Dodaj do ulubionych

Ranking bydgoskich gimnazjów

IP: *.xdsl.tiscali.nl 26.04.05, 09:51
A gdzie gimnazja przy LO I i LO VI.Juz nie takie dobre?Czemu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Www Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: 195.117.253.* 26.04.05, 13:43
      te gimnazja o których piszesz są nadal dobre. Niestety tak jak i przy
      sporządezaniu rankingów bierze sie pod uwagę cos co wiąże się bezpośrednio z
      oraniem uczniami czyli przygotowywanie najlepszych do olimpiad za wszelka cenę.
      Wszelką mam na myśli nieprzespane noce i brak dzieciństwa. Brak czasu na kino i
      inne rozrywki. Dziobactwo do potęgi. Żal tych dzieci bo one nawet nie wiedzą że
      nastolatki mogą żyć inaczej. Dobre licea tak organizują naukę gimnazjalistom,
      żeby ich pobyt w szkole nie wiązał się z wiecznym stresem i rywalizacją. Nie ma
      presji wyniku, nie ma pedu zwariowanych nauczycieli do wyniku w olimpiadach.
      Często wiąże się to z tym, że na lekcjach nauczyciel zajmuje sie ghłównie
      olimpijczykami a reszta kosztem dużym (korki) nadrabia to w domu. Mógłbym wiele
      jeszcze o tym pisac ale chyba nie miejsce to i pora. Pozdrawiam wszystkich
      gimnazjalistów z normalnych szkół. A tym z rankingu podpowiadam - jest jeszcze
      inne życie , ludzkie, poza dziobaniem kosztem zdriowia i nerwów.
      • Gość: Matka Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 14:04
        Mam dwoje dzieci w gimnazjum przylicealnym przy II LO i naprawdę jestem
        zadowolona. Stres umiarkowany ale spore możliwości i niezła atmosfera. Probleny
        jak wszędzie. A niezdrowe emocje często sa wynikiem pseudoambicji niewyżytych
        rodziców. Pozdrawiam
        • Gość: zonc Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.04.05, 16:58
          stres??? MULTISIMPATYKO szkolka!!! Jedno jest pewne... nauczy jezyka!! Czyli to
          co po LO powinno znac sie biegle! Po drugie... zarwalem noc przez ostatnie 2
          lata tylko raz... kuc to trzeba niestety w 1 LO.

No i najwazniejsze... nie ma czegos takiego jak w 1 czy 6, ze oceny kupujesz za
          korepetycje. Nauczyciele (wszyscy) ucza dodatkowo darmowo po lekcjach godizne
          na tydzien, trzeba to wiecej!

A dzieciaczki pod kogo wychowawstwem ?:)
          • Gość: Matka Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 22:58
            Pod bardzo dobrym. same superlatywy. Może bez szczegółów, po co robić
            dzieciaczkom obciach. ;-)))) ale szkoła naprawdę niezła.
          • Gość: krzyś vi lo IP: *.tvgawex.pl 27.04.05, 17:32
            vi lo i tak rządzi
            • Gość: Zielak Re: vi lo IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 27.04.05, 17:48
              Kiedys chodzilismy z Krzysiem do gim 53, teraz razem do VI LO. i znowu sie
              zgadzam!!
      • Gość: deep_blue Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:55
        Niestety musze cie rozczarowac... Sam skonczylem Gimnazjum nr 53 przy XV Liceum
        Ogolnoksztalcacym i uwierz mi, ze mialem czas na wszystko - kino, imprezy,
        pomimo ze bylismy wtedy strasznie mlodzi i bylo z tym troche problemow.. Nie
        bylo tam jakiejs dziwnej atmosfery, ciaglego wspolzawodnictwa. Zapoznalem tam
        swietnych ludzi, zawiazaly sie miedzy nami przyjaznie i ani przez moment nie
        zalowalem swojego wyboru..

Wydaje mi sie jednak, ze taki wielki szum podnosza rodzice, ktorych duma zostala
        w jakis sposob urazona i najwyrazniej ich dzieci okazaly sie zbyt malo zdolne
        zeby sie tam dostac... btw. nie wiem jak wyglada sprawa w innych gimnazjach przy
        liceach w Bydgoszczy - pisze tylko o swoich wrazeniach na temat Gim53, i jeszcze
        jedno nie myslcie ze to jakas propaganda - tylko strasznie denerwuja mnie opinie
        na temat kujonow i dzieci ktore marnuja dziecinstwo tylko i wylacznie na nauke..
        Jestesmy w wiekszosci normalni, zdarzaja sie tez straszne kujony, ale to
        normalne. Tylko nie rozumiem dlaczego ludzi pisza o uczniach tych szkol w ten
        sposob..
        • Gość: zonc Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.04.05, 17:01
          "Tylko nie rozumiem dlaczego ludzi pisza o uczniach tych szkol w ten
          sposob.."

w LO sa za sprytni ludzie by siedziec i kuc godzinami;) Pozatym kujona
          znajdziesz w kazdym gimnazjum... to ze ktos ma dobra srednia nie znaczy ze ryje
          godzinami... kujon moze tez miec 3.0 ;\
        • Gość: Www Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: 195.117.253.* 26.04.05, 19:10
          Ale wtedy kolego w XV nie zrodził sie plan maszerowania w górę czyli hodowania
          olimpijczyków. Miałeś szczęście.
        • Gość: Zielak Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 27.04.05, 17:39
          W zeszlym roku skonczylem 53 i stwierdzam, ze byl to wysmienity wybor!!! NIe
          bylo zadnego wspolzawodnictwa. Fakt-poziom jest wysoki, ale dlatego, ze sa tam
          zdolni uczniowie!! Zapewne sa tam kujony, ale jest ich malo(moze nawet mniej
          niz w zwyklym gimnazjum). Wedlug mnie sa 2 drogi do sukcesu-dziobactwo lub
          inteligencja. Gwarantuje, ze wiekszosc osob, przynajmniej z gim 53 wybiera
          druga droge!!!!
      • Gość: gim53rulez:) Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: 212.122.214.* 28.04.05, 20:12
        "bierze sie pod uwagę cos co wiąże się bezpośrednio z
        oraniem uczniami czyli przygotowywanie najlepszych do olimpiad za wszelka cenę.
        Wszelką mam na myśli nieprzespane noce i brak dzieciństwa. Brak czasu na kino i
        inne rozrywki. Dziobactwo do potęgi. Żal tych dzieci bo one nawet nie wiedzą że
        nastolatki mogą żyć inaczej. " skomentuję to tylko tak :HAHAHA
        chodzę tam do gimnazjum (jestem nawet na zdjęciu) i nie wydaje mi się żeby moje
        życie tak wyglądało... nie wiem skąd ten intelignetny ktoś, kto napisał co
        zacytowalam powyżej, ma takie tajemne dane... ale moja klasa by się uśmiała po
        prostu. Owszem może są 2 jednostki w tej klasie pasujące do tego opisu, ale
        pozostałe 31 osób ma czas na kino, imprezy i to baaardzo często. A ciekawa
        jak "naczej" niby nastolatki mogą żyć? Bo mi nie wydaję się żebym żyła jakoś
        specjalnie inaczej. Nie uczę się dużo, bo wiedza wchodzi mi do głowy szybciutko
        i mam czas na rozwijanie innych zainteresowań. Owszem mamy osiągnięca w
        olimiadach, sama się do tego grona zaliczam, ale to nie ze względu na jakiś
        przymus, tylko ponieważ lubimy jakieś konkretne przedmioty. A to że ludzie z
        naszej klasy mają trochę więcej oleju w głowie niż co niektóre jednostki w
        gimnazjach rejonowych, które zamiast zrobić coś ze sobą to ćpają itd, to już
        chyba tylko zaleta.
        pozdrwaiam, uczennica gim 53
      • Gość: moniur Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: 212.122.206.* 29.04.05, 14:46
        Www no nie badz smieszny<hahaha> kto jak kto ale 53 gim umie sie bawic!!!
        gwarantuje Ci że lepiej niz ktokolwiek inny.. a to że zazdrościsz że jesteśy
        zdolni to Twój problem!! my Ci nie pomozemy... idź sie lepiej troche
        pouczyc..moze nam dorownasz w polowie.. a my w tym czasie poimprezujemy sobie !!
        jak zawsze!! milego dnia poje..cu;)
      • Gość: :) Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 29.04.05, 21:45
        skomentuje krotko...nie pisze sie bzdur jezli sie nie ma pojecia o sytuacji!!
        sama chodze do takiego gim. nigdy nie miałam korkow, malo sie ucze.. a wyniki w
        nauce sa tylko kwestia ambicji a nie dziobactwa!! Nie kazdy (tak jak zapewne
        ty) musi oblac kazda klase zeby nie uchodzil za kujona... to tyle
      • Gość: Zielak Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 29.04.05, 21:55
        Mam pytanie. Byles w Takim gimnazjum?? Jak nie to nie zabieraj glosu o czyms, o
        czym nie masz pojecia!!!!
    • Gość: Fikus Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:40
      A w tym roku wszyskim nadymanym rodzicom dali w du.pę!
      Nabór elektroniczny i wszystko!System preferuje tylko najlepszych !
      Mógł koleś dymać 3 lata w szóstce(przy 6LO) a może sie nie dostać do (6 LO) bo
      są lepsi(nawet spoza województwa) -lepsze świadectwo ,olimpiady,egazamin itp
      I żaden nauczyciel nie pomoże!!!
      Wypas !!
      • Gość: krzyś Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.tvgawex.pl 29.04.05, 23:00
        :D
    • Gość: Www Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: 195.117.253.* 26.04.05, 19:13
      I nikt mnie nie zrozumiał jak zwykle brak umiejętności czytania ze
      zrozumieniem. Pisałem o tym dlaczegio nie ma własnie na liście gimnazjów z
      renowowanych szkół. No włąsnie dlatego że nie ma tam debilnych pomysłó
      zajeżdżania c\dzieciaków olimpiadami tylko solidna praca. Ale jak wuidzę nie
      zrozumieliście.
      • Gość: ktosik Re: Ranking bydgoskich gimnazjów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:06
        w gim 53 jest wiecej solidnej pracy niz w innych gimnazjach i jak nie wiesz, to
        sie nie odzywaj, bo strasznie glupoty gadasz!! my jestesmy po prostu bardzo
        zdolni (i skromni:P) i dlatego mamy wyniki hehe. a jak juz napisala monisia
        potrafimy sie bawic jak nikt:P pozdrawiam;];]
    • unsatisfied6 jałowa dyskusja 26.04.05, 20:12
      nie po to chyba jesteśmy krajem Unii Europejskiej , by dokonywać
      porównań we własnym mieście - takie porównanie w świecie XXI wieku ,
      w którym decyduje efektywność , pragmatyzm i relatywizm .
      porównując gospodarki różnych krajów europejskich i naszą ,
      biorąc pod uwagę fakt , że ekonomia kraju jest wypadkową
      edukacji , nie mamy powodów do wielkiego zadowolenia .

kto tworzy te rankingi - co znaczy "my" - jakiś autorytet od spraw
      edukacji ? jakimi współczesnymi rozwiązaniami w edukacji możemy
      się poszczycić - te samie "rankingi" były za czasów komuny i
      efekty gospodarcze ani zapewne lepsze , ani gorsze - za czasów
      komuny były wielkie szkoły z wielkimi olimpijczykami tylko po
      to chyba , by promować innych uczniów z tych samych szkół , którzy
      w tych olimpiadach nie uczestniczyli stanowiąc najczęściej ledwo co zaliczający
      przedmioty margines takiej szkoły z prestiżem . w życiu gospodaczym/zawodowym
      ci sami olimpijczycy są spychani na margines ( ewentualnie "realizując" się w
      życiu naukowym ) .

mój nauczyciel z prestiżowej szkoły mojego miasta rodzinnego zapytał -
      jak to jest , że ci najgorsi uczniowie mają największe sukcesy w życiu
      zawodowym - ja zapytałem się , jak oni się w tej szkole wogóle znaleźli .

by móć odpowiedzieć na pytanie , czy czy eduakcja w tej czy innej
      szkole jest lepsza , trzeba sobie zadać i odpowiedzieć na pytanie ,
      czym jest ta eduakcja i czemu ma służyć - przede wszystkim , w odróżnieniu
      od krajów Europy , USA , Kanady , trudno mówić o lepszej lub gorszej szkole ,
      bo w każdej polskiej szkole jest taki sam przeładowany program nauczania . ten
      sam program tworzy takiego samego ucznia - z lepszą lub gorszą oceną
      zaliczenia programu - polski system eduakcyjny nie stwarza mozliwości
      optymalizowania , szukania lepszych rozwiązań , bo nie można szukać
      lepszego rozwiązania , jeśli nie ma żadnych alternatyw , a jest jeden
      program dla wszystkich szkół i jedna metoda jego realizacji - nie szkoła
      ( polska ) przystosowuje się do zmian i potrzeb ucznia , a uczeń do szkoły .

w każdej szkole prestiżowej w Polsce znajdzie się ewentualna elita
      przyszłości - ale nie są to ci , którzy na ten prestiż szkoły zapracowali .
      dostają się bocznymi drzwiami , po to by eksploatować w przyszłości prestiż
      instytucji na który faktycznie inni pracują .

wystarczy rozejrzeć się wkoło wśród wielkich menadżerów - skąd oni
      się biorą - zdecydowanie nie są to wielcy olimpijczycy prestiżowych
      szkół , bywa że prostych umiejtności ze szkoły średniej nie posiadają -
      są tylko dlatego , bo mają "wizję" , a często brak jakiejkolwiek intuicji i
      wiedzy by tą wizję tworzyć i wdrażać . zupełnie innymi umiejętnościami
      charakteryzują się menadżerzy w USA - widać , że są wykształceni i
      potrafią wdrażać to , czego się w prestiżowych szkołach nauczyli .
    • Gość: krzyś ja tam byłem IP: *.tvgawex.pl 27.04.05, 17:30
      chodziłem do 53 gimnazjum, to dzięki mnie jest dobre :P
      • Gość: Zielak Re: ja tam byłem IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 27.04.05, 17:46
        Ja tez tam bylem!! Rocznik 88-najlepszy!! Pokazalismy wszystkim na co nas
        stac!! Szkoda tylko, ze XV LO nie pomyslalo o tym, by stworzyc nam klase w
        liceum. Rozpadla sie najlepsza klasa w Bydgoszczy!!
        • Gość: krzyś Re: ja tam byłem IP: *.tvgawex.pl 27.04.05, 17:51
          i tak bym nie poszedł do xv
          • Gość: Krecik to ja przecież IP: *.tvgawex.pl 27.04.05, 18:55
            byłem liderem tej klasy! beze mnie te cieniaki do niczego by nie doszły :P
            • Gość: krzyś Re: to ja przecież IP: *.tvgawex.pl 29.04.05, 23:01
              co ty gadasz, ja byłem najlepszy
              • Gość: Asienka Re: to ja przecież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 13:09
                wezcie moze nie przeginajcie przeklete PLANKTONY! wiecie doskonale ze
                rocznik '89 jest najlepszy i nie ma co tu sie klocic... ale pociesze was...
                jestescie zaraz za nami :P Pozdro dla Krzysia, Krecika i Zielaka :*:*:* i calej
                reszty :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka