJ zapomniala wylogowac swoja druga połowką ... no ale to juz zmartwienie firmy ted...coś tam Odpowiedz Link Zgłoś
trond historia nas oceni 29.10.04, 15:29 admin wcale nie zareagowł( i wątpię by kiedykolwiek zareagował w przysłości ) na brak kultury i inteligencji w poszanowaniu kultury narodu - dlaczego admin miałby być dla mnie autorytatywną wyrocznią ? nie jest . czyśmy walczyli o polskośc czy tylko biernie tarzaliśmy się w teqili, jajecznicy wiedeńskiej i strojach nietoperzy.p.s.ja mam poszanowanie kultury narodu.i poszanowanie dla tych,którzy jej hołdują. jednak na lekcjach jakiegokolwiek języka obcego w stosunku do języla polskiego- jestem za przedmiotem:kultura.np w odniesieniu dolekcji języka japońskiego nie promowałbym walk samurajów, ale nauka rytuału herbacianego-owszem walczmy o swoje marzenia i autorytety.kochajmy młode pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ted.allrightsreserved Re: można być większym sku..synem ? 29.10.04, 19:58 unsatisfied6 napisał: > o to cię nie podejrzewałem ARYSTOKRATO Z KRWI I KOSCI - ty nie masz zielonego > pojęcia o kulturze , myslisz ją z kulturalnym wykształconym chamstwem . a tos sie popisal. tytul postu w polaczeniu z trescia to autodefinicja? mam nadzieje, ze nie czytales usunietego postu, bo to by cie nieco tlumaczylo, a wiesz mi, ze w moim wykonaniu reakcja na te kloake byla szczytem dobrych manier. Jesli czytales, to pozostaje mi tylko z zalem pochylic glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: można być większym sku..synem ? 30.10.04, 15:54 Intryguje mnie jedno. Czy inteligentny Ted naprawde jest slepy i gluchy czy tez to stosowanie swiadomie starych zasad propagandy. Kulturalny Ted dlugi czas nie tylko tolerowal ale wspieral wybryki kulturalnej inaczej smarkuli ktorej ulubiona zabawa byla zabawa w konfidenta. Tak boli moj niestety usuniety post? To byla tylko dosyc lagodna demonstracja metod przemadrzalej smarkuli. Nauke kultury Tadziu, zacznij od swojego najblizszego srodowiska, zrobisz tam porzadek, zaczne brac powaznie Twoje kulturotworcze wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: można być większym sku..synem ? 30.10.04, 00:54 > o to cię nie podejrzewałem ARYSTOKRATO Z KRWI I KOSCI ohoho, alez obelgami rzucasz. toz to pogladne godne czasow stalinizmu, tych, w ktorych pewnych ludzi przesiedlalo sie z ich ziem do barakow na obrzezach miasta, chocby na fabryczna :)) tia, pewien duch w narodzie nie spi do dzis, mimo, ze minelo pol wieku ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: można być większym sku..synem ? 30.10.04, 15:55 > tia, pewien duch w narodzie nie spi do dzis, mimo, ze minelo pol wieku ;)) > Taak, spi takze w niektorych nauczycielskich rodzinach. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: można być większym sku..synem ? 30.10.04, 22:21 vviosna napisała: > > o to cię nie podejrzewałem ARYSTOKRATO Z KRWI I KOSCI > > ohoho, alez obelgami rzucasz. toz to pogladne godne czasow stalinizmu, tych, w > ktorych pewnych ludzi przesiedlalo sie z ich ziem do barakow na obrzezach > miasta, chocby na fabryczna :)) > tia, pewien duch w narodzie nie spi do dzis, mimo, ze minelo pol wieku ;)) > cytujesz zdanie wyrwane z kontekstu . prawdziwych polskich arystokratów których znam nie cechuje stronniczość czerwonej arystokracji . bywają wśród nich różni , ale zdecydownie są inni od typu , który reprezentuje w swoich stronniczych wypowiedziach ted . Odpowiedz Link Zgłoś
trond EWIDENTNY WPŁYW ZŁEGO DUCHA 30.10.04, 12:06 U6 nazwałeś człowieka w toku rozmowy sku...synem.nie pasuje mi to do Twojej ideologii i osobowości oraz kultury jaką w moich oczach reprezentujesz na tym forum.w tej sytuacji uważam,że jest to przejaw wpływu satanistów z jakimi się zetknąłeś w życiu.winę przypisuję w tym przypadku za ten stan sobie-ponieważ to ja wymęczyłem od Ciebie post na ten temat w tym wątku.i efekty natychmiast nastąpiły-począłeś przeklinać.ze względu na prochy Twojej matki oraz szacunek do matki człowieka,którego wyzwałeś od sk...synów,jak i mojej matki,której by serce pękło i miałbyś ją na sumieniu,gdybyś tak nazwał mnie- dołączam modlitwę za ten wątek Święty Michale Archaniele wspomagaj nas w walce a przeciw niegodziwośći i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną oby go Bóg pogromić raczył pokornie Cię o to prosimy a Ty Wodzu niebieskich zastępów szatana i inne duchy złe które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą mocą Bożą strąć do piekła AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 29.10.04, 20:09 Popatrzcie, nawet i arbiter elgancji (nowy ) sie odezwal. Nawet nie wiedzialem, ze taka ciekawa dyskusja tutaj sie rozwija. Kultury wypowiedzi ucze sie od twojej niezbyt wyrosnietej kochanki. Cos mi sie wydaje, ze smakosze polewek nie za bardzo powinni wypowiadac sie o kulturze. Traktuje innych tak jak oni na to zasluguja. Jak Kuba Bogu... :) (oczywiscie nie bierz sobie do serca tego Boga) Odpowiedz Link Zgłoś
trond tak więc ustaliliśmy 29.10.04, 20:13 że powszechny nastrój powagi przypisany w Polsce temu świętu jest godny szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognitto Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:22 genuine44 napisał: > Popatrzcie, nawet i arbiter elgancji (nowy ) sie odezwal. Nawet nie wiedzialem, > niby sie ciesze, że zdjąłeś ze mnie ten ciężar, ale i martwię, bo ton Twojej wypowiedzi mowi, że ogólnie do arbitrow elegancji z Twojego nadania nie masz przychylnego stosunku :(((( mowi sie trudno bardzo serdecznie Cie pozdrwaiam genuinku :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 29.10.04, 20:25 > niby sie ciesze, że zdjąłeś ze mnie ten ciężar, ale i martwię, bo ton Twojej > wypowiedzi mowi, że ogólnie do arbitrow elegancji z Twojego nadania nie masz > przychylnego stosunku :(((( > Alez mam. Tylko w tym przypadku mianowanie teda czy quci (ktoz to wie) arbitrem kultury jest niesmacznym zartem. Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 29.10.04, 20:34 Odpowiadasz na : genuine44 napisał: > > > niby sie ciesze, że zdjąłeś ze mnie ten ciężar, ale i martwię, bo ton Two > jej > > wypowiedzi mowi, że ogólnie do arbitrow elegancji z Twojego nadania nie m > asz > > przychylnego stosunku :(((( > > > > Alez mam. Tylko w tym przypadku mianowanie teda czy quci (ktoz to wie) arbitrem > > kultury jest niesmacznym zartem. któż to wie?któż to wie?p.s.po cóż Ty się wikłasz w prywatne oceny-skoro wątek wymaga powagi,treści patriotycznych,zadumy i refleksji? któż to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognitto Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:37 trond napisał: > Odpowiadasz na : > genuine44 napisał: > > > > > > niby sie ciesze, że zdjąłeś ze mnie ten ciężar, ale i martwię, bo t > on Two > > jej > > > wypowiedzi mowi, że ogólnie do arbitrow elegancji z Twojego nadania > nie m > > asz > > > przychylnego stosunku :(((( > > > > > > > Alez mam. Tylko w tym przypadku mianowanie teda czy quci (ktoz to wie) > arbitrem > > > > kultury jest niesmacznym zartem. > > > któż to wie?któż to wie?p.s.po cóż Ty się wikłasz w prywatne oceny-skoro wątek > wymaga powagi,treści patriotycznych,zadumy i refleksji? > któż to wie? alez trondzie drogi czy wypowiedzi qczi i madziary, ktorych konsekwencja byly posty G44 i U66 spełniaja wymienione przez Ciebie wymogi? Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 29.10.04, 20:49 Odpowiadasz na : Gość portalu: incognitto napisał(a): > trond napisał: > > > Odpowiadasz na : > > genuine44 napisał: > > > > > > > > > niby sie ciesze, że zdjąłeś ze mnie ten ciężar, ale i martwię > , bo t > > on Two > > > jej > > > > wypowiedzi mowi, że ogólnie do arbitrow elegancji z Twojego n > adania > > nie m > > > asz > > > > przychylnego stosunku :(((( > > > > > > > > > > Alez mam. Tylko w tym przypadku mianowanie teda czy quci (ktoz to w > ie) > > arbitrem > > > > > > kultury jest niesmacznym zartem. > > > > > > któż to wie?któż to wie?p.s.po cóż Ty się wikłasz w prywatne oceny-skoro > wątek > > wymaga powagi,treści patriotycznych,zadumy i refleksji? > > któż to wie? > > alez trondzie drogi > czy wypowiedzi qczi i madziary, ktorych konsekwencja byly posty G44 i U66 > spełniaja wymienione przez Ciebie wymogi? staram się zrozumieć i uszanować wszystkie wypowiedzi.szczególnie kiedy 1 listopada blisko.no ale cóż ja mogę?tylko pochylić głowę nad tymi których opłakujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
ted.allrightsreserved Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 29.10.04, 21:05 genuine44 napisał: > Alez mam. Tylko w tym przypadku mianowanie teda czy quci (ktoz to wie) arbitrem > > kultury jest niesmacznym zartem. alez gieniu, mowimy o twoim chamstwie i prostactwie. myslisz, ze aby je zauwazyc trzeba byc az arbitrem? nie, slepy by zauwazyl. nie smialbym sie mianowac arbitrem. zreszta rola arbitrow na tym forum to krotkotrwaly spektakl Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 relatywność pojęć 29.10.04, 22:09 ted.allrightsreserved napisał: > genuine44 napisał: > > > Alez mam. Tylko w tym przypadku mianowanie teda czy quci (ktoz to wie) ar > bitrem > > > > kultury jest niesmacznym zartem. > > alez gieniu, mowimy o twoim chamstwie i prostactwie. myslisz, ze aby je zauwazy > c > trzeba byc az arbitrem? nie, slepy by zauwazyl. > nie smialbym sie mianowac arbitrem. zreszta rola arbitrow na tym forum to > krotkotrwaly spektakl > jakakolwiek reakcja negatywna na propozycję madziary niestosownego zachowania w przedzień dnia wszystkich świętych nie może być reakcją chamską . chamstwo , jak i kultura są zachowaniami relatywnymi - ocena zachowania w kategoriach etyki jest zależna od sytuacji . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl plosie!!! 29.10.04, 22:14 napisz w koncu gdzie ta moja 'propozycja', plosie! bo widzisz - ja juz skonczyłam z halloween w tym roku - dzis w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 swoich wlasnych postów czytac nie umiesz? 29.10.04, 22:59 madziara_pl napisała: > napisz w koncu gdzie ta moja 'propozycja', plosie! bo widzisz - ja juz > skonczyłam z halloween w tym roku - dzis w szkole swoich własnych postów czytać nie umiesz ? cały czas o tym pisałaś - dopiero po dłuższym czasie zdałaś sobie sprawę z idiotyzmów swoich propozycji i znalazłaś głupawą wymówkę . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl SKUP SIE DYNIO i napisz! 30.10.04, 08:42 konkretnie czubasie! poprosze o posta gdzie pisze ze namawiam do obchodów halloween 31.10 !!!! nie ma takiego posta! glupio ci przyznac mi racje PUSTA DYNIO ps a dzis zamiast siedziec przed kompem wal na cmentarz i pomniki szoruj. chociaz przypuszczam ze bezrobotny mial na to czas predzej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 29.10.04, 22:52 Jakos Twoja opinia nie powoduje u mnie nawet mrowienia w plecach. Zadbaj wreszcie o swoja mloda kochanke a nie staraj sie udawac kogos kim nie jestes . :) ps. Cholera, zaraz mnie tu pomowia o zazdrosc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 30.10.04, 00:56 > bardzo serdecznie Cie pozdrwaiam genuinku ohoho, alez wlazla, tylko nozki wystaja ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 30.10.04, 15:45 > ohoho, alez wlazla, tylko nozki wystaja ;)) Okres przedluza sie? Moze ginekolog pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
trond tradition,tradition... 26.10.04, 19:15 vviosna napisała: > oj > widze, ze tu walka miedzypokolenowa ma miejsce: starsi bronia tradycji (ktorej > mlodzi nie chca obalac), przy okazji stara sie przyblokowac nowosci > no, gieniu, starzejesz sie > nie ty wybierasz, kto jakie swieto swietuje i swietowac bedzie widzę tutaj piękną dyskusję.osobiście nie dostrzegam tu problemu.zawsze w społeczeństwie znajdą się ludzie,którzy nie obchodzą lub nie honorują świąt.tych na cmentarz też nie zaciągnie polska tradycja. ci,którzy od dziecka poznają w Polsce zabawę haloween to dzieci szkolne- w ramach zajęć z kultury krajów anglojęzycznych (tej współczesnewj łaciny).nasze polskie święto Wszystkich Świętych jest rozczulające.kto chce ten pobiega po szkole w masce,czy innej peruce.i tyle.zwyczaju kolędowania po cukierki nikt nie rozpowszechnia.pomysł umieszczenia zabawnych strojów dla piesków w wątku uważam za miły akcent na forum.wiem,że młode pokolenie lubi nowinki i zawsze lubiło.w końcu trochę tego w szkole się nauczyło.ale po domach po słodycze chodzić nie będzie nikt.jeden pójdzie na cmentarz,inny do pubu.tak to się plecie w życiu.już i kolędników mniej na Boże Narodzenie.tylko dyngus jakoś rozkwita.i to o dziwo w mieście.też ciekawe zjawisko.p.s.ja osobiście bardzo lubię wszystko co związane z Haloween i przypisane tradycji krajów z których się ono wywodzi-ale sam w tym dniu nie ruszam się z cmentarza na krok. serdecznie pozdrawiam wszystkich co tu gadają na wątku,a szczególnie Pana Radcę. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 skinhead nie wpadłby na tak kretyński pomysł 26.10.04, 19:19 vviosna napisała: > oj > widze, ze tu walka miedzypokolenowa ma miejsce: starsi bronia tradycji (ktorej > mlodzi nie chca obalac), przy okazji stara sie przyblokowac nowosci > no, gieniu, starzejesz sie > nie ty wybierasz, kto jakie swieto swietuje i swietowac bedzie > o takie brednie ciebie nie podejrzewałem - skinhead w USA w jakimkolwiek wieku nie wpadłby na taki kretyński pomysł robienia z Memorial Day szopki przebierańców . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl ale ty owszem 26.10.04, 19:23 troche tolerancji matole! nie jestes sam na swiecie i nie narzucaj innym swoich pogladów! wracaj lepiej tam, gdzie nikt ciebie nie czyta i nie odpisuje na twoje posty! wyczules rozmowe i jak przyczajony tygrys wpadles tutaj łapiac sie byle czego! sio! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: ale ty owszem 26.10.04, 19:43 madziara_pl napisała: > troche tolerancji matole! nie jestes sam na swiecie i nie narzucaj innym swoich > > pogladów! wracaj lepiej tam, gdzie nikt ciebie nie czyta i nie odpisuje na > twoje posty! wyczules rozmowe i jak przyczajony tygrys wpadles tutaj łapiac sie > > byle czego! sio! tygrys to szlachetne zwierzę w odróżnieniu od innych mniej szlachetnych . sio mówi się na kurkę . Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: skinhead nie wpadłby na tak kretyński pomysł 26.10.04, 19:55 a dat nie pomyliles? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 czy ty jesteś głupia , czy taką udajesz? 26.10.04, 19:15 madziara_pl napisała: > chyba lepiej wierzyc niz ryczec :) głupotą popisałaś się nie raz - ale to co tutaj piszesz to szczyt . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: czy ty jesteś głupia , czy taką udajesz? 26.10.04, 19:17 twoje posty zaczynaja we mnie budzic agresje! mam ochote walnac cie z glana w krocze! a wiedz ze z reguly jestem spokojnym człowiekiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 do sądu mam podać ? 26.10.04, 19:25 madziara_pl napisała: > twoje posty zaczynaja we mnie budzic agresje! mam ochote walnac cie z glana w > krocze! a wiedz ze z reguly jestem spokojnym człowiekiem :) grozisz mi - do sądu mam podać . nie tylko z powodu twoich gróźb ale rażącego nieuszanowania polskiej kultury , zwąc to "poznawaniem innych kultur" . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: do sądu mam podać ? 26.10.04, 19:27 poczytaj ten watek DOKŁADNIE a potem przepros i nadstaw krocze! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: do sądu mam podać ? 26.10.04, 19:44 madziara_pl napisała: > poczytaj ten watek DOKŁADNIE a potem przepros i nadstaw krocze! krocze , to tym możesz nadstawiać . Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: do sądu mam podać ? 29.10.04, 03:04 vviosna napisała: > roftl ;)))))))))))))))) Czy to przejaw pociagu? Seksualnego oczywiscie, pewno po mamie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: do sądu mam podać ? 26.10.04, 20:04 no to lec do sadu - jeszcze cie tam nie ma jaki to paragraf? :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: do sądu mam podać ? 26.10.04, 20:08 czujesz jego oskarzenia? TA MAŁA CHCE MI JAJKA SKOPAC :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: do sądu mam podać ? 26.10.04, 20:17 a co, nie chcesz? ja bym chetnie skopala jaja genuine44 - ale on jajec nie ma ;)) i niech jeden z drugim leci z tym do sadu ;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: do sądu mam podać ? 26.10.04, 20:26 KOBIETA MNIE BIJE :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 18:46 nie, jak ktos wierzy - to ich spotka Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl zmarły dziadek by mnie zatłukł... 26.10.04, 15:29 gdyby wiedział ze go oplakuje :) drugi dziadek zreszta tez! to byli rozrywkowi ludzie, cały czas usmiechnieci - brakuje mi ich strasznie, ale nie musze płakac po nich, oni by tego nie chcieli - kiedys i tak sie spotkamy wiec w czym problem? zycie jest za krotkie zeby plakac i dumac - wystarczy pamietac o tych ktorych nie ma juz wsrod nas...... chociaz do konca nawet tego nie wiemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: jak moglbym - w takim dniu sie bawic,skakac 26.10.04, 19:28 radca napisał: > tanczyc i wyglupiac - gdy SMUTEK i ZAL przepelnia serce ? > > Dzien 1 listopada - jest dniem szczegolnym, dniem zadumy i refleksji. > Przypomina nam tez,ze zycie nasze jest kruche i jak ta iskierka - moze w kazdej > chwili zgasnac. > > Laczymy sie duchowo ze zmarlymi - zalujac jednoczesnie ,ze tak wiele moglismy > dla nich zrobic za zycia jeszcze - lecz nie zdazylismy. > > radca dokładnie tak samo uważam.dlatego w szkole te lekcje powinny odbywać się w innym dniu-a można powiadomić dzieci kiedy to się obchodzi i dokładnie opisać czemu takiej lekcji w Polsce nie organizuje się w tym konkretnym(prawidłowym ) dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
trond ja lubię u6 26.10.04, 19:35 i nie zmienię zdania.zawsze mam okazję naczytać się do syta.pozdrawiam jeszcze raz wszystkich co tu gadają.p.s.jak ja lubię forum,to pojęcia nie macie! Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: ja lubię u6 26.10.04, 19:38 szkoda ze on nie czyta...... tylko pisze pisze pisze pisze pisze..... Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: ja lubię u6 26.10.04, 19:45 madziara_pl napisała: > szkoda ze on nie czyta...... tylko pisze pisze pisze pisze pisze..... czyta,czyta,tylko rzadko odpowiada.mi ostatnio nie opisał snu.to jest pierwszy człowiek,który mnie przywitał na forum.ma zacięcie,walczy o to co uważa za stosowne.ja go bardzo lubię.czasem i do mnie skrobnie.ale naprawdę rzadko.p.s.a moja zagadka,taka na czasie...biały pan...podpowiedź dałem dziś o północy... Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: HALLOWEEN nie jest świętem Polaków 26.10.04, 15:05 genuine44 napisał: > Jak slusznie zauwazyles w USA i Canadzie, 1 listopada jest dniem jak inne. > Memorial day jest pozniej. Tak wiec wydzwiek tego "swieta" jest tez inny. > Przenoszenie go na polski grunt w przeddzien 1 listopada, to bezmyslne > papugowanie czegos, czego sie nie rozumie. Pomijam juz, ze to tradycja celtycka > > i ma sens tylko w kregu krajow angielskojezycznych. %%%%%% Halloween jest 31 pazdziernika - tak, jest to celtycka tradycja wywodzaca sie z Irlandii, a dokladniej z terenow obecnego Meath. Angole jej nie obchodza, oni maja swojego Guy Hawks(?) Day 5 lub 6 listopada;-))) U mnie bedzie wesolo w niedziele - przyjezdzacie??;-))) Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl zmień NICK! 26.10.04, 15:35 zeby brzmiał swojsko - jestes Polak czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
radca pamietam takiego - co tanczyl kiedys w tym dniu 26.10.04, 16:06 pamietam jak kiedys- pewien pan tanczyl w tym dniu i spiewal sobie.... " zaduszki, zaduszki maja zielone uszki .... " itd.itd. po czasie zmarla mu zona, zmarla corka - nastapilo wiele tragedii rodzinnych. Nie wiem - czy dalej ta osoba moze sie bawic i tanczyc w DNIU ZMARLYCH ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl analogia 26.10.04, 16:08 skoro mój dziadek zmarł na łóżku nie powinnam sie już tam kłaść..... Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: analogia 26.10.04, 16:20 > skoro mój dziadek zmarł na łóżku nie powinnam sie już tam kłaść..... Ot, odkrycie godne osoby swietujacej Halloween. :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: analogia 26.10.04, 16:27 genuine44 napisał: > > > > skoro mój dziadek zmarł na łóżku nie powinnam sie już tam kłaść..... > > Ot, odkrycie godne osoby swietujacej Halloween. :) jesli myslisz ze latam po sasiadach i krzycze 'trick or treat' to sie mylisz :) świetuje raczej z przywusu zawodowego :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: analogia 26.10.04, 19:03 źle zabrzmial ten przymus :) wlasnie wrocilam z przedwczesnej 'impki' halloweenowej dla dzieciaków - zrobiliśmy świetne dynie, obżarliśmy sie słodyczami, i świetnie sie bawilismy :) co jest złego w tym że dzieciaczki poznaja obca kulture? Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: analogia 26.10.04, 19:05 > co jest złego w tym że dzieciaczki poznaja obca kulture? Moze by najpierw zadbac aby dzieciaczki poznaly swoja kulture? :) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: analogia 26.10.04, 19:18 > > Moze by najpierw zadbac aby dzieciaczki poznaly swoja kulture? :) w pierwszym rzędzie.p.s.ale tę znaną na całym świecie-też.myślę,że nie będzie to indokrynacja-jeśli nie wyjdzie posza ramy lekcji kulturoznawstwa stosowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
trond jeszcze jedno-pisałem długi post 26.10.04, 19:21 a tu posypały się wcześniej inne,których nie zdążyłem przeczytać zanim swój post wysłałem.tak więc-nie odnoszę się do żadnego.jeszcze dodam-polska kultura przede wszystkim.jednak-dzieci mają prawo poznać takie popularne święto jak haloween. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nie masz prawa zajmowania się naszymi dzieciakami 26.10.04, 19:34 madziara_pl napisała: > źle zabrzmial ten przymus :) > wlasnie wrocilam z przedwczesnej 'impki' halloweenowej dla dzieciaków - > zrobiliśmy świetne dynie, obżarliśmy sie słodyczami, i świetnie sie > bawilismy :) > co jest złego w tym że dzieciaczki poznaja obca kulture? precz od polskiego dzieciaka - nie będziesz niszczyła szacunku do kultury i obyczajów w Polsce - to podśmiewywanie się z innych czczących dzień opłakując i wspominając zmarłych , nie zmusza cię do tego samego - możesz sobie w domu robić co chcesz - ale nie masz prawa robić z innych kpin , którzy ten dzień chcą spędzić tak jak spędzali od wieków - z powagą wspominając swoich bliskich . nie masz prawa robić z wydmuszki z mózgów dziciaków , których masz pod opieką - jak już czegoś ich uczysz , naucz ich prawdy - a ty ŁŻESZ . nikt w żadnym kraju nie odważyłby się w wigilię święta dla uczczenia zmarłych na to , co ty promujesz . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl puknij sie w pusty łeb DYNIO :) 26.10.04, 19:36 a ty ciagle zly ze pracy w polskiej szkole nie mozesz znalesc? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 i nie dziwię się 26.10.04, 19:45 madziara_pl napisała: > a ty ciagle zly ze pracy w polskiej szkole nie mozesz znalesc? nie dziwię się , skoro takie bagno jak ty znajduje , nie ma miejsca dla innych . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl miałam racje DYNIO! 26.10.04, 19:48 zazdrosc i bezradnosc! nikt cie nie chce! i na forum i w polskiej szkole! życ sie nie chce co? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nastepna groźba ? 26.10.04, 19:52 madziara_pl napisała: > zazdrosc i bezradnosc! nikt cie nie chce! i na forum i w polskiej szkole! > życ sie nie chce co? > słuchaj głupia babo - to nastepna groźba . chce mi się żyć i mam po co żyć , bo są tacy , co mnie potrzebują . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: nastepna groźba ? 26.10.04, 19:54 słuchaj głupia dynio - gdzies ty wyczytał groźbe????? ps naprawde jestes jedyna osoba ktora budzi we mnie takie negatywne emocje. szok! Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl zreszta... 26.10.04, 19:56 nie watpie ze cie ktos potrzebuje - Hitler tez był potrzbny, Stalin, Saddam... babcia klozetowa jest potrzebna, parkingowy tez, bezrobotny niby-nauczyciel takze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ty nie potrafisz nawet dokonać porównań 26.10.04, 20:02 madziara_pl napisała: > nie watpie ze cie ktos potrzebuje - Hitler tez był potrzbny, Stalin, Saddam... > babcia klozetowa jest potrzebna, parkingowy tez, bezrobotny niby-nauczyciel > takze ;) gorzej z twoją kulturą i poszanowaniem człowieka niż myślałem - TY JESTEŚ ANTYPEDAGOGIEM . jak możesz porównywać uczciwego czlowieka jakim może być babcia klozetowa z hitlerem , stalinem lub saddamem . stawiasz w wątpliwość przydatność uczciwego pracownika taoalet ? Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: ty nie potrafisz nawet dokonać porównań 26.10.04, 20:05 nie zmieniaj tematu! ps toc ty normalnego czlowieka z równowagi potrafisz wyprowadzic! dawaj jajka i bedzie po sprawie! ;) o antypedagogice słyszał? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ty nie szanujesz czlowieka 26.10.04, 20:09 madziara_pl napisała: > nie zmieniaj tematu! > > ps toc ty normalnego czlowieka z równowagi potrafisz wyprowadzic! dawaj jajka i > > bedzie po sprawie! ;) > > o antypedagogice słyszał? ;) widzę twoje wartościowanie ludzi - to jest dla mnie typowy przyklad na antypedagogikę . w jednym szeregu postawaiłąś największych zbrodniarzy świata z "babcią klozetwą" dokonując wartościowania ich przydatności - ty nie szanujesz człowieka , babo i widać to po twoich postach Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl błąd DYNIO 26.10.04, 20:14 nie szanuje CIEBIE nawet wycofuje sie z kopniecia cie w jajka - ubieraj pory - doszłam do wniosku ze nawet dwumetrowym kijem bym cie nie dotknela ps chyba nie obraziles sie za DYNIE anglisto...... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 teraz tłumaczysz , dlaczego ? 26.10.04, 19:58 madziara_pl napisała: > słuchaj głupia dynio - gdzies ty wyczytał groźbe????? > > ps naprawde jestes jedyna osoba ktora budzi we mnie takie negatywne emocje. > szok! zagroziłaś mi kilkukrotnie i jest to ewidentne - głupia babo . teraz tłumaczysz , dlaczego mi grozisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: teraz tłumaczysz , dlaczego ? 26.10.04, 20:01 przyznaje ze z checia kopnelabym cie w jaja! o niczym innym nie pisalam! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: teraz tłumaczysz , dlaczego ? 26.10.04, 20:04 madziara_pl napisała: > przyznaje ze z checia kopnelabym cie w jaja! o niczym innym nie pisalam! > to w takim przypadku , nie potrafisz pisać wogóle . pisanie , to sposób komunikowania się - ja to , o czym teraz piszesz , w twoich poprzednich wypowiedziach nie wyczytałem . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl znaki, patrz na znaki DYNIO 26.10.04, 20:06 i przeczytaj ostatni post! ten dole z TOBA w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: miało być o kulturze 26.10.04, 20:17 jak by tu się wpisać w setny post;)? Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: miało być o kulturze 26.10.04, 20:18 udało się.wątek już na pierwszej stronie gazety.teraz drukuję,bo jak coś ciekawego-to zaraz kasują.nie ma głupich.teqila.;) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: i nie dziwię się 26.10.04, 20:10 i dzieki Bogu, ze ty moich dzieci nie bedziesz uczyl, szajbusie Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: i nie dziwię się 26.10.04, 20:14 vviosna napisała: > i dzieki Bogu, ze ty moich dzieci nie bedziesz uczyl, szajbusie > swoje wyślij , ale do szkoły gdzie nie potrafią usznować kultury tego narodu . Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: i nie dziwię się 26.10.04, 20:18 wystarczy, ze wysle je do pierwszej lepszej - spelnia te wymagania. wystarczy, ze zaden nawiedzeniec ni bedzie mieszal ich z blotem tak, jak ty mieszasz moja kolezanke z lawki Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl nie dziw sie wiosenko! 26.10.04, 20:20 toc to faktycznie szajbus pospolitus :) o dzizzaaaaaaaaaaa :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: i nie dziwię się 26.10.04, 20:15 > i dzieki Bogu, ze ty moich dzieci nie bedziesz uczyl, szajbusie > i dzieki Bogu, ze ty nie bedziesz moich dzieci uczyc, dziweczko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: i nie dziwię się 26.10.04, 20:20 wiem, nie poslalbys przeciez swoich bekartow do szkoly, gdzie uczy nauczyciel, ktory nie reaguje na blagania matki, zeby je przepuscic do nastepnej klasy Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 argumenty poniżej pasa 26.10.04, 20:46 vviosna napisała: > wiem, nie poslalbys przeciez swoich bekartow do szkoly, gdzie uczy nauczyciel, > ktory nie reaguje na blagania matki, zeby je przepuscic do nastepnej klasy > ależ wy macie argumenty - często poniżej pasa . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: argumenty poniżej pasa 26.10.04, 20:48 bo tylko takie docieraja do prostych ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 prostackie tłumaczenia 26.10.04, 20:50 madziara_pl napisała: > bo tylko takie docieraja do prostych ludzi :) takie stosowane bywają przez prostaków a i ich tłumaczenia są prostackie . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: prostackie tłumaczenia 26.10.04, 20:52 nauczyciel a nie wiem ze listopad ma 30 dni :)))))))))))))))))))))) Nobla dla tego pana! Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: prostackie tłumaczenia 26.10.04, 21:00 madziara_pl napisała: > nauczyciel a nie wiem ze listopad ma 30 dni :)))))))))))))))))))))) > Nobla dla tego pana! Czyzby ta wiedza to wszystko co wynioslas ze szkoly? :)))))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: prostackie tłumaczenia 26.10.04, 21:02 kiedys krede wyniosłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: prostackie tłumaczenia 26.10.04, 21:03 madziara_pl napisała: > kiedys krede wyniosłam :) Najwyrazniej takze uczciwosc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: prostackie tłumaczenia 26.10.04, 21:04 widze ze kolega z tego samgo miotu co u6, znany w pewnych kregach DYNIA Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: prostackie tłumaczenia 26.10.04, 21:07 > widze ze kolega z tego samgo miotu co u6, znany w pewnych kregach DYNIA Nie ciekawia mnie zbytnio te pewne kregi. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 beton 26.10.04, 21:07 madziara_pl napisała: > widze ze kolega z tego samgo miotu co u6, znany w pewnych kregach DYNIA ty się nadajesz na to co w innych kregach zwą beton Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: beton 26.10.04, 21:11 a ty sie nadajesz..... do niczego :) ps ile teraz kasy dostaje bezrobotny nauczyciel? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 mniej niż zero 26.10.04, 21:17 madziara_pl napisała: > a ty sie nadajesz..... do niczego :) > > ps ile teraz kasy dostaje bezrobotny nauczyciel? > mniej niż zero Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: mniej niż zero 26.10.04, 21:29 hi hi wyjąłes mi to z ust :) "Pan jest dla mnie zerem" hi hi hi :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: argumenty poniżej pasa 26.10.04, 20:59 > > ależ wy macie argumenty - często poniżej pasa . > > Alez U6. Wiosenkja jest klinicznym przykladem nie tylko negatywnej selekcji w zawodzie nauczyciela ale na dodatek przykladem na przechodzenie tej gengreny z osobnika nazywanego ojcem na "corke". Tu nic nie pomoze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: i nie dziwię się 26.10.04, 20:57 > wiem, nie poslalbys przeciez swoich bekartow do szkoly, gdzie uczy nauczyciel, > ktory nie reaguje na blagania matki, zeby je przepuscic do nastepnej klasy > Masz okres zes taka wsciekla? Widzisz diweczko, spodziewalem sie po tobie wiecej. Tobie sie wydaje, ze wiesz a ja wiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iv Re: i nie dziwię się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:39 w hipermarkecie Geant nie ma szkoly a hostessy nie sa nauczycielkami. Odpowiedz Link Zgłoś
trond jeszcze chwilkę sobie 26.10.04, 22:41 powydłubują oczka i powygryzają dziurki w ciałkach-a ja się załapię na 200 pościk tylko cichutko się przyczję...hi,hi,hi,,, Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: co by tu poruszyć 26.10.04, 22:43 na temat?no,tego-można się przebrać za ducha...ee...dobra,to będzie jeden post.leci. Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: co by tu poruszyć 26.10.04, 22:45 za szkieletora z wyszczerzoną szczęka też.195ty.ale nie mam pewności.sprawdzę.p.s.też się czają.czuję ich oddech na plecach...leci. Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: co by tu poruszyć 26.10.04, 22:46 cofnęły się posty albo się pomyliłem?15 strojów nie wymyślę.przeczekam.niech odwalą za mnie te 15 postów.ale teqili poszło.no nie ugram tego 200 jak nie zawalczę.ciii...bo się kapną. Odpowiedz Link Zgłoś
ted.allrightsreserved Re: co by tu poruszyć 26.10.04, 22:56 za Szpiega z Krainy Kondomow nozki - z uzebrowana powierznia, raczki - podwojnie nawilzane, glowka - o smaku bananowym, i dluuuugi czarny plaszcz Odpowiedz Link Zgłoś
trond dobra 26.10.04, 23:00 za przelotny deszczyk muszek w sosie mrówkowym.co tam,że bez sensu.który post!? sprawdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: tak dobrze nie ma! 26.10.04, 23:03 za obłok mandragory.nie wiem nawet co to!ziuu! Odpowiedz Link Zgłoś
trond nooooooooooooooooooooooooo,tek,tek;-) 26.10.04, 23:05 teraz sobie idę do pracy,uuu,teqila!p.s.dzięki,że mi daliście wygrać.ALE czułem ten oddech na karku,oj,oj,oj,!;) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: tak dobrze nie ma! 26.10.04, 23:29 za glowe lenina znad pianina za wesolego romka za sklade komputerowa (cejrowski, ostatni newsweek - polecam;)) za weza dusiciela z rodu tasiemcow za buklak po zszywaczu za miske pradu za panne manie ktora pieknie gra na mandoliine lodibidibimbialodibidibimbialodibidibum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iv Re: co by tu poruszyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 23:00 papuga sie znalazla. cos sie strasznie przytylo twojej dziweczce kiedy czas na nowszy model ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ted.allrightsreserved Re: co by tu poruszyć 26.10.04, 23:07 Gość portalu: iv napisał(a): > papuga sie znalazla. cos sie strasznie przytylo twojej dziweczce kiedy czas na > nowszy model ?? uuuu, nie spodobal sie stroj? aaa, juz szef ci obstalowal. ok, prosze nie podrabiac, nie chcielibysmy sie pomylic. bedzie straszno albo smieszno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGHJK Re: co by tu poruszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 08:08 ted.allrightsreserved napisał: > za Szpiega z Krainy Kondomow > nozki - z uzebrowana powierznia, raczki - podwojnie nawilzane, glowka - o smaku > bananowym, i dluuuugi czarny plaszcz TEDZIO,TO JAK CI CI IDZIE USPOKAJANIE? BO WIDZE,ZE ZAMIAST USPKAJAC PODGRZEWASZ JESZCZE! Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: nie masz prawa zajmowania się naszymi dziecia 26.10.04, 20:08 a powiedz nam, u6, dlaczego ty, ze swoim doskonalym podejsciem i, jak mowiesz, doskonalymi wynikami w nauczaniu - nie jestes nauczycielem? spisek narodowy? amerykanie tak zechcieli? czy komunisci? a moze po prostu sie nie nadajesz ani na nauczyciela angielskiego, ani na nauczyciela matematyki, ani w ogole na pracownika? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 spisek głupców 26.10.04, 20:42 vviosna napisała: > a powiedz nam, u6, dlaczego ty, ze swoim doskonalym podejsciem i, jak mowiesz, > doskonalymi wynikami w nauczaniu - nie jestes nauczycielem? spisek narodowy? może . jeśli takich głupców w eduakcji jak wy dwie jest znacznie więcej , to pewnie jest to spisek głupców . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: spisek głupców 26.10.04, 20:47 a ty jestes ofiara tego spisku wszyscy nauczyciele to głupcy a dyrektorzy zatrudniaja debili Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 wszyscy takimi kretynami być nie mogą 26.10.04, 20:59 madziara_pl napisała: > a ty jestes ofiara tego spisku > wszyscy nauczyciele to głupcy a dyrektorzy zatrudniaja debili znam wielu inteligentnych i rzetelnych , ty na pewno zaliczasz się do grona takich , których oni mogą się obawiać . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: wszyscy takimi kretynami być nie mogą 26.10.04, 21:01 wcale mnie nie znasz BARANI NAPLECIE Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: wszyscy takimi kretynami być nie mogą 26.10.04, 21:09 madziara_pl napisała: > wcale mnie nie znasz BARANI NAPLECIE i wcale nie chcę ci znać - brzydzę się nade wszystko głupotą . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: wszyscy takimi kretynami być nie mogą 26.10.04, 21:12 stad ta pociachana morda - golac sie nie mozesz spojrzec w lustro :) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ty naprawdę jesteś chora 26.10.04, 21:16 madziara_pl napisała: > stad ta pociachana morda - golac sie nie mozesz spojrzec w lustro :) skonsultuuj się z dobrym psychiatrą . Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: wszyscy takimi kretynami być nie mogą 26.10.04, 21:21 madziara_pl napisała: > stad ta pociachana morda - golac sie nie mozesz spojrzec w lustro :) Czy wspolnota glupoty z Wiosna to wynik wspolnego ksztalcenia, przypadek czy geny? :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: wszyscy takimi kretynami być nie mogą 26.10.04, 21:33 usmialam sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: wszyscy takimi kretynami być nie mogą 26.10.04, 21:35 madziara_pl napisała: > usmialam sie :) Smiech to zdrowie. Ale jaka jest Twoja odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: analogia 26.10.04, 16:22 madziara_pl napisała: > skoro mój dziadek zmarł na łóżku nie powinnam sie już tam kłaść..... - nie oto chodzi ja np. uzywam wiele przedmiotow - ktore kiedys nalezaly do mego Sp. Syna ale nigdy w DNIU ZMARLYCH; SWIETA ZMARLYCH; DNIU ZADUSZNYM - nigdy nie bawilbym sie i tanczyl i oto chodzi ... aby uszanowac ten dzien z pewna POKORA - przez smiercia, ktora nieraz przyjdzie i zawita - gdy najmniej sie tego spodziewamy i czesto tez calkiem " znienacka" do zabaw i tancow - dni w roku nie brakuje ... jesli tylko ktos ma na to ochote radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: pamietam takiego - co tanczyl kiedys w tym d IP: *.pool.mediaWays.net 29.10.04, 20:20 Masz racje. To tylko poganizm i nasladowanie (malpowanie) Ameryki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trond w tym dniu pochylam głowę 29.10.04, 20:24 nad każdym kto odszedł...p.s.wszystkich którym powaga tego święa leży na sercu składam wyrazy szacunku-a szczególnie G44-polskośc-powaga-szacunek... Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: HALLOWEEN nie jest świętem Polaków 26.10.04, 19:25 unsatisfied6 napisał: > w stanach mają Memorial Day i nie robią z tego dnia jaj . > > natomiast oprócz czczących Haloween i Memorial Day , ten dzień jest szczególnie > czczony przez wyzanwaców szatana . tego nie wiedziałem.dziękuję.poczytam.p.s.ale w szkole dobrze jest poznawać kulturę innych narodów.zgodzisz się,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl WAZNE!!!!!! zwlaszcza do U6 26.10.04, 19:32 przeciez jest niemozliwe aby POLACY swietowali Halloween tak samo jak Brytyjczycy, Amerykanie itp Nikt rozsadny nie pusci przebranego dzieciaka zeby zbieral słodycze. Wazne jest jednak aby dzieciaki poznawaly tradycje innych narodow, np na lekcjach w szkole. Z Halloween jest sprawa o tyle prosta ze mozna przygotowac naprawde fajne i ciekawe lekcje angielskiego. I tyle! I tak 1 listopada wszyscy pojda na groby i beda wspominac bliskich. Jest to tradycja bardzo mocno zakorzeniona w naszej kulturze i raczej Halloween jej nie zmieni. ps U6 nie unos sie za bardzo - najpierw czytaj, a dopiero potem pisz! i ewentualnie obrazaj! ps1 pisalam szybko. moga byc bledy :) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: WAZNE!!!!!! zwlaszcza do U6 26.10.04, 20:06 ej Madziu, nie widzisz prawdziwych pobudek jego dogryzania Ci? robisz to, czego on nie moze a chce. a takiej zazdrosci nie lubie i niestety z zawiscia spotykam sie na co dzien Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 pierdoły piszesz 26.10.04, 20:39 vviosna napisała: > ej Madziu, nie widzisz prawdziwych pobudek jego dogryzania Ci? robisz to, czego > on nie moze a chce. > a takiej zazdrosci nie lubie > i niestety z zawiscia spotykam sie na co dzien nie ja napisałem to , co "madzia" napisała o Halloween . baba komplenie nie ma zielonego pojęcia o uszanowaniu kultury , i nie urojona wg ciebie zawiść mną kierowała , żeby to jej jak i innym zwolennikom "innych kultur" wytknąć , a to , byście barany zrozumieli , że Halloween można obchodzić ale nie w przedzień Święta Zmarłych i że w innych kulturach nie robią jaj przed Memorial Day - nawet największe osły i skinheady . Odpowiedz Link Zgłoś
trond wybacz u6 26.10.04, 20:41 ale o organizowaniu takiej lekcji w innym terminie to ja kilkanaście postów temu pisałem.ja Ciebie czytam.Ty mnie nie.przykro mi kolego z forum Bydgoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: wybacz u6 26.10.04, 20:44 trond napisał: > ale o organizowaniu takiej lekcji w innym terminie to ja kilkanaście postów > temu pisałem.ja Ciebie czytam.Ty mnie nie.przykro mi kolego z forum Bydgoszcz. sorki , nie jestem w stanie wszsytko przeczytać . masz rację - kiedy indziej w odpowiednim dla tego czasie , czemu nie . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: pierdoły piszesz 26.10.04, 20:45 prosze przytoczyc fragmenty w których pisze o: - obchodach halloween w Polsce 31.10 -o tym ze sama obchodze halloween - nie wliczajac lekcji ??? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 podziękuj za lekcję 26.10.04, 20:48 madziara_pl napisała: > prosze przytoczyc fragmenty w których pisze o: > - obchodach halloween w Polsce 31.10 > -o tym ze sama obchodze halloween - nie wliczajac lekcji > > ??? > kretynów szukaj wśród swoich przyjaciół widzę , że dałem ci dobrą lekcję , skoro nie zamierzasz publicznie oświadczać , że masz zamiar wystawiać szopę 31 listopada . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl MATOŁ! :)))))))))))))))) 26.10.04, 20:50 unsatisfied6 napisał: > widzę , że dałem ci dobrą lekcję , skoro nie zamierzasz publicznie > oświadczać , że masz zamiar wystawiać szopę 31 listopada . > > ????????? 30.11 to bym zrozumiala - andrzejki ale 31 ????? moze 30 luty DYNIO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: MATOŁ! :)))))))))))))))) 26.10.04, 20:52 madziara_pl napisała: > unsatisfied6 napisał: > > > > widzę , że dałem ci dobrą lekcję , skoro nie zamierzasz publicznie > > oświadczać , że masz zamiar wystawiać szopę 31 listopada . > > > > > > ????????? > 30.11 to bym zrozumiala - andrzejki ale 31 ????? moze 30 luty DYNIO ??? > ależ mi rdość matoła , z powodu przejęzyczenia . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: MATOŁ! :)))))))))))))))) 26.10.04, 20:52 raczej głupoty.......... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: MATOŁ! :)))))))))))))))) 26.10.04, 20:55 madziara_pl napisała: > raczej głupoty.......... wystawiasz samemj sobie świadectwo Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 sprostuję baranie 26.10.04, 20:53 madziara_pl napisała: > prosze przytoczyc fragmenty w których pisze o: > - obchodach halloween w Polsce 31.10 > -o tym ze sama obchodze halloween - nie wliczajac lekcji > > ??? > kretynów szukaj wśród swoich przyjaciół widzę , że dałem ci dobrą lekcję , skoro nie zamierzasz publicznie oświadczać , że masz zamiar wystawiać szopę 31 października . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl jak juz to baranino :) 26.10.04, 20:58 A TERAZ UWAZAJ MAMUCI NAPLECIE (gdzies to tutaj wyczytalam i pasuje do ciebie jak ulal) - NAPISZ DO JASNEJ CHOLERY KIEDY NAPISALAM ZE CHCE ROBIC SZOPKE 31 PAZDZIERNIKA !!!!!! RZUCASZ TYLKO DEBILNE OSZCZERSTWA ROBIAC Z SIEBIE KOMPLETNEGO IDIOTE - DAWAJ DOWÓD!!!! ALBO MORDA W KUBEŁ I ODWAL SIE ODE MNIE TY ZAKOMPLEKSIONY BEZROBOTNY CW..U! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: jak juz to baranino :) 26.10.04, 21:06 madziara_pl napisała: > A TERAZ UWAZAJ MAMUCI NAPLECIE (gdzies to tutaj wyczytalam i pasuje do ciebie > jak ulal) - NAPISZ DO JASNEJ CHOLERY KIEDY NAPISALAM ZE CHCE ROBIC SZOPKE 31 > PAZDZIERNIKA !!!!!! RZUCASZ TYLKO DEBILNE OSZCZERSTWA ROBIAC Z SIEBIE > KOMPLETNEGO IDIOTE - DAWAJ DOWÓD!!!! ALBO MORDA W KUBEŁ I ODWAL SIE ODE MNIE > TY ZAKOMPLEKSIONY BEZROBOTNY CW..U! zbyt późno , po kilku godzinach , ruszyło tobą "niedorzeczność mojego oszczerstwa" - jak to zwiesz . nawet taki debil jak ty , nie może wmawiać w tym momencie , że zamierzał uczczić to święto w zdecydowanie inny dzień niż 31 października - chyba że mierzy rozmówców swoim rozumem . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl DOWÓD! 26.10.04, 21:09 nie podasz bo go nie masz? to wyobraz sobie ze 'swietuje' halloween na lekcjach w szkole jak robi to wiekszosc anglistów - a 31.10 jest w niedziele wiec raczej do pracy nie pojde bo ty sobie cos ubzdurales! lecz sie chloptasiu, lecz! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nie ma powodu do wstydu 26.10.04, 21:14 madziara_pl napisała: > nie podasz bo go nie masz? > to wyobraz sobie ze 'swietuje' halloween na lekcjach w szkole jak robi to > wiekszosc anglistów - a 31.10 jest w niedziele wiec raczej do pracy nie pojde > bo ty sobie cos ubzdurales! > lecz sie chloptasiu, lecz! ty jesteś angliską - w jakiej szkole pracujesz ? na pewno nie masz czego się wstydzić . po kilku godzinach twoich wywodów na temat kultury , to zbyteczne w tym momencie bo wielce nieprawdziwe i nieszczera próba ratowania swoich głupich wcześniejszych wywodów odnośnie kultury . możesz jedynie podziękować za lekcję . pa. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 zapomniałaś podziękować 26.10.04, 21:26 unsatisfied6 napisał: > madziara_pl napisała: > > > nie podasz bo go nie masz? > > to wyobraz sobie ze 'swietuje' halloween na lekcjach w szkole jak robi to > > > wiekszosc anglistów - a 31.10 jest w niedziele wiec raczej do pracy nie p > ojde > > bo ty sobie cos ubzdurales! > > lecz sie chloptasiu, lecz! > > ty jesteś angliską - w jakiej szkole pracujesz ? > na pewno nie masz czego się wstydzić . > > po kilku godzinach twoich wywodów na temat kultury , to zbyteczne w tym momenci > e > bo wielce nieprawdziwe i nieszczera próba ratowania swoich głupich > wcześniejszych wywodów odnośnie kultury . > > możesz jedynie podziękować za lekcję . > > pa. > > nie chcesz się pochwalić , nie dziwię się . zapomniałaś podziękować za lekcję . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 wstydzisz się 26.10.04, 21:33 madziara_pl napisała: > usmialam sie :) wstdzisz się poweidzieć dziękuję czy pochwalić się w której szkole pracujesz - boisz się że wykpię efekty twojej miernoty ? Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: wstydzisz się 26.10.04, 21:38 rozmiar majtek tez chcesz znac? lecz sie śmieciu Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 21:42 madziara_pl napisała: > rozmiar majtek tez chcesz znac? > lecz sie śmieciu twoje majtki mnie nie obchodzą , a jedynie odrobina kultury i uszanowanie kultury narodu . jednak się wstydzisz powiedzić w jakiej szkole pracujesz . myslałem , że jesteś dumną ze swej pracy . pewnie twoi uczniwie nie są na tyle zadowleni , byś nie miała się czego obawiać ujawniając miejsce swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 21:44 :) napisz w jakich szkołach cie nie chcieli...... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 21:47 madziara_pl napisała: > :) > napisz w jakich szkołach cie nie chcieli...... III LO w Elblągu - zrezygnowałem i pisałem dlaczego . jestem w pełni świadomy swoich kompetencji i osiągnięć i nie mam powodu do wstydu , by to ukrywać . żadna szkoła do której dzwoniłem mnie nie chciała w Bydgoszczy . Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 21:52 Coz, kazdy mierny dyrektor szkoly pilnuje aby nauczyciele byli glupsi od niego. To obok szkolnictwa nauczycielskiego, kolejny przyczynek do negatywnej selekcji w zawodzie nauczycielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 22:07 nie planowałem stroju.ale wątek wydobył jako strój: majtki-te z kolei by mi w życiu nie przyszły do głowy jako strój na halloween.tego nie grali w żadnym filmie jaki pamiętam;(p.s.chyba u6 miał rację jak pisał o tych czcielach.muszę tego doczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 najważniejsze święto wyznawców szatana 26.10.04, 22:12 trond napisał: > nie planowałem stroju.ale wątek wydobył jako strój: majtki-te z kolei by mi w > życiu nie przyszły do głowy jako strój na halloween.tego nie grali w żadnym > filmie jaki pamiętam;(p.s.chyba u6 miał rację jak pisał o tych czcielach.muszę > tego doczytać. nie ufasz mi - to najwazniejsze święto wyznawców szatana . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl judas my guide 26.10.04, 22:21 szatan? cos w tym jest.... w koncu to chyba Celci zaczeli cale to Halloween ps judas my guide...... Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: judas my guide 26.10.04, 22:53 madziara_pl napisała: > szatan? cos w tym jest.... w koncu to chyba Celci zaczeli cale to Halloween > > ps judas my guide...... nasadzili w ogródku dynie- a one akurat dojrzewały około jesieni i jak im się te dynie przejadły,to walili nimi w kogo popadnie.w pierwszym rzędzie w diaboły.więc żeby nie jeść wciąż zupy z dyni-wymyślili sobie święto.który to będzie post?sprawdzę.no czemu się czają? Odpowiedz Link Zgłoś
trond no nie zdążę przez nich 26.10.04, 22:58 do pracy.18oty który?...mieli się jeszcze wdawać w dyskusję.chyba się przeliczyłem.;(po prostu sprytnie czekają,aż im teqila podstawie...ten...200tny. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 22:12 trond napisał: > nie planowałem stroju.ale wątek wydobył jako strój: majtki-te z kolei by mi w > życiu nie przyszły do głowy jako strój na halloween.tego nie grali w żadnym > filmie jaki pamiętam;(p.s.chyba u6 miał rację jak pisał o tych czcielach.muszę > tego doczytać. Majtki, ale na leb. :) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 22:20 > Majtki, ale na leb. :) g44 ja bym uszanował i ukochał młode gniewne pokolenie.jakie to zadziory w dyskusji-nawet u6 pokołowaciły tak,że stworzył nowy system dat!(31 listopad).ale rację przyznaję Tobie i Twojemu niezłomnemu trwaniu w Polskości.MY się rozumiemy.i to już było w innym wątku(B vs B).wszyscy jesteście CUDOWNI.spór ten był po prostu-genialny!o Polskość-walczyliście WY.o skruszenie zapyziałości i obłudy-młodziki.TO IDZIE MŁODOŚĆ.bez obłudy.będą tworzyć nową TRADYCJĘ.ja bym im dał wolną rękę i zaufał.a że wyszły majty-to się uśmiechnąłem.pozdrawiam po teqiliańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 22:25 > się uśmiechnąłem.pozdrawiam po teqiliańsku. Jak Ty mozesz pic tequile poza goraca plaza? Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 22:37 > > Jak Ty mozesz pic tequile poza goraca plaza? no więc piję z solą i cytrynką.zawsze z gwinta.siadam sobie na brzegu oceanu i golę.butelki zbieram do wora(segregacja śmieci,u know) i rozsyłam na nowy rok wiadomości w tych butlach.jak coś Ci podpłynie-to może będzie ode mnie. nara Odpowiedz Link Zgłoś
trond u6 napisz mi proszę więcej o tych czcielach 26.10.04, 22:13 w haloween.p.s.ty nie wiesz,jak ja Ci kibicuję zdobycia pięknej pracy.CAŁYM SERCEM. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: u6 napisz mi proszę więcej o tych czcielach 26.10.04, 22:21 trond napisał: > w haloween.p.s.ty nie wiesz,jak ja Ci kibicuję zdobycia pięknej pracy.CAŁYM > SERCEM. wiem , że tacy są - nie znam ich . Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: u6 napisz mi proszę więcej o tych czcielach 26.10.04, 22:24 ale napisałeś,że TEN dzień specjalnie sobie świętują.to mi nie daje spokoju.piszę bardzo poważnie i czuję zagrożenie.wiesz jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 niewiele o nich - wyzawcach zła 27.10.04, 08:28 trond napisał: > ale napisałeś,że TEN dzień specjalnie sobie świętują.to mi nie daje > spokoju.piszę bardzo poważnie i czuję zagrożenie.wiesz jak jest. lan-serv.opoka.org.pl/biblioteka/P/PR/halloween.html trudno mi ustosunkować się do tego postu - nie wiem jak faktycznie jest . zdarzyło mi się kilkukrotnie spotkać satanistów . największym zaskoczeniem ,był fakt że mój kolega studiujący fizykę jądrową należał do nich - nic nie wskazywało na jego inną wiarę - ba , często chodził do kościoła i uczestniczył we wszystkich obrządkach katolickich . należał do osób , o których nie można było powiedzić nic złego - z pozoru dobry i uczynny . mówię z pozoru , bo fakt oddania hołdu złu w najczystszej formie , to reszta jest tylko pozorem . można ich odróżnić od reszty . w przypadku mojego kolegi , zanim mi zadał pytanie dodyczące poznanie szatana , miał jakieś dziwne spojrzenie , jakieś dziwne oczy - do tej pory pamiętam to coś wokół niego , nie potrafię tego zwerbalizować . on przystąpił do nich , w celu "poznania" jak to określił i pytał się czy mnie by to nie interesowało . to był koniec moich kontaktów z nim. tego samego dnia okropna , pełna dziwnych snów noc - pamiętasz , pytałeś o sen , mi tamtej nocy śniło się coś o czym chciałbym zapomnieć i wierzyc , że będzie inaczej . nie będę się rozpisywał o tym śnie , w skrócie jedynie powiem , że wiem że ze złem trzeba walczyć a nie mozna się biernie przypatrywać jego skutkom - cóż wiem , że taka walka może oznaczać kompletną samotność i odrzucenie przez resztę , nawet najbliższych . w stanach spotakałem ich kilku - pewnego czasu byłem z kolegą w księgarni . szukaliśmy czegoś w dziale matematyki . nagle z jednej z półek zleciała książka .chwyciłem ją . miałem uczucie , że parzy mnie w rękach . odłożyłem ją na półkę po przeczytaniu tytułu - "czarna magia" . doszliśmy do kasy i okazało się że mój kolega wziął tę książkę . "chcesz ją kupić?" - pytam . "tak , dla ciebie . skoro coś takiego samo ci w ręce spada , to musisz to mieć " . nie należał do osób dających prezenty i nie wirzył w takie rzeczy . w nic nie wierzył . ja nie miałem najmniejszej ochoty zapoznawać się z treścią tej książki , podziękowałem . innego dnia , jakaś pani podeszła do mnie w banku i ... czułem to co opisywałem gdy kolega fizyk proponował mi pozananie zła . ona proponawała mi poznanie jakiś ludzi . ta pani wyglądała jak wysoki urzędnik banku i była bardzo atrakcyjna - takie kobiety nie podchodzą do mężczyzn z propozycjami - nie do mnie w każdym razie . nie przyjąłem propozycji . odwiedziłem z Johnem jego znajomego - miał do niego sprawę . jego znajomy był z pochodznia meksykaninem - dobrze mówił po angielsku i naprawdę nieźle ułozył sobie życie w stanach . w jego domu znajdowało się dużo plakatów z Polski i słuchał heavy metal . nienawidzę tego brzmienia i nie miałem zielonego pojęcia kto i o czym śpiewa - nie chcę tego słuchać . on mnie poinformował , że to polski heavy metal i nasz heavy matal jest najlepszy . co do plakatów z Polski , to są kilkukrotnie droższe od wszystkich innych plakatów . ten meksykanin również delkatnie zaproponawł mie spotkaniez jego przyjaciółmi . to coś , o czym pisałem , skłoniło mnie do odrzucenia propozycji . John powiedział , że jego znajomy jest satanistą i wytłumaczył , dlaczego na mnie może padać taki wybór - wybacz , za dużo chorych ludzi wokół , żebym podał jego szokujące wyjaśnienie . John mówił , że grupa znajomych meksykanina uwielbia heavy metal z Polski . media pokazywały satanistów jako opętanych , niepoczytalnych ludzi , którzy w swoich obrządkach uśmiercali zwierzęta i ludzi . ja poznałem takich , co wydawali się być wzorem cnót i nigdy bym nie rzucił w stosunku do nich takiego oskarżenia - nie są w stanie dokonać takiego barbarzyństwa . ale są nośnikami idei zła , ktore wg nich zwycięża nad dobrem . wiele lat temu , zdarzało się mi coś , czego nie notuje nauka i rozsądni ludzie patrzą na to jako niemozliwe lub zmyślone . odrzuciłem to świadomie . cudem jest dla mnie to , co jest - twór Boga w takiej postaci jakiej dał mi go poznać jako człowiekowi . coś jednak z tamtych lat pozostało - to coś co widzi się wokół ludzi hołdujacym złu w czystej formie . nie emitują tego w sposób nieprzerwany , to coś pojawia się wokół nich w momentach , gdy na przykład kłamią albo gdy się boją natomiast mają dużą satyskakcję , gdy inni boją się ich . Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: niewiele o nich - wyzawcach zła 27.10.04, 16:00 Odpowiadasz na : unsatisfied6 napisał: > trond napisał: > > > ale napisałeś,że TEN dzień specjalnie sobie świętują.to mi nie daje > > spokoju.piszę bardzo poważnie i czuję zagrożenie.wiesz jak jest. > > lan-serv.opoka.org.pl/biblioteka/P/PR/halloween.html > trudno mi ustosunkować się do tego postu - nie wiem jak faktycznie jest . > > zdarzyło mi się kilkukrotnie spotkać satanistów .(...) U6! dziękuję Ci za odpowiedź.widzę,że jest jeszcze sporo rozmów przed nami.może jak kiedyś będę w Bydgoszczy spotkamy się i omówimy osobiście kilka spraw.skontaktuję się na Twój adres gazety.p.s.zapoznałem się z Twoim wątkiem o uśmiechu.do zobaczenia na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 22:09 unsatisfied6 napisał: > madziara_pl napisała: > > > :) > > napisz w jakich szkołach cie nie chcieli...... > > III LO w Elblągu - zrezygnowałem i pisałem dlaczego . > jestem w pełni świadomy swoich kompetencji i osiągnięć > i nie mam powodu do wstydu , by to ukrywać . > > żadna szkoła do której dzwoniłem mnie nie chciała w Bydgoszczy . > > widzisz madziaro , ja mimo że mógłbym mieć powody do obaw , podałem swoje byłe miejsce pracy - nie mam powodu do wstydu natomiast po tylu wpisach o swoich doświadczeniach mogę obawiać się reakcji - prawdę mówiąc chciałbym takiej konfrontacji w sądzie niezależnie od wyniku . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 22:23 to nie miejsce i czas zeby rozpisywac sie o prywatnych sprawach - a miejsce pracy do takowych należy nie mam potrzeby obnazania sie przed wstretnym facetem Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 22:25 > to nie miejsce i czas zeby rozpisywac sie o prywatnych sprawach - a miejsce > pracy do takowych należy to jest wręcz obwarowane klauzulami prawnymi.można stracić pracę.psst-iskierka zgasła-nie wtrącam się. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: twoje majtki mnie nie obchodzą . 26.10.04, 22:33 u6 - z calym uszanowaniem - znamy twoje personalia, jestes dosc barwna postacia w bydgoszczy tak wiec piszac, ze uczyles w 3lo w elblagu w zaden sposob sie nie obnazyles Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 [...] 27.10.04, 00:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: nastepny schizio? 26.10.04, 21:23 > następny schizio? > > Mysle, ze to ta sama, milosnica nie swoich mezow i glupoty. :) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: nastepny schizio? 26.10.04, 21:28 genuine44 napisał: > > > następny schizio? > > > > > > Mysle, ze to ta sama, milosnica nie swoich mezow i glupoty. :) stąd to nietypowe rozdwojenie jaźni - czy jak to nazwać w tym przypadku, gdy utożsamia mnie z innymi ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 wazelina tego systemu 27.10.04, 11:38 madziara i wiosna pisząc często w imieniu wszystkich nauczycieli , podszywają się w imieniu wiekszej populacji w cos , kim w praktyce nie są . nie stanowią przykładu typowego nauczyciela - kogoś , kto chce uczyć w szkole i komu nie ułatwia system sumiennego wykonywania obowiązków . tutaj przykład tych co chą uczyć : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33&w=17070726&a=17070726 te dwie panie , nie są typem belfra , są tylko przykładem tego , co podtrzymuje ten system przy życiu - są wazelną tego systemu a ich celem kariery jest beton . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 18:56 ja tez nie i nie zamierzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iz Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:19 niebawem... Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 28.10.04, 21:21 dzisiaj nie ugram 300-za późno.uuu,teqila,ale mi szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 29.10.04, 03:08 Intryguje mnie, co dzieciaczki sie dowiaduja od naszych pseudonauczycielek na temat halloween? Jezeli poznaja tradycje to pewno nasze gwiazdeczki tlunacza im takze geneze tego "swieta" durnych? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 madziara nie podziękowała mi z lekcję 29.10.04, 23:21 radca "w takim dniu sie bawic,skakac >>ze juz nigdy Go nie zobaczy madziara odpisuje kretyńsko: wszystko kwestia WIARY :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17020600&a=17057774 na wpis genuine madziara_pl napisała: > chyba lepiej wierzyc niz ryczec :) Wiara w co? madziara pisze: wiara w życie przede wszystkim forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17020600&a=17058855 dopiero po dłuższym czasie madziara dochodzi do wniosku , że jej propozycja jest kretyńska , przeanalizowała swoje wypowiedzi i... EUREKA - ona nie mówiła , że chodzi jej o niestosowne świętowanie w przeddzień Dnia Wszystkich Świętych - żle to faktycznie świadczy o jej IQ - w każdym z tych postów data jest ustalona domyślnie , ale ona jej nie widzi . kompletną jednakże kretynką nie jest - doszła do wniosku ,że jej propozycja jest niestosowna , ale nie podziękowała tym , co pomogli jej to zauważyć . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl :)))))))))))))) 30.10.04, 08:46 ciagle brak konkretnego posta! czytanie miedzy wierszami nie wyszlo ci DYNIO! i co z tego ze pisze ze wole sie smiac niz ryczec, czy ze wazna jest wiara w zycie ????? czy to oznacza ze swietuje halloween? zwlaszcza 31.10 ???? a pamietasz jak pisalam ze z checia kopnelabym cie w jaja? bola? skoro nie to znaczy ze nie zrobilam tego. zajmnij sie czyms powaznym a nie dreczeniem ludzi na forum. prace sobie znajdz albo cus..... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 można 10000000 razy 30.10.04, 14:00 madziara_pl napisała: > ciagle brak konkretnego posta! czytanie miedzy wierszami nie wyszlo ci DYNIO! w twoich ustach "dynio" brzmi jak komplement - jesteś , jak już wspomiałem prymitywna i mało inteligentna - co dla średnio inteligentnej osoby jest oczywistym , dla ciebie nie jest . powtórzę , że kompletną kretynką nie jesteś - zrozumiałaś , że popełniłaś głupotę - nie od razu , ale zrozumiałaś . > > co z tego ze pisze ze wole sie smiac niz ryczec, czy ze wazna jest wiara w > zycie ????? czy to oznacza ze swietuje halloween? zwlaszcza 31.10 ???? odpisałaś na posty radcy i innych piszących o niestosownosci świętowania Halloween w trakcie gdy inni opłakują lub wspominają swoich zmarłych . kompletny nietakt świetowania halloween nie bierze się ze sposobu ochodzenia tego święta ale z tego , że WYPADA 31/10 , w przedzień poważnie obchodzonego w naszym kraju Dnia Wszystkich Świętych . cała dyskusja dotyczy WYŁĄCZNIE DATY -nieodpowiedniego czasu robienia szopki , gdy inni chcą wg tradycji z powagą uczcić Dzień Wszystkich Świętych . oczywiście każdy średnio inteligantny forumowicz po przeczytaniu twoich pierwszych postów i odpowiedzi na zarzuty , znajdzie w nich wyraźnie datę - ty nie , bo jesteś znacznie poniżej średniej . > a pamietasz jak pisalam ze z checia kopnelabym cie w jaja? bola? skoro nie to > znaczy ze nie zrobilam tego. > zajmnij sie czyms powaznym a nie dreczeniem ludzi na forum. prace sobie znajdz > albo cus..... nie generazlizuj mówiąc , że dręczę "ludzi" - ty jesteś typem głupoty która powinna mieć swoje miejsce i będę tak długo taką głupotę dręczyć , aż zanjdzie swoje miejsce . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 twój wielce inteligenty sojusznik Ted 30.10.04, 14:11 unsatisfied6 napisał: > madziara_pl napisała: > > > ciagle brak konkretnego posta! czytanie miedzy wierszami nie wyszlo ci DY > NIO! > > w twoich ustach "dynio" brzmi jak komplement - jesteś , jak już wspomiałem > prymitywna i mało inteligentna - co dla średnio inteligentnej osoby jest > oczywistym , dla ciebie nie jest . > > powtórzę , że kompletną kretynką nie jesteś - zrozumiałaś , że popełniłaś > głupotę - nie od razu , ale zrozumiałaś . > > > > co z tego ze pisze ze wole sie smiac niz ryczec, czy ze wazna jest wiara > w > > zycie ????? czy to oznacza ze swietuje halloween? zwlaszcza 31.10 ???? > > odpisałaś na posty radcy i innych piszących o niestosownosci świętowania > Halloween w trakcie gdy inni opłakują lub wspominają swoich zmarłych . > kompletny nietakt świetowania halloween nie bierze się ze > sposobu ochodzenia tego święta ale z tego , że WYPADA 31/10 , w przedzień > poważnie obchodzonego w naszym kraju Dnia Wszystkich Świętych . > > cała dyskusja dotyczy WYŁĄCZNIE DATY -nieodpowiedniego czasu robienia > szopki , gdy inni chcą wg tradycji z powagą uczcić Dzień Wszystkich Świętych . > > oczywiście każdy średnio inteligantny forumowicz po przeczytaniu > twoich pierwszych postów i odpowiedzi na zarzuty , znajdzie > w nich wyraźnie datę - ty nie , bo jesteś znacznie poniżej średniej . > > > > > > a pamietasz jak pisalam ze z checia kopnelabym cie w jaja? bola? skoro ni > e to > > znaczy ze nie zrobilam tego. > > zajmnij sie czyms powaznym a nie dreczeniem ludzi na forum. prace sobie > znajdz > > albo cus..... > > nie generazlizuj mówiąc , że dręczę "ludzi" - ty jesteś typem głupoty > która powinna mieć swoje miejsce i będę tak długo taką głupotę dręczyć , > aż zanjdzie swoje miejsce . > ted , nie wypowie się na powyższy temat - to oczywiste . ale nie różni go sposób ataku jaki uzywa prymityw w twoim typie- "wali w krocze" , tylko bardziej "kulturalnie"- tak mu się bynajmiej wydaje - nie ma konkretnych argumentów . nie ma konkretnych argumentów w tej sprawie więc po prostu dyskredytuje tych , którzy mówią głupocie NIE . Ted nie przyzna ani nie zaneguje słuszności argumentu dotyczącego daty . przykre - skorumpowały go czyjeś wdzięki ? zjawi się , by zaatakowć i "walić kulturalnie w krocze" jak przystało na członka BRACTWA KOLESIÓW . Odpowiedz Link Zgłoś
ted.allrightsreserved Re: twój wielce inteligenty sojusznik Ted 30.10.04, 16:23 unsatisfied6 napisał: > > ted , nie wypowie się na powyższy temat - to oczywiste . > dlaczego? > ale nie różni go sposób ataku jaki uzywa prymityw w twoim typie- "wali w > krocze" , tylko bardziej "kulturalnie"- tak mu się bynajmiej wydaje - nie ma > konkretnych argumentów . nie ma konkretnych argumentów w tej sprawie więc > po prostu dyskredytuje tych , którzy mówią głupocie NIE . > jeszcze sie na ten temat nie wypowiadalem, a tu juz zobaczyles odpowiedz? uuuu, zaczynam sie bac wypowiadalem sie na temat chamskiego postu gienia, w ktorym nie bylo ani slowa o halloween, nawet miedzy wierszami ;)) > Ted nie przyzna ani nie zaneguje słuszności argumentu dotyczącego daty . > przykre - skorumpowały go czyjeś wdzięki ? > prosze bardzo. madziara pisala nie o obchodzeniu halloween w polsce, a o zapoznawaniu z ta tradycja dzieci na lekcjach angielskiego. jako element edukacyjny. > zjawi się , by zaatakowć i "walić kulturalnie w krocze" jak przystało na > członka BRACTWA KOLESIÓW . > a teraz na temat. ten amerykanski zwyczaj jest mi obcy. widze male szanse na zakorzenienie sie u nas z powodow juz tu wymienionych. tradycja smutnych i powaznych zaduszek jest u nas zbyt silna. ale... ale jesli sie tak kiedys stanie to nie widze tragedii. halloween jest 31 pazdziernika a dzien wszystkich swietych dnia nastepnego. nie widze konfliktu. argument, ze to zle bo na dzien przed jest smieszny. czlowiek potrafi plakac i smiac sie czesciej niz raz dziennie. a w ogole to nie podoba mi sie poganski zwyczaj oddawania czci zmarlym. masz racje, nie napisze 'nadstaw krosze'. brzmi dwuznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 jaki masz w tym interes 30.10.04, 22:09 ted.allrightsreserved napisał: > prosze bardzo. > madziara pisala nie o obchodzeniu halloween w polsce, a o zapoznawaniu z ta > tradycja dzieci na lekcjach angielskiego. jako element edukacyjny. czego oczekujesz za pisanie takich bzdur ? jaki masz w tym interes ? w którym momencie madziara pisze o lekcjach angielskiego ? po wielu postach wyrażających sprzeciw wobec jej propozycji z jej głupawymi wątkami w między czasie w odpowiedzi na wpisy Radcy , genuine i moje potwierdzającymi jej intencje i kompletnie nienormalny stosunek do uszanowania tradycji - wyraziła wielokrotnie swoimi postami brak szacunku wobec ludzi którzy pragną uszanowania ich tradycji . nawet nie odpowiadaj - błazna z siebie robisz nie wyraziłeś się negatywnie o świetowaniu Halloween wcześniej- mając mozlwość napiszania tego nie zrobiłeś , zaabsorbałeś całą energię w obronę madziary i wiosny - nie możesz być przeciw , skoro jesteś adwokatem tych co są za . wątpię w szczrość twych wypowiedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl myslalam ze to koniec 30.10.04, 22:25 dyskusji. halloween halloweenem, niewazne zreszta czym gdybym chciała latac po cmentarzu przebrana za dynie, imprezować w poście czy jesc mieso w piatek to chyba moja osobista decyzja a nie twoja. nie kazdy musi dumac i zalewac sie łzami 1 listopada. mam inne podejscie do śmierci niz wiekszosc. wiem że kazdy z nas skonczy w piachu - predzej czy pozniej i nie warto marnowac życia na udreczanie sie, mazganie itp. Życie jest na to za krótkie. a wiesz co mnie o tym przekonało? Śmierć 2 bliskich osób, które odeszły w cierpieniach w przeciagu 3 miesiecy 3 lata temu. Miały plany, wizje... śmierć im to wszystko zabrała. Postanowiłam wieć wypiąć sie śmierci, nie bede podporzadkowywac jej mojego zycia, bede zyc tak by nie żałować żadnego dnia.... Nie warto życ dla śmierci! a w poniedziałek pójde na cmentarz i zapale lampki, bo jest taki zwyczaj. zreszta dziwny, bo na cmentarz wypadałoby wpadac czesciej.... przepraszam za osobistą wycieczkę..... Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: myslalam ze to koniec 30.10.04, 22:31 RA!chodź zgaduj szybko tyn fylm niżej w wątku,bo już nie mogę się doczekać żeby Ci zaproponować specjalnie dla Ciebie wymyśloną nową zagadkę jeszcze dziś.;) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl jeszcze jedno 30.10.04, 22:33 1.11 dniem zadumy i refleksji? tłok na cmentarzu jak 1 maja, rewia mody, wietrzenie futer, wcinanie obwarzanków, zbijanie kasy na kwiatach, zniczach..... gdzie tu czas na zadume? nawet na zmarłych można zarobić ps 1.11 analogią (finansową) do 14.02 ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: myslalam ze to koniec 30.10.04, 22:37 wiem że kazdy z nas skonczy w piachu - predzej czy pozniej są tacy,którzy kończą w garnku lub wazoniku.jest to ich świadomy wybór.p.s.ja czytałem cały wątek i muszę Ci powiedzieć,że doskonale zrozumiałem Twoje intencje.począwszy od linka z ubiorami niemowląt,poprzez ubranka psów-na lekcjach kultury języka skończywszy. z pełnym szacunkiem Trond Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: myslalam ze to koniec 30.10.04, 22:39 ja bym chciała skończyć w morzu czerwonym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: myslalam ze to koniec 30.10.04, 22:45 madziara_pl napisała: > ja bym chciała skończyć w morzu czerwonym ;) a mi wyszło 126(!) i nie oszukiwałem!Tobie też życzę.póki co masz rację z tym zarobkowaniem.dlatego-każdy medal ma kilka stron.podanie linku-a tak Ty często bierzesz udział w forum-nie świadczy o Twoim braku uczuć i szacunku do tradycji polskości.p.s.zajrzyj na elektroniczną stronę Bydgoszczy-gdzie jest w Polsce obchodzone Haloween.nie Ty to propagujesz.nijak się ma link o strojach do lekcji kultury-a zaprzeczanie tradycji.bardzo szanuję U6-ale chylę czoła przed młodym pokoleniem ,które ma pełne prawo wyrażać swoje poglądy. idę do wątku filmowego.bardzo też cenię sobie rozwagę g44i jego propolskość. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ty kompletnie nie rozumiesz o czym piszę 30.10.04, 22:44 madziara_pl napisała: > dyskusji. halloween halloweenem, niewazne zreszta czym > > gdybym chciała latac po cmentarzu przebrana za dynie, imprezować w poście czy > jesc mieso w piatek to chyba moja osobista decyzja a nie twoja. nie kazdy musi > dumac i zalewac sie łzami 1 listopada. mam inne podejscie do śmierci niz > wiekszosc. wiem że kazdy z nas skonczy w piachu - predzej czy pozniej i nie > warto marnowac życia na udreczanie sie, mazganie itp. Życie jest na to za > krótkie. a wiesz co mnie o tym przekonało? Śmierć 2 bliskich osób, które > odeszły w cierpieniach w przeciagu 3 miesiecy 3 lata temu. Miały plany, > wizje... śmierć im to wszystko zabrała. Postanowiłam wieć wypiąć sie śmierci, > nie bede podporzadkowywac jej mojego zycia, bede zyc tak by nie żałować żadnego > > dnia.... Nie warto życ dla śmierci! > > a w poniedziałek pójde na cmentarz i zapale lampki, bo jest taki zwyczaj. > zreszta dziwny, bo na cmentarz wypadałoby wpadac czesciej.... > > przepraszam za osobistą wycieczkę..... > piszę o szacunku do drugiego człowieka , ale ty tego nie rozumiesz . nie obchodzi mnie twój osobisty stosunek do życia , czy śmierci . nie obchodzi mnie twoja wiary lub jej brak - ty nie masz szacunku dla tych , co myślą inaczej niż ty . ja sam , nie jestem katolikiem i o tym wielokrotnie pisałem . nie cierpię takich jak ty wśród niewierzących i wierzących . nie cierpię narzucania woli grupy z LPR innym obywatelom kraju - chcę zwyczajnego poszanowania drugiej osoby - również ciebie , ale staram się przeciwstawić się tym , co swoimi czynami wyrażają brak szacunku dla innych . naprawdę mało mnie obchodzi , co w swoim domu robisz i co myślisz - to twoja sprawa . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl bla bla bla 30.10.04, 22:47 unsatisfied6 napisał: > naprawdę mało mnie obchodzi , co w swoim domu robisz i co myślisz - to > twoja sprawa . > nawzajem..... skoro tak uwaznie sledzisz moje posty to zauwazyles ze nie szanuje tylko jednej osoby........ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: bla bla bla 30.10.04, 22:52 madziara_pl napisała: > unsatisfied6 napisał: > > > naprawdę mało mnie obchodzi , co w swoim domu robisz i co myślisz - to > > twoja sprawa . > > > > > nawzajem..... > > skoro tak uwaznie sledzisz moje posty to zauwazyles ze nie szanuje tylko jednej > > osoby........ > ;) kłamiesz jak mało kto i myślisz , że zależy mi na twoim szacunku ? Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: bla bla bla 30.10.04, 22:55 unsatisfied6 napisał: > kłamiesz jak mało kto i myślisz , że zależy mi na twoim szacunku ? > > zmiana taktyki? ojoj teraz jestem kłamczucha :) co jeszcze wymyslisz? masz fantazje dziadku żenada Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: ty kompletnie nie rozumiesz o czym piszę 30.10.04, 22:59 unsatisfied6 napisał: >chcę zwyczajnego poszanowania drugiej osoby tzn ty chcesz, ael zeby iini cie szanowali? i zeby szanowali dni poprzedzajace swieto zmarlych? a ty dwa dni przed tym swietem okazujesz szacunek tedowi nazywajac go sku..synem, co znaczy 'syn ku..'. no i btw - jego Mama bedzie wlasnie miala 'gosci' w poniedzialek. czyli tak ty wlasnie szanujesz zmarla. i tak szanujesz jej syna. tak samo wiec i my 'szanujemy' ciebie. i dlatego wlasnie nie jestes nauczycielem. dlatego, bo jesli chodzio takt - jestes smieciem, a smieciom sie nie powierza dzieci, i nie bredz mi tu o szanowaniu zmarlych, skoro zmarla wyzwales od kurew, smieciu. - "ekscelencjo, pozwól, że ci zejdziem z drogi-tak do gówna na drodze powiedziały nogi" forum webmasterow Tylko dla idiotów! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 rozumiesz konotację słów ? 30.10.04, 23:20 vviosna napisała: > unsatisfied6 napisał: > > >chcę zwyczajnego poszanowania drugiej osoby > > tzn ty chcesz, ael zeby iini cie szanowali? i zeby szanowali dni poprzedzajace > swieto zmarlych? > a ty dwa dni przed tym swietem okazujesz szacunek tedowi nazywajac go > sku..synem, co znaczy 'syn ku..'. no i btw - jego Mama bedzie wlasnie miala > 'gosci' w poniedzialek. czyli tak ty wlasnie szanujesz zmarla. i tak szanujesz > jej syna. tak samo wiec i my 'szanujemy' ciebie. i dlatego wlasnie nie jestes > nauczycielem. dlatego, bo jesli chodzio takt - jestes smieciem, a smieciom sie > nie powierza dzieci, i nie bredz mi tu o szanowaniu zmarlych, skoro zmarla > wyzwales od kurew, smieciu. nikogo tutaj od kurew ani śmieci nie wyzywałem i nie mam takiego zamiaru - twój wywód jest oparty na nieprawidłowym znaczeniu słowa "sk...syn". dobrze wiesz , że nie stosuję tego , co ted zastosował w stosunku do genuine jak i muszę przyznać , genuine zastosował w stosunku do ciebie . zdajesz sobie doskonale sprawę , że nie było moją intencją takie rozumienie słowa , jakie sugerujesz dla osiągnięcia swojego celu . dobrze wiesz , że w potocznym języku słowo "sk..syn" nie ma nic wspólnego z zawodem wykonywanym przez matkę adresata . obraziłaś mnie , niejednokrotnie i bezpodstawnie . tworzycie jakieś towrzystwo wzajemnej adoracji i wypisujecie zwyczajne głupoty . dużo w tym sk..wysyństwa - i to się też odnosi do ciebie , mimo jesteś córeczką a nie synem jakiegoś pana i pani o których nie mogę złego słowa powiedzić . Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: rozumiesz konotację słów ? 31.10.04, 00:07 a czy ty rozumiesz znaczenie slow, ktorych uzywasz? polecam zapoznanie sie z etymologia epitetu, ktorego uzyles wowczas moj wywod bedzie jasny dla ciebie a kiedy juz bedzie jasny, mam nadzieje, ze przeprosisz Teda Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: rozumiesz konotację słów ? 31.10.04, 00:15 vviosna napisała: > a czy ty rozumiesz znaczenie slow, ktorych uzywasz? polecam zapoznanie sie z > etymologia epitetu, ktorego uzyles > wowczas moj wywod bedzie jasny dla ciebie > a kiedy juz bedzie jasny, mam nadzieje, ze przeprosisz Teda > nie używaj słow ktorych nie rozumiesz , i nie ucz mnie , kogo i za co mam przepraszać . Odpowiedz Link Zgłoś
trond wywodzi się ten obyczaj z bardzo starej 31.10.04, 00:56 tradycji, jeszcze pogańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
trond zbierają się i mogą 31.10.04, 00:57 zaatakować żywych:złe moce,dusze zabłąkane,upiory... Odpowiedz Link Zgłoś
trond obroną przed nimi miały być 31.10.04, 00:58 ogniska palone w ogrodach i wyszczerzone zęby wycięte w dyniach Odpowiedz Link Zgłoś
trond odpowiednikiem tamtych wierzeń 31.10.04, 00:59 mogą być w formie analogii nasze rodzime dziady Odpowiedz Link Zgłoś
trond wierzymy,że w tę wyjątkową noc 31.10.04, 01:00 mają prawo odwiedzić nas na ziemi dusze zmarłych-wszystkie,nawet te,które nie mogą zaznać spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
trond aby złożyć hołd 31.10.04, 01:01 zmarłym na grobach składano ofiary-w postaci żywności Odpowiedz Link Zgłoś
trond ten wątek przypomina mi 31.10.04, 01:02 obrządki dziadów i wyszczerzonych dyń Odpowiedz Link Zgłoś
trond U6 rzecznik 31.10.04, 01:03 spokoju,kultury,narodowości,polskości-w dyskusji posuwa się do ostrytch wyrażeń- zupełnie do niego niepodobnych Odpowiedz Link Zgłoś
trond forum udziela się nastrój 31.10.04, 01:05 nieprzyjemny,zakłócający powagę nadchodzących dni... Odpowiedz Link Zgłoś
trond poglądy zamiast w miarę 31.10.04, 01:06 nadchodzącego Święta wygasać-zmierzają do konfrontacji Odpowiedz Link Zgłoś
vvi0sna bezsensowni 'goście', pogańskie dzieci-smieci 31.10.04, 18:39 vviosna napisała: jego Mama bedzie wlasnie miala > 'gosci' w poniedzialek. czyli tak ty wlasnie szanujesz zmarla. i tak szanujesz > jej syna. tak samo wiec i my 'szanujemy' ciebie. i dlatego wlasnie nie jestes > nauczycielem. dlatego, bo jesli chodzio takt - jestes smieciem, a smieciom sie > nie powierza dzieci, i nie bredz mi tu o szanowaniu zmarlych, skoro zmarla > wyzwales od kurew, smieciu. ted.allrightsreserved napisał: >nie jest mi do tego potrzebne budowanie >kamiennych pomnikow i stawianie swieczek. >to zwyczaj poganski i pozbawiony sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
ted.allrightsreserved Re: jaki masz w tym interes 30.10.04, 22:50 unsatisfied6 napisał: > w którym momencie madziara pisze o lekcjach angielskiego ? lopatologicznie ------------------------ świetuje raczej z przywusu zawodowego :)))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17020600&wv.x=2&a=17058921 co jest złego w tym że dzieciaczki poznaja obca kulture? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17020600&wv.x=2&a=17063180 świetowanie halloween (zazwyczaj w szkole na lekcji angielskiego!!!!) nie wyklucza zadumy dzien później! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17020600&wv.x=2&a=17063828------------------------ nawet nie odpowiadaj - błazna z siebie robisz nie wiem czy jestem za. poznam lepiej, a nie tylko z tv - bede wiedzial. na pewno jestem przeciw kultowi zmarlych. swoim bliskich, ktorzy odeszli, wspominam czesciej niz raz do roku. nie jest mi do tego potrzebne budowanie kamiennych pomnikow i stawianie swieczek. to zwyczaj poganski i pozbawiony sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: jaki masz w tym interes 30.10.04, 23:23 ted.allrightsreserved napisał: > unsatisfied6 napisał: > > w którym momencie madziara pisze o lekcjach angielskiego ? > > lopatologicznie > ------------------------ > świetuje raczej z przywusu zawodowego :)))) > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17020600&wv.x=2&a=17058921 > co jest złego w tym że dzieciaczki poznaja obca kulture? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17020600&wv.x=2&a=17063180 > świetowanie halloween (zazwyczaj w szkole na lekcji angielskiego!!!!) nie > wyklucza zadumy dzien później! > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17020600&wv.x=2&a=17063828------------------------ > nawet nie odpowiadaj - błazna z siebie robisz > > > nie wiem czy jestem za. poznam lepiej, a nie tylko z tv - bede wiedzial. > na pewno jestem przeciw kultowi zmarlych. swoim bliskich, ktorzy odeszli, > wspominam czesciej niz raz do roku. nie jest mi do tego potrzebne budowanie > kamiennych pomnikow i stawianie swieczek. to zwyczaj poganski i pozbawiony sens > u. > jesli umiesz czytać , to podałem linki postów wcześniej napisanych przez madziarę . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: można 10000000 razy 30.10.04, 14:17 pewnie że DYNIA to komplement 'anglisto' - pamietasz jak All Bundy mówił pieszczotliwie do córeczki 'pumpkin'? ciagle brak postu z konkretną datą..................................... mnie dreczysz! widze oczyma wyobrazni jak ślinisz sie z radosci móc dokopac młodej pracowitej ambitnej wykształconej silnej kobiecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 bezsilność wobec głupoty 30.10.04, 14:57 madziara_pl napisała: > pewnie że DYNIA to komplement 'anglisto' - pamietasz jak All Bundy mówił > pieszczotliwie do córeczki 'pumpkin'? > ty ze zrozumiałych względów nie chwaliłaś się , czego uczysz . prostych spraw nie rozmiesz - to świadczy o twojej inteligencji . > > ciagle brak postu z konkretną datą..................................... dla ciebie czas , to data - data jest sprawą umowną . czas , to zdarzenie . przykład: podam przykład , żebyś zrozumiała - na stole znalazł się karp , pierogi z kapustą , barszcz z uszkami i wiele innych tradycyjnaych dań wigilijnych . w powyższym zdaniu nie ma daty - jest ona zbytecza . rozumiesz ? > > mnie dreczysz! widze oczyma wyobrazni jak ślinisz sie z radosci móc dokopac > młodej pracowitej ambitnej wykształconej silnej kobiecie ;) > > z logiką u ciebie miernie ( cóż , nie zawsze wykształcenie idzie w parze z inteligencją ) . zapomniałaś o najistoniejszym - dokopać .... głupiej i promującej głupotę , w tym konkretnym przypadku chodzi o ciebie i twoją propozycję . masz wielkie mniemanie o sobie - przykre , że znacznie inteligentniejsi od ciebie mają zaniżone wartości - ty masz tą siłę i stanowisz zdecydowany przykład na selekcję negatywną . twoja siła , o której wspomniałaś jest przyczyną słabości innych - są bezslini wobec otaczjącej ich głupoty . Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: bezsilność wobec głupoty 30.10.04, 15:06 zapomniales dodac - kto duzo wie, mało potrafi i niech to bedzie puenta tej dyskusji moze konie z toba da sie krasc - dyskutowac niestety sie nie da :) miłego łikendu - kazdemu sie nalezy, nawet tobie Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: bezsilność wobec głupoty 30.10.04, 15:24 madziara_pl napisała: > zapomniales dodac - kto duzo wie, mało potrafi > kto nic nie wie , nic nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
trond BLIND DATE vs TRICK OR TREAT 30.10.04, 15:25 ten wątek kojarzy mi się z pewną sytuacją,która miała miejsce w Haloween w NY. elementem życia towarzyskiego w USA są tzw blind dates.u nas -randki w ciemno.jeszcze się nie upowszechniły realnie,ale ja nie o tym. pewna dziewczyna z NY umówiła się na taką blind date z chłopakiem w Haloween .cieszyła się na niezłą zabawę.pięknie się przebrała jak się umówili.miała przyjechać taxi do niego do domu.była punktualnie.zadzwoniła w domofon.cisza.zadzwoniła do siebie dodomu gdyż on jedynie znał jej numer telefonu.ona zaś jego adres.na sekretarce chłopak przeprosił,że wyszedł szybciej niż umówiona godzina,gdyż party odbywa się w innym domu i konieczna była jego pomoc w dopięciu dekoracji itp.prosi o przyjazd pod podany adres.taxi,nowy adres,domofon.ciemno.z kolejnej wiadomości na swojej sekretarce dowiedziała się,że nawaliła elektrycznośc w podanym domu i wszyscy przenieśli się w odpowiedniejsze miejsce,a że awaria,dużo pracy,przygotowań...nie mogli czekać ...ma przyjechać pod podany adres,tylko szybko...bo wieczór mija...w tym momencie postanowiła wrócić do domu.wiedziała czego się spodziewać i nie pomyliła się.w miarę regularnie pojawiały się na jej sekretarce kolejne adresy i wymówki.wieczór spędziła w pięknym przebraniu przy sekretarce telefonicznej.ostatni komunikat brzmiał:trick or treat.swoją historię opowiedziała innym, uznając tę randkę jako : date from hell. wszystkim życzę pięknego przeżycia Dnia Wszystkich Świętych Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk_chopin Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 31.10.04, 18:49 O czym mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 31.10.04, 19:13 fryderyk_chopin napisał: > O czym mowa? o duchach,strzygach,upiorach... Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk_chopin Re: Macie juz przebranie na HALLOWEEN ? 31.10.04, 21:15 trond napisał: > fryderyk_chopin napisał: > > > O czym mowa? > o duchach,strzygach,upiorach... To klimat moich nokturnow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odchrześcijanianie HALLOWEEN w DZIEN ZADUSZNY! Zyd chichocze. IP: *.cvx.algx.net 01.11.04, 11:26 Żyd tu napisal w Aktualnościach: "Halloween podbił serca Francuzów". Stanislaw Wyspiański: "Świętości nie szargać". Z kim się zgadzasz? -------------------------------------------------------------------------------- Halloween to nie jest zwyczaj amerykański. Ten staroirlandzki zwyczaj porwali Żydzi i rozpowszechniają w Ameryce propagandą ich holywudu niepostrzeżenie od lat 60-tych. ----------------------------- Żeby znieść Zaduszki. ----------------------------- Niszczycielska plaga żydostwa pleni się w Europie w rugowaniu każdego przejawu życia chrześcijan. Najtrudniej jednak przychodzi im zwalczanie obchodzenia święta Bożego Narodzenia. Czego oni już nie próbowali i nie próbują! Jak oni zwalczają święto Bożego Narodzenia w Ameryce: 1. Pasterkę odprawiają kościoły katolickie w stylu II Synodu. Widziałem np. jak tancerki z piuropuszami wciskały się między ławkami między nogi modlących się. Zespół gitarowy grał rocka ogłuszając chcących się modlić. Teksty nowych kolęd wręczano przy wejściu, były to pochwały drzew i ptactwa. Ksiądz nie zawdziewał alby i ornatu w zakrystii, ale z krzesła przy ołtarzu zaaranżowanym pośrodku “publiczności” jak w cyrku. Całość pozbawiała cię nastroju, transcendentnego przeżycia, wzniesienia myśli I skupienia się nad rzeczami ostatecznymi. 2. Domy handlowe narzuciły sezon sprzedaży podarków już od października. W sklepach radio gra trawestujące melodie “świąteczne” jak Jingo bell, czy o renie Rudolfie. Propagandowa sklepowa przesuwa znaczenie świąt na podarki i na Santę tak jak w Sowietach na Dziedka Moroza. 3. Zamiast Jezusa w stajence, znaczki pocztowe przedstawiają the single mother, samotną matkę, trawestację świętej rodziny: kurwę i bękartą. 4. Nie dostaniesz pocztówki światecznej z Jezusikiem, czy Świętą Rodziną, ale z renem, gwiazdorka w negliżu, królika, wzorkiem wielokolorowym, ślizgawką. Sprzedaję się tylko kosztowne pocztówki, od $2-3 wzwyż. Więc jeśli masz 30 przyjaciół, poślesz tylko do trzech. Żeby zmniejszyć wybór, pocztówki mają napis: Dla żony, Dla mojego syna, Dla ojca. Z szopką sprzedaje się w przedziale: Religijne. W niesmacznym malunku i w małych ilościach. 5. Lansuje się wyolbrzymianiem Święta Dziękczynienia telewizją i gazetami. Prezydent ukazuje się przed Białym Domem za indykiem, który zamieni się w pieczeń. 6. Za koncem lat 80-tych telewizja nadawała w Wieczór Wigilijny opowieśc wielkanocną “zamówioną przez Schwarzeneggera”. 7. Kobiety urbane w czerwony strój uosabiać mające świętego Mikołaja w centrach handlowych, wystawione są do zdjęć z dziećmi. 8. Co roku w tv wypowiadają się ludzie przeciwko tradycyjnym obchodom i zwyczajom, np. przypominając, że data urodzenia Chrystusa na mogła przypaść na 24 grudnia, że nie utrzymują kontaktu z rodziną, znajomymi, tylko posyłają kartki świąteczne raz w roku. 9. W Polsce sa dwa dni świat i wigilia. W USA tylko jeden dzien. Więc zatytułowanie tego wątku w Aktualnościach: ----------------------------------------------------- “Halloween podbił serca Francuzów” ----------------------------------------------------- zdradza wpisującego się tutaj Żyda, albo serwilistę Michnika, chcącego za judaszowe srebrniki robić Polakom wodę z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś