Dodaj do ulubionych

DOMBROWICZ na Prezydenta !!!!!!!1

IP: *.tvgawex.pl 05.01.05, 15:23
Jak dotrzyma obiecanych inwestycji {aquapark, mostowa itd.} zagłosujemy na
niego jeszcze raz !!!!!! ZOBACZYMY jak się chłop postara!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mi Re: DOMBROWICZ na Prezydenta !!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 15:33
      To ciągle troche mało, żeby deklarować głosowanie na niego w ciemno. Chcoiaż to
      i tak lepiej niż Jasiakiewicz. Mam nadzieję na prezydenta z prawdziwego
      zdarzenia. Z wizją, potrafiącego przyciągnąć inwestorów i działającego na rzecz
      zbliżenia z Toruniem.
      Taaa... :-)
      • Gość: don Re: DOMBROWICZ na Prezydenta !!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 15:52
        Gość portalu: mi napisał(a):

> To ciągle troche mało, żeby deklarować głosowanie na niego w ciemno. Chcoiaż
        to
        > i tak lepiej niż Jasiakiewicz. Mam nadzieję na prezydenta z prawdziwego
        > zdarzenia. Z wizją, potrafiącego przyciągnąć inwestorów i działającego na
        rzecz
        > zbliżenia z Toruniem.
        > Taaa... :-)

Osobiscie uwazam, ze Jasiakiewicz byl zdecydowanie lepszym Prezydentem! Nie
        rozumiem wiec, dlaczego piszesz, ze "TO" jest lepiej. Jesli mozesz, to odrzuc
        nagonke polityczna, a popatrz faktycznie na EFEKTY.
        • Gość: mi Re: DOMBROWICZ na Prezydenta !!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:26
          Może nie jestem sprawiedliwy, ale dla mnie Jasiakiewicz, to niedokończone
          inwestycje drogowe (kilka kilometrów, które jakoś nie zmniejszył specjalnie
          korków) i hala Łuczniczki (która jeśli nie koszykówka, której SLD stara się
          przeszkodzić, to będzie stała niewykorzystana). Nie pamiętam przyciągnięcia
          inwestorów, ani nawet działań w tym kierunku (Dombrowicz chociaż coś robi w
          kierunku parku technologicznego, czy jak to się nazywało). Do tego kilka
          marketów w centrum przez co starówka podupada (tu ostatnio jakieś działania mają
          szansę ten udpadek spowolnić). Na plus Jasiakiewicza są działania dla lotniska
          (nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że coś robił), które wydaje się być
          niezbędne do przyciągnięcia wielu inwestorów. No i na wszystko to dosyć dużo
          kredytów (nie mówię, żeby nie brać kredytów, tylko może je lepiej wykorzystywać).

• charlesbabbage Re: DOMBROWICZ na Prezydenta !!!!!!!1 06.01.05, 20:51
            Czy ty synku pamietasz wjazd do Bydgoszczy od strony Koszalina? Chyba nie! A
            pamietasz wylot torunska z bydgoszczy? Chyba też nie. A pamietasz korki na
            fordońskiej jak nie było Kamiennej? Chyba też nie. To nie pisz takich bzdur!!!
    • unsatisfied6 o jabłuszkach 05.01.05, 15:59
      czy mozna wybrać dobre jabłko z kosza pełnego zepsutych jabłek ?

można w takim koszu znaleźć mniej zepsute , owszem . ale dobre ?
      • Gość: mi Re: o jabłuszkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:28
        Bardzo możliwe, że w Bydgoszczy naprawia się laptopy firmy Apple (na Europę),
        ale pewności nie mam. One nie są zgniłe, co najwyżej nadgryzione. ;)
    • Gość: noname Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 15:01
      Hasło – „Dombrowicz na prezydenta” mieszkaniec Bydgoszczy może odebrać jako
      prowokację, a mało rozgarnięty mieszkaniec posądzi o autorstwo tego hasła
      mieszkańca grodu Kopernika. Z drugiej strony nie jest powiedziane czego
      prezydentem ma zostać ten nasz bydgoski Dyzma, może prezydentem Kambodży? Albo
      gdyby Koronowo było trochę większe chodziło o to miasteczko? No cóż,
      najprawdopodobniej jednak, to hasło napisał ktoś „zainspirowany” przez
      Dombrowicza, bądź znanych z takich metod budowania wizerunku jego ludzi.
      Bydgoszcz rozwija się przeciętnie, co w roku wejścia Polski do Unii
      Europejskiej może smucić, że nie wykorzystujemy tej olbrzymiej szansy. Całe
      szczęście, że czerpiemy z doświadczeń poprzedników, tak większość pozyskiwanych
      środków to zasługa poprzedniej ekipy, choćby inwestycje MWiK. Szkoda, że suto
      opłacani z naszych podatków urzędnicy ze „strasznego dworu Dombrowicza” nie są
      ani kreatywni, ani kompetentni. Szarość i przeciętność widzę. Dramatem
      Bydgoszczy nazwać należałoby sytuację, gdyby Dombrowicz ponownie wygrał wybory.
      Ten ślizgawkowy „król” nie ma nic do zaproponowania Bydgoszczanom, poza paroma
      kłamstwami wyborczymi i jabłkami, po których wszystkim nam się jeszcze odbija…..
      • Gość: byzydura Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.tvgawex.pl 06.01.05, 15:18
        jasiak kradł, ale suma summarum nakradł malo, w porownaniu do np. niektorych
        posłow, a dombrowicz nie kradnie (albo to jeszcze nie wyszlo). inna sprawa ze
        jasiak zrobil duzo dla bydzi i wspominam go jako znakomitego prezydenta.
        dombrowicz kojarzy mi sie z korkami z centrum, pseudo-lodowskiem na starym
        rynku, zamknieciem torbydu, budowa niepotrzebnego drugiego basenu w 4donie(sam
        tam mieszkam) i zawirowaniami z mzk.
        • Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:49
          A co takiego zrobił Jasiakiewicz, bo chyba zapomniałem? Pamiętam kilka
          kilometrów dróg (ktore i tak nie zmniejszyły korków - w sumie pewnie mniej niż w
          Toruniu się teraz buduje tych dróg), kilka marketów w centrum (dzięki czemu mamy
          korki większe i śródmieście, jakie mamy), hala Łuczniczki (praktycznie tylko dla
          koszykarzy, których teraz SLD zwalcza), sporo długów, może coś zrobił dla
          lotniska (to akurat ok) i nawet nie próbował przyciągnąć inwestorów. To o czym
          zapomniałem?

• Gość: byzydura Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.tvgawex.pl 06.01.05, 19:18
            o obwodnicy, o ul. Kamiennej chociazby :)
            • Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:48
              O ulicy Kamiennej pisałem - kilka kilometrów dróg, które jakoś szczególnie nie
              zmniejszyły korków w mieście.
              O obwodnicy nic nie wiem. Co się stało z obwodnicą za Jasiakiewicza, albo dzięki
              niemu?
              No i nie przyciągnął inwestycji. Mało, jak na "znakomitego prezydenta".
              • Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:56
                No i tych dróg przez całą kadencję Jasiakiewicza powstało mniej niż w przyszłym
                roku w Toruniu ma powstać. Zmarnowane kilka lat...
                • charlesbabbage Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! 06.01.05, 20:53
                  Wystarczy jedna Kamienna i węzeł zachodni. Przez kilka lat sam Torun tego nie
                  wybuduje!
                  • Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:09
                    To chyba o innej Kamiennej mówimy. Ta o której ja myślę ma jakieś 10km, tylko na
                    części dwie jezdnie, ani jednego bezkolizyjnego skrzyżowania. To rzeczywiście
                    imponujące inwestycje. Kilka lat dużego miasta. Chociaż może rzeczywiście
                    Bydgoszczanie potrzebują węzła, a nie inwestorów.
                    • charlesbabbage Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! 06.01.05, 21:48
                      Gdyby w Toruniu wybudowano chociaz jeden odcinek 10 km drogi to zaczynał by sie
                      przed bydgoskim przedmiesciem, a konczyl za Rubinkowem!Taki wielki ten Torun.
                      • Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:04
                        Chyba większy, a nawet jeśli, to czy to coś zmenia? Czy dzięki temu jakieś 3km
                        nowych dróg rocznie to jest wszystko na co stać Bydgoszcz i granica możliwości
                        jej rozwoju? Bo dla mnie to mało, jak na to miasto.
                        • Gość: byzydura Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.tvgawex.pl 06.01.05, 23:09
                          no to zarzuć pomyslem jak zdobyc kase i inwestorow, jestem ciekawy (i to nie
                          jest ironia).
                          • Gość: mi Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:32
                            Ja nie wiem. Szczęśliwie, nie ja jestem prezydentem.
                            Lotnisko w Bydgoszczy uważam za istotną rzecz (na to już zwracałem uwagę - plus
                            dla Jasiakiewicza), dobre połączenia z innymi miastami wydają mi się ważne (tu
                            nikt się specjalnie nie stara o połączenia drogowe czy kolejowe), również próba
                            wykorzystania potencjału Torunia i Bydgoszczy wydaje mi się istotna (jak do tej
                            pory słyszałem tylko o firmach, które nie opuściły Torunia ze względu na
                            bydgoskie lotnisko - dojazd do niego jest szybszy niż końca Poznania na ich
                            lotnisko). Turystyka - tu też nikt nie stara się wykorzystać potencjału miasta,
                            Jasiakiewicz pogrążył śródmieście, Dombrowicz coś z tym robi (Wyspa Młyńska,
                            Mostowa), ale turystów jakoś nie stara się przyciągać (szansę na "wpadnij na
                            tanie piwo samolotem, a może zobacz jeszcze Toruń przy okazji" daje lotnisko,
                            ale czekamy na wznowienie lotów, jeszcze tak, żeby ktoś na weekend mógł do nasz
                            przylecieć). Szukanie inwestorów - Dombrowicz stara się z tym prakiem
                            technologicznym, Jasiakiewicz - nic.
                            Od dobrego prezydenta wymagam, żeby nie siedział tylko czekając, aż się
                            inwestorzy znajdą i najlepiej samo się wszystko zrobi. Dombrowicz przynajmniej o
                            inwestorów stara się zabiegać (wiem, że można lepiej - skuteczniej, a co z tego
                            będzie to też zobaczymy), dlatego cenię go bardziej (chociaż mam nadzieję na
                            zdecydowanie lepszego prezydenta i daleko mi od nazywania go "znakomitym").

Pozdrawiam
                      • Gość: gasso ten post swiadczy o buractwie macieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:51
                        charlesbabbage napisał:

> Gdyby w Toruniu wybudowano chociaz jeden odcinek 10km drogi to zaczynał by sie
                        > przed bydgoskim przedmiesciem, a konczyl za Rubinkowem!Taki wielki ten Torun.

ten post swiadczy o buractwie i malomiasteczkowosci bydgoszczanina macieja.
                        zawisc? kompleksy?

Torun w ostatnich 5 latach wybudowal lub teraz buduje:
                        - autostrada 11 km + 2 węzły
                        - obwodnica poludniowa 13 km + 3 węzły (buduje sie)
                        - srednicowka Andersa 4 km (buduje sie)
                        - Lubicka 3 km (juz) + fundusze na 4 km (dwupasmowa)
                        - Grudziadzka 5 km (dwupasmowa)
                        - Bydgoska 3 km (juz) + 2 km (dwupasmowa)
                        - trakt Lesny + Olimpijska (buduje sie)
                        - Ligi Polskiej 3 km + estakada nad Kaszczorkiem (buduje sie)

to chyba wiecej niz 10 km? A miasto sie jeszcze nie skonzcylo....
                        • Gość: maciej Re: ten post swiadczy o buractwie macieja IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.01.05, 20:16
                          Autostrady Torun nie budował i przede wszystkim biegnie ona za Toruniem. Po
                          drugie obwodnica poludniowa jest budowana przez panstwo i z tego co widze w
                          zadnym miejscu nie styka sie z granicami miasta. Bydgoska jak ostatnio jechalem
                          to sobie ustawilem licznik to nowa dwupasmowa to 1,5 km. Reszta buduje się i
                          ewentulanie cos zostanie zbudowane. Idac tym tokiem myslenia to poludniowa
                          obwodnica bydgoszczy tez jest modernizowana, beda wilopoziomowe skrzyzowania,
                          droga ekspresowa S-5 bedzie rowniez z nowym mostem i skrzyzowaniami
                          wilopoziomowymi, w planach jest budowa obwodnicy północnej na co jest
                          potwierdzenie GDDiA. Konczy sie budowa ronda fordonskiego i mostu, bedzie nowy
                          asfalt do granic Bydgoszczy w kierunku Gdanska. Rozpocznie sie budowa wezla
                          zachodniego i przebudowa ronda bernardynskiego z polaczeniem nowa linia
                          tramwajowa do ronda kujawskiego.
                          Tak wiec z tego co zbudowane przez torun to jakies 11 km. Duzo nie pomylilem
                          sie. W Bydgoszczy kamienna to jedna z inwestycji drogowych, ktore byly
                          realizowane. Jak wyglada u nas wezel zachodni, jaki jest wjazd od strony
                          torunskiej, tez przebudowany, most kazimierza wielkiego itp. Tak wiec nie smac
                          mi o jakims buractwie.
        • Gość: anow Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:35
          Basen w Fordonie wymusila SLDowska Rada Miasta jakbys nie wiedzial
          • Gość: xxx Re: Głupich nie sieją sami się rodzą!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.01.05, 20:23
            wymusili i teraz im się przyda do zmycia brudów, jakimi się oblepili!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka