Gość: stef IP: *.tvgawex.pl 05.01.05, 15:23 Jak dotrzyma obiecanych inwestycji {aquapark, mostowa itd.} zagłosujemy na niego jeszcze raz !!!!!! ZOBACZYMY jak się chłop postara!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mi Re: DOMBROWICZ na Prezydenta !!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 15:33 To ciągle troche mało, żeby deklarować głosowanie na niego w ciemno. Chcoiaż to i tak lepiej niż Jasiakiewicz. Mam nadzieję na prezydenta z prawdziwego zdarzenia. Z wizją, potrafiącego przyciągnąć inwestorów i działającego na rzecz zbliżenia z Toruniem. Taaa... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: DOMBROWICZ na Prezydenta !!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 15:52 Gość portalu: mi napisał(a): > To ciągle troche mało, żeby deklarować głosowanie na niego w ciemno. Chcoiaż to > i tak lepiej niż Jasiakiewicz. Mam nadzieję na prezydenta z prawdziwego > zdarzenia. Z wizją, potrafiącego przyciągnąć inwestorów i działającego na rzecz > zbliżenia z Toruniem. > Taaa... :-) Osobiscie uwazam, ze Jasiakiewicz byl zdecydowanie lepszym Prezydentem! Nie rozumiem wiec, dlaczego piszesz, ze "TO" jest lepiej. Jesli mozesz, to odrzuc nagonke polityczna, a popatrz faktycznie na EFEKTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: DOMBROWICZ na Prezydenta !!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:26 Może nie jestem sprawiedliwy, ale dla mnie Jasiakiewicz, to niedokończone inwestycje drogowe (kilka kilometrów, które jakoś nie zmniejszył specjalnie korków) i hala Łuczniczki (która jeśli nie koszykówka, której SLD stara się przeszkodzić, to będzie stała niewykorzystana). Nie pamiętam przyciągnięcia inwestorów, ani nawet działań w tym kierunku (Dombrowicz chociaż coś robi w kierunku parku technologicznego, czy jak to się nazywało). Do tego kilka marketów w centrum przez co starówka podupada (tu ostatnio jakieś działania mają szansę ten udpadek spowolnić). Na plus Jasiakiewicza są działania dla lotniska (nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że coś robił), które wydaje się być niezbędne do przyciągnięcia wielu inwestorów. No i na wszystko to dosyć dużo kredytów (nie mówię, żeby nie brać kredytów, tylko może je lepiej wykorzystywać). Odpowiedz Link Zgłoś
charlesbabbage Re: DOMBROWICZ na Prezydenta !!!!!!!1 06.01.05, 20:51 Czy ty synku pamietasz wjazd do Bydgoszczy od strony Koszalina? Chyba nie! A pamietasz wylot torunska z bydgoszczy? Chyba też nie. A pamietasz korki na fordońskiej jak nie było Kamiennej? Chyba też nie. To nie pisz takich bzdur!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 o jabłuszkach 05.01.05, 15:59 czy mozna wybrać dobre jabłko z kosza pełnego zepsutych jabłek ? można w takim koszu znaleźć mniej zepsute , owszem . ale dobre ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: o jabłuszkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:28 Bardzo możliwe, że w Bydgoszczy naprawia się laptopy firmy Apple (na Europę), ale pewności nie mam. One nie są zgniłe, co najwyżej nadgryzione. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 15:01 Hasło – „Dombrowicz na prezydenta” mieszkaniec Bydgoszczy może odebrać jako prowokację, a mało rozgarnięty mieszkaniec posądzi o autorstwo tego hasła mieszkańca grodu Kopernika. Z drugiej strony nie jest powiedziane czego prezydentem ma zostać ten nasz bydgoski Dyzma, może prezydentem Kambodży? Albo gdyby Koronowo było trochę większe chodziło o to miasteczko? No cóż, najprawdopodobniej jednak, to hasło napisał ktoś „zainspirowany” przez Dombrowicza, bądź znanych z takich metod budowania wizerunku jego ludzi. Bydgoszcz rozwija się przeciętnie, co w roku wejścia Polski do Unii Europejskiej może smucić, że nie wykorzystujemy tej olbrzymiej szansy. Całe szczęście, że czerpiemy z doświadczeń poprzedników, tak większość pozyskiwanych środków to zasługa poprzedniej ekipy, choćby inwestycje MWiK. Szkoda, że suto opłacani z naszych podatków urzędnicy ze „strasznego dworu Dombrowicza” nie są ani kreatywni, ani kompetentni. Szarość i przeciętność widzę. Dramatem Bydgoszczy nazwać należałoby sytuację, gdyby Dombrowicz ponownie wygrał wybory. Ten ślizgawkowy „król” nie ma nic do zaproponowania Bydgoszczanom, poza paroma kłamstwami wyborczymi i jabłkami, po których wszystkim nam się jeszcze odbija….. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byzydura Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.tvgawex.pl 06.01.05, 15:18 jasiak kradł, ale suma summarum nakradł malo, w porownaniu do np. niektorych posłow, a dombrowicz nie kradnie (albo to jeszcze nie wyszlo). inna sprawa ze jasiak zrobil duzo dla bydzi i wspominam go jako znakomitego prezydenta. dombrowicz kojarzy mi sie z korkami z centrum, pseudo-lodowskiem na starym rynku, zamknieciem torbydu, budowa niepotrzebnego drugiego basenu w 4donie(sam tam mieszkam) i zawirowaniami z mzk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:49 A co takiego zrobił Jasiakiewicz, bo chyba zapomniałem? Pamiętam kilka kilometrów dróg (ktore i tak nie zmniejszyły korków - w sumie pewnie mniej niż w Toruniu się teraz buduje tych dróg), kilka marketów w centrum (dzięki czemu mamy korki większe i śródmieście, jakie mamy), hala Łuczniczki (praktycznie tylko dla koszykarzy, których teraz SLD zwalcza), sporo długów, może coś zrobił dla lotniska (to akurat ok) i nawet nie próbował przyciągnąć inwestorów. To o czym zapomniałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byzydura Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.tvgawex.pl 06.01.05, 19:18 o obwodnicy, o ul. Kamiennej chociazby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:48 O ulicy Kamiennej pisałem - kilka kilometrów dróg, które jakoś szczególnie nie zmniejszyły korków w mieście. O obwodnicy nic nie wiem. Co się stało z obwodnicą za Jasiakiewicza, albo dzięki niemu? No i nie przyciągnął inwestycji. Mało, jak na "znakomitego prezydenta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:56 No i tych dróg przez całą kadencję Jasiakiewicza powstało mniej niż w przyszłym roku w Toruniu ma powstać. Zmarnowane kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
charlesbabbage Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! 06.01.05, 20:53 Wystarczy jedna Kamienna i węzeł zachodni. Przez kilka lat sam Torun tego nie wybuduje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:09 To chyba o innej Kamiennej mówimy. Ta o której ja myślę ma jakieś 10km, tylko na części dwie jezdnie, ani jednego bezkolizyjnego skrzyżowania. To rzeczywiście imponujące inwestycje. Kilka lat dużego miasta. Chociaż może rzeczywiście Bydgoszczanie potrzebują węzła, a nie inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
charlesbabbage Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! 06.01.05, 21:48 Gdyby w Toruniu wybudowano chociaz jeden odcinek 10 km drogi to zaczynał by sie przed bydgoskim przedmiesciem, a konczyl za Rubinkowem!Taki wielki ten Torun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:04 Chyba większy, a nawet jeśli, to czy to coś zmenia? Czy dzięki temu jakieś 3km nowych dróg rocznie to jest wszystko na co stać Bydgoszcz i granica możliwości jej rozwoju? Bo dla mnie to mało, jak na to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byzydura Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.tvgawex.pl 06.01.05, 23:09 no to zarzuć pomyslem jak zdobyc kase i inwestorow, jestem ciekawy (i to nie jest ironia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:32 Ja nie wiem. Szczęśliwie, nie ja jestem prezydentem. Lotnisko w Bydgoszczy uważam za istotną rzecz (na to już zwracałem uwagę - plus dla Jasiakiewicza), dobre połączenia z innymi miastami wydają mi się ważne (tu nikt się specjalnie nie stara o połączenia drogowe czy kolejowe), również próba wykorzystania potencjału Torunia i Bydgoszczy wydaje mi się istotna (jak do tej pory słyszałem tylko o firmach, które nie opuściły Torunia ze względu na bydgoskie lotnisko - dojazd do niego jest szybszy niż końca Poznania na ich lotnisko). Turystyka - tu też nikt nie stara się wykorzystać potencjału miasta, Jasiakiewicz pogrążył śródmieście, Dombrowicz coś z tym robi (Wyspa Młyńska, Mostowa), ale turystów jakoś nie stara się przyciągać (szansę na "wpadnij na tanie piwo samolotem, a może zobacz jeszcze Toruń przy okazji" daje lotnisko, ale czekamy na wznowienie lotów, jeszcze tak, żeby ktoś na weekend mógł do nasz przylecieć). Szukanie inwestorów - Dombrowicz stara się z tym prakiem technologicznym, Jasiakiewicz - nic. Od dobrego prezydenta wymagam, żeby nie siedział tylko czekając, aż się inwestorzy znajdą i najlepiej samo się wszystko zrobi. Dombrowicz przynajmniej o inwestorów stara się zabiegać (wiem, że można lepiej - skuteczniej, a co z tego będzie to też zobaczymy), dlatego cenię go bardziej (chociaż mam nadzieję na zdecydowanie lepszego prezydenta i daleko mi od nazywania go "znakomitym"). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasso ten post swiadczy o buractwie macieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:51 charlesbabbage napisał: > Gdyby w Toruniu wybudowano chociaz jeden odcinek 10km drogi to zaczynał by sie > przed bydgoskim przedmiesciem, a konczyl za Rubinkowem!Taki wielki ten Torun. ten post swiadczy o buractwie i malomiasteczkowosci bydgoszczanina macieja. zawisc? kompleksy? Torun w ostatnich 5 latach wybudowal lub teraz buduje: - autostrada 11 km + 2 węzły - obwodnica poludniowa 13 km + 3 węzły (buduje sie) - srednicowka Andersa 4 km (buduje sie) - Lubicka 3 km (juz) + fundusze na 4 km (dwupasmowa) - Grudziadzka 5 km (dwupasmowa) - Bydgoska 3 km (juz) + 2 km (dwupasmowa) - trakt Lesny + Olimpijska (buduje sie) - Ligi Polskiej 3 km + estakada nad Kaszczorkiem (buduje sie) to chyba wiecej niz 10 km? A miasto sie jeszcze nie skonzcylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: ten post swiadczy o buractwie macieja IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.01.05, 20:16 Autostrady Torun nie budował i przede wszystkim biegnie ona za Toruniem. Po drugie obwodnica poludniowa jest budowana przez panstwo i z tego co widze w zadnym miejscu nie styka sie z granicami miasta. Bydgoska jak ostatnio jechalem to sobie ustawilem licznik to nowa dwupasmowa to 1,5 km. Reszta buduje się i ewentulanie cos zostanie zbudowane. Idac tym tokiem myslenia to poludniowa obwodnica bydgoszczy tez jest modernizowana, beda wilopoziomowe skrzyzowania, droga ekspresowa S-5 bedzie rowniez z nowym mostem i skrzyzowaniami wilopoziomowymi, w planach jest budowa obwodnicy północnej na co jest potwierdzenie GDDiA. Konczy sie budowa ronda fordonskiego i mostu, bedzie nowy asfalt do granic Bydgoszczy w kierunku Gdanska. Rozpocznie sie budowa wezla zachodniego i przebudowa ronda bernardynskiego z polaczeniem nowa linia tramwajowa do ronda kujawskiego. Tak wiec z tego co zbudowane przez torun to jakies 11 km. Duzo nie pomylilem sie. W Bydgoszczy kamienna to jedna z inwestycji drogowych, ktore byly realizowane. Jak wyglada u nas wezel zachodni, jaki jest wjazd od strony torunskiej, tez przebudowany, most kazimierza wielkiego itp. Tak wiec nie smac mi o jakims buractwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anow Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:35 Basen w Fordonie wymusila SLDowska Rada Miasta jakbys nie wiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.01.05, 20:23 wymusili i teraz im się przyda do zmycia brudów, jakimi się oblepili! Odpowiedz Link Zgłoś