Gość: Yaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 20:43 Ludzie zobaczcie Łąkową na Czyżkówku to chyba największy koszmar w Bydgoszczy.Może w koncu specjaliści z ZDMiKP utwardzą tą gruntówkę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Tragiczny stan dróg gruntowych IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.03.05, 21:50 zanim się napisze, powinno się sprawdzić- prosta matematyka- to są 2000m3 objętości- ciekawe jak to wywieziono? Odpowiedz Link Zgłoś
grafpit ZAPRASZAM DROGOWCÓW NA UL. BRZEGOWĄ 19.03.05, 08:37 Niech mi wyciągną samochód z błota. Od 3 lat błagam żeby utwardili tylko tą drogę. Najśmieszniesze że Brzegowa to ulica strategiczna dla bezpieczeństwa Bydgoszczy gdyż tędy jedzie się do wału przeciwpodziowego. Wszyscy w mieście wiedzą, że wał jest ledwo, ledwo, więc jeśli wisła wyleje to ratowanie wału nie będzie możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak Re: Tragiczny stan dróg gruntowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 10:14 jagiellońska niedawno remontowali, z 5 lat będzie? grunwaldzka też miała wymieniana nawierzchnie i tak mozna po kolei o drogach długo mówić... u nas nie da sie chyba dobrej drogi zrobic, to może cieszcie sie, ze macie gruntowki, a nie dziurawe asfaltowki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kys Re: Tragiczny stan dróg gruntowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:35 grunwaldzkiej przydalby sie gruntowny remont bo latanie z roku na rok jest kosztowne i bez sensu, a dobre drogi mozna zrobic tylko trzeba zatrudnic lojalna i dobrze wykonywujaca swa prace firme ktora wezmie sie za nasze nieszczesne DZIURAWE i niewiadomo jeszcze jakie drogi!! A tak jakies partacze robia asfalcik i przez to ze go zrobili do du**y to poprawia swoje partactwo w przyszlym roku ale znowu za nasze (podatnikow) pieniadze! I kolo sie kreci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartolomeo Re: Tragiczny stan dróg gruntowych IP: 217.153.62.* 19.03.05, 13:42 JA NATOMIAST ZAPRASZAM ZDMiK NA ULICE PRZYŁUBSKĄ. TO JEST SKANDAL ŻEBY NIE BYŁO PIENIĘDZY NA NIEDROGIE UTWARDZENIE TEGO ODCINKA DROGI!!!LUDZIE GRZEZNĄ W BŁOCIE JUŻ NIE WSPOMINAJĄC AUT KTÓRYM NIE DALEKO OD ZNISZCZENIA.TO JEST SKANDAL!! Odpowiedz Link Zgłoś
monikam1 Re: Tragiczny stan dróg gruntowych 19.03.05, 13:50 Szefa zarządu dróg zapraszam na Strzelecką:))) Właśnie dziś widziałam, jak facetowi na dziurze poszła opona. A jak wczoraj dzwoniłam, to mi odpowiedzieli, że nie będa równać, bo mają sezon ziomowy...Pewnie - śnieg do okien sięga! Jesienią wyrównali pół drogi. Więc na odcinku do pięknej nie byli już prawie rok! Monika z Górzyskowa Odpowiedz Link Zgłoś
komix1 Jak czytam tego pacana z ZDMiKP... 19.03.05, 21:43 ...Grenza, to krew mnie zalewa. On zawsze twierdzi, ze drogowcy robia wszystko co mozliwe, z uporem maniaka tlumaczy w kazdej gazecie o zabojczym przejsciu przez zero, zawsze ma gotowa odpowiedz - tak, wyslemy, monitorujemy, naprawimy, a jak cos ewidentnie jest do dupy, to wiecie, rozumiecie, ale nie ma kapusty. Na wlasne oczy widzialem, jak jego "ekipy remontowe" naprawiali dziure na rondzie Jagiellonow. Po dwoch (2!) dniach ten ich asfalt zalany z... taczki i uklepany... gumiakami fachmenow wykruszyl sie i dziura straszyla ponownie. Stan bydgoskich ulic jest tragiczny - Dworcowa, Kr. Jadwigi, Focha, Jagiellonska, Woj. Polskiego - ze wymienie tylko te najwazniejsze w miescie - sa tak dziurawe, ze az zal jezdzic po nich. Az nie wspomne o mniej waznych... Zreszta nawet w Kamiennej pojawiaja sie pierwsze dziury, a auto tradycyjnie skacze na studzienkach. No ile mozna czytac tych jego bzdur. Dworcowa - gdzie od lat ruch na odcinku od PKP do Kr. Jadwigi jest ogromny - nie moze doczekac sie remontu, powiewaz "nawierzchnia jest historyczna" i nie mozna jej zmnienic. Ja w sierpniu prosilem ZDMiKP, aby skosil pobocze przy ul. Smukalskiej, gdzie krzaczory i chwasty rosnace przy jezdni siegaja 150 cm. Odpowiedz - nie na kasy, kosimy tylko w reprezentacyjnych miejscach, ale kiedys przyjedziemy i wytniemy. Jak do tej pory nie dojechali... I tak mozna by wymieniac w nieskonczonosc... Rece opadaja :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwi Re: Tragiczny stan dróg gruntowych IP: 212.244.154.* 21.03.05, 15:39 Mieszkam na Wieluńskie w Myślęcinku. To co się tam dzieje to prawdziwy koszmar. 3 miesiące dzwoniliśmy przed zima żeby ją wyrównali, nie zrobili tego do dziś. Pieprzenie, że drogowcy robia wszystko to czysta demagogia. Ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś