Dodaj do ulubionych

WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy

27.08.01, 23:17
Poniewaz caly czas nie ma Vi-ce Prezesa do spraw Bydgoszczy-proponuje oglosic
wybory.Lecz jak najbardziej daleki jestem od mianowania.
Proponuje,aby sie wypowiedziec i ukazac osobe,ktöra moglaby te funkcje pelnic.
Osoba,ktöra uzyska najwieksze poparcie.

pozdrawiam wszystkich
radca
Obserwuj wątek
    • Gość: atomski Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 23:19
      Czyżbyś miał na myśli siebie ?
      • radca Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy 27.08.01, 23:22
        Gość portalu: atomski napisał(a):

> Czyżbyś miał na myśli siebie ?

Czyzbys zapomnial ? Przeciez ja zlozylem rezygnacje.
        Oj Kolego ? a moze ,nie czytales wczesniejszych tematöw ?

pozdrawiam
        radca
        • Gość: atomski Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 23:47
          To znaczy,że w tak młodym organizmie jest już tak daleko posunięta biurokracja ?

Nie czytałem faktycznie i nie chcę czytać ...
    • Gość: Jack Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 00:42
      Zgadzam się - musimy się uporządkować, wytyczyć sobie kolejne cele, ustalić
      plan dalszego działania. Sądzę, iż służyć temu będą też mogły nasze
      comiesięczne spotkania.
      • Gość: atomski Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 01:01
        I przyznanie każdemu jakiegoś tytułu też usprawni działanie NETBIT?
        Na razie wygląda na to ,że będzie 25 prezesów ,15 vice- i 5 członków.
        Proporcje jak w polskiej rzeczywistości...
        • Gość: Jack Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 01:46
          "Na razie wygląda na to ,że będzie 25 prezesów ,15 vice- i 5 członków"
          ----------------------------------------------------------------------
          Jak to wyliczłeś ?
        • Gość: Ted Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 12:25
          słabo z rachunkami, podziel prezesów i v-ce przez dwa, członków jeszcze nie ma
          • Gość: atomski Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 14:13
            Zbyt dosłownie ,zbyt dosłownie.
            Ja proponuje tylko jednego prezesa i to przechodniego. Powiedzmy trzy miesiące
            członek Netbit z Torunia,następne pięć (sorry -trzy ) ,z Bydgoszczy:))))
            Jak w UE .
            Precz z biurokracją !!!!
            • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 19:54
              Proponuje zrezygnować z wyborów Vice w B.i powierzyć te obowiązki Krotossowi
              • radca Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy 28.08.01, 21:05
                Ja uwazam jednak,ze dobrze byloby -gdyby te sprawy zostaly uporzädkowane.
                Lecz jak widze, jest male zainteresowanie.
                Nie moze Prezes dodatkowo pelnic role Vi-ce prezesa i to ds Bydgoszczy.
                Przypomina to wchodzenie we " wladze absolutnä".Moze pojawiac sie stronniczosc
                w przypadku takiego läczenia funkcji.Czy tak trudno jest wybrac kogos na Vi-ce ?

pozdrawiam
                radca
                • Gość: Jasio Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy IP: *.sympatico.ca 28.08.01, 21:09
                  Cos mi sie wydaje, ze szykuje sie kolejna kanapowa partyjka z prezesami,
                  viceprezesami, rzecznikami itp. Czy naprawde wszystko musi byc tak formalne i
                  tak smiertelnie powazne? Niech dzisiaj vice bedzie Krzyzak ( bo akurat ma
                  nastroj i czas) a jutro Krotoss lub ktokolwiek inny ktory sie na cos przyda.
                  • krotoss Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy 28.08.01, 21:20
                    Krzyzak jest juz v-ce z Torunia-to tak na marginesie ;).Co do mojego v-ce to
                    rzeczywiscie nie moge "pelnic" dwoch funkcji bo mialbym za duza wladze ;))).A
                    tak serio to rzecziwiscie musimy wybrac v-ce z Bydzi tylko kto moze zrobmy to
                    na spotkaniu bo tu na forum ustalenie jakis konkretow idzie ciezko :(

KroTosS
                    • radca Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy 28.08.01, 21:34
                      Witam Wszystkich.

Sam NetBiT powstal tutaj na Forum dyskusyjnym w INTERNECIE.Nie jest to jeszcze
                      zadna organizacja lu stowarzyszenie w materialnym swiecie.Jest to internetowy
                      twör.Powstal z nicköw i obszernych dyskusji wirtualnych.Tutaj ocenia sie osobe-
                      tyko i wyläcznie z forum.Pewne wyobrazenie o danej osbie powstaje tutaj na
                      Forum.To logika,sposöb ukladania zdan oraz cechy charakteru sie uwidaczniajä w
                      naszych dyskusjach.Tu nie jest wazne; kto kim jest ? w jakim wieku? oraz
                      wygläd zewnetrzny itd. To na forum powstal NetBit i moim zdaniem tu powinno sie
                      dokonac wyboru Vi-ce prezesa.Nie przy ognisku i kielbaskach z piwem.

Spotkanie w rzeczywistosci-to juz nie Forum.

Kazdy wie,ze sä to funkcje umowne i nie sä stale.Tak jak wirtualny swiat.

Dlatego moim zdaniem powinno sie tutaj -tego dokonac.

pozdrawiam
                      radca
                      • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa d/s Bydgoszczy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 21:38
                        radca napisał(a):

> Witam Wszystkich.
                        >
                        > Sam NetBiT powstal tutaj na Forum dyskusyjnym w INTERNECIE.Nie jest to jeszcze
                        > zadna organizacja lu stowarzyszenie w materialnym swiecie.Jest to internetowy
                        > twör.Powstal z nicköw i obszernych dyskusji wirtualnych.Tutaj ocenia sie osobe-
                        > tyko i wyläcznie z forum.Pewne wyobrazenie o danej osbie powstaje tutaj na
                        > Forum.To logika,sposöb ukladania zdan oraz cechy charakteru sie uwidaczniajä w
                        > naszych dyskusjach.Tu nie jest wazne; kto kim jest ? w jakim wieku? oraz
                        > wygläd zewnetrzny itd. To na forum powstal NetBit i moim zdaniem tu powinno sie
                        >
                        > dokonac wyboru Vi-ce prezesa.Nie przy ognisku i kielbaskach z piwem.
                        >
                        > Spotkanie w rzeczywistosci-to juz nie Forum.
                        >
                        > Kazdy wie,ze sä to funkcje umowne i nie sä stale.Tak jak wirtualny swiat.
                        >
                        > Dlatego moim zdaniem powinno sie tutaj -tego dokonac.
                        >
                        > pozdrawiam
                        > radca

Drogi Radco !
                        Z Twojego postu wynika ,że wogóle nie powinniśmy się materializować i pozostać
                        wirtualni.Tak to odebrałem.
                        • radca Re: WYBORY ---- vi-ce Prezesa - do Krzyzaka 28.08.01, 22:07
                          Drogi Krzyzaku.

Dobrze,ze o to zapytales.Przypomnij sobie,jak namawialem do zalozenia
                          STOWARZYSZENIA.Bylem za to krytykowany przez niektöre osoby i to z zarzädu
                          (przyklad minn. Sonia).Dlatego przestalem namawiac i uwazalem,ze moze ktos to
                          rozwinie ? moze inni ? a moze upadnie ? Nie chcialem sie zbyt narzucac z moimi
                          pomyslami.Lecz zdaje sobie sprawe,jesli kiedykolwiek odbedzie sie zebranie
                          zalozycielskie STOWARZYSZENIA-to i tak bedzie trzeba WYBRAC konkretny ZARZÄD i
                          STRUKTURY ORGANIZACYJNE.Wtedy bedzie sie to odbywalo w swiecie materialnym.

Te wszystkie funkcje-to na razie sprawy umowne ;w internetowym forum.
                          O to przeciez chodzi-lecz to röwniez pomaga.

To cos takiego jak; " Polski Rzäd w okresie gdy Polska nie istniala".

Jesli powstanie STOWARZYSZENIE-to i tak bedzie nalezalo przeprowadzic WYBORY.

pozdrawiam
                          radca
                          • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 22:18
                            Drogi Radco,
                            dla mnie wybory stanowią sprawę trzeciorzędną.Na spotkaniu większość kiedy
                            zapytałem czy mamy jakiś plan spotkania , opowiedziała się ,abyśmy nie
                            rozmawiali o wyborach w NetBiT,stowarzyszeniu,statucie itd.Dla mnie osobiście
                            tak jak napisałem to wyżej jest mniej ważne.Kwestia tytułów i funkcji nie ma
                            dla mnie większego znaczenia. Istotne są spotkania ,przyjażń i zbliżenia ludzi
                            z BiTu.Reszta o ile okaże się realna i wytrzyma próbę czasu ,powinna nastąpić
                            póżniej.
                            Tak do końca to nikt nie wie ilu ludzi uda nam się przekonać do Net BiTu.
                            • krotoss Re: WYBORY ---- 28.08.01, 22:26
                              Przepraszam ze sie wtrace ale uwazam ze Krzyzak ma absolutna racje.Nie widze w
                              tym nic takiego co Radca okreslil mianem : "kolka wzajemnej adoracji" ktore to
                              stwierdzenie bardzo mi sie niestety nie spodobalo i lekko uprzedzilo bo w koncu
                              jakby nie patrzec to najwazniejsi wlasnie my jestesmy-przelamalismy dawne
                              wasnie a rozpoczelismy jak sie wydaje wspaniala przyjazn i z tego z czasem moze
                              sie wlasnie wylonic cos glebszego.Ale na to potrzeba troche czasu bo gdyby od
                              razu zaczac wszystko formalizowac i usztywniac to moglo by to wielu zniechecic.

Pozdrawiam

KroTosS
                              • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 22:35
                                Masz rację Krotti.Świetnie się rozumiemy.I to po jednym spotkaniu p. Prezesie.
                                • krotoss Re: WYBORY ---- 28.08.01, 22:53
                                  Gość portalu: Krzyżak napisał(a):

> Masz rację Krotti.Świetnie się rozumiemy.I to po jednym spotkaniu p. Prezesie.

:))) bardzo sie ciesze ze sie rozumiemy ale jeszcze bardziej z tego zdrobnienia
                                  Krotti jest naprawde super-bardzo mi przypadlo do gustu-brawo zapomyslowosc :)))

Pozdrawiam KroTosS
                                  • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- Do Krottiego IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 22:55
                                    Krotti to Ania wymysliła dla Ciebie to zdrobnienie.Pozdrawia Ciebie bardzo
                                    serdecznie.
                                • krotoss Re: WYBORY ---- 28.08.01, 22:55
                                  Gość portalu: Krzyżak napisał(a):

> Masz rację Krotti.Świetnie się rozumiemy.I to po jednym spotkaniu p. Prezesie.

:))) bardzo sie ciesze ze sie rozumiemy ale jeszcze bardziej z tego zdrobnienia
                                  Krotti jest naprawde super-bardzo mi przypadlo do gustu-brawo zapomyslowosc :)))

Pozdrawiam KroTosS
                                  • krotoss Re: WYBORY ---- 28.08.01, 22:57
                                    Dzieki i nawzajem szczegolnie dla zonki za taka pomyslowosc.

KroTosS

Ps.Pierwszy raz mi posta zdublowalo :(((
                              • Gość: Jasio Re: WYBORY ---- IP: *.sympatico.ca 28.08.01, 22:40
                                Na dzisiejszym etapie nie widze uzasadnienia dla formalizowania NetBitu. Netbit
                                jest i chyba na razie powinien zostac sposobem na przyjazna integracje
                                mieszkancow naszych miast. Formalizacja "stowarzyszenia" mialaby sens tylko w
                                przypadku gdybysmy mieli REALNA mozliwosc wplywania na decyzje wladz a takowej
                                na tym etapie raczej nie mamy. W przyszlosci byc moze pojawi sie taka mozliwosc
                                ale i wtedy sadze, ze NetBit powinien pozostac tym czym jest a obok niego
                                mogloby powstac jakies formalne stowarzyszenie.

A poza tym latwiej mi pisac Krotossie czy Krzyzaku niz panie viceprezesie.
                                • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 22:46
                                  No dobrze skoro tak uważasz ..........
                                  A co z tym kiwaniem ?
                                  • Gość: Jasio Re: WYBORY ---- IP: *.sympatico.ca 28.08.01, 22:48
                                    Nie widziales? Kiwalem.
                                    • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 22:52
                                      Nie byłem pewny ,ale skoro mówisz ,że kiwałeś to wierzę.
                    • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- Do Jasia. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 21:35
                      Witam mojego kolegę Jasia. Cieszę sie ,że już wróciłeś z Toronto.tęskniliśmy za
                      Tobą.Aha ,dlaczego nie kiwałeś ?
                      A tak poważnie.Stary ,jesteś potrzebny w NetBiT.Zapraszam już dzisiaj Ciebie na
                      następne spotkanie .Zgadzam się z Tobą :) , jeżeli chodzi o wybory Vice.
                      Czy to musi być Prezes ,vice itd ? Moze faktycznie nich to będzie funkcja
                      przechodnia .Raz ktoś z Bydzi ,raz od nas.

• Gość: Jasio Re: WYBORY ---- Do Jasia. IP: *.sympatico.ca 28.08.01, 22:47
                        Dziekuje za mile slowa. Szykowalem sie na spotkanie (zagladalem na forum choc
                        sie nie odzywalem) niestety zamiast w spotkaniu bralem udzial w mniej
                        przyjemnej uroczystosci a wiec pogrzebie kogos z bliskiej rodziny. To juz drugi
                        taki pogrzeb w ciagu 5 tygodni i nie ukrywam, ze byl to jeden z gorszych
                        okresow mojego zycia.

Jak tak dalej pojdzie, bedzie jeszcze nie jedna mozliwosc spotkania. Kupuje
                        teraz spora dzialke pod Bydgoszcza a wiec moze na wiosne bede mogl wszystkich
                        zaprosic na grilla do siebie.

pozdrawiam
                        • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- Do Jasia. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 22:51
                          Wspólczuję z powodów sytyacji rodzinnych.
                          jeśli chodzi o działkę to się cieszę ,że planujesz grila dla NetBiT.Będzie nam
                          WSZYSTKIM (30-50, może 100 osobom )miło być goszczonym u Ciebie.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Jasi Re: WYBORY ---- Do Jasia. IP: *.sympatico.ca 28.08.01, 22:55
                            100 sie jeszcze zmiesci 30 m2 dla kazdego, ale jak dojdziemy do 1000 to bedzie
                            gorzej.
                            • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- Do Jasia. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 22:58
                              Jeżeli to nie będzie tak szybko to zapewniam Ciebie ,że postaram sie do wiosny
                              zorganizowac grupę ok 1200 członków i sympatyków.
                              Zapewniam juz dzisaj ,że będzie arcy ciekawie.Śmiechu co nie miara.
                          • Gość: Jack Re: WYBORY ---- Do Jasia. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 23:00
                            Witam wszystkich.
                            Oj rozwinęła nam się dyskusja organizacyjna.
                            Osobiście jestem za stopniowym rozwojem NetBiT, a tu kolejnym etapem będzie
                            jego rejestracja. Myślę, iż przy tak dobrym starcie szkoda byłoby lansować
                            samoograniczenia rozwojowe tej wspaniałej inicjatywy.
                            Przyjdzie oczywiście czas na stworzenie jakiejś podtawowej (do minimum
                            ograniczonej) struktury organizacyjnej. Jednak w chwili obecnej niech będą to
                            funkcje tymczasowe, może przechodnie - wszystko jedno, ktoś jednak musi tym
                            kierować - Krotoss robi to wybornie.
                            • Gość: Krzyżak Re: WYBORY ---- Dobranoc IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 23:05
                              Przepraszam ,ale mam już dość wrażeń na dziś.Idę spać .Pozdrawim
                              wszystkich.Prtzypominam jednocześnie aby brać przykład z Weroniki i Debeta i
                              pisać posty do białego rana.
                              Rano Was zmienię.
                              Dobranoc./To tak na marginesie wyborów/
                            • Gość: atomski weto !!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 23:17
                              A ja uparcie po przeczytaniu powyższych:
                              Ja proponuje tylko jednego prezesa i to przechodniego. Powiedzmy trzy miesiące
                              członek Netbit z Torunia,następne pięć (sorry -trzy ) ,z Bydgoszczy:))))
                              Jak w UE .
                              Precz z biurokracją !!!!

Mogę jeszcze dodać,że jeżeli NETBIT ma się rozwijać ,nie powinno się nas
                              straszyć stołkami prezesów i jakimiś wyborami.U paru osób zauważyłem pewne
                              obawy i je podzielam.Jestem jak najbardziej za materializowaniem,ale nie za
                              robieniem z NETBITU machiny składającej się w kólek zębatych (każdy członek to
                              takie kółko,ma swoje miejsce w szyku i nie podskoczy).
                              Takie czarne wizje mnie naszły po wypowiedziach radcy...
                              Przepraszam,że mówię wprost i tak do wszystkich,jestem bowiem najmłodzym stażem
                              NETBIT-em ,najniżej położonym kółeczkiem,o najmniejszych zasługach...
                              • Gość: debet Re: wento !!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 09:50
                                Krzyżak, ja piszę posty do białego rana tylko wtedy, kiedy nudzę się w pracy.
                                Nie wymagajmy od osób, które mogą sobie smacznie spać, aby całą noc siedziały
                                przed monitorem. Od tego można dostać poważnej choroby, jednak nie pamiętam jak
                                się ona nazywa. Co do legalizacji NETBiT-u, to uważam że sprawa jest o tyle
                                prosta, że nawet nie musimy o niej rozmawiać. Zobaczycie, że z biegiem czasu
                                sprawy zaczną się tak układać, że sytuacja będzie od nas wymagała, aby NETBiT
                                zalegalizoać lub kontynuować to w dotychczasowej formie. Jestem przekonany, że
                                wykazując taką jak teraz aktywność, siłą rzeczy Stowarzyszenie trzeba będzie
                                zarejestrować. To będzie warunek, aby zdziałać coś więcej. Do tego przecież
                                zmierzamy. Nie musimy każdego członka honorować jakimś stanowiskiem. To i tak w
                                póżniejszym czasie, kiedy Stowarzyszenie będzie się powiększać o kolejnych
                                członków, będzie niemożliwe. Wybierzmy kilka kompetentnych osób, które mogłyby
                                sprawować odpowiednie dla siebie funkcje. Ja dla dobra NETBiT-u mogę się zrzec
                                funkcji rzecznika. Pozdrawiam.
                                • Gość: Jasio Re: wento !!!!!! IP: *.sympatico.ca 29.08.01, 12:12
                                  > prosta, że nawet nie musimy o niej rozmawiać. Zobaczycie, że z biegiem czasu
                                  > sprawy zaczną się tak układać, że sytuacja będzie od nas wymagała, aby NETBiT

Wlasnie: z biegiem czasu. Jezeli taka KONIECZNOSC sie pojawi to sie to zrobi.
                                  W skrocie: Jezeli Krzyzak pisze mi, ze na wiosne przyszlego roku dostarczy 1000
                                  czlonkow sympatykow NetBitu to ja mu wierze, ale jezeli NetBit przeksztalci sie w
                                  oficjalna organizacje to bardzo watpie czy zbierzecie 30.

>Ja dla dobra NETBiT-u mogę się zrzec
                                  > funkcji rzecznika. Pozdrawiam.

Dlaczego? nikt nie pisze, ze jestes zlym rzecznikiem.
                                  • Gość: debet Re: wento !!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 08:43
                                    Na razie nikt mnie o to nie oskarża, ale przecież niewiele było ku temu okazji.
                                    Chiałem tylko podkreślić, że nieważna jest jak największa ilość stanowisk, ale
                                    to, kogo na nich będziemy obsadzać.
                                • Gość: Krzyżak Re: Do Debeta IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 12:13
                                  Żartowałem z tym pukaniem do białego rana.
                                  Pozdrawim Ciebie bardzo sedecznie.Miłego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka