Dodaj do ulubionych

I tak będęToscą

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.05, 19:14
osobiscie mialem okazje poznac ewe. jest to wspaniala osoba i wspieram ja
calym soba. Ewa niepoddawaj się. Myśle że twoje mażenia się spełnią bo na
to zasługujesz i bardzo mocno do tego dążysz. trzymaj się. Dla mnie jesteś
wzorem.
Obserwuj wątek
    • Gość: MATYLDA Re: I tak będęToscą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:48
      Ewę miałam okazję poznac latem 2002 na obozie językowym w Myślenicach. Zrobiła
      na mnie wrażenie osoby bardzo ciepłej, serdecznej, a przy tym upartej - ale w
      pozytywnym tego słowa znaczeniu... jestem pewna, że będzie konsekwentnie dążyła
      do postanowionego sobie celu. Ewo nie poddawaj się, jestem pewna, że osiągniesz
      sukces!! Buziaki, pozdrawiam serdecznie.
      • spinto Re: I tak będęToscą 04.08.05, 17:46
        czesc Maatylda. Dopiero dzisiaj mama znalazla twoj komentarz do artykulu jaki
        czytalas.
        Ciesze sie ze mnie milo wspominasz.
        Moze bedzie okzaja sie spotkac ja od pazdziernika zaczynam studiowac w
        Katowicach na III roku wydzialu wokalno aktorskiego Akademii Muzycznej.
        Duze wyzwanie przede mna ale mam nadzieje ze sie wszystko uda
        Moze niedluge bede mogla zaprosic cie na moje pierwsze przedstawienie w operze
        To jest wlasnie moje najwieksze marzenie
        Pozdrawiam
        Ewa
        • afro79 Re: I tak będęToscą 02.12.05, 16:21
          Witaj Efka :) Piszesz, że będziesz Toscą i...masz rację, bo zasługujesz na to.
          Natomiast czarny jak pierun Clemo od ciągłego zasłuchiwania sie w Ciebie pewno
          zostanie bas-barytonem wyczynowym hyhy. Pozdrawiam i życzę samych
          sukcesów!!!!!!
    • Gość: Romka Re: I tak będęToscą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:25
      Przeczytałam artykuł i łzy same zaczęły spływać mi z oczu. Mieszkam w
      Katowicach i mam dwie córki chore na RP lub Stargardta. Diagnoza to oczywiście
      czarna karta naszej służby zdrowia. Z tego co wiem, Stargardt nie kończy sie
      ślepotą. Moje córki mają 16 i 21 lat. Jedna jest w Ośrodku dla niewidomych i
      niedowidzących w Krakowie, druga studjuje filozofię na UŚl.Bardzo chciałabym
      nawiązać z Paniami kontakt, wymienić doświadczenia. Chętnie podzielę się swoim
      doświadczeniem i poznam wasze informacje. Jeśli zechcecie nawiązać kontakt
      przesyłam adresna moją pocztę: Alutka40@vp.pl Pozdrawiam
      • Gość: spinto Re: I tak będęToscą IP: *.bydgoski.pl 04.08.05, 18:00
        Dzien dobry Pani.
        Skontaktuje sie z Pania listem meilowym na adres jaki Pani podala.
        Mam rowniez nadzieje poznac Pania i corki osobiscie a bedzie ku temu okazja bo
        bede studiowac w Katowicach i mieszkac w akademiku.
        Pozdrawiam i mimo wszystko - do zobaczenia
        EWa
        -
        • Gość: kolega z akademii Re: I tak będęToscą IP: *.it-net.pl 08.08.05, 16:38
          Ewa,czu to prawda,że będziesz studiowala w Katowicach?Zostawiasz nas?Dlaczego?U kgo w klasie bedziesz??pozdrowienia
          • Gość: spinto Re: I tak będęToscą IP: *.bydgoski.pl 24.08.05, 12:51
          • Gość: spinto Re: I tak będęToscą IP: *.bydgoski.pl 24.08.05, 13:10
            czesc kolego z akademii???????????
            smutno mi niezmiernie opuszczac fajnych ludzi z Akademii z Bydgoszczy, ale.....
            zmiana uczelni to nastepny krok w mojej edukacji.
            Będę u pani profesor Słowakiewicz - na klasyce i dodatkowo na wydziale jazzu.
            Życie pokaże czy ta zmiana wyjdzie mi na dobre.
            Ja wierze ze tak
            Pozdrawiam
            Ewa
    • Gość: aaaa Re: I tak będęToscą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:32
      Jestem zaintersowana jakie pani Ewa stosuje leki na tę chorobę.Pozdrawiam
    • Gość: xxx Re: I tak będęToscą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 09:57
      Pani Ewo,gorąco proszę o podanie nazwy leków które Pani stosuje,oraz te które
      są tak drogie.Bardzo mi na tym zależy.Pozdrawiam.
      • Gość: spinto Re: I tak będęToscą IP: *.bydgoski.pl 04.08.05, 17:57
        Dopiero dzisiaj mama przeczytala komentarz do artykulu.
        Poprosze mame aby podala informacje na temat tych suplementow , bo nie sa to
        medykamenty w potocznym znaczeniu. Jak wiadomo nie ma leczenia
        farmakologicznego na te chorobe.
        Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie
        Ewa
    • Gość: *** Re: I tak będęToscą IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.05, 10:35
      Ewo, jesteś wspaniałą osobą. Życzę, żeby Twoje marzenia się spełniły i wierzę,
      że się spełnią. Pozdrawiam gorąco
      • Gość: spinto Re: I tak będęToscą IP: *.bydgoski.pl 05.08.05, 16:43
        Dziekuje bardzo (nieznajomy gosciu) za zyczliwosc i wiare ze mi sie uda.
        Dla mnie najwazniejsza jest wlasnie zyczliwosc ludzi, wtedy zyje mi sie latwiej
        i moge realizowac swoje marzenia.
        Oczywiscie nie wszystko mi sie udaje ale mam duzo optymizmu.
        Jesli moge realizowac w zyciu to co kocham najbardziej czyli spiewac to jestem
        szczesciara.
        Pozdrawiam
        Ewa
        • Gość: mrobert Re: I tak będęToscą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 14:22
          Witam Pani Ewo.
          Widziałem Panią podczas występu w Operze Nova w lutym tego roku podczas
          koncertu promującego młodych utalentowanych ludzi. Nie ulega wątpliwości,ze ma
          Pani olbrzymi talent śpiewaczki operowej. No coż choroby nie raz płatąją ludzki
          los, ale czlowiek też wiele potrafi np pewien człowiek który stracił noge
          chodził po wysokich szczytach górskich ..... Jestem z zawodu lekarzem i
          rozumiem pani oczekiwania i bezmoc medyczną. Ale głowa do góry śpiew jest tym
          co wynagradza Panią i odróznia od innych ludzi, bowiem dobry głos to talent
          tego sie nie da wyswiczyc.
          Pozdrawiam gorąco
          Robert K
          • Gość: spinto Re: I tak będęToscą IP: *.bydgoski.pl 11.10.05, 14:39
            Panie Robercie!
            bardzo dziekuje za slowa uznania dla mnie (choc przede mna jeszcze dluga droga
            i duzo nauki), oraz slowa otuchy.
            Mysle ze sila charakteru i milosc do muzyki to dwie cechy ktore pomagaja mi w
            pokonywaniu trudnosci w moim zyciu.
            Co do choroby, rzeczywiscie tak jest - czlowiek dzis zdrowy, jutro moze juz nim
            nie byc, a talent - to wielkie szczescie jesli mozna robic w zyciu to co sie
            lubi najbardziej.
            Dla mnie spiewanie to - ZYCIE wiec moje zycie jest piekne jak muzyka choc
            czasami chcialabym widziec piekne krajobrazy .
            Swiat obrazow jest piekny - pamietam go kiedy widzialam ( i to pomaga mi
            pamietac jak moze byc piekny. Dla mnie teraz swiat to dzwieki i muzyka a to
            przeciez jest tak duzo.
            Pozdrawiam
            Ewa
            juz studentka III roku na Akademii Muzycznej w Katowicach
    • Gość: monika Re: I tak będęToscą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.06, 11:23
      Ewa,moja mama ma ta sama chorobe co ty .....u niej rowniez postawiono za pozno
      diagnoze ..wiec nie mozna bylo wczesniej zaczac jej leczyc.... u mamy zaczelo
      sie wszytko posuwac w galopowym tepie ze wzgledu na stres ...tak wiec nie
      poddawaj sie i nie zasmucaj sie... wiem jak musi ci byc ciezko , ale badz
      dzielna.Moja mama zaakceptowala sie taka jaka jest i dzieki temu podnosi na
      duchu jeszcze innych duzo bardziej nieszczesliwych ....trzeba darzyc do
      spelnienia swoich marzen ...to ze chlowiek jest chory ....nie powinno byc
      przeszkoda ...ludzie tacy jak ty sa dzieki swoim przejscia duzo bardzie
      wrazliwi i tolerancyjni dla swiata ..... moja mama to nasz promyczek
      slonca ...odkad jest w zwiazku niewidomych odnalazla w sobie sily by
      walczyc ...w swojej i innych sprawie ...podziwiam ja i ciebie rowniez .....
      (mosit@web.de)
    • Gość: monika Re: I tak będęToscą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.06, 11:37
      ja rowniez chcialabym wiedziec jakie bierzesz leki ...moze uda sie tez trocm
      mojej mamusi pomoc.Jej jak na razie co pol roku wstrzykiwane sa witaminy ...
      mama byla u profesora wLodzi , ktory powiedzial ze calkowicie nie straci
      wzroku ....nie bedzie calkowitej ciemnosc tylko nadal bedzie widziala
      kontury ....Martwimy sie tylko bo to jest choroba przekazywana genetycznie i ja
      lub ktores z mojego rodzenstwa tez moze byc chore ...czy da sie ta chorobe
      wykryc przedwczesnie by ja leczyc?? pewnie kasa tego nie pokrywa?Pozdrawia i
      skalasm serdeczne zyczenia z okazji Nowego Roku......
      • Gość: Maja Zyczenia na Nowy Rok IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.06, 19:25
        Ewuniu,
        Jesteś cudowną osobą, Twoja kolęda zaśpiewana na koncercie w Teatrze Polskim
        była wspaniała. Niach Ci się szczęści w Nowym Roku, zdrowia, talentu, cudownych
        ludzi wokół i....miłości.
    • trafaret Re: I tak będęToscą 16.04.07, 14:55
      Dzisiaj rano oglądałem program Fundacji "Nie Jesteś Sam" z Twoim udziałem.
      Jesteś uzdolnioną, piękną, mądrą i inteligentną dziewczyną (u mnie słowa nie
      podlegają inflacji...). Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej postawy. Nie
      dlatego, że nie widzisz, a mimo wszystko starasz się pokonywać przeciwności
      (tak reaguje większość chorych osób), ale dlatego, jak niewielu ludzi w ogóle
      (zdrowych i chorych)jesteś konsekwentna, niezłomna i wciąż marzysz. Jeżeli mogę
      Ci czegoś życzyć, to sił fizycznych i odporoności psychicznej. Pamiętaj o sobie
      i dbaj o siebie. Marzenia spełniają się po wielu latach. Musi wystarczyć Ci sił
      i wiary w siebie (wiem coś o tym). Jednak przede wszystkim życzę Ci znalezienie
      prawdziwej miłości, takigo uczucia, które nie opiera się na potrzebach,
      oczekiwaniach, planach... Wierz w to mocno, że przyjdzie. Czarek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka