Dodaj do ulubionych

ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!!

IP: 212.122.214.* 21.04.05, 22:17
Otoz ATR niedlugo przeksztalci sie w uniwersytet technologiczny. Ma 7
uprawnien do doktoryzowania w dziedzinach izynierskich i 4 uprawnienia
habilitacyjne to wiecej niz AB. W przeciwienstwie do niej nie produkuje
bezrobotnych. Jest to 9 uczelnia techniczna ksztalcaca inzynierow w kraju i
jedyna w regionie.Jakis tam wydzial techniczny w toruniu nie bedzie
konkurencją bo nie maja kadry. ATR slynie w kraju z kierunkow:mechanika i
budowa maszyn(wyprzedza nawet pg i pp),telekomunikacja(krajowe sympozjum
telekomunikacji czy budownictwo. Przeciez po umk nie mozna budowac budynkow
czy projektowac urzadzen mechanicznych. A bez tego w przemysle ani rusz, to
wlasnie inzynierowie nadaja tempa gospodarce. Przeciez po polonistyce czy po
prawie na umk nie bedzie sie projektowac drog, autostrad czy pracowac w
branzy telekomunikacyjnej. Nie badzcie smieszni. Mimo ze kierunki techniczne
sa malo popularne to jednak po nich praca jest pewna, niz tych na uniwerku.
Po prawie malo osob dostaje aplikacje.UMK produkuje bezrobotnych, nie mowiac
juz o AB. Chcac nie chcac wszystkie inwestycje sa zwiazane z obsluga
inzynieryjna, wiec ATR bedzie sie rozwijal.Zapraszam do odwiedzenia
www.atr.bydgoszcz.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.04.05, 22:21
      Zobacz do Polityki, a gorączka tobie minie!Jeszcze troche trzeba bedzie
      poczekac na ustawę. Lepiej było połączyć się z AB i spokój. Wiele miast tak
      zrobiło, szkoda, ze ATRek mysli tylko o Skindera podwórku!
      • michutor Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! 21.04.05, 22:23
        mechanika lepsza niz na PP i PG, chyba jestes smieszny
        a co do reszty to sie zgadzam tylko czy panowi inzynierowie
        beda biegac z lopata po budowach;-)?
        • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 22:26
          Po jakiej uczelni lata sie z lopatami? Inzynierowie nadzoruja ta holote
          • Gość: maciej Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.04.05, 22:27
            Traci Pan klasę, coś faktycznie "łopatowy" język Panu wychodzi?!
      • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 22:24
        No szkoda bo Skinder to akurat rolnik-chłop normalnie.NO ale teraz to trzeba
        wszystko zrobic aby powstal drugi uniwerek w miescie tym razem technologiczny i
        bedzie gites.
    • Gość: maciej Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.04.05, 22:25
      Według jakiego rankingu 9?W Polityce chyba 13 miejsce?
      • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 22:26
        Rzeczpospolita 2004
        • Gość: maciej Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.04.05, 22:28
          Akurat dysponuje tym egzemplarzem. Tam to bardzo kiepsko wyszło!W swojej
          profesji gorzej niż AB w swojej!
          • Gość: maciej Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.04.05, 22:33
            Dokładne dane: rok 2005
            uczelnie techniczne 13 pozycja
            AB uczelnie pedagogiczne 1 pozycja
            Globalnie ATR 54
            AB 63
            • Gość: mR RoBaK Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.iweb.pl 22.04.05, 10:24
              Bo walne... > AB uczelnie pedagogiczne 1 pozycja ... a ile masz akademii
              pedagogicznych w polsce... buhahahaha... chcialbym teraz zobaczyc miejsce
              waszego ukochanego UKW w polsce... czyzby ostatnie z uniwerkow ?! ATR bije was
              na glowe a wy boicie sie do tego przyznac i zawziecie robicie z siebie idiotow
              jakimi to studentami nie jestescie... o prawdziwym studiowaniu nie macie
              zielonego pojecia... buhahahaha
              • Gość: maciej Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 62.244.137.* 22.04.05, 11:20
                To "buhaha" to śmiech bardzo charakterystyczny dla prostego ludu. Ja kolego to
                juz dawno skonczyłem studia i na troche lepszej alma matter niż ATR. Pamiętam
                jak studenci z ATR przyjeżdzali do nas do akademika (Toruń Słowackiego)i
                proponowali niezłe stawki za zdanie egzaminu. Taki jest ten wasz potencjał
                ATRowski. tak więc trochę powściągliwości w swoich opiniach.
          • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 22:33
            Nie wiem,na stronce AB jest w sumie malo informacji o uczelni badaniach
            naukowych itp...
    • Gość: maciej Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.04.05, 22:26
      Stronka kiepska, kto ja spłodził?
      • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 22:27
        stronka ab jest lepsza?
        • Gość: maciej Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.04.05, 22:34
          Tak uważam, bardzie profesjonalna. Ale dajmy sobie z tym spokoj. Wniosek jeden,
          szkoda, ze wzorem Olsztyna, Zielonej Góry nie poszły nasze uczelnie, a raczej
          ATR nie chciał. Byłby to niezły uniwerek!
          • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 22:37
            Masz racje UWM to dobry przyklad tam kiedys bylo tez ART, gdyby sie polaczyly
            AB,AM,ATR i muzyczna to byloby cos, z Toruniem moglibysmy konkurowac w sumie
            • Gość: maciej Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.04.05, 22:43
              Konkurować? Człowieku policz ilu studentów 40 tys, ilu profesorów ok 280,
              wydziałów 18, prawa doktoryzowania ATR z AB ma juz teraz 13, a kierunków
              studiów, e... szkoda gadać. Zmarnowano wielka szansę!!!Zawsze mówiłem w
              jedności siła!
              • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 22:47
                No wlasnie , ale ja tez mowie ze nie wolno sie poddawac, moze cos jeszcze z
                tego wyjdzie...
                • Gość: maciej Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.04.05, 22:48
                  Jest grupa na ATR chetna połaczeniu!Skinder musi odejść!
                  • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 22:50
                    Moze chlop zejdzie w koncu z pola, niech nowy uniwerek wzmocni sie, atr tez i
                    wtedy moze bedzie latwiej, moze wtedy to bedzie bardziej oczywiste...
                    • Gość: cogito Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:58
                      Lepiej moze byloby sie przeksztalcic w politechnike- bialystok ma np. i uniw. i
                      politechnike, wiecej- tego rodzaju uczelnia jest nawet w niewiele
                      przekraczajacym 100 tys mieszkancow koszlinie
                      • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 22:59
                        No tak ale zobacz na ranking, pb i pk sa za ATRem pk jest bodajze ostatnia
                        wsrod uczelni technicznych.
                        • anilek_swiety Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! 21.04.05, 23:06
                          Politechnika krakowska za atr-em, pewnie moze w hodowli trzody chlewnej, z
                          prostej przyczyny tam takiego kierunku nie ma, zreszta nie znam politechniki co
                          ma takie kierunki. Ciekawe rozwiazanie proponujesz politechnika rolniczo
                          techniczna,
                        • Gość: cogito Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 23:08
                          widzialem raz ranking gdzie az 6 politechnik bylo za atr-em
      • kell99 Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! 21.04.05, 23:08
        na stronie jest taka masa bledow (validator.w3.org - tylko na 1szej stronie 36
        bledow w 16 liniach kodu;)), ze cos kiepsko widze tych fachowcow.. pewnie
        dlatego nikt nie chce sie do niej przyznac;)
    • anilek_swiety Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! 21.04.05, 23:02
      no teraz to mnie powaliles ze smiechu, jeszcze chwila a powiesz ze ATR jest
      najlepsza uczelnia w kraju, slynna z mechaniki hihihih co tez na tym oxford-
      onie wymyslaja. Chyba to syndrom "stracone zludzenia", spokojnie chlopaki
      leczeniem zajmuja sie na umk, :-))))
      • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 23:06
        Nie mowie ze najlepsza, ale nie ma postepu technicznego bez uczelni
        technicznych i tu chyba sie zgodzisz.Nie bedziesz kreowal nowych technologi po
        jakiejs filologii chyba
        • Gość: Ja Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 23:08
          ty debilu politechnika koszalinska jest za, a nie krakowska, ale w krakowie to
          wyzej stoi agh od politechniki, proponuje uniwersytet technologiczny, 5
          wydzialow technicznych i 2 rolnicze, ktore juz sa
        • anilek_swiety Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! 21.04.05, 23:14
          Dziedziny rozwoju ludzkosci sa rozlegle, sa tam dziedziny humanistyczne i
          fizyczne (obejmujace tez technike), przyrodnicze itp. Kazda z nich jest wazna a
          nad nimi jest filozofia. Czesto dobry inzynier jest dobrym humanista, artysta,
          krotko mowiac dobrze wyksztalconym czlowiekiem. Jesli ATR osiagnie poziom
          szkoly Wawelberga, bez watpienia znajdzie sie w czolowce uczelni, a szkola ta
          byla czyms na wzor technikum.
          • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 23:33
            Czy po technikum bedziesz inzynierem, nie wydaje mi sie...
            • anilek_swiety Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! 21.04.05, 23:39
              Widac, ze o technice nie masz pojecia, poczytaj sobie na temat tej szkoly co
              napisalem.
              • Gość: Ja Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 23:48
                juz czytalem, teraz to juz jest pw, ale nazwisko to ten mial zydowskie, nie
                interesuje mnie historia
                • anilek_swiety Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! 21.04.05, 23:50
                  czy zydowskei czy nie tego nie wiem, ale zydowskich nazwisk w bydgoszczy jak i
                  w innych miastach jest bardzo duzo, nawet sa oryginalni zydzi na ATR i komu to
                  przeszkadza?
                  • Gość: JA Re: ATR-uniwersytet technologiczny!!!!!!!!! IP: 212.122.214.* 21.04.05, 23:53
                    Dobra dajmy temu spokoj, proponuje kielonka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka