Dodaj do ulubionych

wyważać otwarte drzwi

09.04.05, 22:06
są prawdy oczywiste - wskazanie ich i przypominanie , to
nie "wyważanie otwartych drzwi" .

prawdą jest , że bez szacunku bliźniego , nie da się tworzyć
gospodarki na przyzwoitym poziomie , a mozna tylko tworzyć
warunki bytu społeczeństwa na poziomie nędzy krajów III świata .
trzeba o tym przypominać - bo jak się okazuje , ta oczywista
prawda bywa często zapominana .

prawdą oczywistą jest , że "uczciwą pracą ludzie się
bogacą" - ale w naszych realiach tworzy się system
który który stanowi zaprzeczenie tej prawdy .

prawdą jest , że hisorii człowieczeństwa zawsze towrzyszyła
wiara w Boga - nie da się stworzyć takiej struktury społecznej
bez wiary w Stwórcę .

oczywista prawda nie musi być trudna do zrozumienia - natomiast kłamstwo
najczęściej bywa bełkotem trudnym do zrozumienia .
Obserwuj wątek
    • Gość: ręka Re: wyważać otwarte drzwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 22:10
      Nie chcesz wyważać to nie wyważaj.Załóż biuro tłumaczeń jak znasz jakiś język
      obcy.Zarobisz szmal i będziesz rozdawał ubogimm a jeszcze innych namówisz.
      A wogle co proponujesz?Opisz to na forum.
      Pozdrwajam Ciebie i wszytskich.
      • unsatisfied6 pieniądze to nie chleb - nie nakarmisz nimi biedy 09.04.05, 22:23
        Gość portalu: ręka napisał(a):

> Nie chcesz wyważać to nie wyważaj.Załóż biuro tłumaczeń jak znasz jakiś
        język
        > obcy.Zarobisz szmal i będziesz rozdawał ubogimm a jeszcze innych namówisz.
        > A wogle co proponujesz?Opisz to na forum.
        > Pozdrwajam Ciebie i wszytskich.

co proponuję ? wielokrotnie pisałem - szkołę zdecentralizowaną ,
        na potrzeby konkurencyjnej gospodarki , system wyborczy proporcjonalny ,
        inwestowanie w jakość i szacunek dla pracy i człowieka - bez
        podmiotowości czlowieka ( używa się u nas terminu "siła robocza" ) .

żadne pieniądze nie nakarmią coraz to wiekszej biedy wynikającej
        z coraz to gorszej kodycji moralnej naszego spoleczeństwa wynikajacej
        przede wszystkim z systemowej degradacji naszego narodu .
        • Gość: zejdź mi z oczu Re: pieniądze to nie chleb - nie nakarmisz nimi b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 22:30
          Co Ty wiesz o biedzie.Oplułeś się pisząc ten post.Jesteś wydmuszką i tylko na
          tyle Cię stać żeby szargać świętości.
          • unsatisfied6 twoją świętość poszargałem 09.04.05, 22:58
            Gość portalu: zejdź mi z oczu napisał(a):

> Co Ty wiesz o biedzie.Oplułeś się pisząc ten post.Jesteś wydmuszką i tylko
            na
            > tyle Cię stać żeby szargać świętości.

zło , które od ciebie emanuje , nie jest dla mnie swietoscią .
            • Gość: sumienie Re: twoją świętość poszargałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 23:11
              A to rozumiem.Wydmuszko forumowa.Jestem zły.Idę się poprawić.Tobie zostawiam
              ostatnie słowo.Gdyż Ty masz zawsze racje.
              • unsatisfied6 zatem znamy się nie od dzisiaj 09.04.05, 23:18
                Gość portalu: sumienie napisał(a):

> A to rozumiem.Wydmuszko forumowa.Jestem zły.Idę się poprawić.Tobie zostawiam
                > ostatnie słowo.Gdyż Ty masz zawsze racje.

więc znamy się nie od dzisiaj - tylko ja nie wiem kim byłeś
                przedtem
                • Gość: znamy się Re: zatem znamy się nie od dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 23:23
                  Z takimi jak Ty znamy sie nie od dzisiaj.Tacy jak Ty maja zawsze racje.Jasne?
                  • unsatisfied6 nie bądź gołosłowny 09.04.05, 23:29
                    Gość portalu: znamy się napisał(a):

> Z takimi jak Ty znamy sie nie od dzisiaj.Tacy jak Ty maja zawsze racje.Jasne?

wysil się i spośród ok 4000 postów wykaż mi brak racji .
                    • Gość: racja Re: nie bądź gołosłowny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 23:32
                      Po co? Masz rację i się ciesz. A teraz jeszcze masz ostatnie słowo. To bardzo
                      typowe dla wszytskich takich jak Ty.
                    • ted.allrightsreserved Re: nie bądź gołosłowny 09.04.05, 23:32
                      unsatisfied6 napisał:

> Gość portalu: znamy się napisał(a):
                      >
                      > > Z takimi jak Ty znamy sie nie od dzisiaj.Tacy jak Ty maja zawsze racje.J
                      > asne?
                      >
                      > wysil się i spośród ok 4000 postów wykaż mi brak racji .
                      >

sadysta
                      • unsatisfied6 nie sadysta 09.04.05, 23:38
                        ted.allrightsreserved napisał:

> unsatisfied6 napisał:
                        >
                        > > Gość portalu: znamy się napisał(a):
                        > >
                        > > > Z takimi jak Ty znamy sie nie od dzisiaj.Tacy jak Ty maja zawsze ra
                        > cje.J
                        > > asne?
                        > >
                        > > wysil się i spośród ok 4000 postów wykaż mi brak racji .
                        > >
                        >
                        > sadysta
                        >

brak racji da się uzasadnić z kilku losowo wybranych postów - statystyka .
                        • ted.allrightsreserved Re: nie sadysta 10.04.05, 00:05
                          jesli te 4000 postow nie jest na jeden temat to statystycznie mozna Ci
                          udowodnic, ze:
                          1. prawdopodobnie masz racje w kazdym temacie (jestes nieomylny, inaczej boski)
                          2. mylisz sie na temat A i K ale masz racje w temacie Q
                          3. nigdy nie masz racji

z punktow 1, 2 i 3 mozemy wywnioskowac, ze prawdopodobnie masz racje lub nie w
                          temacie Ś
                          prawdopodobnie statystycznie masz racje
                          • unsatisfied6 Re: nie sadysta 10.04.05, 00:14
                            ted.allrightsreserved napisał:

> jesli te 4000 postow nie jest na jeden temat to statystycznie mozna Ci
                            > udowodnic, ze:
                            > 1. prawdopodobnie masz racje w kazdym temacie (jestes nieomylny, inaczej
                            boski)
                            > 2. mylisz sie na temat A i K ale masz racje w temacie Q
                            > 3. nigdy nie masz racji
                            >
                            > z punktow 1, 2 i 3 mozemy wywnioskowac, ze prawdopodobnie masz racje lub nie w
                            > temacie Ś
                            > prawdopodobnie statystycznie masz racje
                            >
                            >
                            unsatisfied6 napisał:

> oczywista prawda nie musi być trudna do zrozumienia - natomiast kłamstwo
                            > najczęściej bywa bełkotem trudnym do zrozumienia .
                            >
                            >
        • mozilla.org Re: pieniądze to nie chleb - nie nakarmisz nimi b 09.04.05, 22:31
          unsatisfied6 napisał:

> co proponuję ? wielokrotnie pisałem - szkołę zdecentralizowaną ,
          > na potrzeby konkurencyjnej gospodarki , system wyborczy proporcjonalny ,
          > inwestowanie w jakość i szacunek dla pracy i człowieka - bez
          > podmiotowości czlowieka ( używa się u nas terminu "siła robocza" ) .

hehe niech zyje konkret!
          szkoła zdecentralizowana? czy ktoś oprócz ciebie wie, co to jest?
          system wyborczy proporcjonalny? ano taki obowiązuje.
          inwestowanie w jakość i szacunek dla pracy i człowieka? czy jest ktoś, kto się z
          tym sloganem nie zgodzi...?
          bez podmiotowości człowieka? rozumiem, że miało być "bez przedmiotowości"...
          • unsatisfied6 dzięki za pomoc 09.04.05, 22:52
            mozilla.org napisał:

> unsatisfied6 napisał:
            >
            > > co proponuję ? wielokrotnie pisałem - szkołę zdecentralizowaną ,
            > > na potrzeby konkurencyjnej gospodarki , system wyborczy proporcjonalny ,
            > > inwestowanie w jakość i szacunek dla pracy i człowieka - bez
            > > podmiotowości czlowieka ( używa się u nas terminu "siła robocza" ) .
            >
            > hehe niech zyje konkret!
            > szkoła zdecentralizowana? czy ktoś oprócz ciebie wie, co to jest?
            > system wyborczy proporcjonalny? ano taki obowiązuje.
            > inwestowanie w jakość i szacunek dla pracy i człowieka? czy jest ktoś, kto
            się
            > z
            > tym sloganem nie zgodzi...?
            > bez podmiotowości człowieka? rozumiem, że miało być "bez przedmiotowości"...

dobrze wiesz o co mi chodzi - nie szukam przejęzyczeń - w tysiącach
            postów jakie pisze tych znajdziesz wiele .
          • unsatisfied6 taka twoja odpowiedź ? 09.04.05, 23:17
            mozilla.org napisał:

> unsatisfied6 napisał:
            >
            > > co proponuję ? wielokrotnie pisałem - szkołę zdecentralizowaną ,
            > > na potrzeby konkurencyjnej gospodarki , system wyborczy proporcjonalny ,
            > > inwestowanie w jakość i szacunek dla pracy i człowieka - bez
            > > podmiotowości czlowieka ( używa się u nas terminu "siła robocza" ) .
            >
            > hehe niech zyje konkret!
            > szkoła zdecentralizowana? czy ktoś oprócz ciebie wie, co to jest?
            > system wyborczy proporcjonalny? ano taki obowiązuje.
            > inwestowanie w jakość i szacunek dla pracy i człowieka? czy jest ktoś, kto
            się
            > z
            > tym sloganem nie zgodzi...?
            > bez podmiotowości człowieka? rozumiem, że miało być "bez przedmiotowości"...

szukasz przejęzyczeń , błędów stylistycznych ?

powodzenia

dla mnie ważnym jest to , by w mowie polskiej nabrało ponownie
            wartości stare polskie przysłowie "uczciwą pracą ludzie się
            bogacą " .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=22547733
            piszesz , że tylko ja wiem co znaczy "szkoła zdecentralizowana" -
            nie tylko ja - ty też wiesz i ci co tworzą inny system edukacji
            dla elit pracowników wspólnoty europejskiej . wiedzą ci , co
            jeżdża np do USA i innych krajów za publiczne pieniądze , by poznać inny system
            edukacji .
            • unsatisfied6 czy ktoś się nie zgodzi? 09.04.05, 23:27
              unsatisfied6 napisał:

> mozilla.org napisał:

> > inwestowanie w jakość i szacunek dla pracy i człowieka?

>czy jest ktoś, kto
              > się z tym sloganem nie zgodzi...?

elity pracowdawców ,głównie spośród byłych władz komunistycznych ,
              argumentują w często w dyskusjach , że szacunek do pracownika ,
              to cecha komunizmu - co jest oczywiście kłamstwem i jak widać
              ten "banał" o szacunku nie jest powszechny .
            • mozilla.org Re: taka twoja odpowiedź ? 09.04.05, 23:53
              unsatisfied6 napisał:
              >
              > szukasz przejęzyczeń , błędów stylistycznych ?
              >
              > powodzenia

nie, dobrze wiesz, że nie. chodziło mi o to, że slogan pogania slogan. tyle.
              • unsatisfied6 slogan , to często uzywane sformułowanie 09.04.05, 23:58
                mozilla.org napisał:

> unsatisfied6 napisał:
                > >
                > > szukasz przejęzyczeń , błędów stylistycznych ?
                > >
                > > powodzenia
                >
                > nie, dobrze wiesz, że nie. chodziło mi o to, że slogan pogania slogan. tyle.

w stanach słyszałem niemal każdego dnia - "no pain , no gain" -
                to był slogan którego poslkim odpowiednikiem jest "bez pracy
                nie ma kołaczy" - ale "bez pracy nie ma kołaczy" to nie
                jest slogan , tego w naszym żywym jezyku nie ma .

w stanach słyszałem niemalże każdego dnia i każdy inny
                pracownik to słyszy , jaki jest wspaniały - co do pensji
                też nikt nie narzeka . tutaj tego szacunku ani w słowach
                anie w pensji
                • mozilla.org pars pro toto 10.04.05, 00:04
                  u6 - nie obraź się, ale czytam twoje posty (na różne tematy) od dłuższego czasu
                  i mam wrażenie, że ty na podstawie własnych doświadczeń, osobistych niepowodzeń
                  budujesz teorie opisujące rzeczywistość. zapewniam cię, że i w Polsce można
                  zyskać szacunek pracodawcy i dobra pensje. są ludzie, którym jest dobrze w tym
                  kraju, w tym mieście i wcale nie są złodziejami ani oszustami. zgodzisz się z tym?
                  • unsatisfied6 nie zgadzam się z tym 10.04.05, 00:09
                    mozilla.org napisał:

> u6 - nie obraź się, ale czytam twoje posty (na różne tematy) od dłuższego
                    czasu
                    > i mam wrażenie, że ty na podstawie własnych doświadczeń, osobistych
                    niepowodzeń
                    > budujesz teorie opisujące rzeczywistość. zapewniam cię, że i w Polsce można
                    > zyskać szacunek pracodawcy i dobra pensje. są ludzie, którym jest dobrze w tym
                    > kraju, w tym mieście i wcale nie są złodziejami ani oszustami. zgodzisz się z
                    t
                    > ym?

z własnych doswiadczeń , jak mowisz , uważam że statystycznie tak
                    nie jest - wyjątki mogą potwierdzać regułę , że coraz to szerszej grupy
                    pracowników źle traktowanych w Polsce i coraz to gorszym bytem społeczeństwa .
                    • mozilla.org Re: nie zgadzam się z tym 10.04.05, 00:18
                      unsatisfied6 napisał:

> z własnych doswiadczeń , jak mowisz , uważam że statystycznie tak
                      > nie jest - wyjątki mogą potwierdzać regułę , że coraz to szerszej grupy
                      > pracowników źle traktowanych w Polsce i coraz to gorszym bytem społeczeństwa .
                      >

jest żle, nie mam pracy, szkoły są fatalne, jest gorzej, bieda, brak szacunku
                      dla pracowników, teraz statystyka... te ogólniki sa nużące! swoją drogą ciekawi
                      mnie TWOJA statystyka. wydaje się, że oprócz wiecznego utyskiwania, marudzenia
                      na forum i pisania banałów nic wiecej nie masz do powiedzenia. jesli za twoja
                      odpowiedz maja robic kolejne ogolniki to daj odpoczac swoim palcom i
                      klawiaturze. a "byt spoleczenstwa" drogi u6 jest coraz lepszy i niepowodzenia
                      twoje tego nie zmienia.
                      • unsatisfied6 satystyka , to również moje doświadczenia 10.04.05, 00:25
                        mozilla.org napisał:

> unsatisfied6 napisał:
                        >
                        > > z własnych doswiadczeń , jak mowisz , uważam że statystycznie tak
                        > > nie jest - wyjątki mogą potwierdzać regułę , że coraz to szerszej grupy
                        > > pracowników źle traktowanych w Polsce i coraz to gorszym bytem społeczeńs
                        > twa .
                        > >
                        >
                        > jest żle, nie mam pracy, szkoły są fatalne.

szkołę moim dzieciakom zamykają - mają chodzić do gorszej i zmianowej .
                        brak stabilnosci praogamu , dużo pamięciówki , moało pragmatyzmu -
                        z roku na rok jest gorzej ,

> jest gorzej, bieda, brak szacunku
                        > dla pracowników, teraz statystyka...

pracowałem jako tłumacz - nie widziałem żadnego szacunku do ludzi
                        pracujacych fizycznie - nawet wyjątków , które może się zdarzają wśród
                        pracowników GW .

statystyka , to również moje doświadczenia .
                        • mozilla.org Re: satystyka , to również moje doświadczenia 10.04.05, 00:32
                          mówisz: szkoła mojego dziecka itd. pracowałem jako tłumacz itd.
                          a jednocześnie nie zgadzasz się, gdy mówię, że na podstawie własnych doświadczeń
                          budujesz teorie opisujące świat. zrozum, że rzeczywistość jest bardziej
                          skomplikowana, rozbudowana i jednostkowym doznaniem nie sposób jej ogarnąć!
                          szkoły potrafią być dobre a ludzie maja świetne prace. to wcale nie jest trudne
                          do przyjęcia.
                          • unsatisfied6 jedno wielke obłudne kłamstwo 10.04.05, 10:34
                            mozilla.org napisał:

> mówisz: szkoła mojego dziecka itd. pracowałem jako tłumacz itd.
                            > a jednocześnie nie zgadzasz się, gdy mówię, że na podstawie własnych
                            doświadcze
                            > ń
                            > budujesz teorie opisujące świat. zrozum, że rzeczywistość jest bardziej
                            > skomplikowana, rozbudowana i jednostkowym doznaniem nie sposób jej ogarnąć!
                            > szkoły potrafią być dobre a ludzie maja świetne prace. to wcale nie jest
                            trudne
                            > do przyjęcia.

szkoły są coraz gorsze - coraz więcej pamięciówki , coraz mniej pragmatyzmu ,
                            coraz mniejsza konkurencjności jej absolwentów na rynku światowym -
                            produkuje żandarmów tego systemu , nie kreatywnych ludzi pracy .

są inne systemy edukacyjne w świecie - skuteczne , tworzące wykwalifikowany
                            potencjał ludzki na rzecz rozwijającej się gospodarki .

szkoła polska staje się coraz bardziej miejscem terroru , niszczenia
                            poczucie wartości młodego człowieka , miejscem ciągłego testu , ciągłego
                            stresu , prania mózgów , poczucia niestabilnosci .

co do pracy - nie bądź śmieszny . walisz kompletną propagandę -
                            owszem jest niewielkie grono zadowolonych ale jest coraz to większe grono
                            niezadowolonych . marzeniem większości jest szukanie pracy za
                            granicą - "ojczyzno moja" dla młodych ludzi przestaje być ich marzeniem
                            na przyszlość - myślą o emigracji . kompletny brak poszanowania drugiego
                            człowieka - widoczny zwłaszcza dla tych , co poznali ten szacunek za
                            granicami Polski . brak szacunku wyraża się w ogólnym przekonaniu
                            werbalizowanym przez członków elit , że " nie ma ludzi niezastąpionych " .
                            I faktycznie tworzy się taki system ( nie majacy nic wspólnego
                            ze wsółczesnym kapitalizem , a z XIX formą kapitalizmu materialistycznego ),
                            w którym człowieka traktuje się jako siłę roboczą - człowiek widziany
                            w takim kontekście staje się elementem ekonomii eksplaotacji a nie
                            ekonomii dla człowieka - staje się towarem i zmierza się do
                            do minimalizacji jego ceny przy jak największym wyeksploatowaniu .

spotykałem prezesów banków , którzy nie potrafili policzyc kredytów -
                            był np jeden emerytowany pdch WP . obserwując podczas pracy, okazywało się
                            że w każdej tranzakcji były uchybienia , oszustwa , korupcja , wyłudzanie .
                            Anglik , dla którego pracowałem rzekł , że moim problemem nie jest
                            brak wiedzy , ale to , że jestem "sharp with numbers" i skłonny
                            do krytykowania , że nie mozna ze mnie zrobic papugi - tak często
                            określał tłumaczy .
                        • Gość: statystyka Re: satystyka , to również moje doświadczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:02
                          Jak Ty sie prezentujesz to porażka. Do Ciebie mówię loginie co znaczy w
                          naszym języku: "niezadowolony 6". Ty po prostu podcinasz żyły i krwiobieg temu
                          krajowi i zabijasz nadzieję żyjących. Czy Ci płaca Twoi mocodawcy żebyś
                          obczerniał rzeczywistośc i zabijał nadzieje? Z czego żyjesz? Czym sie karmi
                          Twoja dusza? Statystyką narzekania? O biada Ci biada. Jeśli ktoś sie przez
                          Ciebie powiesi będziesz miał go na swoim statystycznym sumieniu. Gadaj tak
                          dalej a się doczekasz. Wtedy Twoje biadania się spełnią w 100 procentach i
                          poprawią Twopją statystykę. Będziesz miał kolejny temat do biadania. Puszczyku
                          jeden!
                          • unsatisfied6 transfuzja 10.04.05, 10:39
                            Gość portalu: statystyka napisał(a):

> Ty po prostu podcinasz żyły i krwiobieg temu
                            > krajowi i zabijasz nadzieję żyjących.

mylisz się - nie mam takiej władzy .

gdybym mógł dokonałbym faktycznie "transfuzji" bo ta krew
                            o której mówisz , w zyłach krwiobiegu tego
                            kraju jest chora .
    • unsatisfied6 co złego jest w tych słowach 09.04.05, 23:36
      unsatisfied6 napisał:

> są prawdy oczywiste - wskazanie ich i przypominanie , to
      > nie "wyważanie otwartych drzwi" .
      >
      > prawdą jest , że bez szacunku bliźniego , nie da się tworzyć
      > gospodarki na przyzwoitym poziomie , a mozna tylko tworzyć
      > warunki bytu społeczeństwa na poziomie nędzy krajów III świata .
      > trzeba o tym przypominać - bo jak się okazuje , ta oczywista
      > prawda bywa często zapominana .
      >
      > prawdą oczywistą jest , że "uczciwą pracą ludzie się
      > bogacą" - ale w naszych realiach tworzy się system
      > który który stanowi zaprzeczenie tej prawdy .
      >
      > prawdą jest , że hisorii człowieczeństwa zawsze towrzyszyła
      > wiara w Boga - nie da się stworzyć takiej struktury społecznej
      > bez wiary w Stwórcę .
      >
      >
      >

że , jak do tej pory uzyskałem tylko nieprzyjemne odpowiedzi .

zrozumiałbym milczenie - cóż powiadziałem coś banalnego .
      ale nie rozumiem takich wrogich reakcji .
      • Gość: reakcja Re: co złego jest w tych słowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 23:44
        Czego nie rozumiesz gościu? Tego, że Ci przyznają rację? Nie po to żeś napisał
        te 4000 postów? Masz rację. Co w tym widzisz wrogiego? Ty się ciesz, że nie
        musiałeś napisać 10 000 i już jesteś wygrany. Zaćmiłeś wszytskich.
        • unsatisfied6 odpowiedz "tak" lub "nie"- albo nic nie mów . 09.04.05, 23:51
          Gość portalu: reakcja napisał(a):

> Czego nie rozumiesz gościu? Tego, że Ci przyznają rację? Nie po to żeś
          napisał
          >
          > te 4000 postów? Masz rację. Co w tym widzisz wrogiego? Ty się ciesz, że nie
          > musiałeś napisać 10 000 i już jesteś wygrany. Zaćmiłeś wszytskich.

odpowiedz tak lub nie-
          bez szacunku dla drugiego człowieka nie można budować gospodarki
          konkurencyjnej a jedynie byt dla społeczeństwa na poziomie najbiedniejszych
          krajów III świata .

odpowiedz tak lub nie-
          uczciwą pracą ludzie się bogacą .
          • Gość: tak lub nie Re: odpowiedz "tak" lub "nie"- albo nic nie mów . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 00:00
            Wszytsko jest możliwe: tak, nie i nic.
            Pozdrwajam.
            • unsatisfied6 odpowiedz "tak" lub "nie"- albo nic nie mów . 10.04.05, 00:02
              Gość portalu: reakcja napisał(a):

> Czego nie rozumiesz gościu? Tego, że Ci przyznają rację? Nie po to żeś
              napisał
              >
              > te 4000 postów? Masz rację. Co w tym widzisz wrogiego? Ty się ciesz, że nie
              > musiałeś napisać 10 000 i już jesteś wygrany. Zaćmiłeś wszytskich.

odpowiedz tak lub nie-
              bez szacunku dla drugiego człowieka nie można budować gospodarki
              konkurencyjnej a jedynie byt dla społeczeństwa na poziomie najbiedniejszych
              krajów III świata .

odpowiedz tak lub nie-
              uczciwą pracą ludzie się bogacą .
            • unsatisfied6 odpowiedz "tak" lub "nie"- albo nic nie mów . 10.04.05, 00:04
              Gość portalu: tak lub nie napisał(a):

> Wszytsko jest możliwe: tak, nie i nic.
              > Pozdrwajam.
              >
              unsatisfied6 napisał:

>
              >
    • unsatisfied6 ściemnianie 16.04.05, 22:39
      jak coś ktoś ściemnia , to jestem wręcz pewien , że chce mnie oszukać .

weźmy przykładowo coraz częstszy przypadek sklepu , gdzie "PRZYPADKOWO"
      zasłonięte są czytniki wag . na 100% towar załaniający czytniki przed oczami
      klienta nie stoi tam przypadkowo - coraz powszechniejsza metoda wyłudzania
      od klienta w "naturze" ( niedoważonym towarze ) .

podobnie jeśli nie podaje się konkretnych faktów podejmując decyzje .
      jeśli coś jest zawiłe , to te zawiłosci czemuś służą . prawda natomiast jest
      oczywista i czytelna .

takie ściemnianie staje się normą - powinno być prosto - zrobimy , to
      zyskamy tyle , stracimy tyle i w sumie zarobimy na tym tyle .
      natomiast w rezultacie ściemniania , rzuca się gurnolotne hasła -
      wszyscy na tym niby mają skorzystać , w imię solidarności międzynarodowej
      rzucamy swoich żołnierzy do Iraku , w imię prestiżu miasta likwidujemy
      szkoły , w imię nadrzędnych celów likwiduje się miejsca pracy i tworzy
      coraz to gorszy standard .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka