Gość: Kamil IP: 10.10.70.* 02.09.01, 12:46 Szukam ludzi mających doświadczenia w budowie domu jednorodzinnego w okolicach Bydgoszczy. Ile trzeba mieć kasy, żeby startować z budową (myślę o domu +/- 150 m. kwadr.). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krotoss Re: Ile za budowę domu? 02.09.01, 12:54 NA robocizne okolo 12 tysiecy-zalezy(z dachem) kogo wezmiesz.Na materialy przy takim domu okolo 55 tysiecy(stan sorowy zamkniety) ale tez zalezy co uzyjesz najgorsze jest wykonczenie elektryka, gaz itp. to pochlania najwiecej. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Ile za budowę domu? IP: *.sympatico.ca 02.09.01, 13:47 150 tys przy oszczednej gospodarce, niezbyt duzo luksusow. Dzialka oczywiscie extra. Takie mam szacunki dla mojego (jeszcze nie rozpoczetego) domu. 190 m2 pod Bydgoszcza, ogrzewanie ropa, . Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile za budowę domu? 02.09.01, 13:50 Gość portalu: Jasio napisał(a): > 150 tys przy oszczednej gospodarce, niezbyt duzo luksusow. Dzialka oczywiscie > extra. Takie mam szacunki dla mojego (jeszcze nie rozpoczetego) domu. 190 m2 > pod Bydgoszcza, ogrzewanie ropa, . "tylko" z wykonczeniem i instalacja CO??? cos mi malo ale moze za bardzo przecenilem kozty. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Ile za budowę domu? IP: 10.10.70.* 02.09.01, 16:10 Trochę zaskoczyły mnie Wasza szacunki. Znajomy mówił mi, że bez 300 tys. PLN nie mam co porywać się na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile za budowę domu? 02.09.01, 16:13 Gość portalu: Kamil napisał(a): > Trochę zaskoczyły mnie Wasza szacunki. > Znajomy mówił mi, że bez 300 tys. PLN nie mam co > porywać się na budowę. > eeee calkowita nieprawda co prawda budowalem sie kilka kilka lat temu(znaczy rodzice) ale ostatnio znow sie przymierzam i troszeczke sledze.Za 300 to mozesz sobie gotowy kupic z parkietami, dzialka pod domkiem itp. bez przesady.Chyba ze ktos firme bierze wtedy rzeczywiscie drozej, ale dobra ekipa potrafi nawet dokladniej,doradza co itp. tylko wiedomo trzeba dobra trafic. KroTosS Ps.Jezeli ktos chce to oczywiscie i za 500 wybuduje wszystko jest kwestia doboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Ile za budowę domu? IP: 10.10.70.* 02.09.01, 16:17 Krotossie, ale szybka reakcja :-) Jak u rewolwerowca :-))) Dałeś mi nadzieję, że może mógłbym zacząć budowę biorąc jakiś kredycik. A może znasz jakąś ekipę budowlaną godną polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile za budowę domu? 02.09.01, 16:21 Gość portalu: Kamil napisał(a): > Krotossie, ale szybka reakcja :-) > Jak u rewolwerowca :-))) > > Dałeś mi nadzieję, że może mógłbym zacząć budowę biorąc jakiś kredycik. > A może znasz jakąś ekipę budowlaną godną polecenia? > Przegladam necik i tu czesto zagladam szczegolnie dzis jak nie ma ruch to latwo nowe posty wylapac-ale ja jestem tu z tego znany.Ekipe mialem fajna nie wiem czy jeszcze robia bo majster mowil wtedy cos o emeryturze ale jezeli chcesz poszukam namiarow i podam-wtedy napisz na e-mail to odesle info-tylko bede musial poszukac tel. wiec juz tak szybko nie bedzie ;))) Pozdrawiam KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Ile za budowę domu? IP: 10.10.70.* 02.09.01, 16:24 OK prześlę Ci mój adres na priva, co by moje wielbicielki nie zapychały mi konta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile za budowę domu? 02.09.01, 16:29 Na priv??? nie wiem co masz na mysli ;) po prostu wyslij meila na krotoss@poczta.gazeta.pl widac zreszta go w autorze wiec myslalem ze znajdziesz ale moze wlasnie to miales na mysli ;) KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Ile za budowę domu? IP: 10.10.70.* 02.09.01, 17:21 krotoss napisał(a): > Na priv??? nie wiem co masz na mysli ;) po prostu wyslij meila na > krotoss@poczta.gazeta.pl widac zreszta go w autorze wiec myslalem ze znajdziesz > ale moze wlasnie to miales na mysli ;) To miałem na myśli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś