Gość: tommy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:01 Proszę Was o dopisywanie lokali z chamską obsługa - chamstwo trzeba dusić w zarodku! - pizza Dworcowa - chamska obsługa - uwaga zwłaszcza na menadżera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bydgosc Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo 04.06.05, 19:04 pizza Dworcowa czy na Dworcowej??? Gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
bydgosc Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo 04.06.05, 19:04 watek bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hauptmann Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: 83.238.70.* 04.06.05, 22:07 Restauracja włoska "Albo rybka, albo..." przy trasie na Gdańsk, za Osielskiem - zamówiłem 5 x wode bez gazu i 1 x z gazem, to przynieśli odwrotnie, ale to jeszcze pikuś - potem kelner nie podał nam jednego z zamówionych dań i wciskał nam, że go NIE zamówiliśmy, gdy poprosiłem w końcu o rozmowę z kierownikem zaczął nas głośno komentować w stylu "co za ludzie!"...nie polecam tej knajpy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:54 pub KREDENS!!! byłam w piątek i bardzo żałuję, na pewno nigdy więcej tam nie pójdę!!! Chamstwem wykazała się jedna z pań barmanek i DJ. :( a poza tym beznadziejny lokal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stef PUB KREDENS - CHAMSKI LOKAL JAKICH MAŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:52 jak już pisała Agnieszka - ogólnie personel jest tam bardzo niemiły. raz ,zapłaciłem za piwko i go po prostu nie dostałem!!! ale to co ostatnio mnie spotkało to już przeszło wszelkie granice, otóż, próbowałem wejśc do lokalu z moją dziweczyną i drugą zaprzyjaźnioną parą. faceci byli w krótkich spodenkach (na termometrze jakieś 25 stopni). na wejściu stał ochroniarz z grupką swoich koleżków. no i powiedział, że nie wejdziemy. wywiązała się rozmowa - w czym problem? na to włączyli się kolesie ochroniarza- chamskie dresy - zagrozili nam pobiciem i naubliżali nam. musieliśmy się jak najszybciej oddalić, gdyż dużo niebrakowało, a pobiliby nas- sądzę, że dziewczyny też by dostały, gdyż wyzywali je bez mrugnięcia okiem. było ich 5 albo 6 łącznie z ochroniarzem, który się tylko temu przyglądał z uśmiechem. po prostu SKANDAL, chcielśmy zadzwonić na policję tudzież straż miejską, ale odpuściliśmy. właściciel lokalu niejaki Hubert Białczewski powinien uważniej przyglądać się kogo zatrudnia w swojej melinie, bo taka obsługa, a tym bardziej agresywni kolesie ochroniarza odstraszają mu klientów... W KAŻDYM RAZIE KREDENS OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brathless teraz jest zima i sie siedzi w domu. 30.01.06, 15:25 Wieczorem zdarzaja sie takie rzeczy częściej. W nocy, jak ktos jest pijany, wmówia wszystko. Ale teraz jest zima i sie siedzi w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
b_weirdo To juz nie nasza wina, nie Bydgoszcz. 10.03.06, 15:12 Osielsko? To juz nie nasza wina, nie Bydgoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
sprytnyserek Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo 05.06.05, 19:06 Bar mleczny Małgośka w Toruniu... Nie dość, że drogo, to jeszcze tłusto i niezbyt smacznie qq; I w dodatku siedzisko kloszardów - smród nieziemski... Odpowiedz Link Zgłoś
reeeyo Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo 05.06.05, 20:16 A to szkoda. Taki lokal kiedyś był, no i zszedł na psy. No szkoda kurde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.tvgawex.pl 05.06.05, 20:39 lokal na piętrze Galerii Pomorskiej TAM gdzie są akwaria w ścianach!! Prosiłem o menu i przez 20 minut nie przynieśli aż sie wkurzylem i wyszedłem!! a jak piwko nalewali to z "łachą"!!!! koszmarna obsługa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:07 Gość portalu: stef napisał(a): > lokal na piętrze Galerii Pomorskiej TAM gdzie są akwaria w ścianach!! Prosiłem > o > menu i przez 20 minut nie przynieśli aż sie wkurzylem i wyszedłem!! a jak piwk > o > nalewali to z "łachą"!!!! koszmarna obsługa!!!!! to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norka A teraz padł Sonobar :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:43 A teraz padł Sonobar :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:08 reeeyo napisał: > A to szkoda. Taki lokal kiedyś był, no i zszedł na psy. No szkoda kurde. sa inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 02:14 Oaza na Starym Rynku - jedna laska obsługuje salę i ogródek piwny, na wszystko trzeba czekać godzinami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:04 Hammurabi na Gdańskiej (koło "Rywala"). Kelnerka Ela, nie dość że opryskliwa, to jeszcze czasem "myli się" przy wydawaniu reszty, oczywiście zawsze na niekorzyść klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatek Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:24 pub (klub?) przy hotelu City . bylem ta kiedys na 18-stce. podchodze do baru i prosze o piwo a barmanka do mnie: "Nie mam czasu". no szczena mi opadla!!! w ogóle atmosfera zje..na!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:37 To że w Oazie obsluguje jedna barmanka nie nazwalbym chamstwem.Obojetnie jaka dziewczyna akurat obsluguje zawsze jest i mila i sie stara:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maerk Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.net / 213.17.254.* 15.08.05, 12:30 Sklep spożywczy Podmiejska 13 na Osowej Gorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Tesco, gdzie bili klientow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 15:56 Aco tam sie wyfdarzylo? Ja bym wpisal Tesco (czy jak sie nazywal?), gdzie bili klientow Odpowiedz Link Zgłoś
brathless Re: Tesco, gdzie bili klientow 01.09.05, 20:28 No niestety, straszna sprawa. I bez wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bari Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:55 A mnie z City klubu- po tym jak siedzialem juz z 1 h wyprosil ochroniarz- bo nadeszla godz.- kiedy zaczal zbierac kase za wejscie - a ja niby dlaczego mialem zapalacic- wyszedlem.Chamstwo. Nie pojde tam nigdy wiecej i nie polecam nikomu! Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo 13.09.05, 10:23 hammurabi jest ok! zawsze mila obsluga, musialo ci sie trafic albo troszke przesadzasz! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Knajpa orientalna na Dworcowej -odrazajaca obsluga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:38 Knajpa orientalna na Dworcowej - odrazajaca obsluga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTZ Re: Knajpa orientalna na Dworcowej -odrazajaca ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:47 Bylem tez tam nie polecam - kelner nie zna dan wlasnych błeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
bart_lex Restauracja Stary Port 18.08.05, 16:21 Przyjechali do mnie znajomi na weekend, więc w ramach tour de Bydzia zahaczaliśmy o kilka knajp. Między innymi poszliśmy do Starego Portu. Na początek chcieliśmy zamówić zupę węgierską (gulaszowa) ale kelner uprzejmie poinformował, że znajdzie się już tylko jedna porcja(!!!). Zaczęliśmy szukać innej zupy. Kelener, po szybkiej wizycie w kuchni oświadczył, że jednak cztery porcje się znajdą. i znalazły się. Zjedliśmy najbardziej ROZWODNIONĄ zupę na świecie!!! Nadrobili drugim daniem, ale nie na tyle, byśmy zapomnieli o wcześniejszej wpadce. Jedna porcja+woda=cztery porcje. Start Port jest teraz przedmiotem kpin wśród moich znajomych. Całe szczęscie mamy jeszcze inne kanjpy np. Meluzynę, o której złego słowa nie dam powiedzieć- znajomi też byli zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Restauracja Stary Port 13.09.05, 10:27 w starym porcie czekalem kiedys na połmisek pierogow 40 minut!!! smieszne,ale wkurzające.. ale chamstwem juz na maksa jest podawanie w menu cen netto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick w glowie sie nie miesci IP: *.aca-ny.org 13.09.05, 18:06 to przykre ze po 16 latach kapitalizmu nadal musza sie pojawiac takie przypadki jak opisane powyzej, polscy kapitalisci - restauratorzy musza sie jeszcze jednak wiele nauczyc!!!! pracujac w restauracji na Manhattanie i wiedzac co to znaczy dobra obsluga sluze im swoja pomoca:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lidia1001 Re: Restauracja Stary Port 13.09.05, 13:50 Meluzyna i Stary Port, to ten sam włściciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER Re: Knajpa orientalna na Dworcowej -odrazajaca ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:53 A MUSI ZNAC???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shoah Re: Knajpa orientalna na Dworcowej -odrazajaca ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:14 Dworcowa - popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celina Re: Knajpa orientalna na Dworcowej -odrazajaca ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:20 Dostałam tam dzdzownicę w wegetarianskiej :-((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
janass1 Re: Knajpa orientalna na Dworcowej -odrazajaca ob 18.01.06, 09:04 Tez tam trafilem, przez przypadek - błeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:46 Prowansja w Toruniu - kelnerka przyszla do mnie i mojego faceta z dymiacymi talerzami, po czym sycąc wzrok moimi wygłodniałymi oczyma uprzejmie oświadczyła, że owszem, pierogi dla mnie są, ale nie ze szpinakiem, bo juz się skończyły oi są z czymś tam. Zjadłam, owszem, po czym za nie nie zapłaciłam, gdy nie zgodziła się na moją propozycję zapłaty za "niechaciane" danie połowy ceny. Opryskliwa i bezczelna dziewczyna, ale quiche i tak mają pyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna polecam green way IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:56 miła obsługa i dobre żarcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHM Re: polecam green way IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 21:27 KUŹNIA KUŹNIA I JESZCZE RAZ KUŹNIA. Niedawno, na zamkniętej imprezie (zakończeniowej studentów pewnej bydgoskiej uczelni) chamska obsługa i totalne nieporozumienie kto jest klientem, a kto kelnerem. Zakaz wnoszenia/picia wlasnego alkoholu - ok, ale dyskretnie a nie w stylu Gestapo. Wyskakiwanie z nienacka, przechodzenie między stolikami co dwie minuty, głupie gadki i wyrywanie na chama jeszcze nie dopitych kieliszków, szklanek "żeby nie mogli czasem wlać swojego". W ostatniej godzinie imprezy łaska, że coś sprzedadzą... eh... Jedyne co mogło się podobać, to wnętrze ;) Gorąco nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolony Amsterdam - już nigdy IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.08.05, 08:46 Byłem dwa tygodnie temu ze znajomymi w Amsterdamie na Starym Rynku. Po godzinie pierwszej (mimo świeżo zamówionej kolejki) podszedł do nas człowiek-kark z ochrony i zaproponował natychmiastowe opuszczenie lokalu. Bez komentarza... Czy to tak trudno zapamiętać: dobrze obsłużony klient przyprowadzi następnego, żle obsłużony poinformuje dziesięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tussi kwestia karkow w miescie to osobny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 13:43 Wogole kwestia karkow w miescie to osobny problem -jest knajpa czynna do pozna, gdzie nie ma dresiarzy i karkow???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad Re: kwestia karkow w miescie to osobny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 18:05 Oczywiście.Wiatraczek.Dresiarze tam nie chadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER Re: kwestia karkow w miescie to osobny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:40 Wiatraczek to jakas grupa oazowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: kwestia karkow w miescie to osobny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:34 Za to chadzaja tam same smierdzace brudasy. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: kwestia karkow w miescie to osobny problem 13.09.05, 10:29 sonobar.. byl.. i mozg..jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytt Re: kwestia karkow w miescie to osobny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:32 Sonobaru szkoda do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Sonobaru juz nie ma przeciez! 28.03.06, 12:57 Sonobaru juz nie ma przeciez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak jest To nie jest Kuźnia jaka znamy i pamiętamy sprzed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:34 6, 8 lat. Wtedy to był najlepszy lokal w mieśce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcbet Re: polecam green way IP: *.stacje.agora.pl 19.10.05, 18:33 zgadza sie. Juz kilka lat temu przekonalem sie co to jest KUZNIA. Zostalem ZA NIC brutalnie pobity przez jakiegos facia, potem dolozyli mi jeszcze jakies skinhaedowskie pomioty (w 10 chyba) a na to wszystko patrzyli ochroniarze, ktorzy jeszcze zabronili moim znajomym pomoc. STRASZNY SYF Odpowiedz Link Zgłoś
allexia Kużnia 09.05.06, 17:36 Beznadziejna obsługa, wszędzie kamery, nie pozwolili nam nawet orzeszków swoich zjeść ciągle obserwują i chodzą jak gestapo!!!!Czuliśmy się jak w Domu Wielkiego Brata:( Beznadzieja..Nigdy więcej takich knajp!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:28 Zgadzam się w 100% co do Kuźni. Kiedyś (jeszcze za moich czasów licealnych) to był fajny lokal, z niezłym klimatem. Obecnie - wystrój jest OK, ale obsługa! Byliśmy kilka miesięcy temu we wtorkowe popołudnie ze znajomymi: jako prawie jedyni klienci (oprócz nas siedziała tam grupka osób już obsłużonych) na 3 piwa i colę czekaliśmy 15 minut - a 4 kelnerów snuło się wokół baru. Na pytanie o pizzę kelner odpowiedział obrażonym głosem, że to jest pizza na cieście chlebowym (nie wiem, co to miało do rzeczy, ale skutecznie nas zniechęciło do jej zamówienia). Kiedy chcieliśmy zamówić frytki dowiedzieliśmy się, że można je zamówić tylko jako DODATEK do dania głównego. No ludzie, w żadnej knajpie nie robią takich problemów! Znajomi po Sylwestrze opisali ich w gazecie, ale chyba niewiele dało to do myślenia właścicielom, bo nic się nie zmieniło. I żeby tam jeszcze był zawsze full ludzi - ale nie! Nie jest to żaden elitarny lokal, mimo że właściciele chyba bardzo by tego chcieli. Hammurabi: nie wiem, czy chodzi o tą samą kelnerkę, o której mowa była wyżej, ale obsługiwała nas też jakaś bardzo nieprzyjemna dziewczyna, która minę miała, jakby winiła wszystkich klientów, że musi ich obskakiwać. Koleżanka zamówiła kurczaka - okazało się, że jest surowy! Może się zdarzyć, ale żebyście widzieli wyraz twarzy kelnerki - nawet nie przeprosiła. Żenada! O moje coli, którą zamówiłam i za nią zapłaciłam, po czym o mnie zapomniano, już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Barka na Brdzie, Kelner w Winiarni u Sowy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.05, 13:13 Kilka dni temu byliśmy napić się piwa na Barce (tej zakrytej). Stolik był nieco chybotliwy i jedna ze szklanek spadła i rozbiła się. Obrażona kelnerka przyniosła mi miotełkę i szufelkę kazała pozamiatać!!! Super- co Wy na to? I jeszcze na zamówienie czekaliśmy ponad 20 minut W Winarni U Sowy na Mostowej pracujący tam kelner zajmuje się własnymi gośćmi, z którymi siedzi w godzinach pracy przy stoliku i nie interesuje się innymi klientami. Natomiast pracujące tam dziewczyny są super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER Re: Barka na Brdzie, Kelner w Winiarni u Sowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 08:39 SOWA SCHODZI NA PSY, TEZ TAK UWAZAM, KIEDYS BYLO DOBRZE, ALE ZACZAL JECHAC NA OPINII I SOBIE OLWAC GOSCI! Odpowiedz Link Zgłoś
apokalipssa Kelner w Winiarni u Sowy 27.09.05, 21:31 Do owego kelnera nic nie mam, zawsze sympatyczny, pracowity, za to te panie... No cóż ostatnio na każde z zamówień, a także na rachunek przyszło mi czekać ponad 10minut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Sowa jedzie na starej marce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:46 Sowa jedzie na starej marce, a tymczasem na produkty nic nie zmienione od 10 lat. Choc gusty ludzi, oczekiwania turystow sie zmieniaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Barka na Brdzie, Kelner w Winiarni u Sowy 13.09.05, 10:32 temat z szufelką wygral!! :) rewelacja! ale winiarnia sowy-żadnych zarzutow! pelen profesjonalizm, uśmiech (mimo iz mają tam babeczki baaaardzo dużo pracy) wiem tez skądinąd ze zarabiają kilka stówek więcej niż gdzie indziej-stąd może lepsze zaangażowanie do pracy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilda Re: Barka na Brdzie, Kelner w Winiarni u Sowy IP: 212.122.214.* 13.09.05, 13:17 te kilka stówek to chyba z napiwków wyciągaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Barka na Brdzie, Kelner w Winiarni u Sowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:11 No chyba nie z jakosci potraw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubism Re: Barka na Brdzie, Kelner w Winiarni u Sowy IP: *.telsten.com / *.telsten.com 19.09.05, 15:07 uważam że sowa to jedna z nielicznych knajpek w bydgoszczy, których się na pewno nie powstydzimy przed znajomymi z innych miast..jak do mnie przyjezdzaja z Krakowa to zawsze robią tu takie zakupy ..mówią że nawet takich wyrobów w Krakowie nie ma...obsługa też świetna..dziewczyny szybkie, zwinne i przede wszystkim sympatyczne..znają sie i zawsze doradzą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bari Re: Barka na Brdzie, Kelner w Winiarni u Sowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:51 Ha ha zazdrosna jestes o kelnera, ze nie zajal sie Toba? On jest ok! Zna sie na winach- gosc ma talent i potrafi zagadc gosci- wiec pewnie to robil. Godny pochwaly jest tez Sphinx- zawsze uprzejma obsluga i pizza dobrze wypieczona. Kulturka zarcie. Sowa i Sphinx- tak trzymac! Kiedys bylem w karczmie Rzym- czekalem 70 minut na kelnera i danie. To bylo z 2 lata temu. Mam nadz, ze teraz jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
arek.tomasz w karczmie Rzym- czekalem 70 minut na kelnera 09.05.06, 08:20 Gość portalu: Bari napisał(a): > bylem w karczmie Rzym- czekalem 70 minut na kelnera i danie. nieźle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Podobna rzecz mnie kiedys spoktala w lokalu na Dwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 21:46 Gość portalu: Natka napisał(a): > Zgadzam się w 100% co do Kuźni. Kiedyś (jeszcze za moich czasów licealnych) to > był fajny lokal, z niezłym klimatem. Obecnie - wystrój jest OK, ale obsługa! > Byliśmy kilka miesięcy temu we wtorkowe popołudnie ze znajomymi: jako prawie > jedyni klienci (oprócz nas siedziała tam grupka osób już obsłużonych) na 3 piwa > > i colę czekaliśmy 15 minut - a 4 kelnerów snuło się wokół baru. Na pytanie o > pizzę kelner odpowiedział obrażonym głosem, że to jest pizza na cieście > chlebowym (nie wiem, co to miało do rzeczy, ale skutecznie nas zniechęciło do > jej zamówienia). Kiedy chcieliśmy zamówić frytki dowiedzieliśmy się, że można > je zamówić tylko jako DODATEK do dania głównego. No ludzie, w żadnej knajpie > nie robią takich problemów! Znajomi po Sylwestrze opisali ich w gazecie, ale > chyba niewiele dało to do myślenia właścicielom, bo nic się nie zmieniło. I > żeby tam jeszcze był zawsze full ludzi - ale nie! Nie jest to żaden elitarny > lokal, mimo że właściciele chyba bardzo by tego chcieli. > Hammurabi: nie wiem, czy chodzi o tą samą kelnerkę, o której mowa była wyżej, > ale obsługiwała nas też jakaś bardzo nieprzyjemna dziewczyna, która minę miała, > > jakby winiła wszystkich klientów, że musi ich obskakiwać. Koleżanka zamówiła > kurczaka - okazało się, że jest surowy! Może się zdarzyć, ale żebyście widzieli > > wyraz twarzy kelnerki - nawet nie przeprosiła. Żenada! O moje coli, którą > zamówiłam i za nią zapłaciłam, po czym o mnie zapomniano, już nie wspomnę. Podobna rzecz mnie kiedys spoktala w lokalu na Dworcowej. Choc ich nie opisali, niesteyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef na pewno nie Kredens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:44 ogólnie personel jest tam bardzo niemiły. raz ,zapłaciłem za piwko i go po prostu nie dostałem!!! ale to co ostatnio mnie spotkało to już przeszło wszelkie granice, otóż, próbowałem wejśc do lokalu z moją dziweczyną i drugą zaprzyjaźnioną parą. faceci byli w krótkich spodenkach (na termometrze jakieś 25 stopni). na wejściu stał ochroniarz z grupką swoich koleżków. no i powiedział, że nie wejdziemy. wywiązała się rozmowa - w czym problem? na to włączyli się kolesie ochroniarza- chamskie dresy - zagrozili nam pobiciem i naubliżali nam. musieliśmy się jak najszybciej oddalić, gdyż dużo niebrakowało, a pobiliby nas- sądzę, że dziewczyny też by dostały, gdyż wyzywali je bez mrugnięcia okiem. było ich 5 albo 6 łącznie z ochroniarzem, który się tylko temu przyglądał z uśmiechem. po prostu SKANDAL, chcielśmy zadzwonić na policję tudzież straż miejską, ale odpuściliśmy. właściciel lokalu niejaki Hubert Białczewski powinien uważniej przyglądać się kogo zatrudnia w swojej melinie, bo taka obsługa, a tym bardziej agresywni kolesie ochroniarza odstraszają mu klientów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonodance Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 08:41 savoy dresy szukające zaczepki coraz więcej dzieci zero reakcji ochrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony W Starym Porcie cukiernica oblepiona naklejkami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 08:47 W Starym Porcie cukiernica oblepiona naklejkami, cukier rozsypany, a paniusia sobie robi paznokcie (!!!) na zapleczu - sam widziałem. Moze by lepiej podklejała nakleki z cukiernicy, bo to wyglada nieestetycznie? Co to jest - Białoruś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartolomeo Re: W Starym Porcie cukiernica oblepiona naklejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:20 Paznokcie w lokalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Odradzam baalbeck kebab -tam byl karaluch !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:27 Odradzam baalbeck kebab -tam byl karaluch !!!!!! Przebiegl po scianie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TS Re: Odradzam baalbeck kebab -tam byl karaluch !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:49 Masz sanepid! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy A gdzie jest za drogo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:35 A gdzie jest za drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Sonobar byl ostatnim porzadnym. Padł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 15:46 Sonobar byl ostatnim porzadnym. Padł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona jest taki fajny bar IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.05, 20:50 Greenway na dworcowej, fajne dziewczyny chociaż nieraz nie dają rady z powodu dużej liczby klientów ale zawsze widzę uśmiechnięte. Ajedzenie wiadomo-dobre. Wiecej takich miejsc.B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kah Re: jest taki fajny bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 10:14 Klub "FABRYKA" w Chełmnie,ok.50km od Bydgoszczy. Po wejściu do środka napadło nas kilkunastu młodych chłopców.Wyglądaliśmy chyba inaczej niż większość stałych bywalców.Skończyło się na szpitalu i policji,która była bierna w stosunku do napastników i całą winę przelała na nas,twierdząc : "Po co tam wchodziliście.Gdyby nie to, byłby spokój"Właściciel i ochrona bawili się świetnie. PS.Były z nami laski,które również oberwały. Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prv SAVOY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:16 fajny klub ale tepawi bramkarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Zentrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 08:44 Zentrum -nie wpuszczaja w obuwiu bialym czy sportowym! A ochroniarze sami takie nosza. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Zentrum 28.11.05, 12:25 Gość portalu: fan napisał(a): > Zentrum -nie wpuszczaja w obuwiu bialym czy sportowym! > A ochroniarze sami takie nosza. bo to jest tak jak sie załapie gdzies idee selekcji a nie wie się na czym owa idea polega-efekt: w srodku same wypizdrzone lalunie i faceci w łańcuchach,ktorzy pozdejmowali sportowe obuwie na rzecz lakierków.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topoor Telepizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:43 Stanowczo odradzam kupowanie w telepizzy. Nie tylko naciągają na promocje (niby coś tam gratis a tak naprawde się za to płaci). Nie wiem jak teraz ale jeszcze 2 miesiące temu ponad połowa pracowników nie miała badań zrobionych. Przed układaniem pizzy żadko kto myje ręce. Pices właściciela lata po lokalu (kiedyś zjadał ser z kuwet przygotowywany do posywania pizzy). I wiele innych rzeczy tam się dzieje. A największym chamstwem było zawiezienie klientowi pizzy, która spadła na ziemię. Tak więc zamawiacie tam na włase ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Telepizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:32 Kolega topoor z konkurencji?Skąd ty wiesz takie rzeczy?Bo wątpie, że s*asz we własne gniazdo.No chyba że zdarzyło ci się wylecieć stamtąd z pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topoor Re: Telepizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:17 Nie będę się tu rozpisywać bo tego naprawde jest cała kupa możesz wierzyć lub nie. Miałbyś znajomości w telepizzy to przy piwie mógłbyś miesiącami wysłuchiwać co się tam dzieje. Albo sam się zatrudnij jest tam taki przemiał ludzi że co tydzień kogoś biorą i się sam przekonasz. A co do np. niemycia rąk to wystarczy że posiedzisz tam na lokalu 15 minut i zobaczysz jak ktos wraca z fajki, albo z kursu i bierze się za układanie pizzy bo mu każą albo sam nie czuje potrzeby mycia rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomy Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:08 Pizzeria Colorado przy łomżyńskiej odrażająca obsługa. Jak zobaczyłem brudne i odpychające paluchy pani robiącej pizze to myślałem że zwymiotuję, że nie wspomnę ułomnych kierowców!!!! Raz dostałem pizze z metalowym rusztem!!! była chyba promocja zamów pizze kilo złomu gratis.... reasumując nie polecam!! słyszałem że mają swoje oddziały w fordonie na dworcowej oraz na osowej górze może tam jest lepiej ale tego nie wiem nie będę tego sprawdzał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Kiosk z biletami na Grunwaldzkim IP: *.petrus.com.pl 29.11.05, 01:34 - Ulgowy poprosze . Odpowiedz Link Zgłoś
man.bydgoszcz.pl Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo 29.11.05, 03:39 przepraszam ale ja prowadze te pizzerie. Czo sie pan czepiasz mnie? Pizza jest kazdy widzi jaka jest, widzialy galy co braly a po co ty sie szlajasz po dworcach? Spisz po parkach? Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 Obsluga powinna dbac o opinie, a nie osmieszac kli 20.02.06, 11:36 No to pieknie odpowiadasz klientowi. Obsluga powinna dbac o opinie, a nie osmieszac klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
btz_fan Piekny tekst, marketing na 100% :-) 02.03.06, 08:41 Piekny tekst, marketing na 100% :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronx Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:16 Na barce -brudno, ciemno i kiepskie zarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.necka Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo 21.02.06, 22:13 Gość portalu: bronx napisał(a): > Na barce -brudno, ciemno i kiepskie zarcie. Bronx a ty byłeś kiedyś na barce , przeciez tam nie ma jedzenia, nie ciemno ale przytulnie brudu też nie zauwazyłem . A ty jak zauważyłes ze brudno jak było ciemno????? Odpowiedz Link Zgłoś
b_weirdo Brud widac, mimo, ze ciemno. Chocby w ubikacji. 22.02.06, 09:04 Brud widac, mimo, ze ciemno. Chocby w ubikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bedegie dobre 05.06.06, 16:03 Dobre hehe :) Ale jedzenie jest na tej drugiej barce.. zwawała kiedyś zamówiłem sobie podwójnego grzańca czekam 10 minut pytam się gdzie on a oni do mnie..: jeszcze nie dowieźli..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodziarz Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:58 Bylem kilka razy w Reggio Emilia. Kelner byl spocony i mial ziemie za paznokciami. Wybaczcie. Wiecej nie pojde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golik Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:48 Sanatorium!- to byla knajpka! Odpowiedz Link Zgłoś
oy2345xxx Re: TĘPMY CHAMSTWO w zarodku - lista chamskich lo 10.02.06, 09:54 Zacheceni jakże przychylnym artykulem w "Co jest grane" pani A.Lewińskiej o bydgoskiej spagheterii Lucerna postanowiliśmy skosztowac conieco wloskich specjałow w niedzielne mroźne popołudnie. Zimno jak na Syberii wiec sama myśl spędzenia kilkudziesięciu minut w ciepłej włoskiej atmosferze przy dobrym jedzeniu ogrzała nasze zmarźnięte serca. No i tak mogłabym pisać, tak przychylnie jak pani dziennikarka ale chyba zaszło male nieprozumienie odnośnie miejsca albo pani ta z gazety miala nieźle zapłacone za to co napisała ( jak ktos nie czytał to donosze ze niemal piała z zachwytu nad Lucerną aż tak że zadeklarowała chęc zaproszenia tam Woody'ego Allena SIC! Nasz obiadek wyglądał następująco: na sam początek zamówiliśmy zupy- bez charakteru, chieliśmy troche sie rozgrzać więc grzane piwo bylo najlepszym ku temu środkiem -pani kelnerka (żałosna) przyniosła mi piwo podgrzane w MIKRFALÓWCWE w zwykłej szklance bez żadnych przypraw. Na moje pytanie co to jest? Odpowiedziała wprost ze piwo z mikrofali bo u nich to właśnie znaczy grzaniec! SIC! Kazałam to zabrać i obśmiałam sie jak norka! Kolejnym niewypałem były grzanki z pomidorami- w DOLCE VITA nazywaja to bruskietta ale tu to w niczym tego nie przypominalo zwykly tostowy chleb z maslem i starym pomoidorem .OKROPNE. Ostatnie danie to zapiekanka z makaronu oczuwiście tez odgrzewana w mikrofali bo makaron byl twardy jak kamień.Ale najlepsze było przy płaceniu!!! Pomimo, że na drzwiach wisi info odnośnie możliwości płacenia kartą to terminal był zepsuty o czym kelnerka (mało rozgarnięta) nie raczyła nas poinformowac wieć po skonczonym ,,pysznym" posiłku narzeczony biegł do bankomatu a ja jako zastaw zostałam w knajpie. NIE POLECAM!!!! A pani Lewińskiej się pytam ile dostała za ten artykuł????? Odpowiedz Link Zgłoś
stoolejarz właściciele tych lokali powinni was pozwać 22.02.06, 13:18 zniesławienie, oczernianie i psucie opinii to poważne przestępstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_per Re: właściciele tych lokali powinni was pozwać 02.03.06, 11:05 pewnie Ty jesteś właścicielem jednego z wymienionych tu lokali??! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bonasforza Re: właściciele tych lokali powinni was pozwać 29.03.06, 15:20 Oj, kolego... Za zniesławienie mozesz dochodzić odszkodowania na drodze cywilnej, nie jest to przestepstwo (tryb karny). Poza tym - domagac sie naprawienia szkodymoznaby wtedy, gdyby głoszone opinie były nieprawdziwe, a niestety - są. Jeśli rzeczywiscie jestes włascicielem/pracownikiem lokalu gastronomicznego, poprostu zabierz sie do pracy i zapracuj na dobą markę, a nie gadaj bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
bedegie każdy ma prawo do włąsnej opini! 05.06.06, 16:10 Jeżeli ktokolwiek z wypowiadajacych zakupił towar/jedzenie/napój w wyżej wymienionych barach/pubach/sklepach ma prawo do własnej oponi! Oni kupili towar zapłącili za niego i mają prawo do wyrażenia jej! te miejsca są publiczne więc publicznie również mogą opowiadać czy im smokowało/ podobało się! Odpowiedz Link Zgłoś