Dodaj do ulubionych

HABEMUS UNIVERSITAS BYDGOSTIENSIS !

IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.04.05, 23:09
Gratuluję nam wszystkim, władzom uczelni i władzom miasta oraz dziękuję
parlamentarzystom za dojrzałość.

Nareszcie MAMY UNIWERSYTET !!!
Obserwuj wątek
    • alan_turing Re: HABEMUS UNIVERSITAS BYDGOSTIENSIS ! 21.04.05, 10:22
      Jeszcze nie!
    • unsatisfied6 wyższy standard 21.04.05, 10:24
      Gość portalu: gaudeamus_igitur napisał(a):

> Gratuluję nam wszystkim, władzom uczelni i władzom miasta oraz dziękuję
      > parlamentarzystom za dojrzałość.
      >
      > Nareszcie MAMY UNIWERSYTET !!!

tak się tworzy wyższe standardy . to samo tylko nazwa inna .
      • michutor Re: wyższy standard 21.04.05, 12:57
        Uniwersytet Kielbasy Wyborczej
        gratulacje
        • Gość: student Re: wyższy standard IP: *.host.ab.edu.pl 21.04.05, 13:19
          Panie Michutor! Jaką Pan kończył uczelnię, skoro czytając Pana posty, widzę
          mnóstwo błędów ortograficznych, interpunkcyjnych i stylistycznych!
          ps. kpina i drwina charakteryzuje "maluczkich"!
        • Gość: BR594 Re: wyższy standard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:23
          Ty michutor reprezentujesz UMK Uniwersytet Mniejszej Kultury, Zazdrość cię
          zjada. Co zrobi teraz ów darowany uniwerek. Będzie szydzić, ośmieszać.
          Przeżyjemy to . Tylko tyle nasi mniejsi bracia z za wschodniej miedzy potrafią.
          Typowa mentalność małego 18-stego miasteczka, koło ósmej Bydgoszczy.
          • michutor Re: wyższy standard 21.04.05, 13:29
            Gość portalu: BR594 napisał(a):

> Ty michutor reprezentujesz UMK Uniwersytet Mniejszej Kultury, Zazdrość cię
            > zjada. Co zrobi teraz ów darowany uniwerek. Będzie szydzić, ośmieszać.
            > Przeżyjemy to . Tylko tyle nasi mniejsi bracia z za wschodniej miedzy
            potrafią.
            > Typowa mentalność małego 18-stego miasteczka, koło ósmej Bydgoszczy.

zazdrosc, to juz nie moge sie wypowiadac?
            jestem za uniwerkiem w bydzi, ale uwazam ze uczelnia ta jest za slaba aby byc
            uniwerkiem, choc spelnia kryteria. uwazam ze nasze panstwo wyrzuca kase. ot co
            mysle. dlaczego tak sie denerwujecie? przeciez wielu z was o tym wie?
            oczywiscie z czasem bedzie lepiej, kiedys moze UKW bedzie lepszy od UMK, ale
            teraz jest on zwykla kielbasa wyborcza, zrobiona w wielkim pospiechu.

pozdrawiam

ps. dobre jest ten skrot UMK
            ja znalem UMK- Uniwersytet Milosnikow Kufla
            ATR - Akademia Tanca i Rozrywki
            • ethanak Uniwersytet Miejscowych Konfidentów też pasuje? 21.04.05, 16:59
              • michutor Re: Uniwersytet Miejscowych Konfidentów też pasuj 21.04.05, 17:25
                chyba nie potrafisz zrozumiec jednego
                ze jesli tyle bylo agentow na UMK, to
                znaczy ze byla tam wielka aktywnosc
                przeciw komunistycznej wladzy
                takieto trudne do pojecia?
        • Gość: student Re: wyższy standard IP: *.host.ab.edu.pl 21.04.05, 13:27
          Nadmienię Panie "Michutor", że jestem studentem psychologii na AB. Niech Pan mi
          wierzy chetnych było 12 na jedno miejsce.Zapyta sie Pan zapewne, dlaczego nie
          zdawałem na psychologie renomowanych uniwersytetów. Odpowiedź jest bardzo
          prosta. Po pierwsze psychologia na AB stoi na niezłym poziomie. Po drugie w
          mieście "obok", w Toruniu takowej nie ma. Po trzecie, dalsze miejscowosci nie
          wchodziły w grę, bo nie stac moich rodziców na utrzymanie. Ja jako student
          cieszę się, ze AB przekształci sie w uniwersytet. To nie tylko zmiana nazwy,
          ale tez inne srodki z budżetu państwa!
          • michutor Re: wyższy standard 21.04.05, 13:34
            drogi studencie
            jestes studentem psychologii i bardzo dobrze
            ale niewiele kierunkow jest tak dobrych na AB
            pewnie nie byles na innych uniwerkach, ja bylem
            na kilku w europie i ameryce pln i wierz mi ze
            polskie uniwerki sa slabe, a co dopiero AB
            problem w tym ze u nas woli sie podnosci poziom
            slabych uczelni zamiast porzadnie dofinansowac
            te dobre aby byly konkurencja dla uczelni w europie
            • Gość: student Re: wyższy standard IP: *.host.ab.edu.pl 21.04.05, 16:46
              Czy polskie uczelnie są słabsze pod wzgledem kadry i studentów to trochę
              wątpię. Zapewne mają nieporównywalnie mniej pieniędzy na badania. Skoro bywał
              Pan w USA to zapewne Pan wie, że tam nie ma takiego przedziwnego tworu jakim
              jest dr hab. Natomiast sa konkursy na stanowiska profesorskie i to w dodatku
              dla dr spoza uczelni. Chętnych jest bardzo dużo i zatem konkurencja ogromna.
              Rzeczywiscie wygrywaja najlepsi. U nas niestety po staremu, najpierw dr, potem
              hab CKK, i wszystko toczy sie wokół tytułów, a nie pracy naukowej. Tak więc
              zmiana, ale totalna zmiana ustawy o SW i większe środki moga spowodować
              jakiekolwiek zmiany. Nie można ograniczyć sie tylko do dwóch uniwerków, bo
              tylko UJ i UW w świecie licza się. Potrzebne są też uniwersytety dla,
              powiedzmy, nie geniuszy!
            • ethanak Re: wyższy standard 21.04.05, 17:05
              A co z resztą?Zamknąć?I skąd ta pewność że UMK znalazłby się w gronie tych
              dotowanych?Bzdury gadacie panie michutor...Polskie uniwersytety nie są w stanie
              obsłużyć 1/10 chętnych - myślę ,że pieniądze na rozwój by się znalazły gdyby
              wywalić część kadry profesorskiej która od wielu lat nie robi nic co byłoby
              podobne do Nauki , przyciągnąć młodych i zdolnych którzy nie musieliby latami
              usługiwać profom w zamian za "plecy" przy habilitacjach czy badaniach.Wtedy
              nagle okazałoby się ,że król jest nagi - wielkie UMK mogłoby pochwalić się
              ułamkiem aktywnych pracowników i rzeszami bumelantów naukowych...
              • Gość: paco Re: wyższy standard IP: *.torun.mm.pl 21.04.05, 17:38
                Gratulacje.Teraz czeka was duza praca ,zeby nie byc najgorszym uniwerkiem w
                Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka