IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.05, 23:07
mam zamiar wybrac sie po feriach szkolnych na narty w polskie góry
(zakopane,bukowina) nie bardzo jednak mam ochotę jechać w pojedynkę, chetnie
dołaczyłabym do jakiegos towarzystwa, towarzysza lub towarzyszki, jestem
jeszcze z tych co ich "kula" nazywają, czesciej sie kulam ze stoków niz
zjeżdzam ale mysle ze kiedys pseudonim zmienie (na tomba:)
Obserwuj wątek
    • Gość: taki jeden Re: narty IP: 195.85.209.* 18.01.05, 00:29
      boże... nie jedż na narty do Polski...
      no chyba, że lubisz kilometrowe kolejki do wyciągów, tłumy na stokach, strach
      przed kradzieżą sprzętu, porównywalne ceny karnetów z cenami austryjackich
      skipasów (warunków i tras nie ma co porównywać, bo to jak jazda maluchem a
      mercedesem)... i jeszcze mógłbym wiele wymieniać!
      zamiast jechać do zapełnionego ukraińcami Zakopanego, proponuję wspaniałe trasy
      w austryjackich Alpach (Saalbach-Hinterglemm, Leogang, Dienten, Alpendorf,
      Flachau i wiele wiele innych).
      na pewno nie będziesz tracić czasu w kolejkach, żaden Polak nie rzuci w Twoim
      kierunku morderczego spojrzenia za to że niechcący otarłaś się o niego, na pewno
      mniejsze szanse na to że zginie Ci sprzęt (chociaż niestety nawet i tam jeżdżą
      Polacy żeby kraść narty), i przede wszystkim będziesz szaleć na wspaniałych,
      szerokich, gładkich stokach....

p.s. jeśli kogoś obraża mój pogląd co do mentalności Polaków (oczywiście sam nim
      jestem) to trudno... tacy po prostu jesteśmy i tak jesteśmy spostrzegani, za co
      należy się wstydzić!!!
      • Gość: kula Re: narty IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.05, 09:01
        podzielam po czesci twoje zdanie o Polakach ale w górach i na stokach wydajemy
        sie bardziej ludzcy niż na ulicach, mysle ze Twoja wizja jest zbyt czarna, poza
        tym ci sami polacy w alpach zachowuja sie jeszcze bardziej snobistycznie niz u
        nas, w alpy pojade ale wpierw nabiore doswiadczenia w tej dyscyplinie i poznam
        stoki u nas bez wzgledu na to jacy sa polacy, to tak jak jechac nad morze
        śródziemne a nie widzec bałtyku,
      • Gość: patrycja Re: narty IP: *.chello.pl 03.02.05, 18:01
        czy moglbys podpowiedziec gdzie njalepiej do austrii pojechac na narty? moze
        jakies konkretne zakwaterowanie? chcemy jechac paczka znajomych w kwietniu ale
        nie chcemy korzystac z buira tylko zabukowac sobie noclegi przez internet. bede
        wdzieczna za info. pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka