Dodaj do ulubionych

Marsz młodych dla Papieża

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:05
Pan kiedy stanął nad brzegiem,
Szukał ludzi gotowych pójść za Nim,
By łowić serca słów Bożych prawdą.
O Panie, to Ty na mnie spojrzałeś,
Twoje usta dziś wyrzekły me imię,
Swoją barkę pozostawiam na brzegu,
Razem z Tobą nowy zacznę dziś łów.
Jestem ubogim człowiekiem,
Moim skarbem są ręcę gotowe
Do pracy z Tobą i czyste serce.

O Panie,...

Ty potrzebujesz mych dłoni,
Mego serca młodego zapałem,
Mych kropli potu i samotności.

O Panie,...

Dziś wypłyniemy już razem
Łowić serca na morzach dusz ludzkich
Twej prawdy siecią i słowem życia.

O Panie,...

Obserwuj wątek
    • Gość: Anikka Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 22:20
      Szkoda ze marsz nie odbył sie ok godz. 21 kiedy było juz ciemno.Było nas tak
      wiele!! Wszyscy przyszli Pożegnać swojego Tatusia!Nic nie będzie już takie
      same!! :(
    • Gość: Jagodzianka_:-) Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.05, 22:22
      Ten Marsz To Naprawde Świetny Pomysł I Wielkie Brava Dla Kogoś Kto Potrafił
      Zorganizować To Przedsięwzięcie :) W Ten Sposób Mogliśmy Pokazać Ile Znaczył
      Dla Nasz Ojciec Święty I Udowadnić Wszystkim Ludziom Jak Dzisiejsza Polska
      Młodzież Potrafi Się Zjednoczyć I Stawić Się Z Własnej Woli W Jednym Miejscu By
      Uczcić Pamięć Tak Wspaniałego I Jedynego W swoim Rodzaju Polaka.
      <Gdyby Jeszcze Było Troszkę Ciemniej Pochód Ze Świecami Wyglądałby Jeszcze
      Efektowniej> Ale I Tak Bardzo Mi Się Podobało
      • Gość: torunianka Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.petrus.com.pl 04.04.05, 23:42
        świetni jesteście!

Ale jak było za jasno, to możecie jeszcze drugi marsz zorganizować później, w
        dniu Jego pogrzebu.
        W Toruniu w środę przychodzimy ze świecami na rynek o 20, a poźniej Apel
        Jasnogórski. Będzie już ciemno. Nie wiem czy dzisiejszy marsz w Toruniu się
        udał bo byłam tylko w katedrze.

Pozdrawiam bydgoszczan
        • Gość: semeon Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:51
          Czy to ważne,że było trochę lub mniej ładnie? Liczy się pamięć. Tyle nas po
          śmierci ile pozostaje w pamięci innych.
          • Gość: torunianka Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.petrus.com.pl 05.04.05, 00:01
            najważniejsza jest oczywiście pamięć, ale w pamięci dłużej zostaje to co ładne.
            • Gość: semeon Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 01:33
              Dłużej w pamięci pozostaje to co ładne. Ja się z tym nie zgadzam. Moim zdaniem
              dłużej w pamięci pozostaje to co ważne.
              • Gość: torunianka Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.petrus.com.pl 05.04.05, 13:02
                Zgadzam się z Tobą oczywiście, że to co naprawdę ważne powinno zostać w pamięci
                do końca. Ale... rzeczywistość i nasza pamięć nie zawsze zdaje egzamin. Wiele
                ważnych myśli, ważnych słów przekazał nam Ojciec Święty.
                Ile z nich zostało w naszej ułomnej pamięci?

Piękna oprawa ważnych spraw wspomaga naszą ułomną pamięć.
                Pozdrawiam
    • Gość: rOcHoN Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 00:00
      JA TEZ TAM BYLEM!!!!POKOJ DLA PAPIEŻA !JESTESMY Z TOBĄ
      • Gość: Wpis do księgi Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 07:19
        Żyłeś z nami i dla nas,a żyć będziesz wiecznie.
        Cierpiałeś,już nie cierpisz.
        Uczyłeś nas jak żyć i Twoje nauki pozostaną zawsze aktualne.
        Przyrzekamy Ci żyć tak,jak nas uczyłeś.
        NIE LĘKAMY SIĘ!
        2005.04.04 TRK
    • Gość: Anikka Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:30
      A może zorganizowac taki marsz w piatek ok 21 .37?? wszyscy ze swiecami ida na
      Stary Rynek i tam sie modlą!! Kto popiera??
      • Gość: Asia Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 12:02
        Nie zalczam sie juz moze do mlodziezy bo trojka juz na karku i raczej dzieci to
        mlodziez ale popieram pomysl, rozeslijcie sms i ruszmy wszyscy mlodzi i starzy
        w marszu pamieci smierci naszego Ojczulka kochanego JANA PAWLA WIELKIEGO
      • Gość: Aleksandra Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 12:11
        Jestem za!!!
      • Gość: Maxland Re: Marsz młodych dla Papieża IP: 212.122.214.* 05.04.05, 12:38
        popieram
    • Gość: KORNEL ZYGFRYD Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:27
      To co wczoraj wieczorem eydazylo sie na Starym Mmiescie bylo najpiekniejszym
      momentem mojego zycia.Mlodziez kocha Jana Pawla WIELKIEGO!A my jednoczymy sie
      dla nigo...Zapraszam na piatek na rynek.Papa nauczyl mnie kochac wszystkich
      ludzi.KOCHAM WAS
      • Gość: torunianka Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.petrus.com.pl 05.04.05, 14:46
        z zamieszczonego zdjęcia widać, że była to piękna manifestacja uczuć.
        Potraficie się zorganizować, jak chcecie.
    • Gość: jestem za Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 16:06
      a może by zrobić Marsz z pod Bazyliki do Katedry, oczywiscie w piatek o 21:37 i oczywiście ze świeczkami.
    • Gość: Polonista MSZA ŚWIETA KIBICÓW !!!! IP: *.telsten.com / *.telsten.com 05.04.05, 16:36
      tak samo jak w innych miastach w Bydgoszczy pragniemy zorganizować msze na
      któej połączą się kibice Wszystkich Bydgoskich drużyn Zawisza-Polonia-Astoria-
      Chemik-Pałac zapraszam wszystkich

7.04.2005 (czwartek) GODZ. 18:00 W BYDGOSKIEJ FARZE.

• Gość: :D Re: MSZA ŚWIETA KIBICÓW !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 16:41
        To w Bydgoszczy ma ktos kibiców oprócz Zawiszy???:D
        • Gość: roro Re: MSZA ŚWIETA KIBICÓW !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.05, 21:25
          zobacz "Zgoda Narodowa ( Bydgoszcz-Torun 2005)"
    • Gość: Anikka Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 22:08
      No to co z Tym marszem w piątek o 21.37 ?? Moze by to jakos nagłosnic zeby znowu
      było nas tak wielu jak wczoraj:) nie zapomnijcie o świecach :)!!!!
      • Gość: torunianka Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.petrus.com.pl 05.04.05, 22:17
        niech idzie na początek
      • Gość: cz.... Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.tvgawex.pl 06.04.05, 01:17
        na piatek o tej porze zapowiedziana msza na Starym Rynku
        • Gość: i Re: Marsz młodych dla Papieża IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 07.04.05, 21:11
          to będzie ten marsz, słyszałam, że chyba o 18.00
    • Gość: eska Re: Marsz młodych dla Papieża IP: 212.122.214.* 05.04.05, 22:31
      PAPIESKI ZLOT AKADEMICKI
      6 KWIETNIA - STARY RYNEK
      WZYWAMY WSZYSTKICH MŁODYCH DUCHEM I CIAŁEM
      SPOTKAJMY SIĘ NA STARYM RYNKU.

Weź ze sobą świecę i różaniec,
      ubierz się na biało, zabierz białe flagi i chusty...
      Uroczyste ROZPOCZĘCIE ZLOTU godz. 20.00 (Stary Rynek)
      ZAKOŃCZENIE - godz. 21.37

Z czterech stron Bydgoszczy wyruszą grupy PAPIESKICH ORŁÓW!
      Możesz się do nich przyłączyć i przybyć na Stary Rynek!
      1. BAZYLIKA św. Wincentego a'Paulo - godzina wyjścia 19.00
      2. PĘTLA 69 - BŁONIE godzina wyjścia - 18.30
      3. FORDON - parafia MBKM, ul. Bołtucia - godzina wyjścia 16.15; akademiki ATR,
      ul. Kaliskiego - godzina wyjścia 16.30, spotkanie na rogu ul. Kaliskiego i
      Akademickiej
      4. PARAFIA POLSKICH BRACI MĘCZENNIKÓW Godzina wyjścia - 17.30

Od 12.00 na Starym Rynku będziemy malować oblicze Papieża
      możesz się przyłączyć!
      Zapraszają studenci z DA MARTYRIA
      tel. 346-31-90
      powiedz innym!
      • Gość: lololololo W HOŁDZIE WIELKIEMY PAPIEŻOWI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 23:29
        Jak wiemy w piątek o godzinie 10 odbędzie się w Watykanie pogrzeb Największego
        Polaka - naszego Ojca - Papieża Karola Wojtyły. Na Starym Rynku w Bydgoszczy
        odbędzie się transmisja na wielkim telebimie z tego wydarzenia. My - ludzie
        związani z Zawiszą oczywiście się tam udamy. Przejdziemy całą grupą spod klubu.
        Zbiórka wyznaczona na godzinę 8:00 pod stadionem Zawiszy - ul. Gdańska,
        wyruszamy o godzinie 8:30. W przemarszu będą brali udział wszystkie drużyny
        piłkarskie Zawiszy: seniorskie jak i młodzieżowe oraz kibice, trenerzy i
        działacze naszego klubu. Wspólnie z innymi wiernymi będziemy się modlić za
        duszę Jana Pawła II na Starym Rynku podczas ceremoni pogrzebowej.

DO KIBICÓW ZAWISZY! WSZYSCY KIBICE OBOWIĄZKOWO BARWY KLUBOWE NASZEGO KLUBU!
        LICZYMY NA WASZĄ FREKWENCJĘ W TYM WAŻNYM DNIU DLA NAS WSZYSTKICH, NASZEGO KRAJU
        JAK I CAŁEGO ŚWIATA!!!

OJCZE ŚWIĘTY ZAWSZE BĘDZIESZ Z NAMI - KIBICE BYDGOSKIEGO ZAWISZY!!!

• Gość: ja,ty,my,wy,oni Re: W HOŁDZIE WIELKIEMY PAPIEŻOWI!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.05, 23:49
          Przeczytajcie apel do PREZYDENTA BYDGOSZCZY.
          Chcę być z Wami.
          Ale w dniu pogrzebu mam siedzieć sam, w pustej sali [bo przecież nikt w takiej
          chwili nie przyjdzie coś chcieć, coś załatwiać!].
          I w tej sali nawet telewizora nie będzie!
          Nie będę uczestniczyć w pogrzebie?
          • Gość: t Re: W HOŁDZIE WIELKIEMY PAPIEŻOWI!!! IP: *.petrus.com.pl 06.04.05, 10:17
            up
      • Gość: torunianka widziałam Was przed chwilą IP: *.petrus.com.pl 07.04.05, 23:28
        Pięknie wyglądaliście!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka