Dodaj do ulubionych

Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza

IP: *.proxy.lucent.com 15.05.02, 22:44
Gratulacje.
Jest tutaj wszystko co nam dolega. Glupie przepisy, łamanie prawa, prywata, nadużywanie
władzy, strach o posadę. Efektem jest eleiminacja słabego choć starającego się
postępować praworządnie ogniwa.
Każda kolejna milcząca zgoda na taki obrót spraw to krok w tył. W państwie prawa trzeba
zmieniać prawo, przepisy w sposób legalny, demokratyczny. Szczególnie będąc posłem!
Obserwuj wątek
    • Gość: jack`y Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: *.dostep.pl 16.05.02, 00:29
      SKANDAL SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!!!
      BOŻE, CO SIE DZIEJE NA TYM ŚWIECIE. JAK MOŻNA OFICJALNIE WYKORZYSTYWAĆ DLA
      WŁASNYCH KORZYŚCI (NAWET JEŚLI MAJĄ MIEĆ ONE SŁUSZNY CEL) MANDAT POSELSKI.
      PANI BAŃKOWSKA, TERAZ PANI WIDZI JAK TO JEST BYĆ ZWYKŁYM OBYWATELEM.
      NIE MOGĘ TYLKO POJĄĆ JAK MOŻE MIEĆ PANI CZELNOŚĆ I TUPET DOMAGAĆ SIĘ ZWOLNIENIA
      LEKARZA, KTÓRY TAK NAPRAWDĘ POSTĘPOWAŁ ZGODNIE Z OBOWIĄZUJĄCYM PRAWEM - KTÓRE
      PANI JAK I RESZTA TAKICH MĄDRALIŃSKICH Z WIEJSKIEJ UCHWALILI - A PONOĆ MACIE
      ŚWIECIĆ PRZYKŁADEM DLA RESZTY .
      Z DRUGIEJ STRONY CHYBA NIE JEST PANI AŻ TAK BIEDNA ABY NIE STAĆ BYŁO PANIĄ NA
      ODPŁATNE WYKONANIE TAKIEGO BADANIA. ZRESZTĄ NAWET DZIECKO WIE, IŻ NA TEGO TYPU
      ODDZIAŁACH WYKONUJE SIĘ TYLKO NIEZBĘDNIE KONIECZNIE BADANIA.
      CHCIAŁBYM JESCZE DODAĆ, IŻ WYMACHIWANIE LUDZIOM PRZED OCZYMA LEG. POSELSKĄ
      PRZYPOMINA MI CZASY POLSKI LUDOWEJ - A W SZCZEGÓLNOŚCI KOLESI Z SB I ICH
      CHAMSKIEGO ZACHOWANIA.
      WNIOSEK - LEKARZU, JEŚLI NIE CHCESZ MIEĆ PROBLEMÓW W PRACY TO ZAPAMIĘTAJ
      WSZYSTKIE TWARZE NASZYCH MIŁOŚCIWIE URZĘDUJĄCYCH POŚLAKÓW - TYCH DARMOZJADÓW
      ZAFAJDANYCH CO ŻYJĄ SOBIE JAK U PANA BOGA ZA PIECEM NA GARNUSZKU KAŻDEGO
      OBYWATELA.
      CZEKAM NA OPINIE NA TEN TEMAT
      CZEŚĆ!
      • Gość: dom Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: *.bham.ac.uk 16.05.02, 01:00
        Pani Poslanka myslala, ze wrocil PRL i teraz pomacha partyjna legitymacja i
        wszytsko bedzie zalatwione. BRAWO LEKARZ. Tak dalej nie ma rownych i
        rowniejszych. Poslanka Bankowska niech sie pocaluje w dupe z ta legitymacja
        • ewka2001 Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza 16.05.02, 07:58
          "...Dyrektor uważa, że Lewandowskiego zgubił brak wyczucia sytuacji. - Ja wiem,
          że on nie naruszył przepisów, ale są przecież sytuacje wyjątkowe. Nie pojmuję
          jak to możliwe, że on się nie zorientował, z kim ma do czynienia - dziwi się
          dyrektor Prywiński. - Gdy poseł Bańkowska weszła do sekretariatu, ja od razu
          wiedziałem, że to ona. Nawet nie musiała mi się przedstawiać.

Poseł Bańkowska nie uważa, że nadużyła swojego stanowiska: - Ja wystąpiłam jako
          zwykły obywatel, który walczy z absurdami w służbie zdrowia..."

Że są absurdy to wszyscy wiemy. Ale dlaczego mają być równi i bardziej równi
          wobec tych absurdów. Niech pani poseł zmienia rzeczywistość na górze, w sali
          parlamentu a nie wymusza naginanie przepisów dla własnych potrzeb.
          Jeśli dyr szpitala rozwiąże umowę z tym biednym lekarzem to będzie to
          świadczyło o jego nieudolności jako menagera szpitala.
          A swoją drogą czy pani poseł jest osobą tak popularną,że każdy musi wiedzieć
          jak wygląda i poznawać na ulicy ?
          Mam nadzieje , że środowisko lekarskie zaprotestuje przeciwko karaniu lekarza
          za działania zgodne z obowiązującymi przepisami.

• Gość: E.E. Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: *.specjal.szpital.lublin.pl 17.05.02, 13:24
          Panią poseł powinna zając się komisja dyscyplinarna za nadużywanie stanowiska.
          kto jak kto ale t własnie Poseł powinien pilnowac przestrzegania Konstytucji,
          Tam jest napisane ze kazdy ma takie same prawa i obowiązki.
          Poza tym powinien zająć się nią prokurator za 1. wykorzystywanie stanowiska
          służbowego. 2.Za doprowadzanie groźbami do zwolnienia pracownika (oczywiście
          groźby nie zostały zwerbalizowane ale każdy wie o co chodzi)
          A na koniec dyrektor szpitala powinien pożegnać się ze stanowiskiem za brak
          niezbędnych kwalifikacji.
          Tylko ze tak byc powinno w kraju cywilizowanym do którego to się niestety nie
          zaliczamy.
      • Gość: sz Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: *.atr.bydgoszcz.pl 16.05.02, 10:30
        Gość portalu: jack`y napisał(a):

> SKANDAL SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!!!

guziczek zacięty masz?
        bolsze bykwy wybijasz
        a tam skanal
        kobita macha rękami
        wioskę mentalną zapodaje przed ludźmi
        buractwo to zwykłe
        i tyla
        żaden skandal
        albo lepiej
        można zwyczajnie powiedzeć
        'gupie babsko'
        i już
        po kisielu

napiszmy o czymś pięknym .. może zimnej Zoście?
        wystarczy
    • Gość: luj luj zwalnia dyrektora IP: 10.10.70.* 16.05.02, 08:17
      "Na koniec zażądała, żebym załatwił tę sprawę tak jak należy. Próbowałem jakoś
      załagodzić. Zaproponowałem nawet miejsce na rehabilitacji poza kolejką, bo u
      nas normalnie długo się czeka. Ale nie chciała - wzdycha dyrektor Prywiński".

Chcę zwrócić uwagę na równie patologiczne co Bańkowskiej zachowanie dyr.
      Prywińskiego. "Załatwić sprawę jak należy" to wg. niego, mimo braku
      jakichkolwiek podstaw, rehabilitacja poza kolejnością. Nasuwa się pytanie jaki
      procent osób przyjmowanych w szpitalu klinicznymm ma takie fory. Ja, po tej
      wypowiedzi, nie mam złudzeń, że rodzina dyrektora, jego znajomi, znajomi
      znajomych czy wreszcie osoby "załatwiające sprawę jak należy" ( wiecie co mam
      na myśli ) są przyjmowani bez kolejki.
      Człowiek z takimi, jawnie głoszonymi poglądami, ma być odpowiedzialny za
      oraganizację pracy szpitala !?
      To nie lekarz a dyrektor powinien stracić pracę.
      • Gość: Fore Re: luj zwalnia dyrektora IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 08:48
        Gość portalu: luj napisał(a):

> To nie lekarz a dyrektor powinien stracić pracę.

W zwiazku z tym, ze wiekszosc zostala juz napisana podpisuje sie pod koncowym
        wnioskiem. I zle bedzie, jak tak sie nie stanie.

• ewka2001 Re: luj zwalnia dyrektora 16.05.02, 09:07
          Ciekawe, czy pani poseł w jakikolwiek sposób skomentuje swoje karygodne
          zachowanie.
          Czekam osobiście na załatwienie tej sprawy zgodnie z obowiązującymi przepisami.
          • Gość: misiak Brawo Bankowska IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 10:50
            W koncu trafila kosa na kamien.Szkoda, ze tak pózno Pani Bankowskiej nie
            odmowiono tego co jej sie nalezy.Kazdy placi ZUS i Pani Bankowska i jej chora
            matka i ja .
            Niejdednokrotnie spotykalam sie z postawa lekarzy podobnych Panu Lewandowskiemu.
            Doszlo do tego , ze zaprzestalam korzystac z publicznej sluzby zdrowia. Wole
            isc prywatnie np z wlasnymi dziecmi do lekarza i wiedziec, ze bede zalatwiona
            jak sie nalezy: fachowo i kulturalnie.
            Pani Posel ja bardzo proszę częściej odwiedzać nasze szpitale i przychodnie.
            A jesli chodzi o doktora Lewandowskiego. Czy to taka wielka roznica zrobic
            zamiast jednego zdjecia dwa, starek chorej kobiecie, bez wzgledu na to kim jest
            jej corka? WSTYD!!!
            Nie wiem jak bym sie zachowala, kiedy mojej matce, lekarz odmowilby jakiejs
            uslugi-tak Panie doktorze Pan laski nikomu nie robi!!!
            Prawdopodobnie tez pokazalabym legitymacje- o ile bym taka miala.
            Mozna zroumiec to tez w inny sposob -pokazanie legitymacji:- w koncu ktos sie
            zajmie arogancka postawą lekarzy.
            Ciekawa jestem jak by sie lekarz zachowal , gdyby Pani posel poprosila o
            prywatne potraktowanie tego drugiego zdjecia!!!
            Serdecznie pozdrawiam
            P.S
            A zeby nie byc goloslownym:kideys wybralam sie z moim 1,5 rocznym dzickiem na
            wakacje w Bory Tucholskie. Dziecko dostalo wysokiej gorączki. W najblizszym
            miescie byl szpital z oddzialem dzieciecym, ale dziecka z goraczka nikt nie
            chcial zbadac. Zaczelam wertowac ksiazke telefoniczna-pediatrzy na urlopach w
            tym miescie.I co ja zrobilam , nie pokazalm zadnej legitymacji-bo nie mialam.
            Poszlam do pediatry dyzyrujacego na tym oddziale, ktory najpierw kategorycznie
            odmowil badania i powidzialm wprost: prosze to badanie potraktowac jak wizyte
            prywtna-zaplacilam 40 zl .Dziecko zbadano i przepisano leki. W jakim karju
            zyjemy???
            • Gość: sz Re: Brawo Bankowska IP: *.atr.bydgoszcz.pl 16.05.02, 10:59
              Pani,
              wiadomo ze śrdowisko lekarskie jest mówiąc delikatnie fatalne jak chodzi o ...
              zmanierowane okrótnie
              każdy coś opowie
              każdy odczuł i widział
              i moze tez opowiedzieć story o 'złym doktorze'

ale są wspaniałe wyjątki
              właściwie odwrotnie wyjątki to opisane wyżej sytuacje
              po co tu wymachiwać rękami

proszę pamiętać, że poslem sie bywa
              posłem się nie jest

tak samo jak profesorem

tym takze sie bywa
              nie wystarczy nominacja

• Gość: Jubal Re: Brawo Bankowska IP: *.ch.pwr.wroc.pl 16.05.02, 17:53
              Gość portalu: misiak napisała:

> W koncu trafila kosa na kamien.Szkoda, ze tak pózno
              Pani Bankowskiej nie
              > odmowiono tego co jej sie nalezy.Kazdy placi ZUS i Pani
              Bankowska i jej chora
              > matka i ja .
              > Niejdednokrotnie spotykalam sie z postawa lekarzy
              podobnych Panu Lewandowskiemu

Dr Lewandowski postąpił słusznie: nie było żadnych
              wskazań do tego, żeby na oddziale medycyny ratunkowej,
              ,,przy okazji'' wykonywać dodatkowe zdjęcia
              rentgenowskie. Po co? Jaki miałby być ich efekt?

Ewentualne zdjęcie stawu biodrowego powinien zaordynować
              lekarz opiekujący się stale matką pani (p)oseł. Albo inny
              lekarz znający tę panią i sprawujący nad nią opiekę.

• Gość: CTRL Re: Brawo Bankowska IP: *.de.deuba.com 17.05.02, 15:17
                Gość portalu: Jubal napisał(a):

> Gość portalu: misiak napisała:
                >
                > > W koncu trafila kosa na kamien.Szkoda, ze tak pózno
                > Pani Bankowskiej nie
                > > odmowiono tego co jej sie nalezy.Kazdy placi ZUS i Pani
                > Bankowska i jej chora
                > > matka i ja .
                > > Niejdednokrotnie spotykalam sie z postawa lekarzy
                > podobnych Panu Lewandowskiemu
                >
                > Dr Lewandowski postąpił słusznie: nie było żadnych
                > wskazań do tego, żeby na oddziale medycyny ratunkowej,
                > ,,przy okazji'' wykonywać dodatkowe zdjęcia
                > rentgenowskie. Po co? Jaki miałby być ich efekt?
                >
                >
                >

Jak to po co? A dlaczego mamy żałowac jednego zdjęcia starej, schorowanej kobiecie? I dziwisz się, że Pani
                Bańkowska legitymacją machała? Misia też by machała...:-)))
                • miroslaw.baran Re: Brawo Bankowska 18.05.02, 16:08
                  Gość portalu: CTRL napisał(a):

> Gość portalu: Jubal napisał(a):

> > Dr Lewandowski postąpił słusznie: nie było żadnych
                  > > wskazań do tego, żeby na oddziale medycyny ratunkowej,
                  > > ,,przy okazji'' wykonywać dodatkowe zdjęcia
                  > > rentgenowskie. Po co? Jaki miałby być ich efekt?

> Jak to po co? A dlaczego mamy żałowac jednego zdjęcia starej, schorowanej
                  > kobiecie? I dziwisz się, że Pani Bańkowska legitymacją machała?
                  > Misia też by machała...:-)))

Ja bym chętnie pomachał sobie skrzydełkami, gdybym takowe posiadał. Albo
                  legitymacją poselską. Tymczasem jednak wciąż nie rozumiem, jaka (dla matki pani
                  poseł) byłaby korzyść, gdyby to nieszczęsne zdjęcie zostało wykonane.

Jubal
            • Gość: E.E. Re: Brawo Bankowska IP: *.specjal.szpital.lublin.pl 17.05.02, 13:28
              Tylko jezeli powinien to na diabla wysokospecjalistyczne oddialy medycyny
              ratunkowej??????
              Miożemy do kradzieży radia z samochodu wolac brygade antyterrorystyczną a jak
              nie przyjedzie to machac legitymacją tylko czy to jest normalne?
            • Gość: renek ur Re: Brawo Bankowska IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 17.05.02, 14:19
              Jeszcze tego brakowalo, zeby jawne wykorzystywanie wladzy do prywaty chwalic i
              pisac BRAWO. Won z tymi komuchami razem na Kube, tam wam pomoga.
            • Gość: CTRL Re: Brawo Bankowska IP: *.de.deuba.com 17.05.02, 15:15
              Gość portalu: misiak napisał(a):

> W koncu trafila kosa na kamien.Szkoda, ze tak pózno Pani Bankowskiej nie
              > odmowiono tego co jej sie nalezy.Kazdy placi ZUS i Pani Bankowska i jej chora
              > matka i ja .
              > Niejdednokrotnie spotykalam sie z postawa lekarzy podobnych Panu Lewandowskiemu
              > .
              > Doszlo do tego , ze zaprzestalam korzystac z publicznej sluzby zdrowia. Wole
              > isc prywatnie np z wlasnymi dziecmi do lekarza i wiedziec, ze bede zalatwiona
              > jak sie nalezy: fachowo i kulturalnie.
              > Pani Posel ja bardzo proszę częściej odwiedzać nasze szpitale i przychodnie.
              > A jesli chodzi o doktora Lewandowskiego. Czy to taka wielka roznica zrobic
              > zamiast jednego zdjecia dwa, starek chorej kobiecie, bez wzgledu na to kim jes
              > t
              > jej corka? WSTYD!!!
              > Nie wiem jak bym sie zachowala, kiedy mojej matce, lekarz odmowilby jakiejs
              > uslugi-tak Panie doktorze Pan laski nikomu nie robi!!!
              > Prawdopodobnie tez pokazalabym legitymacje- o ile bym taka miala.
              > Mozna zroumiec to tez w inny sposob -pokazanie legitymacji:- w koncu ktos sie
              > zajmie arogancka postawą lekarzy.
              > Ciekawa jestem jak by sie lekarz zachowal , gdyby Pani posel poprosila o
              > prywatne potraktowanie tego drugiego zdjecia!!!
              > Serdecznie pozdrawiam
              > P.S
              > A zeby nie byc goloslownym:kideys wybralam sie z moim 1,5 rocznym dzickiem na
              > wakacje w Bory Tucholskie. Dziecko dostalo wysokiej gorączki. W najblizszym
              > miescie byl szpital z oddzialem dzieciecym, ale dziecka z goraczka nikt nie
              > chcial zbadac. Zaczelam wertowac ksiazke telefoniczna-pediatrzy na urlopach w
              > tym miescie.I co ja zrobilam , nie pokazalm zadnej legitymacji-bo nie mialam.
              > Poszlam do pediatry dyzyrujacego na tym oddziale, ktory najpierw kategorycznie
              > odmowil badania i powidzialm wprost: prosze to badanie potraktowac jak wizyte
              > prywtna-zaplacilam 40 zl .Dziecko zbadano i przepisano leki. W jakim karju
              > zyjemy???
              >
              Co Ty mówisz? Uszom własnym nie wierzę!!!
          • Gość: flisak Re: luj zwalnia dyrektora IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.02, 21:27
            ewka2001 napisał(a):

> Ciekawe, czy pani poseł w jakikolwiek sposób skomentuje swoje karygodne
            > zachowanie.
            >>nie musi jest poslem, a wogle oblewa swych poddanych, jest na swoim folwarku,
            kmioty
            > Czekam osobiście na załatwienie tej sprawy zgodnie z obowiązującymi przepisami.
            >>patrz wyjasnienie powyzej
    • Gość: Tomek Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: 195.117.130.* 16.05.02, 10:55
      Pani posel Bankowska zastosowala taktyke Leppera "z legitymacja w kieszeni, to
      ja rzadze".
      A jezeli juz mowa o zwolnieniach - to jedynie zastpca dyrektora szpitala
      powinien pozegnac sie z posada. W zyciu nie slyszalem glupszej niz jego
      argumentacji...
    • Gość: Adi Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: *.ppcor.org.pl 16.05.02, 11:22
      "Dyrektor uważa, że Lewandowskiego zgubił brak
      wyczucia sytuacji. - Ja wiem, że on nie naruszył
      przepisów, ale są przecież sytuacje wyjątkowe. Nie
      pojmuję jak to możliwe, że on się nie zorientował, z
      kim ma do czynienia - dziwi się dyrektor Prywiński. -
      Gdy poseł Bańkowska weszła do sekretariatu, ja od razu
      wiedziałem, że to ona. Nawet nie musiała mi się
      przedstawiać."

Za te slowa gosc powinien poleciec. Lekarz nie wyczul
      sytuacji, ze poslanka przyszla - normalnie jaja. A sam
      lekarz nie ma co sie obawiac, bo kazda sprawe w sondzie
      pracy wygra. pozdrawiam
      • ewka2001 Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza 16.05.02, 11:44
        Do :misiak
        Ten lekarz postępował zgodnie z obowiązującymi przepisami. Ktoś kiedyś mógłby
        go spytać o zasadność wykonania tego zdjęcia. I co wtedy ?
        A p. poseł nie ma wyczucia sytuacji. Bo ja w takim przypadku utrzymywałam ,że
        ból biodra powstał razem z urazem ręki. I w ten prosty sposób i wilk byłby syty
        i owca cała.
        A problem jest przede wszystkim w tym, że p. poseł nadużyła swoich uprawnień.
        Ona nie wystąpiła z pozycji pacjenta , tylko obrażonej Pani POSEŁ.
        • pit1 Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza 16.05.02, 11:48
          Gdyby lekarz wykonał na dyżurze pomocy doraznej dodatkowe badania innej osobie -
          można go posądzić o prywatę i wówczas ukarać, obciążając kosztami tych badań.
          • Gość: KOLA Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: 10.10.70.* 16.05.02, 12:45
            pO bAŃKOWSKIEJ WIADOMO CZEGO MOŻNA SIĘ SPODZIEWAĆ. Ale ten dyrektor to wielka
            kompromitacja. Myślę, że izba lekarska powinna obronić doktora Lewandowskiego i natychmiast
            odwołać dyrektora.
            • pit1 Re: PoslankiBańkowskiej przypadek kliniczny ! 16.05.02, 13:15
              1/Dyrektor twierdzi, że "lekarzowi zabrakło wyczucia"

Lekarz nie jest od czucia tylko od realizowania profesjonalnej procedury
              medycznej zgodnej z przepisami !
              A może ww dyrektor "na wyczucie " pracuje ?

2/Rektor AM uznał, że dyrektor powinien sprawę lekarza załatwić "zgodnie ze
              swym sumieniem"
              A ja sądzę, że zgodnie z obowiązującymi przepisami.
              Dlatego mamy ustawy, kodeksy, zarządzenie itd - bo gdyby wszystko sumieniu i
              wyczuciu zostawić to .....! .

Ciekawe co na to Ministerstwo Zdrowia i Izby Lekarskie ?

A bardziej merytorycznie i na temat Bańkowskiej - z procedury komputeryzacji
              ZUS-u się rozliczyła ?
              • ewka2001 Re: PoslankiBańkowskiej przypadek kliniczny ! 16.05.02, 13:29
                Może odezwie się ktoś zwiazany ze środowiskiem lekarskim. Czy dr Lewandowski ma
                szanse obronić miejsce pracy.
                Swoją drogą to zdumiewające - lekarz odmawiający skierowania kobiety na
                przysługujące jej badania jest praktycznie bezkarny, a lekarz postępujacy
                zgodnie z przepisami boi sie konsekwencji.

".......wtedy oburzona parlamentarzystka, wyjęła swoją legitymację poselską .."
                -żenujące pani poseł . Czyli jednak nie występowała jak sie tłumaczy jako
                zwykły szary obywatel!

• Gość: CYPRIAN Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: gateway.d* / 200.5.1.* 16.05.02, 14:07
      ZGADZAM SIE Z TYM ZE NALEŻY ZWOLNIĆ DYREKTORA - to normalna dupa w korach nie
      potrafiaca podjac sama decyzji. Rektorze AM w Bdg, zadziałaj w tej kwestii !!!
      • letalin Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza 16.05.02, 17:13
        Lekarz między młotem i kowadłem(sierpem?). Z jednej strony szef Prywiński
        mędzący na odprawach o konieczności ograniczania kosztów , a z drugiej
        zdziecinniała posłanka , tupiąca nóżkami bo nie dostała tego czego nagle
        zapragnęła, a przecież ona wie najlepiej jakie badania należy wykonać. Jeśli
        Lewandowski jest na kontrakcie to nie ma problemu z jego zwolnieniem...Zwykle
        kontrakty są tak sformułowane, że nie dają szans na odwołanie się w Sądzie
        Pracy...Prywiński ze strachu przed kolejnym napadem dysforii u pani Bańkowskiej
        poświęci pionka. Taki gambit personalny. Wasze życzenia, żeby Prywiński podał
        się do dymisji są tak samo realne jak moje marzenia, że Bańkowska przeprosi
        publicznie za swoje zachowanie. Rozumiem , że nagła choroba matki może wywołać
        wielki stres ograniczający częściowo zdolność do kierowania swoim
        postępowaniem. Ale wariata od człowieka zdrowego można odróżnić po krytycznej
        refleksji gdy czynnik stresujący przeminie...
        • Gość: poldi Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: 10.10.70.* 16.05.02, 17:25
          Myślę, że tylko przypadek sprawił, że zachowanie Bańkowskiej wyszło na jaw. Podejrzewam, że to
          rutynowa postawa - � Ja poseł wszystko mi wolno�.
          A ten dyrektor Prywiński - facet powinien spalić się ze wstydu. Właśnie dzięki takim zachowaniom jak
          jego w służbie zdrowia kwitną układy i korupcja
          • Gość: kz Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: *.studio.net.pl 16.05.02, 17:39
            Gość portalu: poldi napisał(a):

> Myślę, że tylko przypadek sprawił, że zachowanie
            Bańkowskiej wyszło na jaw. Pod
            > ejrzewam, że to
            > rutynowa postawa - � Ja poseł wszystko mi wolno

Powinna za to odpowiadać przed komisją etyki poselskiej.
            I co to za za przeproszeniem pieprzenie o występowaniu
            jako zwykły obywatel? To po co wymachiwała legitymacją?

> A ten dyrektor Prywiński - facet powinien spalić się ze
            wstydu. Właśnie dzięki
            > takim zachowaniom jak
            > jego w służbie zdrowia kwitną układy i korupcja

O, to, to. Co to w ogóle za powód do zwolnienia, że ktoś
            nie rozpoznał jaśnie pani oseł? To nie ma nic do rzeczy,
            albo zdjęcie należało wykonać, albo nie. To czy pacjent
            zajmuje się zasiadaniem w ławach poselskich czy też
            grzebaniem w śmieciach nie powinno mieć absolutnie
            żadnego znaczenia.
    • Gość: mbercik Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: *.hipernet.ras.pl 16.05.02, 17:38
      Oto jeszcze jeden dowód, że przepisy są dla motłochu, a dla SLD i ich rodzin
      nie istnieją...
      1. Jeżeli pani poseł uważa, że Szpital Kliniczny to koncert życzeń, to grubo
      się myli. Rozwiązaniem nie jest żądanie zwolnienia lekarza z pracy, lecz
      zmiana niewłaściwych (wg. p. Bańkowskiej) przepisów.
      P.S. Jak to się ma do ogłoszonej przez kolegów p. Bańkowskiej walki z
      bezrobociem na wszystkich frontach?...
      2. Dyrektor uważa, że lekarza "zgubił brak wyczucia sytuacji". Toż to
      pzzyznaie się, że są równi i równiejsi. Po takim stwierdzeniu to dyrektor
      powinien natychmiast podać się do dymisji lub zostać zwolniony z funkcji, do
      której jak widać się nie nadaje.
      • Gość: ewka2001 Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 17:47
        Myślę, że opinia społeczna juz sie wypowiedziała w tej kwestii. Mamy jasność co
        było błędem w zachowaniu p. poseł.
        Teraz poczekajmy na reakcje odopwiednich czynników ( komisja etyki,
        Ministerstwo Zdrowia...itp.)
        W przypadku braku reakcji należałoby na przykład zacząć słać listy do w/wym
        instancji z prośba o wyjaśnienie sytuacji.
        Czekam na kolejne informacje Gazety w tej sprawie.
    • Gość: bolek Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 08:32
      Zamiast zwalniać porządnego lekarza, proponuję by POSŁANKA BAŃKOWSKA ZWOLNIŁA
      SWÓJ MANDAT POSELSKI!!! Niech odda go komuś bardziej rozsądnemu i na poziomie.

Gdzie dyrektor PSK ma oczy? W końcu jego lekarz dba o koszty szpitala, a ten ma
      go za prawidłowe działania zwolnić z pracy i ponoć to zrobi?!

Niech Bańkowska biega z tą swoją legitymacją po prywatnych gabinetach
      radiologicznych! No i niech płaci, w końcu te diety poselskie dają jej niezłe
      środki do życia.

Zwalczajmy poselską butność i prywatę a brońmy porządnych ludzi!
    • basia! Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza 17.05.02, 08:59
      A może legitymacja poselska to jakaś nowa książeczka zdrowia ?
    • Gość: maciej Re: Uderza woda do Bani!!!!!! IP: *.bydgoszcz.leased.ids.pl 17.05.02, 11:18
      Wielka "dama" polskiej sceny politycznej kompromituje się!!!! Pani Bańkowskiej
      chyba woda sodowa uderzyła kompletnie do bani! Jak można w taki sposób
      postępować? Są określone procedury, których nie wolno łamać. To, że może są
      absurdalne w tym momencie nie jest istotne. Jeżeli Pani Bańkowska nie zgadza
      się z nimi to niech debatuje o tym w Sejmie i doprowadzi do ich likwidacji.
      Zadziwia mnie tez postawa menedzera placówki! Panie dyrektorze jezeli robi pan
      takie odstępstwa w przypadku zwykłego obywatela jakim jest Bańkowska to proszę
      to czynić wobec wszystkich. KPINA!!!!!!
    • Gość: renek ur Re: Poslanka Bańkowska zwalnia lekarza IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 17.05.02, 14:15
      Pani poslance chyba spalily sie bezpieczniki! Ten cienias przelozony zatrzasl
      gaciami przed wladza? Co to wraca komuna im wszyscy siedza cicho?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka