Gość: gaudeamus_igitur IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.04.05, 23:09 Gratuluję nam wszystkim, władzom uczelni i władzom miasta oraz dziękuję parlamentarzystom za dojrzałość. Nareszcie MAMY UNIWERSYTET !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alan_turing Re: HABEMUS UNIVERSITAS BYDGOSTIENSIS ! 21.04.05, 10:22 Jeszcze nie! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 wyższy standard 21.04.05, 10:24 Gość portalu: gaudeamus_igitur napisał(a): > Gratuluję nam wszystkim, władzom uczelni i władzom miasta oraz dziękuję > parlamentarzystom za dojrzałość. > > Nareszcie MAMY UNIWERSYTET !!! tak się tworzy wyższe standardy . to samo tylko nazwa inna . Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: wyższy standard 21.04.05, 12:57 Uniwersytet Kielbasy Wyborczej gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: wyższy standard IP: *.host.ab.edu.pl 21.04.05, 13:19 Panie Michutor! Jaką Pan kończył uczelnię, skoro czytając Pana posty, widzę mnóstwo błędów ortograficznych, interpunkcyjnych i stylistycznych! ps. kpina i drwina charakteryzuje "maluczkich"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BR594 Re: wyższy standard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:23 Ty michutor reprezentujesz UMK Uniwersytet Mniejszej Kultury, Zazdrość cię zjada. Co zrobi teraz ów darowany uniwerek. Będzie szydzić, ośmieszać. Przeżyjemy to . Tylko tyle nasi mniejsi bracia z za wschodniej miedzy potrafią. Typowa mentalność małego 18-stego miasteczka, koło ósmej Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: wyższy standard 21.04.05, 13:29 Gość portalu: BR594 napisał(a): > Ty michutor reprezentujesz UMK Uniwersytet Mniejszej Kultury, Zazdrość cię > zjada. Co zrobi teraz ów darowany uniwerek. Będzie szydzić, ośmieszać. > Przeżyjemy to . Tylko tyle nasi mniejsi bracia z za wschodniej miedzy potrafią. > Typowa mentalność małego 18-stego miasteczka, koło ósmej Bydgoszczy. zazdrosc, to juz nie moge sie wypowiadac? jestem za uniwerkiem w bydzi, ale uwazam ze uczelnia ta jest za slaba aby byc uniwerkiem, choc spelnia kryteria. uwazam ze nasze panstwo wyrzuca kase. ot co mysle. dlaczego tak sie denerwujecie? przeciez wielu z was o tym wie? oczywiscie z czasem bedzie lepiej, kiedys moze UKW bedzie lepszy od UMK, ale teraz jest on zwykla kielbasa wyborcza, zrobiona w wielkim pospiechu. pozdrawiam ps. dobre jest ten skrot UMK ja znalem UMK- Uniwersytet Milosnikow Kufla ATR - Akademia Tanca i Rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: Uniwersytet Miejscowych Konfidentów też pasuj 21.04.05, 17:25 chyba nie potrafisz zrozumiec jednego ze jesli tyle bylo agentow na UMK, to znaczy ze byla tam wielka aktywnosc przeciw komunistycznej wladzy takieto trudne do pojecia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: wyższy standard IP: *.host.ab.edu.pl 21.04.05, 13:27 Nadmienię Panie "Michutor", że jestem studentem psychologii na AB. Niech Pan mi wierzy chetnych było 12 na jedno miejsce.Zapyta sie Pan zapewne, dlaczego nie zdawałem na psychologie renomowanych uniwersytetów. Odpowiedź jest bardzo prosta. Po pierwsze psychologia na AB stoi na niezłym poziomie. Po drugie w mieście "obok", w Toruniu takowej nie ma. Po trzecie, dalsze miejscowosci nie wchodziły w grę, bo nie stac moich rodziców na utrzymanie. Ja jako student cieszę się, ze AB przekształci sie w uniwersytet. To nie tylko zmiana nazwy, ale tez inne srodki z budżetu państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: wyższy standard 21.04.05, 13:34 drogi studencie jestes studentem psychologii i bardzo dobrze ale niewiele kierunkow jest tak dobrych na AB pewnie nie byles na innych uniwerkach, ja bylem na kilku w europie i ameryce pln i wierz mi ze polskie uniwerki sa slabe, a co dopiero AB problem w tym ze u nas woli sie podnosci poziom slabych uczelni zamiast porzadnie dofinansowac te dobre aby byly konkurencja dla uczelni w europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: wyższy standard IP: *.host.ab.edu.pl 21.04.05, 16:46 Czy polskie uczelnie są słabsze pod wzgledem kadry i studentów to trochę wątpię. Zapewne mają nieporównywalnie mniej pieniędzy na badania. Skoro bywał Pan w USA to zapewne Pan wie, że tam nie ma takiego przedziwnego tworu jakim jest dr hab. Natomiast sa konkursy na stanowiska profesorskie i to w dodatku dla dr spoza uczelni. Chętnych jest bardzo dużo i zatem konkurencja ogromna. Rzeczywiscie wygrywaja najlepsi. U nas niestety po staremu, najpierw dr, potem hab CKK, i wszystko toczy sie wokół tytułów, a nie pracy naukowej. Tak więc zmiana, ale totalna zmiana ustawy o SW i większe środki moga spowodować jakiekolwiek zmiany. Nie można ograniczyć sie tylko do dwóch uniwerków, bo tylko UJ i UW w świecie licza się. Potrzebne są też uniwersytety dla, powiedzmy, nie geniuszy! Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: wyższy standard 21.04.05, 17:05 A co z resztą?Zamknąć?I skąd ta pewność że UMK znalazłby się w gronie tych dotowanych?Bzdury gadacie panie michutor...Polskie uniwersytety nie są w stanie obsłużyć 1/10 chętnych - myślę ,że pieniądze na rozwój by się znalazły gdyby wywalić część kadry profesorskiej która od wielu lat nie robi nic co byłoby podobne do Nauki , przyciągnąć młodych i zdolnych którzy nie musieliby latami usługiwać profom w zamian za "plecy" przy habilitacjach czy badaniach.Wtedy nagle okazałoby się ,że król jest nagi - wielkie UMK mogłoby pochwalić się ułamkiem aktywnych pracowników i rzeszami bumelantów naukowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: wyższy standard IP: *.torun.mm.pl 21.04.05, 17:38 Gratulacje.Teraz czeka was duza praca ,zeby nie byc najgorszym uniwerkiem w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś