Dodaj do ulubionych

STARY RYNEK bez kwiaciarni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 21:40
"kioski kwiaciarskie stanowią niekorzystny dysonans estetyczny i historyczny
w tym miejscu" - a Torun, Krakow, Poznan nie maja Kwiaciarek na rynku?
Nie sa dysonannsem?
Obserwuj wątek
    • mylady1 Wywalic kwiaciarki - kolejny popis Dombrowicza.... 20.05.05, 21:41
      Wywalic kwiaciarki z Rynku - kolejny popis Dombrowicza
      • radca Re: Wywalic kwiaciarki - kolejny popis Dombrowicz 20.05.05, 21:45
        to bardzo zly pomysl z likwidacja kwiaciarni na starym rynku
        nie podoba mi sie to

radca
      • Gość: zbychu Re: Wywalic kwiaciarki - kolejny popis Dombrowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 21:46
        No tak, po co kwiaciarki na Starym Rynku?
        Po co drobni kupcy, kataryniarze, uliczni malarze i stoiska z pamioatkami?
        Po co turysci?
        Eeeeech.... powstrzymam sie od dalszych emocji.
        • Gość: zbychu Re: Wywalic kwiaciarki - kolejny popis Dombrowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 21:47
          A moze zlikwidowac barki, szlaki rowerowe itp - to tez "dysonans historyczny"?
    • Gość: ann2 A co wam zawiniły te biedne kobiety? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 21:52
      A co wam zawiniły te biedne kobiety?
    • Gość: borian Re: STARY RYNEK bez kwiaciarni IP: *.petrus.com.pl 20.05.05, 22:07
      Postwić pomnik dombrowicza...on to już historia
    • geograf102 Re: STARY RYNEK bez kwiaciarni 20.05.05, 22:26
      W Toruniu faktycznie obciach z tymi budami tak jak w Bydgoszczy. W rakowie
      komponują się z otoczeniem!
    • Gość: ER Czym K. Szczota D. przejdzie do historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 23:17
      Czym K. Szczota D. przejdzie do historii?
      Szczotą klozetową?
      Likwidacją szkół?
      łączeniem gimnazjów z przedszkolami?
      Wyrzucaniem kwiaciarni z miasta?
    • Gość: iv Re: STARY RYNEK bez kwiaciarni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 23:56
      ciekawe. teraz to budki sa potrzeben i to zle ze sa przenoszone ze Straego Rynku. Jednakze rok temu ludzie bili sie wrecz iz nalezy je usunac. Wiec o co chodzi?? Czyzby to tylko z powodu Prezydenta??

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=13994288&v=2&s=0
      • Gość: strazak Re: STARY RYNEK bez kwiaciarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 09:54
        trudno mi sie zgodzic ze poziom wykonania jest najprostszy z mozliwych.
        ktos sie staral,ale po prostu nie wyszlo (ktory to juz raz? ktora to wersja?)
        dlatego warto pomyslec by kwiaciarki dostaly w koncu takie budki by w koncu
        nikt nie mial watpliwosci ze pasuja. skoro pomyslu na projekt brak,mozna
        rzucic oczkiem jak sobie radza inni.
        tymczasem wywalanie w ogole kwiaciarek z rynku pachnie mi po prostu checia
        wiekszego zarobku na parasaolach z piwem. a jak sie zsezon skonczy i piwko
        przestanie sie lac strumieniami na rynku bedzie pustka?
        ladowisko dla helikopterow?
    • Gość: majual Re: STARY RYNEK bez kwiaciarni IP: *.telsten.com / *.telsten.com 21.05.05, 11:52
      Nareszcie, nareszcie, nareszcie.Trzeba jednak dać tym ludziom miejsca w
      sąsiedztwie Starego Rynku.Jeśli jest plan wkomponowania punktów sprzedaży
      kwiatów w obrębie rynku to powinno sie to uczynic jak najszybciej.Jeśli
      takowego planu nie ma,nie powinno się tych budek ruszać mimo że nie
      przysparzają rynkowi uroku.
    • Gość: ART Re: STARY RYNEK bez kwiaciarni IP: *.artinfo.com.pl / 212.122.200.* 21.05.05, 11:59
      Nic nie mam do kwiaciarek na Starym, ale prawda jest taka,że te budy swoją
      estetyką straszą! Podczas inauguracji MME w LA na Starym Rynku wielu
      zagranicznych gości myślało, że są to szalety miejskie!!!!!
    • Gość: majka Czy nasze wladze mysla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 18:16
      Byłam dzis w Toruniu - knajpy, pomniczki, tłumy ludzi i własnie Kwiaciarnie!!!!
      Bylo pieknie. Czemu nie mozna tego zostawic u nas? Czy nasze wladze mysla?
      • Gość: Talon Wreszcie nasze wladze mysla IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.05.05, 18:28
        Pozytywny krok mający na celu uporządkowanie rynku. Kawiarni jest za dużo, są
        za duże, zajmują za dużo miejsca i właśnie dlatego powinno ich tam nie być.
        Niestety nie przychodzi mi na myśl dobra lokalizacja.

Teraz należy czekać na zabudowe Kaskady (tylko szkoda, że w projekcie kamienice
        są mniejsze niż w przeszłośći), odbudowę pierzei, przeniesienie pomnika, i
        odnowienie płyty! Dopiero wtedy rynek zyska wielkomiejski charakter.
    • Gość: majka Re: Wywalic kwiaciarki - kolejny popis Dombrowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 18:43
      Gość portalu: zbychu napisał(a):

> No tak, po co kwiaciarki na Starym Rynku?
      > Po co drobni kupcy, kataryniarze, uliczni malarze i stoiska z pamioatkami?
      > Po co turysci?
      > Eeeeech.... powstrzymam sie od dalszych emocji.

A potem sie dziwia, ze Długa umiera.
      • Gość: bart Wywalic te budy!!!! Popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 18:49
        Te budy, bo tak trzeba je nazwac, zawsze mnie irytowaly. Niwe wolno jednak
        zostawic pustego miejsca. Moj pomysl jest taki, zeby w to miejsce przestawic
        zapomnianna fontanne sprzed biblioteki, odrestaurowac ja i uruchomic. Wokol
        dzialajacej fontanny eleganckie laweczki. Moim zdaniem taka koncepcja jest
        przyzwoita. No wyobrazcie sobie... fajnie, co?
        • Gość: Talon Re: Wywalic te budy!!!! Popieram! IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.05.05, 18:58
          Fontanna jest od dawna czynna...
          • Gość: bart Re: Wywalic te budy!!!! Popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 20:30
            Taaak? Ciekawe? Przypominam, ze mowimy o fontannie obok biblioteki
            wojewodzkiej!!!
      • Gość: Talon Wywalic kwiaciarki - kolejny popis Dombrowicz IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.05.05, 18:52
        życzę mu szczerze więcej takich pomysłow! Chociaż przeniesienie pomnika to
        niestety dużo trudniejsza przeprawa.

Poza tym nie widze z związku miedzy koniecznym porządkowaniem rynku, a tekstem
        s stylu:

> > No tak, po co kwiaciarki na Starym Rynku?
        > > Po co drobni kupcy, kataryniarze, uliczni malarze i stoiska z pamioatkami
        > ?
        > > Po co turysci?
        > > Eeeeech.... powstrzymam sie od dalszych emocji.
        >
        > A potem sie dziwia, ze Długa umiera.

Wychodzi na to, że powinniśmy być turystyczną potęgą, bo nigdzie nie widziałem
        tylu kwiaciarni, dlatego rzeczywiście powstrzymałbym się od dalszych emocji...
        Wystarczy się przyjrzeć tym blaszanym paskudztwom i odrazu widać
        ich "przyciągającą turystów" moc:-)
        • Gość: Zdzichu Re: Wywalic kwiaciarki - kolejny popis Dombrowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:05
          I dobrze !! Brawo za pomysl!! Przeciez jak te budy wygladaja i to w centum
          placu. Ja rozumiem niech stoja gdzies miedzy stary m a mostowa ale nie tak jak
          terez. W Poznaniu juz sie tego dziadostwa pozbyli.
          • Gość: mark Re: kwiaciarki tak BUDY NIEEEEEEEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:38
            Kwiaciarnie przydają uroku miastu - ale napewno nie w takim wydaniu jak te budy
            na starym rynku. Ochyda i wstyd. Zresztą te budy bedą psuć widok na arakcję
            rynku, która już niedługio się nam ujawni. Ciekawe jak bydgoszczanie zareagują
            na mistrza Twardowskiego hihihihihi.
      • Gość: WON Z TEGO MIASTA! Re: Wywalic kwiaciarki - kolejny popis Dombrowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:57
        WON Z TEGO MIASTA!
    • czwarty.wymiar Kwiaciarnie jak WC 22.05.05, 22:37
      Fakty są takie, że kwiaciarnie (po zamknięciu) są mylone, przez niektórych
      zagranicznych turystów, z kiblami na monety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka