Gość: Czytelnik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:50 Równiez podbijam temat... sporo się dzieje w klubie.Pachnie mi to upadłościa i upchaniem wszystkich sekcji gdzie sie tylko da.jest mi szkoda wszystkich którzy maja Zawisze w sercu trenerów i wychowawców młodzieży czy to bokserów gimnastyków itp.Najbliższa mi piłka nozna i setki małolatów uganiajacych się za futbolówka ma przejąć Bks (według "expresu" i przypomnijcie sobie słowa włodarzy, że piłka na Zawiszy, ze tylko w oparciu o Zawiszę itp. Pierwsze co to powinni rozmawiac ze Stowarzyszeniem ale im nie jest to na ręke...najchetniej pozbyliby się "kłopotu" Może mi ktos napisac do kiedy Stowarzyszenie ma umowe z WKS-em podpisana odnośnie używania stadionu itp. ?? Chodzi mi o to, że może sie okazac iż po wygasnieciu np w czerwcu umowy nie bedzie z kim podpisac nowej bo miasto przekaże sekcę poprostu Bks-owi (wiem, że to i tak nie przejdzie ale może byc spory problem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:38 Walczcie o swoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m79 Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 21:25 niech tylko spróbują ruszyć Nasz klub to dopiero będzie się działo..... uważam że nie należy bojkotować turmieju Brońćzyka a pokazać się w jak największej liczbie..... a golopa umilić występ odpowiednio hhheeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 21:29 shf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.telco.ras.pl 27.01.05, 17:26 i co z turniejem Brończyka? jakaś cisza panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:51 ja ide na bronczyka jak chyba cale lesne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 10:28 IV TURNIEJ IM. ANDRZEJA BROŃCZYKA - 29.01.2005 g. 9:00 W najbliższą Sobotę - 29. Stycznia odbędzie się halowy turniej piłki nożnej oldbojów, imienia znakomitego bramkarza Zawiszy, później szkoleniowca, legendy naszego Klubu - Andrzeja Brończyka. 16 zespołów będzie walczyło o puchar prezesa K-PZPN, którego bronić będzie drużyna Zawiszy. Sponsorem turnieju jest firma Domar-Bydgoszcz. Początek o godzinie 9:00. Wystąpią następujące zespoły: Zawisza Bydgoszcz, ŁKS Łódź, Groclin Dyskobolia, Rhino Hamburg, Inter Warszawa, All Stars Gdynia, Wielkopolska, Jeziorak Iława, Anwil Włocławek, TSV Berlin, Orły Górskiego, Amica Wronki, Śląsk Wrocław, Orlen Płock, Oldboys Olsztyn, Wijmar. Zespoły zagrają mecze w czterech grupach, mecze półfinałowe rozpoczną się o godzinie 17:00, o godzinie 18:00 zaplanowany jest mecz pokazowy gwiazd sportu, natomiast finał planowany jest na godzinę 19:00. WAŻNA INFORMACJA DLA KIBICÓW BYDGOSKIEGO ZAWISZY!!! OKOŁO GODZINY 12 NASTĄPI UROCZYSTE OTWARCIE TURNIEJU, A ZARAZ PO NIM ODBĘDZIE SIĘ PREZENTACJA IV-LIGOWEGO ZESPOŁU ZAWISZY BYDGOSZCZ, Hala Łuczniczki-BYDGOSZCZ WSTĘP BEZPŁATNY Szczegóły www.zawiszafans.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:09 Pozdrowienia ze świata dla "bandy" z forum Gazety. TRzymajcie się i piszcie o Zawiszy. Jest jakaś nadzieja (która to już????) że nadejdzie wiosna i lepsze czasy:) ZAWISZA JEST WSZĘDZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:12 Maciej! jutro sie widzimy mam nadzieje :) www.andrzejbronczyk.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 22:47 Pozdrowienia dla jednoosobowego FC Zawiszy w dalekim świecie:) Trzymaj sie Maciej! My ZAWISZY NIE ODDAMY!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.osowagora.pl / 80.50.52.* 22.03.05, 22:25 No coz jako kibic Poloni Bydgoszcz zycze powodzenia!! Idze w dobra strone!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 07:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 07:47 a co to jast zawisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:47 ZAWISZA 2 miejsce w Turnieju Brończyka Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) 30.01.05, 21:14 nie.oddawajcie.powodzenia.!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m79 Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:22 do góry Zawisza nigdy nie zginie ( ten temat też) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie!!!! Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:13 nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 31.01.05, 12:13 Trzymam się w dalekim świecie:)Mam nadzieję, że na wiosnę zawitam na Gdańską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 00:43 Czekamy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:51 www.zawiszafans.com "W czwartek od godziny 21:30 do godziny 22:15, na czacie naszej strony będzie można porozmawiać i zadawać pytania zawodnikom i trenerowi bydgoskiego Zawiszy, którzy od dziś przebywają na obozie w Charzykowych. Zapraszamy wszystkich do uczestnictwa." Fajna inicjatywa i zapraszam wszystkich do uczestnictwa. www.zawiszafans.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssis Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:49 eeech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Euro2012 w Bydzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:25 Euro 2012 w Bydgoszczy? Wojciech Borakiewicz Szefowie kujawsko-pomorskiego związku piłki nożnej i lekkiej atletyki zawiązują sojusz. Celem ma być zbudowanie nowego stadionu na Zawiszy, na którym będą mogły się odbyć mistrzostwa Europy - piłkarskie i lekkoatletyczne - Wiem, to brzmi całkiem futurystycznie, ale generał Douglas Mc Arthur powiedział kiedyś: Szansy nie otrzymują ci, którzy tylko czekają. Ona jest chwytana przez tych, co atakują - mówi szef Kujawsko-Pomorskiego Związku Piłki Nożnej i wiceprezes PZPN Eugeniusz Nowak. Przypomnijmy: w poniedziałek PZPN zgłosił Polskę (razem z Ukrainą) jako kandydata do organizacji finałów Euro 2012. Do listopada UEFA dokona wstępnej selekcji kandydatów i wybierze kraje, które przejdą do drugiego etapu selekcji. W grudniu 2006 Komitet Wykonawczy UEFA dokona wyboru gospodarza turnieju finałowego. W wyścigu o Euro startują jeszcze: Włochy, Grecja, Rosja, Szkocja oraz Węgry wspólnie z Chorwacją PZPN wytypował na razie 8 miast, gdzie mogłyby odbyć się mecze Euro 2012. To Warszawa, Katowice, Chorzów, Kraków, Gdańsk, Łódź, Wrocław i Poznań. Bydgoszcz razem ze Szczecinem to miasta rezerwowe. Szanse na Euro ma tylko pięć ośrodków (drugie pięć otrzyma Ukraina). - Wysłano do nich list z zapytaniem o chęć organizacji meczów Euro w 2012. Samorządy tych miast same zdecydują, czy są w stanie znaleźć środki na budowę stadionu - mówi Nowak. I to wielkie, bo na całą organizację będą potrzebne ogromne pieniądze rzędu kilku miliardów euro. - W Bydgoszczy będziemy działać razem z prezesem Wolsztyńskim z PZLA (Krzysztof Wolsztyński jest szefem regionalnego związku LA i wiceprezesem PZLA, przyp. red.). We dwójkę będziemy silniejsi - dodał szef K-PZPN. Przypomnijmy, że działacze lekkoatletyczni, po Superlidze Pucharu Europy, która odbyła się w ubiegłym roku marzą o jeszcze większej imprezie. - Potrzebujemy na mistrzostwa Europy seniorów stadionu o pojemności co najmniej 35 tys. widzów, z nowym dachem. Tak naprawdę byłaby niezbędna kompletna przebudowa obecnego obiektu przy ul. Gdańskiej. Połączenie obu funkcji lekkoatletycznej i piłkarskiej byłoby idealnym rozwiązanie dla Bydgoszczy. Zyskałoby na tym nasze miasto a nie Warszawa, gdzie też planuje się wybudowanie narodowego stadionu lekkoatletycznego - mówi Wolsztyński. ILE KOSZTUJE EURO Portugalia wydała na piłkarskie ME w 2004 roku 4 mld euro. To wydatki na stadiony (727 mln euro), i budowę infrastruktury: autostrad, superszybkiej kolei, obiektów użyteczności publicznej. Siedem stadionów wybudowano od podstaw, trzy zostały przebudowane. Portugalski rząd pokrył 21,5 proc. kosztów, 4,5 proc. dała UE, resztę musieli pokryć właściciele obiektów, tzn. miasta. JAKI POWINIEN BYĆ ZAWISZA Żaden z polskich stadionów nie spełnia wymogów UEFA. Przy ul. Gdańskiej musiałby też powstać całkowicie nowy obiekt. Po pierwsze musi być dwa razy większy. Obecnie Zawisza mieści 19 tys, widzów. UEFA wymaga, żeby stadiony goszczące mecze grupowe finały Euro miały co najmniej 30 tys. pojemności, I runda i ćwierćfinały - 40 tys. a półfinały i finał - 50 tys. Powinny mieć także zadaszenie i inną infrastrukturę np. szatnie o powierzchni 100 m kw. W Bydgoszczy warunki UEFA wymagają właściwie zburzenia starego stadionu Zawiszy z trybunami usytuowanymi na wałach ziemnych i zbudowania nowych. Nowy musi być też dach - obecny nie spełnia wymogów UEFA. Wszystko razem kosztować może około 40 milionów euro. Połowę będą musiały znaleźć same samorządy. W przypadku Bydgoszczy taki koszt przebudowy stadionu pochłonąłby aż 80 procent rocznych wydatków miasta na sport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleńka Re: Euro2012 w Bydzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 16:46 Euro 2012 w Bydzi to byłby wypas pewnie i nierealne ale trzymam kciuki może sie uda aaaaaa 2012 będe już bardzo stara!!!!Jednak to nie przeszkadza aby dotrzymać kroku ZAWISZY pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleńka Re: Euro2012 w Bydzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 16:49 z tym bardzo to przesadziłam ale i tak mi z tego powodu smutno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:44 Jutro o 13:00 sparing z Unia Solec kuj. na bocznym boisku na Zawiszy Będzie można nabyc 1 edycje vlepek 24 sztuki za 3,5 zł mam nadzieję, że szybko sie rozejdą i bedzie mozna działać z 2 edycja...na forum zawiszafans.com już sa projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 09.02.05, 12:01 i w górę, d zobaczenia na wiosnę. PS NIe spać- Pisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambambam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:22 ehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grexin Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:13 h i i i i !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 14.02.05, 19:27 Można legalnie wspomagać kluby sportowe, tylko znów Walkowiak zapomina o piłce nożnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:43 a ja z innej beczki...prawdziwa inwazja vlepek na miescie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:31 no i z innej beczki ;) www.90minut.pl/news.php?id=245535 Piotr Nowak ścigany listem gończym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:26 TRYBUNA CYTOWAŁA FORUM ZAWISZY www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004062319 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.02.05, 18:07 Dzis w Radio Gra o 9 rano w wiadomosciach podano informacje o meczu sparingowym z Lechem Poznan.Wypowiadal sie Mariusz Walenciak.Mowil,o tym ,ze Lech przyjedzie w najmocniejszym skladzie i ogolnie zapraszal ludzi na mecz. Cieszy fakt,ze mowia o nas w radio,jest o Zawiszy coraz glosniej ;)) A co do Trybuny to zacytowano m.in mnie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Artykuł z Pomorskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 00:23 ORDER. Prezydentowi nie powiedzieli? Ścigany kawaler Czy można być ściganym listem gończym, a jednocześnie otrzymać order od prezydenta RP? Można. Dla Piotra Nowaka, urodzonego w Pabianicach, potem długo związanego z Bydgoszczą, ostatnie dni są radosne. Jako trener amerykańskiej stołecznej drużyny D.C. United zdobył mistrzostwo USA, a na kolejne laury nie musiał długo czekać. Burmistrz Waszyngtonu ustanowił nawet 9 lutego Dniem Piotra Nowaka. O honorach nie zapomniał prezydent Aleksander Kwaśniewski. Przebywał w stolicy Stanów Zjednoczonych tylko kilkanaście godzin, lecz przyjął byłego piłkarza Zawiszy w rezydencji Blue House koło Białego Domu i wręczył mu Krzyż Kawalerski Orderu Zasługi RP. Przyznawany obywatelom polskim, "którzy swą działalnością wnieśli wybitny wkład we współpracę międzynarodową oraz współpracę łączącą RP z innym państwami i narodami". Problem tylko w tym, że Piotr Nowak odnosi sukcesy za granicą, a w Polsce jest poszukiwany listem gończym i ciągnie się za nim pokaźna lista wierzycieli. List jest i... nie będzie - W 2001 r. Stefan Guzek złożył do prokuratury zawiadomienie, że pan Nowak nie wypłacił mu należnego wynagrodzenia i nie płacił za niego składek ZUS. Jako że pan Nowak wyjechał z Polski, został za nim rozesłany list gończy. Potem sprawę zawieszono - wyjaśnia "Pomorskiej" Jan Bednarek, rzecznik prasowy bydgoskiej prokuratury. Guzek, ówczesny trener KP Bydgoszcz, obecnie szkoleniowiec IV-ligowej Wisły Nowe. Gdy trenował bydgoską drużynę, jej właścicielem był właśnie Nowak, który przeniósł zespół z Konina i zamierzał reaktywować w Bydgoszczy "wielki futbol". Nie wyszło, a z KP Bydgoszcz skończyło się klapą i długami. - Z odsetkami byłoby to teraz ok. 50 tys. zł, ale już nie chodzi mi o pieniądze - mówi "Pomorskiej" Guzek. - Wystarczyło zwykłe "dziękuję", bowiem wielokrotnie dokładaliśmy do tego interesu z własnej kieszeni. Wygrałem nawet wówczas sprawę w sądzie pracy, a musiałem zapłacić z własnej kieszeni ponad 400 zł kosztów komorniczych. Wiem, że moja sprawa zostanie umorzona. Jak widać, nie trzeba być w kraju uczciwym człowiekiem, gdyż wystarczy wyjechać za granicę i już można od prezydenta otrzymywać ordery. Wiadomo, że Nowak do Polski na razie nie wróci, gdyż cała sprawa przedawnia się dopiero w 2011 roku. Jak wróci, od razu zostanie aresztowany. Trener może się jednak mylić. Tak się składa, że bydgoska Prokuratura Okręgowa właśnie wzięła się za "sprawę Nowaka"! - Wracamy do wielu zawieszonych postępowań. W tym przypadku zostanie ono umorzone, gdyż jest to sprawa wybitnie cywilna i według nas, nie nosi znamion przestępstwa. Tym samym zostanie uchylony list gończy - informuje prokurator Bednarek. Nikt nie wiedział? Czy prezydent Kwaśniewski wiedział o sprawie w prokuraturze wręczając Nowakowi wysokie odznaczenie państwowe? - Zostało ono przyznane na wniosek podsekretarza stanu w Ministerstwie Spraw Zagranicznych, a pomysłodawcą była ambasada RP w Waszyngtonie. Wniosek nie zawierał informacji o tym, że pan Nowak jest ścigany listem gończym i prezydent o tym nie wiedział - poinformowano nas w Kancelarii Prezydenta. - Już zwróciliśmy się o wyjaśnienie tej sprawy do MSZ. Zgodnie z ustawą prezydent może cofnąć przyznanie orderu, jeśli został wprowadzony w błąd lub odznaczony dopuścił się czynu, wskutek którego stał się tego niegodny. Czy zatem wszystkie szczegóły znało MSZ i ambasada Polski? - Dokładnie badamy sprawę. Jeszcze za wcześnie na konkrety - przekazał nam Aleksander Chećko , rzecznik resortu. Skontaktowaliśmy się także z Markiem Purowskim, rzecznikiem ambasady RP w Waszyngtonie: - Piotr Nowak odnosi sukcesy i jest postacią bardzo popularną w USA, a w szczególności w Waszyngtonie. O sprawie prowadzonej przez prokuraturę w Bydgoszczy ambasada nic nie wiedziała. Obecnie sprawa wyjaśniana jest w kraju. Tomasz Froehlke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Artykuł z Expressu Bydgoskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 01:13 PIŁKA NOŻNA Nie płacił, ale dostał krzyż Czwartek, 17 lutego 2005r. Prezydent Aleksander Kwaśniewski w trakcie niedawnej wizyty w USA odznaczył Piotra Nowaka Krzyżem Kawalerskim Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej. „To jakiś absurd” - mówią oszukani przez Nowaka piłkarze. Larum natychmiast podnieśli ci, którzy w 2001 roku i wcześniej zostali zatrudnieni przez spółkę Nowaka w KP Konin i Zawiszy SSA. „Szkopuł w tym, że nie była ona nawet zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym, a przecież w jej imieniu były podpisywane umowy. Nie tylko z zawodnikami, ale również z różnymi instytucjami” - przypomina Maciej Śmiglewski, jeden z graczy. „Piłkarzom, którzy grali wówczas w Zawiszy, Piotr Nowak, jako rzekomo stuprocentowy udziałowiec spółki, do dziś winien jest premie meczowe, które były dość duże w stosunku do wynagrodzenia podstawowego. Trzeba być oszustem, żeby tak postąpić. A przyznanie orderu, to jakiś absurd. Niech o czynach Nowaka najlepiej świadczy fakt, że jest ścigany przez prokuraturę” - dodaje Śmiglewski. Jan Bednarek, rzecznik prasowy prokuratury Bydgoszcz-Północ, potwierdza, że za byłym bydgoskim piłkarzem, a teraz trenerem, rozesłano list gończy, ale... „Zbadano sprawę ponownie i nie ma podstaw do poszukiwania pana Nowaka i twierdzenia, że popełnił przestępstwo. W najbliższym czasie list gończy zostanie uchylony” - powiedział „Expressowi”. Stefan Guzek, który prowadził wówczas drużynę, jest oburzony. „Mam stos papierów, które świadczą o tym, że klub Nowaka nie płacił składek do ZUS-u i naruszył prawa pracownicze. Oczywiście, może się on tłumaczyć, że miał swoich pełnomocników i to oni przetrwonili kilkadziesiąt tysięcy złotych, ale co mnie to obchodzi?” Skrzywdzeni są też zawodnicy, poprzedni trener KP Konin, Krzysztof Pawlak, i masażysta Wojciech Spałek. „Jak to możliwe, aby człowiek, który narobił tyle bałaganu był hołubiony przez prezydenta?” - zastanawia się Guzek. Trener pogodził się jednak z tym, że nigdy nie odzyska należnych mu pieniędzy. Marcin Karpiński - Express Bydgoski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Zawiszy Nie oddamy! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.02.05, 18:02 Dzis w radio Gra znowu mowili o Zawiszy ;) Tym razem byla poruszana sprawa obietnic Tadrzaka i wywiazywaniu sie z nich. Mariusz Walenciak wypowiadal sie, ze Tadrzak pomoga Stowarzyszeniu Zawiszy w roznych sprawach i jak narazie przekazal 10 tys zl,z obiecanej sumy 30 tys. Dla mnie jest to skandal,ze prawie pol roku po manifestacji urzad miasta dopiero wywiazuje sie z obietnic i to jeszcze w 1/3.No ale coz...dobre i to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Zawiszy Nie oddamy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 11:57 Kolejny wygrany sparing. Tym razem 6:1 ze Startem Pruszcz:) Oby tak w lidze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Zawiszy Nie oddamy! IP: *.kwidzyn.mm.pl 21.02.05, 16:32 a strona chodzi czy nie??????// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:27 Niech juz zacznie sie wiosna:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:08 ... i lepsze czasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.eu.org 06.03.05, 00:26 Ale widze ze śpicie, a ja na przymusowej migracji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 16:35 Dziś na hali Zawiszy odbył się I Turniej Kibiców Zawiszy. Wygrała drużyna ze Śródmieścia, a na boisku pojawił się nawet nasz emigrant;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 19:35 raczej migrant ;) na turnieju świetna zabawa, druzyny pokazaly niezly futbol hehe bardzo trafiony pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamuss Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 19:38 Lubie zuzel i BTZ ale jestem milosnikiem calej Bydgoszczy i wsdzystkiego co bydgoski tak wiec mozecie na mnie liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 15:40 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 01:21 I kolejna wygrana w sparingu, tym razem skromne 8:1 ;))) A liga i mecz z Lechem Poznań coraz bliżej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J@col Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.brda.net 13.03.05, 12:47 Zawisza duma Bydgoszczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: www.* / *.man.bydgoszcz.pl 13.03.05, 14:40 Może kiedyśśśśśś zrozumie to również Dombroicz, Walkowiak, że w Bydgoszczy pilka może kojarzyc się tylko z Zawiszą. szkoda, że i poslowie tego nie rozumieją. No moze poza Markowskim ale on kibicuje ...Legii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 15:55 Niedługo mecz z Lechem.Obecność obowiązkowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:30 Słucham radia PIK i własnie dyskutują o piłkarskim Zawiszy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 00:26 I co Yaraz mówili ciekawego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 16.03.05, 22:26 witam z daleka:) od dziś będe częściej tu zaglądał:) Zawiszka jest wszędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 15:15 Maciej pewnie założył internet, wraca ojciec tego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:46 Dziś w Expressie ciekawy artykuł jakto gen.Warner Ptaka do Bydgoszczy zniechęcił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:39 Mecz z Lechem juz jutro!!! Pokazemy wszystkim jak bawi sie Bydgoszcz!! ZAWISZA GOL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 23.03.05, 10:15 No to zjeżdżają się z różych stron kibice na Gdańską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 22:59 To bylo cos pieknego.Mimo ,ze wynik w plecy,ale to sie nie liczy!!! Nasz mlyn oscylowal w granicach 1500 osob. Szacunek dla kibicow Kolejorza,ktorzy zjawili sie w ok 200 osob. Ludzi na calym stadionie ok.4 tys i doping na 2 trybuny!!!!!! PS.Jestem ciekawy gdzie jest pan R. tak bardzo aktywny w ostatnich czasach w tym temacie ;))) PS2.Moze i dobrze,ze go nie ma ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 FOTOREPORTAZ Z ZAWISZA-LECH 24.03.05, 21:02 WPISUJCIE SIĘ W TEN WĄTEK Z PROSBĄ DO REDAKCJI BY UMIESCIŁA FOTOREPORTAŻ Z ZAWISZA-LECH forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=22053840 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JeszczePolskaniezg [...] IP: *.66.15.5.161.gte.net 24.03.05, 22:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarszmarszDabrowsk Pieski swiat Polaka zalezy od Republikanow w Kongr IP: *.66.15.5.161.gte.net 24.03.05, 22:46 . Kongres USA i Prezydent Bush przeciwstawili sie eutanazji pacjentki Terry Schiavo w szpitalu w Tampa na Florydzie. W poniedzialek, 21 marca 2005 Kongres USA (sejm amerykanski) zebral sie na nadzwyczajne posiedzenie bez precedensu i uchwalil ustawe, ze sedzia federalny musi orzec o zachowaniu zycia pacjentki Terry Schiavo, ktora zyje w szpitalu w stanie czesciowo wegetatywnym. Bush przerwal wakacje i w Bialym Domu podpisal uchwale Kongresu. Maz pacjentki Schiavo uzyskal w sadzie stanowym, orzeczeniem sedziego George- a Greera, zgode i usunal kroplowki, utrzymujace jego zone Terry Schiavo przy zyciu, w piatek, 18 marca. Jezeli akcja Kongresu i {rezydenta Busha zawiedzie, pacjentka Schiavo umrze z glodu i pragnbienia w mekach otepianych zastrzykami, mniejwiecej za dwa tygodnie. Ona juz nie moze wydac zadnego dzwieku z powodu zaschnietego gardla. ------------------------------ Akcja Kongresu i Prezydenta ma fundamentalne znaczenie dla przeszkodzenia usankcjonowania sie eutanazji w Sytanach Zjednoczonych po innych sposobach usuwania chrzescijan, jak: 1. skrobanek, 2. antykoncepcji, 3. "malzenstw" zboczencow seksulanych, 4. adoptowania dzieci przez zboczencow, 5. podtrzymywania epidemii "single mothers" przez "feminazich", 6. zapomog socjalnych dla rozwiazlych kobiet rodzacych coraz wiecej dzieci z innego lub nieznanego ojca, 7. wiezienia mezow - jedynych zywicieli rodzin - za "domestic violence", 8. bagatelizowania rosnacej szybko bezdomnosci r o d z i n w bogatym USA itd. -------------------------------------- Wsrod prawnikow, ktorzy przepchneli autanazje Schiavo przez sad stanowy Florydy nie widac ani jednego Zyda, co tlumaczy sie tym, ze Edgar Bronfman i eliciarze z World Jewish Congress kryja sie za fasada zmontowana z gojow. Ogolnie rozumie sie, ze walka o zycie Terry Schiavo jest walka o zycie Amerykanow-chrzescijan. Matka pacjentki Schiavo, Maria Schindler, wystapila w niedziele z emocjonalnym apelem do Kongresu USA i Prezydenta: "Please, please, please, save my little girl!" Media zamiescily jej desperackie blaganie. 22 marca sedzia federalny rozpatrzyl skarge rodzicow Terry Schiavo i orzekl, iz rodzice, domsgajacy sie ponownego podlaczenia kroplowek utrzymujacych Terry przy zyciu, nie uzasadnili swojej skarki w sadzie dostatecznie. Wobec tego sedzia federalny Supreme Court nie wydal nakazy powtornego podlaczenia kroplowek. 22 marca Prezydent Bush oswiadczyl, ze wolalby, aby ow sedzia orzekl na rzecz rodzicow Schiavo i uratowal ja od smierci. W srode, 23 marca, jednak sedzia w federalnym sadzie odwolawczym Supreme Court nie przyjal odwolania, utrzymujac, ze sad nizszej instancji nie uczynil bleduprawniczego. Odwolanie rozpatrywal sedzia mianowany przez zydofila, Prezydenta Clintona i dlatego nie mozna bylo spodziewac sie innej decyzji. Wobec tego sprawa odwolawcza poszla do nastepnej wyzszej instancji. W czwartek, 24 marca, matka znowu powtorzyla apel: "Somebody out there, help! Please, let my daughter live!" W czwartek wzbroniono ojcu Terry, Schindlerowi, odwiedzic umierajaca corke. Liberalowie, za ktorymi wystepuje antychrzescijanska frakcja Zydow-komunistow i World Jewish Congress, agituja zaciekle za eutanazja Schiavo, ale oni zgromadzili tylko kilkuosobowe wystapienia w telewizji i przemowienia Demkratow (mnijeszosci zydowskie) w Kongresie. Terry Schiavo nie zostawila pisanego, ani poswiadczonego ustnego testamentu, wyrazajacego pragnienie eutanazji w razie niemoznosci zadysponowania soba. Jej maz Schiavo, w sile wieku, ma kochanke i znia dziecko i chcialby jak najszybciej sfinalizowac usmiercenie swojej zony. Przed kamerami telewizyjnymi mowil, ze bardzo kocha Terry, ale onajuz nie przypomina te potulnej, uleglej pieknosci, z jaka ozenil sie kilkanascie lat temu na dobre czasy i na zle. Zydowka Debbie Wasserman-Schultz, kongresmenka Demokratow z Florydy, twierdzila w pieniaczym wystapieniu w Kongresie, ze Prezydent Bush, bedac Gubernatorem Teksasu, wydal prawo ulatwiajace eutanazje. To natychmiast sprostowaly dzienniki tv, ze wrecz przeciwnie, Bush otworzyl rodzinom pacjenta wiecej mozliwosci uratowania jego zycia. Brat Prezydenta, Jeb Bush, Gubernator Florydy, wyglosil dzisiaj, w czwartek, odezwe do mieszkancow Florydy, by zachowali spokoj w miejscach publicznych. Pomimo tego dzisiaj ludzie na Florydzie wyszli na ulice. Jedna grupa demonstruje pod transparentem: AUSCHWITZ, USA. Grupa mlodziezy demonstrowala przed szpitalem w Tampa, gdzie umiera Terry Schiavo. Przyniosla ona wode do picia. Policja aresztowala wszystkich uczestnikow. Dzienniki tv CBS cytuja dzisiaj przyklad samowolnej eutanazji w Texas Children's Hospital w ubieglym roku. Matka dziecka-ofiary powiedziala w dramatycznym wywiadzie, zeby do tego juz doszlo, ze ktos anonimowo "set an execution date" (wyznaczyl date egzekucji) mojego dziecka . . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecbork Re: Pieski swiat Polaka zalezy od Republikanow w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 14:54 ZAWISZA BYDGOSZCZ FC WIĘCBORK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecbork Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 14:55 PS. Rynkowo zyjesz ? :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 26.03.05, 21:58 No to Zawiszka rundę zaczął rewelacyjnie. Brawo piłkarze brawo Modracki brawo kibice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 15:18 Jedziemy dalej, nie przestajemy dzialac caly czas. na meczu z Lechem sezon sie nie kończy, trzeba dalej ściągac ludzi na Gdańską. Na stronie zawiszafans.com jest plakat zachęcający do przyjscia na najblizszy mecz z Victorią Koronowo. Każdy niech sciagnie wydrukuje, skseruje kilka kopii i poprzykleja gdzie sie da. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:12 jestem ciekaw ile osob przyjdzie na meczyk z Koonowem? Po cichu licze na niespodzianke na plus:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:08 wspaniała inicjatywa kibiców Zawiszy www.zawiszafans.com/komentarze.php?subaction=showcomments&id=1112203061&archive=&start_from=&ucat=& jestem dumny, że kibicuje temu klubowi oby wiecej takich akcji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 30.03.05, 22:21 BRAWO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:03 W sobotę wszyscy na Zawiszę!! Godzina. 19:00, ul. Gdańska 163!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 15:27 W ogole bardzo dobry komentarz red.naczelnego Gazety Wyborczej bydgoskiej w podsumowaniu tygodnia(wtorkowy bydgoski dodatek) - mianowicie pisze opisując mecz z Lechem że powinny znaleźć się pieniądze na Zawiszę,gdyż w Bydgoszczy jest tropikalny klimat na piłkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 02.04.05, 11:05 Przed chwilą podali na TVN że mecze 1 ligi się odbędą, ale przed rozpoczęciem spotkań będą minuty modlitwy za papieża. Jeżeli papież będzie żył mecz w Bydgoszczy się odbędzie. Proponuję wszystkim którzy wybiorą się dziś na Gdańską, usiąść na jednym sektorze, aby wspólnie odmówić modlitwę za Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) 10.04.05, 22:42 Podaje w uzupełnieniu gdyż wątek po wiadomości o śmierci Ojca Świętego 2 kwietnia 2005 r.zamarł ZAWISZA-VICTORIA 1-0 GOPLANIA-ZAWISZA 3-2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:52 UWAGA!!! Sobotni mecz z Włocłavią jest przełożony, odbędzie się o godzinie 16, a nie jak wcześniej planowano o 19:30. ZAPRASZAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 12.04.05, 18:35 No to do soboty. Liczę na odmulenie pomocników. Wraca Łożyński i Smigiel więc musi być lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 09:46 Od tego meczu na kazdy beda drukoane ładne kolorowe bilety, wszystko coraz bardziej profesjonalne na Zawiszy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:06 bilety pierwsza klasa. będą za 5 zł, i dla chcących wspomóc bardziej Zawiszę bilet-cegiełka za 10 zł. zapraszamy www.zawiszafans.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 14.04.05, 17:03 Widze ze stary druh Pawson znów się pojawił na GW. Oszołaoma nie ma więc możemy sobie dyskutować jak za starych czasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaku_ona Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:39 ciekawe czy Yaraz dzis sie bawi w Kredensie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!(2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:44 ????? :o Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Skwer im.A.Bronczyka przy dw.Bydgoszcz-Lesna 14.04.05, 23:52 Jak podaje czwartkowy bydgoski dodatek Gazety Wyborczej pojawiła sie inicjatywa by skwer przy dworcu Bydgoszcz-Lesna nazwac im.A.Brończyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson ZAWISZY NIE ODDAMY (2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:31 wariata pewnie zamkneli lub wylaczyli mu prąd - i całe szczęście! w sobotę ma być ładna pogoda, będą nowe, kolorowe bilety więc będzie piłkarskie święto. MECZ O 16.00 myślałem że Śmiglewski już zagra w tym meczu, a niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY (2) IP: *.kwidzyn.mm.pl 15.04.05, 11:18 to się w sobotę widzimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY (2) IP: 217.153.246.* 16.04.05, 10:41 pogoda dziś jest wyśmienita, wieć wszystkich zapraszamy na mecz. po meczyku jest gala, na wszystko się zdaży. Odpowiedz Link Zgłoś